SACCSIV – blog ortodox

FRICA DE DUMNEZEU. Scrisoare catre MIRCEA BADEA

Posted in CRESTINISM, MIRCEA BADEA, ORTODOXIE by saccsiv on ianuarie 23, 2010

   Vei afla de acest articol, asa ca il voi scrie sub forma unei scrisori.

   Prietene, tu stii de ce te-ai inhamat la promovarea actiunilor stapanilor acestei lumi:

Ticalosia lui Mircea Badea

   Si de asemenea tot tu stii care e motivul discursului tau anti crestin din emisiunea de aseara:

22.01.2010

   N-am putut s-o urmaresc decat pana la momentul in care sustineai ca nu se vorbeste despre frica de Dumnezeu in Noul Testament. Pentru a intelege motivul pentru care n-am putut sa vizionez si restul emisiunii, trebuie sa-ti inchipui cum te-ai simti daca cineva ti-ar spune lucruri urate si neadevarate despre o persoana draga tie. Cat ai rezista sa-l asculti? Tine cont insa, ca un crestin adevarat il iubeste pe Dumnezeu cu mult mai mult decat ai putea tu iubi vreodata un barbat sau o femeie.

   E limpede ca n-ai citit Sfanta Scriptura si nici scrierile Sfintilor Parinti, dar ai preluat, tu stii de unde, cateva teme din teoriile anti crestine si le-ai folosit cum te-ai priceput mai bine.

   Am postat aceasta scrisoare in speranta ca daca te vei informa si din alte lucrari decat cele pe care esti obisnuit sa le citesti, poate-poate ti se vor aprinde oarece beculete si cu timpul te vei trezi.

   Voi scrie in cele ce urmeaza despre FRICA DE DUMNEZEU. Iata ce putem citi in Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel (Noul Testament):

Cap. 5

11. Cunoscând deci frica de Domnul, căutăm să înduplecăm pe oameni, dar lui Dumnezeu Îi suntem binecunoscuţi şi nădăjduiesc că suntem binecunoscuţi şi în cugetele voastre. 

Cap. 7

1. Având deci aceste făgăduinţe, iubiţilor, să ne curăţim pe noi de toată întinarea trupului şi a duhului, desăvârşind sfinţenia în frica lui Dumnezeu. 

   Sa vedem ce spune cel mai mare teolog roman, pr. prof. dr. Dumitru Staniloae despre:

Frica de Dumnezeu si gandul la Judecata

   Sporind, credinta devine frica de Dumnezeu. Pe de o parte, nu credinta se naste din frica de Dumnezeu, ci frica, din credinta. Caci ca sa-ti fie frica de El, trebuie sa crezi in El. Pe de alta, credinta nu se poate dezvolta fara ca sa treaca prin frica sau, poate, ajutata chiar de la inceput de frica (Fapte 2, 37). Credinta nu e nici la inceput pur teoretica, ci are, prin frica ce o insoteste, un caracter existential. O credinta ce n-a ajuns la frica, sau nu e insotita de la inceput de frica, nu si-a castigat o eficienta indestulatoare pentru pornirea la fapte.

   Frica de Dumnezeu este opusul fricii de lume. Ea are rostul sa copleseasca frica de lume. Frica de durerile si de stramtorarile lumii ne face sa ne aruncam cu toata nesocotinta dupa placerile ei si dupa situatiile prospere care ne pot cruta de eventuale stramtorari. Frica de lume ne leaga de lume, ne face sa ascultam de ea si sa nu dam ascultare chemarii mai inalte a lui Dumnezeu, care ni se face prin credinta.

   De aceea forta de atractie a lumii, manifestata nu numai prin impatimirea de placerile lumii, ci si prin frica de lume, trebuie contracarata printr-o frica si mai mare: prin frica de Dumnezeu.

   Caci nefiind in stare de la inceput sa simtim bucuriile de care ne va face parte Dumnezeu, deci neputand fi dezlipiti prin ele de lume, trebuie sa fim dezlipiti de lume printr-un act de putere, de inspaimantare printr-o frica mai mare, prin cea de Dumnezeu.

   De aceea scriitorii duhovnicesti deosebesc doua feluri de frica de Dumnezeu:   

   frica de robi adica, frica de pedeapsa Lui,

   si

   frica din iubire, adica frica de a nu ne lipsi de bunatatea Lui.

   Prima e a incepatorilor, a doua, a celor progresati. Dar nici frica de Dumnezeu incepatoare nu e numai slabiciune, ci si o mare putere de a infrunta frica de lume, care e numai slabiciune si robie, total lipsita de libertate.

   Frica de lume o patimim, ea ne stapaneste prin slabirea vointei noastre. Frica de Dumnezeu e o forta care intareste vointa noastra, care ne face factori activi, in loc de marionete pasive. Chiar si in ea e o putere de la Dumnezeu.

   Heidegger deosebeste intre frica „de ceva din lume” (Furcht) si frica de golul lumii peste tot (Angst), adica de existenta in lume, care este simtita ca amenintand in orice clipa, cu platitudinea si cu nimicnicia ei, modalitatea unei trairi proprii care face transparenta fiecaruia intimitatea sa.

   Dar omul cazut in forma cenusie de existenta nu mai stie de frica de platitudine (Angst). Aceasta izbucneste cateodata in constiinta lui, ca o scurta revelatie a intimitatii ce se vede inecata si vrea sa se salveze.

   Omul s-a dezobisnuit atat de mult de privirea intimitatii sale in fata si de o existenta proprie, deosebita de cliseele comune, incat se sperie de asemenea revelatii si se arunca si mai mult in platitudine. Aceasta e frica (Furcht) de ceva din lume, sau e frica de a pierde ceva din lume. E frica de a nu pierde prilejurile de placere, pierdere care l-ar putea intoarce la intimitatea sa, la trairea prin sine insusi, lipsit de sprijinul comod al lumii.

   In aceasta teorie gasim, intr-o forma mai rezervata, trei adevaruri care coincid in fond cu invatatura crestina despre frica: intai, ca viata pamanteasca a omului este insotita inevitabil de o frica; al doilea, ca prin frica aceasta fiintei umane i s-a dat un scut impotriva primejdiei de a fi inecata de lume; al treilea, ca omul a pervertit aceasta frica ce trebuia sa-l pazeasca de lume si sa-l lege de Dumnezeu, izvorul existentei autentice, concentrate in intimitatea spiritului, prefacand-o intr-o frica de-a nu fi lipsit cumva de lume, de existenta in orizontul cenusiu al lumii, intr-o frica de a fi dezlipit de lume, de a vietui ca o fiinta spirituala.

   Frica de Dumnezeu ce se naste din credinta in El ar fi o reinviorare a fricii primordiale, proprie fricii spirituale a omului, o reinviorare a lui „Angst”, in terminologia lui Heidegger. Totusi, in starea primordiala nu era numai aceasta frica a omului, de a se pierde prin desprinderea de Dumnezeu, ci si o frica unita cu increderea in El.

   Desigur, Heidegger s-a ferit de a socoti ca „Angst” e frica de Dumnezeu, ci a socotit-o frica de lume, dar nu frica de a nu pierde lumea, ci frica de a se pierde in lume; nu o teama care-l atrage pe om spre lume, ca „Furcht”, ci una care-l pune in garda fata de nimicnicia ei.

   Dar noi socotim ca frica primordiala si fundamentala a fiintei umane, de a cadea in automatismul pacatului, al patimilor, al lumii, nu s-ar putea explica fara sentimentul ca el e raspunzator pentru pastrarea si dezvoltarea caracterului sau spiritual. Iar sentimentul acestei responsabilitati, constiinta ca va avea sa dea seama pentru aceasta cadere in bratele lumii, nu s-ar putea explica fara sa existe un for superior tot de caracter spiritual, de care atarna.

   Daca ar fi numai omul cu lumea, neavand sa dea nimanui socoteala de asimilarea sa completa cu lumea, frica omului de aceasta perspectiva ar fi cu totul inexplicabila, in frica de a se confunda in lume (Angst), se reveleaza omului caracterul sau de fiinta spirituala, facuta pentru legarea de Dumnezeu, Care-l poate salva ca fiinta spirituala.

   Frica de pacat prin alipire la lume este in fond frica de Dumnezeu. Daca prin credinta ni se daruieste un inceput de evidenta a prezentei lui Dumnezeu, prin frica ni se sporeste revelarea acestei evidente, si acest spor il simtim ca o forta atat de puternica, incat e in stare sa inmoaie sau sa rupa toate legaturile care ne inlantuiesc de lume: impatimirea, frica, grija lumeasca.

   Dumnezeu, Care ne reveleaza puterea Sa in frica, ne face sa ne temem de a cadea in bratele pacatului, sau ale lumii, ne face sa nu ne fie frica de a pierde prilejurile de fericire in lume.

   Frica de Dumnezeu copleseste frica de lume, aceea de a nu o pierde. Ea promoveaza dimpotriva frica de-a ne pierde in lume, prin alipirea la ea; ea ne da frica de lume in acest al doilea sens; ne da frica de lume ca de un pericol pentru existenta noastra adevarata si eterna.

   In frica de Dumnezeu deci se manifesta constiinta destinului nostru etern de a nu ne asimila cu lumea. Se manifesta constiinta despre nimicnicia cu care ne ameninta lumea; constiinta ca lumea contravine destinului nostru etern, asigurat de trairea prin intimitatea proprie.

   Asadar, in frica de Dumnezeu ni se reveleaza constiinta unei autoritati, constituita de o realitate superioara noua, nu inferioara, cum e lumea, constiinta unei autoritati pe care nu o putem nesocoti, nu putem face orice, nu ne putem scufunda in lume, pentru ca simtim oprelistea din partea unui for caruia avem sa-i dam socoteala.

   De fapt, in frica de a pacatui, in frica de a cadea in bratele lumii, care e una cu frica de Dumnezeu, nu avem constiinta unei primejdii imediate, ci a unei primejdii viitoare, si anume a unui rau care ne va apasa existenta la infinit.

   De altfel insasi frica adanca, din firea omului, de a nu se pierde in lume (Angst) e o frica de un rau infinit. De aici si infinitatea ei. Nu ne temem ca prin caderea in valurile lumii vom disparea propriu-zis, ci ca existenta noastra va deveni pentru vecie insuportabila. Daca n-ar fi decat lumea si perspectiva pierderii totale in ea, n-ar exista acel „Angst”, de care vorbeste Heidegger.

   De aici, constiinta ca urmarile caderii noastre nu se vor arata in toata gravitatea lor decat de-abia dupa ce vom trece in planul vietii vesnice. De aceea frica de Dumnezeu e o frica de judecata Lui, care va pecetlui pentru veci soarta noastra; e frica de judecata din urma si de chinurile unei vesnice existente neautentice, nedepline.

   In acest sens frica de Dumnezeu este nedezlipita de gandul la judecata din urma. Asceza rasariteana recomanda neincetat sa meditam la judecata din urma, pentru ca sa sporeasca in noi frica de Dumnezeu, prin care evitam pacatul.

   Precum credinta, sporind prin virtutile ce rasar din ea, incearca anumite transformari, asa si frica persista si ea pe treptele mai inalte ale vietii duhovnicesti, dar se innobileaza. Sfantul Maxim, aducand la unison locurile Epistolei lui Ioan 4, 13 si Ps. 34, 10, spune: „Frica este de doua feluri: una curata, iar alta necurata. Astfel, frica ce se naste din asteptarea pedepsei pentru greseli, avand drept pricina a nasterii ei pacatul, intrucat nu e curata, nu va ramane totdeauna, ci va disparea impreuna cu pacatul.

   Dar frica curata care staruie intr-una, chiar fara amintirea pacatelor, nu va inceta niciodata, fiindca este fiintiala. Ea tine oarecum de raportul lui Dumnezeu cu faptura, ca Unul ce-Si face vadita slava Sa care e mai presus de toata imparatia si puterea”.

   Unii scriitori duhovnicesti recomanda si gandul la moarte ca mijloc de purificare de patimi. Dar este vadit ca nu moartea in sine sperie pe un credincios adevarat, ci judecata lui Dumnezeu, care urmeaza mortii.

   Perspectiva unei morti definitive si totale nu intretine in om frica, ci cel mult o plictiseala pentru lipsa de sens a existentei. Numai intrucat moartea aduce dupa ea, sau cu ea, judecata si o viata eterna, se pune pret si pe gandul la moarte.

   Gandul la moartea in sine e si el insa de ajutor, cel putin la incepatori, intrucat aduce in fata sufletului nimicnicia lumii si a fagaduintelor ei. Ioan Scararul ii inchina acestui gand un capitol intreg intre cele treizeci ale „Scarii” sale.

   „Precum painea este cea mai trebuincioasa dintre mancari, zice el, asa gandul la moarte e cel mai necesar dintre toate lucrurile. Gandul la moarte naste in cei ce vietuiesc in mijlocul lumii osteneli si deprinderi cuvioase, mai bine zis dispretul placerilor; iar in cei retrasi din zgomot, lepadarea grijilor, rugaciune continua si paza a mintii. Semnul adevarat al celor ce cugeta intru simtirea inimii la moarte este neimpatimirea de bunavoie fata de toata zidirea si parasirea totala a voii proprii.

   Gandul la moarte este moarte zilnica, gandul la sfarsit este un suspin de fiecare ceas. Cei ce au acest gand, marind necontenit frica prin frica, nu se odihnesc pana nu-si consuma si insasi puterea oaselor. Dar sa fim incredintati ca si ea este un dar al lui Dumnezeu; caci altfel, cum se face ca aflandu-se chiar langa morminte raman unii dintre noi fara lacrimi si invartosati?”.

   Gandul la moarte si la judecata face mai frecvent gandul la Dumnezeu, cu care a inceput intarirea credintei, sporind astfel meditatia launtrica. Sau frica si gandul la moarte nu sunt decat gandul la Dumnezeu, asociat cu constiinta pacatelor proprii si cu teama de judecata.

   Comentariu saccsiv:

   Sfantul Siluan: „Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui”.

   Este foarte posibil ca textul de mai sus sa fie deocamdata greoi pentru tine. Pentru a-l intelege trebuie sa crezi in existenta:

–          lui Dumnezeu

–          a sufletului

–          a iadului

–          a dracilor

–          a Judecatii particulare

–          a Judecatii de obste

   Si in primul rand sa intelegi Jertfa de pe Golgota. Iar acestea nu le poti pricepe intrebandu-l pe Oreste.

   Te-ai gandit vreodata daca ai suflet si ce se petrece cu el dupa moarte?

   Daca iti vei calca pe mandrie (care e de la diavol) si vei intreba orice legat de invatatura ortodoxa, iti voi raspunde in cel mai civilizat mod cu putinta. La fel si multi dintre cititorii acestui blog. Totul e s-o faci cu buna credinta. Astfel, asa cum m-am trezit eu din rataciri, poate o vei face si tu.

   Dar nu trebuie neaparat sa ma intrebi pe mine. Poti si mai bine sa incepi o discutie cu un teolog sau un calugar batran. Sa stii ca intre oamenii bisericii gasesti personalitati cu o foarte solida cultura generala, unii dintre ei trecuti prin mari incercari in timpul prigoanei comuniste. Nu sunt niste incuiati primitivi, asa cum te-a indoctrinat SISTEMUL ca ar fi crestinii. 

93 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 23, 2010 at 10:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Ranca said, on ianuarie 25, 2010 at 1:22 pm

      Dragilor cititi „Ecclesiastul”, unde spune clar la 1.18 „Ca unde este multa intelepciune este si multa amaraciune, si cel ce isi inmulteste stiinta isi sporeste suferinta. ” Ori eu nu am senzatia ca domnii de care discutam, gen Oreste sau Badea si multi altii ca ei, s-ar tavalii pe jos in chinuri, desi pretind ca au parte de intelepciune si altul iluminare. Iertare de am fost rautacioasa 😀

      Apreciază

  2. Daniel said, on ianuarie 23, 2010 at 10:47 am

    Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii. Daca nu o are atunci degeaba are restul. Pacat e ca ii trage si pe altii dupa el.Si inca multi.

    Apreciază

  3. ovidiu said, on ianuarie 23, 2010 at 11:39 am

    I-i trebuie un cutremur de 7-8 grade pe richter-ul constiintei care sa-i crape ideile preconcepute despre Dumnezeu.Oreste,chiar asa ratacit cum ii el,a zis bine ca Badea „poarta masca”.Sub masca aia de macho cool,sigur pe el, si-a reprimat vocea constiintei,a bunului simt care i-i arata o realitate pe care nu vrea sa o accepte.E un copil nematurizat psihic dar care s-a transformat intr-un robocop „nesimtit(or)”.

    Apreciază

  4. kosk said, on ianuarie 23, 2010 at 11:59 am

    Atei gen Badea plini de ifose trebuie”loviti” unde-i doare mai tare.In „rationalitatea” lor.
    http://www.wordarmy.wordpress.com/
    Nu stiu daca adminul este ortodox, dar poarta adevarate razboaie virtuale cu „liber cugetatorii”.

    Apreciază

    • betelgeuse said, on ianuarie 25, 2010 at 7:14 am

      este atat de simplu… faci un site in care ataci ateismul, insa daca un ortodox va citii toate disputele alea, risca sa se sminteasca, risca sa inceapa sa se intrebe „bai, dar oare ateii nu au dreptate?” credinta este un lucru foarte delicat… iar ateii si satanistii (si sectarii) stiu asta foarte bine. tot ce incearca este sa strecoare un sambure de indoiala, cat de mic, in privinta unui lucru cat de mic, si, aparent, lipsit de importanta. eu era sa patesc asa ceva, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza. cineva care posteaza pe acest site a incercat sa implementeze acest mecanism, a incercat sa ne tarasca intr-o disputa cu un ateu…

      cat despre fenomenul invers, sa fim seriosi… probabilitatea ca un ateu sa treaca la credinta datorita unei argumentatii logice este NULA.

      asa ca, scopul acestui site este numai si numai de a sminti crestini.

      acum, ca sa vorbim in general despre strategia diavolului, tot ce vrea acesta este sa se vorbeasca despre el, sau cu el. nu conteaza ca de bine sau de rau, nu conteaza ca i se demonteaza argumentele, ca iti aduce altele, si altele, si altele, si asa la nesfarsit… si, pana sa te dumiresti, ceva din mintea ta o ia razna… si te trezesti ca nu mai ai credinta.

      diavolul, in toate manifestarile lui (ateism, satanism, sectarism), trebuie ignorat. nu trebuie sa ne angajam in conversatii cu el, ca asta si vrea, de fapt, sa fie bagat in seama. daca vrem sa luptam impotriva diavolului, sa ne rugam mai mult, sa ne smerim mai mult, sa facem mai multa milostenie, sa mergem mai des la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Mantuitorul Hristos l-a zdrobit pe diavol prin cruce, nu cu argumente logice.

      site-uri de genul acesta sunt o mare, mare capcana

      Apreciază

    • betelgeuse said, on ianuarie 25, 2010 at 7:32 am

      si inca ceva: in cuvantul „truth”, t-urile sunt reprezentate ca o cruce, si sunt strambe, ca si cum ar fi rupte. adica, o cruce rupta. asta este un alt simbol satanist

      Apreciază

    • betelgeuse said, on ianuarie 25, 2010 at 11:32 am

      @saccsiv

      ai dreptate in ceea ce spui.

      insa avem DOUA lucruri aici:

      1. demascarea diavolului si afirmarea faptului ca el exista, lucru pe care il sustii, si cu care sunt de acord

      2. argumentarea la nesfarsit impotriva doctrinelor inspirate de diavol (ateism, erezii, satanism, yoga, samanism, taoism, budism, etc, etc…), lucru cu care nu sunt de acord. nu sunt de acord pentru ca diavolul este inepuizabil, scoate la argumente de nu poti sa le duci, toate „logice” (cazul ateilor), sau „scripturistice” (cazul ereticilor)… nu conteaza ca nu are dreptate… minciuna este domeniul lui, si al adeptilor lui… nu poate fi infrant prin ratiune. la asta m-am referit cand am spus ca „diavolul vrea sa se vorbeasca despre el”. recunosc, exprimarea nu este foarte corecta. mai corect ar fi sa zic ca „diavolul vrea sa se vorbeasca despre actiunile lui”, sau ceva in genul asta.

      ca sa inchei:
      discutie pentru pus lucrurile la punct, DA. gargara interminabila, cu veleitati de exhaustivitate, NU.

      Apreciază

  5. acelas said, on ianuarie 23, 2010 at 12:29 pm

    nu stiu daca are efect, la Badea…, si stadiul la care a ajuns …

    omul are pe „fundalul” gandirii sale razvratite, urmatoarea idee de care „nu scapa” (de la firea lui ori „din afara” ) : omule, oricate idei mi-ai aduce in fata, oricate citate din Sfanta Scriptura su sfinti, evanghelisti sau apostoli, nimeni nu imi poate lua libertatea de a gandi pe cont prorpiu (sa consider singur trebuie sa nu sa-mi fac vaccinul). Asa ca nu te mai baga !, cu tot cu Sfanta Scriptura si alte ziceir de la parinti si preoti contemporani, nu ai dreptul sa decizi in locul meu, de ce ! pentru ca asa vrea Dumnezeu si vrei tu, sa decizi in locul meu ce e bine pt mine !? ” va zice Badea. Aici e buba. Acolo trebuie el atacat, in gandirea lui cu „goluri” multe (necunostinte, lacune adica). Daca nu ii prezinta lucrurile cineva mai „de la radacina” , adica faptul ca omul, el, noi nu am fost creati asa de la inceput, si precari si nevoitori asa cum suntem este DOAR consecinta tarzie a caderii lui Adam si a Evei din conditia originara in care Dumnezeu facuse pe om, din starea lui din Rai, si ca tot ce vedem acuma in Creatie e consecinta „caderii” si inclusiv omul (sau mai ales!) se afla acum – si fiecare de cand se naste – sub cauza neascultarii si trufiei adamice, adica a pacatului originar, si ca omul este „cazut” din starea lui, unul ca Badea sau ca multi altii nu vor intelege prea curand ceva,! Cred ca de aici se poate incepe …. , mai de la „radacina”. Ati pus bine acelea ultime enumerate acolo. Care pot trezi un om normal , simtit. Dar Badea sau altii ca el, nu mai sunt. Deci de ce exista iad. De ce exista Judecata Particulara .. sau ce de obste …? Pai de la Adam … . De ce exista moarte? Pai de la Adam, caruia i-a fost data sa plateasca cu moartea pacatul acela, al neascultarii si desprinderii de Dumnezeu ….

    Apreciază

  6. acelas said, on ianuarie 23, 2010 at 12:30 pm

    iata ce spunea desteptul aliodor manolea … despre un sfant, si aparator crestin Stefan cel Mare si cum este interpretata rugaciunea lui catre sfinti si catre Dumnezeu pentru ajutor in lupta, de catre un om care umbla cu dracisme …

    http://www.realitatea.net/parapsihologul-lui-basescu-crede-ca-stefan-cel-mare-avea-puteri-paranormale_696529.html

    halal. ce are el in cap ii modifica si perceptia fata de realitatea din jur: dracisme.

    Doamne, fereste !

    Apreciază

  7. ide4nty said, on ianuarie 23, 2010 at 12:55 pm

    Badea…are prea multe derapaje ale conştiinţei….atacă şi critică tot…de parcă el e Supremul…trebuie să mai citească şi să se documenteze….cel mai bine ar fi dacă ar ajuta creştinismul…să combată legile şi politicile antichreştine….atunci şi Dumnezeu îl va ajuta şi va fi un om al Său…..

    Apreciază

  8. Ion de la Chiuiesti said, on ianuarie 23, 2010 at 1:01 pm

    Nu cred ca trebuia sa te obosesti, frate saccsiv. Doar stiai ca Badea este un idiot sadea. Si nu numai el. Mai sunt o gramada care impanzesc A3 si isi zic analisti.

    Apreciază

  9. gil said, on ianuarie 23, 2010 at 1:13 pm

    da a fost o emisiune incredibil de penibila si eu am inchis tv,daca nu ar fi asa mandru el singur ar trebui sa recunoasca ca a dat o in bara rau de tot cu gandirea lui matematica despre Dumnezeu

    Apreciază

  10. krisa said, on ianuarie 23, 2010 at 1:41 pm

    @kosk
    Admin apare pe multe site-uri. Nu stiu daca este aceeasi persoana. Unul dintre ei este ortodox si apare pe http://www.razbointrucuvant.ro. Am mai vazut numele lui pe la nu stiu ce site de sectanti, descoperit intamplator. Si continua…

    Apreciază

    • ROrtodox said, on ianuarie 23, 2010 at 6:51 pm

      pe razbointrucuvant admin este nick`ul administratorului site-ului .. cred.

      Apreciază

    • Claudiu Adrian said, on ianuarie 23, 2010 at 7:05 pm

      admin este numele predefinit al administratorului pe platforma WordPress (cea in care functioneaza aceste site-uri). Desi se poate schimba, unii il pastreaza astfel.
      admin = proprietarul blog-ului

      Apreciază

  11. toma daniela said, on ianuarie 23, 2010 at 2:31 pm

    Admin este denumirea celui care creeaza,editeaza, un site,care adauga,modereaza comentariile,sunt persoane diferite.Un crestin ortodox care administreaza un site ortodox,care raspandeste cu credinta valorile credintei ortodoxe,singura cale de mantuire a sufletului,nu poate administra un site al sectantilor ratacitori de suflete.Sunt cai complet diferite,cea ortodoxa zideste sufletul omului pentru viata cea vesnica ,cea sectanta ducand bietul suflet direct la iad.

    Apreciază

  12. Ostrov said, on ianuarie 23, 2010 at 2:36 pm

    Despre Noul Trestament, Badea nu stie decat ca propovaduieste religia iubirii, punct.
    I-ar veni foarte greu sa inteleaga ca pana sa fii prieten cu Dumnezeu; in starea de pacat, frica de Dumnezeu este o treapta necesara.
    Iar expresia: „Esti fara frica de Dumnezeu” inseamna ca esti pacatos si nu vrei sa renunti la aceasta stare. Primul semn de renuntare la pacat ar fi Frica de Dumnezeu, apoi vin celelalte etape, ca apoi sa poti spune: „Mie nu mi-e firica de Dumnezeu, pentru ca eu i-L iubesc”.
    Acum stim cine este; la fel am aflat despre Iliescu cum ca este liber cugetator; dar e mai grav cu cei care i-si fac cruci, si apoi folosesc flacari roz.

    Apreciază

  13. Mihaela C said, on ianuarie 23, 2010 at 2:44 pm

    @krisa,
    adminul de pe site-ul indicat de catre Kosk, este unul singur si nu posteaza pe Razboi intru cuvant.

    Apreciază

  14. Dragos said, on ianuarie 23, 2010 at 2:52 pm

    Ma bucur ca din ce in ce mai multi romani isi dau seama cat de RETARDAT e personajul Mircea Badea.
    Grav este insa, ca din ce in ce mai multi tineri vad in el, un simbol, un ideal pe care-l doresc sa-l atinga. D-astea sunt primejdioase „pledoariile” lui despre viata….

    Apreciază

  15. Claudiu Adrian said, on ianuarie 23, 2010 at 3:47 pm

    Frate saccsiv:
    Pentru a fi luat macar in seama de Badea trebuia sa atasezi acestui post si o diploma de facultate. Daca nu ai … nu existi. Esti ca bebelusa … Ce stie o dansatoare? (poate ea are diploma dar nu o are pe blog sa-l convinga pe Badea)
    Cum te compari cu Badea, inginerul sclipitor?

    Candva imi placea de el, cand eram ratacit. Acum, intelegand mai multe … mi-e sila si parca si el o ia din ce in ce mai rau razna.

    Vad o ofensive totala impotriva crestinismului si a lui Dumnezeu pe A3.
    Gadea, teologul, pune filmulete in care Domnul Iisus este numit vrajitor apoi face un pas in spate si tace doar pentru rating lasand credinta terfelita de un (scuzati limbajul) cretin ca Mihai Bendeac.
    Gabi Firea cea credincioasa aduce tot felul de demonizati in emisiune dar se bate in piept ca e credincioasa.
    Radu Tudor cel crestin sta cu vaccinul in sertar indecis si intreaba retoric: Cine suntem noi sa ne indoim de doctori?

    Ei nu inteleg ca sunt unii care poate au credinta slaba si sunt usor smintiti. Si vai de ei daca li se va pune smintirea lor in ‘contul lor galactic’.

    PS: Incercand sa explici ceva lui Badea „arunci margaritare porcilor”. Nu vei semana credinta pe un teren arid si materialist pana in maduva oaselor.

    Apreciază

  16. Syme said, on ianuarie 23, 2010 at 4:30 pm

    Reacția lui Badea mi se pare una cu totul normala ținând cont punctul din care pleaca el: Mircea Badea este necreștin. Nu avem de ce sa ne așteptam de la oameni care nu împărtășesc creștinismul să adopte în mod necesar o viziune creștină asupra lumii care ne înconjoară. Iar el tocmai asta afirma – o viziune asupra realității care se bate cap în cap cu viziunea creștină în general și ortodoxă în particular.

    Să nu se înțeleagă faptul că aș apăra poziția lui Badea, ci pur și simplu vă îndemn să înțelegeți persoana și starea ei morală și intelectuală. Argumentele care-i pot fi aduse împotrivă pot arăta de ce este viziunea lui falsă, dar nicidecum nu putem afirma că reacția lui a fost anormală – de fapt nici nu ne așteptăm vreunul din noi să vedem vreun „liber cugetător” că începe să-l laude pe Dumnezeu tocmai când se întâmplă un eveniment care îi adâncește și mai mult ranchiuna ce o poartă creștinismului.

    Apreciază

  17. Pr. Cezar said, on ianuarie 23, 2010 at 4:49 pm

    „Fiul omului! Iată, te-am pus străjer casei lui Israel; vei asculta deci cuvântul ce-Mi va ieşi din gură şi-l vei vesti ca din partea Mea. De voi zice celui rău: Vei muri! şi tu nu-l vei înştiinţa, nici nu-i vei grăi, pentru a abate pe cel rău de la calea lui cea rea, ca să trăiască, cel rău va pieri în nelegiuirea sa şi Eu voi cere sângele lui din mâna ta. Iar dacă tu vei înştiinţa pe cel rău şi el nu se va întoarce de la răutatea lui şi de la calea sa cea rea, acela va pieri de păcatul său, iar tu îţi vei mântui sufletul tău. De asemenea, când cel drept se va abate de la dreptatea sa şi va săvârşi răul când voi pune înaintea lui o cursă şi va muri, dacă tu nu l-ai înştiinţat, acela va muri pentru păcatul său, iar faptele lui de dreptate, pe care le-a făcut el, nu i se vor pomeni, şi Eu voi cere sângele lui din mâinile tale. Iar dacă tu vei înştiinţa pe cel drept să nu păcătuiască şi el nu va păcătui, atunci va fi şi el viu, pentru că a fost înştiinţat şi îţi vei mântui şi tu sufletul tău”. (Iezechiel 3,17-21)
    @Claudiu Adrian – Nu sunt margaritare aruncate porc-ului/ilor ci o incercare de trezire a unui pacatos care va pieri pentru pacatele sale de nu se va indrepta

    Apreciază

    • Claudiu Adrian said, on ianuarie 23, 2010 at 5:03 pm

      Doamne ajuta!

      PS: Superb! @Saccsiv, pune un post cu acest citat. Nu va trebui sa scrii nimic altceva pentru ca singur explica totul.

      Apreciază

    • karenin said, on ianuarie 25, 2010 at 9:05 am

      da parinte, dar badea o sa zica ca i-ati citat din pulp fiction…

      Apreciază

    • NihilSineDeo said, on ianuarie 25, 2010 at 11:41 am

      Acum poate intelegeti de ce am scris unele lucruri, chiar daca eram constient ca nu vor fi pe placul multora, ca se va isca galceava, si asa s-a si intamplat. Nu din dorinta de a face prozelitism (niciodata nu am indicat vreo alta biserica, ca fiind mai buna, decat biserica de pe vremea apostolilor, ea este singura pentru care se poate spune ca fac prozelitism), ci tocmai pentru ca Adevarul (Cuvantul lui Dumnezeu) trebuie spus.
      Si am sa il vestesc in continuare, incercand sa nu jignesc pe nimeni, chiar daca am anuntat ca nu am sa mai postez nimic, pana in momentul in care admin. va trece la „spam” ceea ce scriu.

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 25, 2010 at 11:51 am

        NihilSineDeo

        Pai daca esti hotarat sa nu iesi din ratacire, nu mai astepta sa fii pus la spam … Renunta de acum sa mai postezi.

        Apreciază

  18. Mihaela said, on ianuarie 23, 2010 at 5:22 pm

    In ultima vreme am inceput sa mai las deoparte emisiunea lui Mircea Badea. Nu stiu cum e pt voi, dar pt mine, cand vad un om total impotriva lui Dumnezeu, incerc sa scap de el. Stiu, sunt o persoana radicala. Acuma ma abtin sa tin tv-ul inchis sau sa ma uit pe alt post, in intervalul 23:00 – 24:00. Sper sa reusesc sa renunt de tot la emisiunea asta. Doamne ajuta!

    Apreciază

  19. Mihaela C said, on ianuarie 23, 2010 at 6:04 pm

    @Syme,
    In principiu, sunt de acord cu ce zici. Ce-ti scapa tie insa, este legatura dintre latura sensibila a lui Badea, formarea lui inginereasca si experienta nefasta pe care a avut-o. El nu neaga invatatura crestina ci doar considera ca este o utopie, avand in vedere statisticile pe care le face. Si mai mult de atat, cred ca poate aprecia traitorii autentici. Discursul de aseara, care si mie mi-a creat disconfort, cred ca tintea mai degraba ipocrizia si superstitia. Din pacate, nimeni nu a reusit aseara sa-i dea un raspuns convingator si sper sa citeasca aceasta scrsoare pe care i-o adreseaza Saccsiv. Macar pentru a vedea ca autosuficienta si generalizarea nu-i fac bine in primul rand lui. Daca chiar vrea sa inteleaga ce inseamna frica de Dumnezeu o va face.
    @Mihaela.
    Sigur ca este normal sa faci ceea ce crezi ca este bine pentru tine. Totusi, sa stii pentru tine ca strigarea catre Dumnezeu nu este stas, ci prinde forme atat de diverse , incat ne trebuie multa atentie si dragoste sa le observam. Eu una lucrez cu tinerii si daca i-as eticheta asa de repede si cu usurinta, ar insemna sa-mi dau demisia. Cat despre „pericolul” reprezentat de Badea pentru cineva cu statornicie in credinta, el nu este. De ferit , trebuie feriti chiar cei ca el – cu sanse, dar prea mandri sa incerce sa traisca crestinismul.
    Asta este parerea mea. Doamne ajuta!

    Apreciază

  20. ROrtodox said, on ianuarie 23, 2010 at 7:03 pm

    Badea ar trebui sa citeasca ” Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie ” de Dionysos Farasiotis .. fiind din Bucuresti o gaseste la libraria Sophia cum intra in stanga .. dupa tejgea .. e albastra si vreo 17-18 RON, o sa-l ajute sa-si dea seama si de misiunea prietenului sa Oreste. Daca o citeste si ramane la fel .. atunci e psihica problema.

    Apreciază

  21. Nica Lucian said, on ianuarie 23, 2010 at 7:49 pm

    Am selectat doar cateva versete din Biblie care dezbat problema fricii de Dumnezeu si a celor nebuni

    Psalmul 13
    1. Zis-a cel nebun in inima sa: „Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii si urati s-au facut intru indeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunatate, nu este pana la unul.
    2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce intelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu.
    3. Toti s-au abatut, impreuna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bunatate, nu este pana la unul.
    4. Oare, nu se vor intelepti toti cei ce lucreaza faradelegea? Cei ce mananca pe poporul Meu ca painea, pe Domnul nu L-au chemat.
    5. Acolo s-au temut de frica, unde nu era frica, ca Dumnezeu este cu neamul dreptilor.
    6. Saracul nadajduieste in Domnul si voi ati ras de nadejdea lui, zicand: Cine va da din Sion mantuire lui Israel?
    7. Dar cand va intoarce Domnul pe cei robiti ai poporului Sau,
    bucura-se-va Iacob si se va veseli Israel.

    Pildele lui Solomom Cap 12

    15. Calea celui nebun este dreapta in ochii lui, iar cel intelept asculta de sfat.
    16. Nebunul da pe fata indata mania lui, iar omul prevazator isi ascunde ocara.

    Cap 26
    12. Daca vezi un om care se crede intelept in ochii lui, sa nadajduiesti mai mult de la un nebun decat de la el.

    Psalmul 110

    10. Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; intelegere buna este tuturor celor ce o fac pe ea. Lauda Lui ramane in veacul veacului.

    Psalmul 18

    10. Frica de Domnul este curata, ramane in veacul veacului. Judecatile Domnului sunt adevarate, toate indreptatite.
    11. Dorite sunt mai mult decat aurul, si decat piatra cea de mare pret; si mai dulci decat mierea si fagurele.
    12. Ca robul Tau le pazeste pe ele, si rasplatire multa are.
    13. Greselile cine le va pricepe? De cele ascunse ale mele curateste-ma
    14. Si de cele straine fereste pe robul Tau; de nu ma vor stapani, atunci fara prihana voi fi si ma voi curati de pacat mare.
    15. Si vor bineplacea cuvintele gurii mele si cugetul inimii mele inaintea Ta pururea; Doamne, Ajutorul meu si Izbavitorul meu.

    Pildele lui SOLOMON(Proverbe) Cap 23

    17. Sa nu ravneasca inima ta la cei pacatosi, ci totdeauna sa ramana la frica de Domnul,
    18. Caci daca o vei pazi pe ea, mai ai si tu un viitor si nadejdea ta nu se va pierde.
    19. Asculta fiul meu, si te intelepteste si indreapta inima ta pe calea cea dreapta.
    20. Nu fi printre cei ce se imbata de vin si printre cei ce isi
    desfraneaza trupul lor,
    21. Caci betivul si desfranatul saracesc, iar dormitul mereu te face sa porti zdrente.

    Fapte Cap 9

    31. Deci Biserica, in toata Iudeea si Galileea si Samaria, avea pace,zidindu-se si umbland in frica de Domnul, si sporea prin mangaierea Duhului Sfant.

    2 Corinteni Cap 5

    10. Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau.
    11. Cunoscand deci frica de Domnul, cautam sa induplecam pe oameni, dar lui Dumnezeu Ii suntem binecunoscuti si nadajduiesc ca suntem binecunoscuti si in cugetele voastre.

    Oamenii sfinti intotdeauna s-au socotit pe ei cei mai mari pacatosi , unii dintre ei aveau un scriu in chilie pe care il tineau multi ani si pe care il foloseau si ca pat ca sa le aduca aminte de moarte (daca nu ma inseala memoria unul dintre ei a fost Sfantul Serafim de Sarov) .

    Sfantul Apostol Pavel afirma in 1 Timotei Cap. 1

    15. Vrednic de credinta si de toata primirea e cuvantul ca Iisus Hristos a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu.
    16. Si tocmai pentru aceea am fost miluit, ca Iisus Hristos sa arate mai intai in mine toata indelunga Sa rabdare, ca pilda celor ce vor crede in El, spre viata vesnica.
    17. Iar Imparatul veacurilor, Celui nestricacios, nevazutului, singurului Dumnezeu fie cinste si slava in vecii vecilor. Amin!

    Formularea de la sfarsitul versetului 15 este rostita si de preot la Taina Sfintei Spovedanii .

    In Epistola catre Filipeni Cap 3 Sfantul Apostol Pavel scrie

    7. Dar cele ce imi erau mie castig, acestea le-am socotit pentru Hristos paguba.
    8. Ba mai mult: eu pe toate le socotesc ca sunt paguba, fata de inaltimea cunoasterii lui Hristos Iisus, Domnul meu, pentru Care m-am lipsit de toate si le privesc drept gunoaie, ca pe Hristos sa dobandesc,
    9. Si sa ma aflu intru El, nu avand dreptatea mea cea din Lege, ci pe aceea care este prin credinta in Hristos, dreptatea cea de la Dumnezeu, pe temeiul credintei,
    10. Ca sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui si sa fiu primit partas la patimile Lui, facandu-ma asemenea cu El in moartea Lui,
    11. Ca, doar, sa pot ajunge la invierea cea din morti.
    12. Nu (zic) ca am si dobandit indreptarea, ori ca sunt desavarsit; dar o urmaresc ca doar o voi prinde, intrucat si eu am fost prins de Hristos Iisus.
    13. Fratilor, eu inca nu socotesc sa o fi cucerit,
    14. Dar una fac: uitand cele ce sunt in urma mea, si tinzand catre cele dinainte, alerg la tinta, la rasplata chemarii de sus, a lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus.
    15. Asadar, cati suntem desavarsiti aceasta sa gandim; si daca ganditi ceva in alt fel, Dumnezeu va va descoperi si aceea.
    16. Dar de acolo unde am ajuns, sa urmam acelasi dreptar, sa gandim la fel.
    17. Fratilor, faceti-va urmaritorii mei si uitati-va la aceia care umbla astfel precum ne aveti pilda pe noi.
    18. Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca dusmani ai crucii lui Hristos.
    19. Sfarsitul acestora este pieirea. Pantecele este dumnezeul lor, iar marirea lor este intru rusinea lor, ca unii care au in gand cele pamantesti.
    20. Cat despre noi, cetatea noastra este in ceruri, de unde si asteptam Mantuitor, pe Domnul Iisus Hristos,
    21. Care va schimba la infatisare trupul smereniei noastre ca sa fie asemenea trupului slavei Sale, lucrand cu puterea ce are de a-Si supune Siesi toate.

    In versetele 12-14 Apostolul nu se considera inca desarvasit dar ca incearca sa o dobandeasa , asa au judecat toti Sfintii Parinti si chiar daca au facut ceva bun le considera ca merite ale lui Dumnezeu.

    Iacov Cap 1

    17. Toata darea cea buna si tot darul desavarsit de sus este, pogorandu-se de la Parintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbra de mutare.
    18. Dupa voia Sa ne-a nascut prin cuvantul adevarului, ca sa fim
    incepatura fapturilor Lui.
    19. Sa stiti, iubitii mei frati: orice om sa fie grabnic la ascultare, zabavnic la vorbire, zabavnic la manie.
    20. Caci mania omului nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu.
    21. Pentru aceea, lepadand toata spurcaciunea si prisosinta rautatii, primiti cu blandete cuvantul sadit in voi, care poate sa mantuiasca sufletele voastre.
    22. Dar faceti-va implinitori ai cuvantului, nu numai ascultatori ai lui, amagindu-va pe voi insiva.
    23. Caci daca cineva este ascultator al cuvantului, iar nu si implinitor, el seamana cu omul care priveste in oglinda fata firii sale;
    24. S-a privit pe sine si s-a dus si indata a uitat ce fel era.
    25. Cine s-a uitat, insa, de aproape in legea cea desavarsita a libertatii si a staruit in ea, facandu-se nu ascultator care uita, ci implinitor al lucrului, acela fericit va fi in lucrarea sa.
    26. Daca cineva socoteste ca e cucernic, dar nu isi tine limba in frau, ci isi amageste inima, cucernicia acestuia este zadarnica.
    27. Cucernicia curata si neintinata inaintea lui Dumnezeu si Tatal, aceasta este: sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor, si sa ne pazim pe noi fara de pata din partea lumii.

    Versetul 17 este spus si la Sfanta Liturghie de Preot .

    Legat de iubire si frica Sfantul Evanghelist Ioan a scris in 1 Ioan Cap 4

    7. Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.
    8. Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.
    9. Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu in lume, ca prin El viata sa avem.
    10. In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
    11. Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.
    12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.
    13. Din aceasta cunoastem ca ramanem in El si El intru noi, fiindca ne-a dat din Duhul Sau.
    14. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul, Mantuitor al lumii.
    15. Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
    16. Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.
    17. Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.
    18. In iubire nu este frica, ci iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire.
    19. Noi iubim pe Dumnezeu, fiindca El ne-a iubit cel dintai.
    20. Daca zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele sau il uraste, mincinos este! Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau, pe care l-a vazut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a vazut, nu poate sa-L iubeasca.
    21. Si aceasta porunca avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu sa iubeasca si pe fratele sau.

    In versetele 17-18 se spune ceva extraordinar despre frica si iubire , eu consider ca acestea sunt valabile pentru cei ce au ajuns aproape la nepatimire (desavarsire) asa ca nu le consider in contradictie cu celelate versete selectate despre frica de Domnul .

    Fratele Traian Dorz a scris o poezie care se si Canta la Oastea Domnului cred ca a fost din versetele citate inainte (din pacate multi nu cunosc ce este de fapt Oastea Domnului considerand-o o secta oarecare , Oastea Domnului a fost infiintata de Duhul Sfant prin unealta sa omeneasca preotul ortodox Iosif Trifa intre cele doua razboaie mondiale si chiar daca a fost caterisit le-a lasat testament celor care au intrat in Oastea Domnului sa nu se rupa in nici un chip de Biserica Ortodoxa. El si multi altii s-au jertfit pentru aceasta curata miscare in sanul Bisericii Ortodoxe , pe vremea comunismului a fost interzisa si fratele Traian Dorz a facut 17 ani de puscarie numai pentru credinta si cu toate acestea a scris mii de poezii si meditatii care din pacate sunt foarte putin cunoscute de crestinii ortodoxi , neoprotestantii le-au preluat pe unele care le convin lor si le canta la adunarile lor. )

    Poezia despre care am amintit o reproduc aproximativ din memorie pentru ca nu-mi gasesc Cartea de Cantari a Oastei Domnului in care este scrisa , ea este formulata aproximativ asa :

    Doamne eu doresc stii bine
    Numai drumul tau placut
    Dar adesea dintr-o data
    Iar ma pomenesc cazut.

    Urmeaza strofa refren

    Doamne ai mila cand cad iar
    Fa-ma sa pot plange amar
    Sa ma leapad de cel rau
    Sa ajung iar copilul tau.

    Doamne eu as vrea stii bine
    Sa-ti urmez cuvantul sfant
    Dar adesea dintr-o data
    Iar ma pomenesc infrant

    Domne eu doresc stii bine
    Straja buzelor sa-mi pun
    Dar adesea dintr-o data
    Iar vorbesc ca un nebun

    Doamne ajuta-ma odata
    Sa ajung starea cea de har
    De la care niciodata
    Sa nu mai pot cade iar

    Va marturisesc ca nici eu nu ma consider bun , desi Iisus Hristos a facut multe si pentru mine inclusiv s-a jertfit la Golgota , cine doreste sa afle mai multe despre mine sa viziteze Web-site-ul http://www.marturie2009.wordpress.com

    In 1 Corinteni Cap 4 Sfantul Apostol Pavel scrie :

    5. De aceea, nu judecati ceva inainte de vreme, pana ce nu va veni Domnul, Care va lumina cele ascunse ale intunericului si va vadi sfaturile inimilor. Si atunci fiecare va avea de la Dumnezeu lauda.
    6. Si acestea, fratilor, le-am zis ca despre mine si despre Apollo, dar ele sunt pentru voi, ca sa invatati din pilda noastra, sa nu treceti peste ce e scris, ca sa nu va faliti unul cu altul impotriva celuilalt.
    7. Caci cine te deosebeste pe tine? Si ce ai, pe care sa nu-l fi primit? Iar daca l-ai primit, de ce te falesti, ca si cum nu l-ai fi primit?

    Adica tot ceea ce avem sunt de la Domnul .

    Iacov Cap 1

    17. Toata darea cea buna si tot darul desavarsit de sus este, pogorandu-se de la Parintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbra de mutare.
    18. Dupa voia Sa ne-a nascut prin cuvantul adevarului, ca sa fim
    incepatura fapturilor Lui.
    19. Sa stiti, iubitii mei frati: orice om sa fie grabnic la ascultare, zabavnic la vorbire, zabavnic la manie.
    20. Caci mania omului nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu.
    21. Pentru aceea, lepadand toata spurcaciunea si prisosinta rautatii, primiti cu blandete cuvantul sadit in voi, care poate sa mantuiasca sufletele voastre.
    22. Dar faceti-va implinitori ai cuvantului, nu numai ascultatori ai lui, amagindu-va pe voi insiva.
    23. Caci daca cineva este ascultator al cuvantului, iar nu si implinitor, el seamana cu omul care priveste in oglinda fata firii sale;
    24. S-a privit pe sine si s-a dus si indata a uitat ce fel era.
    25. Cine s-a uitat, insa, de aproape in legea cea desavarsita a libertatii si a staruit in ea, facandu-se nu ascultator care uita, ci implinitor al lucrului, acela fericit va fi in lucrarea sa.
    26. Daca cineva socoteste ca e cucernic, dar nu isi tine limba in frau, ci isi amageste inima, cucernicia acestuia este zadarnica.
    27. Cucernicia curata si neintinata inaintea lui Dumnezeu si Tatal, aceasta este: sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor, si sa ne pazim pe noi fara de pata din partea lumii.

    Versetul 17 este spus si la Sfanta Liturghie de Preot .

    Romani 8

    21. Pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu.
    22. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum.
    23. Si nu numai atat, ci si noi, care avem parga Duhului, si noi insine suspinam in noi, asteptand infierea, rascumpararea trupului nostru.
    24. Caci prin nadejde ne-am mantuit; dar nadejdea care se vede nu mai e nadejde. Cum ar nadajdui cineva ceea ce vede?
    25. Iar daca nadajduim ceea ce nu vedem, asteptam prin rabdare.
    26. De asemenea si Duhul vine in ajutor slabiciunii noastre, caci noi nu stim sa ne rugam cum trebuie, ci Insusi Duhul Se roaga pentru noi cu suspine negraite.
    27. Iar Cel ce cerceteaza inimile stie care este dorinta Duhului, caci dupa Dumnezeu El Se roaga pentru sfinti.
    28. Si stim ca Dumnezeu toate le lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemati dupa voia Lui;
    29. Caci pe cei pe care i-a cunoscut mai inainte, mai inainte i-a si hotarat sa fie asemenea chipului Fiului Sau, ca El sa fie intai nascut intre multi frati.
    30. Iar pe care i-a hotarat mai inainte, pe acestia i-a si chemat; si pe care i-a chemat, pe acestia i-a si indreptat; iar pe care i-a indreptat, pe acestia i-a si marit.

    La versetul 28 se spune ca toate Dumnezeu le lucreaza pentru binele celor ce-l iubesc chiar si cele ce noua ni se par rele .

    Inchei cu versetele 22-24 din Psalmul 39 in care este cuprins salutul Oastei Domnului .

    Psalmul 39

    22. Sa se bucure si sa se veseleasca de Tine, toti cei ce Te cauta pe Tine, Doamne, si sa zica pururea cei ce iubesc mantuirea Ta: „Slavit sa fie Domnul!”
    23. Iar eu sarac sunt si sarman; Domnul se va ingriji de mine.
    24. Ajutorul meu si aparatorul meu esti Tu; Dumnezeul meu nu zabovi.

    Apreciază

  22. Mihaela C said, on ianuarie 23, 2010 at 8:19 pm

    @Rortodox,
    Badea trebuie sa ia contact cu marii duhovnici nu doar cu o scriere. Atunci va avea o revelatie. Si asa-i place sa calatoreasca. Poate-si face un drum catre una dintre manastirile unde sunt traitori! El are nevoie de trairi nu de scrieri… Le va avea si pe acestea daca le cauta. Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. oarecare said, on ianuarie 23, 2010 at 8:19 pm

    Fratilor si surorilor,

    ora 23-24 este ora de rugaciune: rugaciunea de seara, Paraclisul Maicii Domnului, Psaltirea (1 catisma), Noul Testament (3 capitole)

    Fara rugaciune, degeaba batem Internetul de la un capat la altul ca nu ne este de nici un folos.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • marilena said, on ianuarie 24, 2010 at 2:05 pm

      @oarecare, asa este !
      Rugati-va fratilor, mai bine, si nu mai barfiti pe unul si pe altul, chiar daca pare ca aveti dreptate. Fiti crestini milosi si rugatori iar nu farisei. Saccsive, decat sa-i vorbesti lui Badea despre Dumnezeu, mai bine vorbeste-I lui Dumnezeu despre Badea si atunci vei vedea minuni. Altminteri, Badea nu va avea nici o sansa de a se intoarce din ratacirea lui iar tu te vei face responsabil pentru pacatul sau, mustrarea ta nefiind facuta cu dragoste si mai mult il va intarata. Rugati-va, mai, crestinilor ! ce cautati la miezul noptii in fata televizorului si nu in fata icoanei ?! Nu va e mila de Hristos cand Ii improscati cu murdarie Chipul Sau cel dulce si sfant ce se afla si in acest amarat ratacit frustrat, dar insetat de Iubire ? Saccsive, vei da socoteala pentru toate, instigi din zi in zi la fratricid, la a ne judeca semenii, fie ei Basescu, masoni, tigani, ne provoci la a ne manca intre noi in loc la a ne ruga unii pentru altii, buni sau rai. Roaga-te, copile, ca de la o vreme, in loc sa iti fii ajutor pentru mantuire, ii duci si pe altii in iad !!!

      Apreciază

      • ovidiu said, on ianuarie 24, 2010 at 2:46 pm

        marilena,
        soro,ziceai ceva de farisei?Esti o „crestina” care intii te saluta si apoi te ia la bataie.E un atac miselesc.Atita intelegi tu?Care ti-e adevarata frustrare?Merita sa fii sincera cu tine.

        Apreciază

      • Feeling said, on ianuarie 24, 2010 at 5:04 pm

        @marilena

        Dai un sfat lui Sacciv, uitand in acelasi timp sa aplici chiar tu ceea ce condamni la altii. Spui „ce cautati la miezul noptii in fata televizorului si nu in fata icoanei ?! Nu va e mila de Hristos cand Ii improscati cu murdarie Chipul Sau cel dulce si sfant ce se afla si in acest amarat ratacit frustrat, dar insetat de Iubire ? Saccsive, vei da socoteala pentru toate, instigi din zi in zi la fratricid, la a ne judeca semenii, fie ei Basescu, masoni, tigani, ne provoci la a ne manca intre noi in loc la a ne ruga unii pentru altii, buni sau rai. Roaga-te, copile, ca de la o vreme, in loc sa iti fii ajutor pentru mantuire, ii duci si pe altii in iad !!!”

        Parca spuneai ca nu trebuie sa judeci, sa barfesti, sa critici. Nu mi se pare ca sfatul tau, prezentat cu ghilimele mai sus, este plin de iubire si blandete fata de Sacciv. Roaga-te pentru el, daca simti ca nu face ce trebuie. Comentariul tau este contradictoriu – pe de o parte il certi ca procedeaza asa cu cei care merita demascati, uitand sa folosesti un limbaj de crestin, de om care nu judeca, ci vrea sa indrepte.

        Nu te provoaca nimeni la absolut nimic, daca nu ai inteligenta necesara de a sti cand sa te opresti din a citi mesajul lui pentru a cerceta pasajele scrise, daca nu ai puterea de a judeca, de a discerne cand sa vorbesti si cand sa taci.
        „Saccsive, vei da socoteala pentru toate, instigi din zi in zi la fratricid, la a ne judeca semenii, fie ei Basescu, masoni, tigani, ne provoci la a ne manca intre noi in loc la a ne ruga unii pentru altii, buni sau rai. ”
        Daca Sacciv instiga, atunci inseamna ca esti mult prea slaba ca sa te poti opune oricarei idei care iti este inoculata si esti candidata perfecta a manipularii in masa. Ai dreptul de a selecta informatiile primite, daca nu ai aceasta capacitate, nu trebuie sa dai vina pe altii care nu fac decat sa deschida ochii lumii asupra pericolelor care ne ameninta.

        Cand ai sa scrii tu atatea informatii care ar putea salva oameni, cand ai sa desconspiri tu societatile secrete, cand ai sa publici tu atatea materiale si cand ai sa incerci tu sa schimbi mentalitatea celor din jur „cu duhul blandetii”, nu cu asprime, asa cum o faci acum, atunci poate am sa cred ca vrei binele celuilalt si nu cauti sa il critici si sa iti faci singura dreptate. Pana atunci, il citesc pe Sacciv, ca ne mai da o palma, poate ne trezim la cruda realitate! Poate realitatea e prea dura pentru tine si nu poti sa ii faci fata.

        @ Sacciv
        Mesajul pentru Badea este prea complex pentru mintea lui infierbantata. Este prea profund si nu cred ca l-ar intelege. Intr-o emisiune trecuta, spunea ca este asociat pe unele bloguri cu Illuminati, facand misto, evident, pe aceasta tema. vorbea de teoria conspiratiei in emisiunea de joi sau vineri, ironizand preocuparile celor habotnici fata de aceasta societate secreta si minimalizandu-i, bineinteles, rolul si puterea de influenta.

        Este drept ca, la un moment dat, citind toate informatiile de aici si de pe Apologeticum am intrat in panica, aveam intrebari la care nu gaseam raspunsul, dar mi-am dat seama ca, daca noi vom fi printre cei ce vor apuca acele timpuri, daca Dumnezeu vrea sa ne mantuiasca, ne va trimite raspunsuri si ne va oferi solutii si nu Ii va lasa pe cei alesi de El.
        Cei ce nadajduiesc in El vor fi ajutati, iar cei credinciosi nu vor fi lasati sa piara.

