SACCSIV – blog ortodox

Video: Conferinta preotului Nicolae Tanase organizata la Constanta de ASCOR / Atacul Hot News / Comunicatul ASCOR Constanta / Răspunsul preotului Nicolae Tanase

Posted in ASCOR, conferinte, Parintele NICOLAE TANASE by saccsiv on aprilie 19, 2024

Ascultati, va rog, incepand cu minutul 33. E bine insa sa ascultati intreaga conferinta.

Ce scrie Hot News in articolul VIDEO Un cunoscut preot blamează victimele agresiunilor sexuale: „Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum, de ea” / Reacția BOR:

Preotul Nicolae Tănase, din satul Valea Plopului, județul Prahova, a susținut că femeile agresate sexual ar fi și ele vinovate pentru abuzul trăit. Mai mult, preotul a spus că „fetele frumoase care atrag băieți” ar trebui să primească „3-4 luni” de pușcărie.

Preotul Nicolae Tănase a făcut aceste declarații marți, într-o conferință organizată la Constanța de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR).

„Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete”

  • „Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, a declarat preotul, potrivit dobrogealive.
  • „De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a mai spus preotul Nicolae Tănase.

Declarațiile preotului au fost făcute în contextul unei discuții despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, despre care se spune că, la vârsta de 12 ani, și-ar fi părăsit părinții și timp de 17 ani ar fi trăit în desfrânare, notează sursa citată.

BOR se dezice de discursul preotului Nicolae Tănase

Contactat de HotNews.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat că Biserica Ortodoxă Română se dezice de un asemenea discurs.

  • „O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare. Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu.

Potrivit Doxologia.ro, Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului, județul Prahova, din 1979. El deservește, de asemenea, și satul din apropiere, Valea Screzii. Este căsătorit și are 6 copii.

De asemenea, în 1994, preotul a înființat Asociația Pro Vita, organizație care se poziționează împotriva avortului.

„Într-o lume în care copiii orfani sau abandonați, mamele singure și bătrânii sunt adesea lăsați în urmă, Asociația Pro Vita Valea Plopului străbate cu devotament aceste dificultăți, oferindu-le o rază de speranță și sprijin”, arată site-ul Asociației preotului Nicolae Tănase.

 

Comunicatul ASCOR Constanta:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=470163482043864&id=100071506484196&rdid=jyJDZm7rOoPVOQ1d

Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva. (I Corinteni: 6, 12)

Întrucât mediul on-line abundă de știri menite să dezinformeze, mai degrabă, decât să informeze, cu privire la afirmațiile „scandaloase” ale unui preot celebru, ne vedem nevoiți să acordăm un răspuns.

Într-adevăr, părintele Nicolae Tănase a conferențiat la Constanța cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie.

Activitatea părintelui Nicolae Tănase este remarcabilă, fiind un adevărat temerar atât în perioada comunistă, când a cutezat să ridice o biserică, cât și după căderea regimului dictatorial, devenind primul ambasador al promovării vieții, al salvării sufletelor pierdute, în libertinajul social creat de după anii 1990.

În acel context, când unii autori media, dornici de senzațional, nici măcar nu erau născuți, părintele Nicolae Tănase intra în canale, mergea pe străzi și din cele mai tenebroase locuri, pline de suferință și promiscuitate, aducea la lumină suflete pierdute, victime ale propriilor plăceri transformate în libertinaj și dependențe, considerate paria societății, cazuri pierdute și irecuperabile.

Părintele Nicolae Tănase, de atunci și până astăzi, a văzut, a cunoscut, a cercetat duhovnicește, a ascultat, a înțeles, zeci, sute și mii de cazuri cu tipologii de viață diferite, trecute prin caznele multor încercări dorite sau nedorite.

Discursul părintelui trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată pe segmente de exprimare.

Ca un adevărat luptător pentru viață, pentru ordinea firească a relațiilor inter-umane, pentru atitudinea morală care trebuie să existe între un bărbat și o femeie, într-un mod neconvențional (știindu-se faptul că părintele își expune prelegerile, adesea, atipic, metaforic, ironic etc.), din dorința de a trezi conștiința adormită a multora dintre noi, în fața acestui flagel, care este păcatul desfrânării, părintele Nicolae Tănase a transmis un reper comparativ-coergitiv, tocmai pentru a accentua și mai mult responsabilitatea comportamentală a tinerelor femei în fața provocărilor lumii de astăzi.

Apreciat de cei prezenți în sală, întrucât trăim o realitate cruntă, pe care nu o putem nega, aceea că foarte mulți tineri, atât băieți, cât și fete, sunt caracterizați de o sexualitate excesivă, iar o parte dintre aceștia, pe fondul unei libertăți greșit înțelese, incită sau provoacă spre proferarea unor fapte sexuale, necuvenite conform învățăturii evanghelice și a dezvoltării psiho-somatice care îi caracterizează.

Într-o asemenea situație, pe fondul lipsei de maturitate psihică și emoțională, a lipsei experienței sociale și a discernământului duhovnicesc, opțiunea de a abuza sau de a accepta o formă de abuz sexual (înțeleasă poate, ca libertatea de a trăi), aduce după sine grave consecințe, în ceea ce însemnă natura persoanei prin formarea și dezvoltarea acesteia, implicit victime colaterale ( copil născut la o vârstă fragedă, prunci avortați, părinți și membri ai familiei plini de suferință etc.)

Față de ceea ce însemnă păcatul desfrânării, acceptat tot mai ușor de foarte mulți oameni, între care și tineri, ca o formă firească de manifestare și relaționare (din dorința evidentă de a fi acceptați și iubiți), unde accepțiunea voluntară, provocarea, incitarea sau abuzul își pot face loc cu ușurință, distrugând multe vieți (boli sexuale, boli mintale, suferințe duhovnicești, sinucideri), Biserica prin preoții ei (unii mai duri prin exprimare) rămâne un bastion de apărare a valorilor și principiilor morale enunțate în Sfânta Evanghelie și în învățătura Sfinților Părinți.

Într-o lume desacralizată, consumeristă, frivolă, promiscuă, Învățătura Evangheliei privind faptele morale și păcatele oamenilor se contra-pune cu duhul profan, lipsit de Duhul Adevărului care este Hristos Domnul prin însuși pilda vieții Lui.

