SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Preotul AMFILOHIE BRANZA ataca SACCSIV si blogurile real anti ecumeniste

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 25, 2017

img_20170222_182407

Ascultati va rog incepand de la minutul 2:00 si pana la minutul 17:22:

https://soundcloud.com/user-124277383/pr-amfilohie-branza-iritat-de-intrebari-cu-referire-la-ecumenismul-din-bor

Rog pe cei ce il aud bine, sa faca un transcript exact, caci vreau sa-i raspund intr-o scrisoare deschisa. Eu nu inteleg tot ceea ce spune, caci uneori vorbeste mult prea repede.

Pana atunci, iata cateva dintre articolele ce le-am postat pe saccsiv despre preotul Amfilohie Branza, in ordine cronologica:

2009:

VIDEO: Parintele Amfilohie despre masonerie si evrei

2010:

AUDIO: EXCEPTIONAL cuvant al parintelui Amfilohie despre MASONERIE. De ce RAZBOI INTRU CUVANT incearca sa nu-l faca cunoscut?

2011:

PARINTELE AMFILOHIE RAMANE UN MARTURISITOR ADEVARAT. A refuzat participarea maicilor de la Manastirea Diaconesti la un ECUMENISM MUSICAL

2012:

VIDEO – Parintele Amfilohie Branza: DE CE TAC IERARHII?

2013:

Audio: Parintele AMFILOHIE BRANZA – Dezbatere. Imn pentru crucea purtata

2016:

Parintele AMFILOHIE BRANZA este BOLNAV. Sa ne rugam pentru el

Parinte AMFILOHIE BRANZA, ne-ai parasit?

VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta decat Adevarul …

Daniel Vla a facut o scurta analiza a inregistrarii de mai sus in articolul sau Audio – Pr. Amfilohie Brânză (în conferință la Ploiești) iritat de întrebări cu privire la ecumenism, nepomenirea ierarhilor și deranjat de blogerii atiecumeniști anonimi:

Miercuri 22 februrie 2017 a avut loc Conferința despre Sfinții Închisorilor, la Ploiești, organizată de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe pe 22 februarie 2017. Invitați au fost pr. Amfilohie Brânză și un alt preot. S-a discutat despre Sfinții din închisori iar întrebările din a doua parte a conferinței au fost legate și de sinodul din Creta și de ecumenism.

Pr. Amfilohie Brănză, iritat de întrebări cu privire la ecumenismul generalizat din BOR, masonerie și întreruperea pomenirii ierarhului. Este deranjat și de blogerii anonimi antiecumenisti pe care i-a criticat dur prin expresii ca: „Cine sunt aceștia?”„De ce ne lăsăm mânați de oameni care vorbesc din umbră de asa-zise idei românești?”, „Ce valoare are discursul meu, pentru ce, pentru ce site?”, „Ce e aia pe internet? De ce nu vin să vorbim?”, „Cine sunt aceștia? Să-și dea fotografia acolo.”, „Ecumenismul acesta nu e o problemă pe care o combați tu într-un articol.”

Întrebările exacte despre ecumenism și sinodul din Creta au fost așa:

„Cum credeți că trebuie luptat împotriva ecumenismului generalizat al ierarhilor din BOR?„ – Dar părintele, probabil nu a mai vazut cuvântul „ierarhilor”.

„În 2004, într-o conferință, ați spus că ați avertizat un episcop că daca e mason nu-l mai pomeniți la Sfânta Liturghie. Acum când ierarhul dumneavoastră a participat la un sinod masonic, de ce nu întrerupeți pomenirea?”

Din păcate, asociația aceasta – Frăția Ortodoxă – care a organizat conferința, are antecedente în privința ecumenismului. L-au invitat tocmai acum pe duhovnicul de la Mânăstirea Diaconești, când are o atitudine mai puțin combativă față de sinodul din Creta și de ecumenism.

