SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

   Citez din articolul Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri si viitorul sinod panortodox:

– Parinte Ioan, Sfintia Voastra cum vedeti problema aceasta a cipurilor? Cum afecteaza ele mantuirea si cum sa se raporteze credinciosii la ele, atata timp cat insisi episcopii si duhovnicii lor ii indeamna la aceasta pecetluire?

– Ce pot sa spun? Este limpede ca ni se pregateste o cumplita dictatura. Aceasta dictatura a cuprins si paturile bisericesti, din pacate si in curand sinodul se va transforma intr-o dictatura colectiva, incat nimeni sa nu se poata impotrivi. Se vorbeste mereu de Ortodoxie, suntem ortodocsi, dar ce fel de ortodoxie? Ecumenica? Satanica? Mantuirea vine numai prin doua lucruri: dreapta credinta si faptele. Fara dreapta credinta poti sa faci orice fapta buna, poti sa arzi si in foc pentru Hristos, dar daca nu ai dreapta credinta, degeaba… Daca nu mergi pe drumul cel drept cu masina, n-ajungi la destinatie. Asa cad bisericile toate. Apropo de antihrist, ati citit vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt cu Sfantul Serafim de Sarov? O vedenie infricosatoare, ca intr-o noapte a aparut Sf. Serafim de Saraov la Sf. Ioan de Kronstadt si l-a luat intr-o rapire duhovniceasca prin vazduh si s-au aratat acolo munti de trupuri insangerate… Asta a fost cu vreo suta de ani in urma si s-a petrecut in Rusia, dar ce s-a intamplat acolo se intampla peste tot. „Pai, ce-s cu trupurile astea?” „Astia sunt mucenicii de pe timpul lui antihrist. Rau de sange”. „Ce-i cu asta?” „Asta e sangele varsat pentru Hristos de pe timpul lui antihrist”. Vede deodata norii si niste sfesnice albe frumoase ardeau sus, la Sfanta Treime. Si au inceput sa cada: unul, zece, o suta, trei sute, cu miile cadeau jos. Cand ajungeau jos, se stingeau, se sfarmau cu desavarsire, nu mai era nimic. „Ce inseamna asta”? „Asa vor cadea bisericile in erezie”. La urma au ramas numai sapte sfesnice arzand. Astea sunt cele sapte biserici, care au ramas in dreapta credinta. Trebuie sa va ganditi: Ce inseamna astfel de biserici? Vor fi biserici intregi sau biserici regionale sau biserici statale, cum va fi? Nimeni nu stie. Scris este: «Cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui». Niciodata nu trebuie sa te miri de cei ce cad. Sa te miri de cei ce stau. De cazut e usor. Cel ce iubeste viata aceasta, o pierde pe cea din vesnicie. Aceia sunt cei ce se leapada pentru interesele materiale de Iisus Hristos, de dreapta credinta. Il caut pe Dumnezeu cu adevarat, nu ma leaga nimic in lumea asta. Preotii de mir sunt o problema; ei sunt casatoriti, au o familie, si singura lor sursa de existenta este preotia. Si ca sa-si intretina familia, sa-si ia hrana la copii, se leapada de Hristos. Ei fac cica „sfanta ascultare”, asa i-a invatat comunistii pe preoti si pe ierarhi – „sfanta ascultare”. De cine sa asculti: de Dumnezeu sau de satana? Aici e intrebarea. Ascult de Dumnezeu, de satana n-avem nevoie.

– Parinte, si cui lasam turma? Oamenii nu stiu, sunt prost informati, preotii nu le spun nimic.

– Pai ce sa le spuna preotii? Nu prea ii intereseaza pe preoti. Preotul isi vede de familia lui, de spovedit, de impartasit, de inmormantat, de botezat, isi fac datoria.

– Multi isi pun problema: Ce fac daca nu iau actele acestea cu cip? Cum voi putea vietui?

– Depinde ce fel de trai vrea: trai in Hristos sau trai in lumea asta, ca sa traiesti bine pe pamant. Isav, pentru un blid de linte s-a lepadat de dreptul de intai nascut. Asa si noi de mantuire, pentru o paine, pentru un blid de linte. Cine are nevoie de cip sa-l ia, cine nu, nu.

– Asa-i, parinte, dar unii propovaduiesc ca daca ai credinta in suflet, poti sa primesti cipul si nu-i lepadare.

– Dar unde-i credinta daca primesti cipul? In numele cui crezi? Cipul pe cine reprezinta?

– Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.

Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.

– Am inteles ca vor incerca sa puna un cip chiar la nastere, noilor nascuti. Si atunci mama ce sa faca, in cazul in care va fi obligata sa-si lase copiii implantati de la nastere?

– Sa duca viata curata, ca si o fecioara. Sa nu mai fie mama, ca sa nu bage un suflet in iad si sa se duca si ea cu el cu tot in iad.

– Dar ce sa faca cele care sunt acum insarcinate, care trebuie sa nasca?

– Inainte nu existau case de nastere. Se gasea cate o batrana, cate o baba, cate o moasa. Caci daca vrea Dumnezeu sa traiesti, traiesti, daca vrea sa mori, mori. Mori crestin, nu mori lepadat de Hristos. Ce va folosi unui om daca va castiga lumea toata, dar isi va pierde sufletul sau? Degeaba ai functie mare, degeaba ai bani multi, degeaba ai viata lunga, – la ce-ti foloseste?

– Atunci inseamna ca nu mai este de folos sa te casatoresti.

– Pai, nu prea e de folos, mai ales pentru aceste vremuri. Daca era de folos, ma insuram si eu. Viata, o singura data o ai data de Dumnezeu aici pe pamant. Ce faci cu ea? Cum o folosesti? Asta conteaza. Poti sa castigi viata cea vesnica, si poti s-o pierzi definitiv. Fiecare alege. Nu culege, alege. Daca culegi, mananci mere stricate pana mori.

