SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Rusia – CARTELA ELECTRONICA UNIVERSALA cu cip PENTRU INTREAGA POPULATIE …

Posted in CIPURI, RUSIA by saccsiv on august 10, 2010

   Cititorul Veaceslav mi-a trimis urmatorul mesaj:

   Am finisat cu ajutorul lui Dumnezeu, traducerea poate avea unele greseli ce tin de domeniul juridic, totusi nu s-a pierdut sensul, sper sa fie pe intelesul tuturor. Frate deja sunt oameni care au acceptat semnul fiarei dupa cum vei vedea in video-ul doi, si se subintelege ca cartelele electronice sunt asemenea pecetei. Doamne ajuta!

http://3rm.info/religion/4384-vnimanie-bratya-i-sestry-srochno-pishite-otkazy.html

   ATENŢIE! URGENT! Fraţi şi surori, scrieti renunţări de la Cartelele universale electronice personale (selectie de video-uri cu implantarea chipurilor)

   La data de 7 iulie 2010, Duma de Stat a Federatiei Ruse, a adoptat, în a treia lectură legea federala “Privind organizarea serviciilor publice şi municipale” (atasam carnetul de inregistrari, in care se arată evoluţia adoptarii legii în Duma de Stat).

   In articolele 26-28 din Lege se prevede proiectarea şi livrarea pentru fiecare a cartelei universale electronice. Cartela are un microcip; vizual, pe cartela este plasat numărul de asigurare (extrasul din lege il anexam).

   Capitolul 6 al legii prevede procedura de respingere a cartelei universale electronice. Semnificaţia sa este că, dacă nu se renunta in scris la proiectarea ei – atunci cartela va fi proiectata fără de cerere (fără de cererea omului pentru primirea cartelei, adică, fără consimţământul său, cum a fost in cazul emiterii DCI (Numărul de identificare al contribuabilului) – nota editorială). Cartela se proiecteaza subiectului FR, adica dupa permisul de resedinta a fiecaruia.

   Prin urmare, propunem ca scrisoarea de refuz sa fie expediata catre Guvernul FR, precum şi catre autorităţile subiectului din regiunea Federaţiei (guvern, guvernator). (Textul cererii – cerere sa nu se proiecteze cartela universala electronica).

    Procedura prevăzuta pentru refuzarea cartelei universale electronice (clauza 28 din Lege) este acoperita de neconstituţionalitate, incalcarea acestei legi:

– Legea introduce cărţile de identitate electronice pentru toţi din Rusia – ceea ce înseamnă înlăturarea barierelor la intrarea Rusiei în OMC (Organizaţia Mondială a Comerţului), care în cele din urmă ar priva Rusia de independenţă economică, prin urmare si de politică independenta;

   – Legea introduce cărţile de identitate electronice, in care in scopul numărului de identificare personal este utilizat numărul de asigurare – un semn de identificare unic a fiecăruia în sistemul global. Acest lucru înseamnă consolidarea legislativă de atribuire şi de aplicare a codului unic pentru fiecare, depersonalizare, pierderea personalităţii juridice pentru fiecare;

   – Cartela va realiza şi introducerea in Rusia a societăţii fără de numerar;

   – Legea prevede înfiinţarea de catre guvern a mecanismului de realizare a drepturilor posibile ca urmare a disponibilitatii cartelei.

   Adoptarea acestei legi înseamnă, că apărarea minunata a Rusiei in fata aplicarii sistemului  lui Antihrist s-a încheiat, a durat  ea insa din anii 60. Inca la începutul anilor 60 Uniunea Sovietică intenţiona să introducă aşa-numitul  sistem national automatizat (OGAS), care propunea identificarea digitală şi plăţi fără numerar. Dar până acum, Domnul nu a permis introducerea unui astfel de sistem.

   Trimiteti cererile de refuz de la cartile universale electronice personale chiar acum, neasteptand fel de fel de  anunţuri în presa locală.

   Scrisoarea ar trebui să fie trimisă ca o scrisoare de valoare, în care doriţi să specificaţi refuzarea cartelei universale electronice personale multifuncţionale.

VIDEO

   Vladimir Jirinovski: „Ruşilor li se vor implanta cipuri” (decembrie 2009)

   Şi aceasta este deja realitatea de ieri!

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face?

Comentariul zilei (20.07.2010): Nu vreau card cu cip dar daca nu-l accept, in cateva zile mor. CE SA FAC?

Ii vor cununa oare preotii pe cei ce refuza actele biometrice?

GRECIA: Memoriul Arhimandritului Sarandis Sarandos catre Arhierei, referitor la CARDUL ELECTRONIC AL CETATEANULUI …

Va exista o SINCOPA pe traseul „de la acte si carduri cu CIP pana la SEMNUL FIAREI”?

Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la scurt timp si pe cei de la tara

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 10, 2010 at 10:30 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. kosk said, on august 10, 2010 at 11:03 am

    As vrea sa cunosc reactia ortodocsilor rusi clerici si mireni la nivel oficial, discutii pe internet etc. cum vad ei situatia. Ca slugile satanei lovesc puternic in tarile ortodoxe, se cunoaste.

    Apreciază

    • Veaceslav said, on august 10, 2010 at 12:37 pm

      @kosk,
      La nivel oficial nu se face nimic, preotii care lupta impotriva sistemului antihristic sunt pur si simplu inlaturati, sau li se interzice sa predice. Biserica rusa pe zi ce trece are tot mai stranse legaturi cu Vaticanul, se merge spre Unire, probabil la urmatorul asa zisul „sinod” al 8 care va avea loc fie intr-un an sau doi, maxiumum trei. Ei sunt de parere ca actele electronice nu reprezinta un pericol, se evita aceasta discutie, pe cand ultimii Sf Parinti ortodocsi rusi, spuneau foarte clar ca acceptarea actelor electronice este lepadarea de Hristos si ca cine le accepta i se ia Harul si este deja cu un picior in iad si ca nu va putea refuza pecetea. Mai spun acesti parinti ca majoritatea clerului va cadea, vor ramane foarte putini preoti, dar vor fi.
      Fratilor nu acceptati actele electronice de tip nou cu cip! nu spun eu asta, ci Sf Parinti.

      Apreciază

      • el said, on august 10, 2010 at 1:16 pm

        patriarhul Rusiei preafericitul Kiril Gundaiev este un ucenic vrednic al unui ilustru inaintas ca episcopul Nicodim Rotov al Leningradului despre care iata ce spun unele marturii(Olga Moss fiica Mariei Arsenieva Morozova-rusoaica alba din Moscova)

        „…mitropolitul Nicodim [Nicodim Rotov, „părintele „ecumenismului” patriarhist, „tatăl duhovnicesc” al actualului „patriarh” Kiril Gundeaiev; Nicodim a murit la picioarele papei Ioan Paul I] de Leningrad era un bun prieten al lui şi un minunat creştin şi că au mers împreună să reprezinte Patriarhia Moscovei la Consiliul Mondial al Bisericilor de la New Delhi din 1961. La acea vreme nu ştiam că mitropolitul Nicodim al Leningradului era „episcop” KGB şi nu scria nimic împotriva lui în presa engleză. Tatăl meu însă, mi-a trimis din Olanda un amplu articol din publicaţia De Telegraaf, ce afirma că mitropolitul Nicodim era general-maior KGB. Ne-am dus să vorbim cu redactorul pentru străinătate de la De Telegraaf şi ne-a spus că mitropolitul Nicodim fusese reperat încă din copilărie ca un bun material pentru KGB.”

        Apreciază

      • Veaceslav said, on august 10, 2010 at 2:05 pm

        @el,
        Da, e adevarat, si mai sunt inca o multime lucruri urate.

        Apreciază

      • ioana said, on august 10, 2010 at 6:03 pm

        Veaceslav,
        Am mare nevoie de o lamurire din partea dvs, altfel incep sa ma indoiesc de adevarul informatiilor dvs.

        Ieri, la articolul „De ce nu e bn sa avem un lider”, in comentariul de la ora 8:01pm, ati afirmat: Nikolae Gurianov (unul dintre sf.parinti contemporani rusi).
        Acum, cand persoana care semneaza „el’ aduce argumente ca acesta a fost ce a fost, dvs, foarte smerit, recunoasteti.
        Nu am inteles eu bine?
        Daca gresesc, iertare!

        Intreb, pentru ca in comentariile dvs ii tot pomeniti pe ultimii sf.parinti rusi (unii facatori de minuni, cum mi-ati zis acum doua zile)…Si in ultimul timp, s-a umplut lumea ortodoxa de stareti, unul mai facator de minuni decat altul, ca nu mai stii pe cine sa asculti.

        Personal, nu ma dau in vant dupa minuni, ca si dracii fac multei, eu apreciez la un staret smerenia, dreapta socoteala, virtuti care nu prea sar in ochi asa ca minunile.

        el,
        inca o data, bogdaproste!

        Apreciază

      • Veaceslav said, on august 10, 2010 at 6:54 pm

        @ioana,
        Unde scrie „El” despre Nikolae Gurianov ca ar fi fost KGB-ist? va rog frumos sa fiti mai atenta, dealtfel puteti provoca tulburari.
        Iertare.

        Apreciază

      • ioana said, on august 11, 2010 at 7:24 am

        Doamne ajuta!
        Am zis de ieri ca imi cer iertare daca am inteles gresit.
        Doar nu sunt eu o persoana asa importanta ca sa creez tulburare – nu conteaza parerea mea.
        Inca o data, iertati-ma!

        Apreciază

  3. DM said, on august 10, 2010 at 11:30 am

    Incredibil, incredibil, incredibil!!!

    Oamenii astia nu mai au nici o frica! Spun pe fata ce sunt gata sa faca. Deja este foarte foarte clar (cred ca era clar de cativa ani de fapt).
    Fratilor, pregatiti-va de mers in munti: rucsac, cutit, cort, o icoana si credinta. La primul semnal trebuie sa iesim din orase sau sa ne intoarcem in tara (cazul unora), pt. ca altfel nu cred ca mai putem scapa de cipuri, foamete si razboi.
    Cei care mai pot tine un servici fara cip, sa-l tina cat mai pot, ca sa adune niste bani ce mai tarziu pot fi convertiti in provizii si/sau dati saracilor. Cei care stau la tara ar fi bine sa faca si ei ceva provizii de alimente si sa aiba bocceluta gata de plecare, in caz de nevoie.
    Avem munti in care ne putem ascunde (de ex. Apuseni, Retezat …) si cred ca putem supravietui o vreme cu ajutorul lui Dumnezeu.
    Frate Veaceslav, pur si simplu nu mi-a venit sa cred prima data ce ai tradus. Iti multumesc pentru efort.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • ioana said, on august 10, 2010 at 1:09 pm

      DM,
      daca inainte de icoana si credinta punem rucsacul, cutitull si cortul, nu cred ca se poate ajunge prea departe.
      Daca inversam valorile…:(

      Apreciază

      • DM said, on august 10, 2010 at 1:32 pm

        Ai dreptate Ioana. Cred ca ordinea vine pentru ca-mi este mult mai usor sa pun laolalta cele pentru munte decat sa-mi intaresc credinta.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  4. rortodox said, on august 10, 2010 at 11:44 am

    Daca ei chiar fac asta .. atunci e interesant ca se mai mira de ce le ia foc tara .. la propriu. Curios sa vedem ce se va intampla si la noi, atunci cand vom merge pe aceeasi ” poteca biometrica ” .. se pare in curand …

    Apreciază

  5. danutza said, on august 10, 2010 at 11:48 am

    Doamne, ce repede se misca fortele satanice! si cum ataca, in primul rand, ortodoxia ( vezi grecia, serbia, rusia si romania). Doamne, intareste-ne in credinta!

    Apreciază

    • rortodox said, on august 10, 2010 at 12:06 pm

      @ danutza

      Intrebai acu`ceva posturi de osteopatie ..

      Fondatorul ei este A. T. Still .. presupun mason .. prieten cu “Daniel David Palmer (1845-1913), founder of chiropractic, was a Freemason and an occultist. His original practice was to heal people with what he called “magnetic healing” which was a combination of laying on of hands, hypnotism and white magic. Of course it was not called white magic, it was called “magnetic healing” by Palmer.”

      Osteopathy and chiropractic stemmed from the same occult philosophical roots, but went in different directions. Both shared the idea that the body has the ability to maintain good health if allowed to do so, and both emphasized the manipulation of bones and joints. Both were started about the same time period in America in about the same geographic area, by men who had Scottish ancestry.

      <b?A.T. Still (the founder of osteopathy) and D.D. Palmer both studied magic and metaphysics. Both attended many of the same spiritist meetings, for instance both attended the spiritualist meetings at Clinton, Iowa on a number of occasions. (Gibbons, 1980, p. 13)

      A.T. Still built osteopathy on the foundation of teachings of men such as phrenologist/hypnotists such as Joseph Rodes Buchanan. Buchanan used hypnosis and manipulation of the head to radiate the cerebral fluid from the brain to the body, which was coming close to the basics of cranial osteopathy. How did A.T. Still come up with these new ideas? A.T. Still was able to study and conduct experiments on bodies by raiding Indian graves for bodies, which he says in his “Circumstances and Personal Experiences” he did thousands of experiments on.”

      Uita-te aici: ” http://quackfiles.blogspot.com/2004/11/osteopathy-and-chiropractic-little.html ” .. e clar …

      Apreciază

      • danutza said, on august 10, 2010 at 12:31 pm

        multumesc din suflet. sper sa imi conving prietena ca greseste apeland la osteopat, in loc sa mearga la icoana Maicii Sfinte!

        Apreciază

  6. Tardea Raluca Diana said, on august 10, 2010 at 11:55 am

    Sa ne pastram credinta prin rugaciune curata,sa ne iertam dusmanii,sa avem adevarata smerenie,insa sa fim vigilenti si sa nu cedam pt. locuri caldicele!Insa, a fi smerit nu inseamna a ceda!Dupa umila mea parere,a trecut vremea tacerii!Prin tacere,acum,Il rastignim din nou p Iisus.Sa nu fim,asadar, partasi la noul fenomen Pitesti.

    Apreciază

  7. fanu said, on august 10, 2010 at 12:34 pm

    astfel că din om în om să mărturisim ce ştim; cine crede a crede cine nu să ia cipul; spaţiul virtual este insuficient; din om în om să le zicem semenilor despre robia ce ni se arată.

    http://fanu.wordpress.com/2010/08/05/romania-sub-robie-bir-si-exil/

    Apreciază

  8. danutza said, on august 10, 2010 at 12:43 pm

    si totusi, nu ar fi bine sa gasim o posibilitate de a ne intalni? nu stiu cum, ca sa nu avem parte de surprize, dar…. cred ca timp prea mult nu mai avem. cred ca una e sa te retragi singur si alta e sa fie o comunitate, in care sa existe si un preot, pt ca avem mare nevoie de liturghie si de sfanta Impartasanie. plus suportul moral si fizic pe care ni l-am putea acorda reciproc. cred ca fratele saccsiv, desi bolnav, ne-ar putea ajuta cu idei. e clar ca a devenit, fara sa-si doreasca, un lider de opinie respectat de cei de aceeasi parte a baricadei si un om in care avem incredere. parerea mea! Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • Cineva said, on august 10, 2010 at 1:00 pm

      Problema românilor este că se duşmănesc unul pe altul, nu sunt uniţi. Asta o spune părintele Dionisie Ignat.