        Sa nu uitam pasajele din Apocalipsa care spun:

        2. Iar femeia a fugit în pustie, unde are loc gătit de Dumnezeu, ca să o hrănească pe ea, acolo, o mie două sute şi şaizeci de zile.
        16. Şi pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul şi-a deschis gura sa şi a înghiţit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură.
        17. Şi balaurul s-a aprins de mânie asupra femeii şi a pornit să facă război cu ceilalţi din seminţia ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi ţin mărturia lui Iisus.

        Sa ne rugam ca sa putem nadajdui in acele vremuri ca Dumnezeu ne va pazi si ne va trimite ajutor.

        Apreciază

    • Florin said, on ianuarie 24, 2010 at 3:11 pm

      Dragilor,

      Adevarat zici !!! Asta e calea !!! ……… din pacate si eu am o oarecare placere in a-l vedea/auzi pe Mircea Badea cum tuna si fulgera impotriva HOTILOR si impotriva acestui BANDITISM DE STAT in care ne miscam. ………..
      Cred ca trebuie sa iesim din anotimpurile vrajbei noastre, ca sa nu zic „iarna vrajbei noastre”, si sa ne concentram asupra celei mai urgente probleme a fiecaruia dintre noi si a Bisericii: Venirea a doua alui Hristos. Si va rog sa nu suradeti subtire, pentru ca doar la prima vedere ceea ce spun par vorbele unuia care incurca prioritatile. De fapt ceea ce trebuie facem zi de zi este sa ne pregatim pentru intalnirea cu Mantuitorul, intai la judecata particulara si apoi la Judecata de obste. Din pacate Badea e doar un bade obtuz cu ifose de guru al natiunii …… si din pacate asta e sminteala. Spor in toate tuturor. Hristos sa fie cu noi cu toti in veacul veciilor.

      Apreciază

  24. Didi said, on ianuarie 23, 2010 at 9:03 pm

    Superb! Superb!
    Frate Saccsiv apreciez osteneala ta !
    Badea isi da cu parerea de unul singur si atat. E deviat si deviant insa nadajduiesc si eu sa-si revina. Un frate drag imi zicea : „iti dai seama ce marturisitori adevarati ar fi toti acestia care se distreaza in stil semidoct pe seama divinitatii?” Zic , DA : daca s-ar smeri !
    O sa-si revina multi 🙂
    Si ? I-ai trimis scrisoarea ? Ti-a raspuns? Merita sa-l vedem intr-un dialog firesc pe guristul badea cu un teolog? ca pana acum e intr-un monolog extrem de suparator!
    cele bune cu folos tuturor !

    Apreciază

  25. Syme said, on ianuarie 24, 2010 at 12:26 am

    @Mihaela C

    Daca traitorii sunt numai in manastiri (dupa cum spui „catre una dintre manastirile unde sunt traitori”) atunci starea crestinismului e jalnica in Romania. Si la urma urmei, ce ne opreste pe toti care spunem ca suntem ortodocsi sa fim si traitori?

    „Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, şi el aşa să umble.” (1 Ioan 2:6).

    Apreciază

  26. sabina said, on ianuarie 24, 2010 at 9:06 am

    Badea… nu stiu daca merita osteneala sa vorbim despre el… dupa grimasele si istericalele care-l strabat in timpul asa zisei reviste a presei, trecand de la ras schizoid la maimutzareala de retard nu stiu cine priveste prestatia lui ca pe ceva demn de luat in seama!
    Televiziunile, in marea lor majoritate, sunt doar niste spalatorii de creier!

    Apreciază

  27. alec said, on ianuarie 24, 2010 at 9:08 am

    ” Merita sa-l vedem intr-un dialog firesc pe guristul badea cu un teolog ”

    Pai e in dialog permanent cu un teolog ..acela e Mihai Gadea ( amicul lui ) la baza e teolog !!!!

    Apreciază

    • Roxana said, on ianuarie 24, 2010 at 1:51 pm

      Mihai Gadea, pastor adventist de ziua a saptea …

      Apreciază

      • ovidiu said, on ianuarie 24, 2010 at 2:50 pm

        Saaaay, what!?!

        Apreciază

      • ROrtodox said, on ianuarie 24, 2010 at 7:18 pm

        Mihai Gadea e adventist de ziua a saptea:

        link : http://www.atac-online.ro/12-09-2007/MIHAI-GDEA-membru-marcant-la-biserica.html

        Nu ştim câţi dintre dumneavoastră au aflat că directorul postului Antena 2 este absolvent de teologie. La fel, nu ştim dacă aveţi idee că în viaţa sa, litera „K“ are o însemnătate aparte, respectiv Kundri şi Karina, soţia şi fetiţa sa. Despre Mihai Gâdea nu se ştiu multe lucruri, mai ales din cauza comportamentului său foarte discret şi liniştit. Cu toate acestea, noi am aflat că multe persoane au numai vorbe bune de exprimat atunci când vine vorba despre „fratele“ lor, Gâdea. Adventiştii de ziua a şaptea, căci ei sunt „fraţii“ despre care vorbim, sunt convinşi că Gâdea este un băiat bun să-l pui pe rană. Mai ales pentru că vine la biserică în fiecare sâmbătă, cu soţia şi copilul, că este respectuos, că este om la casa lui şi aşa mai departe. Biserica frecventată de Gâdea este situată pe Calea Călăraşilor şi se numeşte „Biserica învingătorilor“. Dragi paparazzi, uitaţi un pont gratuit! Să ne scrieţi, dacă imortalizaţi ceva.

        Apreciază

    • Anda said, on ianuarie 24, 2010 at 7:14 pm

      Gadea e evanghelist, nu teolog.

      Apreciază

      • john said, on ianuarie 24, 2010 at 9:08 pm

        Gadea a terminat facultatea de Teologie ADVENTISTA!
        Asa ca…..i se rupe lui de ortodoxism.

        Apreciază

  28. felicia boca said, on ianuarie 24, 2010 at 12:21 pm

    Din pacate cam 85 % dintre romani gandesc ca si Mircea Badea. Prin natura profesiei pe care o practic, am ocazia sa vorbesc cu foarte multi oameni si cam toti gandesc ca si el. Din pacate si printre oamenii in varsta sunt foarte, foarte multi care urmaresc fiecare emisiune a lui Oreste si-i apreciaza modul de gandire. Incercam sa-i fac sa inteleaga ca modul lui de a vedea lucrurile este departe de invatatura crestin ortodoxa si aproape s-au suparat, nu au mai vrut sa continue discutia si mi-au spus ca ii jignesc daca spun asa ceva, ca ei sunt crestini ortodocsi si la fel este si Oreste, iar daca sunt eu impotriva a ceea ce spune Oreste ( si cica spune atat de interesant si are asa multa dreptate!?!), atunci inseamna ca eu sunt sectanta. Ma bucur de cei de pe acest blog care vad cum trebuie lucrurile si de pozitia fratelui admin, dar va spun ca suntem o minoritate, restul crestinilor ortodocsi vad din pacate lucrurile ca si Mircea Badea. Incercati sa vorbiti cu oamenii pe care ii cunoasteti si veti vedea. Pe un site ca acesta se aduna ( cu mici exceptii), oameni care au aceleasi convingeri, dar in afara acestori site-ri ortodoxe sunt ceilalti crestini ortodocsi, care nu intra pe internet sau nu stiu de aceste site-uri, ca protestantii sunt o mana de oameni, o minoritate, daca bine stiu eu cam 7-10 % din populatia Romaniei.

    Apreciază

  29. Nica Lucian said, on ianuarie 24, 2010 at 2:33 pm

    Pentru Claudiu Adrian si mai ales pentru ROrtodox .

    Daca tot m-ati provocat o sa va dau un raspuns nu fiecaruia imparte ci la amandoi si fiecare isi va da seama ce este special pentru el.
    Astazi este Duminica Vamesului si Fariseului si sunt destule Web-site-uri care se declara ortodoxe dar de fapt nu sunt , asa si unii comentatori isi dau nume pompoase , eu m-am folosit de numele meu real dar Rortodox cred ca la ales de la Roman ortodox , fiecare se poate declara pe forumuri , cum vrea el , este treaba lui dar sa scrii niste aberatii contra Oastei Domnului cum ca ar fi infiintata de masonerie este fie din rea vointa , fie din nestiinta , luand unele afirmatii mincinose de la a nu stiu a catea ureche ca fiind adevarate .
    Este adevarat ca de la infiintarea Oastei Domnului pana in prezent au fost si sunt unii care au deviat de la invatatura curata a Ortodoxiei si s-au ratacit ducandu-se spre diferite secte si asa va fi pana la venirea Domnului Iisus pentru ca sa se faca cernerea graului de neghina .
    Oastea Domnului nu este o alta confesiune ci este un curent , o miscare in sanul Bisericii Ortodoxe este “fiica ei duhovniceasca” cum se exprima unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe iar cei ce adera la ea , nu isi propun altceva decat sa traiasca o viata crestina la un nivel mai inalt , cine doreste cat de cat sa se documenteze cu adevarat desprea ea poate sa citeasca unele din cartile “Ce este Oastea Domnului” de parintele Iosif Trifa , “Omoforuri” care contine declaratii ale unor ierarhi BOR despre ea “Istoria unei jertfe” are 4 volume de Traian Dorz si orice carti de poezii sau meditatii ale fratelui Traian Dorz sau Cartea de cantari a Oastei Domnului in care sunt multe poezii(cantari) dedicate Maicii Domnului .
    Sunt destui preoti care activeaza in Oastea Domnului , de exemplu preotul Marian Marcus care are multe cantari inregistrate pe CD-uri sau casete.
    Nu stiu din ce localitati sunteti , dar daca sunteti onesti si vreti sa va faceti o parere adevarata despre Oastea Domnului chiar daca nu doriti sa cumparati aceste carti , puteti sa luati contact cu fratii de la Oastea Domnului , daca activeaza in localitatile din care sunteti si ei va vor imprumuta cu dragoste ceea ce doriti sau chiar vi le vor darui , Oastea Domnului are si un Web-site la adresa http://www.oasteadomnului.ro de unde va puteti informa daca exista frati ostasi in localitatile voastre , de asemenea Oastea Domnului mai are si un ziar saptamanal “IISUS BIRUITORUL” care APARE CU BINECUVANTAREA SFANTULUI SINOD AL BISERICII ORTODXE ROMANE ori dupa afirmatia lui “Rortodox”atunci ar inseamna ca acest sinod este si el un produs al masoneriei .
    Au fost,sunt si vor fi unii preoti care sunt impotriva Oastei Domnului dar fiecare va da seama de fapele sala la Judecata .

    In Evanghelia dupa Matei Cap 12 Evanghelistul consemneaza ce a spus IIsus Mantuitorul

    30. Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste.
    31. De aceea va zic: Orice pacat si orice hula se va ierta oamenilor, dar hula impotriva Duhului nu se va ierta.
    32. Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta lui, nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie.
    33. Ori spuneti ca pomul este bun si rodul lui e bun, ori spuneti ca pomul e rau si rodul lui e rau, caci dupa roada se cunoaste pomul.
    34. Pui de vipere, cum puteti sa graiti cele bune, odata ce sunteti rai? Caci din prisosul inimii graieste gura.
    35. Omul cel bun din comoara lui cea buna scoate afara cele bune, pe cand omul cel rau, din comoara lui cea rea scoate afara cele rele.
    36. Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii.
    37. Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept, si din cuvintele tale vei fi osandit.

    In versetul 36 se spune ca pentru orice cuvant desert se va da socoteala la Judecata , cu atat mai mult pentru un cuvant desert scris care poate zminti pe multi mai multi prin citirea lui .

    Pe multi “ortodoxi” ii deranjeaza faptul cu membrii Oastei Domnului se adresaza unii altora cu frate sau sora asa cum procedeaza si unii neoprotestanti , la Sfanta liturghie la citirea Apostolului se incepe cu “Fratilor” , Preotul se roaga din altar “Inca ne rugam pentru episcopul nostru N si toti fratii nostri in Hristos” ceea ce inseamna ca pentu acesti “ortodoxi” Sfanta Liturghie este doar un act cultural in care altceva decat formalismul Slujbei nu mai exita nimic asa cum si fariseul din Pericopa Evanghelica de astazi se limita la indeplinirea unor acte formale. Ii mai deranjeaza pe unii si cantarile si poeziile care se spun la Oastea Domnului rugaciunile libere dar nu-i deranjeaza pacatele celor din jurul lor .

    In Evanghelia dupa Matei Cap 6 versetele 9-13 Iisus ii invata pe ucenici rugaciunea Domneasca care incepe “Tatal nostru” am aratat aici mai multe argumente prin care toti ortodoxii adevarati sunt frati in Hristos

    In Evanghelia dupa Matei Cap 26 scrie

    26. Iar pe cand mancau ei, Iisus, luand paine si binecuvantand, a frant si, dand ucenicilor, a zis: Luati, mancati, acesta este trupul Meu.
    27. Si luand paharul si multumind, le-a dat, zicand: Beti dintru acesta toti,
    28. Ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor.
    29. Si va spun voua ca nu voi mai bea de acum din acest rod al vitei pana in ziua aceea cand il voi bea cu voi, nou, intru imparatia Tatalui Meu.
    30. Si dupa ce au cantat laude, au iesit la Muntele Maslinilor.

    In versetul 30 scrie ca au cantat laude(Iisus cu ucenicii sai) ceea ce se face si la Oastea Domnului

    De altfel nu voi polemiza la nesfarsit cu cei impotrivitori pentru ca :

    Sfantul Apostol Pavel a scris in Epistola catre Tit Cap 3

    9. Iar de intrebarile nebunesti si de insirari de neamuri si de certuri si de sfadirile pentru lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si desarte.
    10. De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te,
    11. Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.

    Sigur multi “ortodoxi” vor spune “cum suntem noi eretici” dar chiar asa stau lucrurile poti fi botezat ortodox dar sa fii eretic sau chiar idolatru.
    Ce scriu eu nu cred ca va avea prea multa influenta asupra voastra dar cititi macar scierile Sfantului Ioan Gura de Aur care spunea “ca nu este destul sa te nasti crestin ci trebuie sa te faci si crestin” apoi sa vedeti ce spune despre hipodroame , teatre , bai , sulemenelile femeilor in special , despre imbracamintea indecenta ; daca ar trai azi ce credeti ca ar spune despre tot felul de campionate ,filme , muzica lumeasca , bancuri, bronzatul pe plaji chiar si daca nu sunt nudisti apoi ce sa mai vorbesc de pornografie ,homosexuali si toate lucrarile lumesti si demonice ce au loc azi cu scopul de a submina ortodoxia . Nu uitati ca si el a fost caterisit si exilat .

