SACCSIV – blog ortodox

Ministrul Digitalizării: până la finalul anului 2024 va fi creată o aplicație prin care fiecare român va avea, în format digital, permisul, paşaportul și actele de studii care vor fi asociate cu cardul bancar

Posted in Comisia Europeana, PERMIS AUTO, Romania by saccsiv on martie 18, 2024

Sursa: https://www.capital.ro/schimbare-pentru-toti-cei-care-au-cont-la-banca-decizia-a-fost-anuntata-chiar-acum.html

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat o schimbare uriașă pentru cei care au cont la bancă. Potrivit social-democratului, va fi creată o aplicaţie în care vom avea, în format digital, mai multe acte. Este vorba despre permis, paşaport, acte de studii, care vor fi asociate cu cardul bancar.

Bogdan Ivan a anunțat o schimbare masivă pentru românii care au cont la bancă. Este vorba despre o modificare „radicală în paradigma administraţiei publice din România”.

Ministrul a anunțat o schimbare pentru cei cu cont la bancă

Potrivit ministrului, va fi creată o aplicație prin care vom avea, în format digital, permisul, paşaportul și actele de studii. Acestea vor fi asociate cu cardul bancar.

Comisia Europeană a dat recent undă verde pentru a avea această arhitectură. Ulterior, în luna martie, va fi scos în licitaţie publică cloud-ul guvernamental.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie depusă online la ghişeul nr. 3 de la etajul II. În urma renegocierii cloud-ului guvernamental şi a arhitecturii de cloud, suntem în stadiul în care Comisia Europeană a dat undă verde pentru a avea această arhitectură extrem de importantă şi în luna martie o să scoatem în licitaţie publică cloud-ul guvernamental.

În acelaşi timp, săptămâna viitoare o să semnăm contractul pentru aplicaţia unică a statului român, adică un singur loc în care să avem documentele de identitate sau să putem să plătim unele taxe. Mai simplu spus, să aducem statul la un click distanţă pentru fiecare român”, a declarat Bogdan Ivan.

Aplicația ar putea apărea până la finalul anului

Potrivit ministrului, există posibilitatea ca această aplicație să apară până la finalul anului, dacă toate se vor derula conform calendarului.

„Dacă toate se vor derula conform calendarului, vom avea acea aplicaţie unică în care fiecare român să aibă în format digital şi permisul şi paşaportul şi actele de studii, să fie asociată şi cu cardul bancar al fiecărui om”, a mai spus ministrul.

Social-democratul a ținut să sublinieze că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la digitalizare pe anumite segmente ale serviciilor publice.

Cloud-ul guvernamental, platforma de interoperabilitate a datelor, migrarea serviciilor într-o singură aplicaţie reprezintă partea nevăzută a tot ceea ce înseamnă arhitectura sistemului digital al administraţiei din România, a mai spus el.

Acestea ar fi lucruri pe care alte state le-au început acum 20 de ani. Totuși, România a început abia recent să facă această tranziţie, spune ministrul.

Ministrul Cercetării a mai spus că digitalizarea va dura câţiva ani. În opinia lui, principalul obstacol este mentalitatea „acelor oameni care lucrează cu date, care lucrează cu hârtii în instituţii”.

Amintim că Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a fost prezent recent la o conferinţă de presă la PSD Arad.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Turbarea diavolului prin uneltele sale / Marcel Ciolacu: “Este cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate cu vorba bună, forţat” / Băncile blochează conturile clienților care nu au un act de identitate valid

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Constantin Anghelache said, on martie 18, 2024 at 6:42 am

    Ce vrăjeală au ăștia în ei,adică ei fac asta pentru binele oamenilor!cam asta vrea să spună

