SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (11.09.2010): AL CUI CHIP VA FI PE BAN? Cand vom face plati cu cartea de identitate electronica …

Posted in CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE, CARTI DE IDENTITATE CU CIP, CIPURI by saccsiv on septembrie 11, 2010

   Iata comentariul cititorului gabriel postat la articolul Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR:

Antihristul ne recunoaste utilizand tehnologia, Dumnezeu folosind Sfantul Botez.. Si Sfantul Botez este metoda de identificare.Si fertilizarea in vitro este metoda de nastere.Dar este antihristica. De ce? pentru ca este tehnologica si deci artificiala.Atunci cand Mantuitorul a fost intrebat daca e bine sa se plateaca bir cezarului, a cerut sa i se aduca BANUL cu care se platea birul. Si i s-a adus un DINAR.. Apoi a intrebat a cui este chipul si inscrisul de pe ban. Si i s-a raspuns : al cezarului.LA SFARSIT DA URMATOAREA PORUNCA :sa se dea cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu!
daca se va face totul electronic, fara bani lichizi, vom plati cu ajutorul cartii de identitate electronice, ce reprezinta BANUL de mai sus. Deci a cui va fi chipul si inscrisul de pe”noul ban”?BINEINTELES CA AL NOSTRU.. Noi stim ca, suntem crestini, suntem ROBII LUI DUMNEZEU. Deci, INCALCAM PORUNCA DE A PLATI CEZARULUI CU LUCRURILE CEZARULUI. Platim cu cele divine cezarului. iertati-ma!

Deci concluzia este ca este corect sa platim bir, dar cu o singura conditie : sa platim cu lucrurile cezarului, altfel e incalcare de lege

   Iata si ce completeaza Cosmin S.:
Interesant argumentul, foarte interesant. Merita pus intr-un articol. Deci, in momentul in care numele omului, chipul omului, datele biometrice devin instrumente de plata ale “Cezarului”, inseamna ca omul se da pe sine dar si partea Lui Dumnezeu, cezarului.
Oricate dictaturi au fost pana acum, actul de identitate nu era instrument de plata.

   Cititi va rog si:
Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 11, 2010 at 11:49 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. theophana said, on septembrie 11, 2010 at 12:23 pm

    Mi se pare absolut corecta argumentatia fratelui Gabriel! Nu numai interesanta ci corecta! Aceasta va fi modalitatea de a ne oferi diavolului! Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa trecem peste incercarile ce stau sa vina! Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. acadennis said, on septembrie 11, 2010 at 12:46 pm

    Saccive good work.

    Am vazut ca o tii bine si ne informezi pe noi pe toti.
    Dumnezeu sa ne ajute.
    Keep it on !!!

    Apreciază

    • andreea said, on septembrie 11, 2010 at 2:26 pm

      Nu inteleg. Copiii nascuti prin fertilizare in vitro sunt antihristi, sunt blestemati? Poate exista viata fara Duhul Sfant? E un pacat asa de mare ca o femeie vrea un copil, ca incearca cu disperare sa-l aiba? Un pacat mai mare decat al acelora care nici nu vor sa auda de copii, care afirma sus si tare ca sunt prea egoiste ca sa aiba grija de un copil? Un pacat mai mare decat al acelora care-si ucid copiii? Nu toate fertilizarile in vitro reusesc. Unele femei incearca ani in sir, degeaba. Nu e o metoda infailibila. Deseori da gres iar acele femei nu au copii niciodata! Alteori, insa, reuseste. Cine, cine, aprinde scanteia aceia de viata? Cine e izvorul vietii? Poate necuratul sa dea viata? Daca e asa, eu nu am stiut. Eu am crezut ca Dumnezeu e cel care a ingaduit, care s-a milostivit de femeia respectiva. Copilul acela nu-i tot al Lui, nu se poate spovedi, nu e binevenit in Biserica? Un al treilea tip de caz e cel al Sandei Ladosi, care a facut fertilizari in vitro pana s-a plictisit, iar dupa un timp a ramas insarcinata pe cale naturala. Nu stiu daca am gandit bine sau nu , astept sa ma lamuriti. Mai ales ca eu nu sunt innebunita sa am copii si le admir pe cele care traiesc pentru a-i avea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 11, 2010 at 2:43 pm

        andreea

        Daca stiam ca te legi de acel pasaj, il stergeam. A simplificat la maxim. Voi posta un articol separat pe aceasta tema. Pana atunci, sa discutam despre ideea principala,

        Apreciază

      • rica said, on septembrie 12, 2010 at 5:08 am

        andreea tu vorbesti ca un ateu ! cum de compari un pacat cu altul,pacatul altuia cu pacatul altuia?? crezi ca Dumnezeu poate fi pacalit cu un pacat mai mic? adica vine unul si te bate pe tine si zice: ho cucoana ca nu te am omorat! iti place?

        Apreciază

      • Petru said, on septembrie 13, 2010 at 7:27 am

        Dincolo de argumentele (valide!) expuse de alti cititori, mai este si urmatoarea explicatie:
        Fertilizarea ‘in vitro’ este un pacat deoarece NU se creaza doar un singur embrion (o fiinta umana!), in aceasta tentativa ne-naturala! Se creaza zeci, daca nu chiar sute de fiinte umane, din care se alege UNA, ce urmeaza sa fie „plasata” in pintecul mamei. Celelalte zeci (sau sute) de „embrioni” (fiinte umane, in realitate) se pun la … congelare, in frigiderul clinicii! Pentru ce anume? NU pentru alte „insamintari”, ci pentru diverse experiente! De aceea insamintarea ‘in vitro’ este atit de rea: se naste O FIINTA UMANA, dar SUNT OMORITE ALTE ZECI (sau SUTE). Fereasca Dumnezeu!!!
        Este clar?

