SACCSIV – blog ortodox

Nu era bine ca in actiunea anti CIP sa fim la fel de uniti precum in actiunea anti vaccin GARDASIL? Era bine si tocmai de aceea nu suntem uniti …

Posted in CIPURI by saccsiv on septembrie 13, 2010

   Dupa cum desigur va amintiti, de actiunea SISTEMULUI de vaccinare cu Gardasil s-a cam ales praful datorita eforturilor blogurilor, a celor ce tineau conferinte, a celor ce raspandeau fluturasi. Cu toata stradania lor din mass-media, cu toti banii lor, nu le-a iesit precum doreau. Desigur, dupa acea infrangere, slugoii ELITELOR nu s-au lasat, insa acea victorie a celor saraci si mici o consider remarcabila.

   In acest articol voi incerca sa fac o paralela intre campania anti vaccinare si cea anti cip.

   Lupta impotriva cipurilor incepuse excelent, dupa mesajul parintelui Iustin Parvu de acum peste un an si jumatate. Se crease o miscare de amploare: de la bloguri si blogulete si pana la aparitii in mass-media. Fiecare scria sau vorbea dupa puterile sale, dar o facea. Din nefericire, ceva insa s-a intamplat:

Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas …

   Totusi, se parea ca in mentalul multor oameni un lucru era clar: Cipurile nu sunt bune. CIPURILE TREBUIE REFUZATE. Iata insa ca dupa ce SISTEMUL a anuntat urmatoarea sa importanta miscare (A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente.) o lovitura cumplita a venit dintr-o zona, pentru mine, neasteptata: razboi intru cuvant si parintele Mihail Stanciu. Am scris amplu despre actiunea lor in articolele:

Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Ei nu spun pe fata: „luati-le”, ci ii ataca furibund pe cei ce indeamna sa nu fie luate, invata ca nu e lepadare, ca trebuie analizat de la caz la caz, ca parintele Paisie n-a avertizat despre ele, ca se ajunge la schisma, etc.

   Este incredibil de exemplu cum parintele Mihail, ce acum un an jumatate avea un discurs anti SISTEM (AUDIO: Exceptionala predica a parintelui MIHAIL STANCIU … de pe vremea cand era aidoma „bloggerilor isterici anti-sistem”) acum ii numeste „bloggeri isterici” pe cei ce au ramas pe pozitii si invata ca „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului”:

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

   Pai, exact prin „informarea la zi a invaziei răului” multi s-au trezit, au inteles ce se petrece in jur, au aflat cine a declansat criza si ce se urmareste, care a fost scopul actiunii 11.09.2001, cum se pregateste razboiul mondial si marile revolte, care sunt etapele instaurarii GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE, cum se indobitoceste populatia prin muzica si filme, care e agenda anti crestina a ELITELOR, cine e in spatele promovarii avorturilor si a homosexualitatii, care este istoricul UE, Bancii Mondiale, FMI, ONU si care este scopul acestor instrumente, cum functioneaza sistemul financiar bancar, otravirea populatiei, vaccinarile, etc.

   Prin „informarea la zi a invaziei răului” un numar din ce in ce mai mare de oameni au descoperit piesele uriasului puzzle si punandu-le pe fiecare la locul lor, au inceput sa perceapa care e sinistra imagine totala a SISTEMULUI, cum se leaga lucrurile intre ele, cum functioneaza masinaria.

   Chestiunea cipurilor este doar una dintre piese, printre cele mai importante, insa strans incorporata in odiosul angrenaj. Nu poti vorbi de ea fara a aminti de celelalte si nici invers. Sunt un corp unitar. Fiecare astfel de piesa este o actiune a mereu acelorasi ELITE, dar despre asta nu-ti dai seama daca nu studiezi SISTEMUL. Si asta fac blogurile „isterice”: studiaza si mai apoi informeaza.

   Si mai grav este insa ca razboinicii si acel parinte ignora spusele marilor duhovnici:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   Sau le distorsioneaza mesajul:

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

   Pana la aceasta lovitura lucrurile erau oarecum clare: cei ce linisteau populatia ca cipurile nu reprezinta vreun pericol, erau de cele mai multe ori si pro celelalte actiuni ale SISTEMULUI. Acum insa multe s-au amestecat. Si cat de curand ne vom intreba cand vom intalni pe cate cineva ce ne linisteste ca cipurile nu sunt o problema: asta din ce tabara o fi?

   Cand ajungi sa faci o concesie uneia dintre cele mai importante actiuni a ELITELOR, cea a cipurilor, cum vei putea masura cu o alta masura celelalte actiuni?

   Cum ar fi sa incepem sa spunem ca si vaccinurile pot fi uneori bune si ca trebuie analizat daca le facem sau nu, de la caz la caz? Sau avorturile? Sau muzica, filmele, cluburile si toate cele enumerate de mine ceva mai sus? Ar fi rau si sper ca nu se va ajunge si acolo. Insa cum poti masura cu doua masuri? Cum poti face concesii la ceva foarte grav, tu, cel ce esti foarte neingaduitor cu celelalte? Sau poate nu esti tocmai atat de neingaduitor …

   Scriu cu tristete aceste randuri si cred ca este penultimul articol in care mai am ceva de spus despre razboinici sau parintele Mihail. Voi mai posta o analiza a unei extrem de smintitoare teorii a primilor, cum ca antihrsitul se va lupta (sau doar se va preface) impotriva cipurilor. Si pe urma cam gata. Ceea ce era de priceput, consider ca s-a priceput.

   Scriu cu tristete, deoarece atitudinea lor ii face si pe altii sa se suceasca, dintre cei ce initial luptau impotriva cipurilor. Cu tristete, pentru ca vor ajunge sa se prinda in hora tocmai cu cei impotriva carora pana nu demult se luptau. Cu tristete, deoarece daca eram uniti, precum am fost in cazul vaccinarii, efectele nu puteau fi decat benefice. Probabil SISTEMUL nu s-ar fi intors din drumul sau, dar cu siguranta ca ar fi avut probleme, caci una e sa te confrunti cu sute de mii (sau chiar mai multi) de cetateni ce refuza buletinele si alta e sa fie cu mult mai putini. Caci, daca actiunea comuna ar fi continuat, indubitabil se trezeau din ce in ce mai multi. Acum insa si dintre cei treziti, multi se vor culca la loc.

   Sa ne rugam, fratilor, caci fara bunul Dumnezeu, nimic nu putem face. Cei ce am ramas a informa populatia despre cip si intregul SISTEM, datori suntem sa continuam. Si Dumnezeu va lucra. Si poate, daca unii acum se clatina sau cad, multi altii se vor trezi si le vor lua locul. Caci, nu-i asa, mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi. 

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 13, 2010 at 8:30 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gabriel said, on septembrie 13, 2010 at 9:01 pm

    Sistemul are tot: putere politica si economica, o gramada de oameni ce lucreaza pentru el, mass-media,puterea legislativa, totul mai putin credinta. Noi,cei putini, care intelegem cat de mult ne afecteaza pacatele impuse de sistem , nu avem nici o putere a lumii acesteia. Nu credem in sistem pentru ca credem in HRISTOS. si NOUA NI SE PREGATESTE CEVA.Noii evrei au gasit scursuri si pe la noi. Ce ziceti de basescu si prigoana ? Daca traiau acum 2000 de ani de care parte erau? Sa dea Dumnezeu sa arda cu crucea SA pe toti slujitorii antihristului!

    Apreciază

    • mucenicul said, on septembrie 14, 2010 at 8:16 am

      @ gabriel
      da-mi voie sa te contrazic. sunt mult mai multi de partea evreilor decat crezi si unii primesc bani in mod oficial vezi Geoana, Iliescu, Nastase, Tericeanu. ar fi fost bine daca ar fi fost numai aia doi spusi de tine sau astia insirati de mine. din pacate insa sunt foarte multi. e mai usor sa-i numeri pe cei care nu sunt decat pe ceilalti.

      Apreciază

  3. admin said, on septembrie 13, 2010 at 11:24 pm

    raspunsul e simplu despre rîc-ari (cei ce produc rîca intre oameni): agentul M. Stanciu i-a zapacit de cap si ii vor compromite pana vor ajunge de rasul lumii… se da pana la urma pe fata acest preotas, „educat” de masoni!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 5:44 am

      Admin

      Eu il consider preot pe parintele Mihail Stanciu. Nu preotas.

      Intr-un foarte lung articol, postat ieri de razboinici, acestia reusesc performanta de a nu raspunde la nici una din intrebarile de la:

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/07/intrebari-la-care-cei-de-la-razboi-intru-cuvant-trebuie-sa-raspunda/

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/10/n-am-vrut-sa-lovesc-in-parintele-iustin-parvu-punct/

      Ci doar s-au aparat stangaci de acuzele unora dintre comentatorii acestui blog.

      Un element extrem de important apare abia spre sfarsitul kilometricei lor postari de ieri si confirma ceea ce multi dintre noi ne temeam ca se va petrece cu ei. Astfel, daca acum peste o luna au inceput prin a bagateliza chestiunea cipurilor si a-i ataca furibund pe cei ce indeamna sa fie refuzate, iata ca intre timp au venit cu teorii ciudate despre antihrist iar ieri au inceput sa loveasca si in lucrarea de dezvaluire a activitatii SISTEMULUI.

      Este evident o continuare a lucrarii incepute de parintele Mihail. Reamintesc ceea ce am scris in articolul de mai sus:

      Este incredibil de exemplu cum parintele Mihail, ce acum un an jumatate avea un discurs anti SISTEM (articolul AUDIO: Exceptionala predica a parintelui MIHAIL STANCIU … de pe vremea cand era aidoma „bloggerilor isterici anti-sistem”) acum ii numeste „bloggeri isterici” pe cei ce au ramas pe pozitii si invata ca „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului”.
      Pai, exact prin „informarea la zi a invaziei răului” multi s-au trezit, au inteles ce se petrece in jur, au aflat cine a declansat criza si ce se urmareste, care a fost scopul actiunii 11.09.2001, cum se pregateste razboiul mondial si marile revolte, care sunt etapele instaurarii GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE, cum se indobitoceste populatia prin muzica si filme, care e agenda anti crestina a ELITELOR, cine e in spatele promovarii avorturilor si a homosexualitatii, care este istoricul UE, Bancii Mondiale, FMI, ONU si care este scopul acestor instrumente, cum functioneaza sistemul financiar bancar, otravirea populatiei, vaccinarile, etc.
      Prin „informarea la zi a invaziei răului” un numar din ce in ce mai mare de oameni au descoperit piesele uriasului puzzle si punandu-le pe fiecare la locul lor, au inceput sa perceapa care e sinistra imagine totala a SISTEMULUI, cum se leaga lucrurile intre ele, cum functioneaza masinaria.
      Chestiunea cipurilor este doar una dintre piese, printre cele mai importante, insa strans incorporata in odiosul angrenaj. Nu poti vorbi de ea fara a aminti de celelalte si nici invers. Sunt un corp unitar. Fiecare astfel de piesa este o actiune a mereu acelorasi ELITE, dar despre asta nu-ti dai seama daca nu studiezi SISTEMUL. Si asta fac blogurile „isterice”: studiaza si mai apoi informeaza.

      Razboinicii au inceput astfel in articolul lor de ieri sa arunce indoiala in inimile cititorilor lor si in privinta dezvaluirilor legate de SISTEM.

      Asta este deja ticalosie. Pe acest blog de exemplu, cand analizam cate o tema esentiala (promovarea avorturilor, a homosexualitatii, sistemul financiar-bancar, politica, masonerie, vaccinuri, etc.) subliniam istoricul si cine sunt personajele ce finanteaza. Totul cu hiperlink-uri. Astfel de exemplu, daca abordam chestiunea avorturilor, aratam cine a alocat sume colosale in promovarea planificarii familiale. Si demonstram ca aceiasi sunt stalpi ai sistemului financiar-bancar ce au finantat si campaniile de vaccinare. Si tot ei au pus bazele Consiliului Mondial al Bisericilor. Sau au creat FMI, sau Banca Mondiala. Etc. Si cand postam un astfel de articol, puneam foarte multe hiperlink-uri spre alte articole in care analizam alte teme, tocmai pentru a se putea constata cum pe aceiasi ii regasim peste tot. Eu i-am numit ELITE … Daca va uitati la Cuprins, veti observa foarte multe titluri in rubrica „Personalitati si organizatii”. Le-am scris special, caci mereu apareau personaje total nepregatite dar extrem de fudule ce debitau: „nu-i asa, e teoria conspiratiei”. Citind insa toate acestea si legaturile dintre ele, doar daca erau habauci nu pricepeau.

      Stiu ca razboinicii citesc acest comentariu, asa ca ii provoc: sa aleaga ce tema vor ei, din cele in care eu am dezvaluit actiunea ELITELOR si sa demonstreze ca ceea ce am scris este gresit.

      Muncesc enorm la acest blog. In primii ani, aproape exclusiv m-am ocupat cu strangerea de informatii si punerea lor cap la cap. Pe vremea aceea, majoritatea articolelor erau de tip analiza, istoric, personaje, date, organizatii. Abia relativ recent mi-am extins activitatea la articole de tip stiri. Caci fundamentul era deja pus si nu mai era nevoie decat sa pun link-uri spre acele materiale. Si acum vin razboincii (ce au lacune uriase in a pricepe cum functioneaza SISTEMUL) sa scuipe pe mare parte a activitatii mele. Si pana la urma era evident ca aici vor ajunge, caci nu puteau renunta la lupta anti cip fara sa atace si lupta anti SISTEM. Caci, dupa cum am aratat in articolul de mai sus, cipul reprezinta o componenta a unui urias angrenaj.

      Apreciază

    • Marian said, on septembrie 14, 2010 at 6:51 am

      admin,

      Cerde-mă, esti de plans – cu o astfel de gandire si atitudine !!!!
      Ti-o spune unul care se afla pe o pozitie neutra – dar OBIECTIVĂ !! NU SUBIECTIVĂ (ca a ta). Si mai trist este, ca pare sa-ti faca placere si sa-ti aduca bucurie in suflet tot acest ”conflict”.

      TINE MINTE CE-TI SPUN :

      Daca pe oameni îi poti batjocorii, DUMNEZEWU NU SE LASA BATJOCORIT ! Iar pana una-alta, ”agentul si preotasul” M. Stanciu este OMUL LUI DUMNEZEU !!
      TINE MINTE – SI ROAGA-TE PTR. IERTARE !!!!

      Apreciază

      • Marian said, on septembrie 14, 2010 at 6:53 am

        Scuze, graba : DUMNEZEU NU SE…..

        Apreciază

      • el said, on septembrie 14, 2010 at 12:27 pm

        @Marian

        „Ti-o spune unul care se afla pe o pozitie neutra – dar OBIECTIVĂ !! NU SUBIECTIVĂ (ca a ta). ” __si care ar fi dupa tine criteriile indubitabile ca esti obiectiv?

        ” ”agentul si preotasul” M. Stanciu „___aceasta ar fi de adresat celui care a formulat-o si al carui postare ca si al ta a fost admisa fara a insemna nicidecum ca este si asumata;metoda extrapolarii daca nu o stapanesti ar fi bine sa nu o folosesti ca sa nu te ridiculizezi singur.

        Apreciază

    • Marian said, on septembrie 15, 2010 at 8:48 am

      el,

      de ce te ridiculizezi singur ? Bagandu-te singur in seama ? Ca sa-ti acorde si tie cineva atentiie – chiar si impotriva dorintei ? Raspunsul nu-ti era adresat tie. Iar daca tot sari – (in)direct in apararea amicului tau, si ca sa ma convingeti de afirmatiile voastre, ati face bine sa va miscati imediat oasele alea pline de rautati gratuite si stupide si sa aduceti argumente si dovezi indubitabile – ca ”acest preotas M. Stanciu este agent.” Si ca sa va dau o mana de ajutor, va sfatuiesc sa sunati repede si urgent la Patriarhie – caci ei sant specialisti in creare de dovezi false. Si in diversiuni. De care se pare , ca nici voi nu santeti straini !! Nu te mai stradui sa-mi raspunzi, caci n-am sa te mai invrednicesc nici macar c-o ”privire”.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 15, 2010 at 12:08 pm

        @Marian

        rautatea iti intuneca mintile mai mult decat prostia nativa,in acest sens mesajul de mai sus e o mostra elocventa.La tine ridicolul devine minor fata de ura.

        Dar pentru ca faci acuze fara fundament iti REPET ca aici nu este nimeni de acord cu afirmatia respectiva( mergi si imputeaza-o celui care a formulat-o postarea mesajului sau tot la fel de plin de ura ca al tau neangajandu-va decat pe voi ,responsabilitatea afirmatiilor va revine INTEGRAL SI EXCLUSIV,ti-am mai spus-o dar n-ai inteles se pare,ura nu ajuta la limpezirea mintii);IN NICI UN CAZ EU(ca sa te linistesti iti spun ca in ce ma priveste rezervele recente pe care le am fata de parintele Mihail nu afecteaza IN NICI UN FEL respectul pe care i-l port; ar vrea serpii de la Patriarhie sa-l „demoleze” asa usor pe Parintele Mihail dar NU VOR REUSI ); saccsiv s-a pronuntat si el destul de CLAR fata de afirmatia asta delimitandu-se de ea ,si doar cineva bolnav si intunecat de ura poate sa persiste fara temei in acuzatiile pe care le faci tu.Sa fie asta efectul asupra ta a lucrarilor de „demontare” ale fratilor de la ric?

        Cat despre:”si sa aduceti argumente si dovezi indubitabile – ca ”acest preotas M. Stanciu este agent.” „–esti complet deplasat ,NIMENI nu-si asuma si nu cultiva aici afirmatia asta care nici nu ne apartine, nu aici trebuie sa ta adresezi !

        In orice caz incearca sa te linistesti ,cat inca mai poti ,ca pe multi i-a aruncat ura in iad.
        Doamne ajuta.

        Apreciază

  4. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul said, on septembrie 14, 2010 at 3:54 am

    Romania a fost transformata intr-un lagar de exterminare. Gardienii se plimba printre noi jefuindu-ne pe fata. Ni se da iluzia ca suntem liberi dar in fapt suntem supusi la un genocid. Uluitor cum mai sunt unii care ne indeamna sa ramanem in sistem. Pesemne ca sa ajungem gardieni ca si ei. Oare sunt ei constienti de raspunderea pe care si-o asuma? Ca sunt raspunzatori de efectele pe care indemnurile lor le produc, de sufletele pe care le ratacesc.

    Ruperea de sistem nu inseamna ruperea de Biserica asa cum vor unii sa ne faca sa credem.

    Apreciază

  5. sfappetrupavelandrei said, on septembrie 14, 2010 at 4:32 am

    saccsiv, fără supărare, toată problema cu cipurile a fost un eşec total. Erau oameni mai bine pregătiţi care ar fi putut să organizeze lucrurile astea dar s-au băgat unele personaje şi au stricat totul începând cu maica Ecaterina ( care din ce am înţeles s-a grăbit să posteze apelul păr. Iustin pe Internet lucru pentru care nu avea binecuvântare. Dacă acest apel ar fi avut semnătura mai multor mănăstiri, cum avea de gând să facă păr. Iustin, lucrurile ar fi fost privite altfel. Şi au mai fost tot felul de astfel de greşeli. ).

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 4:52 am

      sfappetrupavelandrei

      Chiar daca s-au facut greseli, n-a fost nici pe departe un esec. Daca ai uitat cele ce s-au petrecut acum un an, aloca te rog o ora si fa niste cautari pe net. Vei constata ca am dreptate in cele ce am scris in articol.

      Apreciază

      • sfappetrupavelandrei said, on septembrie 14, 2010 at 9:27 am

        Mă refer la faptul că dacă era o organizare mai bună nu se mai băgau cipurile aşa uşor la anul în ţară ( cum a fost şi la greci ). Tind să cred tot mai mult zvonurile că cineva şi-a infiltrat oameni prin cercul Petru Vodă ca să-l discrediteze pe păr. Iustin şi să distrugă din interior orice încercare de rezistenţă împotriva la ce ni se pregăteşte. Până la urmă ajungem la mila lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 9:33 am

        sfappetrupavelandrei

        Adica tot Petru Voda e de vina …

        Apreciază

  6. out-of-E.U. said, on septembrie 14, 2010 at 7:46 am

    @saccsiv (si Pr.Mihail Stanciu)
    Am vizitat situl celor de la RIC si ma bucur mult ca au facut ceea ce se impunea inca de mai demult: au condamnat explicit atat primirea actelor biometrice sau cu cip, fara a mai cauta scuze celor care o fac pe diverse motive (chiar daca unii ar avea circumstante atenuante, e smintitor sa-i scuzam pe siturile ortodoxe… are cine s-o faca, slava Domnului, nu trebuie sa-i incurajam tocmai noi in pacat sau cadere pe fratii nedecisi!)
    Spun asta ca unul patit, pt. ca am comis-o o data si voi regreta tot restul vietii: la scurt timp dupa legalizarea avortului la noi in tara, au aparut proteste vehemente din partea unor grupari si personalitati religioase impotriva acestei masuri, calificata de acestea drept criminala. Lipsit de o elementara cateheza ortodoxa (ca imensa majoritate a romanilor la ora caderii comunismului), credeam teoria invatata la scoala ca embrionul se dezvolta trecand succesiv prin faze animale (cum pretind si azi unii „oameni de stiinta”) si nici macar nu-mi imaginam ca avortul presupune o procedura atat de oribila (adica strivirea si ciopartirea pruncului). Intr-o discutie cu o prietena apropiata (nu mai retin in ce context) am scapat insa „perla” din gura, spunandu-mi parerea ca acesti opozanti exagereaza (apropos de „isterie”, mi se pareau aproape isterici, in zelul lor) si ca avortarea unui embrion nu poate fi echivalenta cu uciderea unui om, mai ales ca nu curma o existenta actuala ci una posibila (complet fals, caci existenta incepe imediat dupa conceptie). Nu stiu ce mi-a venit sa zic asta… acum imi dau seama ca a fost ispita diavolului ca sa ne piarda pe amandoi, dar atunci n-am realizat gravitatea actului. La scurt timp dupa aceea, sefa prietenei (care ne era amica) i-a reprosat de fata cu mine, mai in gluma, mai in serios, ca prea are drumuri pe la maternitate si sa aiba grija sa nu mai ramana insarcinata. Atunci am inghetat: am realizat pe loc faptul ca prietena avea relatii intime si ramanea insarcinata des, iar eu cu vorbele mele am incurajat-o involuntar in caderea ei – chiar daca oricum facuse deja cateva avorturi pana sa emit respectivele stupizenii. Multa vreme m-am intrebat cum de o fata atat de draguta si sensibila se uratea si imbatranea de la o luna la alta, si abia cand am aflat ce crima in fata lui Hristos (in Care totusi credeam!) inseamna avortul, am inteles si m-am ingrozit. N-am aprobat niciodata avortul, dar l-am justificat (o singura data!) si asta doar verbal, iar rezultatul a fost exact ca o lepadare de Hristos: harul Duhului Sfant (cat mai era) s-a indepartat complet de la mine, iar eu am ajuns in pragul demonizarii (culmea ca eram perfect constient de prabusire). Repet: de la o singura vorba smintitoare! Asa ca-i dau perfecta dreptate Pr.Arsenie Papacioc cand ne repeta: „pentru orice cuvant pe care-l aruncati veti da seama la Judecata” (si inca: „Nu ce intra in voi va spurca, ci ce iese din voi”)

    Deci, sa revin: principiul meu e, pana la proba contrarie, prezumtia de nevinovatie. In privinta celor vadit vinovati, prefer discutia directa, iar in cazul fratilor crestini si cu atat mai mult a celor drept-credinciosi, spalarea rufelor in familie. RIC a confirmat explicit si fara dubii ca sunt impotriva cipurilor, a tuturor tehnologiilor de supraveghere si nu numai ca nu le vor primi, dar indeamna si cititorii lor sa nu le accepte. Din punctul meu de vedere, in acest moment ei sunt curati. Pericolul cel mai mare pt. ei era sa cada in capcana indoielii fata de Pr.Iustin si mai ales a aruncarii unor argumente smintitoare fratilor care le asteapta cu sufletul la gura spre a-si justifica fata de propria constiinta acceptarea noilor acte. Stim vorbele lui Iulius Caesar: „Oamenii cred bucurosi ceea ce le convine (sa creada)”, asa ca trebuie sa ne ferim ca de foc sa-i smintim (mai ales cand sunt atatia vizitatori pe site).

    Am intrat de curiozitate si pe situl Pr.Stanciu, mi se pare de buna-credinta si chiar m-a uimit atitudinea lui si impresiile critice cu care s-a intors din SUA. Chiar m-a bucurat ca a pastrat pe situl lui linkul spre saccsiv, asta arata ca e preot adevarat si nu doar „teolog”. Eu vad lucrurile din Statele Unite un pic mai nuantat, desi nu e aici locul sa intru in detalii. Ajunge sa spun ca SUA e o imparatie a extremelor, a spiritului de libertate cel mai curat si a celui mai mare procentaj de detinuti din lume, al materialismului atotputernic si al celor mai inalte idealuri, al sinceritatii brutale si al ipocriziei institutionalizate, al naturii in starea ei pura, salbatica si al celor mai aberante mutatii genetice aplicate la scara nationala, al puritanismului strict si al depravarii nelimitate, etc. Pana la urma SUA e un fenomen coplesitor, cu o prabusire care are in ea o grandoare greu de descris in cuvinte. Dar ma bucur ca „sistemul imunitar” duhovnicesc al Pr.Stanciu a reactionat corect, e timp mai incolo de nuante… Sa nu uitam ca SUA e in esenta imperiul rebelilor, al proscrisilor si al celor „anti-sistem” care au evadat din Europa incepand cu protestantii, evreii, infractorii si razvratitii din Anglia sau Germania, pana la rusii sau chinezii care au fugit de comunism.

    Nota: Saccsiv, din acest punct de vedere ar trebui sa-i intelegi cel mai bine pe americani.

    Dar SUA e tara credintei religioase, asa au fost oamenii aceia care au intemeiat-o: fugari, la capatul lumii, „desperados” cum se zice, fara preoti care sa fi venit dupa ei, dar si fara aristocratie si reguli ca in lumea veche. Oameni care in greutatile pe care le-au intalnit, singuri intre straini, fara nadejdea de a mai revedea vreodata locurile natale si pe cei dragi, L-au descoperit pe Dumnezeu… asa, pacatosi cum erau, infractori sau proscrisi. Atata sprijin si mangaiere aveau cu ei: cate o Biblie, pe care o deschideau cand ii incerca vreun suspin. Cine suntem noi sa-i judecam? Oare nu am trecut macar o data in viata printr-o experienta asemanatoare? E darul lui Dumnezeu pentru ei ca inca mai tin (cati mai tin) stindardul credintei in Hristos intr-o lume decrestinata. In Europa si Canada lumea doarme pana mai tarziu duminica, apoi iese la un restaurant sau la picnic, eventual la biblioteca (oameni culti), la un meci de fotbal sau mai ales la cumparaturi. In mari orase din SUA insa, duminica strazile sunt aproape goale: oamenii merg sa se roage, sa multumeasca lui Dumnezeu si lui Hristos pentru tot ce au primit. Bun, sunt protestanti, dar asa s-au nascut, nu s-au lepadat de ortodoxie ca cei de la noi. Se roaga in casele lor nesfintite, n-au primit harurile noastre si tainele Bisericii, dar sunt de multe ori mai aproape de poruncile Evangheliei ca noi, care ne credem ortodocsi (dar numai doctrina noastra e corecta, nu si viata – iar pt. fapte vom da socoteala intai si intai).

    Eu cred ca orice preot e un inger al lui Dumnezeu, care venit de bunavoie in mizeria asta de lume pentru noi, din dragoste. Nu as putea sa acuz un preot, cat ar fi el de cazut: cand aud o vorba rea despre un preot, imi vine sa plang si instantaneu incerc sa-i gasesc o scuza, sa-l inteleg. Preotia e ceva atat de nobil incat noi nu putem realiza ce inseamna acest lucru, poate nici preotii insisi nu-si dau seama. Un preot n-are voie sa verse sange sub nici o forma, nici macar sa taie o gaina din curte. In familia lui trebuie sa nu se fi facut, Doamne fereste, vreun avort… ultimele n generatii. Un preot trebuie sa aiba smerenie de 10 ori mai multa decat noi, mirenii… iar un preot calugar, cel putin de 100 de ori mai multa. Si sa ierte tot asa de mult, altfel se prabuseste. Un preot primeste 7 ingeri la hirotonie (si 7 diavoli), noi primim abia cate unul si ne scandalizam cand un preot se intampla sa cada. Caderea e din cauza ca s-au indepartat acei ingeri, datorita caderii din har cum o numea Pr.Iustin: nu e caderea din demnitatea preotiei, ci de sub acoperamantul Sfantului Duh.

    Sf.Ioan Gura de Aur zice: „A preotului este numai a deschide gura”, restul e lucrarea divina in Taina Sf.Liturghii. Mai e si taina dezlegarii pacatelor, dar si acolo nu lucreaza harul de care vorbeste Pr.Iustin ci demnitatea pe care o primeste preotul la hirotonie (si care nu mai poate fi luata, ci doar oprita sa lucreze – prin caterisire). Deci sa nu-l intelegem gresit pe Pr.Iustin, fiindca pe nimeni nu-l doare mai mult ca pe el sa vada cum un preot din Romania si-ar pierde protectia Sf.Duh, ajungand pe mana demonilor: pentru ca nu un demon il va calca in picioare (ca pe noi) ci sapte deodata. Si e trist cand vedem astfel de caderi, pentru care ar trebui sa ni se rupa inima.

    Au gresit incalificabil cei de la RIC cand l-au numit pe Patriarhul Alexei KGB-ist, la saccsiv asa ceva nu e scuzabil dar macar explicabil: el e la jumatatea drumului duhovnicesc si nici auditoriul lui nu e la acelasi nivel, de la ei pretentiile nu sunt asa mari. Le doresc sa urce si sa nu se poticneasca la jumatatea drumului, unde sunt marile ispite. Insusi Sf.Pavel si-a cerut iertare pt. ofensa (chiar justificata!) adusa ierarhului (desi acela era dupa legea veche si nu-l recunostea pe Hristos):
    2. Arhiereul Anania a poruncit celor ce şedeau lângă el să-l bată peste gură.
    3. Atunci Pavel a zis către el: Te va bate Dumnezeu, perete văruit! Şi tu şezi să mă judeci pe mine după Lege, şi, călcând Legea, porunceşti să mă bată?
    4. Iar cei ce stăteau lângă el au zis: Pe arhiereul lui Dumnezeu îl faci tu de ocară?
    5. Iar Pavel a zis: Fraţilor, nu ştiam că este arhiereu; căci este scris: „Pe mai-marele poporului tău să nu-l vorbeşti de rău.”

    Dar Pr.Stanciu e duhovnicul celor de la RIC, are un cuvant greu in alcatuirea sitului lor, si a gresit ca a permis apara asemenea calificative intr-un site atat de vizitat, inclusiv (sau mai ales) de catre preoti! De unde stim noi ca Alexei n-a murit asasinat (cum se si vorbeste) si ca de fapt pe ultima suta de metri el si-a spalat pacatele opunandu-se, cu pretul vietii, lucrarii antihristice? Si vinovat sa fie, cu ce drept il putem noi judeca? Cand ai o lucrare duhovniceasca nu mai sunt permise scaparile de pe alte bloguri: in domeniul duhovnicesc lucrezi cu nitroglicerina, o miscare gresita si ai murit (si nu numai tu, ci o multime din cei care sunt pe-aproape). Iar cine seamana vant, culege furtuna. Mandria si judecarea, la nivelul asta, sunt arme de distrugere in masa. Dumnezeu a dat un avertisment, si celor de la RIC si lui saccsiv sa inceteze cu atacurile josnice la preoti. Daca cineva il numeste pe Pr.Stanciu „preotas, educat de masoni”, nu doar acela si-a semnat osandirea dar pacatuiesc grav si cei care lasa asemenea mizerii sa ramana postate. Aici nu mai e vorba de cenzura, ci de responsabilitate in primul rand fata de propria mantuire si apoi fata de cea a cititorilor („Vai de cel prin care vine sminteala… mai bine si-ar lega el un bolovan de gat si s-ar arunca in largul marii”) Admit si eu, ba chiar insist sa mi se cenzureze tot ce nu e bun din ce am scris, putem discuta f.frumos si pe mail – am incredere, pana la proba contrarie, in responsabilitatea si discernamantul lui saccsiv in selectia pe care o va face.

