SACCSIV – blog ortodox

LEGEA PORCULUI: Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți. Și nici carnea lor / Ce urmeaza?

Posted in GERMANIA, PORC, PRIMARIE, Romania, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on noiembrie 4, 2023

Dupa cum stiti, in vara eram anuntati ca:

Guvernul vrea să interzică gospodăriilor țărănești să mai vândă porci și carne de porc

Au rezolvat si ticalosia asta, conform articolului Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți. Și nici carnea lor. Care sunt noile reguli de pe Adevarul:

Normele privind aplicarea Legii porcului interzic în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, fiind interzisă de asemenea și comercializarea cărnii provenită de la aceștia.

ANSVSA a emis de curând noile norme privind aplicarea Legii porcului, principala prevedere referindu-se la interdicția pusă pentru comercializarea acestora sau a cărnii provenită de la ei.

În plus, proprietarii de porci crescuți în gospodărie sunt obligați să declare animalele la Primărie, în Registrul Agricol.

Normele prevăd că mișcarea porcinelor se realizează după cum urmează:

  1. a) în exploataţia noncomercială de porcine, porcii sunt crescuți exclusiv pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial și se interzice comercializarea porcilor, precum și a produselor provenite de la aceștia;
  2. b) mişcarea porcinelor dintr-o exploataţie comercială cu status conform autorizată sanitar veterinar se poate efectua având ca destinaţie:
  3. exploatații noncomerciale;
  4. exploataţiile comerciale înregistrate sanitar-veterinar;
  5. exploataţiile comerciale autorizate sanitar-veterinar;
  6. abatoare autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor și care sunt desemnate în conformitate cu art. 44 alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594, în vederea sacrificării imediate; carnea proaspătă și produsele din carne, inclusive membranele naturale, obținute de la aceste porcine sunt comercializate pe teritoriul național;
  7. c) mişcarea porcinelor dintr-o exploataţie comercială cu status conform înregistrată sanitarveterinar se poate efectua având ca destinaţie:
  8. exploatații noncomerciale;
  9. exploataţie comercială înregistrată sanitar-veterinar;
  10. abatoare autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor și care sunt desemnate în conformitate cu art. 44, alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594, în vederea sacrificării imediate; carnea proaspătă și produsele din carne, inclusive membranele naturale, obținute de la aceste porcine sunt comercializate pe teritoriul național.
  11. d) mişcarea porcilor dintr-o exploataţie comercială cu status neconform înregistrată/autorizată sanitar-veterinar se poate efectua având ca destinaţie doar abatoare autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor și care sunt desemnate în conformitate cu art. 44 alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/594, în vederea sacrificării imediate; carnea proaspătă obținută de la aceste porcine este marcată și transportată la o unitate de procesare, pentru a fi supusă unuia dintre tratamentele relevante de atenuare a riscurilor, prevăzute în anexa VII la Regulamentul delegat (UE) 2020/687 al Comisiei din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele de prevenire și control al anumitor boli listate.

Restricții și pentru transportul porcilor

Transportul porcinelor vii este permis numai cu mijloace de transport înregistrate/autorizate sanitar-veterinar în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Mijloacele de transport animale vii trebuie să fie curățate și dezinfectate după fiecare descarcare de animale, indiferent că este la un abator sau la o exploatație de animale.

Operațiunea de curățare, spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport pentru animale vii se atestă prin încheierea unui proces-verbal de dezinfecție a mijlocului de transport animale vii, de către unitatea de curățare, spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport animale vii, autorizată sanitar veterinar, care a efectuat operațiunea.

Toate procesele-verbale încheiate în urma efectuării curățeniei, spălării și dezinfecției mijloacelor de transport animale vii se consemnează înr-un registru de evidență a proceselor verbale de dezinfecție a mijloacelor de transport animale vii.

Ca excepție, transportul porcinelor vii de către proprietarii acestora se poate face cu propriile mijloace de transport, pe o distanţă mai mică de 50 de km, fără ca acestea să fie înregistrate/autorizate sanitar-veterinar, cu respectarea cerinţelor generale privind transportul de animale prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului din 22 decembrie 2004 privind protecţia animalelor în timpul transportului şi al operaţiunilor conexe şi de modificare a Directivelor 64/432/CEE şi 93/119/CE şi a Regulamentului (CE) nr. 1.255/97.

Normele de aplicare pentru Legea porcului pot fi văzute aici.

 

Comentariu saccsiv:

Conform National masurile au fost impuse de UE.

Intr-o emisiune, relativ recenta dar inainte de anuntul din vara, pe tema foametei ce va veni intr-un viitor nu prea indepartat, invitatul Mario de Mezzo spunea ca noi romanii o vom duce oleaca mai bine decat altii deoarece crestem porci in batatura. Si dadea exemplul Germaniei unde este interzisa o astfel de practica in gospodarii.

Nu stiu daca informatia data de Mario de Mezzo este reala dar consider ca intr-acolo se indreapta UE. Si nu doar in privinta porcilor. Sub diverse pretexte (incalzirea globa sau aviara) o vor rezolva si cu vacile si pasarile din gospodarii, astfel incat cetateanul european sa aiba cat mai putine sanse de a rezista cand va fi rau…

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on noiembrie 4, 2023 at 9:19 pm

    ROExit! Urgent! Doamne ajută!

    Apreciat de 3 persoane

  2. Marcus said, on noiembrie 4, 2023 at 11:28 pm

    Toate acestea, inclusiv plandemia (plandemiile), sunt (au fost) posibile din cauza faptului ca au reusit reeducarea (de 150 de ani incoace) in ce priveste asa-numitele „boli infecto-contagioase”.