        Apreciază

  4. Filip Carmen said, on septembrie 11, 2010 at 1:07 pm

    Interesanta dar si adevarata afirmatie….pana acum nu m-am gandit la acest fapt…ca reprezinta un schimb…diabolic….copt foarte bine si vreme indelungata.
    Continuati si nu tineti cont de parerile contra care vor s ava opreasca.
    Carmen

    Apreciază

  5. este autentic said, on septembrie 11, 2010 at 2:22 pm

    Argumentul este interesant! Parintele Justin spunea oarecum in acelasi sens „cine-mi da viata de trai acela e stapanul meu”, cum ar veni ne vindem in schimbul traiului.
    @Saccsiv
    Ieri se vorbea despre iertare. Bine, azi nu mai vorbim despre ea, dar totusi titlul articolului https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/08/naucitor-razboi-intru-cuvant-considera-ca-antihristul-va-fi-un-oponent-al-cipurilor/ este corect?
    Un prieten imi spunea: „lucrurile bune nu sunt bune daca nu sunt facute bine”!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 11, 2010 at 2:41 pm

      Da este foarte corect. O analiza la teoria lor voi posta zilele ce urmeaza.

      Apreciază

  6. Petru said, on septembrie 11, 2010 at 2:44 pm

    Nu vom accepta actele electronice sub nici o forma , dar .. cat timp vom reusi sa supravietuim dupa aceasta ?
    Am pus acesta intrebare deoarece , daca nu vom mai putea cumpara sau vinde nimic vom muri de foame . Oare acest lucru nu este un act de suicid voluntar , iar sinuciderea este considerata un pacat de neiertat , in acesete conditii ce este de facut ?

    Apreciază

    • Veaceslav said, on septembrie 11, 2010 at 3:11 pm

      @Petru,
      Fericita Matrona (1881-1952):

      “Cât de milă îmi este de voi. Veţi trăi până în timpurile cele de pe urmă. Viaţa va fi tot mai rea şi mai rea. Apăsătoare. Va veni timpul când vi se va pune în faţă crucea şi pâinea, spunându-vă: „Alegeţi!” „Noi alegem crucea”. „Maică, dar cum se va putea trăi atunci?” Ea: „Noi ne vom ruga, vom lua puţin pământ, vom face cocoloaşe, ne vom ruga lui Dumnezeu, le vom mânca şi vom fi sătui”. Fără de război veţi muri cu toţii, vor fi multe jertfe, toţi morţii vor zăcea pe pământ. Şi iată ce vă mai spun: seara veţi fi cu toţii pe pământ, la suprafaţă, iar dimineaţa, trezindu-vă, toţi veţi dispărea sub pământ. Fără război merge războiul“.

      Apreciază

    • andreea said, on septembrie 11, 2010 at 3:27 pm

      Pecetea pe frunte sau pe mana, cu laser sau cu cip, sau cum ar fi, nu vreau s-o accept chiar de-ar fi sa mor. Pana atunci, nu stiu ce voi face, sunt la mila Lui Dumnezeu. Sper sa ma calauzeasca, sa nu ma lase. Dupa o viata in care ai incercat sa ramai cu Dumnezeu, poti pierde totul intr-o clipa? Cred ca da. Dar poate isi aduce aminte Dumnezeu macar de un lucru bun pe care l-am facut si pentru asta ma lumineaza, ma indreapta spre calea cea buna, ma salveaza, chiar daca am pacatuit. Chiar zilele astea vorbeam cu mama despre cardul de sanatate. Are probleme de sanatate, a avut un accident vascular cerebral, multe. Simt ca nu pot s-o opresc sa-si faca acel card, mi se pune un nod in gat. Poate si eu voi avea nevoie de un medic, dar eu sunt tanara. Bine, nici mama nu e foarte batrana la 50 de ani. E foarte greu, nu stiu daca vom avea puterea sa luptam cu toate astea. Pe de alta parte, buletinul imi expira prin 2017, deci mai am timp sa vad ce fac, nu? Nu sunt obligata sa mi-l schimb. Mai vorbeam cu mama despre pecetea asta si ziceam sa vedem ce-o sa facem. Ca sa supravietuim acei 3 ani si jumatate, nu-i asa, ar trebui sa ne lipim de alte grupuri, altfel chiar n-avem cum, e de dosarele x sa crezi ca ne-am putea descurca noi doua femei sau chiar eu singura… In comunitati cred ca se poate supravietui. E vorba de trei ani , asa am inteles.Iar pe aceia Dumnezeu ii va ajuta, iar cei care vor ramane in lume se vor imbolnavi din cauza virusilor care vor fi raspanditi in atmosfera si cei mai multi vor muri. Iar cei care nu au primit pecetea nu vor pati nimic, vor fi sanatosi si Dumnezeu va fi cu ei. Va rog nu sariti cu vorbe de ocara, atat pot eu sa gandesc acum. Noi am facut voxuri pe strada pentru tv, despre buletinele electronice si multa lume stie ca nu sunt bune, spuneau si babele de la tara ca au numarul fiarei…

      Apreciază

    • mucenicul said, on septembrie 11, 2010 at 4:59 pm

      @ Petru
      Domnul are grija de copiii sai. Ia exemplu de la pasarile cerului. daca o sa mori o sa mori din alta cauze dar nu de foame. trebuie doar sa crezi cu adevarat. Doamne ajuta!

      Apreciază

    • rica said, on septembrie 12, 2010 at 5:12 am

      esti chiiar asa de incepator in credinta? adica mucenicii sant sinucigasi> caci puteau sa plece poate din tara unde erau prigoane?citeste de Sfanta SOFIA care si a ucis cele 2 fete si apoi s a sinucis ! spune Sfantul Gura de AUR: spuneti mi un sfant mai mare ca Sfanta SOFIA !!!