O asemenea poziție vehementă, venită din partea unui preot care a luptat și a salvat mii de vieți (4000 de suflete de la avort, alte mii de oameni aflați pe marginea prăpastiei, alte sute în fiecare zi și sute de fete despre care face referință!), trebuie să ne redea, mai mult ca oricand, respectul de sine, pentru viață, pentru demnitatea umană, să înțelegem că oricât de tineri sau vârstnici suntem avem de dus o luptă binecuvântată pentru integritatea ființială (suflet și trup) a fiecăruia dintre noi, pentru a rămâne pe deplin chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Cuvântul părintelui nu este apocaliptic, scandalos sau tendențios, dincontră, este un strigăt plin de durere pentru o societate intrată într-un laxism, care la nivel legislativ, încă nu a gasit resursele necesare de prevenție și coerciție privind sexualitatea minorilor care, din păcate, pot fi abuzați, dar care la rândul lor provoacă, incită, dezvoltă comportamente sexuale prin accepțiune voluntară, tot mai des întâlnite în postările de pe canalele de socializare.

Așadar, în Postul Mare, cuvântul integral al părintelui Nicolae Tănase este o mărturisire și o perpetuă invitație (chiar și în termeni duri) de a reflecta și de a conștientiza starea spirituală în care ne aflăm tineri și adulți, pericolul permanent al repetitivității unor fapte și urmări regretabile, din pricina lipsei noastre de a trăi ințelept, chivernisit, cu rânduială, cu bună purtare, după învățătura cea folositare a Mântuitorului Hristos.

ASCOR Constanța

18.04.2024

 

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase, postat de Active News in articolul Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste:

„Pentru mine Ceaușescu a murit definitiv.

Păreri putem exprima, inclusiv nemulțumiri la adresa legislației române.

În multe cazuri Legislația românească lasă de dorit.

Ca răspuns la întrebarea ce mi s-a pus în cadrul Conferinței susținute, mi-am exprimat părerea că ar trebui condamnarea violatorului să se facă ținând cont și de conjunctura în care s-a petrecut agresiunea sexuală și dacă persoana agresată a contribuit la derapajul celui in cauză, respectiv printr-o îmbrăcăminte indecentă… provocatoare…gesturi… etc…

Drept pentru care ar trebui să se cerceteze legislațiile occidentale care au prevăzute pedepse pentru cazurile de agresiune sexuală și să avem și noi în legislația noastră specificată conjunctura în care s-a produs agresiunea, nu pentru a diminua pedeapsa violatorului, ci pentru a preveni o asemenea nenorocire (pentru că violul este un dezastru sufletesc, psihic și trupesc…)

În acest sens, instanța ar trebui să ceară analiza unei comisii interdisciplinare privitoare la rolul victimei în viol pentru că scopul nu este ca violatorul să facă ani de detenție, ci să nu se ajungă la o asemenea situație.

Și decurge firesc și pedeapsa instanței dacă va găsi și vinovăția victimei.

Conferințele mele susținute în Penitenciare, dar mai ales preoții de Penitenciar pot da mărturie  despre zbuciumul celor care au ajuns la viol si apoi condamnați.

Îmi pare rău că se crede că apăr violatorii. Dimpotrivă!….

Așa am susținut și așa susțin despre moralitate, inclusiv în vestimentație…. gesturi… etc… și asupra consecințelor dezastruoase ulterioare.

Scoaterea din context a răspunsului meu poate lăsa loc la orice fel de interpretare. Și în acest caz … e de folos.

Pentru mine presa este cea care informează, dă naștere la comentarii și determină exprimarea de opinii.

Sper să se găsească un parlamentar să umble printr-un proiect de Lege la aspectele morale ale protecției prin Lege.

Și dacă s-a făcut caz de opinia mea… e semn bun!… ”

Preot Nicolae Tănase, – Valea Plopului.

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 2:17 pm

    Parintele Nicolae Tanase ar trebui sa stie ca nu pedeapsa penala vindeca si educa, ci canonisirea si sfatuirea ca medicament pedagogic in scaunul de spovedanie. 

    In acest sens ar trebui sa foloseasca invataturile Sfintilor Parinti din amvon, de la catedra si in presa audio-vizuala, sa transmita mesajul adecvat, nicidecum sa se erijeze in asistent de procuror care  evalueaza rechizitorii penale!

    Sfantul Ioan Gura de Aur scria in acest sens:
    (…)
    e. Când vezi o fecioară îmbrăcată în haine moi, în haine cu trenă, îmbrăcămintea osândită de profet, cu mersul legănat, aruncând cu glasul, cu privirea şi cu îmbrăcămintea cupa cu otravă în ochii celor ce se uită la ea cu desfrânare, săpând prăpăstii sub picioarele trecătorilor şi întinzându-le curse, poţi să o mai numeşti călugăriţă pe călugăriţa asta? Nu trebuie s-o numeri printre desfrânate? Nu sunt tot atât de ademenitoare acestea ca şi acelea? Că acelea pretutindeni îşi întind aripile plăcerii. 

    https://www.ioanguradeaur.ro/686/cuvioasa-olimpiada-scrisoarea-viii/

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 19, 2024 at 2:38 pm

      Sfantul Ierarh ieromartir Ilarion Troitki:

      (…)

      Biserica se situeaza deasupra oricarei conditionari juridice. 

      Numai in Romano-Catolicism pocainta este inteleasa ca act juridic. 

      Pocainta in Ortodoxie restabileste relatia cu Dumnezeu, nu este o pedeapsa pentru pacatul savarsit.

      Pedeapsa nu vindeca.

      Intelegerea juridica despre pocainta in Romano-Catolicism a influentat intreaga practica catolica. 

      In Biserica Ortodoxa, in privinta intelegerii juridice a pocaintei gresesc  numai cateva persoane izolate (duhovnicii rigoristi).

      Sfantul Ilarion Troitki, Mostenirea teologica, Pocainta in Biserica si Catolicism, Editura Sophia, Bucuresti, 2014, pp. 135-187.

      Apreciază

    • Cosma said, on aprilie 19, 2024 at 4:14 pm

      Nu îl doare pe părintele de Sfinții Părinți, aşa cum nu îl doare comuniunea cu ereticii. E popular, ține conferințe, primeşte şi sponsorizări mai neortodoxe. Dar nu ai voie să pomeneşti aşa ceva căci sar unii cu cancel culture să-ți arate că tu nu faci opere caritabile. De..greu.

      Să te ajute Dumnezeu părinte Nicolae să îi părăseşti pe ecumenişti încât să primeşti plată mai bună de la El decât din alte surse!

      Apreciază

  2. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 4:12 pm

    Pr Tanase nu mai poate opri nimic si pe nimeni … Fetele sunt pe ONLYFANS.

    Apreciază

  3. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 4:14 pm

    Expresia

    „fetele frumoase atrag…”

    e o prejudecata cu iz de misoginism/sexism la antipodul feminismului LGBT….

    Cu alte cuvinte fetele frumoase poarta o vina din principiu pentru ca sunt frumoase…

    Se cunosc atatea cazuri cand s-a cazut in pacat fara ca fata sa fie neaparat frumoasa… Sau ce, daca nu e frumoasa nu poate fi simpatica sau sa aiba alte atuuri…. Si se mai induce din start ideea ca unele sunt frumoase si vinovate din start si altele urate si au pentru asta circumnstante atenuante….

    Atractia atunci cand nu e dirijata in cadrul cuplului casatorit prin Taina Cununiei sau in cazul in care cei doi ca prieteni nu intentioneaza sincer sa se casatoreasca prin Biserica prin cununie religioasa, are ca sursa de „magnetism” influenta duhurilor care nu mai tin cont de ca e fata frumoasa sau fata e urata…

    Iata ce scria Sfantul Iustin Popovici:

    Omul savarseste pacatul din cauza unirii lui, in duh, cu diavolul; diavolul lucreaza si omul colaboreaza.

    Cel mai bun exemplu este Iuda Iscarioteanul.

    Indata ce diavolul a intrat in el, au savarsit impreuna cel mai mare pacat din istoria lumii.

    Apreciază

  4. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 4:29 pm

    Dacă e să spunem lucrurilor pe nume și să ținem cont de natura sexuală specific feminină, recte masculină și nu eludăm, în maniera în care o fac feminiștii și feministele actuale, tocmai dorința și pasiunea femeii (penibil, da!) am realiza că motivul pentru care bărbații violează este voința de putere și control, o fac din spaimă.

    În loc să le caute pe acelea care chiar îi doresc, se reped la cele care îi refuză.

    Oroarea de a-și pierde vlaga, libertatea, patosul, de a fi ”devorați” de sirene, ”castrați”, pe scurt frica de erotismul femeiesc activ e sursa violului.

    https://bel-esprit.ro/o-cultura-a-violului/

    Apreciat de 1 persoană

  5. mircea.v said, on aprilie 19, 2024 at 4:54 pm

    In plus, pr Tanase e contra Parintelui Justin pe teme de acte elctronice. La o discutie pe care am avut-o cu dansul prin 2011, mi-a spus „pai si cum putem trai fara asa ceva”. Apoi a mai sustinut conferinte in care si-a pastrat aceasta linie diavoleasca.

    Nu trebuie sa uitam, plata doar cash, chiar daca platim un pic mai mult, sau mai mult. Am observat ca acum la marile magazine, reducerile la diverse marfuri au crescut in procente, daca ai aplicatia magazinului respectiv (aplicatie ce a inlocuit cardul de fidelitate). Asta sa fie mica noastra jertfa, si marturisirea noastra. Fata de cele patimite de Sfintii Inchisorilor, oricum este zero.

    Apreciază

    • gheorghe said, on aprilie 20, 2024 at 2:41 am

      Corectie la comentariul meu de mai jos (da „trece”, desigur…)

      1. ACTE (electronice), nu cipuri.
      2. DISONANTA, nu disarmonie.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 20, 2024 at 9:31 am

        gheorghe

        Nu l-am aprobat deoarece i-ai atacat pe Mircea si pe Felix.
        Daca te limitai sa-ti exprimi opinia pe tema, il aprobam.

        Apreciază

    • P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 9:25 am

      Tocmai fiindcă nu știe cum putem trăi fără așa ceva, prin influența pe care o are, ar putea să facă cumva să convingă factorii de decizie să lase alternative și pentru cei ce nu vor să fie amprentați, scanați și înregistrați în sistemul malefic al actelor biometrice.

      Dar de, e mai simplu să le accepte pur și simplu…

      Apreciază

  6. Cris said, on aprilie 19, 2024 at 7:04 pm

    Profesorul meu de romana, prin anii ’60, ne spunea, intr-o clasa mixta: „Pe o fata sa n-o atingi nici cu o floare.” Asta auzeam de la adultii, parinti si profesori, care ne-au crescut si educat.

    Definiţia violului in „Codul Penal” din vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, in anul 1750:

    „Cel ce va fi prins cu ştromeleagul învârtoşat primprejurul părţilor fătătoare ale muierii, i se va tăia scârbavnicul mădular spre veşnica lui nefolosire.”

    Scuze pentru vocabular, dar stramosii nostri erau directi, nu faceau comisii ca sa descopere daca nu cumva victima e vinovata.

    Intr-o alta lume, am lucrat in calitate de consilier cu victime ale violului. Sunt multe de spus, dar e o trauma care se vindeca cu greu, in timp, cu iubire si cu ajutorul lui Dumnezeu. Pentru unii, nu se vindeca niciodata. Cuvintele vorbitorului m-au afectat profund, pentru ca am retrait durerea victimelor si ale familiilor lor.

    Daca un preot vorbeste astfel, Romania a devenit intr-adevar un loc periculos. Intr-un fel, comentariul poate fi interpretat de unii masculi ca o permisiune voalata: „victima e de vina”. Unde e mila pentru victima, pentru cel slab?

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 19, 2024 at 8:01 pm

      Avem, intr-adevar preoti dotati, titrati, insa daca is lipsiti de mila, vorba lui Cris, noi dansam pe un vulcan…

      Sfantul Iustin Popovici scria in acest sens:

      „Omul inteligent, dar fara bunatate si compatimire, este iadul pentru suflet si pentru inima, iadul pentru intreaga omenire. Inzestrat cu inteligenta, fara bunatate, omul este un adevarat drac.

      Dracul este foarte inteligent dar este lipsit de bunatate si dragoste. Dar si omul este drac daca nu are bunatate si dragoste.”

      Cu ceva timp in urma, un preot profesor perora, cum ca, unor fete le-ar place la nebunie violul, daca in urma actului sexual ar rezulta vreun prunc!😎

      Probabil fredonase in minte refrenul unora le place jazz-ul…sau cine stie daca nu cumva fredona: am o boala Doamne, si am s-o fac…😉

      Toata tarasenia a fost difuzata la Radio Trinitas:

       „sarcina apare după viol dacă ai consimțit și ți-a plăcut să se repete”

      https://www.libertatea.ro/stiri/radio-trinitas-sanctionat-de-cna-pentru-afirmatiile-unui-profesor-de-teologie-violul-se-soldeaza-cu-graviditate-daca-ai-consimtit-2704025

      Apreciază

      • carmenlsc97 said, on aprilie 20, 2024 at 5:54 pm

        am mai citit pe undeva vorba asta ..tot asa ca acest preot spunea ca daca apare un copil in urma violului inseamna ca n a fost de fapt…dar ma gandesc sunt cazuri de fete mici care sunt abuzate apoi raman insarcinate..deci e ceva absurd

        Apreciază

  7. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 7:33 pm

    Sfantul Paisie Aghioritul:

    „Daca nu veti accepta buletinul biometric este ca si cum ati putea stinge un foc mic neintetit cu un pahar cu apa, iar ca sa puteti birui ispitele dupa ce veti primi buletinul biometric si  inevitabil veti pusi in situatia ca sa primiti pecetea pe mana dreapta sau pe frunte, va fi tot atat de greu, ca si cum ar trebui sa stingeti incendiul unei case cuprinse de flacari”

    Apreciat de 1 persoană

    • Miha said, on aprilie 19, 2024 at 10:17 pm

      toate buletinele clasice expira pe 3 august 2031 indiferent când sunt emise! Sunt agent de turism, in ultimul an mi-au trecut prin mâini zeci de acte de identitate, de aici informația. Nu și pasapoartele.