    Apreciază

    • Ricã said, on martie 18, 2024 at 9:55 pm

      Cum se face ID-ul digital cu semnătura digitală: Contactezi o firmă acreditată de stat pe care o plătești și apoi intri pe un link primit de la ei unde vorbești cu un robot(IA). Te pui în fața camerei de la calculator,laptop,telefon, prima dată cu buletinul în mână și apoi persoana în cauză. Robotul îți dă acceptul dacă ai stat bine sau nu. Este și comic(satana), îți spune să zâmbești. Dacă nu a dat ok-ul se reia procedura. După ce ți-a dat undă verde, în maxim o săptămână primești un plic cu token(arată ca și un stik mai mic) și o parolă plus ID-ul digital pe două hârtii din care una este criptată. Cu parola intri pe link să-ți activezi ID-ul digital(token-ul) introducând ultimele șase cifre de la CNP(cod numeric personal). Fără acest ID nu se va putea lucra. Eu recomand să nu vă faceți această mizerie satanistă. În Dubai și în Maldive,din martie, vei trece în aeroport fără să arăți documentele,v-a fi cu scanare facială. Am primit acest sms.

      Apreciat de 2 persoane

  2. Grigore said, on martie 18, 2024 at 10:39 am

    Doamne ajuta!

    De luni de zile am batut toba ca se trece pe identitate digitala cu autentificare biometrica.
    Miezul nu e digitalizarea sau actele digitale, ci chiar autentificarea biometrica!
    E curios ca autentificarea biometrica nici nu apare in articol, dar despre asta e!

    Saccsiv de ce NU apare in articolul de mai sus, ca acest tip de documente digitale vin la pachet cu autentificarea biometrica?

    Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on martie 18, 2024 at 1:33 pm

      Sfantul Efrem Sirul:

      „Căci așa i se pregătește terenul tiranului, pentru ca fiecare om să poarte (deja) pecetea fiarei, pentru ca atunci când va veni să înșele toata lumea si cu totii sa-i îndeplinesca poruncile. ”

      SFÂNTUL EFREM SIRUL (Cuvant despre a Doua Venire a Domnului și despre sfârșitul lumii și prezența antihristului, vol. IV, 1992)

      Ce ne spune Sfântul Efrem Sirul de fapt? Cum ca toată lumea, întreaga umanitate va purta deja „semnul” viitorului lider mondial, înainte ca el să vină chiar să conducă întreaga lume.
      Și va pretinde după apariția publica a sa și introducerea numarului 666 (a semnului fiarei) pe membrele trupului.
      Și va avea destui ΄΄aghiotanti΄΄, lideri politici care să-i execute ordinele!
      Cat de clar Dumnezeu ne avertizeza prin Sfinții Sai!

      Da, acesta este adevarul!

      Așadar, înainte de apariția (in public a) antihristului, în baza legilor internationale – guvernele statelor, vor impune semnul (666) pe un card digital – carte de identitate – certificat sau pe o „placă” a unui telefon mobil.
      Este exact asa cum ni se spunea
      de catre Sfântul Aretha
      cu multe secole în urmă:

      „Inițial, pecetea se va pune sub forma unei scrijeliri a unei țigle de uz zilnic…” (aceasta era modalitatea de votare la alegeri pe atunci) „se va pune pecetea ca un (fel de stampila de) vot și se va aplica de catre oameni cunoscuți”.
      Sfântul Aretha, episcopul Cezareei şi ucenicul Marelui Vasile
      (Explicația Sfintei Apocalipse PG 106)

      Στο τέλος θα γίνει ό,τι θέλει ο Πάπας! ~ Ναυπάκτου Ιερόθεος (δημόσια απάντηση) | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

      Στο τέλος θα γίνει ό,τι θέλει ο Πάπας! ~ Ναυπάκτου Ιερόθεος (δημόσια απάντηση)

      Apreciat de 3 persoane

  3. Referitor la cenzura comentariilor de la DANIEL VLA - site ortodox said, on martie 18, 2024 at 11:44 am

    Off topic:

    Doamne ajutā!

    Pe site Daniel Vla, NU se pot adauga comentarii, pur si simu nu te lasā, sectiunea nu e activa xi nu functioneaza butonul „Comentariu”. Ciudat. Este un fel de cenzurā, dupā cum se vede clar!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 18, 2024 at 12:31 pm

      Asta nu inseamna cenzura. Daca il lauzi, functioneaza butonul?