– Parinte, stiti ca se pregateste cel de-al optulea sinod ecumenic. Ce efecte credeti ca va avea el aspra Bisericii?

Cred ca acest sinod va fi mai mult unul ecumenic, decat panortodox. Un sinod de amestec. Una-i prietenia sociala, tehnica, politica, alta este prietenia duhovniceasca. Eu niciodata nu am sa pot sa fiu prieten cu un catolic, nici cu un protestant, nici cu un otoman, nici cu un iudaic, nici cu un pagan, nici cu un ateu.

– Si cum ne raportam la ei?

– Intr-o familie sunt mai multi frati, nu? Sunt si ascultatori si neascultatori, sunt crestini si necrestini. Sunt si oameni cinstiti, si sunt si banditi si hoti. Suntem creati de Dumnezeu, dar nu toti suntem fiii lui Dumnezeu. Cum pot sa fiu eu prieten cu un adventist care scuipa o icoana a Maicii Domnului? Eu fac cruce, el scuipa crucea; eu sarut icoana, el scuipa icoana. Cum pot eu sa fiu prieten cu el? Se poate? Nu se poate.

– Stiti ca in doua biserici stim noi, una in Iasi si una in Timisoara, sunt inregistrari facute ca s-a slujit un ritual masonic, oficiat de preoti ortodocsi, ca si la calugarie, un ritual al cavalerilor de la Malta.

– Nu dau atentie dreptei credinte. Asta este. Nu stiu ce inseamna dreapta credinta. Daca se spune in sinoade ecumenice ca cel ce se roaga cu ereticii sa fie anatema, cum nu ne infricosam? Dar masonii nu sunt eretici? Ce sunt ei? Daca eu ma rog cu un catolic, cu un mason, nu cad sub anatema? Cad. Prieten pot sa fiu cu el, in masura in care cumparam o paine impreuna, lucram un ogor impreuna, facem o masina impreuna, nu? Negot facem, dar in ceea ce priveste credinta, nu. Ce legatura are intunericul cu lumina? Adevarul cu minciuna? Dreptatea cu nedreptatea?

– Ce sfat le dati credinciosilor care nu mai au in jurul lor duhovnici care sa marturiseasca dreapta credinta si care sa lupte impotriva sistemului acesta antihristic? La cine sa se duca?

– La Hristos sa se duca. Sa se roage. Ce sa faca altfel? Sa se spovedeasca, sa se impartaseasca, ca harul lucreaza in continuare …daca preotul e hirotonit si nu-i eretic.

– Dar daca slujeste cu ereticii?

– Treaba lui, nu ma mai duc. Sa se roage la Dumnezeu. Ce faceau primii crestini cand erau prigoanele acelea pagane? Il slujeau pe Hristos si mureau. Asta e solutia. Ori murim, ori traim, ai Domnului sa fim.

– Ce sfant e mai apropiat de romani, acum in vremurile acestea?

– Maica Domnului, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru. Dar, din punct de vedere istoric il avem pe Sfantul Andrei, Apostolul care a pasit pe pamantul tarii noastre. Daca nu-i Maica Domnului, nu exista mantuire. Nu exista. Cel ce nu se impartaseste des, ca sa ia legatura cu Iisus Hristos si cel ce nu are pe Maica Domnului de prieten si de ajutor, nu se poate mantui. Nu zice Mantuitorul ca „cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu voi petrece intru el”? Noi ce dorim, decat sa petrecem cu Iisus Hristos, nu? Si mai zice ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu, nu are viata intru el”. Ce rost are viata fara Hristos? Vorbim de viata in Hristos, viata duhovniceasca, dar carei aceea? Degeaba faci mancare daca nu mananci, nu? Vorbesti despre Dumnezeu, dar fugi de El. Ce inseamna vrednicie pentru impartasanie? Intai si intai sa ai dreapta credinta, in al doilea rand sa ai dragoste si sa-l doresti pe Iisus Hristos, ca sa te unesti cu El, in al treilea rand sa fii impacat cu toata lumea, sa fii spovedit, sa te rogi pentru vrajmasi; cauta, vezi poruncile si apoi te impartasesti. Nu-i asta viata in Hristos? Cam asa spune Sfantul Nicolae Cabasila, nu? Mantuitorul a zis ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are viata intru el”. De unde viata? Nu de la Hristos? Dar dracul intotdeauna incearca sa-i desparta pe crestini de Sfanta impartasanie, ca sa nu se impartaseasca; sa nu aiba putere, sa nu aiba legatura cu Dumnezeu, ca daca te impartasesti cu Sfintele Taine, te unesti cu Iisus Hristos. Cum spun Sfintii Parinti: Trup cu trup, Sange cu sange si Duh cu duh, fac una cu Iisus Hristos. „Cine mananca trupul Meu petrece intru Mine”. Cine nu vrea sa petreaca cu Iisus Hristos? Cine nu vrea sa-L aiba pe Iisus Hristos in El? Masonii, ateii, necredinciosii, nu? Ce faceau primii crestini? Se impartaseau in toata ziua si erau atat de infocati in credinta, incat lasau familii, lasau servicii, averi, tot si-l marturiseau pe Hristos in public. Si primeau cele mai crunte chinuri, si asa Il marturiseau pe Iisus Hristos. Daca n-ai pe Mantuitorul Iisus in tine, tremuri la prima adiere de vant. Ce-i foloseste omului viata, daca n-are pe Dumnezeu si traieste ca un pagan? Prin rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre. Prin rabdare, rabdare… Ne supunem la toate, dar pana la credinta. Ne-am nascut crestini ortodocsi, trebuie sa murim crestini ortodocsi, altfel nu ne mantuim.

– Si daca biserica noastra va pactiza cu catolicii?

