SACCSIV – blog ortodox

Israel 365 News: Un râu a devenit roșu ca sângele în Iran, chiar la timp pentru Paște

Posted in antihrist, APOCALIPSA, EVREI, IISUS HRISTOS, IRAN, ISRAEL, SFARSITUL LUMII, sfarsitul vremurilor by saccsiv on aprilie 19, 2024

Israel 365 News: River turns blood-red in Iran just in time for Passover

Un râu a devenit roșu ca sângele în Iran, chiar la timp pentru Paște

„Şi’ntocmai ca în zilele acelea când ai ieșit tu din Egipt, voi lucruri minunate veți vedea.” (Miheia 7:15, Biblia varianta Anania)

De Adam Eliyahu Berkowitz, 18 Aprilie 2024, Israel365News

În timp ce Iranul suferă de o secetă prelungită, rugăciunile sale pentru ploaie au fost ascultate în cel mai biblic mod cu putință, deoarece pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care se vede o ploaie torențială care curge în roșu aprins.

Organizația Meteorologică din Iran nu este cunoscută pentru înclinațiile sale profetice. Cu toate acestea, luna trecută, a emis un ‘cod roșu de avertizare’ pentru inundații în cinci provincii vestice, în timp ce un nou val de ploi abundente se apropie chiar înainte de Nowruz, Anul Nou persan. Iranul suferă de secetă, iar precipitațiile de ansamblu ale anului sunt cu 28% sub media pe termen lung.

Ploaia a căzut într-adevăr în cantități abundente, dar videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat torenți de apă care curgeau roșii ca sângele pe insula Hormuz. Deși fenomenul nu este necunoscut, momentul în care a avut loc evenimentul i-a făcut pe mulți să comenteze.

Cu doar câteva zile în urmă, Iranul a lansat un atac masiv, vizând Israelul cu peste 350 de drone, rachete balistice intercontinentale și rachete de croazieră. În mod miraculos, atacul a fost în mare parte ineficient.

Apoi, evreii din întreaga lume au aflat vesti despre un râu roșu ca sângele în următoarea zi de luni, în noaptea de Paște, la Sederul de Paște. Acest lucru a fost descris în cartea Exodului:

„Și au făcut Moise și Aaron așa cum le poruncise Domnul: [Aaron] și-a ridicat toiagul, și sub ochii lui Faraon și sub ochii slujitorilor acestuia a lovit apele care erau în Nil, și toate apele care erau în Nil s’au prefăcut în sânge,” (Ieșirea 7:20, Biblia varianta Anania)

Imaginea unui râu roșu ca sângele are conotații puternice pentru cei care au o mentalitate biblică, dar este semnificativă și pentru musulmani. În islam, există cinci plăgi, și anume inundații, lăcuste, păduchi, broaște și transformarea apei potabile în sânge, în timp ce în Biblie există zece plăgi, și anume apă în sânge, broaște, păduchi, animale sălbatice, animale bolnave, furuncule de animale bolnave, furtuni de foc, lăcuste, întuneric și moartea primilor născuți. Potrivit Coranului, plăgile au fost aduse de Moise (Musa), unul dintre cei mai importanți cinci profeți din islam.

Potrivit tradiției evreiești și pe baza unui verset din Mica, cele zece plăgi vor reapărea înainte de venirea lui Mesia.

„Şi’ntocmai ca în zilele acelea când ai ieșit tu din Egipt, voi lucruri minunate veți vedea.” (Miheia 7:15, Biblia varianta Anania)

Sursele evreiești prezic că toate plăgile vor reapărea la Răscumpărarea finală, dar în forme și mai puternice. Este scris în Midrash Tanchuma, învățături omiletice adunate în jurul secolului al V-lea, că ‘așa cum Dumnezeu i-a lovit pe egipteni cu 10 plăgi, tot așa îi va lovi și pe dușmanii poporului evreu în momentul Răscumpărării’.

Nahmanides, un proeminent erudit al Torei din secolul al XII-lea din Spania, a scris în comentariul său despre plăgi că motivul principal pentru care Dumnezeu i-a pedepsit pe egipteni nu a fost faptul că i-au înrobit pe israeliți, ci pentru că L-au respins pe Dumnezeu și influența Sa în viața lor.

Acest concept a fost explicat de rabinul Bahya ben Asher, un comentator spaniol din secolul al XIII-lea, care a scris:

„În Egipt, Dumnezeu a folosit doar o parte din puterea Sa. Când va veni răscumpărarea finală, Dumnezeu va arăta mult, mult mai mult din puterea Sa.”