      Apreciază

      • MT said, on septembrie 12, 2010 at 11:45 pm

        Frate, te inseli forte tare, Sfintii Mucenici nu erau sinucigasi. Este o diferenta mare intre un sinucigas si un Sfant Mucenic. In vreme ce sinucigasul vrea sa-si sfarseasca viata pamanteasca (sau chiar viata, daca in mintea lui aceasta viata este singura viata) din dejnadejde (lipsa nadejdii in mila si iubirea lui Dumnezeu, cum spunea msi sus Parintele Gabriel), Sfintii Mucenici primeau moartea pentru marturisirea lui Hristos si a Dreptei-Credinte. Si Sfintii Mucenici, nu se aruncau pe sine in primejdie; dupa cuvantul Mantuitorului: ”Când vă urmăresc pe voi în cetatea aceasta, fugiţi în cealaltă;(…) ”(Sfanta Evanghelie dupa Matei 10, 23). Ce ai spus despre Sfanta Mucenita Sofia si cele trei Sfinte Mucenice, fiice ale sale, este cu totul neadevarat. Ea nu si-a ucis fetele, ci le-a indemnat sa sufere cu vitejie moartea pentru Hristos, adica le-a indemnat la moarte martirica. Aceasta nu este sinucidere, frate. Daca martiriul ar fi sinucidere, atunci cum ne-ar mai fi spus Mantuitorul: ”(…)Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă.” (Sfanta Evanghelia dupa Luca 12, 4); sau: ”Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Sfanta Evanghelie dupa Matei 10, 28) ? Si nici Sfanta Mucenita Sofia nu s-a sinucis, ci a murit langa mormantul fiicelor sale, dar Hristos a pus-o in randul Sfintelor Mucenice, chiar daca nu a fost omorata de prigonitori; pentru ca a randuit, în Biserica Sa, sa fie pomenita ca Sfanta Mucenita, si a spus, prin cel ce a scris viata ei: ”Apoi, însăşi ea, şezînd lîngă mormîntul lor trei zile, se ruga lui Dumnezeu cu umi-linţă şi a adormit cu somnul morţii în Domnul şi s-a îngropat de către credincioşi în acelaşi loc împreună cu fiicele cu care a avut parte de împărăţia cerească şi de încoronarea mucenicească, că deşi n-a suferit cu trupul, cu inima a pătimit mult pentru Hristos” (http://paginiortodoxe.tripod.com/vssep/09-17-sf_pistis_elpis_agapi_sofia.html)
        Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar incepi sa-mi dai impresia unuia care este pus sa planteze idei gresite, uneori chiar eretice. Am vazut ca si la articolul despre pictarea lui Dumnezeu-Tatal in Biserica (unde se incearca inducerea ideii mincinoase ca Biserica ar gresi pictandu-l pe Dumnezeu-Tatal, am incercat acolo sa explic, dupa putina mea pricepere, ca nu este gresit) te-ai manifestat ca unul ce poate provoca vatamare, inca acolo ai tot insistat pe ideea. Indiferent daca faci acestea pentru ca esti inselat, ori pentru ca te-au pus dusmanii Bisericii, ar fi bine sa incetezi. Cred ca nu gresesc daca il atentionez pe saccsiv ca esti periculos. Nu fac aceasta din rautate, dar pentru a te impiedica sa pui venin in sufletele fratilor. Iertare.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 13, 2010 at 8:56 am

        @MT

        sunt perfect de acord cu ce spui si eu am aceasta impresie ,acest comentatator spune multe INSELARI si face mult „zgomot” nejustificat,interpelarile lui sunt de o obraznicie inacceptabila cu minima smerenie ceruta unui ortodox normal.Se poate sa fie dintre provocatorii diversionisti.Doamne ajuta.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 13, 2010 at 9:04 am

        rica

        Si eu iau in calcul ipoteza cititorului el. Asa ca voi fi cu ochii pe comentariile tale.

        Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 12, 2010 at 12:32 pm

      Deocamdata nu s-a stabilit interdictia de a vinde si cumpara fara buletin electronic chiar daca asta au in proiect to’arasii. Inca mai exista si voar mai exista un timp bani si alte valori alternative in circulatie. Chiar si atunci cand, dupa o „lege” stramba data de niste strambi vom fi obligati sa ne identificam cu cipul sau cu alta forma de insemnare pentru a face schimburi comerciale, inca vom putea sa facem schimburi neoficial chiar daca strambii le considera ilegale. Vom trai in ilegalitate (romanul este obisnuit sa traiasca in ilegalitate fata de o tiranie sau alta) dar vom trai, cu mila Lui Dumnezeu, ca legea Lui este legea noastra si nu alta.

      Apreciază

    • MT said, on septembrie 12, 2010 at 10:48 pm

      Ai credinta in Dumnezeu, nu vom muri de foame. Cineva mi-a spus ca se va putea procura hrana, dar mai greu. Si Parintele Cleopa a spus: Invatati-va sa postiti, ca veti vea un cartof la o saptamana !. Deci va fi mai greu, dar vom avea. A fost si o Sfanta din secolul 20 care a spus ca vom face rugaciune, vom lua pmant de jos, vom face niste bilute in maine, vom mai face o data rugaciune, vom manca si ne vom satura . Noi trebuie sa ne ingrijim sa placem lui Dumnezeu, care in vremurile noastre include si a nu primi aceste documente cu cip. Noi trebuie, dupa cuvantul Mantuitorului, sa cautam mai intai Imparatia Cerurilor, si toate acestea (cele legate de trai) se vor adauga noua (Sfanta Evanghelie dupa Matei 6, 33). Si inca, Hristos Dumnezeu vorbea acolo in contextul necesitatilor materiale (mancare, imbracaminte), dar intr-un context mai larg, tot in Hristos putem spune ce am aflat de la oameni cercati in acestea, ca lucrarea poruncilor implineste si din necesitatile spirituale, de pilda cunoasterea. Pentru ca daca cineva se ingrijeste sa se roage la rugaciunile obstesti de la slujbele Sfintei Biserici, si sa se roage si acasa, si sa faca milostenie, Dumnezeu se va ingriji ca acela sa acumuleze si cunoastere, pe care altfel ar fi luat-o prin citire (care si ea este buna).
      Nu va fi vorba de a muri de foame (decat daca va ingadui Dumnezeu aceasta). Insa cel putin eu nu stiu din Istoria Bisericii, din Vietile celor care au murit ca martiri, sa fi fost vreun caz in care ael Sfant Mucenic a trecut la Domnul murind de foame. Insa nici nu pretind ca am citit toate vietile de Sfinti Martiri. Chiar a fost un Sfant pe care l-au lasat rastignit pe o cruce, paremi-se ca sa moara de foame si de chinul crucii, insa dupa 13 zile Dumnezeu l-a mutat de acolo si l-a dus in Manastirea de unde era el. Deci nu l-a lasat sa moara de foame. A muri de foame nu pare un lucru nobil, decat daca cineva moare de foame pentru Dumnezeu, ca martir. Totusi, mi se pare ca Dumnezeu mai degraba ar face sa nu se intample asta. Majoritatea Sfintilor Mucenici s-au savarsit de sabie. Dar, Dumnezeu stie mai bine. Dar trebuie sa stim ca, si daca ar fi sa moara cineva de foame, pentru Dumnezeu, nu este sinucidere, ci moarte martirica, moarte ce este cinstita (Parintele Fageteanu spunea ca cea mai mare pretuire o are Dumnezeu pentru martiri). Pentru ca acela nu moare deoarece ar dori sa-si sfarseasca viata pamanteasca (poate chiar, in mintea lui, sa nu mai fie deloc – spun aceasta pentru ca ar putea sa fie unii din cei ce se sinucid care nici sa nu creada in viata de apoi, aceia fiind inselati sa creada ca odata ca moartea vor inceta sa mai existe), ci pentru ca refuza sa abdice de la Adevarul de Credinta. Si in acelasi timp, nu doresc ca vreun om, avand (Doamne Fereste) ganduri negre, si vazand aceste randuri, sa ajunga la concluzia ca poate mestesugi sa-si manevreze gandurile lui, astfel incat sa se amageasca pe sine ca motivatia lui, daca ar face acel gest infricosator, ar putea fi comparata cu motivatia Sfintilor Martiri.
      Nu vreau sa spun despre cum putem evita greutatile care vor veni peste noi (inclusiv legat de procurarea hranei), ca sa nu dau celor care vor sa ne prigoneasca idei despre cum sa ne faca impiedicare, insa fiecare din noi sa facem ceea ce ne lumineaza Dumnezeu. Este cu totul de neconceput ca Dumnezeu sa ne lase, atat timp cat pazim poruncile Lui. Iar daca nu le pazim, fiecare sa vada acest lucru, si unde trebuie sa se imbunatateasca.