      Apreciază

    • ioana said, on august 10, 2010 at 1:17 pm

      danuta,
      aveti mai multa incredere in saccsiv decat in Hristos?
      Nu este si dumnealui om, cu familie si copil?
      Si mai mult: de cate ori in ultimele zile ne-a spus sa nu mai cautam lideri.

      REALITATEA vietii este furtuna de pe mare, ADEVARUL este Hristos!
      E mare pasul de la credinta la increderea in Dumnezeu. Pacat!

      Apreciază

      • danutza said, on august 10, 2010 at 2:47 pm

        ioana, iertare, poata ca nu m-am facut inteleasa. cum sa pui o asemenea intrebare? cum sa am de ales intre fratele saccsiv si Hristos? dar, tocmai pt ca suntem uniti , toti cei de aici, in Hristos, saccsiv, pt ca este o persoana demna de incredere, ar putea, pt ca stie mailurile, sa ne adune laolalta, pt a discuta…tot despre Hristos si despre vremurile care vin. sigur ca toata nadejdea noastra este in DOmnul, ca altfel am fi niste simpli comentatori care isi consuma timpul si energia scriind pe acest blog.cat despre lider, nu ma refer la lider al vreunei miscari sau partid sau al luptei impotriva sistemului, ci la lider de OPINIE!!!! atentie la diferente. indubitabil ca , cel putin in randul blogurilor de profil, e si lider de audienta. dar nu lider adica conducator .si…daca ai credinta in Dumnezeu, sigur ai si incredere in EL. Doamne-ajuta!

        Apreciază

  9. ady said, on august 10, 2010 at 1:46 pm

    Frate Saccsiv, am citit acest articol ca si cel de dinainte cu maxim interes, imi aduc aminte ca atunci cand ai publicat articolul cu viitoarele carduri de sanatate, un mirean a precizat ca e bolnav de diabet si ca va muri daca nu accepta cardul, ulterior ai si facut un articol cu raspunsul meu de atunci si anume ca solutia ar fi moarte pentru Hristos nu cardul, in acelasi timp ai relatat si sfatul mai bland al Danei parca, ca o solutie ar fi ascultarea de duhovnic.
    Am vrut mai dedemult sa iti scriu urmatoarele dar nu am prea avut timp, da ,Dana avea dreptate , eu poate am fost putin mai drastic, si anume sa iti asculti duhovnicul si eu as face la fel, dar in contextul in care majoritatea preotilor, dupa cum spunea si alt cititor chiar cu cifre, nu iau masuri si sunt indiferenti legat de actele biometrice, ce sa fac? Eu hotarat aleg pe Hristos si nu actele dar deja am discutii cu parintii, sotia, etc, Ce sa fac??? Mai publica te rog articole cu citate din Sf Parinti impotriva acestor acte. Scuze pt lungimea mesajului dar voiam sa te mai intreb ce sa fac? sa fug in muti si sa imi las familia ca nici acest lucru nu stiu cat de placut Ii este Lui Dumnezeu
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa iti dea putere, idei, inspiratie si sa Ne miluiasca pe toti.
    P.S. Mi-e foarte frica in aceste vremuri sa nu-mi pierd sufletu, dar nadajduiesc ca D-zeu Stie asta si nu ne va lasa. Amin

    Apreciază

    • danutza said, on august 10, 2010 at 3:14 pm

      sf Efrem Sirul:
      Viteaz suflet va fi acela care va putea sa-si tina viata atunci in mijlocul smintelilor; Ca daca putin va slabi credinta sa, lesne va fi inconjurat si va fi robit de semnele balaurului celui rau si viclean. Si neiertat se va afla unul ca acesta in ziua judecatii, ca insusi lui-si vanzator se va afla, ca cel ce a crezut tiranului de buna voie. De multe rugaciuni si lacrimi avem trebuinta, o, fratilor! ca sa fie cineva dintre noi intarit intru ispite. Fiindca multe vor fi nalucirile fiarei. Caci luptator impotriva lui Dumnezeu fiind, va voi sa le piarda pe toate …
      Fericit va fi acela ce se va afla curat si credincios, si va avea in inima lui credinta fara de indoiala catre Dumnezeu, ca fara de frica vor lepada intrebarile lui Antihrist, defaimand muncile si nalucirile lui….

      Cuvant al Sfantului Efrem Sirul

      „Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist”

      Sf. Lavrentie de Cernigov:

      „Creştinii vor fi omorâţi sau deportaţi în locuri pustii. Dar Domnul îi va ajuta şi îi va hrăni pe urmaşii Săi.”
      ..”.Această nenorocire se va prelungi trei ani şi jumătate, dar de dragul aleşilor Săi, Domnul va scurta aceste zile. In acele zile încă vor mai fi luptători puternici, stâlpi ai Ortodoxiei, care vor fi sub înrâurirea rugăciunii lui Iisus. Domnul îi va acoperi cu harul Său atotputernic şi nu vor vedea acele false semne, care vor fi pregătite pentru toţi oamenii.”
      …Sf. Lavrentie de Cernigov:

      “Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde, că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. Spunea că în acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei”.

      Proorocul Iezechiel: „Şi vor scăpa cei ce vor fugi dintre ei, şi vor fi în munţi, ca nişte porumbiţe cercetătoare…

      Părintele Dionisie Ignat, M. Athos (1909-2004): „E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea veac. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum înainte.

