SACCSIV – blog ortodox

ARHIM. FILOTHEI ZERVAKOS: Mare urgie va veni, mai ales din cauza desfrâului si a avorturilor

Posted in APOCALIPSA, avort, desfrau by saccsiv on septembrie 14, 2010

   Citez din Mare urgie va veni, mai ales din cauza desfrâului si a avorturilor:

   După cum văd, toată lumea aleargă spre cel viclean, ca si păcătosul spre păcat. Neînfrânati sunt oamenii, – si popor si cler; ca si caii cei nărăvasi aleargă spre păcat. Nu se gândesc nici la Dumnezeu, nici la moarte, nici la judecată sau răsplată, la nimic; numai pentru materie, trup si plăceri trupesti se interesează. Pentru Dumnezeu, suflet, virtute – nimic! Foarte putini sunt cei care au interese adevărate si poate datorită acestor prea putini mai tine Dumnezeu lumea.

   Satana face ultimul asalt si în acesti ani în care ne găsim, mare necaz si strâmtorare vor veni în lume… în vremea proorocului Ieremia, Dumnezeu a hotărât de mai multe ori să pedepsească pe israeliti, însă Ieremia îl ruga să se milostivească de creatura Sa si de poporul Său cel ales. Odată, însă, i-a zis lui Ieremia că va distruge Ierusalimul. Atunci proorocul a început să-L roage: „Dumnezeul meu, nu distruge orasul si nu pedepsi pe cei ce locuiesc în el…”, însă Dumnezeu i-a răspuns: „Nu mă ruga, Ieremia, căci nu te ascult; voi preda orasul în mâinile babilonenilor (care deja se apropiaseră de Ierusalim). Atunci a zis Ieremia către Dumnezeu: Cum este posibil să intre dusmanii în cetate, căci zidurile sunt puternice? „Eu le voi deschide portile ca să intre – a răspuns Domnul. Dacă nu-l voi preda Eu, ei nu pot intra. Mâine dimineată să sezi pe un loc înalt si vei vedea cum îl voi preda…”. Si a văzut un înger deschizând poarta dinspre răsărit, apoi si pe cele dinspre apus, miazăzi si miazănoapte, iar cheile le-a ascuns sub o piatră, zicând: „Primeste, piatră, cheile orasului acesta păcătos si să le păzesti până se vor întoarce din robie, apoi a strigat îngerul: „Intră, putere a chaldeilor!” si au intrat dusmanii în cetate; au ucis si au pustiit, luând multi robi, printre care si pe Ieremia. De aceea zice Sfântul Ioan Gură de Aur că, atunci când păcatele oamenilor sunt multe, iar printre păcătosi se găsesc si drepti, câteodată, Dumnezeu ia împreună cu păcătosii si pe drepti…

   Asadar, mare mânie va să vină. Multe răutăti se întâmplă în lume, îndeosebi două: desfrâul si avortul. Un rău atât de mare nu s-a întâmplat în nici o vreme, ca mamele să ucidă 6-10 copii si să nu simtă deloc mustrare de constimtă, când, dacă ar fi avut o cât de mică urmă de pocăintă si simtire, ar fi trebuit să-si deschidă mormintele si să intre de vii în ele ca să se chinuie, dar sunt nepăsătoare… Se spovedesc uneori, dar fără să se pocăiască sincer. Aceasta una, iar a doua – goliciunea femeilor. Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat.

   Dumnezeu este îndelung răbdător, iar o oră înaintea lui Dumnezeu sunt ca o mie de ani. Rabdă îndelung, însă si răbdarea Sa are margini. Nu este cu putintă ca Dumnezeu, Care totdeauna pedepseste păcatul, să îngăduie a se face atâtea păcate fără să le pedepsească… Numai să fim pregătiti. S-avem credintă în Dumnezeu; în El să ne punem nădejdea si dragostea si nu ne va părăsi. Fie ca nimic să nu ne despartă de iubirea lui Hristos.

   Acum, ne aflăm în pragul marii mânii; se apropie sfârsitul sfârsitului. Sfintii Părinti ai Bisericii noastre au socotit moartea si a doua venire a Mântuitorului necesare pentru mântuirea omului, iar cei care le-au avut totdeauna în minte, au fost izbăviti de chinurile cele vesnice. Din nefericire, oamenii au exemple rele din partea mai marilor societătii si ai Bisericii, care si-au învârtosat inimile mai rău decât evreii.