– Eu n-am sa fiu catolic niciodata. Nu-i mai pomenesc. Papa uzurpa tronul lui Iisus Hristos, nu? Cine a facut pe papa vicar? S-au uitat sute de milioane de oameni la televizor cand a fost intronizat papa, dar cand L-au vazut pe Iisus sa vina sa-l aseze pe el vicar? Unde era papa cand Mantuitorul S-a rastignit pentru oameni? Unde era papa cand Dumnezeu a creat lumea? Dar cand au facut inchizitia si cand au facut cruciadele? A auzit toata lumea, stie toata lumea de faradelegile lor. Marturie sunt mucenicii de la Muntele Athos si din alte parti. Toate minciunile sunt de la romano-catolici, toate inselaciunile. Ei nu se apropie de dreapta credinta, ei n-au harul Duhului Sfant si nici nu fac invocarea Duhului Sfant. Asa cum a inceput lumea, asa si sfarseste.

– Adica?

– Prin mucenicie. Cum a inceput crestinismul asa si sfarseste. Si-i ia Dumnezeu pe cei ai Lui.

– Credeti ca vom reveni la biserica de catacomba?

– Asta Dumnezeu stie. Nu stiu daca catacomba va mai fi de vreun folos. De folos iti este sa pastrezi dreapta credinta, sa marturisesti. Si asta a spus-o Apostolul Pavel: sa crezi cu inima, sa marturisesti cu gura. Si unde sa te mai cobori in catacomba, ca te vede de la 15 kilometri inaltime si la 4-5 metri adancime.

– Deci sa ramana fiecare acolo unde este si sa marturiseasca?

– Dar unde sa te duci? La turci, la paganii aceia? In Italia, la eretici? Unde sa te duci? Asta e o inselaciune. Ma duc sa ma retrag, sa ma ascund. Unde? Dupa care copac? Acelasi lucru l-a spus si parintele Iustin. Mai, stati acolo, si marturisiti. Asa cum s-a intamplat la manastirea Iviru, la cruciada a patra cu icoana Maicii Domnului, Portarita. Au luat-o de la poarta, in biserica, ca sa-i ocroteasca de furia cruciatilor. Icoana s-a dus iar la poarta. Au luat-o in biserica, s-a dus iar la poarta. Cand s-o ia din nou, le-a spus Maica Domnului: „Eu va apar pe voi, nu voi pe mine”. Ce, noi il aparam pe Dumnezeu? Dumnezeu ne apara pe noi. Si cand au atacat cruciatii, intr-o secunda, un nor asa de gros, o ceata asa de mare de nu se mai vedea mana, a venit peste ei. A fost furtuna, a rasturnat tot, s-a desfiintat cruciada a patra. Am fost nu stiu la ce manastire la Muntele Athos, unde s-a daramat biserica. Uitati, foarte interesant. Era la cruciada a patra. La o parte din preoti le-a fost frica de cruciati, cand ii vedeau imbracati cu zale, cu sulite, cu iatagane si au primit sa slujeasca cu romano-catolicii in biserica. Iar in timpul liturghiei, s-a daramat biserica pe ei si i-a omorat. Acum cativa ani in urma, m-am dus acolo la manastirea aceea si bucatarul era un oltean de-al nostru si tocmai se ridica biserica. Erau cinci romani zidari, erau sus acolo cu o macara, rezideau biserica. Ce-i cu asta? Ce s-a intamplat? De ce o ridica. Zic ca Uniunea Europeana a dat treisprezece milioane de euro ca sa refaca biserica, sa zideasca, ca sa nu mai vada biserica daramata, ca sa nu mai intrebe nimeni de ce s-au daramat biserica si sa afle ca s-a daramat dupa ce au slujit ortodocsii cu catolicii. M-am mai dus o data si n-am mai vazut biserica deloc. Era o cladire mare, acoperita, inautru se vedea biserica, dar afara nu se mai vedea, ca sa nu se mai stie trecutul. La manastirea Marea Lavra, doi preoti acolo au slujit cu catolicii, dar cand au murit, n-au mai putrezit. Ei vor sa ingroape trecutul, dar nu vor reusi. Insa nici noua nu ne va fi usor; va fi vreme de mucenicie! Dar sa nu ne temem ca nu noi, ci Maica Domnului ii va apara pe toti cei care nu s-au inchinat lui veliar.

extras din revista Atitudini, nr. 7

   Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

FOARTE IMPORTANT: Preotii CATERISITI deoarece refuza CIPUL, NU ISI VOR PIERDE CAPABILITATEA HARICA. Ei vor putea savarsi lucrari valide in Biserica

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face?

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

   Iata si o inregistrare din 2009 cu parintele:

   La articolul Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP? gasiti si alte inregistrari cu mari duhovnici ce cu totii indeamna clar: sa nu luam nici un act cu cip, nici buletin, nici pasaport, nimic. Si ideea aceasta se parea ca o imbratiseaza multi. Asta pana cand a parut stirea ca guvernul vrea sa impuna noua CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE. Dupa aceea, unii s-au inmuiat iar cativa au inceput chiar sa-i atace furibund pe cei ce indeamna dupa exemplul acestor stalpi ai ortodoxiei …

Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas …

   Din nefericire, varful de lance al acestei actiuni au devenit cei de la RAZBOI INTRU CUVANT. Si grav este ca unii se bucura de noul lor mesaj caldicel. Am gasit accidental azi materialul din 2009 de pe Apologeticum, preluat si pe blog cititorului boddyca:

Parintele Ioan de la Rarau despre cipuri si despre viitorul sinod panortodox

   Ei bine, de cand razboinicii au inceput sa actioneze si acest acesta a inceput sa ne atace … Si mai sunt cativa ca el. Acestea sunt roadele noii lor lucrari.

   Cititi va rog si:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

   Mucenicia va fi strans legata de vremurile apocaliptice ce bat la usi. Si este firesc. Iata ce spune parintele Ioan:

   Asa cum a inceput lumea, asa si sfarseste. Prin mucenicie. Cum a inceput crestinismul asa si sfarseste. Si-i ia Dumnezeu pe cei ai Lui.