    Iata ce este scris la Isaia Cap 5

    20. Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!
    21. Vai de cei care sunt intelepti in ochii lor si priceputi dupa
    gandurile lor!
    22. Vai de cei viteji la baut vin si mesteri la facut bauturi imbatatoare!
    23. Vai de cei ce dau dreptate celui nelegiuit pentru mita si lipsesc de dreptate pe cel drept!
    24. Pentru aceasta, dupa cum paiele sunt mistuite de foc si iarba uscata de flacari, asa radacina lor va fi topita ca pleava si floarea lor va fi spulberata precum este cenusa, caci au calcat legea Domnului Savaot si au nesocotit cuvantul Sfantului lui Israel!
    25. De aceea, mania Domnului s-a aprins impotriva poporului Sau! El intinde mana Sa spre el, il loveste si muntii se clatina. Cadavrele lor sunt ca gunoiul pe cale. Cu toate acestea mania Lui nu se domoleste si mana Lui sta mereu intinsa

    2 Timotei Cap 2

    1. Tu, deci, fiul meu, intareste-te in harul care e in Hristos Iisus,
    2. Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii.
    3. Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos Iisus.
    4. Nici un ostas nu se incurca cu treburile vietii, ca sa fie pe plac celui care strange oaste.
    5. Iar cand se lupta cineva, la jocuri, nu ia cununa, daca nu s-a luptat dupa regulile jocului.
    6. Cuvine-se ca plugarul ce se osteneste sa manance el mai intai din roade.
    7. Intelege cele ce-ti graiesc, caci Domnul iti va da pricepere in toate.
    8. Adu-ti aminte de Iisus Hristos, Care a inviat din morti, din neamul lui David, dupa Evanghelia mea,
    9. Pentru Care sufar pana si lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga.
    10. De aceea toate le rabd, pentru cei alesi, ca si ei sa aiba parte de mantuirea care este intru Hristos Iisus si de slava vesnica.
    11. Vrednic de crezare este cuvantul: caci daca am murit impreuna cu El, vom si invia impreuna cu El.
    12. Daca ramanem intru El, vom si imparati impreuna cu El; de-L vom tagadui, si El ne va tagadui pe noi.
    13. Daca nu-I suntem credinciosi, El ramane credincios, caci nu poate sa Se tagaduiasca pe Sine insusi.
    14. Aminteste-le acestea si indeamna staruitor inaintea lui Dumnezeu sa nu se certe pe cuvinte, ceea ce la nimic nu foloseste, decat la pierzarea ascultatorilor.
    15. Sileste-te sa te arati incercat, inaintea lui Dumnezeu lucrator cu fata curata, drept invatand cuvantul adevarului.
    16. Iar de desartele vorbiri lumesti fereste-te, caci ele vor spori nelegiuirea tot mai mult.
    17. Cuvantul lor va roade ca o cangrena. Dintre ei sunt Imeneu si Filet,
    18. Care au ratacit de la adevar, zicand ca invierea s-a si petrecut, si rastoarna credinta unora.
    19. Dar temelia cea tare a lui Dumnezeu sta neclintita, avand pecetea aceasta: „Cunoscut-a Domnul pe cei ce sunt ai Sai”; si „sa se departeze de la nedreptate oricine cheama numele Domnului”.
    20. Iar intr-o casa mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de lut; si unele sunt spre cinste, iar altele spre necinste.
    21. Deci, de se va curati cineva pe sine de acestea, va fi vas de cinste, sfintit, de buna trebuinta stapanului, potrivit pentru tot lucrul bun.
    22. Fugi de poftele tineretilor si urmeaza dreptatea, credinta, dragostea, pacea cu cei ce cheama pe Domnul din inima curata.
    23. Fereste-te de intrebarile nebunesti, stiind ca dau prilej de cearta.
    24. Un slujitor al Domnului nu trebuie sa se certe, ci sa fie bland fata cu toti, destoinic sa dea invatatura, ingaduitor,
    25. Certand cu blandete pe cei ce stau impotriva, ca doar le va da Dumnezeu pocainta spre cunoasterea adevarului,
    26. Si ei sa scape din cursa diavolului, de care sunt prinsi, pentru a-i face voia.

    2 Timotei Cap 3

    12. Si toti care voiesc sa traiasca cucernic in Hristos Iisus vor fi prigoniti.
    13. Iar oamenii rai si amagitori vor merge spre tot mai rau, ratacind pe altii si rataciti fiind ei insisi.
    14. Tu insa ramai in cele ce ai invatat si de care esti incredintat, deoarece stii de la cine le-ai invatat,

    In evanghelia dupa Ioan Cap 5 se consemneaza urmatoarele cuvinte ale lui Iisus

    33. Voi ati trimis la Ioan, si el a marturisit adevarul.
    34. Dar Eu nu de la om iau marturia, ci spun aceasta ca sa va mantuiti.
    35. Acela (Ioan) era faclia care arde si lumineaza, si voi ati voit sa va veseliti o clipa in lumina lui.
    36. Iar Eu am marturie mai mare decat a lui Ioan; caci lucrurile pe care Mi le-a dat Tatal ca sa le savarsesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, marturisesc despre Mine ca Tatal M-a trimis.
    37. Si Tatal care M-a trimis, Acela a marturisit despre Mine. Nici glasul Lui nu l-ati vazut vreodata, nici fata Lui nu ati vazut-o;
    38. Si cuvantul Lui nu salasluieste in voi, pentru ca voi nu credeti in Cel pe care l-a trimis Acela.
    39. Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine.
    40. Si nu voiti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata!
    41. Slava de la oameni nu primesc;
    42. Dar v-am cunoscut ca n-aveti in voi dragostea lui Dumnezeu.
    43. Eu am venit in numele Tatalui Meu si voi nu Ma primiti; daca va veni altul in numele sau, pe acela il veti primi.
    44. Cum puteti voi sa credeti, cand primiti slava unii de la altii si slava care vine de la unicul Dumnezeu nu o cautati?

    Versetul 39 spune Cercetati Scripturile el nu se adreseza numai preotilor si (“pocaitilor” care oricum le interpreteaza in fel si chip dupa cum le convine) ci tuturor , la Judecata vom fi intrebati si daca am citit Biblia si daca am trait ce scrie in ea , azi un fumator sau bautor de alcool sau o persoana ce cumpara tot felul de reviste dubioase si vopsele de par sau unghii ,cu banii cheltuiti pe viciile lor pe cel mult o luna si-ar putea lua o Biblie , si se plang ca nu le ajung banii , iata un alt pacat al minciunii care se adauga celorlalte , pentru ca daca nu le-ar ajunge banii nu-i ar cheltui pe aceste vicii .

    Efeseni Cap 5

    1. Fiti dar urmatori ai lui Dumnezeu, ca niste fii iubiti,
    2. Si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma.
    3. Iar desfrau si orice necuratie si lacomie de avere nici sa se
    pomeneasca intre voi, cum se cuvine sfintilor;
    4. Nici vorbe de rusine, nici vorbe nebunesti, nici glume care nu se cuvin, ci mai degraba multumire.
    5. Caci aceasta s-o stiti bine, ca nici un desfranat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un inchinator la idoli, nu are mostenire in imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu.
    6. Nimeni sa nu va amageasca cu cuvinte desarte, caci pentru acestea vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii.
    7. Deci sa nu va faceti partasi cu ei.
    8. Altadata erati intuneric, iar acum sunteti lumina intru Domnul; umblati ca fii ai luminii!
    9. Pentru ca roada luminii e in orice bunatate, dreptate si adevar.
    10. Incercand ce este bineplacut Domnului.
    11. Si nu fiti partasi la faptele cele fara roada ale intunericului, ci mai degraba, osanditi-le pe fata.
    12. Caci cele ce se fac intru ascuns de ei, rusine este a le si grai.
    13. Iar tot ce este pe fata, se descopera prin lumina,
    14. Caci tot ceea ce este descoperit, lumina este. Pentru aceea zice: „Desteapta-te cel ce dormi si te scoala din morti si te va lumina Hristos”.
    15. Deci luati seama cu grija, cum umblati, nu ca niste neintelepti, ci ca cei intelepti,
    16. Rascumparand vremea, caci zilele rele sunt.
    17. Drept aceea, nu fiti fara de minte, ci intelegeti care este voia Domnului.
    18. Si nu va imbatati de vin, in care este pierzare, ci va umpleti de Duhul.
    19. Vorbiti intre voi in psalmi si in laude si in cantari duhovnicesti, laudand si cantand Domnului, in inimile voastre,
    20. Multumind totdeauna pentru toate intru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (si) Tatal.
    21. Supuneti-va unul altuia, intru frica lui Hristos.

    In versetul 11 se spune sa nu fim partasi la faptele intunericului ci sa le osandim pe fata.
    In versetele 19-20 se spune sa vorbim in psalmi , in laude , in cantari , multumind pentru toate lui Iissus Hristos si lui Dumnezeu Tatal. Ceea ce se face si la Oastea Domnului
    Eu nu incerc sa fac prozeliti dar macar incerc sa-i atentionez pe cei care clevetesc aceasta lucrare ca de fapt mint grosolan si sa se documenteze in mod obiectiv inainte de a o judeca.
    Dar asa lucreaza Diavolul cu slujile lui oriunde apare o lucrare buna si frumoasa pentru mantuirea sufletelor incearca sa o nimiceasca dar fara sort de izbinda pentru ca in evanghelia dupa Matei Cap 16 evanghelistul consemneaza

    16. Raspunzand Simon Petru a zis: Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
    17. Iar Iisus, raspunzand, i-a zis: Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-au descoperit tie aceasta, ci Tatal Meu, Cel din ceruri.
    18. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui.

    Apreciază

    • ROrtodox said, on ianuarie 24, 2010 at 7:31 pm

      Despre Oastea Domnului stiu destul, mai mult, din pacate decat as avea stricta necesitate: http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/113/Despre-Oastea-Domnului .

      Este foarte clar expus totul despre voi de catre Pr. Gheorghe Anitulesei.

      Si apropo, de cat de toba de carte erau Dorz si Trifa scriau Iisus cu un singur I, cred ca erau insuflati de ‘duhul’ sa scrie asa.

      Plus, Matei 18:6 : ” Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. ”

      Imi inchei pledoaria, raman la ideea mea de batut in cap ca sunteti organizatie facuta de masonerie cu scopul de a diviza cat mai mult Dreapta Credinta si de a sminti pe cat mai multi.

      Apreciază

    • Claudiu Adrian said, on ianuarie 24, 2010 at 10:48 pm

      Oastea Domnului nu este o alta confesiune ci este un curent , o miscare in sanul Bisericii Ortodoxe este “fiica ei duhovniceasca” cum se exprima unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe iar cei ce adera la ea , nu isi propun altceva decat sa traiasca o viata crestina la un nivel mai inalt

      Apare cu binecuvantarea BOR? Si … ar trebui sa par mirat sau convins in vreu fel?
      Gruparile ‘elitiste’ ca secta voastra sunt un pic cam mandre: Noi ducem totul la un al nivel. Voi ceilalti sunteti o masa amorfa de pacatosi din care noi, ostasii, stralucim. Fiti putin mai smeriti … si lasati curentele. Nu sunteti nici mai buni, nici mai presus de nimeni. Sa nu va cauzeze probleme elitismul vostru.

      PS: Cum isi imagineaza unul ca voi ca un Ortodox o sa calce intr-un camin cultural de-al voastru? Cand ai gasit calea cea dreapta amice … nu te mai dai elitist. Esti prea preocupat cu pacatosenia ta. Nu te mai stresa sa mai pui un comment de 100 pagini aici. Ai gresit locatia.

      PPS: Eram la o librarie si am vazut o carte publicata de OD. Am citit spatele cartii si am trait sa vad un Sfant referit peste tot in text ca bunicutul sau batranelul. Asta la mine trece drept hula.

      Apreciază

    • NihilSineDeo said, on ianuarie 25, 2010 at 1:23 pm

      Auzisem despre Oastea Domnului, am si cunoscuti cativa oameni simpli in satul unde locuieste soacra mea. Acum am intrat si am si citit.
      „În contextul de dupa 1990, când propaganda prozelitista neoprotestanta este în ofensiva, scotând în teren toate “armele” moderne de “evanghelizare”, Oastea Domnului, chiar daca n-ar fi existat, ar fi trebuit “inventata”. Ea este un brat viu al Bisericii si, acolo unde pastorii stiu sa o pretuiasca si sa o puna la lucru, se obtin rezultate spectaculoase. Conform principiilor Oastei, e necesar sa facem noi, ortodocsii, “evanghelizarea”, sa n-o lasam pe mâini straine. Credinta noastra nu este nici din secolul al XVI-lea, nici de la 1700. O avem direct de la Mântuitorul, prin Sfintii Apostoli, respectiv prin Sfântul Apostol Andrei. În veacul de aur al crestinismului, fiecare membru al Bisericii Primare era un misionar, stiind sa dea fiecaruia seama de credinta pe care o slujeste. Numai când fiecare ortodox îsi va cunoaste si-si va trai credinta, vom obtine biruinta asupra evanghelizatorilor de pe stadioane.”
      Mi se pare ca aceasta este atitudinea corecta a ortodoxiei. In loc sa stea in amorteala, da, chiar „ca o masa amorfa”, in loc sa ii injure si sa ii afuriseasca pe cei care vestesc Evanghelia ca le racoleaza „credinciosii”, este mult mai corect ca ortodoxia sa faca evanghelizare, mai intai chiar in randul propriilor membrii, caci cei mai multi sunt ortodocsi doar cu numele, trairea crestina fiindu-le straina cu totul.
      Din pacate, satana nu sta degeaba, cum sa piarda el atatea suflete pe care le are ca si asigurate…Si iata cum se apuca unii ortodocsi „traditionali” sa zbiere ca cei din Oastea Domnului sunt „sectari” si ei !!! De fapt, oricine incearca sa ii trezeasca fie din amorteala, fie din ratacire, tot „sectar” este…Iar din vasta lor cultura religiasa, catalogheaza tot ce nu le convine drept „hula”. Ca de, sfinti, Dumnezeire, tot aia e, asa ca daca ii spui unui sfant „bunicutul” (eu nu vad nimic jignitor in asta, „bunic” vine de la „bun” asa ca l-as intreba pe Claudiu Adrian daca obisnuieste sa il jigneasca cu acest apelativ de exemplu pe tatal mamei sale,sau ii spune in alt fel…) se cheama ca e hula.