Iată două articole în care se dovedește că membri (sau conducerea) acestei organizații nu înțeleg diferența între Ortodoxie și erezie (în speță papismul):

Se cuvine să-i cinstim pe sfinţii închisorilor împreună cu ereticii?

Și o susținere a sinodului tâlhăresc din Creta:

„Frăţia ortodoxă Sf. Gheorghe” a devenit oficial ECUMENISTĂ

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on februarie 25, 2017 at 8:08 pm

    De nerecunoscut Pr amfilohie, cum se poate schimba omul peste noapte, cred că a băut apă dupe Calistrat chifan

    Apreciat de 1 persoană

  2. tvarheolog said, on februarie 25, 2017 at 9:33 pm

    https://www.dcnews.ro/unirea-bisericii-catolice-cu-biserica-ortodoxa-singura-ansa-pentru-salvarea-ue_533893.html Am crezut că nu văd bine prima oară titlul ! Unirea Bisericii Catolice cu Biserica Ortodoxă -singura șansă pentru salvarea UE Cine naiba mai e și Alexandru Cumpănașu ? Alexandru Cumpănaşu este preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei şi preşedinte al CNMR, realizator şi moderator al emisiunii „Ambasador România”. De fapt, un îndrăcit ONG-ist satanist !

    Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 26, 2017 at 2:12 pm

      Fereasca Dumnezeu! Dar, dupa cum bate vantul, acolo vor duce toate oile Domnului, cu ajutorul pastorilor. Vai de preotii care mana oile spre pieire… Daca a inceput iuda sa trambiteze prin piata ca vine satana, apoi asa va fi. Sa n-aveti grija! Paziti-va oitelor, ca nu mai avem timp. Nu va temeti. Strigati dupa Domnul! Si daca Il strigam, Domnul va veni sa ne apere. Doamne, apara-ne si ne mantuieste! Amin.

      Apreciat de 1 persoană

    • Radu Humor said, on februarie 26, 2017 at 3:20 pm

      Al. Cumpănaşu este fiul lui Ioan Cumpănaşu, fostul director al AgerPres, care a fugit din ţară prin anii 1985 !

      Apreciază

  3. mircea.v said, on februarie 25, 2017 at 9:36 pm

    Imi pare rau pt el. Ceea ce l-a tradat de la inceput, adica din 2009-2010, a fost prietenia lui cu Puric. L-a sustinut si a avut vorbe bune despre Puric tot timpul. Chiar si cand Puric s-a pus de-a craca cu Parintele Justin. (tot timpul Puric a fost pro-cip si antilegionar, ca sa fie lucrurile mai clare)
    Acest fapt poate e un detaliu mic, dar care a spus multe. Timpul a confirmat ca e pe aratura. Din ce in ce mai pe aratura.

    Fratia ortodoxa e patronata de Gigi Becali, asa, mai indirect. Fratia asta e cu renovari de biserici, contracte de constructii de biserici cu patriarhia, e cu afaceri… Asa ca:
    Amfilohie, Fratia, ecumenism, Gigi Becali, patriarhie (ordinea nu conteaza), si s-a cam terminat discutia.

    Apreciază

  4. ilioara said, on februarie 25, 2017 at 10:14 pm

    „de ce ne lasam manati……..”
    domnule inseamna ca deja e o problema faptul ca s-au exprimat pe aici pareri antieretice si antiecumeniste, deci dupa ce ca si asa sunt atat de putine acele persoane hai sa-i mai batjocorim putin pe extremistii aia schismatici, nu de alta dar risca sa faca victime, sa mai convinga si alte persoane…
    Pentru cine nu stie, in primul rand inimile le intoarce DUMNEZEU ca poate cineva sa scrie tone de comentarii, si Degeaba….si in al doilea rand tot pentru cine nu stie, impotriva lui DUMNEZEU nu aveti Nicio sansa..
    si domnule, a-nnebunit lumea cu pozele, si lui Vasile i s-a reprosat ca n-are decat o poza pe net…eu zic asa, ar trebui sa ne punem costumele de scena si sa ne facem cate un album si neaparat niste selfiuri in care sa ranjim „ca grebla”, cum fac unii…….