 

Comentariu saccsiv:

Cei de la Israel 365 News sunt evrei traditionalisti si nu s-au sfiit in timpul „luptei impotriva pandemiei” sa-i critice pe multi. Iata, de exemplu, doua articole din 2020:

Articol publicat pe “Breaking Israel News”, despre Bill Gates, vaccin, pasaportul de imunitate, societatea fara cash si semnul fiarei

Rabini îl acuză pe Netanyahu de un „complot al microcipării în masă”: vânzarea Israelului agendei globaliste

Insa, din pacate pentru ei, vad lucrurile ca prin sita sau, altfel spus, nu vad tabloul intreg. Articol din 2021:

Evreii traditionalisti considera actualele guverne care conduc lumea ca fiind malefice si corupte. Cine cred ei ca va veni si ne va salva de ele

Neacceptandu-l pe Iisus Hristos, acesti evrei tot cauta semne despre venirea lui Mesia, care Mesia asteptat de ei este, de fapt, Antihristul:

Parintele Athanasie Mytilineos, amanuntit, despre Antihrist / Raspanditi dar si tineti minte pentru momentele in care le explicati prin viu grai oamenilor despre Sfarsitul Vremurilor

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on aprilie 19, 2024 at 8:41 pm

    Si i-a apucat pe evrei exaltarea ca s-a inrosit un rau ….. fix de Pastele lor 

    https://www.activenews.ro/stiri/Israelul-s-a-razbunat-pentru-atacul-iranian-din-noaptea-de-13-14-aprilie.-Explozii-in-apropierea-sitului-nuclear-de-la-Isfahan-188848

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 9:18 pm

    Parintele Nicolae Steinhardt predica:

    Aşa-zisa fidelitate a evreilor faţă de Vechiul Testa­ment e aparentă şi cu totul iluzorie.
    Când Domnul Hristos le spune că dacă ar crede cu adevărat în Moise ar crede şi în EI, pe Care Moise L-a prorocit (Ioan 5, 46), El are în vedere tocmai împrejurarea că acei care s-au înstrăinat de Vechea Lege sunt iudeii deoarece resping toate profeţiile atât de numeroase, de percutante despre Iisus-Mesia din Vechiul Legământ.
    Tăgăduind profeţiile şi sensul izbăvitor al Vechiului Testament, evreii iar nu creştinii sunt contestatarii autentici, ai legăturii cu Predania şi cu Scriptura.

    Hristos nu a pierdut nici un prilej pentru a-şi afirma solidaritatea cu Revelaţia din Vechiul Testament, perfecta continuitate cu învăţătura prorocilor şi cu Tora lui Moise.

    Momentul culminant al strânsei legături dintre Vechiul şi Noul Testament, scena irecuzabilă şi distrugătoare a marcionismului îl constituie desigur prezenţa lui Moise şi a lui Ilie la dreapta şi la stânga Mântuitorului în minunea Schimbării la Faţă.

    Poporul israelitean – şi acesta e meritul său incontestabil şi nepieritor – a recunoscut pe Dumnezeu când pe acelaşi munte cu două nume, Sinai şi Horeb, i-a vorbit printre fulgere şi tunete lui Moise ori ca adiere de vânt lin şi dulce i S-a arătat lui Ilie.

    Când însă prin glasul prorocilor l-a chemat la îndreptare, norodul acesta teofor n-a ştiut decât să-i prigonească ori să-i omoare pe purtătorii de cuvânt ai divinităţii.

    Iar când, asemenea stăpânului viei, Tatăl trimite în lume pe Însuşi Fiul Său prea iubit, urmaşii milostivnicului şi ospitalierului părinte Avraam nu găsesc nimic altceva de făcut decât să-L răstignească pe Acesta, poticnindu-se de piatra de la capătul unghiului, care-i şi zdrobeşte.

    Parabola lucrătorilor celor răi ne vorbeşte în cuvinte lesne de înţeles despre părăsirea de către iudei a Vechiului Testament (pe care-l înlocuiesc cu Talmudul – cod de procedură canonică) şi despre preluarea Revelaţiei dintâi de către creştinism.

    Ce ne călăuzeşte?

    Vechiul Testament ca prorocie şi preînchipuire a Noului Testament, Noul Testament ca împlinire şi desăvârşire a celui Vechi, Scriptura adică, întreagă, Cuvântul Unuia şi Aceluiaşi Dumnezeu Care mai întâi a dat Legea pe Muntele descoperirii (Sinai) iar apoi a îngăduit săvârşirea Jertfei de pe dealul Căpăţânii, spre a ne chema la libertate, a ne mântui şi a ne deschide ochii asupra misiunii noastre fără seamăn pe pământ şi în lume.