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 4:39 pm

        Miha,

        Cu edacu nu te mai poate scapa nici dracu”😉

        Poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au depistat în zona terminalului Schengen un cetățean, care avea asupra sa un paşaport India autentic şi un permis de şedere Grecia fals. În urma verificărilor în aplicaţie s-a constatat că pe numele persoanei figurează o dispoziţie de părăsire a țării. Persoana urmează să fie predată colegilor din cadrul IGI pentru continuarea cercetărilor

        https://www.replicaonline.ro/18-cetateni-straini-cu-nereguli-depistati-prin-aplicatia-edac-in-ultima-saptamana-590118?z=l

        Apreciază

  8. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 8:18 pm

    Cam da, parca frumusetea unei femei trebuie sa fie o vina . Nu stiu daca asta si-a dorit sa exprime dar asa suna. Cred ca se refera si la comportament,tinuta .Dar eu zic ca daca unuia i se pune pata sa violeze pe una care nu atrage atentia o violeaza si gata . Pica argumentul ca era atragatoare si ca ar fi ispitit .

    Cate babe nu au fost violate prin sate si nu se putea spune ca au cautat-o cu lumanarea .

    Nu , nu fumusetea fetei /femeii e de vina ,nici rochia, nici pantofii , nici nimic… Iar cele carora le place sa se dezbrace ele singure sunt pe Onlyfans si fac bani , ele nu au treaba cu Ortodoxia. Eu zic ca noi ne selectam singuri prin ceea ce ne atrage mai mult. Cine vrea la Biserica are o anume conduita iar cine vrea in cluburi , baruri, onlyfans are o alta conduita.

    Eu , in tineretea mea eram o frumusete .Bai da nu m-a violat nimeni …in schimb am atras toata invidia muierilor de peste tot pentru ca eram un fenomen al naturii. Totul era perfect armonios la mine . Eh ,pentru vina de a ma fi nascut asa am platit si platesc si acum chiar daca sunt baba . Dar sunt o baba draguta. Adica eu la 55 de ani nu am riduri…deloc. Iar astea invidioase nu mai stiu ce sa inventeze pe seama mea ca imi dau cu nu stiu ce .Da, ma spal cu apa si sapun iar tratamentele de frumusete sunt o pierdere de timp. Doar bisturiul mai poate sa faca ceva in cazul multora la batranete . Dupa 50 de ani frumusetea se tine cu bisturiul si cu foarte multi bani.

    Pr Tanase zici ca apara toate pocitele frustrate ca nu sunt si ele ….bagate in seama , era sa zic.

    Pa si la revedere .

    Apreciat de 1 persoană

  9. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 8:22 pm

    Hai sa ne certam cu Dumnezeu ca i-a facut pe unii prea frunosi. Va amintiti de modelul acela arab care a fost expulzat din Emirate pe motiv ca era prea frumos ???? Acum omul e in USA si traieste linistit ca nu-l persecuta nimeni.

    Apreciază

  10. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 8:48 pm

    Fetele frumoase sunt de vina…. Bre, ia nu mai fiti asa frumoase. Cum indrazniti sa ispititi baietii ? Ehhh . Sau altfel : Invatati lupte fetelor ! Un picior unde trebuie si gata le trece libidoul. Un spray paralizant din ala pentru ursi ….

    https://aznews.ro/pr-nicolae-tanase-fetele-frumoase-atrag-baieti-si-pe-urma-baietii-intra-in-puscarie-ca-au-tras-de-fete/

    Apreciază

  11. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 8:51 pm

    Asta pot sa inteleg .S-a exprimat nefericit .A avut si dansul o zi proasta .

    https://aznews.ro/theo-bratosin-daca-mizerabilii-ipocritii-si-deontologii-considera-ca-pr-tanase-e-o-tinta-care-trebuie-lovita-trebuie-sa-facem-scut-in-jurul-sau/

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 9:05 am

      Macarena si maca, maca parintelui Tanase!

      Cântăreața de trap Erika Isac a adunat deja 950.000 de vizualizări pe YouTube, fiind prima în trending în acest moment, cu piesa care are versuri licențioase, „Macarena” fiind o adaptare a hitului care a făcut furori în anii 90….

      Update pamflet:

      Acum ea s-a gandit ca ar pica bine daca ar face un remix al piesei filmat la Valea Plopului interpoland cuvintele scoase din context ale Parintelui Nicolae Tanase!

      Spera sa-si tripleze vizualizarile avand in vedere perlele geniale debitate de prelatul ortodox@

      https://www.libertatea.ro/stiri/erika-isac-macarena-melodie-feminism-hate-sustinere-abuzuri-femei-4806993

      Apreciază

      • P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 10:11 am

        Cum adică ,,cuvintele scoase din context ale Parintelui Nicolae Tanase!”?

        Adică dumnealui nu a exprimat clar faptul că și victimele violului sunt vinovate?

        Cumva, îi luați partea?

        Apreciază

  12. C said, on aprilie 19, 2024 at 9:59 pm

    Eva in Rai a fost înșelată/ ispitită de diavol prin șarpe, apoi ea a mers la Adam ,bărbatul ei și l-a înșelat cu cuvintele ei ,preluate de la diavol .

    Însă când Dumnezeu a cercetat,pe Adam l-a întrebat mai întâi, iar Adam a dat vina pe Eva , mai departe știm .

    Apoi , Sf. Efrem pe când a ieșit odată din pustie in cetate, a întâlnit o femeie care foarte privea la dânsul și a intrebat-o mirat : „- ce te uiti așa la mine ? ”

    la care femeia ( mi se pare că era desfrânata, nu știu sigur ) a răspuns : – ” da tu ce te uiți așa la mine ? , căci mie mi se cade a mă uita la tine fiindcă sunt femeie luată din coasta bărbatului , însă tu din pământ ești și ți se cade a privi numai în pământ”.