    Apreciat de 2 persoane

    • ilioara said, on februarie 25, 2017 at 10:39 pm

      si bine, uite nu promit dar daca gasesc, o sa pun o poza cu bunica cand era tanara ca era mai frumoasa decat mine….vorba ceea, isi mai clateste omul ochiii….. si daca tot am amintit-o zic s-o si parafrazez. In momentul de fata referitor la toata mizeria asta a ecumenismului, in cel mai soft caz ar fi zis asa „ghiata minte, saraca…”

      Apreciat de 1 persoană

  5. lucia said, on februarie 25, 2017 at 10:35 pm

    Parinttele. Amfilohie. da. dovada. de. lipsa de respect. si ascultare. fata. de. fostul. duhovnic Cu. aceasta credinta falsa. sa i fie rusine.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ioan said, on februarie 25, 2017 at 11:04 pm

    E plin de tulburare acest Amfilohie.

    Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 26, 2017 at 2:25 pm

      Este. Dar este si foarte schimbat. Bine ar fi sa postati doua materiale video in acelasi articol. Unul mai vechi si unul mai nou, ca sa vedeti diferenta de gandire (cel putin la nivel declarativ), mod de vorbire, mimica si mai ales timbrul vocii. Si o sa vedeti cum ii tremura vocea – acum. Si stiti de ce ii tremura vocea atat de rau? Parerea mea – de nervi ca nu mai poate ascunde „al cui este”. Dupa toate apelurile lui „saccsiv”, intrebarile adresate, disparitia parintelui, etc., trebuia pana la urma sa iasa si sa spuna „al cui este”. Nu putea sta ascuns la infinit. Cerenerea este in desfasurare. Intram in Sfantul si Marele Post. Rugati-va fratilor, sa cada cat mai putini iar din cei deja cazuti, macar cativa, Dumnezeu – prin rugaciunile noastre – sa ii ridice din nou.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  7. Raluca said, on februarie 25, 2017 at 11:34 pm

    Sunteți niște oameni răi care îndrăzniți să vă exprimați liber și argumentat părerea despre ecumenism și despre ecumeniști. Urât, foarte urît. De ce nu aveți răbdare cum are și pr. Amfilohie, ca problema ecumenistă legiferată în Creta să fie rezolvată de Daniel însuși, cel care a fost semnatarul acelor documente. Foarte logic, nu-i așa? Duhovnicește chiar. Ce mai tura-vura, ecumenismul e rău, foarte rău, și pe unii chiar îi încurcă, dar harul există neschimbat la ecumeniști. Totul e să fim strâns uniți în jurul ecumeniștilor. Cam asta am înțeles, deși pr. vorbea foarte repede, vădit enervat de situația penibilă în care se găsea.

    Apreciază

  8. Spaceman said, on februarie 26, 2017 at 12:48 am

    Preotul Amfilohie Brânză în – Conferința despre Sfinții Închisorilor, la Ploiești, organizată de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe pe 22 februarie 2017, a spus:

    – dacă noi ne-am trăi credința autentic și am fi în duhul strămoșilor noștri nu s-ar apropia de noi așa ușor.

    – părăsim turma într-o manieră care vine de peste hotare.

    – cine sunt acești anonimus, ne lăsam manipulați de niște anonimi.

    – din punctul meu de vedere va fi cel mai mare eșec al masoneriei, ecumenismul în spațiul bisericii… ortodoxe.

    – dacă am fi statornici în cultul nostru, în crezul nostru, în duhul de care vorbeam, nu prinde.

    – noi nu avem acum un creștin de calitate, unde să nu prindă ideea asta a ecumenismului.

    – cum trebuie luptat împotriva ecumenismului – pe ce sait!? Trebuie să fi un om de faptă, un om de duh, un om de rugăciune și nu se formează peste noapte.