    „Bolile infecto-contagioase” sunt o enorma FRAUDĂ. Germenii nu produc nici un fel de boala. Nici macar parazitii. Toate aceste boli sunt cauzate (in mare) de otravirea, mai mult sau mai putin, a organismelor vii; un mediu prea acid, sau (teoretic) prea alcalin, este si el considerat otravit, fiind propice dezvoltarii diverselor microorganisme, care microorganisme sunt secundare si nerelevante in economia bolii.

    Vedeti canalele de telegram:
    https://t.me/ViroLIEgy
    https://t.me/terrainiseverthing
    https://t.me/truth_is_the_contagion

    Si cautati povestea lui Pierre Jacques Antoine Béchamp!

    Baietii, dupa ce ne-au educat (prostit de cap) cum ca bolile (fie la oameni, fie la animale sau plante) se dau si se iau, au pornit, iata!, acum, la asaltul final.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Ania said, on noiembrie 5, 2023 at 4:19 am

    Nu, parerea mea e ca e prea mult. In momentul in care tai porcul trebuie sa il verifici la autoritate, daca nu are trichinela, daca nu are chist hidatic sau alte probleme si daca totul e in regula de ce sa nu il vinzi.
    Inteleg sa nu cumperi orice carne la colt de strada ca poti fi pacalit, dar hai nici chiar asa cum vor ei sa faca.
    Adica sa inregistrezi porcul la primarie sa ce? Sa mai platesti impozite? Sa nu mai poti creste porc in curtea ta?

    Apreciat de 3 persoane

  4. groh said, on noiembrie 5, 2023 at 12:30 pm

    ultra-liberalism si neocomunism, tandemul imbatabil.
    „Balciul desartaciunilor” sau si mai potrivit filmele lui Chaplin („timpuri noi” parca, dar si altele) . Toata splendoarea individului actual ( vorba vine deoarece se lucreaza la asta de cam multisor).
    Al Batran( nea Nicu) era un mic timid pe langa astia si nu si-ar crede ochii … .
    pentru nostalgici , cum era refrenul? ( multumim din inima )
    Oricum treaba merge unsa caci privilegiatii au nevoie de hrana de calitate, nu de asa-zise norme de igiena(de fapt inca niste institutii care mai incaseaza un ban , pentru binele suprem al societatii). Pana la urma inca o afacere cu produse de „dezinfectat”,numere de inmatriculare, tot felul de firme. Ce mult se aseamana cu toate „crizele sanitare”
    nimic insa despre o hrana care sa aduca vitalitate oamenilor.
    De ce nu sunt la fel de vigilenti in privinta unor produse cu adevarat daunatoare( omg-uri, iradiate si cate si mai cate). Nu prea au timp de la atatea salturi dintr-un avion in altul la shooping, distractii, vacante-binemeritate? dupa atata munca in folosul comunitatii, raspunzand prezent la indemnurile mai marilor- celebra ecuatie a emisiilor de CO2.
    Epopeea porcilor ( mai mult la figurat ) dureaza de prea mult timp, dar fiind emblematica si insistenta( epidemica???) reuseste sa grohaie inca suparator.
    Ar fi utile , se vede ca au uitat, si informatii despre nocivitatea alimentelor super-procesate, super-rafinate, lipsite de un aport nutritional adecvat( calorii vide) dar cum sa strice treaba industriilor agro alimentara, farmaceutica si a vasnicilor eroi in halate albe. Spalati-va pe maine caci ei s-au spalat de mult. E prea scump? au ei niste dezinfectant( acelasi).

    Apreciat de 1 persoană

  5. Sato said, on noiembrie 5, 2023 at 1:47 pm

    În statul eşuat colonia Securistan,
    Porcii bipezi au devenit legiutori:
    Oamenii, parcă n-au cap, ci bostan
    De li se supun acestor răufăcători.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Watcher said, on noiembrie 5, 2023 at 2:13 pm

    Păstorii care au devenit obediente oi:
    https://r3media.ro/pastorii-care-au-devenit-obediente-oi/

    Apreciat de 2 persoane

  7. Florinache said, on noiembrie 5, 2023 at 7:00 pm

    De parca eu sunt prost sa zic cui am dat porcu… sau ca am porc sau ca am cumparat porc; fiecare va lua si va da porc “gratis”; nu ne opreste nimeni sa “donam” vecinului niste porc; nu va alarmati ca asta si vor, sa ne alarmam. Sunt o multime de legi care nu se vor putea aplica chiar daca se vor da.

    Apreciat de 2 persoane

    • mircea.v said, on noiembrie 5, 2023 at 8:17 pm

      Asta mi-a trecut si mie prin cap cand am vazut „vinde” – se doneaza 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • nelutu said, on noiembrie 5, 2023 at 10:40 pm

        Sau l-am schimbat pe cartofi si ceapa. Si uite asa ne pisam cu bolta pe cardul si pe cashul lor.

        Apreciat de 1 persoană

  8. acelas said, on noiembrie 6, 2023 at 1:46 am

    impotriva interzicerii cash
    https://fb.watch/o7uYcWGnEu/

    Apreciază

  9. Dr. Badass said, on noiembrie 6, 2023 at 3:03 am

    ” LEGEA PORCULUI: Porcii crescuți în gospodărie nu mai pot fi vânduți. Și nici carnea lor / Ce urmează?”

    Ce urmează? Ignat în fiecare zi, că ferma animalelor este peste noi!

    Apreciază

  10. Daniel said, on noiembrie 6, 2023 at 4:46 pm

    Ca pe vremea lu’ nea Nicu, atunci cand se auzea guitand din dacii!!!!! Vino Doamne sa ne scapi de ei!

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.