SACCSIV – blog ortodox

SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celeilalte

Posted in copii by saccsiv on octombrie 1, 2009

   Conform articolului Ban on policewomen looking after each other’s toddlers set to be scrapped as minister orders review:
   O ancheta a fost ordonata in cazul a 2 femei politist carora li s-a zis ca incalca legea prin faptul ca au grija una de copilul celeilalte.

   Detectiva Constable Leanne Shepherd, in varsta de 32 de ani, ce are o fiica de 2 ani, Edie, a primit ordin de a incheia aranjamentul de ingrijire copil pe care il are cu prietena ei DC Lucy Jarrett, care de asemenea are un copilas, Amy, in varsta de 3 anisori.   

   DC Shepherd a declarat ca experienta a fost atat de traumatica incat ea n-o sa mai aiba copii.

   Perechea, care impart un job full-time, au avut grija reciproca, fiecare de copilul celeilalte de 2 ani si jumatate, astfel incat ambele sa poate munci 10 ore pe zi, de 2 ori pe saptamana.

   Ministrul copiilor Vernon Coacker a spus ca vrea ca departamentul sau sa ancheteze cazul, desi a insistat ca Actul de Ingrijire al Copiilor 2006 are menirea de a “asigura siguranta si binele tuturor copiilor

   Mr. Coaker a declarat catre BBC ca guvernul trebuie sa se asigure ca nu penalizeaza “familiile care muncesc din greu”.

   Departamentul meu discuta cu Ofsted despre interpretarea cuvantului “recompensa” in acest caz particular” a spus el

   In urma unei plangeri anonime, Ofsted a spus mamelor ca aranjamentul lor este ilegal, intrucat ele nu sunt inregistrate ca ingrijitoare de copii.

   Intr-o scrisoare amenintatoare, ei le-au spus ca politistele pot fi urmarite penal si pot fi supravegheate pentru a se asigura faptul ca ele nu mai continua sa se ajute una pe alta.

   O vizita neanuntata a fost facuta la casa ei din Milton Keynes si acasa la DC Jarrett, la inceputul acestei luni. 

   Reglementarile lui Ofsted spun ca prietenii nu pot primi o recompensa pentru a avea grija de un copil pentru mai mult de 2 ore in afara casei lor.  

   Desi mamele nu si-au platit una alteia aceste servicii, faptul ca ambele mame se bucurau de servicii de ingrijire copii pe gratis a fost considerat o recompensa.

   DC Shepherd a inscris-o pe Edie intr-o cresa privata, la un cost de aproape 500 de lire pe luna – jumatate din salariul ei – si a fost nevoita sa ceara beneficii suplimentare pentru ingrijire copil pentru a putea plati aceste costuri.

   Femeile ar fi putut sa aiba grija de copilul celeilalte acasa la aceasta – dar, din moment ce amandoua aveau de facut o calatorie de jumatate de ora pentru a ajunge la sectia de Politie Aylesbury pentru a incepe la ora 7 dimineata, acest lucru nu a fost posibil.

   DC Shepherd a spus ieri: “Acest aranjament era perfect pentru amandoua, din moment ce suntem prietene de multi ani si avem si aceeasi slujba si in plus avem amandoua 2 fetite mici

   Fetele erau impreuna toata ziua si au crescut ca surorile. Nu mi-a venit sa cred cand un inspector a aparut la usa mea si mi-a zis ca am o afacere ilegala de ingrijire copil. M-am gandit ca trebuie sa fie o greseala.

    “A fost devastator, am plans toata ziua. In fiecare zi Edie ma intreaba: Mergem s-o vedem pe Amy?, dar pur si simplu nu mai este posibil.”

    “Trebuie sa fie multe mii de femei in aceasta situatie. Ofsted ar trebui sa schimbe relementarile”

   DC Shepherd, care este despartita de tatal lui Edie, James Shepherd, acum lucreaza 3 zile pe sapatamana si, ea si sotul ei fac cu randul pentru a o lua pe Edie de la cresa,

   Ea a adaugat: “A fost foarte traumatizant. Prima saptamana cand Edie a fost la cresa a fos un mare soc, plangea si nu dormea, iar eu nu stiam daca-mi voi putea continua cariera

   Sunt despartita si nu am in plan sa mai fac alti copii, dar simt ca deja am trecut prin prea multe traume.

    “obisnuiam s-o iau pe Edie sa o duc la Lucy in pijamale, si o luam dupa ce facuse baita si era gata de culcare. Nu am nici o plangere impotriva cresei, dar nu primesc asa ceva de le ei. Eram foarte fericita ca pot s-o las la o prietena, iar ei ii placea la nebunie acasa la Lucy.”