      Apreciază

      • MT said, on septembrie 12, 2010 at 10:54 pm

        Comentariul era pentru Petru, dar si pentru oricine are griji de felul acesta.

        Apreciază

    • Anda said, on februarie 3, 2011 at 8:18 am

      Nu e suicid…e mucenicie.

      Apreciază

  7. gabriel said, on septembrie 11, 2010 at 3:38 pm

    Ma rog la Dumnezeu ca afirmatiile mele sa fie spre mantuirea cititorilor nu spre sminteala lor. Pentru Andreea, referitor la fertilizarea in vitro, puteti sa mergeti la un preot ortodox sa va explice diferenta de natura intre o nastere cauzata de o impreunare dupa legile firii, si fertilizarea in vitro. Singura nastere suprafireasca a fost nasterea Mantuitorului, ceea ce diavolul incearca sa imite ,folosind tehnologia, pentru toti oamenii care vor un copil cu orice pret.Cu orice pret semnifica ca acceptam orice metoda numai sa ne indeplinim voia. Acestia nu accepta ca doar prin rugaciune si in interiorul casatoriei ortodoxe pot avea copii. Dumnezeu ingaduie aparitia acestor copii, ca si orice alt pacat, dar NU ESTE VOIA LUI, ci exclusiv voia omului. Iertati-ma si Dumnezeu sa va lumineze viata cu un sot si copii dupa legea crestina !

    Apreciază

    • este autentic said, on septembrie 11, 2010 at 4:33 pm

      FIVET presupune urmatoarele.
      1)Provocarea supraovulatiei
      2)Fecundarea ovulului in vitro (eprubeta) si nu in vivo
      3)De regula 3 embrioni sunt implantati in uterul mamei (3 ridica sansele de reusita la 21%)
      4) Dupa nidare, 2 sunt eliminati (de regula)
      5) intotdeauna se „realizaeaza” mai mult de 3 embrioni, „surplusul” sunt crioconservati (banci de embrioni „la rece”). De ce?
      -procedurile sunt foarte costisitoare
      -pentru a nu supune mama unei noi umilinte (ei explica un pic mai elegant)
      -in caz de nereusita la prima tentativa, sa se poata recurge la embrioni „gata pregatiti”
      -„surplusul” ramane la dispozitia „tehnicii si progresului” (ex: unii sunt implantati in uterul scroafelor pentru a li se studia comportamentul in vederea realizarii uterului artificial). Este adevarat, se cere consimtamantul „parintilor”.
      -sunt foarte multi embrioni folositi in industria cosmetica!!!!
      Acesta este pretul copilului cu orice pret!
      Era sa uit! Conform statisticilor – 87% dintre „mamicile” care apeleaza la aceasta tehnica au folosit inainte mijloace aticonceptionale
      Exista embrioni care raman „uitati” inghetati in bancile respectiva. Unele tari dupa un numar de ani ii distrug. Exista normative in acest sens!!

      Apreciază

      • mucenicul said, on septembrie 11, 2010 at 4:36 pm

        @ este autentic
        astea sunt povesti ca distrug embrionii. se fac bani grei din asta si nimeni nu respecta aceste normative.

        Apreciază

      • Anda said, on februarie 3, 2011 at 8:26 am

        Ati uitat pacatul fundamental de la care se pleaca-modul de recoltare a materialului genetic al barbatului. Stim cu totii cum se numeste si care este pozitia Bisericii in acest sens.

        Apreciază

  8. iustin said, on septembrie 11, 2010 at 4:21 pm

    @andreea:

    Dupa parerea mea, scopul casatoriei nu sunt neaparat copiii.
    Casatoria in Hristos este o taina mare, iar scopul ei este, asa cum spunea si parintele Arsenie Papacioc, stimularea reciproca spre mantuire.
    Daca scopul casatoriei in special, si al vietuirii in Hristos in general, ar fi copilul, atunci, dupa acest rationament, monahii sau monahiile ar muri de nefericire …
    Or, eu am vazut oameni care si-au dedicat viata lui Hristos in forma monahala, care erau FERICITI.
    Poate o femeie este mandra, si ar trebui sa scape de acest zid intre ea si Dumnezeu, nu sa faca NEAPARAT un copil sau mai multi.
    Daca ea e mandra, si vrea in mod sfidator un copil – de cele mai multe ori in ziua de azi chiar fara iubire! – s-ar putea sa aiba sanse mari sa ajunga in intuneric, si sa-si impinga si copilul acolo …

    Apreciază

  9. Inocentium said, on septembrie 11, 2010 at 4:38 pm

    Aceia care vor accepta din diverse motive viitoarele carti de identitate , sanatate , pasapoarte cu cip se vor mai putea mantui vreodata ?
    Ce statut vor avea acestia in Fata Lui Dumnezeu ?