   Si cum lucrurile intotdeauna se leaga, evident ca cei ce ne ataca pe noi cei ce indeamnam sa nu luam buletinele cu cip, promoveaza si o extrem de ratacita invatatura: anume ca a vorbi de mucenicie, inseamna bravada …

   Vedeti fratilor ce mestesug? Noi vorbim de refuzul actelor cu cip, de vremurile apocaliptice ce bat la usi, de a fi pregatiti chiar si pentru mucenicie, ca nu putem razbi decat cu ajutorul bunului Dumnezeu, iar ei ne ataca invinuindu-ne ca producem deznadejde, isterie si ca bravam.

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 24, 2010 at 10:25 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Vulturul Legionar said, on august 24, 2010 at 11:39 am

    saccsiv nu ne- placi! De ce? Pentru ca ne spui ori cu Hristos ori cu diavolul. Ce ai, vrei mucenicie? Esti om sau ba? Si lista poate continua cu etichete anti.
    Sincer, ma bucur ca exista oameni, crestini ca tine care spun: ori alba ori neagra, si nu gri.
    Maica Domnului sa te ocroteasca!

    Apreciază

  3. Mihai said, on august 24, 2010 at 12:10 pm

    Daca n-ar fi Parinti cu viata sfanta ca ei – am fi deja toti implantati si l-am ridica in slavi pe noul Lider Mondial . Dumnezeu sa le dea viata lunga – ca prea putini duhovnici buni mai sunt pe pamant , si multumita lor ne mai iarta Dumnezeu .

    Apreciază

  4. pepikul said, on august 24, 2010 at 1:53 pm

    Putoare01, iti simt mirosul de sobolan! I smell a rat in here, brother saccsiv, de fapt doi!

    Apreciază

  5. Razboinicul Luminii said, on august 24, 2010 at 1:57 pm

    Saccsiv,

    Doar cateva cuvinte am de spus si ULTIMILE – pe acest blog.

    O intrebare – pe care ti-a pus-o si cei de la RIC :

    1. Ce indemn launtric ai avut de te-ai hotarat (brusc) sa postezi inregistrarea cu pr.Adrian?

    Stii cine a facut pacostea de inregistrare – contrar vointei parintelui? Si cu ce scop? Si mixand spusele pr.in asa fel sa „iasa” impotriva celui pe care ei il vor Out!?

    Calugari de la Petru Voda – aceia ce nu au facut NICIODATA ascultare de pr.Iustin Parvu. Niste nemernici care s-au scindat in n-fractiuni si-l manipuleaza pe pr. Iustin inducandu-l in eroare cu informatii nerealiste – tocmai ca sa „iasa” cum vor ei. Niste filo-stilisti declarati si care ATENTIE! de ani buni se pupa cu „stilistii” scriind publicatii pe care „stilistii” si le asuma. Calugarii de la P.V cei ce vor Schisma in Sfanta BISERICA!
    No comment!

    2. Te-am intrebat si eu – parca de doua ori – de ce atatia „stilisti” – pe blog-ul tau, nestingheriti si ne luati in seama – de tine – tu care vorbesti de Ortodoxia curata?

    3. Cine este acest Veaceslav care nu are repere Parinti cuviosi (trecuti la Domnul sau in viata) din tara noastra, ci NUMAI repere rusesti? (pe stil vechi – evident). Cum a aparut el – asa – abracadabra – pe „aici”? Sigur este V.G – dar cu „alta palarie”.

    TRIST! FOARTE TRIST!

    Cat despre frati / surori care deja au inceput sa faca din tine un IDOL – am bagat de seama mai demult dar am mai stat in expectativa putin – crezand ca ma insel.

    Frate Sacccsiv,

    Nu exista Lideri!

    Exista doar HRISTOS – DOMNUL Cap al Sfintei noastre Bisericii Ortodoxe – si, EL – deocamdata – ingaduie acest Patriarh – pe care cautati sa-l denigrati – postand cele spuse de „altii” carora le faceti cumplite deservicii pentru care veti da socoteala.

    Spuneti-va parerea personala – si asumati-v-o – veniti cu argumente – nu mai scoateti castanele din foc cu mainile altora!

    Saccsiv,
    Te-a intrebat odata, o fata, daca ai binecuvantare de la duhovnic pentru aceasta lucrare a ta. Nu ai raspuns – nimic. De ce?

    Nu uita, Saccsiv!
    Ca acceptand postari care lovesc in Patriarh / Sinod/ Arhierei / Cler – lovesti chiar tu – in structura HARICA a Bisericii Dreptmaritoare!

    HRISTOS-DOMUNL – inca ii ingaduie la Sfantul Sau Jertfelnic si „Cine esti tu – omule – sa judeci sluga Altuia?”

    Ar mai fi cate ceva de spus – dar ma opresc aici – caci sunt destul de intristat.

    Nu ma intereseaza reactiile voastre la cele scrise de mine, de vreti sa ma combateti – faceti-o de veti avea vreun folos – insa nu regret nimic din cele spuse – poate doar ca trebuia sa le spun mai demult – dar am sperat intr-o revenire…

    Hristos Domnul sa aiba mila de noi – de toti!

    Cu bine!
    Razboinicul Luminii ( 24.08.2010 – ora 16.49)

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 24, 2010 at 2:19 pm

      Razboinicul Luminii

      Si vrei sa spun cu a cui binecuvantare? Nimeni nu spune, insa vrei s-o fac eu? Pe de alta parte, nu va e de ajuns ce spun stalpii ortodoxiei? Anume, sa nu luam cipurile. Voi nu faceti ceea ce ei indeamna si tot voi vorbiti mult si fara rost. Cautati motivatii pentru starea de caldicel, pentru traiul din zona gri. Eu nu fac decat sa promovez ceea ce au spus marii duhovnici.

