SACCSIV – blog ortodox

OBAMA si PAUL VOLCKER continua „atacul” impotriva BANCILOR

Posted in BANCI, Barack Obama, PAUL VOLCKER, Wall Street by saccsiv on ianuarie 22, 2010

   Citez din articolul Obama seeks bigger banking restrictions:

   WASHINGTON – Preşedintele Barack Obama cere reglemantări mai aspre pentru bănci, care vor limita mărimea şi complexitatea instituţiilor financiare de mărime mare.

   Propunerea va limita capacitatea băncilor de a se angaja în afaceri sau schimburi comerciale de mare risc. Restricţiile vor fi plasate în jurul tranzacţionărilor de proprietati de către băncile comerciale pentru a separa acele instituţii de băncile de investiţii.

   Obama a spus joi că, fără aceste reglementări, sistemul financiar va continua să opereze sub aceleaşi reguli care l-au dus aproape de colaps.

   Anunţul a venit odată cu reînnoirea apelului lui Obama pentru o reformă în reglementările financiare, care este negociată pe Dealul Capitolului.

   ACEASTA ESTE O ACTUALIZARE DE ULTIMĂ ORĂ. Mai jos găsiţi ştirea iniţială a AP (Associated Press).

   WASHINGTON (AP) — Preşedintele Barack Obama, nerăbdător să înhame şi să redirecţioneze mânia votantului american către planurile de salvare bancară, a început mai agresiv joi războiul lui cu Wall Street prin impunerea unor reglementări mai aspre pentru băncile mari.

Bazându-se pe propriile sale propuneri şi pe lucrările de la Camera Reprezentanţilor, preşedintele vrea noi puteri guvernamentale care să îngrădească mărimea şi complexitatea instituţiilor financiare de mărime mare şi vrea să limiteze capacitatea acestora să se angajeze în schimburi comerciale cu risc mare, a declarat un oficial al administraţiei la sfârşitul zilei de miercuri.

   Obama va face joi anunţul într-o expunere bipolitică, ţintită să capitalizeze acel punct din agenda sa care nu a fost rezolvat, după o dezastruoasă pierdere electorală a democraţilor în statul Massachusetts.

   Preşedintele va fi flancat de fostul şef al Rezervei Federale (Federal Reserve) Paul Volker şi de către William Donaldson, numit de către preşedintele republican George W. Bush şef al Comisiei de Securitate şi Schimb. Ambii sunt partizanii unor restricţii bancare mai stricte. Volker este la conducerea Consiliului Consulativ Prezidenţial pentru Recuperare Economică.

   Anunţul lui Obama vine odată cu reînnoirea din partea Casei Albei a cererii preşedintelui ca orice revizuire  a reglementărilor bancare să conţină o agenţie de protecţie financiară a consumatorului. Agenţia propusă este unul dintre punctele cele mai importante din Senat şi punctul central al negocierilor dintre democraţi şi republicani în Comitetul Bancar al Senatului.

   „Preşedintele nu va face compromisuri din pricină că lobby-iştii spun unora că nu ar trebui să avem o agenţie care să protejeze consumatorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs. „Aceasta este ceva la care preşedintele nu este dispus să renunţe”.

   Măsurile mai aspre care vor fi anunţate joi au drept scop limitarea speculaţiilor din partea băncilor comerciale şi să împiedice instituţiile financiare să devină atât de mari încât să reprezinte un risc pentru sistemul economic general.

   Cu toate acestea, concentrându-şi atenţia asupra Wall Street, administraţia urmăreşte de asemenea să oprească valul de anxietate la nivelul publicului de care profită republicanii şi care subminează agenda conducerii Obama. Preşedintele Obama şi-a asumat un ton populist în ultima vreme, numindu-i pe marii şefi executivi ai băncilor: „motani graşi” şi, săptămâna trecută, propunând o taxă aplicată marilor bănci pentru a acoperi deficitul de 700 de miliarde de dolari din Trezorerie, ce au constat în fondul financiar de salvare. 