    Apreciază

    • mucenicul said, on septembrie 11, 2010 at 5:06 pm

      @ Inocentium
      Intreaba-L pe El si iti va raspunde cu siguranta. trebuie doar sa vrei sa-L auzi.

      Apreciază

    • Veaceslav said, on septembrie 11, 2010 at 8:30 pm

      @Inocentium,
      Orice pacat savarsit reprezinta o cadere, iar caderea duce la pierderea harului. Dupa cum spun marii duhovnici: parintele Paisie Aghiotirul, parintele Iustin Parvu si altii, acceptarea pasaportului biometric reprezinta o cadere, acest pasaport NU ESTE inca pecetea finala ci este introducerea pecetei, astfel ajutam la realizarea acestui plan antihristic.
      Intrebi daca se vor mantui vreodata acestia? Eu personal cred ca au sanse insa mai putine decat cei ce nu au acceptat, stim ca sanse de mantuire nu vor avea cei care vor primi pecetea, atunci deja nu mai este mantuire.
      Deci cum crezi cum e mai bine? sa renunti acum la pasaport biometric, caci astfel iti va fi mai usor sa renunti la pecete, sau dupa?
      Roaga-te Lui Dumnezeu sa ne fereasca de primirea pasaportului, pana atunci cum spune par. Paisie Aghioritul poate veni si urgia Lui Dumnezeu.
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

      • Veaceslav said, on septembrie 11, 2010 at 9:13 pm

        Binecunoscutul si mult stimatul staret Arhimandritul Kirill (Pavlov) al Rusiei:
        „Astazi – numărul (CNP), mâine – cartela, poimâine – pecetea”.

        Apreciază

  10. a4m said, on septembrie 11, 2010 at 4:47 pm

    da, clar ca scopul casatoriei nu consta in a avea copii. Casatoria inseamna iubire. Ce spune Sf Ioan Gura de Aur referitor la asta? ”Prefer-o tuturor prietenilor şi chiar copiilor ce ţi-a dat; iar pe copii iubeşte-i tot de dragul ei.” Asadar, copiii sa nu fie nici bariera intre soti, nici scop. SUnt multe femei care spun ”copilul inseamna totul pentru mine”, dar gresesc, mai intai si mai important e sotul. Copiii, daca ti da Dumnezeu, trebuie sa-i iubesti si sa-i ingrijesti de dragul sotului. Altfel ce te faci daca sa intampla sa moara un copil? Se distruge familia sau relatia dintre soti. Trebuie sa acceptam voia lui Dumnezeu, poate planul lui este sa adoptam copii care n-au parinti, doar El stie cum e mai bine pentru noi.

    legat de articol… foarte buna explicatia asta…un motiv in plus pentru a refuza cipurile… trebuie sa avem curaj, sa nu ne temem, sa rabdam, asa cum au avut toti Sfintii Mucenici dinaintea noastra; priviti doar marturisirea Sf M Mc Evghenie:

    Apreciază

  11. a4m said, on septembrie 11, 2010 at 4:51 pm

    Pentru mai multe detalii despre viata si martiriul Sf M Mc Evghenie: http://cristianstavriu.wordpress.com/2010/05/01/un-film-cutremurator-despre-martirizarea-unui-crestin-video/

    Apreciază

  12. este autentic said, on septembrie 11, 2010 at 5:15 pm

    @ nucenicul
    Este vorba despre prima lege de la al II-lea razboi mondial care obliga la distrugerea unei vieti omenesti. Acesta este aspectl EXTREM DE GRAV!!! Nu am scris intamplator!

    Apreciază

    • mucenicul said, on septembrie 11, 2010 at 5:33 pm

      @ este autentic
      toate aspectele legate de fertilizarea in vitro sunt extrem de grave. cei care nu pot avea copii ar putea sa infieze copii orfani, nu sa apeleze la aceasta metoda, daca chiar isi doresc copii. e mult mai uman si mai aproape de Dumnezeu decat cealalta solutie. dar medicii se cred mici dumnezei iar oamenii se lasa inselati de aceasta aparenta si in acelasi timp se transforma pe ei in mici dumnezei sfidand dorinta Domnului. dar nu suntem noi cei in masura sa-i judecam nici pe unii, nici pe altii.

      Apreciază

      • este autentic said, on septembrie 11, 2010 at 6:14 pm

        In cazul FIVET, pe langa procedura inacceptabila din punct de vedere moral, putem intelege un lucru: pentru a avea un copil „cu orice pret” ucizi nenumarate alte vieti (si acestia sunt fratii lui). Procedura in sine, cere asta! In fata acestei nascociri diabolice putem avea o atitudine ferma!

        Apreciază

  13. iustin said, on septembrie 11, 2010 at 7:00 pm

    @a4m

    Ati spus:

    ,,da, clar ca scopul casatoriei nu consta in a avea copii.”

    Eu nu am spus ca nu e bine sa fie copil in casatorie ci ca aceasta taina nu are neaparat ca finalitate copiii.
    Dar acest lucru nu inseamna ca ei sa nu fie o mare binecuvantare, atunci cand vin pe lume intr-o familie unde exista iubire.

    Ati mai spus:

    ,,SUnt multe femei care spun ”copilul inseamna totul pentru mine”, dar gresesc, mai intai si mai important e sotul.”