    M-am certat si aproape „injurat” cu asociati sau prieteni, mai grav poate decat intre blogerii de mai sus. M-am impacat cu toti, ma rog pentru ei zilnic si consider cea mai mare reusita a vietii mele daca ei se vor mantui. Certurile astea sunt in primul rand descarcari rapide intr-o criza de comunicare, intr-o relatie unde se adunasera prea multe chestii nespuse, indoieli si in final suspiciuni. Se rezolva f.bine in discutii deschise, fara public. Asta daca nu domina mandria, caci atunci totul se face in vazul lumii, ca la diversi nomazi… Nimic esential in cele din urma. Grave sunt insa disputele smintitoare, pe teme duhovnicesti, mai ales cu mult public, care fac deliciul diavolului – pt. ca pe langa distrugerea reciproca a celor doua parti duce in sminteala la adresa ortodoxiei si pe cei care asista la spectacol. Practic pt. asta vor da in primul rand socoteala protagonistii la Judecata in fata lui Hristos. Cei mandri vor cadea oricum, pentru ca celui mandru Dumnezeu ii sta impotriva, dar siturile sau blogurile lor vor dispare prin pronia divina de indata ce aduc sminteala ortodocsilor romani. Nu pt. vrednicia celor care le-au creat sau le administreaza au ele atatia vizitatori, ci pt. ca sunt f.putine si setea de Hristos e mare: adevaratii traitori in Hristos nu au timp nici sa posteze, darmite sa isi ocupe atata timp din rugaciune si cercetarea Scripturii ca sa intretina un site! Dar cu atat mai mare e responsabilitatea celor care le administreaza…

    Iar treaba ca cei de la RIC sunt crispati si gata sa explodeze la un mic stress e semnul ca sunt f.stressati, dar la fel e si saccsiv: sunt mai multe cauze, incepand cu atmosfera si viata din capitala (un loc unde efectiv esti golit sufleteste si stors de energie, citadela faradelegilor si adunarea demonilor, mai ales dupa ce toti marii parinti au parasit-o, ultimul fiind Pr.Adrian) si terminand cu atacurile Stapanirii, stirile smintitoare pe care le urmariti ca fiti la curent cu actualitatile, etc. Viata duhovniceasca a fost asezata cat mai departe de oras si de nebunia metropolei, in Pateric se fereau chiar si de apropierea unui catun, darmite un Babilon ca Bucurestiul. Iar Dumnezeu e aproape de natura, de viata (doar El a suflat, si Duh a trecut printr-ansa si nu se va mai cunoaste…) iar tehnologia si civilizatia urbana de azi e lumea neinsufletita, replica satanei la lumea vie si minunata creata de Dumnezeu. Cuvantul care e viu si unea oamenii e inlocuit de diavol prin biti de informatie, Internet si atomizare, divizare intre oameni („diabolos”). Imi pare f.rau daca nu se intelege ca radacina raului actual e departarea de insasi sursa vietii si de viata, ca schiturile nu degeaba au fost ridicate in mijlocul codrilor, ca tehnologia nu e neutra ci e insasi incercarea diavolului de a crea o lume a sa, fara viata si fara suflet (pt. ca astea vin de la Sf.Treime, careia i se opune). Duhovnicii sporiti ne cer sa renuntam la Internet, atat de mare e raul pe care-l produce! Macar sa ne restrangem la strictul necesar si incet-incet sa scapam de tirania lui. Duhul Sfant ne spune direct adevarul, fara diplomatie, de la el stim instinctiv ca trebuie sa fugim din oras, sa petrecem mai mult timp la tara, in natura, sa traim Sf.Liturghie mai intens in vreun sat uitat de lume, sa mai vizitam si cate o pestera unde s-au nevoit pustnici sau poate chiar sa-l intalnim pe un sihastru pentru sfatuire, etc. Ca nu suntem inca pregatiti s-o facem pana la capat nu-i nimic, incet-incet ne purificam viata si sufletul si cel putin vom fi mai buni, mai calmi, mai rabdatori cu aproapele si mai fericiti. Si sa nu uitam mai ales de batranii nostri dragi care se sting nestiuti (in 2008 a murit Episcopul Eftimie de la Roman, uitat de toti, acum se duce Pr.Mina Dobzeu, omul Providentei, dispretuit de ierarhi si de „frati”, bolnav si neputincios, care in mizerie si saracie isi pregateste ultima si cea mai mare cununa – spre rusinea si nimicnicia noastra, care teologhisim pe bloguri si uitam porunca de a cerceta fratii bolnavii si pe cei inchisi, a hrani si imbraca pe cei lipsiti, ca pe Insusi Hristos.

    Sa lamurim si treaba cu viza de SUA: din cate stiu, cei de la Sf.Munte Athos calatoresc in SUA fara sa li se ia amprente, etc si fara acte cu cip. Nu vad de ce un ieromonah roman n-ar beneficia de o exceptare identica, daca e invitat in SUA intr-o actiune caritabila. Deci pana la proba contrarie, il cred pe Pr.Stanciu. Daca as avea aptitudini de suspectare, as fi fost bun de angajat al Securitatii sau al serviciilor care i-au urmat, dar din fericire nu e cazul… dimpotriva.

    Si sa revin la idee: cu mult inainte sa plec peste ocean (in 2006) am mers in vizita la Pr.Iustin si am discutat cu el pe mai multe teme, intre care si asta… asteptam un sfat cum ar fi mai bine sa procedez, pt. ca aveam mari retineri si chiar temeri privind viitoarea mea plecare din tara. Nu stiam ca Pr.Iustin e f.impotriva parasirii tarii (am aflat de la altii ulterior), culmea a fost ca nu mi-a zis nimic impotriva, doar atata m-a intrebat: cand ma intorc si in ce loc ma duc. Imi amintesc ca mi-a zis cumva usurat, ceva de genul: „Bun, daca nu mergi in SUA e bine…” si cam atat (discutia pornise de la lipsa manastirilor in zona unde ajungeam). Pe moment n-am realizat la ce s-a referit, dar acum inteleg ca pe langa vatamarea sufleteasca produsa de mediul de acolo este si primirea vizei „biometrice”, de care e conditionata intrarea in SUA. As fi f.curios sa-l revad pe Pr.Iustin si sa-mi confirme daca asta a fost lucrul la care el s-a gandit atunci. Pe de alta parte as fi interesat sa aflu de la pr.Stanciu cum a reusit sa eludeze acest aspect, pt. ca as avea si eu o problema duhovniceasca de rezolvat in SUA, dar o las pana cand sau daca voi avea drept de acces fara date biometrice. Daca nu, asta e si cu atat mai bine, inseamna ca Dumnezeu a hotarat sa ma fereasca de ceva rau si-I multumesc.

    Nu am aici spatiu sa explic cum vad treaba cu cipurile si ce spune Pr.Ilarion Argatu. Daca imi este permis, am sa revin cu detalii. Ideea e ca fiecare epoca a avut forma ei de pecetluire (de lepadare): pe vremea Imperiului Roman, era jertfirea la idoli, sub comunisti a fost primirea carnetului de partid si angajamentul la securitate (ele fiind alternative: care nu intra in partid era strans cu usa sa devina informator)… au existat la comunisti si trepte ale lepadarii, ca sa nu scape nici cei mici (soimi, pionieri, UTC-isti, etc – toate cu juraminte specifice adeziuniii la puterea antihristica). Acum se introduc actele biometrice ca o forma de adeziune si complicitate la sistem, dar sunt si altele mult mai nuantate si mai subtile (de ex. votul, cand dai un cec in alb si iti exprimi adeziunea la un partid sau la un candidat al diavolului – ai de ales intre cei vanduti diavolului oranj si cei ai diavolului bleu sau mai stiu eu ce culori si-or lua). Nu e pierderea totala a protectiei divine, dar dai drepturi diavolului prin faptul ca ii girezi actiunile. Iar cand va veni incercarea prin ispitire (examenul), vei cadea. Poate nu cazi imediat, dar va veni si ziua aceea daca nesocotesti porunca duhovnicilor.

    Despre viitor, parerea mea: vom avea mai multe razboaie, unul probabil conventional intre marile puteri (la Constantinopol) si vreo 30 de ani de pace cu noul imparat bizantin Constantin. Dupa el, vor urma aceleasi lupte interne intre succesori ca si dupa Constantin cel Mare, culminand cu un razboi inca si mai nimicitor, atomic. Acesta va reduce aproape la zero populatia lumii, rezultatul ultim fiind inscaunarea antihristului, care va avea anumite elemente in comun cu imparatul Iulian Apostatul (nepot al imparatului Constantin cel Mare) si cu Solomon (istoria rimeaza in unele aspecte, dar nu se repeta). Mai cred ca razboiul atomic va aduce un asemenea nivel al radiatiilor incat nu vor supravietui decat f.putini crestini, iar aceia vor avea vederea duhovniceasca si vor fi ca ingerii. Sf.Pavel ne spune: „Iata, taina va spun voua: nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba” – asta se refera la Inviere, dar cred ca e prefatata de o schimbare profunda in structura trupeasca si darurile duhovnicesti ale supravietuitorilor. Mai cred ca cei care nu vor fi desavarasit ca sfintii (in duh si in trup) in acele vremuri, vor muri din cauza iradierii si a urgiilor.

    Se pune intrebarea: bun, dar cum vor supravietui cei vanduti? O varianta ar fi ca si-au facut deja adaposturi imense subterane, sunt multe dovezi si informatii despre asta (de ex. tunelurile gigant din Norvegia, unde se va refugia „elita” adica vandutii UE, la fel si in SUA, etc). Ma tem ca actualele acte biometrice le sunt necesare pt. selectia si dirijarea celor „utili” care vor fi salvati (adica a colaboratorilor puterii, a sclavilor devotati, etc) – e vorba probabil de zeci de mii, poate milioane de oameni. Se pare ca agenda New Age e in mare intarziere si s-a dat semnalul grabirii lucrurilor, iar fara o evidenta clara, o triere si o restrictionare severa a accesului in spatiul supravietuitorilor nu se poate declansa programul final (care nu vad cum ar putea fi realizat fara un razboi atomic, mai ales ca si profetiile il confirma). Deci aceste cipuri sunt forma ACTUALA de lepadare si cei de la RIC au oarecum dreptate impreuna cu unii parinti vazatori: lumea va fi cu totul altfel dupa acel razboi, nu are sens sa ne certam cum va fi pecetea sau daca cipurile sunt forma finala pt. ca practic toti vom fi morti la ora introducerii ei. Iar daca pecetea ultima din mana dreapta va fi cip, cei care si-ar taia mana ar scapa (ca si prin extragerea ori distrugerea cipului), deci inclin sa cred ca cel putin va fi dublat semnul fizic de o pecete pe suflet, cum e cea de la botez (si pe care o disting si acum parintii vazatori) dar in sens contrar, de anulare a botezului. Unde gresesc poate cei de la RIC e ca antihristul se va opune acestor cipuri: nu vad de ce ar mai exista ele atunci sau la ce ar mai fi ele utile odata ce fiecare va vedea sufletul celuilalt asa cum e, iar pacatele stim ca apar ca niste semne intunecate pe haina botezului (si la fel va apare si legamantul de supunere fata de antihrist).

    Nota: parerea de mai sus se bazeaza nu doar pe profetiile parintilor sfintiti, cat si pe ce ni s-a aratat mai multor frati. Un frate care m-a ajutat duhovniceste si-a vazut moartea care il va surprinde in casa ca o explozie si o lumina orbitoare, cu iesirea sufletului sau dintre oase, altul a fost marcat de fuga disperata a oamenilor din orase, intr-o bezna aproape totala, si asa mai departe (inainte sa fi aparut pe situri si tiparite profetiile ortodoxe despre sfarsit). Dumnezeu ne instiinteaza despre anumite lucruri pe care le vom trai, dar le va putea schimba sau amana in functie de ce apare pe parcurs: asta nu inseamna ca e inselare, cum nu e inselare ci amanare ce i s-a aratat Sf.Ioan Gura de Aur ca in vremea lui va veni sfarsitul, nici ce i s-a aratat Pr.Ilarion Argatu dupa mult post si rugaciune. Apropos, el a refuzat cu pretul vietii lepadarea vicleana practicata in vremea lui (o forma a pactului cu diavolul): Lumea Credintei din ian. 2004 spune ca „Ilarion Argatu a fost singurul dintre cei 175 de preoţi din judeţul Iaşi care a refuzat cu demnitate înscrierea în partid”, „fiind anterior persecutat, din 1948 urmărit de Securitate ca un fugar pe capul căruia se pusese o recompensă bănească consistentă şi căruia i se expropriase averea, apoi, în 1953, fiind condamnat la închisoare pe viaţă şi abia în 1964 amnistiat”, iar in anii de izolare i s-a deschis vederea in duh si a primit haruri mari duhovnicesti.

    Noi am primit ispitirea si incercarea la nivelul actual si la masura noastra duhovniceasca, dar cei de atunci vor fi cativa si la un nivel despre care speculatiile sunt nu doar inutile, dar smintitoare. Sa ne cunoastem masura si sa nu-l ispitim pe Dumnezeu pentru ce nu ne priveste sau nu e de folos mantuirii a le cunoaste (ori pur si simplu sunt ascunse in felul acesta diavolului). Cum zice Ecclesiastul: „Cele mai presus de tine, nu le cerceta.”