      Daca nici eu n-am dus razboaie cu BOSV, atunci cine a mai dus? Cum oare de sunt cel mai mare dusman al lor? Cum oare ca a ajuns chiar Mitropolia Slatioara sa ma atace pe site-ul lor?

      Cat despre lideri, oare ce am scris in articolul?

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/09/de-ce-nu-este-bine-sa-avem-un-lider-ci-doar-stalpi-ai-ortodoxiei-%e2%80%a6/

      Apreciază

    • danutza said, on august 24, 2010 at 10:08 pm

      nu ma intereseaza restul opiniilor tale ( sunt personale, e treaba ta ce crezi), dar ma deranjeaza ca iti permiti sa judeci si sa etichetezi monahii de la Petru Voda. ai tu caderea asta? ai fost in locul lor macar o luna ca sa vezi ce inseamna monahie?daca stii ceva si ai dovezi, fa-le publice, daca nu, rusine ca denigrezi si smintesti. daca or gresi, are cine sa-i judece, nu te preocupa! tu vezi-ti de existenta ta si de propria mantuire, ca e tare lung drumul pana acolo!

      Apreciază

  6. pepikul said, on august 24, 2010 at 2:06 pm

    Razboinicul Luminii, plange cu lacrimi de crocodil, caci masonul din Patriarhie este aratat cu degetul, fiind ca, a fost NUMIT, si nu ales!

    Apreciază

  7. iustin said, on august 24, 2010 at 2:56 pm

    Viitorul utopic si prosperitatea sunt deja ILUZIE!
    Libertatea la fel!
    Insasi viata normala este o fantasma in ziua de astazi, lucrurile au mers prea departe.
    O sa se vada ce fel de fericire va fi in vremea Antihristului, acel depozitar intunecat al patimilor si hulelor, dupa care au urlat veacuri intregi de apostazie!
    Tot spuneti, fratilor, ca pecetea nu va fi pusa cu forta…
    Dar Revolutia Franceza a fost un bal caritabil? sau cea bolsevica? sau nationalizarea de la noi? sau fenomenul Pitesti?
    Au fost facute acestea cu politeturi de salon?
    La fel va fi si cu pecetea.
    Oamenii vor dori moartea, si ea nu va veni…

    Apreciază

  8. corina said, on august 24, 2010 at 3:33 pm

    Catre Razboinicul Luminii: Cum adica „si-l manipuleaza pe pr. Iustin inducandu-l in eroare „? Tu crezi ca un om cu har ca acest parinte nu ar sti ca este manipulat? Daca nu au reusit sa-l manipuleze prin inchisori cand era tanar credeti voi ca-l poate cineva manipula acum ? Oare nu sunteti niste clevetitori?

    Apreciază

  9. Badea Cirtan said, on august 24, 2010 at 4:08 pm

    Fratilor nu va certati , nu are nici un rost .
    Amintitiva Vorbele Sfinte ale Mintuitorului cind Sf. Apostol Petru a scos sabia si a taiat urechea unuia dintre cei care a venit sa-l prinda …Trebuie sa se implineasca scriptura …

    Iar Parintele Ioan de la Rarau ar face multa mai bine daca ar vb. dupa cele ale Sfintei scripturi si nu cele care tin de tehnica …idem si pt. restul preotilor …

    Apocalipsa trebuie sa se implineasca , important este cine rezista …
    Iar acum va spun , eu am 4 copii peste hotare , 2 nascuti in romania 2 in strainatate , CE SA FAC , sa-m parasesc familia , sau sami fac 100 de acte daca este nevoie si sa o cresc crestineste ?

    Ce este mai important un buletin in buzunar sau posturile de peste an , spovedania , faptele de milostenie si nelipsirea de la Pravila si Sf. Liturghie ???

    Adevarat ca romanul se pricepe la toate dar totusi , fiti fratilor mai cumpatati !
    Doamne ajuta !

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 24, 2010 at 5:40 pm

      Badea Cirtan

      Ti-am sters ultimul comentariul si nu mai posta. Am zis sa nu fac precum razboinicii, care nu aproba aproape nici o postare contrara opiniilor lor, ci sa va las sa comentati, in ideea ca va treziti. Dar daca tu incepi sa scrii precum un marea presa on-line, atunci du-te si scrie acolo.

      Un ultim raspuns: vorbesti de Parintele Paisie Aghioratul … ca argument favorabil tie, cica. Si cand colo, parintele spune clar: SA NU LUAM NICI UN ACT CU CIP.

      Ai un tupeu enorm sa-ti permiti sa scrii: „Parintele Ioan de la Rarau ar face multa mai bine daca ar vb. dupa cele ale Sfintei scripturi si nu cele care tin de tehnica …idem si pt. restul preotilor …”

      Adica toti stalpii ortodoxiei sa nu mai vorbeasca de cipuri. In loc sa luati aminte la ce spun ei, voi va permiteti sa le ziceti ce sa faca … Ca voi sunteti din aia, ce iau si buletinele dar merg si la liturghie si apoi aveti indrazneala sa va dati mari traitori si sa-i criticati pe marii duhovnici si pe noi ce-i ce le urmam indemnul de a nu lua nici un act cu cip.

      Apreciază

  10. Aurora said, on august 24, 2010 at 4:08 pm

    Incet, incet s-au despartit apele. Unii au cotit-o spre cip si altii spre Hristos. Fiecare are dreptul sa-si aleaga calea. @Saccsiv ,nu te lasa descurajat de cei care n-au inteles misiunea ta. Lasa-i in plata Domnului si continua-ti lucrarea !