    Dupa parerea mea, cei doi soti ar trebui sa se iubeasca unul pe altul, dar nu OBSESIV sau EGOIST, ci sa-l aiba ca prioritate in iubire pe Hristos.
    HRISTOS trebuie iubit cel mai mult.
    Pentru ca, in Ceruri, nici nu se mai insoara, nici nu se mai marita, ci oamenii vor fi temple ale Dumnezeului celui Viu, si se vor bucura de-a pururea impreuna cu Cel care i-a scos din latura si umbra mortii.

    Apreciază

    • a4m said, on septembrie 11, 2010 at 8:16 pm

      imi cer scuze, aveti dreptate, m-am exprimat gresit, voiam sa zic ca scopul casatoriei nu consta DOAR in a avea copii; iar copiii sunt o mare binecuvantare, un dar nepretuit.

      si bineinteles, in primul rand Hristos, Lui trebuie sa-i slujim, apoi sotul/ sotia…

      Apreciază

    • Anda said, on februarie 3, 2011 at 8:34 am

      Scopul familiei crestine este sfintenia. Sotul si sotia trebuie sa se ajute unul pe celalalt ca sa devina sfinti.

      Apreciază

  14. Aurora said, on septembrie 11, 2010 at 7:22 pm

    Doamne, ajuta-ne sa nu acceptam nimic din lucrurile satanei ! Pazeste-ne de toata viclenia slugilor lui antihrist ! Sa nu primim cipul ! Sa fim cat mai multi anti-cip si atunci Sistemul orwellian va fi nevoit sa gaseasca o alternativa. Una normala. Sa nu cedam niciun centimetru !

    Apreciază

  15. este autentic said, on septembrie 11, 2010 at 7:42 pm

    @andreea
    Copilul nascut are vocatia sfinteniei prin Sfantul Botez. Este mare milostivirea lui Dumnezeu. Sufletelele ucise in schimb raman in „stadiul graului necopt”. Ce nefericire! Cum e posibil? Realitaea vietii si a libertatii omului!

    Apreciază

  16. mirceapuscasu said, on septembrie 11, 2010 at 8:26 pm

    Utilizarea microcipului si a posibilitatilor uriase prezente si viitoare ale acestuia, cum ar fi citirea de la distanta, modificarea datelor stocate, lipsa controlului asupra acestor date, posibilitatile de upgradare, de modificare a locatiei (dinspre acte spre epiderm), odata acceptat cipul acesta ”simplu”, de largire spectrului atributiilor si capabilitatilor viitoarelor modele de cipuri (de la stocare de date, la emisia de unde ce pot influenta functiile organismului si implicit starile sufletesti), prin toate acestea, actele electronice devin piciorul in usa, bresa initiala dar definitiva creata de Cezarul contemporan spre a avea acces, a lua cu viclenie stapanire si asupra acelei parti din om care nu este a Cezarului, ci a lui Dumnezeu.

    Dupa introducerea generala a cipurilor nu vei fi tratat ca om daca nu vei poseda acest dispozitiv non-uman. Odata cu ciparea se schimba definitia omului, a firii umane, care pentru a fi considerata si recunoscuta ca autentica este necesar sa aiba si o componenta tehnica, care se exprima prin protocol RFID.

    Aceste acte sunt o promisiune ca vom accepta cu ochiii inchisi (pentru noi, copiii nostri si copiii copiilor nostri) posibilitatea sa fim legitimati, urmariti, controlati, etichetati, sa ni se modifice statutul social, medical, religios fara a ni se cere acordul, fara a fi anuntati macar.

    Acceptarea actelor electronice inseamna iscalirea unui cec in alb pentru autoritati, inseamna acordul nostru dat cu buna stiinta, creditarea si supunerea noastra oarba fata de viitoarele actiuni ale Cezarul de azi.

    Acest Cezar nu inseamna azi autoritatile române, care sunt doar executantii unor planuri stabilite in cercurile oculte ale puterii mondiale. Cezarul azi nu respecta Dreptul Roman, ci Talmudul, nu crede in Iahve ci se inchina lui Lucifer, nu se multumeste cu a-si pune efigiile pe bani, firme, banci etc., ci doreste sa le puna pe oameni.

    Sa nu dam Cezarului ce nu e al Cezarului!

    (http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/07/15/de-la-cezarul-contemporan-spre-antihrist/)

    Apreciază

  17. iustin said, on septembrie 12, 2010 at 8:32 am

    Revin asupra analogiei pacatului luarii actelor cu cip cu pacatul facut in duh.
    Se stie ca Antihrist nu vine in lumea aceasta in mod intamplator, ci prin chemarile pacatelor din oameni.
    El este obiectivarea pacatelor oamenirii.
    Cea mai buna analogie a acceptarii actelor cu cip este, asa cum s-a mai spus, cea cu fantasma pacatului erotic, cu desfranarea care, mai inainte de a se produce in trup, este CHEMATA, DORITA, ACCEPTATA SI ASUMATA.

    Iata ce spune Sfantul Apostol Iuda:

    Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda:

    ,,7.Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.
    8.ASEMENEA deci şi aceştia, VISAND, pângăresc trupul, leapădă stăpânirea şi hulesc măririle (cereşti).”

    Asadar, VISAND, pacatuind in duh, trupul, care ar trebui sa fie templu al Duhului Sfant, este pangarit.
    Pedeapsa celor care pacatuiesc in duh si nu se pocaiesc este chinul vesnic, iar ca pilda ne sunt date cetatile Sodoma si Gomora.

