SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

Posted in National Security Agency, NSA, Windows by saccsiv on decembrie 4, 2009

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 4, 2009 at 12:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Dan said, on decembrie 4, 2009 at 1:10 pm

    Era de asteptat

    Apreciază

  3. Florin said, on decembrie 5, 2009 at 5:25 pm

    Ar fi minunat daca ar fi si o subtitrare sau traducere scrisa pe site.

    Apreciază

  4. agerstress said, on decembrie 5, 2009 at 6:27 pm

    Era „la mintea cocosului” ca nu vor ezita sa exploateze cel mai performant si cel mai penetrant mijloc de spionaj din era internetului: sistemul de operare (la fel de eficiente sunt si: browserul de internet, antivirusul, firewal-ul deoarece ecestea solicita in mod implicit acces neconditionat la internet iar antivirusul, de pilda isi poate genera si transmite la „baza” un fisier index criptat cu absolut tot ce contine calculatorul utilizatorului dupa o singura scanare completa „impotriva virusilor”!!! cam acelasi lucru il poate face „Live search” din windows – in mod sigur indexeaza toate fisierele din sistem).
    Pentru cine are camera web integrata in sistem, dispozitive de autentificare prin citirea amprentei (sau in viitorul apropiat, dispozitive de acces la PC prin RFID) poate considera ca are deja dosar. Daca ati facut si prostia de a completa datele personale in formularul din Internet Explorer sau in formularele similare din alte programe cu acces la internet puteti fi siguri ca acestea au fost deja transmise la compania care a facut softul impreuna cu codurile unice ale componentelor hardware principale ale calculatorului respectiv pentru identificare (microprocesor, placa de baza, placa de tetea). Din acest moment degeaba-ti ascunzi IP-ul, te deconspira PC-ul si programele software care ruleaza pe acesta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 5, 2009 at 6:47 pm

      agerstress

      Poti scrie te rog un articol dezvoltand acest comentariu?

      saccsiv@gmail.com

      Apreciază

      • agerstress said, on decembrie 5, 2009 at 9:22 pm

        Am tras doar un semnal de alarma cu privire la vulnerabilitatile sistemelor de calcul conectate la internet. Nu cred ca este o idee buna scrierea unui articol detaliat. Cei carora le-as adresa acest articol vor ramane la fel de neputinciosi in fata acestora si dupa citirea lui in schimb celor amatori de spionaj le-as da ideei in plus. Nici eu nu pot sa fac „reverse engineering” la sistemul de operare si la toate softurile utilizate. Ar fi o munca de sisif iar demonstrarea actiunilor subversive ale acestor softuri este extrem de dificila. In plus, dupa primul „update” programul se poate modifica si nu mai e acelasi cu cel analizat. Orice am face, ei sunt mereu cu un pas inainte daca mergem pe urmele lor. Ideea e sa facem ceva la care nu se asteapta, sa fim imprevizibili si inventivi.
        Recomand folosirea unui calculator „de sacrificiu” pentru navigare pe internet, calculator pe care sa nu fie stocata nici un fel de informatie confidentiala sau compromitatoare si un alt calculator, fara conectare la nici un fel de retea de date (complet izolat fata de internet) ca statie de lucru. Recomand folosirea de tehnici de criptare pentru mediile de stocare (TrueCrypt pare foarte bun si e gratuit; a se evita sistemul de criptare din windows) deoarece s-ar putea ca intr-o zi sa va bata mascatii la usa si sa confiste „electrocasnicele” ca in cazul MISA. Pe statia de lucru se poate instala un antivirus cu posibilitate de „update offline” (cum ar fi avast antivirus) prin descarcarea manuala a fisierului de „update” de pe site-ul avast zilnic sau saptamanal si rularea sa de pe un stick usb pe statia de lucru (evident, cu antivirusul instalat in prealabil). Celor amatori de webmail le recomand sa caute furnizori de webmail cu suport https (conexiune criptata) nu numai in pagina de „login” si activarea modului https permanent din setari. In acest fel este mult mai dificil pentru intermediari sa intercepteze mesajele, cu mentiunea ca furnizorul de webmail are in continuare acces la continutul contului de email. Pentru cei ce doresc comunicari securizate exista posibilitatea de criptare in prealabil a mesajelor cu diferite programe si apoi transmiterea lor in diferite formate. Recomand dezactivarea „serviciilor” din windows care nu sunt necesare si aduc un plus de vulnerabilitate prin rularea lor automata, cum ar fi serviciul de „server” in cazul in care nu utilizati PC-ul ca „server” (pentru mai multe detalii google search cu cuvintele cheie „windows hardening”). Este recomandabil sa faceti modificarile manual si sa evitati folosirea de scripturi sau programe oferite pe net in acest scop.
        Eu am blocat chiar si utilitarul „NetMeeting” din windows (in mod insistent, windows nu permite dezinstalarea acestuia) printr-un artificiu.
        Chiar si dupa toate aceste modificari ramanem in continuare intr-o anumita masura vulnerabili in fata sistemului de operare windows pe axa My PC – Redmond Microsoft.
        Sistemul Linux pare mai credibil si este mai putin probabil sa fie controlat de vreo superputere datorita multitudinii de distributii diferite bazate pe unix. In plus, pentru majoritatea distributiilor avem acces la codul sursa si exista la nivel international o comunitate de utilizatori (experimentati) foarte activa si interactiva, prin urmare, vulnerabilitatile sunt descoperite mult mai rapid.
        Intr-o buna zi vom fi nevoiti sa devenim cu totii hackeri in lumea sistemelor de calcul.