    Fiecare va da la timpul lui un examen al refuzului „pecetluirii sufletului” cu riscul vietii, chiar daca nu e vorba de pecetea anilor de domnie antihristica, dar cu acelasi rezultat: osandirea sau mantuirea, dupa cum vom fi gasiti in ceasul mortii. Sa nu ne amagim ca lepadarea de acum e reversibila pt. ca nu e cea finala: pe aceea n-o vom apuca (decat cei care adunand marturisirea curajoasa a lui Hristos, milostenii, fapte bune „care sa straluceasca pana la cer” si mai ales iertare, iubire de aproapele si de „dusmani” se vor sfinti cu totul in trup pana la ceasul pustiirii lumii). „Credincios este Domnul si nu va ingadui sa fie nimeni ispitit peste puterile lui, ci odata cu ispitirea aduce si izbavirea din ispita” zice Sf.Pavel, asa ca celor de acum, slabi in credinta si fapte bune, nu le va da mai mult decat pot duce: cipul, actele biometrice, cardul bancar. Cei ce vor ramane, vor avea insa alte trepte si ispitiri, poate mult mai grele. Iar noi sa nu-L iscodim pe Dumnezeu, nici sa nu-i smintim pe frati sfadindu-ne public despre niste lucruri pe care nici nu le vom apuca, nici nu ne e ingaduit a le cunoaste deslusit.

    Iertati-ma pentru tot (mai ales ca m-am lungit si v-am obosit cu postarea), asa ca aranjati, editati sau impartiti mesajul meu cum e mai bine, sa se foloseasca cineva de el si daca e ceva spre sminteala, stergeti pasajul si sa ramana intre noi discutia (pe mail sau cum o fi). Si nu uitati ce am zis: lasati mandria si „punerile la punct”, forumurile si mai ales blogurile sunt ispita grea pt. administratori pt. ca dau iluzia puterii, a sterge sau ingadui un mesaj, a expedia un user care nu convine, a vorbi multimii desi nu esti uns cu harul preotiei si nu ai binecuvantare de sus (nici episcop, nimic…) Daca la RIC a pacatuit un admin prin mandrie (poate a cenzurat cu trufie si a lasat numai aplaudacii), oricum Pr.Stanciu plateste oalele sparte de acela: asta e mereu, duhovnicul si ucenicul raspund solidar in fata Lui Dumnezeu. Dar sa nu acuzam toti fratii de acolo si mai ales un preot care are destul de suferit din partea Patriarhiei si e prigonit pt. ca a zis adevarul (sau macar si-a spus parerea proprie). Insa el ar trebui sa fie singurul moderator al comentariilor (si rau a facut daca a delegat asta cui nu trebuia) cel putin pana se aseaza lucrurile. Asta ca sugestie frateasca, pt. ca vedem cu totii ca mirenii mai mult sau mai putin teologi nu trebuie sa ia locul sau sa aiba intaietate in fata preotului in propovaduire (iar ratacirea lui KK sau chiar a lui Danion, pe care totusi il respect, sunt doar cateva exemple).

    Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 8:29 am

      out-of-E.U.

      Ai scris ca:

      RIC a confirmat explicit si fara dubii ca sunt impotriva cipurilor, a tuturor tehnologiilor de supraveghere si nu numai ca nu le vor primi, dar indeamna si cititorii lor sa nu le accepte.”

      Asadar, explicit si fara dubii. Arata-mi te rog. Da un link. Macar un articol. Unul singur.

      Apreciază

  7. iustin said, on septembrie 14, 2010 at 9:57 am

    @out-of-E.U.:

    Ati spus:

    ,,Si nu uitati ce am zis: lasati mandria si “punerile la punct”, forumurile si mai ales blogurile sunt ispita grea pt. administratori pt. ca dau iluzia puterii, a sterge sau ingadui un mesaj, a expedia un user care nu convine, a vorbi multimii desi nu esti uns cu harul preotiei si nu ai binecuvantare de sus (nici episcop, nimic…)”

    Vreau sa va reamintesc cateva chestiuni fundamentale in BISERICA ORTODOXA:

    1. BISERICA CEA VIE a lui Hristos este comuniunea in iubire a TUTUROR credinciosilor, mireni, monahi si preoti impreuna.
    Harul Botezului nu poate fi confiscat de nimeni.
    El poate fi insa pierdut definitiv prin lepadare constienta de Hristos.

    2. Mirenii pot CERE SI PRIMI primi binecuvantare pentru o lucrare – de orice fel ar fi ea – care priveste BISERICA .
    … Mai ales in chestiuni CE TIN DE CREDINTA, si despre care cei care ar avea datoria sa vorbeasca, NU O FAC.

    Fiecare crestin BOTEZAT IN NUMELE SFINTEI TREIMI are dreptul si datoria sa se SALVEZE, chiar fara – asa cum cu DRAGOSTE si INGRIJORARE – ne indeamna parintele Iustin, sa mai astepte DISPOZITII OFICIALE!

    … Aici nu se vorbeste ,,multimii”, ci celor care AU URECHI DE AUZIT!
    Nu e nici elitism aici, dar nici risipa de margaritare …

    Apreciază

  8. sfappetrupavelandrei said, on septembrie 14, 2010 at 12:04 pm

    saccsiv, şterge ultimul mesaj că văd că mi-ai interpretat greşit mesajul şi n-am chef să mi se pună în gură cuvinte ce nu le-am spus.

    Apreciază

  9. el said, on septembrie 14, 2010 at 12:13 pm

    Imi cer iertare dinainte de cele ce voi spune mai jos si din micimea mea ca nu ma abtin de a observa inca odata micimea si viclesugul celor de la ric,macar ca acestea de care voi pomeni acum nu tin decat de sa zicem de”vicii de procedura” ,de metoda lor „subtila de manipulare si nu de idei inselate propriu-zis(si deci ar putea fi trecute sub tacere de cineva mai intelept ca mine).

    Este vorba de „demontarea” cica „spectaculoasa” de la ric, saracii raman jalnic de incorigibili.
    In comentariile la acest articol, ca sa se justifice iar de cat de inocenti si nedreptatiti sunt ei si cat de „aberanti” si neingaduitori saccsiv dau un copy-paste cu un fragment din dialogurile articolului „N-am vrut sa lovesc in P.Justin.Punct”.
    Si ghiciti care ?,in buna lor credinta de care se pavaneaza fara incetare : fix acela cu interventiile manipulatoare si amenintatoare ale lui sorin ; nu insa fara a OMITE (ca din intamplare „ONESTI” cum sunt ei) din copy-paste-ul lor cica”impartial”tocmai comentariile INCOMODE care vorbesc despre duplicitatea si „bravurile”lor incontestabile oricarui om sincer si normal conformat la minte (comentariile postate sub numele „el” din 10 sept orele 3:28pm ,5:52pm , 6:00pm desi si ele fac parte in logica temporala din fragmentul reprodus).Aceasta ca „demonstratie ” pretins „irefutabile”a lor cum este cica „pusa la zid” o atitudine calificata de ei ca „normala” si „frateasca” a numituli sorin „frate” cu ei in metode si idei,convingeri.Si continua si in articolele urmatoare pe calea de acum asumata si fatisa de manipulare,justificare,critici de metode(de care ei insa uzeaza linistit),s.a baliverne.
    Dumnezeu sa-i ierte si sa ma ierte si pe mine ca nu m-am abtinut de la a trece sub tacere cele de mai sus.

    @saccsiv

    „…si cred ca este penultimul articol in care mai am ceva de spus despre razboinici sau parintele Mihail” ma bucur frate ca ai luat decizia asta.

    Apreciază

    • el said, on septembrie 14, 2010 at 5:04 pm

      iertare si pentru exprimarea plina de deficiente a mesajului de mai sus.

      @saccsiv
      Dumnezeu sa-ti ajute sa continui insa sa arati adevarul celor ce vor si sunt capabili(au smerenia) sa-l primeasca.Stim ca fiecare va da socoteala lui Hristos pentru credinciosia constiintei sale.

      Cat despre „frica”de conflicte stim de la Sf Ap.Petru :”Iubitilor ,nu va mirati de focul aprins intre voi spre ispitire,ca si cum vi s-ar intampla ceva strain.”
      …Caci vremea este ca sa inceapa judecata de la casa lui Dumnezeu;si daca incepe intai de la noi,care va fi sfarsitul celor care nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?”
      Iar pacea fara Adevar nu exista.

      Apreciază

  10. Razboinicul Luminii said, on septembrie 14, 2010 at 2:25 pm

    Pierdeti teren, baieti!

    V-ati pierdut comentatorii ce eerau mai echilibrati, sunteti descoperiti si demni de plans.

    Va mai da Domnul ragaz sa va recunoasteti micimea sufletelor si sa (va) cereti iertare! De la El, de la cei pe care – din pricina invidiei – i-ati denigrat in vazul tuturor si CARE SUNT DREPTI IN FATA LUI DUMNEZEU.

    Pr.Vasile, „sfintiei” tale se datoreaza toate…!

    Ca preot indemnati la echilibru, calm, cumpoatare, nu la ….sinuciddere „mascata”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 5:25 pm

      Razboinicul Luminii

      Echilibrati … ca tine de exemplu.

      Apreciază

    • el said, on septembrie 14, 2010 at 6:06 pm

      @Razboinicul luminii

      micimea sufletelor noastre ne-o cunoastem EREZIA si INELAREA n-o recunoastem.

      Cat despre cat sa-i declari pe unii ca ar fi :CARE SUNT DREPTI IN FATA LUI DUMNEZEU”
      e echivalent cu a-ti asuma tu cinstea care nu ti s-a dat aceea de a fi Judecator al slugii Altuia;mai cunoastem unii(rabinii) care se socotesc „consilieri” ai lui Elohim si ei tot ceva cu „lumini” au numele ba chiar chiar cu splendori…si ei declara ca tine prin „decrete” de genul asta avizari/”anateme”.

      „din pricina invidiei – i-ati denigrat in vazul tuturor „___Esti si SIGUR ca de la Dumnezeu ca asa s-a intamplat?;ori daca ochiul tau e rau noi trebuie sa fim nedrepti si sa tacem ADEVARUL pe care ne-au invatat parintii(P.Asenie,P.Adrian,P;Justin,P.Proclu,P.Pasie Aghioritul)sa-l urmam NERASTALMACIT .Iar daca nu ai cazut in defaimare.Pe mine personal daca constiinta ma mustra de anume micimi NU MA ACUZA si de invidie in cazul acesta.

      Rolul acestui blog ,daca n-ai remarcat pana acum ,nu cred ca este acumularea de comentatori ca sa sufere cineva in caz ca ce afirmi tu:” V-ati pierdut comentatorii ce eerau mai echilibrati” ar fi adevarat.
      Notiunea de :”mai echilibrati” este una subiectiva tie,conform cel mult criteriilor tale.

      „sunteti descoperiti si demni de plans”__este adevarat din cauza pacatelor noastre stim si noi,multumim si tie ca ne amintesti ,dar cel putin nu suntem TRADATORI si CU VICLESUG in lucrare si de aceea nadajduim ca Hristos Dumnezeu nu ne va lasa.