      Apreciază

      • Claudiu Adrian said, on ianuarie 25, 2010 at 4:59 pm

        Nu am bunici Sfinti dragul meu ostas. Una este o ruda si alta este un Sfant pentru care trebuie sa arati respect nu sa te tragi de sireturi cu el. Cand nu-ti permiti nici sa-ti ridici ochii din pamant in fata cuiva nu-i zici: TATAIE.

        Poate sunt eu doar prea rigid si inchistat in anumite norme de conduita morala ‘lumesti’ dar nu am sporit inca intr-atat sa ma simt atat de familiar cu Sfintii. Sunt inca un mic pacatos si asa voi fi mereu.

        Biserica lui Hristos e numai una si nu cred ca se specifica nicaieri ca trebuie sa aiba un muschi ‘ostasec’ mai bine dezvoltat ca restul corpului care-i putin mai atrofiat. Din ce am inteles eu Ortodoxia nu ‘racoleaza’ ci prezinta adevarul si lasa omului decizia. Noi nu am dus razboaie de ‘racolare’ a altor popoare. Scopul racolarii nu scuza mijloacele pentru ca un individ slab, racolat, trebuie sa ajunga si la o convingere proprie. Daca nu, vin racolatorii profesionisti sectari si-l rezolva complet.

        PS: Prost vine de la pro adica profesionist … cred io.
        PPS: Si masoneria era doar o asociatie din cadrul lumii care dorea binele si sa duca totul la un alt nivel … pana si-a dat seama ca restul sunt vite si trebuie conduse / macelarite. Drumul sprea iad e pavat cu bune intentii si eu stiu bine asta fiindca am lucrat la pavarea lui.

        Apreciază

  30. Lucian Bureriu said, on ianuarie 24, 2010 at 5:33 pm

    Iată că s-a inventat și o nouă cenzură, care va dicta felul în care trebuie să se scrie sau vorbească despre cele „sfinte”. Suntem, se vede, în România. Dar ne vom întâlni la…”Judecata de apoi”.

    Apreciază

  31. Mari said, on ianuarie 24, 2010 at 8:09 pm

    Intai as vrea sa spun ca nu ma mai uit la TV de un an. Deloc. Am urmarit comentariile de pe acest site referitoare la emisiunile lui Badea (In gura presei), Oreste (la Sinteza zilei) si cele in care era prezent Emil Strainu (Stirea zilei). M-au facut curioasa si le-am urmarit pe internet. Am pierdut vreo 4 ore. Nu m-am ales cu nimic si promit sa nu mai repet figura. Initial din comentariille cuiva din familie pe care n-am reusit sa-l conving sa se desprinda de Tv si care a urmarit emisiunea am dedus ca Badea ar fi facut unele afirmatii total deplasate.
    Ce parere mi-am format? Nu e obligatoriu sa fiti de acord cu mine si n-am nici o treaba daca incercati sa ma convingeti de contrariu. Scopul meu nu e practic sa dezbat aceste teme ci sa discut mai mult pe probleme ce tin de mantuire si de ce vom face in vremurile ce vor veni.
    Prima precizare: nu imi place Mircea Badea prin definitie. Nu imi placea nici inainte cand ma uitam la TV si m-am lasat de vizionat emisiunea lui cu mult inainte de a renunta la TV (era si prea tarziu si trebuia sa ma trezesc la serviciu). Pt. ca are o atitudine negativista si eu cred ca daca doresti sa faci cu adevarat ceva bun in viata ta ai nevoie de BINE. Cu rautatea si ura nu rezolvi nimic. Si in plan duhovnicesc nu inaintezi. Din contra. Asa ca simtand ca-mi intra in suflet gandirea lui, m-am lasat de „vizionat” emisunea.

    Am incercat sa privesc cumva detasat cele 3 emisiuni.
    Badea e total pe dinafara in problema religiei (si nu numai) isi da cu parerea sa se afle in treaba din lipsa de alte subiecte (poate si pt. ca in jurul lui afirmatia cum ca e pedeapsa lui Dumnezeu referitor la ceea ce s-a intamplat in Haiti l-a scos din sarite probabil si el de obicei reactioneaza in emisiunea lui imediat in seara zilei respective). Mie mi se pare ca el vrea sa spuna ca afirmatia aceasta e total deplasata din gura unui crestin. Daca tu ai un pistol si-l impusti pe fratele tau, din punct de vedere al legilor fizicii e cam clara treaba care va fi urmarea faptei tale (in afara faptului ca fratele e un sfant si ricoseaza glontul). E o deosebire clara intre ceea ce se petrece din voia Lui Dumnezeu sau din ingaduinta Lui. Faptul ca fratele va fi impuscat nu e din voia Lui Dumnezeu chiar daca acest lucru se va intampla.
    Nu cred ca Badea e platit de Iluminati sa debiteze tampenii, eu cred ca-n „nemurirea” lui le debiteaza fara sa vrea. E total inconstient de gravitatea lor sau de posibilele urmari ale afirmatiilor sale (asupra propriei sale persoane) . Ceea ce nici nu ar fi f. grav, doar sunt atatia in jurul nostru care fac afirmatii cel putin la fel de periculoase.
    Nici Oreste nu cred ca si-a propus sa-si intunece ascultatorii. Din contra el crede ca duce o politica de „iluminare” a maselor in ceea ce priveste practicile ezoterice, magice, etc. Pana la urma e mai rau ca un om n-are nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu de care nici nu vrea sa auda sau ca e in cautare, pe la yoghini, radiestezisti, reiki (habar n-am cum s-or fi scriind)?
    Avem in jurul nostru exemple de oameni care in cautarea lor sincera au ajuns la Hristos in Biserica Ortodoxa. Un exemplu ar fi Danion Vasile ale carui carti imi pare ca le apreciem cu totii (eu una il apreciez).

    DAR.
    Ceea ce este cu adevarat grav este ca si el si Oreste sunt creatori de constiinte. F. multi tineri ii apreciaza. Pe unul pt. ca ia atitudine (Badea) pe altul (Oreste) pt. ca ar fi un „initiat” (evident din punctul meu de vedere cei doi sunt apreciati de personalitati diferite de televizionisti).
    Acest lucru este din cale afara de grav. Faptul ca fauresc opinii si aceste opinii
    adunandu-se creaza constiinte care vor gandi in sensul in care li se sugereaza.
    Ce e de facut?
    Initial (inainte de a vedea emisiune lui Badea), nu m-a atins nu ma priveste. Treaba celor care au vazut emisiunea.
    Ulterior, am gandit ca poate ca un email sau un mesaj pe blogul lui (el aproba comentariile _dupa_ ce le citeste din cate am inteles) nu cred ca rezolva mare lucru. Pe el il va durea in cot si fiind platit isi va continua emisiunea in care din lipsa ziarelor tiparite evident ca va ataca din ce in ce mai des (mai ales daca i se va da apa la moara si i se vor scrie mesaje pe situl emisiunii -sau forum habar n-am- daca se va isca un razboi pe net pe siturile ortodoxe de profil, va incepe sa dezbata problema). Eu personal nu vad o treaba buna din asta. Constiinta lui va ramane la fel si nu se va misca nici un neuron din capsorul lui. E inutila toata treaba. Unul ca Badea nu va putea fi „miscat” decat printr-o minune. Asa cred ca se va intoarce la Dumnezeu sau printr-un necaz f. mare. In rest pierdere de vreme.
    Ceea ce putem noi face. Sa-l ignoram total. Sa nu ne mai uitam la emisunea lui (si in
    general la TV, TV-ul e extrem de nociv). Daca nu va avea audienta va fi dat afara. Fiecare pasare pe limba ei piere. N-are audienta. N-are slujba.

    In ceea ce priveste multiplele conflicte aparute aici din care ultimul e cel dintre saccsiv
    si mucenicul, fara referire la cei doi din urma:
    Cel mai destept cedeaza intotdeauna. Sau: cel mai duhovnicesc cedeaza. Sau: cel superior cedeaza. Sau: cel mai duhovnicesc nici nu intra in conflict.

    Cu referire la cei doi:
    Fratilor, aveti acelasi scop cu blogurile vostre: sa desteptati lumea.
    Nu ne smintiti prin cearta vostra si nu ne aruncati in scarba de a renunta sa mai citim
    postarile si traducerile voastre doar pt. ca nu aveti exact aceeasi opinie.
    Nimeni nu e in spatele nimanui. Toti cei care au un site: mucenicul, razbointrucuvant,
    saccsiv, apologeticum au simtit ca situatia e din ce in ce mai grava si doresc sa avetizeze lumea. Atat. De ce va certati? Ba se cearta unii, ba altii.
    Un om duhovnicesc nu raspunde cu atacuri la alte atacuri. Ii spui o data care e parerea ta si inchizi subiectul.

    In ceea ce priveste certurile celor de pe blog nu vad de ce va pierdeti vremea. Am observat si eu ca posteaza diferite comentarii si persoane care este clar ca au un scop bine definit: sa semene vrajba, erezii, etc.
    Spuneti-le o data care e adevarul ortodox, le mai dati un link ceva si lasati-i in plata
    lor. Nu va pierdeti vremea cu ei. Nu merita. Va pierdeti linistea si mantuirea. Daca i-ati
    spune duhovnicului vostru ca postati comentarii si va certati pe net cu niste necredinciosi credeti ca v-ar incuraja ca vreti sa-i luminati? Luminandu-i pe ei va pierdeti vremea (care daca sunteti sotie si mama poate fi folosita in familie, daca sunteti student invatand, daca sunteti tata sigur aveti ceva de reparat sau de facut cumparaturi, etc.) si implicit mantuirea vostra PERSONALA. La judecata de apoi nu ne va intreba ce am facut pt. mantuirea aproapelui (decat daca suntem preoti, nu cred ca si daca suntem calugari, parere personala nu va revoltati daca nu coincide cu a Bisericii) ci ce ati facut pt. mantuirea VOASTRA. Asteptati 2-3 zile si daca sunteti tot atat de infierbantati, scrieti. Eu ma indoiesc ca o veti mai face. E si f. obositor sa vezi in agregatorul RSS tot la 2 comentarii un raspuns la cearta din nu stiu care comentariu anterior. Celor care doresc sa se certe sa li se ofere un link catre siturile din dreapta din blogroll care ofera cadrul adecvat pt. asa ceva. Foarte propice pt. paruiala. Si daca mai continua sa-l lasam pe sacciv sa ia masuri mai drastice pt. ca e situl lui. Ganditi-va cat de mult se munceste la un site ca sa publici zilnic 2-3 articole. Un om care face asa ceva are tot dreptul sa-si selectioneze comentatorii. Nu-ti convine afacerea, fa-ti blog si expuneti acolo zapacelile.

    Multe dintre comentarii sunt f. ziditoare. Se vede ca sunteti (multi dintre voi) oameni
    duhovnicesti si ca cititi f. mult. Din dialogul acesta dintre noi se pot invata multe. In
    acest brainstorming de idei (fiecare cu propria cultura formata) se nasc multe raspunsuri si eu cred ca din ele pe undeva bate si Duhul sfant. Daca cautam sincer si cu credinta sa ne raspundem la intrebari uneori unul, alteori altul vine cu raspunsul cat mai apropiat de adevar. Nimeni nu detine adevarul absolut. Saccsiv nu are nici timpul nici autoritatea de a explica articolele sau de a le comenta insa din acest dialog putem sa intelegem multe si poate ca fiecare vine cu o caramida la constructia care se leaga din ce in ce in ce mai clar. Sigur ca ar fi ideal ca sa ia initiativa aceasta a „desteptarii” constiintelor preotii, dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Trebuie sa ne descurcam si acum si in vremurile ce vor veni singuri. Asta este marea drama. Dar sa nu disperam si sa nu uitam ca Dumnezeu e cu noi.

    In ceea ce priveste daca este nevoie sa fie si cate un articol duhovnicesc. Daca se doreste acest lucru (paterice, filocalii, vietile sfintilor) exista deja pe internet situri
    specializate care ofera si posibilitatea audio a lor. Nu cred ca este necesar sa se repete
    si astfel sa se piarda vremea cu acestea. Se pot da linkuri in blogroll si cine doreste
    poate sa le citeasca. Situl acesta are un alt rol. Sa ne aduca in atentie tot ce se petrece in lume si mai nou si in ograda noastra care ar putea avea legatura cu NOM si cu vremurile din apocalipsa. Consider ca fratii de la razbointrucuvant au zilnic un articol deosebit cu privire la sfantul zilei cu citate edificatoare (de multe ori sau cele mai multe dintre ele) cu referire la vremurile ce vor veni. Daca se citeste zilnic acel articol de fond este mai mult decat suficient pt. noi. Dar zilnic. Va asigur ca nu e usor sa iti faci timp pt. aceasta in debandada asta a zilelor noastre. Plus cartea „Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum” care se poate gasi si pe siteul scribd.com. In acele articole de pe situl razboinrucuvant sau in cartea indicata anterior se vor gasi daca vom citi cu atentie si cateva raspunsuri in ceea ce priveste intrebarea multora „ce vom face in acele vremuri?”. Consider ca ar fi bine sa ne copiem de pe internet cartile duhivnicesti pt. ca nu se stie ce vremuri vor veni si se va interzice partajarea de fisiere. Pe acelasi site se pot gasi cateva sute de carti sau pe digibook, pe resurse-ortodoxe. Pe arhiva-ortodoxa se gasesc multe predici si conferinte audio, la fel pe ortodoxmedia care ar putea fi ascultate pe computer sau mergand spre serviciu la mp3player si din care ne-am putea intari mai mult duhovniceste. Ascultand zilnic cate una in timp ce muncim fizic am putea fi pregatiti pt. ce va veni.
    Renuntarea la Tv aduce in viata duhovniceasca o mai buna concentrare la rugaciune. Diferenta intre rugaciunea pe care o faci in vremea cand ai TV in casa si cand ai renuntat sa-l mai deschizi e ca si cea dintre linistea din mijlocul Bucurestilor si cea dintr-o padure din varf de munte.
    Poate o lista mai lunga de situri crestine in blogroll sau un post anume cu contributia
    cititorilor in ceea ce priveste alte situri cu carti/conferinte/resurse crestine ar fi
    binevenit.
    Si ce mi-ar mai place daca s-ar da note pt. unele postari. Ca la articolele de pe hotnews.
    Unora dintre comentariile le-as da puncte.

    Si eu cred ca nu e intamplator faptul ca va citesc (si pe saccsiv dar si pe voi cei care
    comentati) de vreun an si de vreo 2 ani si ceva am reinceput sa caut informatii pe internet despre timpurile de acum dupa ce mai luasem contactul cu grupurile de religie acum vreo 10 ani si mai bine cand am intrat pe internet. Ulterior am renuntat si datorita timpului alocat muncii mele.