      IIsus:
      16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.

      17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.

      18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.

      19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!

      20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.

      ideal ar fi sa fii impreuna cu familia si sa va intariti in credinta! Doamne-ajuta!

      Apreciază

  10. el said, on august 10, 2010 at 2:49 pm

    frate trebuie sa actionezei dupa cum iti spune constiinta ta.Si cei din familia ta fac o alegere,de ce sa te culpabilizezi tu din cauza ca ei aleg lumea cu compromisul si indulcirile ei?Tu ai datoria sa-ti iubesti,sprijini,slujesti familia pe care ti-a dat-o Dumnezeu dar nu impotriva slujirii lui Dumnezeu.Daca Hristos ne zice despre madularele noastre acestea,cu atat mai mult se aplica pentru cei din familie ,madulare prin alaturare(sotie,sot) sau descindere(fii,fiice,mama,tata) ,caci :
    „Iar daca ochiul tau cel drept te sminteste pe tine,scoate-l si arunca-l de la tine,caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale,decat tot trupul tau sa fie aruncat in gheena.
    Si daca mana ta cea dreapta te sminteste pe tine,taie-o si o arunca de la tine,caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale,decat tot trupul tau sa fie aruncat in gheena.”
    Si inca:
    „Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor,marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu,Care este in ceruri.
    Iar cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu,cCare este in ceruri.
    Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace ,ci sabie.”
    Grele cuvinte dar acesta e Adevarul vesnic pentru ca:”cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece”.

    Stiu ca e foarte greu,si cu cat ne-am legat mai mult de lumea aceasta ne va fi mai greu sa ne rupem de ea si vom face un efort mai dureros.Si mai vine si dracul la constiinta omului sa-i zica ca nu e drept sa-si paraseasca familia,fratii ca se face vinovat de lipsa de dragoste care e prima intre porunci si deci nu e „binecuvantata” alegerea lui.Dar acesta nu e decat un futil atrificiu logic al mintii de a rastalmaci gresit invataturile lui Hristos;caci zice si in Lege ca MAI INTAI : „iubeste pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta,din tot cugetul tau si din toata vâtutea ta” si ABIA APOI zice „si pe aproapele tau ca pe tine insuti”.Si nu zice ca sa-l iubesti nici pe aproapele MAI MULT ca pe tine;ori daca tu pentru tine alegi ceva ce este greu de ce ai fi obligat sa acorzi mai mult aproapelui?oricum nu legea lui Dumnezeu te-ar obliga la asta ,cel mult o logica pervertita sau o slabiciune.

    Frate e greu,dar cu Hristos totul este posibil.Dumnezeu nu e un calic,El ne-a adus pe lume sa fin FII AI LUI DUMNEZEU,sa-l rugam cu umilinta sa ne dea puterea de a ne face FII.
    Maica Domnului sa ne intareasca si sa ne poarte de grija.

    Apreciază

  11. Aurora said, on august 10, 2010 at 3:01 pm

    Suntem intr-un moment de mare rascruce al vietii noastre. Nu stim incotro s-o luam. Preotii ,in loc sa ne intareasca in hotararea de a nu lua cipul, ne spun sa ne preocupam de pacate, nu de cip. Ca si cum cipul n-ar fi pacat. Este cel mai mare.Pt. ca ne duce la pierderea sufletului. In cine sa mai avem incredere ? Majoritatea prietenilor si cunoscutilor sunt gata sa ia cardul de sanatate, nu vad nimic rau in el, iar daca le spui ca are cip, ei iti raspund. „Si ce daca ? Facem si noi ce face toata lumea.” Daca mai multa lume ar fi citit Sfanta Scriptura, sunt sigura ca li s-ar fi aprins beculetele in legatura cu documentele biometrece si cu numarul fiarei pe care-l contin, dar cei mai multi sunt analfabeti duhovniceste si daca incerci sa le explici, te cred nebun. Sigur ca cel mai mare impact l-ar avea preotii daca le-ar spune clar si raspicat credinciosilor sa nu accepte aceste documente blestemate care inseamna primul pas spre lepadare.
    Fratilor, sa gasim o modalitate sa ne intalnim, caci maine-poimaine vine c.n.a-ul si ne pune botnita. Atunci cum vom mai afla unii de altii ?Daca se vor adeveri profetiile celor doi pustnici de pa Giumalau privind revoltele din 2011 si apoi inceputul marelui razboi, sa stiti ca mai avem foarte putin timp. Va sfatuiesc pe toti cei care vor sa se mantuie sa cititi Biblia integral – vom fi intrebati la Judecata daca am citit-o.Sa facem cat mai multa milostenie, sa ne impacam cu toti dusmanii, sa ne intalnim 2-3 prieteni si sa facem acatiste impreuna, sa facem spovedanie dupa pravila, cu marturisire completa, cu toate faptele si cugetele noastre rele inca de la varsta de 7 ani, sa ne rugam si pentru cei ce nu se roaga -poate ii va intoarce Dumnezeu – si sa incercam sa facem pe cat posibil cele placute lui Dumnezeu ca sa nu ne prinda moartea nepregatiti .Daca aveti mila si dragoste, rugati-va si pentru fiii mei Andrei si Stefan sa-i intoarca Dumnezeu la pocainta, caci tare ma necajesc din pricina necredintei lor.Si sa ne rugam cu totii pentru fratele Saccsiv sa-l tina Dumnezeu sanatos si sa-l pazeasca uneltirile vrajmasilor. Maica Domnului , vino in ajutorul nostru !