      Apreciază

  11. Aurora said, on septembrie 14, 2010 at 3:26 pm

    Nu suntem uniti. Vai de noi, nu exista popor mai dezbinat ca al nostru ! Ne indoim in stanga si-n dreapta dupa cum bate vantul, nu avem opinii ferme, suntem influentabili, manevrabili. Nici eu nu sunt mai buna decat poporul meu, n-ar trebui sa-l critic pt. ca fac parte din el. Dar cred ca Dumnezeu ne-a dat noua, romanilor, ceva in plus fata de alte natii, ceva care ne poate salva de la dezastru in ultima clipa si anume INTUITIE, dar trebuie s-o accesam imediat ce bate la poarta constiintei, altminteri fuge si se ascunde prin cutele subconstientului si degeaba o cauti dupa aceea cu lumanarea, ca nu mai dai de ea decat cand va fi prea tarziu – probabil de aici si vorba „da-mi Doamne, mintea romanului cea de pe urma !”. Credeti-ma ca am fost o cititoare fidela a blogului RIC. Totul imi placea la ei. Ce cuvinte mangaietoare, ce predici ziditoare , ce multa simtire ! Cum sa nu-i iubesti ? Dar cand am vazut schimbarea lor de atitudine, INTUITIA mea exersata in 52 de ani de tepe primite de la cine nu te asteptai ,m-a alertat imediat si mi-a spus raspicat, nu pe soptite : „vezi ca astia au calcat in ceva nasol, s-au contaminat de ceva, ai grija !!!”
    Fratilor, sa ne punem cu totii glanda pituitara la treaba ca sa se desfunde teava aceea pe unde vine intuitia, caci mare nevoie avem de ea ! Poporul roman era candva foarte intuitiv. El simtea curva si smecherul de la distanta, nu statea cu ei la discutie, dar acum, daca s-a pervertit trei sferturi din natie, e greu sa mai faca diferenta. Si simtul intuitiv a scazut. Altfel cum va explicati ca sunt atatia batrani pacaliti de escroci care le iau casele, banii, bijuteriile si toate acareturile, fara ca acestia sa opuna nici cea mai mica rezistenta ?
    Cu vorbe ademenitoare ne invaluiesc cei ce voiesc sa trecem de partea intunericului, numai ca miza este mai mare decat toate acareturile din lume :SUFLETUL . Sa ne pazim de falsii prieteni, de sfatuitorii de bodega, de prostii care spun „in Biblie nu scrie despre cip, pot sa-l primesc linistit, fac si eu ce face toata lumea”. Cam astea sunt textele prostilor, ei isi scuza orice prostie prin raportare la turma. Prostii sunt tipici, ei nu se dezmint, n-ai sa vezi niciodata un prost care se dezminte. Hai sa fim noi ATIPICI, adica NEBUNI PENTRU HRISTOS, cred ca asta incearca sa ne explice Saccsiv.

    Apreciază

  12. codrut said, on septembrie 14, 2010 at 4:49 pm

    Pe masura ca ma uit pe blogurile Crestin Ortodoxe, constat cu stupoare ca s-a reusit dezbinarea ortodoxilor. E suficient sa citesc comentariile, si vad ca unii se acuza, altii se erijeaza in atotcunoscatori si fiecare crede ca are dreptate si dreptul de spune raspicat parerea lui ca si cum ar fi purul adevar. Oare numai sunt oameni care sa se indoiasca si cand au dreptate daca chiar stiu toate datele problemei ca sa se pronunte intr-un anume fel? Cineva spunea sa te feresti de omul care are numai certitudini si nu se indoieste niciodata daca are sau nu dreptate.

    Apreciază

    • rica said, on septembrie 14, 2010 at 5:27 pm

      codrut cand este vorba de credinta nu poti fi cu incertitudini !! sa ne rugam sa ne dea Domnul dreapta credinta si sa nu fim nestatornici ci TARI in DREAPTA credinta !! acestea sant vremurile:cele mai rele!daca ai incertitudini cu privire la credinta va fi greu sa mori pentru acea credinta (cu neclaritati,indoieli)

      Apreciază

  13. rica said, on septembrie 14, 2010 at 5:12 pm

    trebuie sa ne para rau ca nu santem uniti intru adevar dar nu trebuie sa ne mire caci este scris ca la vremurile din urma a gasi macar unul cu care sa ne intelegem este un mare dar de la Dumnezeu!!!!! sa nu speram la ce nu putem gasi caci vom cadea in deznadejde,sa fim cu intelegere a vremurilor si sa cerem ajutor de la Maica Domnului…

    Apreciază

  14. iustin said, on septembrie 14, 2010 at 5:26 pm

    Da, cei care scriem aici avem si CERTITUDINI, nu suntem salcii in bataia vantului.
    Biserica este si trebuie sa fie VIE, iar capul ei este HRISTOS!

    Da, capul Bisericii este HRISTOS!.

    Biserica nu este, asa cum vor azi unii s-o transforme, un muzeu al crestinismului …
    Pericolul acesta l-a observat cu clarviziune Vladimir Soloviov, in episodul in care Antihrist, in templu, inainte de incoronarea sa, incerca sa-i maguleasca pe ortodocsi (cu ceilalti o rezolvase destul de tacit), intrebandu-i cu blandete rautacioasa ce cred ei ca au mai de pret, pentru a le darui el, in calitate de imparat.
    Asteptand un raspuns care nu mai venea, Antihrist incepe el insusi sa enumere ceea ce el credea a fi comoara cea mai de pret a crestinismului: randuiala sfanta, vechile simboluri, cantecele si rugaciunile, icoanele si RITUALUL SLUJBEI DIN STRABUNI (adica RITUALUL SFINTEI LITURGHII … ).
    In acel moment, adevaratul reprezentant al ortodoxiei din acea adunare, STARETUL Ioan, – si de aici citez – spune:

    ,,ALB SI DREPT CA O LUMANARE DE CEARA, se ridica si zise cu blandete: ,,Marite stapan! Pentru noi, cel mai de pret in crestinism este insusi HRISTOS-EL INSUSI, si pornind de la EL totul; caci noi stim ca in EL isi are salas trupesc deplinatatea lui Dumnezeu. Insa si de la tine, marite, suntem gata sa primim orice lucru bun, daca insa vom recunoaste in mana ta generoasa MANA SFANTA A LUI HRISTOS. Iar la intrebarea ta, ce-ai putea sa faci pentru noi, iata raspunsul nostru drept:
    INCHINA-TE AICI, IN FATA NOASTRA, LUI IISUS HRISTOS, FIUL DOMNULUI, Cel care s-a intrupat, a inviat si va veni, inchina-te Lui si noi te vom primi cu bucurie ca pe adevaratul inainte-mergator al Sau, la cea de-a doua, mareata venire”.
    Tacu si-si atinti privirea pe chipul imparatului.
    Ceva rau se petrecea cu acesta. In el se starnise aceeasi furtuna infernala ca atunci, in noaptea fatala. Isi pierdu cu desavarsire echilibrul interior, si toate gandurile lui se concentrara asupra unui singur lucru: ce sa faca sa isi pastreze stapanirea de sine aparenta si SA NU SE TRADEZE INAINTE DE VREME. Facea eforturi supraomenesti ca sa nu se azvarle salbatic asupra celui ce vorbise si sa nu inceapa sa-l roada cu dintii.
    Deodata auzi glasul cunoscut, nepamantean: ,,Taci si nu te teme de nimic”. Tacea. Numai fata-i incremenita si intunecata i se strambase toata, iar ochii-i azvarleau scantei. Intre timp, atunci cand cuvanta STARETUL Ioan, marele mag, ce statea infasurat cu totul in uriasa sa mantie in trei culori care-i acoperea purpura de cardinal, parea sa faca pe sub ea nu stiu ce masinatii. Ochii-i sclipeau, vadind concentrare, si misca din buze.
    Prin ferestrele deschise ale templului se vedea cum se latea pe cer un urias nor negru si curand se intuneca de-a binelea.
    STARETUL Ioan nu-si putea lua ochii uimiti si inspaimantati de pe chipul imparatului cufundat in tacere si, deodata, ingrozit, facu un salt indarat si, intorcandu-se cu spatele, striga cu o voce sugrumata:
    ,,Copilasilor, e ANTIHRISTUL!”
    Atunci se auzi asurzitor un tunet si in templu exploda un fulger sferic urias care il acoperi pe staret. Pret de o clipa totul incremeni, iar atunci cand crestinii nauciti de tunet isi venira in fire, STARETUL Ioan zacea mort.”

    (Vladimir Soloviov, Povestire despre Antihrist, Editura Humanitas, Bucuresti, 2005, pp. 189-190)

    Apreciază

  15. danutza said, on septembrie 14, 2010 at 5:51 pm

    sigur ca era bine sa fim uniti, ca asa am fi reusit, inclusiv in actiunea cu cele 1 milion de semnaturi, dar, tipic pt noi, nu prea ducem la bun sfarsit ce incepem, din comoditate, ignoranta, dezinteres. adica nu suntem in stare sa ne sustinem crezul pt care luptam! abandonam usor lupta. apar ispite, indoieli, temeri, nelinisti.
    iar diavolul era mult mai interesat sa ne zadarniceasca actiunea cu cipurile decat a fost cu vaccinul. nu era implicata lupta duhovniceasca.
    fiecare stie ce are de facut acum. daca , incepand cu 2011 , am avea curaj sa refuzam actele biometrice sau cardurile, poate ca am trage un semnal de alarma. o fi sau nu solutie lumeasca, dar eu cred ca NU trebuie sa-mi fie rusine sa motivez refuzul lor prin credinta. vom avea curaj insa????
    daca intr-un oras vor refuza 100, se va spune ( sau nu??) la stiri. in alt oras vor fi 500 si tot asa. dar…daca noi ne lasam usor prada satanei, deviind de la drumul nostru… iar vom da gres! as vrea sa vad ca suntem uniti sub steagul lui Hristos, ca ne uneste dragostea pt El si dorinta de mantuire.
    e f greu sa se si implineasca dorinta mea! din ce pricina? strict orgoliile personale si pacatele proprii ale fiecaruia dintre noi.
    eu, totusi…sper! sa ne ajute bunul Dumnezeu sa ne regasim linistea si echilibrul ( ca avem mare nevoie)!

    Apreciază

  16. Razboinicul Luminii said, on septembrie 14, 2010 at 6:32 pm

    Siret esti, Saccsiv!

    Nu de mine era vorba – cand am vorbit de echilibru – ci de altii….
    Eu – intrádevar am fost FARA ECHILIBRU – cand am crezut ca vrei sa faci lucruri bune.

    Am apreciat ceea ce faci – pana la un moment dat – cand am vazut cum „ai schimbat macazul”. Si, ai muscat mana care ti-a fost intinsa – pentru ajutor.

    Ai ramas cu niscai muieri – isterice – ce nu (te) mai vad decat pe tine – IDOLUL – Saccsiv!

    Si razvratitii impotriva Ierarhiei – Schismaticii, sectarii, preotii ce se ascund sub diverse nick-uri – dar II BLAMEAZA pe cei ce, cu VERTICALITATE, DEMNITATE SI RASPUNDERE – fata de oameni – posteaza cu NUMELE REAL. Pentru ca ei, preotii – vor da seama in fata Lui Dumnezeu pentru fiecare suflet…

    Mi-am pierdut credibilitatea – in fata unora – tocmai pentru ca te-am sustinut chiar si dupa ce se ridicau semne de intrebare in dreptul tau.

    Postarea aceasta o voi pune pe alt blog daca nu o vei aproba – (asa cum faci de multe saptamani) – cu postarile mele.

    Saccsiv,

    Ai gresit! Enorm.

    Dar:

    „Iubirea lui Dumnezeu fatã de cel mai mare pãcãtos îi mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt fatã de Dumnezeu”.