    Apreciază

  11. Aurora said, on august 24, 2010 at 4:24 pm

    @Badeo Cartane, te credeam intelept, dupa nume, dar se vede ca ti-ai luat acest nume pe nedrept. Ia-ti cipul linistit, daca asta vrei si lasa-ne pe noi in pace.
    Mult tupeu ai in tine, Caiafo, daca il ataci si pe Par. Ioan ! Lui Saccsiv ii trebuie nervi de otel ca sa rabde atatea imbecilitati de la neispraviti ca tine si ca Razboinicul luminii !
    @Anunt catre toate naparcile gen Gica Contra sau chiar mai rai , care scriu aici doar ca sa produca tulburare si suferinta :Nu mai scrieti aici, ratacitilor, cautati un loc mai potrivit pentru voi !
    @G-man, unde esti frate, ne-ai lasat de izbeliste ? Tu nu vezi cat s-au inmultit serpii ?

    Apreciază

  12. rica said, on august 24, 2010 at 4:26 pm

    aurora ce te grabesti sa spui niste „sa traiti bine” bla bla,explica i omului nu l critica !! barbatii pot fi mai nervosi,mai iuti dar tu? toti au spus ca buletinu cu cip e una si cipul pe mana este alta! daca nu spui ceva de la Dumnezeu mai bine nu sfatui! poti spune ce faci tu,bine sau rau o sa vedem la judecata! daca nu avem discernamant in decizii mai bine sa nu punem pe cai gresite pe cineva!ti se pare ca tu ai inteles? mie tocmai:mi se pare ca nu ai inteles!! stai mai cu cumpatare si nu te da mare si tare ca sa nu ai ispite! eu am gasit ca sfintii(Lavrentie,Serafim Rose..)spun ca lipsa duhovnicilor acum este tot din bunatatea lui Dumnezeu si asta fiind in contradictie cu unii care spuneau ca vor fi MARI DUHOVNICI pina la sfarsitul lumii si asta ar fi zic eu ceva grav daca noi ii socotim sfinti si le urmam fara discernamant ordinele si ei gresesc …sa nu se supere nimeni ca nu am zis sa supar pe nimeni ci doar sa cascam ochii

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 24, 2010 at 5:44 pm

      rica

      Adica, tu gandesti bine ca vrei buletin cu cip. Gresit gandesc stalpii ortodoxiei ce spun sa nu le luam …