    Apreciază

  12. […] mai detaliat cititi aici. […]

    Apreciază

  13. Razboinicul Luminii said, on august 10, 2010 at 6:02 pm

    Prea multa precipitare…ce vrem, de fapt?

    Sa formam comunitati – pai ele sunt-deja- sunt familia noastra duhovniceasca, fratii duhovnicesti ai aceluiasi parinte duhovnic.
    Rudenia duhovniceasca este mai mare decat rudenia trupeasca – spune un Sfant parinte.

    Nu inteleg cum cred cei ce vor – sa ne cunoastem – ca, daca ne vom cunoaste – ne vom usura chinurile – ce ne asteapta.
    Cum? In ce fel?
    Ca Rugaciunea este de capatai si legatuta cu Hristos Domnul prin Sfintele Sale Taine – invariabil legatura cu parintele duhovnicesc.

    Nu va subestimati duhovnicii pe care vi I-a randuit Domnul! (Numai daca nu umblati de la unul la altul – o mare greseala)

    Ma doare sa citesc cum unii isi blameaza duhovnicul pe motiv ca ii indeamna – mai intai sa-si vada de pacatele proprii. Asta este foarte CORECT !
    Caci pentru pacatele noastre – ni se intampla – aceste vremuri.

    Panica nu este de la Dumnezeu. Ea se naste – din frica. Este de la diavolul care acum nu mai are decat putin timp, racneste din rasputeri, creaza confuzie caci in apele tulburi poate pescui nestingherit., Clar!

    Munti, rucsaci, pioleti, bocanci, ierburi, radacini, busole, carti despre plantele comestibile…s.m.muulte, a – suna ca un scenariu – de film.
    Si asa pierdem timp pretios, pierdem PREZENTUL fratilor facand scenarii pentru un viitor – mai…usor de suportat.

    Daca ne spune un duhovnic precum pr.Iustin ca solutii lumesti NU EXISTA – ne repeta Saccsiv -doar-doar ne va intra in cap si….degeaba.
    O tinem pe-a noastra.

    NU VA DEFAIMATI DUHOVNICII! Nu ii minimalizati! Suparati pe Domnul iar Ingerul pazitor se va retrage si vom ramane fara protectie!

    Parintele Efrem Katunakiiotul spune lucruri minunate despre ascultarea de duhovnic. Inclusiv ca, si daca duhovnicul te-ar sfatui gresit – pentru ascultarea ta – Domnul va indrepta totul in bine.

    „Ascultarea face minuni: ascultarea va aduce toate harismele. Prin ascultare Hristos da rugaciunea. Nu ne mantuie rugaciunea; ci ascultarea de duhovnic ne mantuie.”

    Cititi cu atentie si mare mangaiere veti avea. Si – mai mare folos!
    http://pelerininathos.wordpress.com/2009/11/18/parintele-efrem-katunakiotul-despre-ascultarea-de-duhovnic/

    Iar pe Saccsiv mai lasati-l in pace – ca face destul!
    (Eu ma intreb cand mai are timp si omul acesta sa respire, sa manance, sa doarma, sa
    se spele, sa se mai ingrijeasca si de cei dragi ai sai…).

    Fratilor,
    Lagauta cu HRISTOS DOMNUL prin Sfintele Taine ale Bisericii Sale!

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on august 10, 2010 at 6:05 pm

      Scuze pentru greseala! Rectific ultima fraza:

      Legatura cu HRISTOS DOMNUL prin Sfintele Taine ale Bisericii Sale!

      Apreciază

      • el said, on august 10, 2010 at 10:05 pm

        @Razboinicul Luminii

        tot pe tema duhovnicului din cartea Faramiturile Ospatului a Sf IGNATIE BRIANCIANINOV(un parinte ale carui scrieri m-au ajutat mult sa-mi clarific multe din cele ale credintei,il recomand bucuros din toata inima,e de MARE FOLOS) :

        „Poate ni se va răspunde: “credinţa novicelui poate suplini lipsurile bătrânului”. Acest lucru nu este adevărat! DOAR INCREDEREA IN ADEVAR te salvează; alăturarea credinţei la minciună şi la nălucirile drăceşti duce la ruină, după învăţătura Apostolului. “N-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciunii, zice el referitor la cei se pierd de bună voie. “Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut minciuna” (2 Ies. 2, 10-l2). “După credinţa voastră, fie vouă!” (Matei 9, 29), le-a spus Domnul, Adevărul întrupat, la doi orbi, iar aceştia s-au vindecat de orbirea lor. Minciuna şi ipocrizia n-au dreptul să repete cuvintele Adevărului întrupat, pentru a-şi justifica conduita criminală prin care îl pierd pe aproapele lor.