        Apreciază

  5. agerstress said, on decembrie 5, 2009 at 6:30 pm

    … sa mai vorbim si de „Google Desktop Search”?…

    Apreciază

  6. Metodios said, on decembrie 6, 2009 at 8:49 am

    De acord.De aceea trebuie evitate softurile si site-urile populare,promovate intens de sistem.Dar,oricum,atat timp cat suntem in retea si in sistemul lor,tot suntem intr-un fel sau altul la mana lor.Ganditi-va numai la Firefox,Yahoo Messenger si Mail,Google,etc. toate avand sediul bineinteles in S.U.A.De asemenea ganditi-va la proxy si chiar la VPN,apar multe gratuite,tot din S.U.A.,Olanda,Anglia,Germania,Franta,Spania etc.Ele spun ca nu pastreaza loguri,dar cine ii crede,ca legislatia ii obliga,plus ca unele iti cer si date personale.Deci numai securitate nu e asta.Nu vi se pare suspecta toata gratuitatea aceasta,mai ales pe internet?Cine isi permite sa cheltuie atatia bani si mai ales cu ce scop?Dar oamenii,cand vad ceva gratuit,nu mai judeca…In concluzie,atata timp cat esti in sistem,esti in mana lor.

    Apreciază

  7. Metodios said, on decembrie 6, 2009 at 11:05 am

    Apropo de asta,acum cativa ani o fata de 15 ani din S.U.A. a fost luata de politie din casa si dusa intr-un centru de „reeducare” din cauza ca scrisese pe un forum atacuri la adresa lui Bush.Ei stiu tot,THE ALL SEEING EYE.Chiar masonii au stabilit ca asa cum toti oamenii au avut telefon,radio,apoi televizor,asa sa aiba acum laptop si internet.Oare de ce?Ca sa comunicam bineinteles.Dar NU fara sa stie ei.Din cauza asta e „concurenta” asta intre ISP,cu viteze mari si preturi mici.Dar asta e valabil in orice domeniu.Vor sa ne pacaleasca cu bunastarea materiala si apoi sa puna saua pe noi.

    Apreciază

  8. bog said, on decembrie 6, 2009 at 3:15 pm

    In America, criptarea datelor pe mai mult de 128 biti e considerata frauda si se pedepseste cu inchisoarea.

    In privinta securitatii pe internet lucrurile sunt destul de delicate. Orice serviciu online: email, scriere de documente online, sau tot ce tine de ideea de cloud nu pot asigura siguranta datelor presonale.

    In privinta sistemului de operare, o alternativa o reprezinta linux si aici o distribuitie mai putin cunoscuta (nu ubuntu, opensuse, fedora).

    Nu exista siguranta pe internet pentru nimic, de aceea opiniile lui agerstress sunt cat se poate de pertinente.

    Ca idee, pentru monitorizarea traficului dintre calculator si net va recomand wireshark.
    Cere cunostinte solide de retelistica, dar daca va straduiti putin puteti sa vedeti cam ce trafic se face intre calculatorul dumneavoastra si servere remote.

    Apreciază

  9. Mihai said, on decembrie 7, 2009 at 3:07 am

    Si eu si sotia mea de mai bine de 1 an avem numai Linux pe calculator. E si mai performant si mai sigur si ma si simt mai in siguranta cu ceea ce fac pe calculatorul meu.

    Apreciază

  10. […] Propunere de dezbatere privind SECURITATEA CALCULATORULUI VOSTRU Posted in Big Brother by saccsiv on decembrie 7, 2009    Iata un scurt dialog de la sectiunea comentarii a articolului VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?: […]

    Apreciază

  11. john said, on decembrie 7, 2009 at 6:14 pm

    am incercat sa fac windows hardening si problema e ca imi este foarte greu pentru ca nu stiu care dintre programe imi este cu adevarat nefolositor si care imi este folositor. Sint foarte multe si mi-e teama sa nu fac o timpenie…

    Apreciază

  12. […] VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows? […]

    Apreciază

  13. […] VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows? […]

    Apreciază

  14. […] VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows? […]

    Apreciază

  15. […] VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows? […]

    Apreciază

  16. chemanonim said, on iulie 13, 2013 at 5:04 pm

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

  17. […] VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.