      Apreciază

  13. el said, on august 24, 2010 at 4:28 pm

    sunt azi unii din acestia ca cei de la RiC care postuleaza a priori ,fara argumente serioase,doar din banuiele si presupuneri,rastalmaciri si talcuiri dupa puterea mintii lor, ca cine sustine discutiile anticip obligatoriu este ratacit,inconstient,inselat si aducator de schisma,sustinator a nu stiu caror comploturi urzite de securisti in sutane si calugari razvratiti de la PetruVoda.
    Ca patrirahul actual este un ecumenist notoriu nu mai e un secret pentru nimeni,ca denaturarea,batjocorirea dogmelor si invataturilor ortodoxe ca cea practicata in pacturile si adunaturile eretice si luptatoare impotriva ortodoxiei ca cele de la Chambesy si Balamand cu toate consecintele lor ,modificarea tainelor(ca nebotezarea ci doar mirungerea catolicilor convertiti,mai nou acum si a armenilor,coniderata cica inutila pe motiv ca botezul e unic si nu se repeta;DA E UNIC DACA A FOST VALID,pronuntat corect in dreapta credinta despre Sf Treime si firile Mantutorului Hristos;altfel e o batjocura.Recunoastrea hirotoniei eretice papistasesti ori monofizite si „cinstea” ca egali in har acordata clerului acestora pe la adunaturile satanico-ecumenice sau mai rau chiar in biericile ortodoxe in auzul credinciosilor si spre inselarea lor.Diminuarea aspectului ascetic al trairii ortodoxe asa cum le-am mostenit de la sfintii parinti care au hotarat randuiala si vremurile posturilor prin dezlegari aberante si nefolositoatre acordate la gramada si celor sanatosi si celor bonlavi;cu rostul secret al „uniformizarii” vietuirii crestine dupa modelul papistasesc ale carui roade s-au vazut de mult in descrestinarea occidentala.Ca sa nu pomenesc decat cateva dintre ele))pe care le-a mostenit de la predecesori sau le-a intarit si avansat el insusi NU-L INTERSEAZA,ba chiar neinlaturandu-le LE SUSTINE il face partas la rataciri;ii pune sub semnul intrebarii grav ortodoxia proprie si natura slujirii pe care o exercita in Biserica Ortodoxa.
    Recunoasterea acestor aspecte grave ale slujirii sale nu reprezinta „judecarea aproapelui(sau vorbirea de rau a maimarilor)” ci TREZVIA cu care suntem datori sa umblam pe calea lui Hristos in dreapta credinta si fara de care ne periclitam mantuirea proprie.
    Ca Hristos Dumnezeu ingaduie asemenea slujitori nevrednici nu e o noutate in istoria Bisericii luptata dintotdeauna de diavol si slugile lui ereticii si nici indelunga Lui rabdare nu este echivalenta cu aprobarea faptelor lor dracesti;noua este amploarea pe care a capatat-o astazi ratacirea prin pan-erezia ecumenismului si paralizia cu care se reactioneaza la asemenea caderi grave.
    Ca un episcop,preot are hirotonie canonic valida si slujire in Biserica Ortodoxa nu inseamna ca este AUTOMAT si PURATATOR de DUH SFANT daca nu marturiseste si dreapta credinta a celor 7 sinoade ecumenice;si iuda tradatorul a fost Apostol si n-a facut faptele apostoliei DINTOTDEAUNA,tradarea lui Hristos fiind APOGEUL caii pe care se afla iscarioteanul dintotdeauna,si desi putea sa se pocaiasca caci asta a fost rostul „rabdarii” lui ca apostol intre cei 12 de care Mantuitorul ,n-a facut-o pentru ca TRADAREA MICA(multele necuratii,viclesuguri,pacate ale vietii lui chiar si in preajma lui Dumnezeu Omul;asa cum acum noile iude lucreaza in Biserica atingand cele sfinte prin care e prezent Hristos) atrage TRADAREA DEFINITIVA SI IREVERSIBILA.
    Asa si acum ierarhia si patriarhii slujitori ecumenismului si apostaziei inca lucreaza spre „plinirea masurii” pacatelor si lepadarii lor ;si continuarea lucrarii lor rele nu inseamna ca crestinii trebuie sa fie lipsiti de discernamant si sa nu vada carui „dumnezeu”slujesc aceia;dealtfel si fara sa-si propuna cel ce sjujeste Duhului Sfant se afla in razboi cu purtatorul duhului celui necurat;e o dinamica fireasca a atragerii/respingerii celor asemanatoare/deosebite.
    Dar pe calea pe care se afla ei ,lucratorii rautatii nu se vor opri aici(nu vor putea)ci vor merge din cadere in cadere pana cand lepadarea lor va fi(si deja este multora)fatisa si de netadagaduit de orice crestin cinstit.Acum ei lucreaza la „plinarea masurii” rautatii lor.
    Spulberarea ereticilor si ereziilor in Biserica Ortodoxa e lucrarea lui Hristos Insusi prin robii lui alesi anume spre aceasta;si de va fi nevoie Duhul Sfant va scoate din nou noii Grigorii Palama,Marci Eugenici,Maximi Marturisitori;pot sa strice iudele toate cartile cu invataturi de credinta (asa cum si fac astazi falsificand deja surse ale ortodoxiei,inventand altele noi ca asa zisele „carti” ale Sf Isaac Sirul „gasite” ca din intamplare recent de unii(ica) tocmai in biblioateca unui eretic monofizit)si chiar Sf Scripturi sa le falsifice(cum deja se practica de mult la greu,cu textele masoretice si ale vulgatei care inlocuiesc Septuaginta canonica a sfintilor nostrii parinti;si mai nou cu ratacirile de texte INVENTATE de la Qumran spre falsificarea ortodoxiei si Scripturilor dupa modelul „fratilor „lor mai mai in viclesug rabinii care au de mult inlocuit textele Vechiului Testamenet cu smintelile lor misna,etc)ca Sfantul Duh de va gasi de cuviinta pentru mantuirea Bisericii le va scrie din nou;repet DOAR daca ne va gasi vrednici;ori va gasi o cale ca sa mantuiasca Biserica Mireasa Mielului chiar in pustie.
    Insa vindecarea,curatirea Bisericii de erezii nu poate veni decat prin chemare speciala,imputernicire de Sus ,de la Parintele Luminilor si nu orice crestin cu ravna sufleteasca e capabil sa faca aceasta.Dupa modelul Danion care cu de la sine putere si binecuvantare(poate smulsa cine stie cum) a pornit de la aratarea greselilor PE DREPT actuale dar a sfarsit JALNIC intr-o solutie cel putin la fel de gresita daca nu si mai rau a celor pe care s-a apucat sa-i critice;de ce?pentru ca nu avea chemare de la Hristos in aceasta lucrare;roadele la care a ajuns i-au vadit temelia gresita de la care la inceput si care nu putea fi vizibila(initial) pentru toti.
    De aceia in sensul „activismului” in Biserica sa ia aminte bine fiecare la sine ce lucrare face(valabil si pentru Danion si pentru Razboiintru Cuvant,si pentru noi toti) ca sa nu ne aflam ca niste Teudas in cele duhovnicesti („Ca inainte de zilele acestea s-a ridicat Teudas,zicand ca el este cineva,caruia i s-au alaturat un numar de barbati ca la 400,care a fost ucis si toti cati l-au asculatat au fost risipiti si nimiciti.”faptele ap cap5,36;) iar noi sa avem cel putin intelepciunea lui Gamaliel;macar ca in aceste vremuri de mare inselare suntem preveniti ca vor spori mai mult roadele raului ,si uraciunea pustiirii”se va afla in locul cel sfant(Biserica si apostatii din ea).
    Sa va veni si vremea cand lepadarea „bisericii” oficiale,canonice va fi atat de mare si FATISA EXEMPLAR ca nu va mai fi posibila comuniunea cu ei;asa cum ne-au invatat si prevenit parinti ca Averchie Tausev si sfanti ca Sf Lavrenitie de Cervigov;SF Kucsa din Odesa;Sf Serafim de Sarov;Ferictul Teofal al Poltavei,s.a.Atunci orice crestin cu credinta vie si neprefacuta de viclesug si pofta lumescului va capata ajutorul necesar sa-si mantuiasaca sufletul oriunde se va fi afland.Iar crestinii care se vor fi exersat in pacate,viclesuguri,compromisuri si taradari mai „mititele” ca de,vor avea „justificari” ca nu sunt egale cu pecetluirea cu pecetea fiarei vor face dupa constiinta lor slabita de compromis si tradari „mititele”;vor urma „biserica” si ierarhii cu care vor avea asemanare in duh.
    Noi sa ne tinem de preotii si episcopii care au ramas credinciosi ortodoxiei neschimbate a sfintilor parinti caci aceia reprezinta Biserica lui Hristos;si ei inca EXISTA.
    Hristos Dumnezeu sa ne ajute si sa ne mantuiasca.

    Apreciază

    • Cristina said, on august 24, 2010 at 8:11 pm

      „TRADAREA MICA(multele necuratii,viclesuguri,pacate ale vietii lui chiar si in preajma lui Dumnezeu Omul;asa cum acum noile iude lucreaza in Biserica atingand cele sfinte prin care e prezent Hristos) atrage TRADAREA DEFINITIVA SI IREVERSIBILA.
      Asa si acum ierarhia si patriarhii slujitori ecumenismului si apostaziei inca lucreaza spre “plinirea masurii” pacatelor si lepadarii lor.”