    – eu am încercat să vorbesc cu ei, nu au duh de comunicare, ce e aia pe internet, de ce nu vin să vorbim, am dat cinci înregistrări împotriva ecumenismului, de ce se feresc să le publice și creează o impresie în popor de mare apărător. Cine sunt aceștia? Să se ridice în picioare să vad cine sunt saccsiv aceștia sau alții… și manipulează din umbră… într-un duh viclean… manipulăm din… anonimus.

    – în cazul unui conflict teologic la vârf, provocat zicem, singurul care poate să ne scoată din belea este patriarhul Daniel. Nu pentru inteligența lui ci pentru că are o harismă. Dacă o face se duce sus de tot, face istorie, dacă nu o face nici nu vreau să spun… ce înseamnă asta. În cazul unui conflict teologic el are harisma asta de a putea să ne scoată din belea… i… grozav. Să ne rugăm să facă pasul cel bun și să dea o lecție tuturor.

    Spaceman: din ce am reușit să înțeleg… în rest vorbește nearticulat și superficial, cum s-a învățat de-a lungul anilor: „dameș dameș dameș”

    Preotul Amfilohie Brânză vorbește despre masonerie și despre ecumenism ca fiind unul dintre degetele masoneriei. Dar oare cunoaște cel puțin cazul lect.univ.dr. Antoniu Zamfir, managerul general al operei române Craiova, licenţiat în Teologie la Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă – acuzat cu dovezi, că este mason?

    http://oananuta.blogspot.ro/2014/03/scrisoare-deschisa-catre-masoni-va-rog.html

    Antoniu Zamfir:

    http://www.operacraiova.ro/ro/echipa/management/antoniu-zamfir~e1/

    http://www.mitropoliaolteniei.ro/?p=7064

    Dar de cazul acesta, știe?

    https://saccsiv.wordpress.com/2017/02/23/deja-se-mira-si-dracii-ca-sa-i-determine-pe-locuitorii-din-radeni-sa-nu-mai-merga-la-parintele-pamvo-mitropolitul-teofan-va-trimite-vesmantul-cuvioasei-parascheva-la-cealalta-biserica-din-sat-cea-c/#comment-345846

    Dar oare patriarhia română în frunte cu patriarhul Daniel, știe? Preotul Amfilohie Brânză așteaptă pe patriarhul Daniel, cu harisma lui, să ne scoată din belea? Băi nearticulaților „dameș dameș dameș”
    , asta știe patriarhul Daniel să facă:

    Apreciază

  9. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on februarie 26, 2017 at 12:05 pm

    Apreciază

  10. IOANid said, on februarie 26, 2017 at 12:52 pm

    Amfilohie e varza ! Gandirea lui e haotica, iar vorbirea, gangava. Practic nu intelgi mai nimic din discursul lui, decat ca apara sistemul. Eu cred ca atunci cand a atacat masoneria a avut un puseu de barbatie vitejeasca, dupa care s-a cumintit complet si iata-l acum ciugulind graunte din palma patriarhului. Nu va mirati de caderea lui. Mie niciodata nu mi-a inspirat incredere fizionomia lui. Are ceva alunecos…

    Apreciază

  11. Matiu Cosmin said, on februarie 26, 2017 at 12:56 pm

    Daca nu ai dreapta credinta ortodoxa si ai devenit ecumenist, nici o rugaciune si nici o fapta nu valoreaza nimic

    Apreciază

  12. sica said, on februarie 26, 2017 at 1:05 pm

    https://www.facebook.com/de.clic.ro/videos/1038436186268334/ Sa fim alaturi de cei ce se lupta impotriva defrisarilor

    Apreciază

  13. sica said, on februarie 26, 2017 at 1:27 pm

    https://www.facebook.com/RomaniaVideoViral/videos/1409842135704029/ Cum suntem pacaliti in supermarket cu preturile

    Apreciază

  14. Mirean said, on februarie 26, 2017 at 1:27 pm

    Stați liniștiți,fraților!In curând,nu se mai înțelege nimic din ce spune pr.Amfilofie.O fi si asta un semn,nu?!