        Avva Pimen ne cere să rupem cu un bătrân, dacă petrecerea cu el se arată vătămătoare pentru suflet; aceasta presupune, evident, că bătrânul în cauză încalcă tradiţia morală a Bisericii. Este cu totul altceva, şi nu-i păgubitor pentru suflet, când eşti tulburat doar de gânduri: gândurile ce ne tulbură sunt în mod sigur de origine drăcească. Nu trebuie să le cedezi. Dracii sunt în mod sigur prezenţi acolo unde noi ne folosim duhovniceşte, încercând să ne tulbure.

        Ascultarea mănăstirească aşa cum era practicată de către călugării de odinioară este o taină duhovnicească înaltă. Nouă ne este imposibil de a o imita în întregime. O putem doar contempla cu veneraţie şi prudenţă şi să ni-o asumăm în duh. Vom da dovadă de o judecată dreaptă şi de o înţelepciune salutară dacă, citind vieţile şi rânduielile părinţilor din vechime – ascultarea fiind la fel de uimitoare ca a ucenicilor – vom constata în vremea noastră un declin general al creştinismului. Va trebui să recunoaştem că nu suntem în stare să moştenim în întregime practicile Părinţilor. Dar este o mare binecuvântare a lui Dumnezeu şi o mare fericire să ne putem hrăni cu fărâmiturile ce cad de la masa Părinţilor. Aceste fărâmituri nu constituie o hrană suficientă, dar ele pot, nu fără a ne lăsa un sentiment de frustare şi de foame, să ne scape de moartea spirituală

        Doamne ajuta!
        Si sa ne daruiasca Hristos discernamt si mare mila.

        Apreciază

    • el said, on august 10, 2010 at 9:40 pm

      @Razboinicul Luminii

      ai dreptate frate in ce priveste beneficiile ascultarii de duhovnic.Fragmentul catre care dai link e dintr-o carte minunata despre parintele Efrem Katunakiotul;mare parinte sfant contemporan unul din (putinii)ucenici ai avei Iosif Isihastul(Spileotul); sa avem parte de rugaciunile lor !!
      Face minuni ascultarea de duhovnic si e piatra unghiulara a cresterii duhovnicesti.
      Problema duhovnicului e CAPITALA in ce priveste mantuirea noastra;insa trebuie avuta mare bagare de seama la ce fel de duhovnic ne alegem,ca nu toti sunt la fel.
      Asa cum omul firesc atunci cand e bolnav va cauta, daca e intelept,un doctor priceput sa-l trateze ;cu atat mai mult noi suntem obligati sa ne cautam doctor sufletesc POTRIVIT.Cine se va duce sa fie taiat de un chirurg prost?
      Duhovnicul bun trebuie sa fie cu discernamat si acrivie la invatatura ortodoxa;nu ne poate porunci,sfatui cele impotriva lui Dumnezeu sau invataturilor sfintilor parinti.
      Iata ce ne invata pe tema aceasta Sf Simeon Noul Teolog:

      „l(…) zice Sfântul Simeon Noul Teolog celor din timpul său, “şi să înveţi a trăi după Evanghelie, nu te da pe mâna unui dascăl fară experienţă sau robit de patimi, ca nu cumva să deprinzi de la el în locul vieţii evanghelice o viaţă drăcească. Căci învăţătura dascălilor buni este bună, iar a dascălilor răi este rea. Seminţele rele vor produce cu siguranţă roade rele. Orice om orb care vrea să-i călăuzească pe alţii este un impostor şi îi aruncă pe cei ce-I urmează în prăpastia pierzării după cuvântul Domnului: “dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă ” Matei 15, 14).”

      Intr-o altă împrejurare, acest mare slujitor a lui Dumnezeu, după ce l-a sfătuit pe un călugăr să trăiască după poveţele părintelui său duhovnicesc, adaugă: “desigur, trebuie să procedeze astfel, cel ce ştie că părintele său duhovnicesc este în comuniune cu Duhul Sfânt, că nu va spune nimic împotriva voii lui Dumnezeu, ci va propovădui, după darul pe care l-a primit şi după puterea de a înţelege a ucenicului său, ceea ce-i place lui Dumnezeu şi ceea ce este folositor sufletului; altfel se va afla în penibila situaţie a celor ce ascultă de oameni şi nu de Dumnezeu”. In acest sens Apostolul porunceşte: “Nu vă faceţi robi oamenilor” (l Cor. 7, 23). El le cere slujitorilor să-şi împlinească sarcina într-un chip duhovnicesc, “nu ca cei ce caută să placă oamenilor”, ci în calitate de “slugi ale lui Hristos, făcând din suflet voia lui Dumnezeu” (Efes. 6, 6) în slujbele exterioare rânduite pentru oameni. “Căci acum, zice Apostolul, caut să înduplec oamenii sau pe Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai plăcea oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos” (Gal. l, 10). “Au nu ştiţi că celui ce vă daţi spre ascultare robi – (fie unui om cu înţelepciune trupească, fie lui Dumnezeu) sunteţi robi aceluia căruia vă supuneţi: fie ai păcatului spre moarte, fie ai ascultării spre dreptate? (Romani 6, 16). Ascultarea îl formează pe cel ascultător după imaginea celui ce-l povăţuieşte: “Şi zămisleau oile cum erau nuielele şi fătau oile miei pestriţi, tărcaţi şi negri” (Facere 30, 39

      Asa ca nu putem sa ne aruncam orbeste sub ascultarea oricui fara sa suferim consecintele de rigoare.Daca nu invata duhovniceste duhovnicul si ucenicul va face alegeri rele sfatuit de el,NU E NEVINOVAT ucenicul.Sa nu ne amagim cu gasitul unui „tap ispasitor” ca stratagema asta n-a mers de cand cu caderea omului in rai cand fiecare se intrecea sa-i gaseasca responsabil pentru greseala;Adam pe Eva,Eva pe sarpe si stim ca au fost izgoniti amandoi din rai.Sa avem grija si noi ce parinti si invatatori urmam.