   ARHIM. FILOTHEI ZERVAKOS (1884-1980)

   Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

VIDEO (si transcriptul) – Parintele IUSTIN PARVU: „ANTIHRISTUL este pe teren si lucreaza”

VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI …

IPS BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA

   E limpede ca vremurile apocaliptice bat la usi, iar ARHIM. FILOTHEI ZERVAKOS a atras atentia asupra a doua aspecte: desfraul si avorturile. Cumplit de multi oameni imbratiseaza cu drag aceste ticalosii. Si din nefericire chiar si unii dintre cei ce par a se fi trezit, totusi au cate ceva de comentat. Mai ales femeile:

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

Crestinul si PLAJA

VIDEO SOC – Clasament AVORTURI: Marea Britanie locul 1, Franta 2, Romania 3. FILMARI AVORT (interzis minorilor)

   Dar oamenii nu s-au stricat doar de la sine, ci SISTEMUL s-a straduit si in mare parte a reusit sa-i strice. Inca de la inceputul secolului 20, ELITELE au bagat sume colosale pentru promovarea avorturilor, a homosexualitatii, pentru emanciparea femeii, iar mai apoi in revolutia sexuala:

„IARNA DEMOGRAFICA„ subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

VIDEO (si transcriptul): DAVID ROCKEFELLER despre CONTROLUL POPULATIEI

VIDEO (Trailer – subtitrare in limba romana): „BOOD MONEY”, un documentar despre PLANNED PARENTHOOD, uzina de ucis prunci nenascuti

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri) – video si completari necesare

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 14, 2010 at 8:00 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. iustin said, on septembrie 14, 2010 at 8:33 am

  ,,MUCENICI ai marii iubiri, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
  Voi care ati cunoscut o dragoste mai tare decat moartea, rugati-va Iubirii pentru noi.
  Voi care in aceasta viata ati scapat cu sansa din capcana iubirii trecatoare,
  Voi care ati propovaduit ca dragostea e mai tainica decat trupul si mai vesnica decat stelele de pe cer,
  Voi sunteti cei mai mari biruitori, cine e mai tare decat voi? Voi sunteti cei mai mari dintre intelepti, cine e mai intelept decat voi?
  Voi sunteti dumnezei (Ps. 82,6) care v-ati vazut pe voi insiva in Dumnezeu si Dumnezeu in voi.
  Voi aveti o cinstire mai mare decat cea a ingerilor, fiindca ingerii au devenit ingeri fara chinuri si mucenicie.
  Voua ne inchinam si ne rugam, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
  Ca si noi sa ne putem curati de dragostea iluzorie care sfarseste in ura.
  MUCENICI ai marii iubiri, doar patimirea voastra este mai mica decat dragostea voastra. Orice dragoste lumeasca aduce suferinta mai mare decat ea. Dar voi ati iubit ceea ce este mai adanc decat timpul si mai lung decat spatiul.
  Cand fratii vostri muritori aud de suferintele voastre, ei le socotesc de necrezut si insuportabile. O, daca ei s-ar putea inchipui si in dragostea voastra! Toate suferintele voastre li s-ar parea nimic acestora, intocmai precum ele vi s-au parut voua.
  Celui ce are un tel mai mare decat lumea, LUMEA NU-I POATE FACE NIMIC!”

  (Sfantul Ierarh Nicolae Velimirovici, Rugaciuni pe malul lacului)

  Exista, fratilor, intotdeauna, o mucenicie inainte de mucenicie …
  Mucenicia nu e bravare, e IUBIRE.
  Cine sta in iubire, stie acest lucru.

  Apreciază

 3. rica said, on septembrie 14, 2010 at 5:05 pm

  si eu am inteles din tot ce am citit despre Filotei Zervacos ca este un adevarat cuvios,asa ca sa fim cu luare aminte la invatatura sfintilor

  Apreciază

 4. Filip said, on septembrie 15, 2010 at 12:37 pm

  Doamne ajuta si ne miluieste! Fie-ti mila de noi pacatosii! Amin.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: