SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (08.03.2010): Ca sa incurajeze vanzarea de pasapoarte biometrice, de tip nou, Internele au decis ca pasapoartele simple, de tip vechi, sa fie valabile doar un an

Posted in Pasapoartele biometrice by saccsiv on martie 8, 2010

   Citez din articolul Ca sa incurajeze vanzarea de pasapoarte biometrice, de tip nou, Internele au decis ca pasapoartele simple, de tip vechi, sa fie valabile doar un an:

   Numarul bucurestenilor care au optat pentru eliberarea unui pasaport biometric este de patru ori mai mare decat al celor care s-au inscris pentru cele simple, spun autoritatile, in conditiile in care valabilitatea actelor biometrice este de 5 ani iar a celor simple de doar un an, insa costurile de eliberare a documentelor sunt asemanatoare.

   Peste 5.000 de bucuresteni au cerut, in februarie, eliberarea unui pasaport biometric, in vreme ce pentru cel normal au optat doar 1.300 de cetateni ai Capitalei, conform unor date centralizate de Serviciul Pasapoarte.

   In cazul pasaportului biometric (electronic), valabil 5 ani, costul total este de 266 de lei, din care taxa consulara de 32 de lei si costul pasaportului, de 234 de lei. Ambele se pot achita la CEC Bank. Solicitantul nu are nevoie decat de achitarea taxelor respective si de buletin pentru a obtine noul pasaport.

   In cazul pasaportului temporar, valabil doar un an, costul total este de 212 lei, din care 32 de lei taxa consulara, 80 de lei costul pasaportului si 100 de lei tariful suplimentar. In cazul pasaportului temporar tariful suplimentar trebuie achitat la Trezorerie, celelalte doua taxe se pot achita la CEC.

   Comentariu saccsiv:

   Si cand te gandesti ca unii visau ca isi vor face pasaport de tip vechi si o vor mai duce mult asa. Iar unii viseaza actualmente ca mai e muuult pana ce orice act de identitate va avea cip si ca vor mai trece vreo 20-30 de ani pana la semnul fiarei …

   Cititi va rog si:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

FOTO: Noile carti de identitate cu cip din Germania, incepand cu 1 noiembrie 2010

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

Toti CAINII din Marea Britanie urmeaza sa fie MICROCIPATI CU DETALIILE STAPANULUI, pentru a ajuta la “urmarirea animalelor de companie”

In MAREA BRITANIE sunt peste 2,6 milioane de cosuri de gunoi cu … CIP

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 8, 2010 at 7:49 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • DeSeKapa said, on iulie 4, 2010 at 7:18 am

      Ete si pe nenea asta ce explica el despre actele cu… cip!

      Apreciază

  2. parereamea said, on martie 8, 2010 at 9:37 pm

    Raportul 1300 la 5000 mi se pare nesperat de bun.
    Uau! 1300 de bucuresteni au fost constienti de ceea ce inseamna act biometric!

    Mai mult! 1 din 5 persoane care au avut nevoie de pasaport a refuzat biometricul si a dat taxa aceea abuziva de urgenta de 100 lei pusa peste costul real al pasaportului clasic!
    Faptul ca pasaportul clasic nu-l poti lua decat la urgenta si ca trebuie sa dai obligatoriu 100 lei, desi tu ai fi dispus sa astepti o luna pana il iei, e un ABUZZZZ atat de evident si totusi nimeni nu face scandal. Oamenii sunt multumiti ca pot inca sa aiba unul clasic si nu mai zic nimic.

    Sigur sunt multi care au renuntat total la pasaport doar sa nu isi faca unul biometric.
    Cred ca ma duc sa imi fac si eu pasaport clasic, desi nu am nevoie de el, doar ca sa arat ca nu vreau biometric si sa cresc statisticile celor ce refuza biometricele! 🙂
    Sau mai bine imi tin banii, ca si asa trebuie sa-mi fac pierdut buletinul !

    Apreciază

    • parereamea said, on martie 8, 2010 at 9:39 pm

      Dar pana la urma ce e cu stirea asta, ca de fapt e veche, se stia demult, de cand s-au lansat biometricele ca cele clasice nu vor fi valabile mai mult de 1 an. Care e noutatea aici?

      Apreciază

      • ion said, on martie 9, 2010 at 4:47 pm

        mai e o problema. cei ce sunt in strainatate si vor sa-si faca la consulate pasapoarte, nu vor obtine decat pe cel de 5 ani, adica cel cu cip, nici nu ai cum altfel. asa ca, asta, cel de un an e praf in ochi… ;). deci vreti, nu vreti tot de 5 ani va fi, cu cip… maine urmeaza actele de indentitate si acolo nu va mai fi alegere ca la pasapoarte, asta stiati? ce va mai spune patriarhia? asa ca ma intreb ce se va intampla… (chiar daca eu nu sunt de acord cu cipul)? cred insa ca asta cu cipurile sunt doar un pas catre implant. in plus in Sfanta Scriptura se spune ca toti vor fi obligati sa-si puna semnul fiarei, deci nu va fi scapare, atunci cine se va mantui? sa explice cineva textul referitor la semnul fiarei, de ce nu se mantuiesc cei care il accepta? care sunt cei care nu-l accepta , caci toti vor fi obligati… conform Scripturii? Oare nu e doar un semn al sfarsitului?

        Apreciază

    • Diego said, on martie 9, 2010 at 6:09 pm

      vrei sa faci pierdut buletinul? si eu vreau , dar oare cat va fi valabil dupa ce il faci din nou?
      si cand se va introduce cel cu microcip, din ce an?

      Apreciază

  3. acadennis said, on martie 8, 2010 at 10:10 pm

    Majoritatea calatoresc in UE deci pot utiliza BI

    Apreciază

  4. Arcasul lui Stefan said, on martie 9, 2010 at 12:00 am

    off topic: SOCANT! Femeia-DRAC: i-au crescut COARNE in frunte!

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/socant-femeia-drac-i-au-crescut-coarne-in-frunte.html

    Apreciază

  5. antifeministul said, on martie 9, 2010 at 12:17 am

    vorba celui de mai sus, intr-adevar si eu ma bucur ca exista asa multe persoane care isi fac clasic. am mai postat intr-un coment ca mi se pare aberant fratilor sa ti se ia amprentele ca la detinuti pentru un amarat de pasaport. mie mi-a expirat pasaportul si ma gandeam sa-mi fac clasic pe un an, dar si mai bine cum zicea cineva mai sus, circulam cu buletinul, atentie ca vor sa faca si la astea schimbari. e de retinut ca pasapoartele expirate sa fie pastrate pentru ca sunt originale, si se poate dovedi cu ele la granita, la o adica, daca iti face probleme. si vom circula cu cele expirate pana la adanci batraneti, si adio controlului absolut.

    Apreciază

  6. pepikul said, on martie 9, 2010 at 7:35 am

    kery din pacate tu esti un rebut al religiei! Nu ai inteles absoulut nimic din ceea ce inseamna a fi crestin! Taie „s”-ul si gasesti un sinonim corespunzator numitului kery!

    Apreciază

  7. wolfwie said, on martie 9, 2010 at 7:39 am

    fane sincer sa fiu si eu injur de mama focului, si mai si blestem cand ma enervez, la biserica merg cand imi este mai greu in viata sau in lipsa de activitate. Dar sincer sa fiu sunt sigur ca 95 % din ce care scriu pe orice site ortodox sunt cel putin la fel ca mine………poate doar un pic mai buni decat mine.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 9, 2010 at 9:18 am

      wolfwie

      Din cei ce scriu pe acest site, nu sunt 95% cum zici tu ca esti.

      Apreciază

      • wolfwie said, on martie 9, 2010 at 12:55 pm

        foarte multi din cei care se declara crestini practicanti si am observat in masura posibilitati ca le „scapa o vb spusa in vant , un gest…..” si se vede ca sunt lucrurui care fac parte din obisnuinta de zi cu zi. Foarte multi oameni reusesc sa captiveze prin folosirea unor cuvinte si expresii academice, dar daca incerci sa vorbesti cu iei pentru a infaptui ceva CONCRET se dau inapoi scuzanduse cu acelasi vocabular academic sau eventual afirma ca toate sunt din voia lui Dumnezeu si ca nu este bine ca noi sa intervenim, cu expresii de genul „Stie Dumnezeu ce face”. Sunt foarte putini cei smeriti in interior si nu cauta scuze doar fapte. Niciodata nu am reusit sa ma exprim prea bine in ceea ce vreau sa evidentiez. Sfantul Serafim Rose evidentiaza mai bine ce vreau sa spun. Aproape totul este de suprafatza…..”imi fac rugaciunea de seara si cu asta sunt chit in fata lui Dumnezeu, sau Duminica merg la slujba dar nu fac milostenie ” pentru ca cercestorul poate muncii” sau ” ce eu i`am facut handicapatii pe oameni ! „. Crede`ma ca am vb cu anumite persoane care participa cu diverse comentarii pe blogul tau, in momentul cand am spus ca este nevoie de mai mult decat atit ….efectiv nu mai m`au cautat……

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 9, 2010 at 1:14 pm

        wolfwie

        Inteleg, deci te referi la lipsa faptelor unora ce se dau cu caramida in piept ca ce crestini sunt ei. Probabil, dar totusi nu consider ca procentul este corect.

        Apreciază

  8. ortodox pe stil vechi said, on martie 9, 2010 at 9:52 am

    Sa vorbim de pasaport dar sa zicem ca nu mergem in U.E. sa presupunem ca vrem sa mergem in Rusia nu tot i-ti trebe pasaport .Normal ca da ca cine conduce UE conduce si Rusia diferenta e ca sunt si mai multe vami sa ajungi in Rusia in cazul nostru pentru Romania iar de calatorit e bine sa calatoresti ca a-ti maresti orizonturile.Problema e aceia sa nuti vinzi Dumnezeul cel adevarat .Zicea bine cineva din Chisinau ca astazi noi Romani tre sa modificamm crezul si anume tre sa zicem „Cred in doi Dumnezei unul pe nou si unul pe vechi ” e dureros dar e adevarat si ma doare ca suntem asa prigoniti de cine oare ?.La UE stam cu fudul spre ei si cu pantaloni in vine dar la Rusi stam cu pusca in fata deci unde e Dumnezeu adevarat? Sa nu facem diferente de oameni ca ala e asa ca eu sunt asa tre sa ne rugam unul pentru calalalt sa putem sa avem inima buna si ganduri bune sa-l primim pre Dumnezeu adevarat si sa ne lumineze cu aceste cipuri spuracte sa nu facem voia celui rau .Ietati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  9. stefan said, on martie 9, 2010 at 1:20 pm

    wolfwie,

    Ce nu este clar ( cel putin din punctul me de vedere) este acel ‘lucru’ cu care tu nu te impaci.Sunt doua posibilitati:

    1.Nu te impaci ca omul in general este slab si pacatos si inevitabil greseste.
    2.Nu te impaci cu gandul ca oameni ( deci pacatosi) posteaza aici ‘pozand’ in lumini mai bune decat ceea ce sunt defapt?

    Daca este prima varianta atunci vorba lui saccsiv ‘mai ai mult pana departe’ si ca tine noi toti; este INCA timp pentru imbunatatire si daca este vointa sincera atunci imbunatatirea vine si ea.

    Daca este a doua varianta atunci nu mai are sens adica devine paradoxal.Din moment ce nu-i om care sa nu greseasca, cum te poti astepta ca aici sa posteze indivizi fara de greseala?!?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.