      Apreciază

  14. el said, on august 10, 2010 at 7:40 pm

    @ioana

    imi cer scuze ca postarea adresata lui Veaceslav despre inaintasul si formatorul actualului patriarh Kiril al Rusiei a fost un fragment rupt dintr-un context si ar putea preta la oarece confuzie.Mentionez deci ca se refera la nevrednicul de pomenire Nicodim Rotov episcop de Leningrad si „parintele ecumenismului” in Rusia ,un nefericit apostat ecumenist si latino-papofil care a si sfarsit cu o moarte jalnica la picioarele Papei Ioan Paul I cu care avea stranse prietesuguri si legaturi.

    Parintele Nicolae Gurianov este un sfant parinte rus contemporan,adormit in august 2002,impodobit cu multe daruri duhovnicesti, despre care eu as dori sa stiu mai multe;am aflat intaia oara despre acest parinte prin anii 1994 de la un monah(actualmente ieromonah)care-l vizitase in vremea aceea pe staret in insula Zalitului unde traia si care mi-a deschis atunci interesul asupra parintelui.Eu in netrebnicia mea nu m-am invrednicit sa-l cercetez desi aveam acest gand,acum regret si de atunci am ramas cu interesul fata de acest parinte.
    Fratii de la Razboi intru Cuvant au un mic material despre parintele Nicolae.Eu nu ma indoiesc ca a fost un om sfant si as dori sa ma bucur de invataturile staretului.

    Apreciază

    • Veaceslav said, on august 10, 2010 at 9:06 pm

      @el,
      o sa-mi dau toata straduinta sa traduc cat mai multa informatie (inclusiv si documentarul) despre acest Sfant contemporan Nicolae Gurianov. Roagate te rog pentru mine, sa fac acest lucru cat mai repede posibil cu ajutorul Lui Dumnezeu. Cred ca este de o necesitate foarte mare pentru ca parintele a lasat sfaturi ce tin de documentele electronice si de aceste timpuri apocaliptice pe care le traim.
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

      • el said, on august 10, 2010 at 9:46 pm

        Veaceslav
        Dumnezu sa-ti ajute frate ! Si parintele Nicolae sa te lumineze.
        Astept cu interes lucrarea.

        Apreciază

    • ioana said, on august 11, 2010 at 7:33 am

      el,
      mi-am dat seama ca am inteles gresit, si mi-am cerut iertare.

      Apreciază

      • Veaceslav said, on august 11, 2010 at 8:26 am

        @ioana,
        iarta-ma si pe mine Ioana.

        Apreciază

      • ioana said, on august 11, 2010 at 10:50 am

        Veaceslav, el,
        voi scoate din biblioteca si voi reciti cartea pe care o am despre Staretul Nicolae de la Zalit
        (scrisa de ieromonahul Nestor), chiar astazi. Asa, un mic canon pt greseala mea.
        Ma bucur ca ati avut intelegere fata de mine.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on august 11, 2010 at 11:06 am

        @ioana
        nu-i nevoie sa te scuzi,fragmentul acela putea preta la oarece confuzie din cauza lenei mele de nu-l fi formulat corespunzator.
        esti o fericita ca dispui de aceasta carte pe care si eu ar trebui sa mi-o procur.

        Apreciază

      • ioana said, on august 11, 2010 at 11:13 am

        el,
        nu o aveti inca???
        Pana deseara o termin!
        E foarte smerita, putine pagini.Si la sfarsit, cateva poze.

        Apreciază

  15. pepikul said, on august 11, 2010 at 1:08 am

    Veaceslav. frate, iti urez spor la munca in slujba ADEVARULUI! Dumnezeu sa te lumineze si sa-ti intareasca sufletul in a-ti indeplini misiunea! Doamne ajuta!

    Apreciază

  16. el said, on august 11, 2010 at 11:33 am

    @ioana
    imi cer iertare ca m-am adresat dv la persoana 1 fara sa-mi dau seama.

    nu am(inca) cartea aceea,de alfel multe imi lipsesc mie pacatosul!

    Apreciază

    • ioana said, on august 11, 2010 at 11:57 am

      🙂 nici nu observasem formula de adresare. E voie si pe viitor, chiar va rog.
      Eu nu imi permit sa tutuiesc pe nimeni in primul rand pt ca ma simt nevrednica de a va numi frati si surori, asa cum mi-ar place.
      Veti avea si cartea, ca Domnul ne da ce ne dorim si ne e spre mantuire. O am din 2004.
      Multe le am eu, desi nu le merit.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  17. […] AMERICANII ACCEPTĂ ÎNCIPAREA 666 IAR RUŞII SUNT PE CALE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.