SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Scholz a scăpat porumbelul și a dezvăluit cel mai prost păstrat secret al Ucrainei

Posted in Franta, GERMANIA, Marea Britanie, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on martie 2, 2024

Global Research: Scholz’s Slip of the Tongue Spilled the Beans on Ukraine’s Worst-Kept Secret

Scholz a scăpat porumbelul și a dezvăluit cel mai prost păstrat secret al Ucrainei

De Andrew Korybko, 01 Martie 2024, Global Research

Cel mai prost păstrat secret al acestui război prin procură este acela că acest război este deja unul fierbinte între NATO și Rusia, însă nedeclarat și limitat, în care ambele părți respectă în continuare ‘reguli informale de angajare’.

Aluziile cancelarului german Scholz potrivit cărora Franța și Marea Britanie ar fi desfășurat clandestin trupe în Ucraina pentru a ajuta la ‘controlul țintelor’ împotriva forțelor rusești, au provocat o reacție dură din partea britanicilor, însă scăparea sa a dus pur și simplu la dezvăluirea celui mai prost păstrat secret al acestui război prin procură. Niciun observator onest nu a crezut în dezmințirile anterioare cu privire la trupele occidentale din acea țară, deoarece omologii lor ucraineni nu puteau fi instruiți în mod realist să opereze astfel de arme moderne într-un timp atât de scurt.

Dezvăluirea sa involuntară, care a fost împărtășită pentru a explica de ce Germania nu va trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune în acea țară, deoarece nu dorește să urmeze exemplul celorlalți prin desfășurarea clandestină de trupe acolo, a venit la scurt timp după afirmația scandaloasă similară a președintelui francez Macron. El a declarat că țările NATO au dezbătut dacă să intervină în mod convențional în Ucraina atunci când mulți dintre liderii lor s-au întâlnit luni la Paris, deși nu s-a ajuns la un consens asupra acestei chestiuni ultra-sensibile.

Deși practic fiecare dintre colegii săi a negat că s-a discutat așa ceva, Financial Times a citat apoi un înalt oficial european din domeniul apărării, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, care a confirmat fără menajamente că ‘toată lumea știe că există forțe speciale occidentale în Ucraina – doar că nu s-a recunoscut acest lucru în mod oficial’. Astfel de afirmații au fost respinse până acum ca fiind ‘teorii ale conspirației rusești’, dar acum s-au dovedit, în mod previzibil, a fi declarații ale ‘faptelor conspirației’, spre surprinderea doar a celor mai necinstiți și naivi observatori.

Conflictul ucrainean a fost încă de la început un război proxy al NATO împotriva Rusiei, care a fost purtat prin mijloace hibride prin intermediul acestei foste republici sovietice, iar această ultimă evoluție elimină orice ‘negare plauzibilă’ în această privință după cuvintele care tocmai au ieșit din gura liderului de facto al UE. Acest lucru determină o reevaluare a modului în care a fost gestionată până în acest moment dilema de securitate fără precedent dintre NATO și Rusia acolo.

Președintele Putin a spus cu notorietate la 24 februarie 2022 despre cei care ar dori să intervină în operațiunea specială următoarele:

„Indiferent cine încearcă să ne stea în cale sau cu atât mai mult să creeze amenințări pentru țara noastră și poporul nostru, trebuie să știe că Rusia va răspunde imediat, iar consecințele vor fi așa cum nu ați mai văzut în întreaga voastră istorie. Indiferent de modul în care se vor desfășura evenimentele, noi suntem pregătiți. Au fost luate toate deciziile necesare în acest sens. Sper că vor fi auzite cuvintele mele.”

Privind retrospectiv, avertismentul său a fost menit să descurajeze o intervenție convențională a NATO în Ucraina de genul celei despre care Macron a spus acum că este dezbătută (deși într-un context militar-strategic complet diferit) și, prin urmare, a avut succes în acest sens. Înțelept, nedorind să riște un al treilea război mondial din cauza unei erori de calcul, Occidentul a intervenit în schimb în mod clandestin prin intermediul serviciilor sale de informații, al forțelor speciale și al ‘mercenarilor’ (dintre care unii sunt, probabil, militari ‘în concediu’ în timp ce se ‘oferă voluntar’ acolo).

Kremlinul a fost conștient de acest lucru în tot acest timp, dar se pare că a ajuns la concluzia că nu constituie o depășire a liniei sale roșii, deși asta nu înseamnă că a stat cu mâinile în sân în timp ce se întâmpla acest lucru. Mai degrabă, unele dintre loviturile sale cu rachete de precizie împotriva unor ținte militare și a unor formațiuni ‘mercenare’, cum ar fi cea din Franța de la sfârșitul lunii ianuarie, au fost răspunsuri împotriva celor care nu au ținut cont de avertismentul președintelui Putin de a nu interveni. Pentru a gestiona dilema de securitate, Rusia nu a dezvăluit că unele dintre persoanele decedate erau trupe occidentale.

Știri despre identitățile lor reale s-au scurs în mod inevitabil pe rețelele de socializare și, în special, pe canalele de bloguri militare rusești, dar nici Moscova, nici Occidentul nu au confirmat vreodată în mod oficial veridicitatea lor. Totuși, observatorii cinstiți au presupus că acestea aveau o oarecare credibilitate din motivul menționat anterior, legat de dificultatea de a-i antrena pe ucraineni să opereze arme atât de moderne într-un timp atât de scurt. În ceea ce privește ‘mercenarii’, aceștia erau meniți să compenseze tocătorul de carne și să intimideze noii recruți.

Cel mai prost păstrat secret al acestui război prin procură este faptul că este deja un război fierbinte NATO-Rusia, însă unul nedeclarat și limitat, în care ambele părți respectă încă ‘reguli informale de angajare’. Deși trupele britanice, franceze și, probabil, americane și alte trupe occidentale – dintre care unele sunt desfășurate acolo ca ‘mercenari’ – ajută Ucraina să lovească Rusia, ținta lor s-a abținut să riposteze în cadrul NATO. De asemenea, ambele părți au fost de acord tacit să nu confirme prezența trupelor occidentale în Ucraina până când Scholz a scăpat cu stângăcie porumbelul.

Asta sugerează că NATO știe că Rusia s-ar putea simți presată să recurgă la o acțiune nucleară dacă blocul se laudă cu ceea ce fac trupele sale în Ucraina, dar, din moment ce până acum a jucat calm, Rusia nu a semnalat nicio intenție de a testa articolul 5. Acest lucru, la rândul său, discreditează afirmațiile conform cărora Rusia ar avea intenții agresive împotriva NATO, deoarece nu va susține public nici măcar scenariul menționat mai sus în autoapărare, în ciuda faptului că trupele NATO din Ucraina sunt responsabile pentru uciderea propriilor trupe și chiar a civililor săi.

Dilema de securitate fără precedent dintre NATO și Rusia este, prin urmare, gestionată prin faptul că NATO se abține de la o intervenție convențională pe scară largă, iar Rusia nu ripostează în interiorul NATO după atacurile ucrainene facilitate de Occident împotriva trupelor și civililor săi și nici nu confirmă prezența trupelor occidentale acolo. Aceste ‘reguli informale de angajare’ fac ca războiul lor fierbinte nedeclarat să rămână unul limitat, deși cel de-al treilea război mondial poate oricând izbucni accidental, de unde și necesitatea de a îngheța acest conflict cât mai repede pentru a reduce acest risc.

Acest articol a fost publicat inițial pe Andrew Korybko’s Newsletter.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: Cel de-al treilea război mondial este pe cale să înceapă sau a început deja?

 

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on martie 2, 2024 at 5:19 pm

    Cum putem evita încorporarea astfel încât să nu ajungem carne de tun?

    Apreciază

  2. Geo said, on martie 2, 2024 at 8:45 pm

    https://simplicius76.substack.com/p/bundeswehr-wiretap-bombshell-german

    Se confirma multe din implicarile
    NATO, americani și englezi, în conflict…

    Apreciază

  3. Mihai_T said, on martie 3, 2024 at 2:53 pm

    „Reguli informale de angajare” – traducerea nu e prea potrivită. Acolo probabil au zis ”engagement”. ”To engage”, în acest context, înseamnă ”a te prinde în luptă cu cineva/ceva”. Deci, ”regulile informale prin care Nato și Rusia s-au prins în luptă” (neoficial).

    Apreciază

  4. Geo said, on martie 3, 2024 at 9:24 pm

    Apreciază

  5. geo said, on martie 4, 2024 at 2:53 pm

    https://www.national.ro/politica/angel-tilvar-acest-dana-budeanu-de-la-mapn-813591.html

    Acum se intelege de ce occidentalii sustin Ucraina si nu vor sub nici o forma incheierea ostilitatilor? Nu de dragul democratiei, drepturilor omului, bla, bla…ci de dragul profiturilor industriei de razboi…care are lobby puternic…printre politicieni…

    Apreciază

  6. geo said, on martie 4, 2024 at 3:54 pm

    „Comportamentul occidentului colectiv în raport cu Ucraina continuă să rămână de un cinism înfiorător. Coaliția anti-Putin condusă de Casa Albă îi ajută pe ucraineni cât să rămână activi pe front, dar să nu poată face mare brânză. După cum se vede, rușii au inițiativa și este puțin probabil să o cedeze, dacă nu intervine un element-surpriză.