    O! de ni s-ar lumina mintea ca să pricepem, de ni s-ar înzeci puterile ca să putem făptui, de ni s-ar aprinde râvna ca să facem din via aceasta sădită de dreapta lui Dumnezeu preafrumoasa grădină pentru înflorirea căreia S-a urcat pe cruce Fiul Său Cel Unul-Născut.

    https://www.buciumul.ro/2023/09/03/duminica-a-13-a-dupa-rusalii-se-va-lua-de-la-voi/

    Apreciază

  3. scorțișoară said, on aprilie 19, 2024 at 9:26 pm

    https://www.instagram.com/reel/C5dlnaVLZz6/?igsh=bWdzc2M5NG9pMngw  Motocicleta drona. Zici ca suntem în războiul stelelor.

    Apreciază

  4. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 10:31 pm

    A MASSIVE financial collapse is coming!

    Urmează un colaps financiar masiv care ne va distruge rezervele de lichiditati ale tuturor, ne avertizează Paul Craig Roberts

    https://www.naturalnews.com/2024-04-19-massive-financial-collapse-coming-destroy-everyones-assets.html

    Paul Craig Roberts a dezbatut problema într-o serie de trei episoade numite „Marea Deposedare” pentru că bula va apărea, de fapt. 

    Nu este o chestiune dacă va apărea, ci mai degrabă când își va atinge limita inevitabilă.

    Înainte de Marea Prăbușire (depresiune economica) a pieței bursiere din 1929, viteza de circulație  a banilor a  scăzut brusc.

     Aceasta înseamnă că  cheltuirea dolarilor într-o anumită perioadă de timp a scăzut dramatic, ceea ce a destabilizat piețele.

    Ceea ce s-a întâmplat înainte de Marea Depresiune din 1929 se va întâmpla si astăzi. 

    În ultimul timp, acțiunile și proprietățile imobiliare au fost umflate până la prețuri foarte mari, cu mult peste ceea ce valorează de fapt în termeni reali. 

    Când bula se va sparge, va fi cea mai mare Bulă creionata vreodată, producând deposedare (faliment) fără precedent și colaps economic.

     Oamenii cu case și afaceri ipotecate le vor pierde, așa cum au pătit-o în anii 1930, când și-au pierdut banii din cauza falimentelor bancare. 

    Modul în care funcționează sistemul este că îți pierzi toti banii, dar nu primesti gratierea (AMNISTIE FISCALA ) datoriilor.

    Vă puteți aștepta la mai multe prăbușiri (falimente) bancare, ceea ce va însemna pierderea depozitelor voastre din banci.

    Programul federal de asigurări nu ne va despagubi ceea ce pierdeți, deoarece, așa cum am menționat anterior, toate depozitele au fost transformate în garanții pentru creditori.

     „Aceasta s-a mai întâmplat si înainte, dar nu la scara a ceea ce este în așteptare acum”, avertizează Roberts.

    Nu o sa dureze prea mult până când inevitabilul se va întâmpla!

    Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης:

    „Într-o zi de vară ne vom trezi și vom auzi la radio și televiziune că Grecia a declarat faliment (falimentul bancilor n.n.).Apoi, orice depozite cash din bănci vor fi confiscate pentru a se putea plăti datoriile (se vor retrage banii cash de pe piata ca sa faca loc circuitului banilor digitali n.n.)Din acel moment, cel mai rău începe în Grecia”.

    👇

    Mai 26, 2011 

    Un stareț din Muntele Athos, în chilia căruia am fost găzduiți în timpul Postului Mare, ne-a asigurat de marea statură duhovnicească a starețului Nectarie Vitalis, pe care îl avea ca duhovnic.

     În ceea ce privește mărturia de mai sus, întrebarea este: 

    in care vară…in ce an?!

    Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε…. | Pentapostagma

    https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/3902768_kapoia-mera-toy-kalokairioy-tha-xypnisoyme-kai-tha-akoysoyme-apo-radiofono-kai-tin

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 19, 2024 at 11:05 pm

    S-a întâmplat astăzi la o școală din Kavala. 

    O directoare și-a cerut scuze unei mame a unei fete pentru că a fost pălmuita de o altă fată, pentru ca L-a insultat (hulit) pe Hristos și pe Prea Sfanta Fecioara Maria.

     Deoarece cunosc familia și ethosul creștin autentic cu care își cresc copiii, nu mă îndoiesc că fiica A. a mers atât de departe încât să pălmuiască fetița blasfemiatoare, faptul este adevărat și, într-adevăr, indignarea sfantă a determinat acest act, la fel cum Sfântul Nicolae i-a făcut lui Arie pentru credința sa blasfemiatoare. 

    Cel mai „bun” lucru este că directorul școlii a fost de partea fetei care L-a blasfemiat pe Hristos și pe Preasfanta Fecioara Maria și chiar a contactat consilierul (psihiatru) in probleme sănătate mintală și au decis să-i dea  o suspendare de două zile  fetei care a dat palma din cauza violentei.

    Trebuie să spun despre micuța A., care este o fată dulce și umilă.

    Bravo pentru curajul tău ai primit astăzi o medalie de la Hristos Însuși, împotriva acestei stări transtotale dominate de demoni și împotriva acelor profesori care echilibrează între ateism și agnosticism, când nu îl imită câtuși de puțin pe cel care a fondat educația în Grecia, I. Capodistrias, care el însuși a aplicat educația greco-creștină în școli.

     Palma ta A. este o mică mostră pregatitoare referitoare  la ceea ce ne va întâmpina acest sistem mondial luciferic. 

    Și dacă unora dintre voi nu le-a plăcut palma, vă voi spune să mai rabdați puțin, pentru că apostazia care vine va fi de proporții colosale pentru că am fost incercați și ne-am găsit puțini și incompleți în apărarea Numelui Sfânt al lui Dumnezeu când ar fi trebuit să murim pentru El.

     P.S. 

    Sf. Ioan Gură de Aur: „…

    Și dacă auzi pe cineva pe stradă sau în mijlocul pieței hulind pe Hristos Dumnezeu, apropie-te de el, mustră-l, și dacă trebuie să-l bați, nu ezita să-l plesnești peste față, să-i zdrobești gura și să-ți sfințești mâna cu rana pe care i-o vei da, chiar dacă unii te denunță și te târăsc la judecată,

     Urmați-i și, dacă de pe platforma judiciară, judecătorul vă cere socoteala să spuneți cu îndrăzneală că L-a hulit pe  Imparatul îngerilor.

    Căci dacă cei ce hulesc pe împăratul pământesc vor fi pedepsiți, cu atât mai mult trebuie pedepsiți cei ce hulesc împotriva Lui…”

    Apreciază

  6. Stefan said, on aprilie 20, 2024 at 8:45 am

    Falsificările Sfintei Scripturi şi consecinţele lor apostatice în lumea contemporană:

    https://www.facebook.com/share/p/1SqvLeGRv1XNdFoy/

    Apreciază

  7. eliza said, on aprilie 20, 2024 at 9:07 am

    Dar asa cum Israel a fost cruțat de plăgile alea îngrozitoare, nădăjduim ca și noi ca ortodocși fiind, cu mijlocirea Maicii Domnului, vom fi cruțați 🙏

    Apreciază

  8. Marea Deposedare | SACCSIV - blog ortodox said, on aprilie 20, 2024 at 9:21 am

    […] Comentariul fratelui Felix postat la Israel 365 News: Un râu a devenit roșu ca sângele în Iran, chiar la timp pentru Paște: […]

    Apreciază

  9. Radu Humor said, on aprilie 20, 2024 at 11:51 pm

    Atacul fara precedent al Iranului asupra Israelului paleste in raport cu agresiunile perpetue ale Statului Iudaic impotriva Lumii Islamice. Numai in primele trei saptamani din aceasta luna, Israelul a escaladat cu 5-6 atacuri (fara Gaza si Liban).Pe 1 aprilie, Israelul a atacat ilegal si neprovocat ambasada Iranului de la Damasc, care a fost practic o dubla agresiune, asupra teritoriilor iranian si sirian. Au urmat alte trei atacuri, in noaptea de joi spre vineri, de 18/19 aprilie, au fost atacuri in Iran, la Isfahan, in Siria, la un radar si in Irak, despre care locuitorii din Bagdad au spus că au auzit sunete de explozii, dar sursa zgomotului nu a fost clară. Cel de al cincilea (sau al saselea) atac a fost in Irak noaptea de vineri spre sambata, de 19/20 aprilie, un atac aerian, la baza militara Kalso, situată la aproximativ 50 km sud de Bagdad.Efectul determinat de aceste atacuri isterice ale evreilor este apropierea si unitatea, devenita indestructibila, dintre arabi si persi. Atacurile Israelului sunt indreptate efectiv impotriva regiunii, a intregului Orient Mijlociu, de securitate si aparare in fata careia națiunile islamice din zona nu au de ales decat sa fie unite si solidare. In acest mediu de atacuri perpetue ale Israelului, tarile vecine si din regiune isi pot inchide teritoriile si economiile fata de agresorul stat Israel. Evident, pretinsele „acorduri abrahamice” privind normalizarea relatiilor dintre arabi si evrei, despre care s-a facut o propaganda zgomotoasa, cu surle si trambite evreiesti, par desuete, cazute într-o groapa de perspectiva, cel putin deocamdata. Apelul necesar si rational este ca Israel sa nu mai atace niciodata lumea islamica. Acest apel de neagresiune si pace este sustinut de toata comunitatea internationala. In caz contrar, nu este exclus ca si națiunile lumii sa-si inchida teritoriile si economiile fata de Israel, ca mod legitim de containment si conformare la valorile si normele imperative internationale, ale Natiunilor Unite.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.