    Apreciat de 1 persoană

  15. seren said, on februarie 26, 2017 at 2:13 pm

    Dă clic pentru a accesa articol-in%20cautarea%20calauzelor.pdf

    „În căutarea călăuzelor” o scrisoare actuala avand in vedere ca a fost scrisa catre acesti Parinti duhovnici anul trecut inainte de Sinod de catre un frate de la Ascor, ei bine vedem ca nu s-a schimbat mai nimic ba din contra e din ce in ce mai evidenta atitudinea Pr Amfilohie ,
    O! De-ar fi citit aceasta poate s-ar trezi din amorțire!

    extras
    ….
    „Cum tinereţea e plină de căutări şi frământări, mare ne-a fost bucuria găsind la ASCOR un mediu mai mult decât prielnic: tineri care frecventau Biserica din convingere şi dragoste, legături frumoase cu mediul duhovnicesc – prin pelerinaje de neuitat – dar mai ales nenumarate seri cu încărcătură duhovnicească aparte, alături de mari duhovnici şi teologi însufleţiţi, precum:

    Pr. Constantin Necula, Pr. Nicolae Tănase, Arhim. Melchisedec Velnic, Ierom. Amfilohie Brânză, Pr. Ioan Cristinel Teşu, Dan Puric, Maica Siluana, Pr. Vasile Gavrilă, P.S. Varsanufie Prahoveanul, Ierom. Savatie Baştovoi, Pr. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Essex, I. P. S. Hierotheos Vlachos, Pr. Pantelimon de la Mănăstirea Oaşa sau scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă.

    Am vibrat cu toţii de fiecare dată când mult îndrăgitul nostru Părinte Ierom. Amfilohie Brânză îşi ridica privirea tăioasă către noi, mustrându-ne cu dragoste dar şi cu fermitate şi îndemnându-ne să dăm lui Hristos tot ce avem mai bun în noi şi să nu mai fim “fleşcăiţi”. Ne-am făcut mea culpa la fiecare din zecile de conferinţe la care l-am avut invitat pentru a ne da cuvânt de învăţătură şi am plecat spre casă convinşi că putem muta şi munţii, călăuziţi de un asemenea părinte!
    …..

    De ce tac cei pe care i-am luat drept modele? De ce tac până şi Pr. Rafail Noica, Pr. Ion
    Buga, Pr. Serafim Bădilă, Dr. Virgiliu Gheorghe, Prof. Dr. Pavel Chirilă, Laurenţiu Dumitru,
    vocea din Rost – Claudiu Târziu, sau cea din Ortodoxia Tinerilor – Claudiu Bălan, Danion Vasile
    sau chiar şi teologul Andrei Dîrlau? ”

    …mă simt trădat. Mă simt ca un îndrăgostit care a trăit ani de zile hrănit de convingerea că iubeşte cea mai fidelă făptură din lume, un îndrăgostit care petrece ani de zile în preajma iubitei, neprecupeţind niciun efort şi urmându-i fără cârtire toate sfaturile şi poveţele, doar pentru a descoperi – când are mai mare nevoie de ea – că aceasta îl înşeală; că în tot acest timp ea a teoretizat, dar în prag de nuntă, se scuză şi pleacă în ale sale…care nu îl includ şi pe el.
    Da. Aş putea spune că mă simt trădat.
    Știu însă că Hristos a lucrat prin voi și pentru asta aveți toată considerația mea. Chiar dacă poate acum avem mai mare nevoie de voi. De aceea,
    Nu ne lăsaţi fără păstori, Prea Cucernici Părinţi!
    Nu ne lăsaţi nedumeriţi, Prea Cuvioşi Părinţi!
    Tinereţea noastră strigă după Sfinţiile Voastre!

    Ne-aţi spus, ani de-a rândul, să ieşim din moleşeală şi să mărturisim, că Hristos nu iubeşte laşii. Fricoşii nu se mântuiesc, aşa ne-aţi învăţat! Am crezut, am prins putere, ne-am străduit să ne însuşim tot ce ne-aţi predicat. Acum,

    Unde ne sunt călăuzele?