   „Când vezi din ce în ce mai mult din sectorul financiar practic agitând tranzacţii şi angajându-se în speculaţii nesăbuite, ascunzând riscuri prin dedesupturi într-o manieră care aduce unui număr mic de oameni cantităţi de bani ruşinos de mari, dar nu aduce valoare economiei – şi, de fapt, supune întreaga economie unui risc enorm – atunci ceva trebuie să se schimbe”, a spus Obama într-un interviu acordat revistei Time, publicat joi.

   Între timp, Goldman Sachs Group Inc. a declarat joi că a înregistrat câştiguri de 4,70 de miliarde de dolari în al patrulea trimestru, afacerile comerciale ale băncii distanţându-se din nou de retsul industriei financiare. Compania şi-a recompensat angajaţii cu 16,2 miliarde de dolari în 2009, constând în salarii şi bonusuri, cu 47% mai mult decât în anul precedent, însă tot mai puţin decât estimau mulţi.

   Obama a propus anul trecut o serie de măsuri care să întărească conducerea instituţiilor financiare în speranţa prevenirii unei noi apariţii a crizei care a lovit atât Wall Street, cât şi Washington în toamna anului 2008. Casa Albă a aprobat un proiect de lege luna trecută.

   Dar anunţul lui Obama de joi va lărgi acele măsuri, în mod special sprijinind propunerea lui Volcker de a restricţiona tranzacţionarea de proprietăţi a băncilor comerciale. O asemenea limită ar separa băncile comerciale de cele de investiţii, o linie care a fost estompată acum 10 ani de către revocarea Actului Glass-Steagall din 1930, era Marii Depresii financiare. Acea restricţie va afecta unele dintre cele mai mari bănci ale SUA, incluzând giganţi precum Bank of America Corp., Goldman Sachs şi Citigroup Inc.

   „Cel mai bun răspuns este acela de a moderniza cadrul de reglementare şi de a nu aduce industria şi economia la nivelul celeia din 1930”, a spus Scott Talbott, lobby-ist şef pentru Masa Rotundă a Seviciilor Financiare, un grup industrial care reprezintă o mare parte dintre instituţiile de pe Wall Street.

   Volcker a făcut presiuni pentru reintroducerea sistemului bancar cu două niveluri Glass-Steagall de aproape un an. Cu toate acestea, viziunea lui Volcker nu a fost inclusă în propunerea iniţială de revizuire a reglementărilor de anul trecut. 

   Înaltul reprezentant al administraţiei, vorbind cu condiţia păstrării anonimatului pentru că planul a nu fost făcut public încă, a spus că Obama a plănuit de luni de zile înăsprirea legislaţiei propuse pentru a reduce riscurile şi pentru a limita dimensiunea şi domeniul de aplicare ale instituţiilor financiare.

   „Casa Albă va lucra îndeaproape cu Camera Reprezentanţilor şi Senatul pentru a transforma această iniţiativă legislativă care va fi pusă în practică”, a spus oficialul.

   Ştiri cu privire la anunţ au venit rapid după ce Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a avut miercuri o cină privată cu şefi ai unora dintre băncile de top de pe Wall Street.

   A fost o nouă urgentare în Senat asupra înaintării legislaţiei – o tentativă de a răspunde votantilor maniosi pe Wall Street si pe planurile de salvare, care au ajutat propulsarea republicanului Scott Brown spre victorie in cursa pentru un post detinut anterior de catre defunctul senator democrat Edward M. Kennedy.

   Victoria lui Brown a dat republicanilor un numar de 41 de voturi in Senat, suficiente pentru a pune cu succes in practica tactici de blocare si sa previna propunerile legislative ale democratilor in legatura cu sistemul sanitar sau schimbarile climaterice sa obtina voturile finale.

   Dar reglementarile financiare ar putea supravietui.

   „Nu vreau sa ne vedem trecand prin ceea ce am trecut atunci cand ne-am bazat pe un partid pentru a obtine ceva”, declara miercuri Christopher Dodd, un democrat care este seful Comitetului Bancar al Senatului.

   In plus, Geithner s-a intalnit cu liderul Senatului Republican, Mitch McConnell, din Kentucky, joi. Oficialii administratiei considera acum ca, desi republicanii ar putea urmari sa blocheze alte aspecte ale agendei prezidentiale, McConnell ia in considerare sa faca o exceptie in legatura cu reglementarile financiare.

   Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar:

Gigantii CITIGROUP, GOLDMAN SACHS, JP MORGAN au platit bonusuri uriase pricipalilor angajati din banii … contribuabililor

   Asadar Obama pare a se tine de cuvant si continua „atacul” promis:

OBAMA catre WALL-STREET: „We want our money back, and we’re going to get it” (NE VREM BANII INAPOI SI O SA-I OBTINEM). Din acest moment REVOLUTIA este ireversibila …

   Dar Obama e marioneta ELITELOR:

Detalii esentiale despre PAPUSARII si sforile prin care este manuit presedintele marioneta Barack Obama 

   Iar Paul Volcker este cureaua de transmisie dintre aceste ELITE si presedinte:

Personalitati si organizatii: PAUL VOLCKER

   Sa ne amintim ca ELITELE au creat criza cu un scop precis:

Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE

   Si ca actualmente:

VIDEO: PE FATA – La reuniunea de la DAVOS se va discuta despre GUVERNAREA MONDIALA

   Ca atare, „atacul” lui Obama are acceptul STAPANILOR. De ce? Consider ca raspunsul il putem gasi la:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 22, 2010 at 2:13 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. adris1919 said, on ianuarie 22, 2010 at 4:43 pm

    Sa-nteleg si eu: de ce iti pierzi timpul cu asemenea articole?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 22, 2010 at 4:45 pm

      adris1919

      Sa inteleg si eu. De ce crezi ca imi pierd timpul cu asemenea articole?

      Apreciază

  3. adris1919 said, on ianuarie 23, 2010 at 6:18 pm

    Pentru ca aceste articole demonstreaza ceea ce deja ai demonstrat. Noi, cei care citim blogul tau, am inteles despre ce e vorba si de aceea cred ca e pierdere de timp. In orice actiune publica ai sustinatori, adversari, nehotarati si neinteresati.
    Pentru sustinatori (cititorii tai „abonati”) nu vad utilitatea articolului, stiu deja despre ce e vorba, ne-ai invatat sa cautam si cu propriile mijloace, stim sa filtram informatiile ce parvin prin multitudinea de surse.
    Pentru adversari, e doar o sursa in plus de initiere a conflictelor (fie si doar in scopul simplist de consumare a timpului tau valoros).
    Pentru nehotarati e o mare ceata, nefiind in context, este greu sa puna repede cap la cap, sa „urce” arborele stufos al informatiilor colaterale ca sa poata obtine imaginea de ansamblu. In plus, e si destul de „voluminos”.
    Pentru neinteresati, nu vad cum cele doua nume din titlu si continutul aplicat si masiv al articolului i-ar aduce mai aproape de ortodoxie.
    Cu stima!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 23, 2010 at 7:05 pm

      adris1919

      Gresesti prin omisiune. Uiti de cei care ca si voi, acum dau de acest blog. Asa cum si unii dintre voi, la un moment dat ati inteles cum lucreaza SISTEMUL, cititindu-l pe acesta sau cele similare, asa mai sunt inca multi care trebuie treziti. Si sa stii ca sunt. Am cititori care imi scriu pe e-mail si care se destainuie ca au dat de acest blog abia acum 1-2 luni si mi-au multumit. Iar eu ii multumesc bunului Dumnezeu. Consider ca daca la 1 sau la 10 articole se mai trezeste cate un om, e bine. In plus, fiecare articol nou ii ajuta mai bine sa inteleaga cum merge SISTEMUL pe cei ce nu demult au descoperit acest blog. Cred ca acum intelegi.