      Apocalipsa, Cap 22:

      11. Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.
      12. Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui.
      13. Eu sunt Alfa şi Omega, cel dintâi şi cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.
      14. Fericiţi cei ce spală veşmintele lor ca să aibă stăpânire peste pomul vieţii şi prin porţi să intre în cetate!
      15. Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!
      16. Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina şi odrasla lui David, steaua care străluceşte dimineaţa.
      17. Şi Duhul şi mireasa zic: Vino. Şi cel ce aude să zică: Vino. Şi cel însetat să vină, cel ce doreşte să ia în dar apa vieţii.

      Infricosatoare cuvinte!

      El, ma bucur ca n-ai iesit din blogosfera! 🙂

      Apreciază

      • el said, on august 25, 2010 at 9:33 am

        @Cristina
        multumesc pentru raspunsurile pe care le-ati dat lui Emanuel intr-un articol precedent pe tema mantuirii unde printre alte erori sustinea GRESIT si ca s-ar putea mantui omul si dupa moarte(eroare la fel de grava ca si apocatastaza).
        Dumnezeu sa va intareasca in ortodoxie si sa va dea har.

        Apreciază

  14. rica said, on august 24, 2010 at 4:32 pm

    mai fratilor vorbim vorbe? pai danutz se roaga cu catolicii de foarte multi ani!! cei ce il pomenesc la liturghie nu au nici o partasie cu ecumenismul? daca vreti sa ne scuzam unii pe altii e una ,dar daca vrem sa vorbim serios pai sa spunem adevarul!

    Apreciază

    • el said, on august 24, 2010 at 5:59 pm

      @rica

      n-ai tu dreptul sa judeci in Biserica lui Hristos ce si cum trebuie facut daca n-ai primit putere de sus,luminarea mintii har si puterea Cuvantului ca altfel sfarsesti jalnic in stilism sau alte rataciri,s-a mai intamplat si altora ca Danion care ca sa baibe „partasie” cu ecumenistii cauta partasie cu alti rataciti(sa dea Dumnezeu sa se indrepteze si sa se pocaiasca).Nu se combate o greseala,erezie inlocuind-o cu lata greseala/erezie.Vezi-ti de pacatele tale ca are Dumnezeu ac de cojocul tuturor ereticilor,ecumensitilor ,apostatilor si altora mai bicisnici intre care cauta sa nu te incadrezi si tu cand vorbesti dupa mintea ta si nu dupa harul Sfantului Duh.

      Apreciază

  15. pepikul said, on august 24, 2010 at 7:47 pm

    Scapam de sistem prin aceasta metoda. In tari-„firme” ca Usa, Canada, UK, Australia, etc fostele colonii ale coroanei, au inceput sa apara grupari cu statut de „persoana” CREATA de Divinitate: Free man on the land(Om liber, pe pamant). Cercetati, se poate, asta este doar inceputul http://www.youtube.com/watch?v=sXXXleoqfo8

    Apreciază

  16. danutza said, on august 24, 2010 at 10:21 pm

    eu sper sa se puna capat disputei si sa se inceteze cu aluziile reciproce despre cine si cum a gresit. adevarul il stie doar Dumnezeu. fiecare parte are greselile ei, dar crestineste ar fi sa rezolvati conflictul personal, direct si in spirit crestin ( adica sa va cereti iertare reciproc!!!!). ca nu-i nimeni fara de greseala pe pamant. cine arunca primul piatra????
    va rog, daca slujiti aceleiasi cauze, sa incetati cu acuzele si insinuarile, sa lasati lucrurile sa se limpezeasca si sa va concentrati lupta impotriva adevaratului inamic.Doamne-ajuta!
    ps: noi, cititorii, indraznim sa credem ca avem o oarecare urma de inteligenta, asa ca putem filtra informatiile citite, putem sa judecam ce e ratacire sau ce nu . nu va mai ingrijiti de noi, ca putem fi asa usor smintiti, nauciti,pacaliti, talibanizati, panicati sau cum mai vreti. fiecare isi ia din bloguri informatia pe care o considera necesara. cu ce nu suntem de acord…judecam singuri. multumim totusi, pt intentia de a ne ajuta.

    Apreciază

  17. Mihail said, on august 24, 2010 at 10:52 pm

    si eu m-am intrebat deseori Marian exNorvegia unde sunt oamenii cu bun simt, unde sunt oamenii educati, unde se ascund, in ce cercuri se invart de nu reusesc sa-i gasesc? or fi plecat toti din tara?

    Apreciază

  18. iustin said, on august 25, 2010 at 6:08 am

    In ultimul interviu, parintele Iustin spunea ca pustnicii trebuie sa iasa in lume si sa-i invete pe oameni rugaciunea care-i va feri de nalucirile antihristice.
    Care este acea rugaciune, este vorba de rugaciunea inimii, sau de alte rugaciuni, stie cineva?

    Apreciază

  19. iustin said, on august 25, 2010 at 6:10 am

    @El-Mistero:

    HULITORULE!

    Apreciază

  20. Victor said, on august 25, 2010 at 6:45 am

    Se pune atunci intrebarea ce facem cu permisele de conducere, care de la 1 decembrie 2008 sunt eliberate cu cip. In 2011 vor fi schimbate din nou sub forma unui asa zis permis european, care va pastra cipul. Ce facem asadar?

    Apreciază

  21. iustin said, on august 25, 2010 at 7:01 am

    @Victor:

    Ce facem?
    RENUNTAM!
    Lupta noastra nu este pentru cele materiale, ci pentru libertate!

    ,,Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
    nu pentru patule, nu pentru pogoane,
    ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
    pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
    pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

    Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
    pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
    pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
    ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

    (citat din poezia lui Radu Gyr, Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!)

    Apreciază

  22. […] VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act… […]

    Apreciază

  23. […] VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act… […]

    Apreciază

  24. […] VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act… […]

    Apreciază

  25. […] SURSA: https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/24/video-inca-din-2009-parintele-ioan-de-la-rarau-spunea-foarte… […]

    Apreciază

  26. […] VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.