    Eu cred ca cine cauta sincer un raspuns cu privire la ce va face in vremurile ce ne asteapta, la raspunsurile pe care ni le punem, la cipuri, NOM, vaccinuri, etc il gaseste si nu numai atat se si schimba ceva in viata lui duhovniceasca.
    Altfel, e inutil tot timpul pierdut cu citirea aceasta aiurea pe internet.

    Dumnzeu sa ne ajute si sa ne lumineze, M.

    Apreciază

    • Roxana said, on ianuarie 24, 2010 at 9:13 pm

      Mari, ai foarte multa dreptate. Ai reusit sa sintetizezi bine toata situatia …

      Multumesc pentru informatiile oferite in legatura cu sursele de informare. Intr-adevar, avem din ce in ce mai putin timp ca sa le facem pe toate …

      Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 25, 2010 at 1:15 am

      Mari

      Nu sunt de acord cu:

      „La judecata de apoi nu ne va intreba ce am facut pt. mantuirea aproapelui”

      Apreciază

      • Roxana said, on ianuarie 25, 2010 at 9:19 am

        Saccsiv,

        uneori chiar nu poti sa faci oamenilor binele cu forta. Tot rugaciunea pentru aproapele ramane „metoda” cea mai eficienta.

        Apreciază

      • Syme said, on ianuarie 25, 2010 at 10:17 am

        Asa este, saccsiv, si exista si sustinere pentru acest lucru:

        Iezechiel cap. 3 vers. 18

        „De voi zice celui rău: Vei muri! şi tu nu-l vei înştiinţa, nici nu-i vei grăi, pentru a abate pe cel rău de la calea lui cea rea, ca să trăiască, cel rău va pieri în nelegiuirea sa şi Eu voi cere sângele lui din mâna ta.”

        Apreciază

    • Claudiu Adrian said, on ianuarie 25, 2010 at 2:08 am

      @Mari, citeste acest comentariu [click].

      Apreciază

  32. Alin said, on ianuarie 24, 2010 at 9:36 pm

    @Mari, de acord cu tine in ceea ce priveste marea parte a comentariului. am insa rezerve mari (ca sa nu ma exprim altfel) in ceea ce priveste concentrarea EXCLUSIV pe mantuirea personala – cred ca s-a mai abordat subiectul in comentarii pe aici.

    apropo de TV, eu m-am cam desprins de cutia „magica”, arunc un ochi destul de rar. Cum s-o intamplat si in seara asta cand am surprins cateva secvente pe OTV unde Pavel Corut dadea in crestinism, Biserica, preoti, Scripturi din toate pozitiile.

    Dincolo de dezgust, ma gandeam ca abia acum isi incepe lucrarea OTV-ul. Dupa ce ani la rand a capturat din ce in ce mai multi privitori din anumite categorii sociale si cu anumite inclinatii acum e mediul excelent prin care sa fie total derutati si indepartati complet de Biserica Ortodoxa si crestinism. Mi-e mila de ei…

    Apreciază

  33. cristi marin said, on ianuarie 24, 2010 at 10:12 pm

    cat pot sa ma bucur , ca vad aici ca mai sunt oameni cu mintea sanatoasa, si nu numai atat, ci chiar mai stiu cu sa si-o vindece in caz ca mai prinde vreun virus

    Apreciază

  34. Calatorul said, on ianuarie 25, 2010 at 9:28 am

    Dar a inteles vreunul din voi de ce Badea nu si-a lipit penele pe fund ci pe un sortulet? Ce desene erau pe sortulet? De ce purta Badea sortulet? Si de unde venea el cu sortuletul? 😀

    Apreciază

    • RMaria said, on ianuarie 25, 2010 at 3:07 pm

      hai ca-mi placi, calatorule! nu stiu daca ai dreptate, dar problematizarea in sine cu sortuletul imi pare foarte interesanta !!! as cadea in derizoriu sa spun ca m-asteptam sa vad cum isi dispune penele cu care se exhiba….deh, a spus-o si omu’ la misto si apoi, hai sa faca pe plac prostimii…dar sort, vorba ta….

      imi amintesc cu bucurie de Mircea Badea vorbind candva despre tampenia tatuajelor si a pomenit de Oreste al lui c-aparuse tatuat c-o zeitate sud americana, la care Mircea, mirat de alegerea pe care a facut-o spune ca il intreaba pe Oreste: frate, ce zeitate,… Jesus…nimic ? ” ceea ce ar fi fost oarece marturisire.

      nu cred ca e mai veche de 1-2 ani faza de care am amintit, dar consider ca omu’ asta s-a tot schimbat…adesea in rau. io i-am simpatizat mult stilul din emisiunile cu Teo, ca apoi, cand avea seara niste emisiuni cu Oreste….sa nu mai ma pot uita la ele datorita autosuficentei lor care ma ingretosau si atunci…si acum, adesea.
      a ramas un om cu multe daruri de la Dumnezeu -chiar daca el nu le ia ca atare- cum ar fi inteligenta, umorul, o anume moralitate si un spirit critic care uneori ne satisface si pe noi…dar vreand-nevrand, greutatea puterii pe care o are parca i se suie la cap.

      sincer, ii regret „parandaratul”… fata de Dumnezeu, dar mai ales….ca are atata putere de-a-si influenta admiratorii, sau chiar simplii privitori (cei care ati citit despre influenta TV stiti ca e un mit sa crezi ca poti privi la TV chiar critic si sa nu fi influentat). cu atat mai mult ca tatal meu, desi in varsta, il admira si-i impartaseste multe din conceptiile asta de suflet acrit .

      si sa-L rugam pe Domnul sa ne miluiasca pe toti…pe ei ca nu stiu si hulesc, dar noi stim si nu implinim si suntem mai rai decat ei.

      Apreciază

  35. Doina said, on ianuarie 25, 2010 at 12:09 pm

    Nu va mirati. Ce se naste din activist comunist, francmasonerie pe paine mananca. Fara alte comentarii!!!

    Apreciază

  36. parereamea said, on ianuarie 25, 2010 at 9:31 pm

    22.01.2010 – data emisiunii – data tipic masonica (cifrele cheie 1 si 2, repetari de cifre…)
    Sigur nici nu are habar, bietul de el, bosul i-a spus sa se ia de Dumnezeu taman in ziua aia.
    Asta a fost vineri seara.
    Nu tot vineri a fost si emisiunea de pe OTV cu corut?
    S-au sincronizat sau mi se pare mie?
    „Flacara violet” vad ca le-a deschis calea. Au navalit ca bezmeticii in ultimul timp pe ecrane cu emisiuni ezoterice, initiatice…
    Asteptam cu „interes” urmatoarele ture. Atentie la datele masonice.

    Apreciază

    • benalexya said, on ianuarie 27, 2010 at 2:34 pm

      scuzati-ma ca va spun dar voi vorbiti de Mircea Badea…macar el nu e in fruntea B.O.R….MODEREAZA UN PAMFLET,in schimb Biserica noastra este condusa de un mason..basescu a semnat tratatul de la lisabona,a adoptat CODEX ALIMENTARIUS…asta mi se pare cu adevarat important…

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 27, 2010 at 2:37 pm

        benalexya

        Prietene, daca am abordat pe acest blog subiectele enumerate de tine, avem voie sa vorbim un pic si de Mircea Badea?

        Apreciază

  37. Claudiu Adrian said, on ianuarie 25, 2010 at 11:47 pm

    @NSD

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=6
    http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/03/13/parintele-cleopa-despre-oastea-domnului/
    http://www.glasulmaramuresului.ro/view_article.php?show=1883

    Eu nu ma bat cu pumnii in piept nici ca sunt crestin practicant, nici elitist, nici ca traiesc totul la un alt nivel, nici ca sunt familiar cu Sfintii. Sunt doar un mare pacatos si … hai sa ne oprim aici. Sectarii au mare energie dar eu sunt slab, mic si putin-credinios.

    Poti sa te lauzi in continuare atat pe tine cat si pe secta ta. Mie imi place sa fiu cu aia mai ‘fraieri’ la gramada, cu cei care cred, merg si la Biserica dar nu ies in evidenta si nici nu se cred miezul din dodoasca (vorba lu’ Badea). Sigur nu sunt un crestin de elita, sunt unul dintre cei de jos de tot. Daca ar exista o prima treapta eu as fi undeva sub ea.

    Am inteles deci … daca nu esti ostas esti un amator, chiar ateu. Sunt ce vrei tu … in mintea ta!

    Hai noroc.

    PS: Influenta grupului te poate tine intr-o aparenta stare crestina. Ce nu fac unii sa simta ca apartin de ceva si sunt valorosi ca indivizi (mandrie?), ca exista pentru cineva. As vrea sa-i vad pe acesti crestini ultra-sociabili traind crestineste singuri, ne-priviti, ne-admirati … fara mandrie… deci care secte au locuri libere?

    PPS: Nu va mai exista un nou raspuns de la mine. Poti sa spui ce vrei 😉 Si scuze @saccsiv ca am transformat blogul tau intr-un teren de lupta, dar nu e un loc de propaganda sectara elitista.

    Apreciază

  38. RMaria said, on ianuarie 26, 2010 at 10:14 am

    iata, revin cu tema „sortuletul lui Badea”, semnalata de Calatorul un pic mai sus si care, repet, mi se pare foaaaaarte interesanta (il citez : ” Dar a inteles vreunul din voi de ce Badea nu si-a lipit penele pe fund ci pe un sortulet? Ce desene erau pe sortulet? De ce purta Badea sortulet? Si de unde venea el cu sortuletul? „)

    nu insinuez ca Mircea Badea ar fi mason… poate ar intra cand s-o lasa invadat si de vreun parvenitism, esoterism sau jalnica homosexualitate… ci ca traieste printre ei si le-a imprumutat pe alocuri si inconstient modul de gandire. el, acu’ cativa ani, referindu-se la Filocalie a zis ceva de genul „jos palaria” ….dar de cand si-a extins circumvolutiunile de pe creier si pe trup…si ni le arata explicit la TV -impodobite sau nu cu pene, dupa cum crede el ca ne-ar interesa – … imi da impresia ca se crede ca ar avea suficienti muschi ca sa se ia la bataie cu Insusi Domnul.

    io zic ca deocamdata e muuult prea plin de sine ca sa-i incapa si Dumnezeu in inima…sau macar in minte…, deci vede dialogul cu noi la fel de util ca si cu niste cimpanzei din rezervatie. dar sa nu uitam ca Domnul il iubeste si pe el si ii va da ocazii sa Il cunoasca. daca le va urma, e treaba lui si celor care se lasa improscati de acreala lui.

    dar….avem un exemplu de care va propun sa ne amintim: cati dintre noi nu il condamnam pe „parintele Constitutiei”, Antonie Iorgovan…ca apoi sa-l vedeti in linkul de jos ce spunea inainte de moarte despre masonerie.

    SI BONUS, PENTRU BADEA MIRCEA PE CARE ACUM IL STIM CU CIRCumvolutiuni pe burta: cat poate vedea el la tata’ constitutiei care a murit subit dupa ce s-a trezit: UITE SI CEVA MODELE DE SORTULETE PE NUANTE „ALBASTRU UNIUNE EUROPEANA” ca doar n-o sa vezi mai profund, cand esti ciumec de televiziune: http://www.youtube.com/watch?v=Nk5PuxuJpRw&NR=1

    Apreciază

  39. marcel said, on ianuarie 26, 2010 at 12:22 pm

    cred ca ce voia sa spuna mircea badea e ca sunt mai multe modalitati de a ajunge la Dumnezeu (Dumnezeu fiind infinit – infinite sunt si caile de a ajunge la el) iar lui nu i se pare ca datorita fricii tre sa te faca sa te indrepti spre el ( au murit 100 000 de oameni in Haiti – cine stie poate vine un cutremur in romania si mor si eu hai sa ma intorc la Dumnezeu) ci dragostea ….. tre sa fii alaturi de Dumnezeu din dragoste de el si nu din frica si sincer asta este si parerea mea.

    Da, firca de Dumnezeu este una din caile de a ajunge la Dumnezeu, DAR nu singura si poate nu cea mai recomandata.

    Si in acelasi timp sunt de acord cu el ca prea multe crime sunt puse pe seama lui Dumnezeu si sunt facute in numele lui ….. ar trebui sa ne vedem de credinta noastra si de pacatele noastre inainte de a arunca cu pietre in ceilalti si de a-i judeca pe ceilalti ….

    Apreciază

  40. Mihaela C said, on ianuarie 28, 2010 at 6:07 pm

    @Syme,
    Iarta-ma, abia acum am vazut comentariul pe care mi l-ai adresat. De unde ai scos-o? Unde am spus ca doar in manastire sunt traitori? Hmmm… nu mai scoate din context, ok? Ai inteles exact ce am spus. Si nu, nu ne opreste nimic desi stationam!

    Apreciază

  41. Stau Departe said, on iulie 15, 2010 at 10:57 pm

    Auziti mai „credinciosilor” stiti cati bani cheltuie „preafericitul” satanist ca sa faca nush ce biserica ? 400 de milioane bai „credinciosilor” .. cand 40 % din copiii Romaniei mor de foame !

    Dumnezeu e sus si vede !

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 16, 2010 at 7:20 am

      Stau Departe

      Referitor la Catedrala Mantuirii Neamului, ai vazut pe acest blog o promovare sau o critica?

      Apreciază

    • Marius said, on iulie 20, 2011 at 6:44 pm

      Dar cineva spune cat se cheltuie ca tu sa mergi cu masina prin tara sau cu autobuzu??? sau sa te incalzesti iarna?
      Sau….cea mai buna… cati bani se baga in sinistrul stadion national????
      In alta ordine de idei, 40% asta ar trebui sa fie mic, avand in vedere ca nu prea auzim de cazuri directe de moarte din cauza foamei…. si mai mult, te-ai intrebat cata mancare arunca lumea?

      Ultima: daca ai merge la o manastire Ortodoxa ai vedea ca saracii vin acolo sa manance si nimeni nu cere un leu

      multe ar fi de spus dar ma opresc avand in vedere ca dau acest comentariu dupa 1 an si ceva si oricum chiar daca citesti nu vei intelege mare lucru…

      Apreciază

  42. […] FRICA DE DUMNEZEU. Scrisoare catre MIRCEA BADEA […]

    Apreciază

  43. […] FRICA DE DUMNEZEU. Scrisoare catre MIRCEA BADEA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.