      Apreciază

      • adris1919 said, on ianuarie 24, 2010 at 8:12 pm

        Inteleg motivatia, admit propria-mi greseala, o motivez prin puncte diferite de vedere.
        Ce am vrut eu sa spun e ca acest gen de informatie abunda pe blogul tau, adica cei care-l descopera acum au „de lucru” suficient. Mai putin gasesc ceea ce-i doare pe multi caldicei, si anume cum sa devina „fierbinti”.
        De la a cunoaste modul de lucru al „sistemului” si pana la a intra si ramane (la propriu si la figurat) in Biserica (si cand spun biserica nu ma gandesc decat le cea ortodoxa) insa, e distanta mare. Caci eu nu vad cale de mantuire in afara ei.
        Sa nu-mi iei in nume de rau comentariile, provin din grija sincera fata de cei pe care-i consider frati de suflet, nu din rea intentie. Eu am senzatia ca cernerea e cam pe final si in curand multi nu vor mai putea tine pasul cu repeziciunea cu care se vor desfasura evenimentele. Ma rog, deja e prea mult zgomot pt nimic, ca sa-l parafrazez pe big Will.

        Profit de faptul ca am incheiat un dialog aici pentru a-mi reafirma disponibilitatea sa ajut (daca si cum pot), intrucat la cele 2 sau 3 e-mail-uri n-am primit nici un fel de raspuns.
        Putere si ajutor de la Domnul!

        Apreciază

  4. […] OBAMA si PAUL VOLCKER continua „atacul” impotriva BANCILOR […]

    Apreciază

  5. Mari said, on februarie 11, 2010 at 1:59 pm

    Eurodeputaţii vor să ţină SUA departe de datele noastre bancare

    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/886159/Eurodeputatii-vor-sa-tina-SUA-departe-de-datele-noastre-bancare/

    Parlamentul European ar putea bloca azi un important pilon al cooperării dintre Statele Unite şi UE în lupta împotriva terorismului.

    Este vorba de acordul SWIFT, care ar permite Washingtonului să acceseze uriaşa bază de date financiare a blocului comunitar, în încercarea de a monitoriza eforturile de finanţare a grupărilor teroriste.

    „Datele mele bancare, ale dumneavoastră, pot ajunge în posesia autorităţilor americane, care pot face ce vor cu ele”, a mai precizat Renate Weber, adăugând că PE vrea suspendarea intrării în vigoare a acestui acord controversat.

    Weber contestă şi modul în care Consiliul Uniunii Europene a adoptat documentul, cu doar o zi înainte de intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona.

    „Astfel, Consiliul a transmis un semnal, şi anume că nu pune bază pe puterea de codecizie a PE, consfinţită prin noul tratat”, a explicat ea.

    EP President Jerzy Buzek on the rejection of the SWIFT interim agreement by the European Parliament

    http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/019-68857-042-02-07-902-20100211IPR68856-11-02-2010-2010-false/default_ro.htm

    „The European Parliament has rejected the proposed interim SWIFT Agreement. The majority view in the European Parliament is that the correct balance between security, on the one hand, and the protection of civil liberties and fundamental rights, on the other, has not been achieved in the text put to us by the Council.”

    http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/019-68675-039-02-07-902-20100209IPR68674-08-02-2010-2010-false/default_ro.htm

    Parlamentul a refuzat să aprobe acordul interimar privind transferul de date bancare către Statele Unite prin reţeaua SWIFT din cauza aspectelor legate de protecţia datelor cu caracter personal, proporţionalitate şi reciprocitate. Astfel, textul semnat de către Statele Unite şi cele 27 de State Membre este nul din punct de vedere juridic. Deputaţii propun negocierea unui nou acord.

    Comisia Europeană a anunţat ieri, 10 februarie, într-o scrisoare adresată preşedintelui PE Jerzy Buzek, că va adopta „în săptămânile următoare” un proiect al mandatului de negociere pentru un acord pe termen lung. Acesta mandat va lua în considerare preocupările Consiliului şi ale Parlamentului şi vor asigura „respectarea deplină a protejării vieţii private şi a datelor cu caracter personal.”

    Date de background

    În iulie 2009, au apărut articole de presă care arătau că un nou acord urmează a fi negociat în urma schimbării structurii companiei SWIFT. Compania a creat un nou centru de stocare a datelor europene în Elveţia, ceea ce înseamnă că datele europene vor fi stocate în Europa. Până la momentul respectiv, datele se aflau pe un server aflat în Statele Unite. Noua arhitectură a necesitat negocierea unui nou acord între Comisie şi Consiliu şi Statele Unite.

    Apreciază

  6. […] OBAMA si PAUL VOLCKER continua „atacul” impotriva BANCILOR […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.