    Si din acest răspuns al femeii, Cuviosului Efrem i-a venit o mare umilință și zicea in sine că mare vorbă a zis femeia aceea .

    Apreciat de 1 persoană

  13. Unom said, on aprilie 19, 2024 at 11:51 pm

    Ma ingrijoreaza comentariile de aici, nu au legatura cu dreptatea din Biblie. Sper sa o vedeti pe sf. Maria Egipteanca in vis si s-o intrebati ce parere are dpdv al unei fete care a trecut prin asa ceva. A vazut careva vre-un tanar care a fost ucis sufleteste si condamnat la iad prin sodomizare definitiva in regimul penitenciar, pentru ca a violat o curva care voia, dar nu prea voia…vorba cantecului? Ca sunt multi. Ce ati vazut mai des, fete violate cu viata normala sau baieti sodomizati cu viata normala? De ce nu a iertat-o Dumnezeu pe Eva care la randul ei l-a ispitit pe Adam? De ce nu s-a oprit cu pedeapsa doar la Adam? Credinta se vede din felul in care judeci pacatul. Si ortodoxia chiar are treaba foarte multa cu justitia pt ca trebuie sa tina doar legile cele drepte ale lui Dumnezeu, cine zice ca nu, sa nu-i mai zica credinta dreapta, sa-i zica religie si atat.

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 10:02 am

      Unom,

      Mai intai de toate pocainta nu se poate aprofunda daca cineva se indreptateste sau se victimizeaza. Deci se ajunge la un simulacru care nu mantuieste!

      De asemenea nu-l ajuta pe cel care face pocainta cei care vin si-l justifica sau il compatimesc la modul fariseic.

      Acest comentariu ar dori sa-l scoata basma curata pe prelatul care verbalizeaza spumos si se substiuie el ca preot legiuitorului. Se pleaca dintr-un plan si se termina in altul: dublul joc satanic!

      Daca vrea sa candideze in politica trebuie sa renunte la preotie caci Taina preotiei este incompatibila cu sfera politicului.

      Altlfel se produc permutari haotice si imixtiuni nedorite:

      politicul se amesteca in spatiul eclesial si decreteaza ca harul in biserici nu ne protejeaza de virusi, si clericii se erijizeaza in legiuitori politici spre a reglementa legislatia dincolo de cadrele juridice.

      Sa ramana fiecare in ceea ce a fost chemat in caz are

      intr-adevar chemare, vocatie si cauta sa se faca voia lui Dumnezeu cu el spre folosul comunitatii.

      Daca nu se urmareste aceasta viziune duhovniceasca se intampla exact cum scrie in eseul „Oglinzi” Sfantul  Nicolae Velimirovici:

      Cand oamenii devin nemultumiti cu pozitia in care i-a asezat Dumnezeu, atunci ei savarsesc din nou pacatul neascultarii lui Adam.

      Iata pentru ce adesea se pare ca nimeni nu se afla la locul lui in lume; si pentru aceasta un comerciant seamana mai mult cu unul de la politie, iar acesta din urma cu un comerciant; ofiterul legii seamana cu preotul, si preotul seamana cu ofiterul legii!

      Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 10:33 am

      Sfantul Iustin Popovici:

      Doar o viata dupa Evanghelie il poate preface pe savarsitorul nedreptatii in drept.

      Doar cu Hristos  si Hristos omul poate ajunge si el dreptatea lui Dumnezeu

       (II Corinteni 5, 21).

      Ce-i deci dreptatea? Dumnezeul-Om, Hristos si Evanghelia Lui.

      Iar  nedreptatea?

      Tot ce nu-i El si tot ce nu-i de-al Evangheliei Lui.

      De aceea credinta in Hristos este slujire a dreptatii (II Corinteni 3, 9) si o slujire pentru dreptate.

      Dreptatea si iubirea – dreptatea ca impreunare a tuturor virtutilor evanghelice, iubirea ca putere dumnezeiasca  ce le infaptuieste – sunt insemnele copiilor lui Dumnezeu, ale fiilor lui Dumnezeu in aceasta lume.

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 12:08 pm

        „Se lauda (se ridica) mila asupra justitiei (judecatii)”

        (Iacov 2, 13)

        Adica pusa in fata unei sentinte de condamnare a omului, mila e atat de puternica, incat dispretuieste dreptatea fariseica, isi rade de ea!

        „Tu barbate, scrie Sfantul Ioan Gura de Aur, implineste ce tine de tine!

         Chiar daca celalat (adica femeia) nu face ce tine de el, noi trebuie sa facem tot ceea ce suntem datori.

         Fiecare sa faca ceea ce tine de el!”

        Feminismul LGBT a ajuns pana acolo incat orice curtoazie sau interpelare a barbatului vizavi de femeie poate fi considerata in instanta proba de agresiune si viol!

         De ce s-a impins de catre oculta narativa la absurd?

         Ca sa sa se poata obtine cu mult mai multa usurinta divorturile si partajul, deci sa se destrame familia – caci acesta este bastionul care a fost sfaramat – familia!

        De ce am spus mai sus ca interpelarile de genul: „femeia frumoasa m-a determinat s-o violez” sunt la antipodul feminismului lgbt?

         Pentru ca propunerea ca sa faca puscarie si femeia victima a unui viol constituie intoarsa pe dos aceiasi aberatie antementionata in occident unde barbati au ajuns sa evite preventiv orice imprejurare care ar putea deveni proba in justitie pentru o feminista inaraita! 

        Deci oculta si-a atins scopul!

        In cazul nostru cu „femeia frumoasa” se poate ajunge la aceaisi absurditate!

        De ce ar prinde asta la romani? 

        Pentru ca barbatii romani sunt predispusi din varii motive mai cu predilectie catre misoginism si astfel 

        le-ar surade cadrul legal  fariseic propus de Parintele Tanase!

        Parintele Nicolae Steinhardt conchide in acest sens:

        Norma cea nouă e dragostea, nu mai e strictă, riguroasă, searbădă, îngrădită cu dreptate și cu atât mai puțin suprameticuloasă, oarba împlinire a celor șase sute treisprezece porunci. Iată ce nu au înțeles fariseii. 

        Caracterul paradoxal ce stă la temelia noii învățături ei nu l-au mai putut nici constata, nici asimila.

        Apreciază

  14. Nikos said, on aprilie 20, 2024 at 12:11 am

    Din cate imi aduc aminte circula o secventa cu parintele Tanase din timpul pandemiei tot la o conferinta sau in cadrul unui interviu in care ii judeca aspru pe cei care refuzau „binefacerile” vaccinului minunat ce contine celule din copii avortati. Daca o puteti gasi ar fi de ajutor ca sa ne putem lamuri cu privire la dansul, sa stim daca ne mai adapam din zicerile sale.