    Iata ce ne spune Apostolul Pavel:

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 6:

    ,,15.Au nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
    16.Sau nu ştiţi că cel ce se alipeşte de desfrânate este un singur trup cu ea? „Căci vor fi – zice Scriptura – cei doi un singur trup”.
    17.Iar cel ce se alipeşte de Domnul este un duh cu El.
    18.Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
    19.Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
    20.Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”

    Asadar, cel ce se alipeste de Domnul este un duh cu El.
    Cum, oare, il vor slavi pe Dumnezeu in DUHUL lor, cei care, con-simtind la TAINA faradelegii, tot tainic il CHEAMA, il DORESC, il ACCEPTA si il ASUMA pe Antihrist?…

    Se tot utilizeaza – in mod abuziv fata de suflete bune – ideea iubirii si a iertarii NECONDITIONATE.
    Da, trebuie sa avem iubire curata si fata de cei ce ne urasc, insa cu o conditie: pana cand aceia ABUZEAZA.
    Abuzatorii au drept metehne principale MANDRIA si INVIDIA.
    Ei stiu foarte bine care este adevarul, sunt si extrem de fini psihologi, detecteaza imediat cu gelozie despartirea de ei in duh a celor pe care ar dori sa-i tina captivi in ,,iubirea lor”.
    Din pricina mandriei, incalca asezamintele lui Dumnezeu si promisiunile facute la Sfantul Botez, incercand sa-i indeparteze de la El pe cei pe care-i invidiaza.
    Intaiul mucenic Stefan le spunea, inainte de a muri, ucigasilor sai, ca Dumnezeu nu locuieste doar in temple facute de maini omenesti, ci mai ales in SFINTII sai:

    Faptele Sfinţilor Apostoli 7:

    ,,48.Dar Cel Preaînalt nu locuieşte în temple făcute de mâini, precum zice proorocul:
    49.”Cerul este tronul Meu şi pământul aşternut picioarelor Mele. Ce casă Îmi veţi zidi Mie? – zice Domnul – sau care este locul odihnei Mele?
    50.Nu mâna Mea a făcut toate acestea?”

    Dar cei orbiti de mandrie nu pot intelege acestea, si din acest motiv Duhul Sfant ii mustra:

    Faptele Sfinţilor Apostoli 7:

    ,,51.Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt, precum Şi părinţii voştri, aşa şi voi!
    52.Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit părinţii voştri? Şi au ucis pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai Cărui vânzători şi ucigaşi v-aţi făcut voi acum,
    53.VOI, CARE ATI PRIMIT LEGEA INTRU RANDUIELI DE INGERI SI N-ATI PAZIT-O!”

    Si cum au primit cei mustrati cuvintele Duhului?

    Faptele Sfinţilor Apostoli 7:

    ,,54.Iar ei, auzind acestea, fremătau de furie în inimile lor şi scrâşneau din dinţi împotriva lui.”

    Ce au facut dupa aceea?

    Faptele Sfinţilor Apostoli 7:

    ,,57.Iar ei, strigând cu glas mare, SI-AU ASTUPAT URECHILE şi AU NAVALIT ASUPRA LUI.”

    Apreciază

    • andreea said, on septembrie 12, 2010 at 10:32 am

      Rica, adevarul e ca am multe de invatat din felul in care te exprimi tu. Stilul tau e foarte departe de cel al unui ateu, ce sa zic. Ai carente grave de comunicare. Schimbul de idei ar trebui sa fie constructiv, stiai asta? Nu sa ne punem pumnul in gura unii altora. Am ridicat o problema, atat, Si stii de ce? Pentru ca eu, spre deosebire de tine, nu ma grabesc se etichetez. Graba asta ma scarbeste enorm, ea nu arata credinta ci mai degraba superficialitatea noastra, raceala cu care tratam totul. Poate ca in aparenta ceea ce spun eu nu pare foarte corect teologic, dar cu siguranta sunt umana. Cam asta ne lipseste cu teologia noastra cu tot. Ce e asa de greu sa tratezi totul ca pe o generalitate, ca pe o idee, ca pe un concept, iar nu ca pe un suflet? E usor sa generalizezi, pentru ca nu mai realizezi ca vorbim despre oameni. Ceea ce e mai greu e sa particularizezi si sa vezi ce are special fiecare caz in parte. Hai sa nu ne mai privim ca pe o masa impersonala. Hai sa lasam elitismul asta stupid si sa incercam sa fim oameni. Eu n-am impus nimic nimanui, pur si simplu vreau sa aprofundez, tocmai pentru a nu cadea in aceasta indiferenta odioasa fata de ceilalti, ascunsa perfid dupa o credinta afisata cu emfaza, dar care n-are nicio problema in a-i pune la pamnat pe ceilalti. Tu in schimb de unde ai aceasta certitudine, aceasta siguranta autosuficienta, ca gandesti drept si nu te gandesti ca poate ar avea si Dumnezeu un cuvant de spus, altul decat al tau? Sincer, mi se pare ca iti dai cam multe aere, nu te supara. Multi clerici trateaza cu grija acest subiect, ca pe unul sensibil, extrem de delicat. Nu te-au consultat pe tine, se pare, care le stii pe toate si dai cu barda unde-ti tuna. Stii ceva? E foarte usor sa dai cu barda. Ai mai multa rabdare cu ceilalti, asta sa faci, sa vezi ce greu e. Credinta sa mut muntii din loc de as avea dar dragoste nu am, nimic nu am. Ar fi o credinta pe care o stii pe de rost, ca pe poezie, dar care e goala de continut. Repet, am ascultat in conferinte preoti cu mare credibilitate tratand diferit acest subiect, tratandu-l cu teama de Dumnezeu, nu de parca ar fi ei singurii care ar avea acces la adevar. De asta eram confuza. Iarta-ma daca te-am suparat. Eu te rog sa nu-ti mai permiti sa spui ca vorbesc ca un ateu. Ma deranjeaza foarte tare. Nu ma cunosti. Nu stii viata pe care o duc, nu stii experientele prin care am trecut.

      Apreciază

      • rica said, on septembrie 12, 2010 at 12:13 pm

        andreea ti am scris asa pentru ca asa consider ca trebuie sa vorbesti cu cineva care nu porneste bine ca sa nu intre intr o viteza prea mare fara sa stie sa conduca! nu te am criticat!! eu fiind de genul masculin vad lucrurile ca un masculin si tu feminina fiind le fezi feminin!! si mai cred ca nu se poate pleca la crestinism cu tupeu!! si fara rusine..sant asa de sigur de unele subiecte pentru ca sfintii s au exprimat in legatura cu problema respectiva si asta este problema:modul de gandire !! majoritatea oamenilor relativizeaza totul adica canoanele zic ca s interpretabile,adica nu mai au nimic sfint! m am exprimat asa pentru ca sant copii care daca nu tipi un pic la ei nu sant atenti!! tu consideri ca adevarul nu poate fi spus decat de un functionar:tu stii ca majoritatea sfintilor nu au fost preoti?? nu numai tu ai avut si ai o viata grea,dar asta nu ti da dreptul sa ti se para pacatul tau mai mic! tu nu ai intrebat!! tu ai luat la misto pe cei ce au spus ca inseminarea e un pacat,ca nu intelesesi tu motivul! la fel catine am procedat si eu: tu te ai suparat pe tonul meu dar te superi daca eu m am suparat pe tonul tau!! nu te supara nici tu pe cei ce te au invatat ca inseminarea e pacat