   Acum a trebuit sa-mi schimb complet orele de munca pentru a ma plia pe programul cresei, Acum, Edie s-a obisnuit cu noul program si nu pot sa-I schimb iar programul, ar fi prea disruptiv pentru ea. Dar as vrea ca alte femei sa poata beneficia de o schimbare a legii, si sa nu treaca prin ce-am trecut noi.

   Edie s-a nascut in ianuarie 2007 si DC Shepherd s-a intors la munca pe un program part-time 2 luni mai tarziu, ca si politist detectiv ucenic.

   Lucy, care avea aceeasi slujba, o avusese pe fiica ei cu 5 luni mai devreme si DC Shepherd cu cuplul au fost incantati sa aiba un aranjament de ingriire permanenta a copilului.

   Un inspector Ofsted i-a facut o vizita surpriza lui DC Shepherd pe 10 iulie pentru a-i spune ca face o afacere ilegala de ingrijire a copilului si risca sa fie urmarita penal daca mai continua. Se pare ca vizita a fost raspunsul la un indiciu primit de un vecin.

   Vizita a fost apoi intarita de o notificare oficiala 2 saptamani mai tarziu

   Un purtator de cuvant Ofsted a declarat ieri: “Ofsted aplica reglementarile din Actul de Ingrijire Copii 2006. Suntem in discutii cu Departamentul pentru Copii, Scoli si Familii privind interpretarea cuvantului “recompensa”, pentru a stabili daca putem face o schimbare

   Pentru a putea fi inregistrate ca si ingrijitoare de copii, mamele trebuie sa urmeze un curs.

   DC Shepherd a adaugat: “Ne-am gandit si am analizat toate variantele posibile, dar nu am gasit o solutie”

    “Pentru a fi ingrijitor de copii trebuie sa treci niste examene si sa faci modificari in casa, de pilda sa blochezi semineele. Eu am deja o cariera si casa mea e perfect sigura, dar acelea sunt reguli pentru persoane care au grija de mai multi copii, ca si profesie

   DC Jarrett, care traieste cu sotul ei, Inspectorul Bob Jarrett, si-a inscris si ea fetita intr-o cresa.

   O petitie on-line declansata ieri noapte de colegii celor doua femei, care sunt insarcinate si spera sa poata faca aranjamente similare, a atras semnaturi.

   Cititi va rog si:

Ai grija de copiii vecinilor? S-ar putea sa mergi la puscarie …

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 1, 2009 at 5:20 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mircea Puscasu said, on octombrie 1, 2009 at 7:10 pm

    Am senzatia ca devenim din ce in ce mai informati si facem in mod concret din ce in ce mai putin.

    La noi(Suceava, Romania) sunt scoli care au primit deja dozele de vaccin. Parintii copiilor primesc acasa hartii sa semneze pentru vaccinarea copiilor lor. In aceste hartii nu li se spune ca ar putea sa refuze vaccinarea.

    Trebuie facut ceva concret repede.

    Exista un pliant
    http://www.pentruviatacluj.ro/articole-si-scrisori/34-vaccinul-impotriva-gripei-porcine-un-vaccin-periculos-un-atentat-la-viata-umana-pliant-gripa-porcina
    ar fi bine de tiparit, multiplicat si distribuit (modificat daca doriti).

    Exista o scrisoare deschisa a Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita catre Ministerul Sanatatii
    http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/09/ne-opunem-categoric-vaccinarii-in-masa.html
    ar trebui publicata pe unde se poate, pe bloguri, distribuite pe e-mail etc.

    Daca nu miscam nimic nu va iesi prea bine, cum a iesit la Gardasil, pentru ca acum presiunile asupra lor sunt mult mai mari, fiind vorba de o miza globala gen 9/11 si sunt si ei, oficialii nostrii, dispusi sa faca presiuni si perfidii mult mai mari.

    Doamne-Doamne ne ajuta daca miscam si noi ceva , daca nu miscam, la ce sa ne ajute?