    Scandalul interceptării convorbirilor dintre ofițerii nemți cu privire la livrarea rachetelor Taurus este fără echivoc. În primul rând guvernul de la Berlin nu a infirmat autenticitatea înregistrării. Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a ieșit cu o reacție infantilă despre atacul rusesc menit să ”submineze unitatea coaliției de guvernare”. Foarte important – ofițerii nemți au discutat despre livrarea a 10-20 de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune (dintr-un stoc estimat la 600), vizat fiind podul Kerci, de legătură cu Crimeea. Însă generalii lui Scholz precizează, printre altele, că respectivele rachete ”oricum nu ar schimba rezultatul războiului”, potrivit revistei Politico.

    Franța și Marea Britanie deja au trimis la Kiev propriile modele de rachetă cu rază lungă, probabil într-o cantitate relativ mică. Germania încă ezită. Cancelarul Scholz pare că așteaptă un semn de la Casa Albă, identic cu livrarea tancurilor americane Abrams înainte ca Berlinul să dea undă verde pentru Leopardurile nemțești.

    Faptul că există un consens la nivelul cel mai înalt al armatei germane legat de inutilitatea rachetelor cu rază lungă în balanța războiului arată două lucruri: 1) occidentul mimează continuarea sprijinului ”până la victoria Ucrainei” pentru a impulsiona și mai tare vânzările de armament sau 2) occidentul oferă Kievului mijloacele necesare pentru escaladarea conflictului și generarea unui răspuns pe măsură al Kremlinului, menit să justifice în ochii opiniei publice trimiterea de trupe NATO pe teren.

    Punctul doi merită aprofundat. Politica pașilor mărunți ai NATO în depășirea liniilor roșii a dat rezultate. Moscova a evitat să răspundă cu aceeași monedă într-o multitudine de situații extrem de complicate: detonarea conductei NordStream, atacul asupra unor nave din Marea Neagră cu tehnică militară din occident, livrarea de tancuri, avioane și rachete, vizarea unor ținte de pe teritoriul rusesc cu aportul NATO, implicarea unor trupe din Vest sub umbrela detașamentelor de mercenari ș.a.m.d. Pe bună dreptate, cetățenii ruși se întreabă: până când va rezista Putin tentației de a lovi direct infrastructura NATO?

    Kremlinul probabil conștientizează jocul perfid, dovadă lansarea înregistrării audio cu generalii nemți. Putin știe că odată intrat în horă nu va mai fi loc de întors. Și preferă, deocamdată, să facă abstracție de orice provocări din partea inamicului. Își vede de treabă pe front, în încercarea de a-i împinge pe ucraineni cât mai departe de provinciile anexate.

    Un lucru e cert: Kievul va pierde războiul dacă NATO nu intervine cu trupe. Iar după ultimele declarații ale politicienilor-marionetă din UE, ”înfrângerea Rusiei este esențială pentru securitatea și stabilitatea în Europa”.

    Întrucât Putin refuză să-i ofere pe tavă lui Biden pretextul ideal pentru ca NATO să vină ”decisiv” în sprijinul lui Zelensky, occidentul încearcă să rupă coarda deja întinsă la maxim.

    Lovirea podului Kerci cu rachete britanice, franceze sau germane ar fi un atac suficient de dur pentru o replică pe măsură. Ca și decolarea unor avioane F-16 din România pentru a bombarda Crimeea. Însă aici imaginația ofițerilor NATO este în măsură să genereze și alte provocări majore, capabile să spulbere și ultima linie roșie trasată de Kremlin.

    Conversația dintre ofițerii nemți cu privire la rachetele Taurus arată clar, din păcate, că nu există negocieri nici măcar pe canalele serviciilor secrete. Iar lucrurile ar putea să degenereze de pe-o zi pe alta.”

    https://t.me/onciu/5805

    Apreciază

  7. Spaceman said, on martie 5, 2024 at 9:22 am

    După cuvintele care au ieșit din gura „liderului de facto al UE”, spune „jurnalistul”. Proprietarul și liderul de facto al UE este clanul Rothschild, îngrămăditul de Scholz, piticania de Macron sau stafida Ursula von der Leyen sunt unele dintre preasupusele slugi ale clanului Rothschild. Angela Merkel cât a fost în funcția de Cancelar federal al Germaniei, chiar dacă slujea clanul Rothschild, nu ar fi acceptat niciodată să ia vreo măsură care ar fi dăunat Germaniei, așa că a fost schimbată.

    Apreciază

  8. Geo said, on martie 5, 2024 at 7:44 pm

    Apreciază

  9. geo said, on martie 6, 2024 at 8:52 am

    https://www.newsweek.com/sergey-kotov-patrol-ship-crimea-destroyed-drones-1875844

    Sa vedem o schimbare de tactica in Marea Rosie? Adica rebelii yemeniti vor folosi drone navale contra navelor americane si aliate???