      Apreciază

      • Virgil Guoiu said, on martie 18, 2024 at 8:07 pm

        Cam de o luna SI jumătate , nici la ” Danielvla ,vaivoua ,SI la d-voastră , un frate care se prezintă ” Ghe ” nu poate să posteze nimic pe WordPress . El este abonat la Digi , nu înțelege care este cauza ? D-voastră ce idee aveți ? Mulțumesc !

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 18, 2024 at 8:38 pm

        Virgil Guoiu

        Nu-mi dau seama. De pe smartphone? S-a logat cumva, prin ceva?
        Propun sa incerce de pe un calculator, de pe un alt browser, fara sa se mai complice.

        Apreciază

      • Felix said, on martie 18, 2024 at 9:11 pm

        De pilda, daca folosesc aceasta pereche de mai jos:
        (1)
        DuckDuckGo — Privacy, simplified.
        https://duckduckgo.com/
        si
        (2)
        Samsung Internet Browser

        nu pot posta comentarii pe blogul Saccsiv si pe alte bloguri similare. Sunt ca un spam, pur si simplu nu ma pot loga!
        In cazul in care folosesc motorul google, ce sa vezi?!
        Pot posta lejer comentarii pe blogurile antementionate!
        In concluzie „samsung” este un motor care are aceasta „setare” de a cenzura si in felul acesta ma trimite la google unde trebuie sa am un cont valid cu user name si parola – deci acesta este pretul accesului pentru a posta comentarii😎
        Este drept ca folosesc un smartphone…

        Apreciază

  4. Apa trece, pietrele rămân said, on martie 18, 2024 at 2:16 pm

    I-a întrebat cineva pe români dacă își doresc așa ceva?

    Apreciază

    • Felix said, on martie 18, 2024 at 2:54 pm

      Sfântul Andrei al Cezareii notează despre pecetluirea cu numele lui antihrist:
      „Dar persoanele învapaiate de focul harului dumnezeiesc nu vor primi pecetea” – cei care au fețele pecetluite cu lumina dumnezeiască a harului nu vor accepta această pecetluire a fiarei.
      Adică, cei care păstrează vie pecetea Botezului și a Mirungerii lor prin păzirea poruncilor lui Hristos!

      Extras din cartea:

      Apocalipsa lui Ioan,
      George V. Mavromatis,
      editura „slujirea apostolică”,
      pp. 220-224

      https://www.ekklisiaonline.gr/nea/o-antichristos-to-charagma-i-erminia-ton-agion/

      Apreciază

  5. Felix said, on martie 18, 2024 at 3:34 pm

    https://www.biometricupdate.com/202403/norwegian-bankid-digital-id-now-biometric-available-on-smartphones

    ID-ul digital Norwegian BankID biometric este deja disponibil pentru smartphone-uri

    Utilizatorii își înscriu, de asemenea, datele biometrice pentru comparație cu documentul de identitate și autentificările ulterioare. Documentul digital poate fi prezentat la oficiile poștale și la retailerul guvernamental de băuturi alcoolice Vinmonopolet, printre cele peste 100 de servicii

    BankID speră, de asemenea, să devină modalitatea preferată de a achizitiona medicamente la farmacii.
    Potrivit publicației norvegiene Tek.no. norvegienii pot ridica achizitiona medicamentele eliberate pe bază de rețetă arătând aplicația digitala a permisului de conducere în cazul în care și-au uitat actul de identitate fizic

    Noua versiune a BankID este activată doar cu amprentă digitală sau cu biometria facială sau un cod PIN.
    Plățile online cu biometrie se vor scurta ca durata la jumătate față de metodele obisnuite.

    Apreciază

  6. Felix said, on martie 19, 2024 at 10:25 pm

    Summitul Global Digital: Bănca Mondială și Verizon susțin că identitatea digitală va face parte din “contractul social” dintre guvern și cetățeni – “călătoria către transformarea digitală” | ActiveNews
    https://m.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/Summitul-Global-Digital-Banca-Mondiala-si-Verizon-sustin-ca-identitatea-digitala-va-face-parte-din-contractul-social-dintre-guvern-si-cetateni-calatoria-catre-transformarea-digitala-188226

    Apreciază

  7. […] Ministrul Digitalizării: până la finalul anului 2024 va fi creată o aplicație prin care fiecare… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.