    Apreciază

  3. sCuM.asd said, on octombrie 1, 2009 at 8:07 pm

    scriu mai tarziu , dar trebuia sa zic … masoneria la nasu , b1tv

    Apreciază

  4. parereamea said, on octombrie 2, 2009 at 11:03 am

    Conform comunicatului de pe siteul Ministerului Sanatatii ar fi trebuit sa se faca sedinte cu parintii in scoli legat de gripa porcina pana la 30 sept. (Ministerul Sanatatii a stabilit un plan de actiune pentru unitatile de invatamant in vederea prevenirii si limitarii imbolnavirilor prin gripa A/H1N1 – http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1783).
    Nu s-a facut nimic cel putin la scoala unde e copilul meu, deci unii parinti nu au habar ca se planuieste ceva.
    In comunicatul „Vaccinul împotriva gripei A/H1N1 va fi gata în noiembrie” –http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1788 Ministerul anunta cand va fi gata vaccinul, deci nu cred ca in scoli a ajuns vaccinul pentru gripa porcina, poate cel sezonier. Si anul trecut s-au facut vaccinari in unele scoli cu vaccinul pentru gripa sezoniera fara ca sa fie intrebati parintii. Deci precedentul exista.
    Apoi s-a anuntat in presa pe 25 Septembrie ca „Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va face cu acordul părinţilor” – http://www.realitatea.net/vaccinarea-copiilor-contra-gripei-porcine-se-va-face-cu-acordul-parintilor_624252.html
    „Copiii din unităţile şcolare vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine doar cu acordul părinţilor, iar gravidele doar la cerere, în cadrul campaniei care va începe la 1 decembrie, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr Geza Molnar. ”
    Cu toate acestea un astfdel de comunicat nu se gaseste pe siteul Ministerului Sanatatii.!!! Daca il gaseste cineva sa-mi spuna si mie.

    Pe pagina ministerului „Informatii despre alerta internationala de gripa” -http://www.ms.ro/pagina.php?id=393 sunt alte materiale legate de gripa porcina. Observati ca titlul nu contine numele de porcina.

    Pe sub-pagina „Intrebari frecvente” inclusa in pagina de mai sus – http://www.ms.ro/pagina.php?id=387 scrie:
    „Care sunt simptomele gripei porcine?
    Simptomele infectiei cu gripa porcina la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere si includ febra, oboseala, inapetenta, tuse, durere in gat. Unele persoane infectate cu gripa porcina au prezentat stari de voma si diaree.”
    Inchipuiti-va ca la copilul meu la scoala vine in fiecare zi in fiecare clasa elevul de serviciu pe scoala, noteaza cati absenti sunt si are obligatia sa intrebe „ARE CINEVA SIMPTOME DE GRIPA PORCINA???” 🙂 😉
    Deci din toata scoala aia incepand de la director nu s-a sesizat nimeni ca aceasta asa-zisa gripa porcina are aceleasi simpotome ca orice alta gripa!!!! Deci bietii copii ce sunt pusi sa raspunda de fapt??? Aberant, aberant, aberant…. Ca sa bage frica in ei si sa-i indobitoceasca. Cel putin din clasa copilului meu nici unul nu a sesizat aberatia din intrebare. Ma intreb daca alti elevi au sesizat! Oare avem toti copiii indoctrinati deja?
    In plus la ora de dirigintie li s-a dat o foaie listata cu niste explicatii si niste simptome, care sunt aceleasi ca cele de mai sus!!!
    Concluzia: SPALAREA PE CREIER DES SI INTENS DAUNEAZA GRAV SANATATII!

    Luni ma duc la ora de dirigintie sa o iau la rost pe diriginta: cand si cum se va cere acordul parintilor pentru vaccinarea cu porcina. Nu s-a suflat o vorba despre acest acord pana acum in scoala, si nici ca ar fi vorba de o vaccinare in curand!!!!!
    Mai mult, in prima sedinta cu parintii s-a facut informarea parintilor de fete despre vaccinarea HPV. La fel nu s-a suflat nici o vorba ca ar trebui sa ni se ceara acordul. Cadrele nu stiau nimic decat ca ele trebuie sa ne faca „informarea”, nu stiau de acord, cand si cum.!!!!!

    Un lucru curios in acest an a fost ca:
    – ni s-a cerut sa semnam ca am participat la sedinta cu parintii
    – ni s-a cerut sa semnam un proces verbal ca ni s-a facut informarea despre HPV!!! Despre porcina – nici o vorba. Am semnat cu inima stransa pe foaia cu informarea, am citit tot ce scria acolo, nu scria nicaieri ca ne dam acordul sau nu.

    Astept sa vad ce urmeaza…

    Apreciază

  5. […] SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celei… […]

    Apreciază

  6. […] SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celei… […]

    Apreciază

  7. […] SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celei… […]

    Apreciază

  8. […] SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celei… […]

    Apreciază

  9. […] SISTEM TICALOSIT: La doua politiste prietene li s-a interzis sa mai aiba grija una de copilul celei… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.