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 26, 2017 at 3:12 pm

      seren

      Nu doar ca au tacut, dar intre timp majoritatea dintre ei au inceput sa vorbeasca, dar ce le-a iesit din gura …

      Apreciază

  16. mihailavl said, on februarie 26, 2017 at 2:19 pm

    Bravo, e tare de tot. Așteaptă de la șeful ecumenistilor români P. Daniel să nimicească ecumenismul. Mai este lumea zdravănă la cap. Trăim vremea când lumea a înnebunit și cei care nu sunt ca ei sunt socotiți nebuni. Acum se spune binelui rău și răului bine, dar Domnul nostru Iisus Hristos a zis : Vai de cei ce zic binelui rău și răului bine.

    Apreciază

  17. Radu Humor said, on februarie 26, 2017 at 3:22 pm

    Imnul Noului Partid (Folclor)
    #Rezist! #Insist! #Sunt sluga la nazist! #Si zombie sorosist! #Gay,proislamist! #Robot corporatist! #Drogat si nihilist! #Si pui de securist! #Vino-n lumea răilor #Pe taramul gay-lor! #Nenea Soros-bosorog #Sa v-ofere un ceai cu drog! #Biserica s-o -njurati #Pe Conchita s-adorati! #Sa sariti, sa v-agitati #Votul sa il rasturnati! #Multinationala ta #Spor de miting sa iti dea #Sa mai poata mult fura! #Piromanul National #Sa-ti ranjeasca bestial! #Cu schweinhoferii la brat #Printre copacii taiati! #Steagul UE fluturati! #Ţara s-o desfiintati! #Vrem cote de teroristi #Ca orice buni globalisti! #De dragii refugiati #Ne lasam si violati! #Pentru Merkel si Juncker #Stam cuminti intr-un ungher! #Nu doresc sa fiu roman! #Eu vreau sluga la stapan! #Jurnalistii acoperiti #Sa ne laude multumiti! #Ca si postacii platiti! #SRI-ul sa ne asculte #Ca pe o turma de cornute! #Lumea s-o facem la fel #Cum a prevazut Orwell! #, #, #…
    PS Propus viitorilor membrii # rezist spre aprobare…

    Apreciază

  18. Calator Astral said, on februarie 26, 2017 at 3:30 pm

    „Zombie” au luat cu asalt Atena în timpul celei de-a șaptea ediții a „Zombie Walk” din Grecia – https://goo.gl/cVb8ye