    Apreciază

    • P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 10:13 am

      Ar fi bine să reveniți și să postați filmarea cu pricina.

      Apreciază

  15. Bill said, on aprilie 20, 2024 at 6:02 am

    F.interesante și utile numeroasele comentarii. Spre rușinea mea, mie lucrurile nu-mi sunt deloc limpezi, am numai neclarități…
    1) E drept că f.f.multe adolescente (eleve, de pe la 13-14 ani) și tinere se îmbracă și fardează într-un mod care ar fi fost descris fără ezitare, de orice om normal, de acum 100 sau 150 de ani, printr-un singur cuvânt: „prostituate”, dar întrebarea / neclaritatea este: trebuie trimise la închisoare toate, sau doar cele violate ?!
    2) Conform propunerii „legislative”, la câți ani de închisoare ar fi trebuit condamnată Sfânta Maria Egipteanca ?!
    3) În cazul de adulter din Evanghelie, femeia vinovată (salvată de Iisus, de a fi ucisă cu pietre ) ar fi trebuit trimisă la închisoare ?!

    Apreciază

    • C said, on aprilie 20, 2024 at 11:27 am

      Un lucru trebuie știut, anume că sunt două judecăți care nu trebuiesc amestecate , altfel iese ghiveci , precum a ieșit din acest text/predică a preotului :

      Este o judecată lumească, lege pământească ( care încă era de pe vremea romanilor,) se numește justiție care aplică pedeapsa conform codului legislativ lumesc …și așa trebuie aplicat.

      Mai este o judecată duhovnicească, după Legea Darului ( Legea lui Dumnezeu , dar nu Legea Veche a evreilor cu privire la adulter , aia e altceva iarăși…nu suntem la evrei nici la musulmani ) care nu condamnă deocamdată, ci caută îndreptarea păcătoșilor după multele lucrări dumnezeiești ( vezi pilde de îndreptare cu desfrânatele care s-au pocăit, tâlharii care s-au pocăit, ex Varvar tâlharul) s.a. In context duhovnicesc numai Dumnezeu înțelege pe fiecare, căci mulți sunt îndrăciți, sau fiindcă n-au nicio treabă cu Sfânta Biserică atunci duhurile necurate au putere mare de îndemânare la păcat și la patimi atât la partea bărbătească ( fie tineri adolescenți) cât și la partea femeiască. 

      La închisoare , Sf. Biserică nu hotărăște nimic pe cine , cât să bage dupa niciun criteriu . Cu asta de ocupă puterea lumească ( legislativul) .

      Așa că slujitorii Bisericii nu ar trebui ei să facă prea mare discuție cu privire la Codul penal…ci să se îngrijească de tinerii depărtați de Biserica să îi atragă, să îi învețe ce e viața care ne-a dat-o Dumnezeu , să îi învețe despre Rai și Iad, despre răsplată celor ce se îngrijesc de sufletul lor , de pedeapsa și chinurile celor care mor in păcate, nepocăiti, nespovaditi, neîmpărtășiți.

      Să căutăm noi acuma cine are vină mai mare sau mai mică, e o mare deșertăciune și lipsă de înțelepciune.

      Rezolvarea trebuie căutată, iar această constă, din pct de vedere sufletesc / duhovnicesc în Al Afla pe Iisus Hristos și a urma Lui in dreapta credință.

      Doamne ajută, mă iertați.

      Apreciat de 2 persoane

  16. Carmen said, on aprilie 20, 2024 at 9:56 am

    Parintele a exagerat mult prin aceste afirmatii.Putea sa spuna doar despre vestimentatie..ca idee..dar sa se abtina de la altele.In primul rand multe violuri din ce vedem nu pleaca de la imbracaminte..si faptul ca ii crede pe unii violatori ca imprejurari ca mai stiu eu ce..pai cautam scuza agresorului.Nu stiu foarte aiurea atitudinea preotului.

    Apreciază

    • scortisoara said, on aprilie 20, 2024 at 10:21 am

      Da. E greu de ajuns la un capat pe subiectul asta . Dumnezeu e al circumstantelor si nu al concesiilor . Ma tem ca nu omul stabileste circumstantele pt ca nu omul este omniscient si omniprezent . Noi , pe aici ,ne dam cu parerea dar asa cum spunea mai sus comentatorul Bill , lucrurile sunt neclare si raman tot asa. Adica dreptate % nu avem niciunul : nici noi nici Pr Tanase . Pe mine m-a iritat afirmatia (scoasa din context ) care suna de parca fetele frumoase au vina ca sunt frumoase . Bai , da` asa le-a facut Dumnezeu ,tot El. Daca El le-a facut cu Cine te pui de-a craca ? Sa isi ceara scuze ? :)))) Ca suntem urati ca suntem frumosi, toti avem pe Dumnezeu ca TATA. Iar noi ne scoatem ochii unii la altii ….

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 1:54 pm

        Atractia are un mobil bine randuit daca e bine rostuita…. nu tine simplist de faptul ca o femeie frumoasa atrage….

        Despartiti la nivelul sexului, scrie biofizicianul Alexandru Mironescu, in barbat si femeie, cei doi se cauta pentru realizarea omului intreg.

        Nicio teorie din lume nu ne va putea face sa intelegem acasta invincibila, ca putere cosmica, atractie dintre barbat si femeie cand se iubesc (nu cand profita fiecare), pornirea unuia catre altul ca doua sageti  aruncate catre un punct comun de intalnire, oricat de uriase ar fi impotrivirile!

        Iar Sfantul Ioan Gura de Aur ne confirma: 

        Nu poate fi atata familiaritate intre doi barbati (pe care o doresc papusarii astazi sa o obtina acum spre sodomizare n.n.), pe cat poate fi intre o femeie si un barbat daca sunt insotiti asa cum trebuie!

        Psalmistul David zice: a cazut asupra mea dragostea ta, zice, mai mult decat dragostea femeilor (II Regi 1:26)

        Cu adevarat aceasta dragoste pentru femei este mai acaparatoare decat orice putere de monopol.

         Si celelalte iubiri sunt puternice (intre copii si parinti etc), insa dragostea si atractia catre femei au in sine o ardoare violenta, si in acelasi timp perpetuarea neamului omenesc!

        Este posibil ca o iubire (dorire, chimie) oarecare sa fie ascunsa in natura omeneasca!