        Apreciază

  18. […] Comentariul zilei (11.09.2010): AL CUI CHIP VA FI PE BAN? Cand vom face plati cu cartea de identitat… […]

    Apreciază

    • andreea said, on septembrie 12, 2010 at 3:01 pm

      Unde ai vazut tu ca eu am luat la misto pe cineva nu pot sa-mi dau seama. Am intrebat civilizat si respectuos. Nu-mi aduc aminte sa fi folosit vreun cuvant greu, sa fiu ironica sau superioara nici atat. Si tot eu sunt cea care are tupeu, dupa ce tu ai un ton atat de agresiv? Eu am raspuns tensiunii generate de tine. De unde stii ca eu sunt precum acei copii care pricep numai daca tipi la ei? Intelege ca asta e rostul comunicarii, sa avem puterea de a analiza, de a asculta pareri pro si contra, altfel ce facem? Ne amagim ca suntem in „dialog” dar de fapt multi nu mai indraznim sa ne spunem cu adevarat neintelegerile, nedumeririle, slabiciunile, ceea ce simtim. Nu mai facem decat sa pozam ca sa dea bine. Eu asa inteleg rostul acestui gen de interactiune online. Nici mie nu-mi convine tot ce spun ceilalti. Dar nu ma grabesc sa arunc vorbe. Poate ei gresesc dar e posibil si ca eu sa nu-i fi inteles pana la capat. Of, am obosit. Oricum nu ai vrut sa vezi ce am scris eu acolo. Mi-ai dat raspunsuri paralele cu ceea ce am gandit eu si nu ma regasesc deloc in felul in care ai tradus tu mesajul meu. N-am vrut sa spun ca eu am avut o viata mai grea ca altora. Ba chiar m-a rasfatat Dumnezeu, mi-a daruit atatea! Am vrut doar sa subliniez ca nu te poti pronunta in felul asta atata timp cat nu ma cunosti. Ceea ce ai inteles nu e decat o prejudecata, atat. Nu ma adresez numai tie, genul acesta de dialog e neproductiv in general, nu are eficienta pentru ca alunga, indeparteaza, in loc sa zideasca. Oricum, am observat intentia oarecum impaciuitoare, apreciez, cu toate ca ai adaugat niste acuzatii la care am ramas interzisa. N-au legatura cu mine mistoul sau alte aiureli. Si nici tu nu poti pretinde ca vorbesti in numele tuturor sfintilor. Nu vreau sa relativizez, dar credinta ortodoxa e una minunata, bogata, care nu are de-a face cu apucaturile noastre meschine si nici cu superficialitatea noastra care traduce realitatea ca la fast-food, in spiritul vremurilor. Citeste cu mai mare atentie ceea ce am scris. Nu am impus nici un punct de vedere.

      Apreciază

  19. iustin said, on septembrie 13, 2010 at 7:54 am

    @Petru:

    Ati spus:

    ,,Celelalte zeci (sau sute) de “embrioni” (fiinte umane, in realitate) se pun la … congelare, in frigiderul clinicii!”

    Si ce se intampla cu sufletele acestora?
    E sinistru, nu sunt nici moarte, nici vii!

    Apreciază

    • Petru said, on septembrie 13, 2010 at 12:02 pm

      Da, aceste fiinte sunt oameni (nenascuti), cu suflet! Aceste fiinte umane sunt vii, asa cum sunt pruncii nenascuti, dar FARA protectia mamei… De multe ori acea „mama” face exact acelasi lucru, cu pilule (abortive), raclaj, etc. Intr-un cuvant: CRIMA!
      Atit de cruda si sinistra e aceasta … „mare realizare a stiintei”: fertilizarea ‘in vitro’!

      Apreciază

  20. iustin said, on septembrie 13, 2010 at 8:23 am

    Dumnezeu a creat, pe de parte, LEGI (morale si naturale), iar pe de alta parte, i-a dat omului posibilitatea de a se folosi de aceste legi, prin LIBERTATE.
    Insa tot Dumnezeu este si ARMONIE.
    Dezacordul dintre LEGI si LIBERTATE are drept rezultat ANARHIA, adica IADUL, URATUL, GROTESCUL.
    Raul nu este NEFIINTA, ci DEZORDINE.
    De aceea demonii, desi rai, ei exista, dar anarhic, fiind intr-o neoranduiala pepetua, si intr-un razboi nimicitor cu Dumnezeu, cu oamenii, cu ei insisi si cu ceilalti demoni.

    Folosirea tehnologiei pentru a crea OAMENI produce o ruptura intre material si spiritual.
    Vointa divina este ignorata, in prim plan trecand orgoliul demonic.

    Iata in Sfanta Scriptura un pasaj socant, tulburator, prin care Duhul Sfant spune ca un om mai bine NU S-AR FI NASCUT!

    Marcu 14:

    ,,21.Că Fiul Omului merge precum este scris despre El; dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul Omului. Bine era de omul acela dacă nu s-ar fi născut.”

    Asadar, chestiunea tehnologiei fertilizarii in vitro ridica enorme probleme de etica si teologice.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 13, 2010 at 8:37 am

      iustin

      Iertare, nu e bine formulat ca dracii sunt intr-un razboi nimicitor cu Dumnezeu si cu ceilalti demoni.

      Apreciază

  21. iustin said, on septembrie 13, 2010 at 8:51 am

    @saccsiv:

    Da, ai dreptate, nu e potrivit cuvantul, caci se intelege ca l-ar putea vatama in vreun fel pe Dumnezeu.
    Cand am folosit cuvantul, am vrut sa spun ca razboiul este nimicitor pentru ei insisi, pentru demoni.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.