    Apreciază

  19. tanase said, on februarie 26, 2017 at 3:46 pm

    Intrebare : „Cum trebuie luptat impotriva ecumenismului generalizat din BOR?”
    Rasp. pr. Amfilohie: „Nu-i generalizat!” Bravo parinte, deci din 54 de ierarhi care sunt reprezinta Sinodul BOR, 30 dintre ei semneaza tradarea din Creta „in bloc compact” iar restul tac malc sau … fluiera a paguba. Deci nu e „generalizat” ecumenismul, o fi in doar asa … un caz izolat sau „particularizat”? Primul raspuns – prima minciuna.
    „Nu ajungea ecumenismul in forma asta daca noi eram mai activi” – Care „noi”? Te referi cumva la „popime” sau la amaratii care habar nu au despre credinta? S-a facut fabrica de popi (de catre masoneria ierarhiceasca) si au intrat „in randul clerului” multime de oameni care nu aveau calitati reale de a fi preoti, iar acestia, la randul lor au promovat un cre(s)tinism de fatada.
    „Noi trebuie sa avem o statornicie in credinta noastra. Noi nu putem desfiinta BOR-ul!” – Aveti dreptate, BOR-ul e deja confiscat de masoni, iar astia deja fiind peste tot, nu ai cum sa-i desfintezi.
    „Noi vedem cu durere ce se intampla, in schimb anumitor ierarhi, pe „numele”(!!) din jur, dar nu neaparat trebuie sa actionam intr-o forma pe care unul sau altul o recomanda… Aaaa … saitul „saccsiv” spune asa si asa si asa. Cine sunt acestia? Deci, noi le vorbim pe fata in teme de masonerie, de ortodoxie, de trend, de miscari generale. Cine-i saccsiv? Sa se ridice in picioare!” – Prezent parintzele, eu sunt saccsiv. Ia zii, imi dai vreo doua la palma sau ma trimiti cu fata la perete? Te-ai ramolit rau parinte, „strategia” dumitale consta in „a ramane asa” … acolo unde te afli, a privi „cu durere la ce se intampla”, a urma recomandarilor ierarhicesti din BOR si a sari la gatul celor care vor sa se ingradeasca de ereziarhii cretani dupa indemul canoanelor!
    „Sa vad si eu o troita ridicata de Saccsiv, sa vad si eu o gradinita facuta de Saccsiv, sa vad o carte scrisa de Saccsiv.” – Gata Saccsive, s-a terminat tata cu gluma! Popa vrea sa te vada … „zidar liber”(sic!) Te apuci frumos sa-ti cumperi scule de zidarie; mistrii, cancioace, compas, echer-smecher, ruleta (ruseasca), betoniera, etc. si pune-te tata pe treaba ca nu-i de glumit cu popa, ai auzit? A, era sa uit, poate gasesc eu vreun „sortz” de-a bunicii, ca ea avea asa ceva, Dumnezeu sa o ierte, si sa te cadorisesc cu el. Vad ca lu’ popa-i place de „constructori” da nu stie saracul ca „astia” sunt … „constrictori”! Las ca pentru el nu conteaza miile de articole postate de tine pe site, daca nu ai facut „troitza” … tot degeaba!
    …………………………………………………….

    Mie mi-au ajuns balivernele popesti ale pr. Amfilohie, de indemnurile lui „parintesti si fratesti”, de „strategia” lui copilareasca care presupune „lupta impotriva dusmanilor bisericii sub atenta obladuire a ierarhilor cretani din BOR”, e jale!

    Apreciază

  20. IOAN said, on februarie 26, 2017 at 4:01 pm

    ar fi bine de tradus din rusă urmatorul video https://youtu.be/Jyu36h-JaE0

    Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 26, 2017 at 11:14 pm

      Ioan, o sa-l traduc eu, dar peste o saptamana, caci avem o saptamana cu slujbe zilnice si nu pot lipsi. Apoi ma ocup de material. Nu pot face acest lucru prea repede si pentru faptul ca nu stiu rusa la perfectie si imi ia ceva timp. Bine macar ca am transcriptul in rusa. Cu ocazia asta ma mai perfectionez si eu.
      Post usor fratilor.

      Apreciază

  21. ioana L. said, on februarie 26, 2017 at 5:28 pm

    Parintel Amfilohie a primit cu bratele deschise si lumanari aprinse pe pr.arh.Ambrozie Iurasov, care, cu ani in urma a mers la parintele Iustin sa-l convinga de necesitatea „cipurilor”…….parintele Iustin a fost tare retinut si nu a mai vrut sa aiba nici-o discutie cu el, cu toate ca pr.Ambrozie a insistat.Sunt lamurita…Oricum stiu mai multe….Domnul sa-l inteleptiasca!

    Apreciază

  22. acelas said, on februarie 26, 2017 at 5:41 pm

    am inteles ca e scrisa de un preot

    https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2016/03/28/treptele-nevointei-2/

    Post cu bucurie!

    Apreciază

  23. Sluga netrebnica said, on februarie 26, 2017 at 6:26 pm

    “Iubiţii mei fraţi şi părinţi, iertaţi-mă, n-am putut să plac şi lui Dumnezeu şi oamenilor. Toate le-am făcut ca să fiu de râsul lumii în acest veac, dar să ştiţi că la vremea vremii, mânăstirea Neamţ se va pustii, Agapia va fi scufundată într-un eres, iar Văratecul va fi ars cu foc. Să ştiţi, că de nu veţi păzi Pravila pusă de Sfinţii Părinţi pieirea va veni mai degrabă şi nu vă veţi mântui!”