        Apreciază

    • Cosmin said, on aprilie 20, 2024 at 10:11 pm

      @ Carmen

      Exact la asta a facut parintele referire: faptul ca o parte din violuri sunt provocate de catre semnalele mai mult sau mai putin constiente ale partii feminine.

      O vestimentatie indecenta, care in ziua de azi e perceputa ca normalitate, purtatul acelor colanti de exemplu care echivaleaza cu aproape umblatul in pielea goala pe strada, sulemenirea care e pacat, prezenta in locuri cu moralitate precara, cluburi, discoteci etc.

      Femeia care emite semnale cu conotatii sexuale are probleme de natura pshica si va atrage la randul sau barbati receptori cu probleme similare. Nu e obligatoriu sa se ajunga la viol, deoarece partile in cauza pot sa ajunga la curvie prin liber consimtamant reciproc. Parintele face referire la situatia cand partea feminina nu consimte sa se uneasca cu partea masculina din rationamente subiective. Ea a emis semnalul, doar ca receptorul nu e conform standardului dorit/asteptat, moment in care receptorul recurge la viol. Sunt chestiuni de natura psihologica care rareori sunt constientizate.

      Nu iau aparare parintelui, nu-l cunosc, nu am auzit de el, dar parintele nu face referire nicidecum la situatia cand au fost siluite fete chiar nevinovate de catre indivizi cu probleme psihice profunde.

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 20, 2024 at 11:20 pm

        Nu  bărbații fac avansuri si pasiuni unor femei care-i refuza…

        Doar psihopații și hărțuitorii fac…

        Cei sănătoși iubesc sau se cupleaza cu femeile care li se dăruiesc, nu cu cele care îi refuză…
        Sexualitatea femeiască implică mult mai multe planuri, pentru ele sexul fără identitate, fără implicații emoționale, fără atașament e un subiect de coșmar, nu de excitație!

        Deci parintele a rostit o absurditate monstruoasa cand a afirmat ca unora le-ar surade violul si exista cumva premeditarea din partea victimei care-si doreste sa se repete violul ca apoi sa nasca prunci – e un simptom de om fara inima!

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 21, 2024 at 12:03 am

        Observatia lui Carmen scruteaza pe parintele Vasile Raduca. La problema asta m-am referit si eu in comentariu precedent, cu pruncii care se nasc in urma unui viol si le demasca pe femeile violate ca le-a placut violul!

        Referitor la parintele Nicolae Tanase, nu faptul ca reclama dezmatul femeilor constituie o problema, ci modul pervers in care se foloseste de turpitudinea victimelor spre a-i scuza pe violatori care nu pot fi scosi din culpa cu acest subterfugiu popesc!

        Parintele Nicolae Steinhardt, licentiat in Drept, scrie in Jurnalul Fericirii, august-septembrie 1931:

        ” niciodată turpitudinea victimei nu-l scuză pe agresor, pe asasin!”

        Apreciază

      • P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 10:21 am

        Și nu putea cumva să o zică așa, mai profund?nu putea să țină o conferință în care să expună aceste lucruri care se văd, se știu dar nu se înțeleg în special de cei tineri?

        Asta denotă că nu are înclinație spre teologie, deci nu ar trebui să intre în subiecte ce țin de viața oamenilor;cu atât mai puțin în subiecte așa sensibile precum violul.

        Apreciază

      • Carmen said, on aprilie 21, 2024 at 8:14 pm

        @Cosmin .

        Da.ma refer ca trebuia sa se opreasca la un simplu sfat..insa oricum nu este o problema foarte mare imbracamintea..multe cazuri din ce vedem sunt abuzuri si de copii sau batrane..deci nu este principalul motiv.De ce cauta m sa scuzam agresorul.asta i baiul.

        Apreciază

      • Carmen said, on aprilie 21, 2024 at 8:58 pm

        @Cosmin. Da.dar trebuia sa spuna doar atat.ca un sfat..sa se imbrace mai decent.si atat.nu sa continue cu aiureli. Dar oricum sunt atatea cazuri si de abuzuri de copii si batrane deci nu e valabil asta cu imbracamintea.Violatorii au ceva probleme cu mintea cum spune si Felix.Total de acord cu ceea ce spune Felix si ce spune P.M.

        Apreciază

  17. tudorr said, on aprilie 20, 2024 at 11:42 am

    Doamne ajuta!

    Părerea mea e ca părintele Tănase trebuia sa spună ca o mare parte din vina pentru decăderea societății, în general a tinerilor, o are majoritatea clerului ortodox de la noi care în loc sa mărturisească Adevărul și sa facă cateheza, a vândut pe Hristos și a pus umărul prin tăcere și chiar promovare la „importurile” occidentale. Degeaba conferințe și întâlniri de genul atâta timp cât nu se aduce în discuție cea mai mare problema, Apostazia și îndepărtarea romanilor de Hristos și de învățăturile Ortodoxiei.

    Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on aprilie 20, 2024 at 3:49 pm

      Noi , mirenii , nu suntem bebelusi sa ne creasca pe noi clerul….Sa nu punem poveri mai mari decat e cazul pe umerii lor . Aici e vorba de liberul arbitru . Uneori oricata educatie ortodoxa ai da unui copil ,la maturitate el poate o ia in sens invers … Nu exista o formula de viata exista doar ce alege fiecare din convingerea pe care o capata .

      Omul e stapanul propriilor decizii si scavul consecintelor acelor decizii ….

      Nu baga nimeni pe gat viata ortodoxa. Si nu tii un popor cu forta in Ortodoxie . Eu zic ca fiecare obtine cat interes are si efort depune sa scormoneasca dupa comorile ortodoxiei … Nu astept nimic de la cler desi ma enervez si eu pe atitudinea lor …neluptatoare ,pasiva . Tot Dumnezeu va aplica pedagogia potrivita si clerului . Sa vedeti cum o sa-i scoata din culcusul confortabil in vremurile astea de inceput de furtuna …..Deja se inteteste vantul….

      De la anul vedem cum stam cu legea care favorizeaza LGBTetc… Daca nu o sa fie asta o palma peste ochii nostri o sa vedeti … Palma menita sa ne scuture …si mai ales sa scuture clerul din adormire .

      Apreciază

      • Moca said, on aprilie 21, 2024 at 9:35 am

        La sfârșitul comentariului tău, spui același lucru ca și Cosmin…

        Apreciază

    • Cosmin said, on aprilie 21, 2024 at 12:15 am

      @ tudorr

      Ai adus in discutie un subiect foarte sensibil. Am observat si eu faptul ca preotii se limiteaza doar la Sfanta Liturghie si discursul axat pe interpretarea Evangheliei din ziua respectiva. Atat!!!

      Nimic despre vremurile care le traim, nimic despre comportamentul deplasat al omului in societate, comportament care e perceput ca standard de normalitate, nimic!!!