    Apreciază

    • Rgogu said, on septembrie 15, 2010 at 11:43 am

      Dar tu de ce „sustii” persoane, oameni? Fiecare ar trebui sa fim numai si numai pentru Dumnezeu. Este un pasaj intr-o rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu(Paraclisul Maicii Domnului):”ajutorului omenesc nu ne incredinta pe noi”. Urmam sfatul oamenilor doar daca aceia Il au pe Dumnezeu si ii urmeaza Lui.
      Stii cum vad eu treaba? Incerc sa dau dreptate celui care are pace, care are ingrijorarea cea buna, care nu fierbe si nu se agita si nu acuza. Astfel in gasesc eu pe saccsiv. Saccsiv nu isi pierde „credibilitatea” datorita unor acuze ce i se aduc. El face dovada prezentei smereniei. El nu face nimic pentru a se impune personal sau a-si face ucenici. El doar vesteste cuvantul de intelepciune spus de binecuvantatii si Sfintii Parinti. Imi vine in minte comparatia dintre catolici si ortodocsi: pe catolici ii doare ca nu sunt in adevar, stiu si simt aceasta si de aceea ei sunt promotorii tuturor miscarilor ecumenice. Ortodocsii au pacea adevarata, insurmontabila si dragostea pentru toti. Ortodocsii nu au nevoie de nimic de la catolici si de la nici o alta credinta. Ortodocsii nu acuza pe nici un om, ci doar dau marturie de adevarata si dreapta credinta(singura judecare pe care o aproba Biserica este judecarea ereziei). La fel imi pare ca face si acest binecuvantat saccsiv. Dar eu nu subscriu niciodata persoanei , ci , eventual, unor idei de-ale ei, caci , altfel, subscriu fiecarei alunecari ale acelei persoane. Noi trebuie sa ne alipim de Dumnezeu , iar mai apoi , prin Dumnezeu, de oameni. Altfel alipirea(lipirea) se face rau, nu dainuieste , nu sporeste si este nedeplina.
      Dumnezeu sa inmulteasca Harul Sau peste robul lui, saccsiv, sa ii dea intelepciune si tot darul cel desavarsit. La fel sa ii binecuvinteze Dumnezeu pe cei de la Raboiintrucuvant , pe toti comentatorii blogurilor care au gand bun, pe tot poporul roman dreptcredincios de pretutindeni , pe tot poporul Sau si pe toti vrajmasii nostrii!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • G-man said, on septembrie 15, 2010 at 6:05 pm

      @Razboinicul Luminii cum adica a schimbat macazul .. ce vrei sa spui ?
      trebuia sa loveasca in parintele Iustin , voalat sau mai putin voalat asa cum au facut altii ?

      @saccsiv de ce il cenzurezi pe Razboinicul Luminii ?
      lasa-l sa posteze, trebuie sa ne sprijinim reciproc intre frati chiar daca avem acum poate pareri diferite. timpul ,rabdarea ,iubirea dar mai ales ajutorul Duhului Sfant , ne pot ajuta sa ne lamurim in adevar.

      Apreciază

  17. el said, on septembrie 14, 2010 at 8:26 pm

    @Razboinicul luminii

    am luat la cunostinta consideratia pe care o acorzi cititorilor acestui blog :
    „niscai muieri – isterice – ce nu (te) mai vad decat pe tine – IDOLUL – Saccsiv!

    Si razvratitii impotriva Ierarhiei – Schismaticii, sectarii, preotii ce se ascund sub diverse nick-uri „___”
    „vazator cu duhul”cum esti cand iti permiti sa fii sigur de acuratetea evaluarilor ,nu ne indoim ca-ti vei putea salva si”reputatia” terfelita in fata ric si audientei lor hipnotizate pentru grava eroare pe care o deplangi:”Mi-am pierdut credibilitatea – in fata unora – tocmai pentru ca te-am sustinut chiar si dupa ce se ridicau semne de intrebare in dreptul tau ”
    Iti dorim numai bine ,mult respect si incredere din partea ric daca lipsa acestora te face sa suferi atata si te asiguram ca nu ne-am suparat.

    Apreciază

  18. Aurora said, on septembrie 14, 2010 at 9:14 pm

    @Razboinicul intunecimii
    Esti chinuit rau de diavol, mi-e mila de tine.

    Apreciază

  19. iustin said, on septembrie 15, 2010 at 10:24 am

    Pentru ca Bisericile sa nu devina monumente istorice ale crestinismului, acum, mai mult ca oricand, in fata atator pericole iminente, cei ce slujesc in ele ar trebui sa ia aminte sa nu cumva sa auda cuvintele pe care Domnul Savaot le rosteste in:

    Maleahi

    Capitolul 2:

    ,,1. Şi acum către voi se îndreaptă această poruncă, o, PREOTILOR!
    2. Dacă voi nu veţi asculta şi nu veţi pleca inima ca să daţi slavă numelui Meu”, zice Domnul Savaot, „voi trimite peste voi blestemul şi VOI BLESTEMA BINECUVANTAREA VOASTRA. Şi chiar am blestemat-o, căci voi nu puneţi la inimă poruncile Mele.
    3. Iată că Eu voi sfărâma braţul vostru şi vă voi arunca în faţă spurcăciuni, SPURCACIUNILE PRAZNICELOR VOASTRE – şi veţi fi înlăturaţi o dată cu ele.

    7. Căci buzele preotului vor păzi ştiinţa şi din gura lui se va cere învăţătura, căci el este solul Domnului Savaot.
    8. Dar voi v-aţi îndepărtat de drumul cel drept şi pe mulţi i-aţi făcut să se poticnească de la Lege.
    9. „Pentru aceasta şi Eu v-am făcut să fiţi de dispreţuit şi de nimic în faţa întregului popor, fiindcă voi n-aţi păzit căile Mele, şi, învăţând legea, aţi privit cu părtinire la faţa oamenilor.
    10. Oare nu este un singur părinte pentru noi toţi? Nu ne-a creat oare pe noi un singur Dumnezeu? Pentru ce suntem vicleni unul faţă de altul, ca să pângărim legământul părinţilor noştri?
    11. Iuda este viclean şi urâciune se săvârşeşte în Israel şi în Ierusalim; căci Iuda pângăreşte templul pe care îl iubeşte Domnul şi S-A UNIT CU FIICA UNUI DUMNEZEU STRAIN.
    12. De-ar scoate Domnul pe omul care lucrează aşa, oricine ar fi el – martor şi apărător – din corturile lui Iacov şi din ceata celor care aduc prinoase Domnului Savaot!
    13. Şi iată a doua faptă pe care o săvârşiţi: spălaţi cu lacrimi jertfelnicul Domnului, cu plânsete şi cu gemete, pentru că El NU MAI CAUTA LA PRINOASE SI NU MAI BINEVOIESTE SA LE PRIMEASCA DIN MAINILE VOASTRE.
    14. Şi de ziceţi: „De ce?” Din pricină că Domnul a fost martor între tine şi femeia tinereţilor tale, faţă de care tu ai fost viclean, deşi ea era tovarăşa ta şi femeia legământului tău.
    15. Oare nu i-a făcut El ca să fie o singură făptură cu trup şi suflet? şi această făptură întrunită ce năzuieşte ea? Urmaşi de la Dumnezeu! Păstraţi-vă deci viaţa voastră; iar tu NU FI VICLEAN CU FEMEIA TINERETILOR TALE.

    16. Căci EU URASC ALUNGAREA FEMEII”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel, „şi ca cineva să întindă nedreptatea pe veşmântul său”, zice Domnul Savaot. „Deci aveţi respect pentru viaţa voastră, şi nu mai săvârşiţi această viclenie!
    17. VOI OBOSITI PE DOMNUL CU VORBELE VOASTRE. Şi mai ziceţi: „Cum Îl obosim?” – Când ziceţi: „Cel ce face rău este bun înaintea Domnului şi de unii ca aceştia are El plăcere!” Sau: „Unde este Dumnezeul dreptăţii?” ”

    Mai sunt TREI luni, si romanilor li se impun buletine biometrice!

    Pana cand membrii Bisericii Ortodoxe sa mai astepte ca Sinodul BOR sa se intruneasca, avand ca prioritate aceasta chestiune?

    PANA CAND?

    Apreciază

  20. admin blog-vestitorul said, on septembrie 15, 2010 at 1:06 pm

    Părintele Arhimandrit Gheorghie Kapsanis stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte Athos despre buletinele electronice şi U.E.

    http://vestitorul.blogspot.com/2010/09/parintele-arhimandrit-gheorghie.html

    Apreciază

  21. iustin said, on septembrie 15, 2010 at 1:52 pm

    @admin blog-vestitorul:

    Asadar, parintele Arhimandrit Gheorghie Kapsanis ne avertizeaza clar, ca si parintele IUSTIN:

    ,,Cei ce spun mulţimilor că “nu contează numărul 666, luaţi buletinele electronice” nu se gândesc ce responsabilitate îşi asumă. Nu-şi pun problema că poate greşesc şi astfel devin autori morali ai apostaziei creştinilor.”

    Printre cei care comit o asemenea crima morala se numara si cei de la RIC, precum si amicii lor, care cu obraznicie, desi se cred doar niste ,,copii” – la 27 de ani!!! – isi permit sa caricaturizeze pericolele la adresa MANTUIRII semenilor lor!

    ,,Copilul”, sub acoperirea minoratului, are nerusinarea sa spuna ca la Petru Voda se face o … afacere din avertizarea credinciosilor cu privire la semnele apocaliptice, si ca parintele Iustin ar castiga … bani! din spaimele credinciosilor!

    Rusine sa-ti fie!

    Si gata, dupa a doua mustrare imi sterg praful de pe talpile incaltamintei si plec mai departe, indepartandu-ma!

    Apreciază

  22. el said, on septembrie 15, 2010 at 1:55 pm

    EXCELENT si Plin de HAR cuvantul Staretului Gheorghe KAPSANIS

    iar cuvintele parintelui Arhimandrit Gheorghe Kapsanis:
    „Zic unii fraţi că numărul 666 de pe buletin sau ca posibilă marcare pe mână sau pe frunte nu ne poate lipsi de pecetea de neşters a lui Hristos, pe care am luat-o prin Sfântul Botez şi Sfânta Mirungere. Adevărat, nu ne poate lipsi când ni se impune cu sila, adică atunci când suntem legaţi şi însemnaţi, ori dacă ni se lipesc forţat cartele elctronice. Când însă le primim cu voia noastră, atunci desigur că harul lui Dumnezeu se va îndepărta de la noi, deoarece nu L-am mărturisit pe Hristos şi deoarece, din laşitate, ori din interes, ori din indiferenţă, ori din împuţinare sufletească, am primit simbolul lui Antihrist.

    Cei ce spun mulţimilor că “nu contează numărul 666, luaţi buletinele electronice” nu se gândesc ce responsabilitate îşi asumă. Nu-şi pun problema că poate greşesc şi astfel devin autori morali ai apostaziei creştinilor

    Nu vom primi buletinele electronice deoarece considerăm că înjosesc persoana umană. Cum să purtăm un act în care vor fi scrise o mulţime de informaţii despre noi pe care le vor putea citi alţii, chiar şi străinii, dar nu noi înşine, şi pe care vor putea, cu îndemânare, să le modifice în defavoarea noastră. Nu le primi nici datorită faptului că, având numărul 666, le considerăm ca o LEPADARE DE HRISTOS. Nimănui nu-i este îngăduit să-şi pună în pericol mântuirea. Aici suntem sprijiniţi de părerile unor cuvioşi părinţi contemporani, care au scris asupra acestei teme
    Fericitul Părinte Paisie (Aghioritul) scria în 1988:
    “Iarăşi, din păcate, câţiva “ştiutori” îşi vor îmbrobodi fiii duhovniceşti ca pe copiii mici, chipurile ca să nu se supere: “Nu contează, nu este nimic, ajunge doar să credeţi lăuntric!”, în timp ce îl vedem pe Apostolul Petru că s-a lepădat doar exterior de Hristos şi tot a fost lepădare. Aceştia se leapădă de sfânta putere a lui Hristos care le-a fost dată la botez: ”Pecetea darului Sfântului Duh”, prin primirea peceţii lui Antihrist, şi mai zic că îl au în ei pe Hristos!”
    Pe această temă a fost categoric şi Fericitul Părinte Epifanie Theodoropulos:
    “Dacă, aşadar, cu adevărat noile buletine poartă numărul 666, dacă acest număr va fi folosit dinadins, ca având legătură cu Antihrist, este de neconceput să purtăm asupra noastră simbolul său. Însă chiar şi dacă acest număr nu este pus intenţionat, adică drept simbol al lui Antihrist, ci ca un simplu număr între multe altele pentru că aşa ar prezenta unele avantaje matematice (uşurarea diferitelor calcule etc.) – facem doar o ipoteză, deoarece nu există nici un indiciu pentru aşa ceva – aceste buletine de identitate care ne provoacă sensibilitatea religioasă prin folosirea unui număr îndoielnic sunt, cu totul de neacceptat. Nu le vom primi.”
    De asemenea, sunt vrednice de însemnat şi cele spuse de Părintele Evsevie Vittis:
    “Să ştim noi înşine, şi să spunem şi altora că, de scrie cineva numele lui Antihrist pe pecete sau numărul său, 666, este acelaşi lucru! O spune şi Apocalipsa: “Cel ce are semnul sau numele fiarei, sau numărul numelui ei”./Apoc.13:17/ Prin urmare, nu există diferenţă între nume şi număr. Aceasta o spunem şi o subliniem deoarece câţiva zic că numărul 666 nu este nimic, e doar un simplu număr.

    Ei bine, la fel se întâmplă şi cu 666, aşa cum am subliniat. Cel ce primeşte acest număr blestemat se leapădă de Hristos, adică iese de sub stăpânirea Sa şi se uneşte cu diavolul. Merge cu cel de care s-a dezis la Botez. Aceasta nu o spunem din fanatism, ci o spune însăşi Scriptura. Că, acum, unii vor să-şi închipuie că Scriptura spune lucruri extremiste, fanatice, n-au decât. Noi vom asculta de Scriptură, nu de dânşii. Hristos S-a dăruit pentru noi în întregime, şi noi pe Dânsul Îl cinstim, şi pe nimeni altul. Pentru noi, orice spune Scriptura este de la Dumnezeu. Să punem, aşadar, pe acelaşi loc pe Dumnezeu şi pe oameni, oricine ar fi aceştia, oricât de importanţi şi de măriţi ar fi ei ?”

    sunt CLARE si marturisesc ca este LEPADARE luarea actelor acelea si nu DEGEABA se ostenesc inselatorii de la RIC sa nege ca actele biometrice AU 666 !!!

    Apreciază

    • el said, on septembrie 15, 2010 at 2:29 pm

      primirea oricarui act sau semn pe corp care contine 666 nu are nevoie de prezenta fizica a Antihritului nici de lepadarea in formula”clasica”( invocata de unii mai sofisti si farisei iscusiti)ca sa fie LEPADARE .
      Si prezenta 666 afisata sau ascunsa ,prezenta efectiv la momentul respectiv sau adaugata ulterior in ele(prezenta cipului care permite aceasta face ca acceptarea unui astfel de act biometric sa fie deja O SEMNATURA IN ALB pentru tot ce este si va fi in el)este marturisire de lepadarea de Hristos.!!!
      Si cine din nu vrea sa ia aminte la acestea,care sunt lucuri simplu de inteles pentru oarece :”din laşitate, ori din interes, ori din indiferenţă, ori din împuţinare sufletească,” cum spune Parintele Gheorghe se amageste cu buna stiinta ca are scuze pentru luarea actelor antihristice.

      Apreciază

  23. G-man said, on septembrie 15, 2010 at 2:03 pm

    @Razboinicul Luminii, frate ,eu apreciez in continuare intentiile tale bune , si chiar daca nu vom fi mereu de acord in idei ,eu te pastrez in inima ca pe un frate si ma rog sa ne ierte Domnul pe toti si sa ne trimita linistea in inimile noastre , tulburate de aceste vremuri.
    Domnul Iisus Hristos sa te aiba in paza , pe tine si pe noi toti.

    Apreciază

  24. el said, on septembrie 15, 2010 at 2:06 pm

    @saccsiv

    frate ar fi bine sa reiei si tu intr-un articol separat cuvintele acestea ale Parintelui Staret Gheorghe Kapsanis spre lamurirea celor care inca se autolinistesc cu compromisul cultivat pe blogul ric.
    Staretul Gheorghe a luat pentru inchinare in Manstirea Dionisiu moaste de la mucenicii din inchisorile comuniste,aceia pe care iluminatii din Patriarhia Romana nu-i canonizeaza.

    Apreciază

  25. iustin said, on septembrie 15, 2010 at 2:37 pm

    @el:

    Ai spus:

    ,,Staretul Gheorghe a luat pentru inchinare in Manstirea Dionisiu moaste de la mucenicii din inchisorile comuniste”.

    Da, mucenicii romani din inchisorile comuniste, despre care Radu Gyr ne spune ca hranesc euharistic neamul romanesc, ne vorbesc de pretutindeni!

    Ei au cunoscut in chinurile lor suprafiresti furia si nerabdarea demonica a Fiarei apocaliptice, si se roaga neincetat, BIRUITORI FIIND, pentru sufletele noastre si pentru biruinta SFINTEI BISERICI LUPTATOARE.
    Parintele Iustin ne vorbeste si in numele lor.

    Imn mortilor

    de Radu Gyr

    ,,Morminte dragi,lumina vie,
    sporite-ntruna an de an,
    noi v-auzim curgand sub glie
    ca un suvoi subpamantean!

    Morti sfinti in temniti si prigoane,
    morti sfinti in lupte si furtuni,
    noi am facut din voi icoane
    si va purtam pe frunti cununi.

    Nu plangem lacrima de sange,
    ci ne mandrim cu-atati eroi.
    Nu! Neamul nostru nu va plange,
    ci se cumineca prin voi.”

    Apreciază

  26. Bogdan Ioan said, on septembrie 15, 2010 at 2:45 pm

    Doamne ajuta! Nu stiu cat de multi stiti de acest frate dar mie mi se pare cel putin la prima vedere anti-cip. Ultimul articol care l-a postat e acesta : http://vestitorul.blogspot.com/2010/09/parintele-arhimandrit-gheorghie.html . Doamne ajuta!

    Apreciază

  27. iustin said, on septembrie 15, 2010 at 4:11 pm

    @Mihaela:

    Nu am facut si nu fac nici un … misionarism, nici virtual, si nici real.
    Dar se pare ca asta e Babelul de azi: incalcirea limbilor si a limbajelor pana la confuzie totala.
    Daca am lasat o impresie gresita, imi cer iertare de la toti.
    Nu sunt stilist, daca la asta te referi.
    Sunt si sper sa raman pana la SFARSIT membru al SFINTEI BISERICI ORTODOXE, care UNA este, si care este VESNICA.
    Poate, prin natura profesiei mele si preocuparilor mele, ma exprim putin atipic, dar imi asum intotdeauna consecintele.
    In rest, in loc de ramas-bun, eu nu va spun TUTUROR decat atat:

    Sa ne iubim unii pe altii, ca într-un glas SA MARTURISIM:
    Pe Tatal, pe Fiul si pe Sfântul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita!

    Sa ne vedem fata catre fata in Casa Tatalui Nostru, unde multe locasuri sunt!

    Va iubesc pe toti!

    Apreciază

  28. agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 6:37 pm

    @iustin,
    Frate iustin, daca vrei cu adevarat sa marturisesti „Pe Tatal, pe Fiul si pe Sfântul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita” nu trebuie sa fii atat de sensibil. Fii cu indrazneala asa cum a fost de pilda Ioan Botezatorul, asa cum Fiul insusi ne-ndeamna.
    Ramai cu noi pana cand va veni vremea sa te muti in Casa Tatalui ca esti cu folos aici.

    Apreciază

  29. iustin said, on septembrie 16, 2010 at 6:49 am

    FRATILOR,

    Nu sunt … stilist!
    Sunt doar idealist!

    Cu ajutorul lui Dumnezeu, am lamurit lucrurile si cu admin de la Apologeticum.

    Unui comentator de acolo, rortodox, i-am facut si alte precizari suplimentare, pe care le redau si aici, pe blogul lui Saccsiv:

    @rortodox:

    Ati spus:

    ,,@ iustin

    Adica vrei sa iesi din Biserica ? Da-i drumul te rog …”

    Domnule ortodox,

    Nu sunt … stilist.
    Va asigur ca sunt un membru al Bisericii Ortodoxe pe stil NOU, cat se poate de nou!
    Nu ma puteti impinge dumneavoastra pe mine afara din Sfanta Biserica Ortodoxa.
    Singurul Care o poate face este doar Cel Caruia ii apartine de drept Biserica, si anume, Cel caruia ma inchin, capul Bisericii, Iisus Hristos, Care m-a asigurat ca:

    ,,Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară!”
    (Ioan 6, 37)

    In afara Bisericii ma scoate Hristos doar daca MA LEPAD DE EL in mod constient, voluntar si definitiv:

    ,,Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”
    (Matei 10, 33)

    Si fiti sigur, ca, daca din motive absolut strigatoare la cer, voi fi NEVOIT vreodata sa parasesc Biserica, asta nu inseamna ca voi si iesi din ea!

    Apreciază

  30. iustin said, on septembrie 16, 2010 at 6:54 am

    @Frate sau sora agerstress:

    MULTUMESC!

    HAIDETI SA FIM UNITI, HAIDETI SA FIM FRATI IN DUH SI IN ADEVAR!

    Sa tinem ce avem, ca nimeni sa nu ia cununa noastra!

    Apreciază

  31. iustin said, on septembrie 16, 2010 at 6:56 am

    @Mihaela:

    Si tu sa ai o inima buna!
    Doamne, ajuta-ne!

    Apreciază

  32. iustin said, on septembrie 16, 2010 at 7:01 am

    Astazi este praznuita Sfanta Mare Mucenita EUFIMIA!
    Sa ne rugam ei sa ne ajute sa ramanem in sfanta credinta ortodoxa pana la sfarsit!

    Apreciază

  33. iustin said, on septembrie 16, 2010 at 7:33 am

    @agerstress:

    Ati spus:

    ,,Frate iustin, daca vrei cu adevarat sa marturisesti “Pe Tatal, pe Fiul si pe Sfântul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita” nu trebuie sa fii atat de sensibil.”

    Sensibilitatea mi se trage poate si de la faptul ca … sunt femeie.
    Dar intotdeauna mi-am dorit sa am curajul unui barbat!

    Apreciază

  34. […] Scriam in articolul Nu era bine ca in actiunea anti CIP sa fim la fel de uniti precum in actiunea anti vaccin GARDASIL? … ca acela doresc sa fie penultimul despre razboinici, deoarece consideram ca lumea s-a lamurit. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.