    Integral la sursa: https://ayeaye20.wordpress.com/2014/09/29/gherasim-cel-nebun-pentru-hristos-prorocii/

    Apreciază

  24. nimic nu sunt said, on februarie 26, 2017 at 6:44 pm

    Pentru parintele Amfilohie:
    Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa
    https://www.petitieonline.com/signatures/cerem_respectarea_dreptului_de_a_ne_apara_credinta_ortodoxa/start/440

    Apreciază

  25. tanase said, on februarie 26, 2017 at 8:15 pm

    I: „Acum cand ierarhul a participat la un sinod masonic, de ce nu-i intrerupeti pomenirea”?
    R: „Nu-i singura metoda … ca sa intrerup pomenirea! Eu am prins sotia in curvie, da? Nu-i singura metoda sa bag divort. Eu am dreptul sa ma silesc, si eu stiu de asta, sa o aduc pe calea cea buna. Nu-i una de a iesi afara din casa(!!), cand ii justitia de partea mea si aia de la „saccsiv” … oti ca scrie ca daca a curvit sa o dai afara, nu-i asa!”
    Hai parintzele, pai e normal sa faci comparatie a ceea ce au facut ierarhii la Creta cu … „nevasta” care a curvit si ea … O DATA? Ia zii parinte DE CAT TIMP curveste ierarhia BOR cu „macho”-ecumenismul? Se vede treaba ca si-a ales „cea mai veche meserie” si a ajuns sa fie preadesfranata! Acum desfraneaza in vazul tuturor, nu se mai ascunde, ba mai face si poze, se distreaza, e bine-mersi, iar prin semnatura data la Creta a confirmat preacurvia. Si dumneata zici ca vrei … „sa o aduci pe calea cea buna?!?” O fi asta un sfat bun dat dintr-o minte sanatoasa duhovniceste sau e sfat pierzator de suflet?

    Apreciază

    • mircea.v said, on februarie 26, 2017 at 9:51 pm

      Compara mere cu struguri, adica cele lumesti cu cele legate de Adevar. Cam asta e nivelul…

      Apreciază

    • Nicoleta said, on februarie 26, 2017 at 11:08 pm

      Frumoase comentarii, Tanase. Multumesc frate.

      Apreciază

  26. tanase said, on februarie 27, 2017 at 3:44 pm

    Cu dedicatie pt. pr. Amfilohie … niste „neveste” care au gresit si ele „o data”!

    Apreciază

  27. Mirela said, on februarie 27, 2017 at 5:04 pm

    „Sa vad si eu o troita ridicata de Saccsiv, sa vad si eu o gradinita facuta de Saccsiv, sa vad o carte scrisa de Saccsiv.”

    Pe criteriul ăsta, de ce să-i iubim pe Hristos şi pe o mulţime de sfinţi? De la Duhul Sfânt or fi fiind aceste repere?

    Apreciază

  28. acelas said, on februarie 28, 2017 at 12:40 pm

    sofisme de 2 bani la Amfilohie. Nu se compara una cu alta, nevasta prinsa in adulter cu tradarea dreptei credinte, ca de ultima depinde mantuirea fiecaruia, chiar cea generala. Dreapta credinta este chiar singurul lucru din lume cu care nu se poate compara nimic ce exista. Pentru simplu fapt ca, precum unii botezati in dreapta credinta si deci imbracati in Hristos, daca ti-ai pierdut-o traiesti degeaba. Iar Amfilohie nu e atat de strain cu mintea sa nu stie acest lucru…, si totusi de ce o face?

    .

    Apreciază

  29. […] in forta, conferintele, articolele din mass-media, declaratiile preotilor Rafail Noica sau Amfilohie Branza, […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.