      Am sa descriu mai voalat si evaziv, fara detalii, o situatie concreta din parohia pe care o frecventez: s-a adus copia unei Icoane Facatoare de Minuni de la Athos. Parintele, care de altfel e unul foarte bland, profund si evlavios, ce nu a intrerupt Sfanta Impartasanie in „pandemie”, a rugat „credincioasele” din parohie cu un ton timid, timorat, mai cu frica sa nu ia de batut, ca atunci cand vin sa cinsteasca Icoana Maicii Domnului adusa de la Athos, loc unde prezenta femeilor nu e permisa, sa isi acopere capul cu unul din multele baticuri(mahrame, zadii) puse la dispozitie de parohie pe spatarul unui scaun din apropierea Icoanei. Si le-a mai rugat ceva: daca e cu putinta, atunci cand saruta Icoana Facatoare de Minuni sa nu aiba ruj pe buze.

      Pai mai fratilor, daca preotii sunt timorati si cu frica sa certe enoriasii care intra in Casa Domnului necorespunzator, ce sa mai asteptam discursuri despre vremurile care le traim, despre acte biometrice, despre cashless society, despre IoT, IoB, despre rolul bancilor, despre antihrist care sta sa vina curand si nu peste zeci sau sute de ani, despre cat e de satanic statul asa zis democrat, sistemul, etc etc???!!! Pe bune???

      Intr-o localitate din Ardeal se intampla episodul descris, de altfel tot Ardealul parodiaza cateheza. Am fost prin partile Moldovei si chiar si in sudul Romaniei, vreau sa spun ca e diferenta cer-pamant. Sunt constient ca se intampla si in celelalte regiuni chestiuni similare, dar va spun ca Ardealul intrece celelalte regiuni prin superficalitatea catehizarii enoriasilor.

      Problema pleaca de la detalii: fetita mea se uita la mine aproape cu lacrimi in ochi reclamand faptul ca Icoanele pe care vrea sa le sarute sunt pline ruj, noi crescand copiii spunandu-le adevarul despre tot ce ne inconjoara, ca sa creasca si sa dezvolte un filtru logic sanatos.

      Pentru cele sau cei care nu cunosc, mare parte din aceste produse cosmetice au ingrediente rezultate din avorturi.

      Ori in momentul cand tu pui pe buze o astfel de ghena, savarsesti un ritual satanic, iar tu ai impresia ca te face mai frumoasa, iar cand esti violata, ciupita de fund sau privita sau avansata, te intrebi de ce?

      Pentru ca constient sau subconstient, sulemenirea confera femeii aspect degradant, trivial, demonic, satanic, indiferent cat de „naturala” e paleta de culori aleasa. O cosmetizare cu tente mai naturale sau una cu tente mai incisive prezinta aceeasi diferenta ca intre magia alba si cea neagra sau intre prostituata de lux si cea de pe varianta.

      Iar cand mergi sa cinstesti o Icoana astfel, adevarat o batjocoresti si osanda iti aduci.

      Iar daca tot am deschis subiectul, profit sa atrag atentia si asupra vopselelor de par: prin vopsirea parului se acumuleaza pe termen lung niste chimicale in organism cu efecte devastatoare asupra sanatatii. Nu intru in detalii, dar atat va spun ca daca ati stii, ati da foc la acele raioane din supermarket unde sunt expuse vopselele de par.

      Nu vreau sa par ipocrit: noua barbatilor ne place sa privim, sa admiram, e foarte greu sa ne abtinem, oricat ne-am crede de tari unii, trezeste in noi un anumit sentiment…si e mai greu sa ne abtinem sa ne imaginam chestii de exemplu… e ca un drog, defapt dopamina secretata de organism in acele momente e un drog, doar ca, acel sentiment pe care il traim nu e unul prea sanatos duhovniceste analizat.

      Iar ca tot discutam pe on topic, acele sentimente despre care am amintit, pentru unii barbati, o mica parte din ei, cu carente de natura psihologico hedonist-sexuala, pot sa-i impinga la fapte regretabile.

      La asta face referire parintele in discurs si indeamna la judecarea completa si nu partiala a situatiei: adica nu analizezi doar agresorul, trebuie analizati si stimulii ce i-au declansat pornirea si luate masuri ca pe viitor astfel de evenimente regretabile sa nu se repete.

      Nu indepartezi/tratezi doar simptomatica, ci lucrezi si la cauza bolii. Asta face actul medical complet si in extensie actul justitiar complet. Nu e suficient sa fi doar moral, trebuie sa fi si etic, aduca sa analizezi contextul, cauzele, stimulii ce au declansat eveninentul nedorit.

      Imi cer iertare pentru comentariul voluminos, dar sunt chestiuni ce demult am vrut sa le pomenesc.

      Apreciază

  18. P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 9:45 am

    Oricum ar da-o după gard, prin declarațiile făcute, se vede din spațiu că scuză violatorii.

    Șu dezbrăcată dacă este o femeie pe stradă, NICIODATĂ, NIMENI nu are dreptul să abuzeze de ea!!!

    Dumnealui vorbește de zbuciumul violatorilor din pușcării;păi au zbucium fiindcă numai sunt liberi să violeze iar, să-și pună în practică pornirile bolnave;problema este la violatori, nu la victime;violator nu cred că devine nimeni peste noapte, violul este o consecință a vieții haotice, pătimașe pe care o trăiește fiecare violator.

    Cei care încearcă acum să-i ia partea nu fac decât să se discrediteze.

    Prin declarațiile făcute nu a făcut decât să alimenteze ura profundă ce o au mulți contra Bisericii, a preoților și a ortodocșilor.

    Deja unii s-au activat:

    https://arhiblog.ro/esti-frumoasa-si-te-a-violat-la-puscarie/

    Încă nu am apucat să citesc ceea ce scrie acel măscărici și aplaudacii lui…

    Apreciază

  19. P.M. said, on aprilie 21, 2024 at 9:57 am

    Asta explică gândirea strămbă ce o are pentru victimele violului;stând între două luntri, nu a reușit să cântărească răspunsul ce urma să îl de-a;chiar dacă întrebarea nu a fost pusă cu rea voință, dacă ar fi avut discernământ, în cel mai rău caz ar fi putut spune că nu știe ce să răspundă la o asemenea întrebare, iar atunci nimeni nu ar fi aflat că el acuză și victimele violului.

    Mare rușine și nerușinare din partea dânsului;păcat de lucrurile mărețe pe carea le-a realizat, păcat că dumnealui știe foarte bine abuzurile și necazurile pricinuite de bărbați femeilor…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.