    Deja circula zvonuri cum ca pentru a da jos niste drone ieftine americanii folosesc rachete scumpe…

    Apreciază

  10. geo said, on martie 6, 2024 at 8:55 am

    …si toate atacurile, sustin rusii, au fost pe baza informatiilor furnizate de NATO…

    Apreciază

  11. geo said, on martie 6, 2024 at 11:50 am

    https://peterturchin.com/book/end-times/

    https://uploads.disquscdn.com/images/e4959e04e857bef65cac7efa5d55d7454b75ce939c7f31b4e109ea55a2166459.jpg?w=800&h=488

    Event 1919
    Written on February 12, 2019 from a historical event in 1919:
    https://www.smithsonianmag.com/history/forgotten-doughboys-who-died-fighting-russian-civil-war-180971470/

    When Wilson sent the troops to Russia in July 1918, World War I still looked dire for the Allies. With the Russian Empire no longer engaged in the continental struggle, Germany had moved dozens of divisions to France to try to strike a final blow and end the war, and the spring 1918 German offensive had advanced to within artillery range of Paris.

    Desperate to reopen an Eastern Front, Britain and France pressured Wilson to send troops to join Allied expeditions in northern Russia and far eastern Russia, and in July 1918, Wilson agreed to send 13,000 troops. The Allied Powers hoped that the White Russians might rejoin the war if they defeated the Reds.

    To justify the small intervention, Wilson issued a carefully worded, diplomatically vague memo. http://pbma.grobbel.org/aide_memoire.htm
    Event 2024
    French President Emmanuel Macron said Monday that sending Western troops on the ground in Ukraine is not “ruled out” in the future after the issue was debated at a gathering of European leaders in Paris, as Russia’s full-scale invasion grinds into a third year.
    https://apnews.com/article/paris-conference-support-ukraine-zelenskyy-c458a1df3f9a7626128cdeb84050d469

    https://cccp-narod-ru.translate.goog/work/book/krasilnikov.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=ro

    https://darkfutura.substack.com/p/americas-super-elite-disconnect

    https://strategic-culture.su/news/2024/03/04/secrets-and-lies-natos-role-in-ukraine-is-as-sleazy-as-the-eus/

    Historians tend to see Wilson’s decision to send troops to Russia as one of his worst wartime decisions, and a foreshadowing of other poorly planned American interventions in foreign countries in the century since. “It didn’t really achieve anything—it was ill-conceived,” says Nelson of the Polar Bear Expedition. “The lessons were there that could’ve been applied in Vietnam and could’ve been applied in Iraq.”

    Jonathan Casey, director of archives at the World War I Museum, agrees. “We didn’t have clear goals in mind politically or militarily,” he says. “We think we have an interest to protect, but it’s not really our interest to protect, or at least to make a huge effort at it. Maybe there are lessons we should’ve learned.”

    https://www.smithsonianmag.com/history/forgotten-doughboys-who-died-fighting-russian-civil-war-180971470/

    https://pamho.medium.com/the-new-progressive-world-order-or-rage-against-the-deux-ex-machina-983e73905f9b

    …apropo de alegerile??? din acest an…orice si oricine este impotriva stabilitatii??? este extremist…si trebuie oprit…

    https://uploads.disquscdn.com/images/ca287dec92b11f7ae7b1ba9110f24238fe3a7fa27901bd41da453ccb317434f4.jpg?w=800&h=563

    Apreciază

  12. geo said, on martie 7, 2024 at 8:03 am

    https://www.rt.com/news/593883-germany-russia-moscow-strike/

    Roderich Kiesewetter, has stated. The lawmaker, who is a former German Army (Bundeswehr) general staff officer, insisted that Ukraine should take the war to Russia.

    Historians tend to see Wilson’s decision to send troops to Russia as one of his worst wartime decisions, and a foreshadowing of other poorly planned American interventions in foreign countries in the century since. “It didn’t really achieve anything—it was ill-conceived,” says Nelson of the Polar Bear Expedition. “The lessons were there that could’ve been applied in Vietnam and could’ve been applied in Iraq.”

    Jonathan Casey, director of archives at the World War I Museum, agrees. “We didn’t have clear goals in mind politically or militarily,” he says. “We think we have an interest to protect, but it’s not really our interest to protect, or at least to make a huge effort at it. Maybe there are lessons we should’ve learned.”

    https://www.smithsonianmag.com/history/forgotten-doughboys-who-died-fighting-russian-civil-war-180971470/

    https://pbs.twimg.com/media/GH8UZzKXYAAID9F?format=jpg&name=large

    Apreciază

  13. […] este o platformă puternică pentru a crește angajamentul cu publicul tău. Folosirea hashtagurilor relevante poate extinde semnificativ vizibilitatea postărilor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.