SACCSIV – blog ortodox

Unei familii i s-au luat copii deoarece erau prea grasi

Posted in copii by saccsiv on noiembrie 2, 2009

   Citez din articolul ‘Fat Family’ Children Taken From Parents Copii din Familii de Obezi sunt luati de la parintii lor:

   Sapte copii, inclusiv un nou-nascut, au fost luati de la parintii lor supraponderali si plasati in grija autoritatilor, din cauza ingrijorarii privind binele lor.

   Unii din copii, care nu pot fi identificati, au si ei probleme cu greutatea. Familia din Dundee a fost separata de catre lucratorii sociali urmand unei intalniri a Panoului Copiilor.  

   Grupul include o fetita nascuta la inceputul saptamanii la Spitalul Ninewells si luata din bratele mamei sale ce cantareste aproape 150 de kg, la scurt timp dupa nastere. Femeia, in varsta de 40 de ani si sotul ei in varsta de 53, ce cantareste si el in jur de 120 de kg, nu au fost numiti pentru a se proteja identitatea copiilor lor.  

   Doi dintre copiii lor, cu varstele de 3 si 4 ani, au fost luati in grija la inceputul anului acesta. Acum, ceilalti 5, inclusiv nou-nascuta si un baiat de 13 ani care se spune ca ar cantari 100 de kg, au fost luati de la parintii lor.  

   Autoritatea locala a insistat ca nu este politica lor de a lua copiii din casele familiilor lor doar din cauza problemelor de greutate. Consiliile vor actiona intotdeauna cu mintea la binele si siguranta copiilor si pot fi multe motive pentru a actiona.  

   Purtatorul de cuvant al Consiliului Orasului Dundee

   Dar solicitantul familiei Kathleen Price a sustinut anterior ca obezitatea a fost principalul motiv pentru care copiii au fost luati de la parintii lor.  

   Ea a spus ca cuplului nu i s-a oferit o audienta corecta si au fost “victimizati”. Un purtator de cuvant al Consiliului Orasului Dundee a spus: “Oricarei decizii privind situatia unui copil i se ofera maxima si atenta consideratie” 

   “In multe ocazii, lucratorii sociali probabil au oferit timp de multi ani sprijin profesional familiilor in incercarea de a-i mentine impreuna.” 

   “Totusi, binele si siguranta copiilor este prioritatea principala si in unele cazuri, in ciuda eforturilor exceptionale ale agentiilor ce ofera support, cea mai buna optiune pentru copii este sa fie ingrijiti departe de casa lor. Consiliile vor actiona intotdeauna cu mintea la binele si siguranta copiilor si sunt multe motive pentru care se iau masuri.”

   Deci acei parinti erau atat de ticalositi incat isi ingrasau copii? Sau e o treaba genetica si SISTEMUL da dovada de ticalosie?

   Cititi va rog si:

Ai grija de copiii vecinilor? S-ar putea sa mergi la puscarie …

SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celeilalte

VIDEO: In timp ce unii risca puscaria daca au grija de copii vecinilor, iata ce ABUZURI SEXUALE MONSTRUOASE fac unii din angajatii SISTEMULUI

VIDEO: In timp ce unui cuplu i s-au luat copii deoarece i-au fotografiat in baie, mass-media promoveaza desfraul pentru … copii

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 2, 2009 at 12:55 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Daniel said, on noiembrie 2, 2009 at 12:56 pm

    Am auzit si eu recent o gramada de abuzuri de acest gen,in SUA.Se pare ca plaga se intinde.

    Apreciază

  3. Mihaela said, on noiembrie 2, 2009 at 4:36 pm

    Asa m-am săturat de ipocrizia şi ignoranta ăstora. Auzi, „spre binele copilului”…
    Aceşti asistenţi sociali , care trâmbiţează peste tot cât de mult işi doresc binele copiilor, unde sunt în lupta pentru promovarea unei vieţi sănătoase? Nu le e ruşine să privească impasibili reclamele violente făcute alimentaţiei proaste, băuturilor răcoritoare proaste şi apoi să strige că ei le vor binele copiilor? Nu le este ruşine că sunt indiferenţi faţă de educaţia adulţilor şi a copiilor (neinsistând ca să se cheltuie bani mai degrabă pe cauze decât pe efecte) ? Nu le este ruşine să ignore sistemele de sănătate care, în loc să fie orientate spre prevenţie , sunt orientate spre terapie? Nu le este ruşine că se fac că nu înţeleg (sau chiar nu înţeleg) relaţia adâncă între condiţiile de mediu, de trai, cele sociale şi buna funcţionare a fizicului si psihicului uman? Întrebările sunt retorice. NU, nu le este ruşine căci, voit sau din cauza somnului profund, s-au transformat în buni slujitori ai unui sistem bolnav. În mintea lor, aceşti asistenţi sociali, chiar cred că fac bine (sau nu… ) .

    Apreciază

  4. em said, on noiembrie 2, 2009 at 7:42 pm

    ma ingrijoreaza faptul ca se creeaza un precedent, pt orice pretext iti pot lua copiii: ba ca una e prea proasta pt a fi mama, ba copiii unora sunt prea grasi, ba ca sunt lasati in grija unei vecine care nu e dadaca specializata… o multime de abuzuri ale sistemului. Mi-e teama ca aceaste incercari s-ar putea extinde si la nivelul altor tari, putandu-se ajunge ca, in cazul in care nu te supui indicatiilor date pt „binele” copilului, sa iti pierzi drepturile asupra acestuia. Si mai ingrijorator e faptul ca majoritate oamenilor obisnuiti (colegii mei si ai vostri) aproba trecerea copiilor in grija statului in cazul in care parintii nu sunt capabili sa le asigure – sa spunem – o sanate si o educatie corespunzatoare. Iar daca, de curiozitate, veti discuta cu colegii vostri, veti constata cu stupefactie ceea ce am vazut si eu: nu conteaza ca tu ca parinte stii ce e bine pt copilul tau; nu conteaza viziunea ta asupra viitorlului lui, nici dorinta ta de a-i da o educatie sau alta (ori chiar de a nu-i da o educatie). In ecuatia parinti, copii, sistem, cel din urma iese castigator chiar daca pt aceasta e nevoie sa desparta copii de parinti, pretextandu-se ca parintii nu sunt proprietarii copiilor.

    Apreciază

  5. Alina said, on noiembrie 3, 2009 at 12:12 pm

    Mai bine i-ar pune pe parinti la o cura de slabire.

    Apreciază

  6. Dana said, on decembrie 4, 2009 at 1:22 am

    Eh, da se pretexteaza ca parintii nu sunt proprietarii copiilor. Dar cine e, statul?
    Sa fim seriosi! Adica o mama se chinuie, tine copilul ala in burta 9 luni il alapteaza … si hopa se trezeste statul ca vine si il ia pe motiv ca nu il creste politically correct! Sper sa nu ajunga si la noi stilul asta, ca e vai si amar de noi.

    Apreciază

  7. […] Unei familii i s-au luat copii deoarece erau prea grasi […]

    Apreciază

  8. […] Unei familii i s-au luat copii deoarece erau prea grasi […]

    Apreciază

  9. […] Unei familii i s-au luat copii deoarece erau prea grasi […]

    Apreciază

  10. […] Unei familii i s-au luat copii deoarece erau prea grasi […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.