SACCSIV – blog ortodox

Vasile Banescu (purtatorul de cuvant al Patriarhiei) se arunca furibund in razboiul impotriva „fake news”

Vasile Banescu:

Fake news ca minciuni construite programatic, deci pervers, sub inspirația demonului care bântuie subteranele manipulărilor (mediatice), sunt orientate exact împotriva celor ce denunță lucid impostura și trucarea realității în scop propagandistic, ușor decelabil în perioade critice.

Cum le recunoaștem ?

În primul rând după autorii lor, nu mulți, dar recidiviști, consacrați și asimilați natural în zona purulentă a strategiilor încă insuficient uzate ale populismului fără scrupule, ale naționalismului extremist, ale filetismului mândru că e românesc și nu piere, ale misticismului plesnind de formalism și fast, ale antioccidentalismului turbat.

Apoi după conținutul care mizează incontinent pe aceleași idei previzibil tulburătoare pentru oamenii naivi, ușor impresionabili, incapabili de informare reală, blocați în registrul strâmt al unei vieți strivitoare, istovitoare, victime ușoare ale oricărui tip de manipulare.

Idei precum:
vaccinurile fac ravagii zilnice, ele sunt făcute din fetuși avortați, din copilași sadic sfârtecați, promovate de așa-ziși oameni de știință de la Oxford, dar nu și din Voluntari sau alte mari centre universitare autohtone; solzii provocați de vaccinare și profețiți clar de mari „duhovnici” ne-au crescut, dar sub forme perfide, irecognoscibile; cărțile de identitate și pașapoartele biometrice acceptate și purtate cu inconștiență lucrează subtil asupra noastră; 5 G-ul ne paralizează mental, chiar el, nu site-urile obscene de propagandă pro-criminală și antieuropeană unde scriu și vorbesc agramat coroii presei lui Koroviev; Biserica stă pe un butoi de pulbere care are plasată în el, chiar din interior, o bombă cu ceas; România, subminată exclusiv din exterior, e sclava Europei care ne caută pe fiecare în parte prin misterioși comisionari să ne convingă că făina de greieri e ceva de nerefuzat; banii lichizi vor dispărea curând (pentru foarte mulți au dispărut deja) și asta e doar o infimă parte din planurile secrete ale Antihristului angajat deja la Banca Mondială și intens preocupat de rezistența spirituală din zona de curbură a Carpaților; în fine, salvarea tuturor, chiar și a celor ce nu o doresc, vine doar la pachet cu „lumina (pravoslavnică) de la Răsărit”, cântată cândva de sadovenieni scriitori prostituați patriotic sub comunism.

Cum ne apărăm de sordidele fake news?

Necitindu-le, după ce le-am recunoscut; aducându-ne aminte că haznalele de orice fel conțin și multă beznă, citind cât mai mult posibil Evanghelia și autori majori, moderați, conservatori (începând cu Seneca și Marcus Aurelius, terminând, de exemplu, cu Russell Kirk, Roger Scruton, Bronislaw Wildstein și actuali politologi anticomuniști consacrați internațional, nu dâmbovițean), evitând după puteri televizorul, ascultându-i mai atent pe oamenii care apar rar în spațiul public și ignorându-i total pe cei ce nu se mai dau duși din el, cultivând prudența, cumpătarea, atenția.

„Ochii de văzut” și „urechile de auzit” despre care vorbește profetic Hristos sunt mai de folos azi decât oricând.

Comentariu saccsiv:

Cred ca imaginea de mai jos exprima foarte bine ceea ce i se intampla nefericitului Vasile Banescu:

Deloc intamplator, a postat mesajul in perioada cand:

A trecut de Senat proiectul de lege pentru combaterea informațiilor false prin “alocarea unui singur CNP pe un singur utilizator”

Evident, Vasile Banescu nu vorbeste de capul sau caci este purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Iar, pana acum, Patriarhia a dovedit din plin ca nu are idei diferite. Sa ne amintim ca in 2013 ni se comunica faptul ca:

„Tocmai pentru ca astfel de site-uri ii pot manipula pe cei slabi de inger Patriarhia cere sprijinul autoritatilor sa-i depisteze si sa-i inchida pe toti aceia care promoveaza false invataturi morale.

Pentru asta insa e nevoie de o modificare a legii pentru ca e greu sa afli cine e in spatele unui astfel de portal. Pana atunci insa, reprezentantii Bisericii cer credinciosilor sa invate despre cele sfinte de la preot sau de pe site-urile oficiale ale Bisericii.”

Cititi va rog mai multe la:

PRO TV ATACA blogul SACCSIV. Patriarhia vrea INCHIDEREA MEA? Motivul: articolele „Crestinul si PLAJA”si “Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Daniel said, on iulie 8, 2023 at 1:23 pm

    Vasile bănescu (bănescu, ha, ce nume?! ) e cam cu treaba pe la patriarhie. Arata_i Doamne fata hida a acestui lup în piele de oaie!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioan C. said, on iulie 8, 2023 at 2:41 pm

    „42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
    43. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.” (Matei 25, 42-43)

    Mai grav mi s-a părut dezicerea domnului Bănescu de Firea, că banii pe care aceasta, ca primăriță, i-a dat pentru catedrala neamului le-au plăcut mai-marilor Bisericii.
    Oare preoții din Voluntari nu știau nimic din ce se întâmplă acolo? Că măcar la Bobotează. pentru sfințire, trebuiau să treacă pe acolo.
    Sau dacă acei bătrâni erau amărâți și probabil fără bani, atunci nu îi mai căutăm nici măcar la Bobotează?
    Ca să nu mai zic că fiind persoane în vârstă, doreasc să se spovedească și să se cuminece nu doar odată pe an, ci mai des.
    Cum rămâne cu grija păstorească față de suflete?

    Apreciază

  3. Gigimutu said, on iulie 8, 2023 at 2:58 pm

    Banescule,

    du-te și cînta la alta masă, că ne-am saturat de tine !!!
    Securistule !!!
    Ai fi și mason, hai???

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mihai Rapcea said, on iulie 8, 2023 at 4:14 pm

    Se pregătește intrarea la vot a proiectului de finanțare a turlei mari a Catedralei iar banii sunt condiționați de anumite lucruri, cum este și această poziție a BOR referitoare la online

    Apreciază

  5. Simion P. said, on iulie 8, 2023 at 4:20 pm

    Another French church burns down
    https://www.bitchute.com/video/aNO1iHxVcXs7/?list=subscriptions

    Apreciază

  6. Simion P. said, on iulie 8, 2023 at 4:33 pm

    FRANCE IS THE TESTBED TO END EUROPE
    https://www.bitchute.com/video/YFGqPQIMrgPT/

    Apreciază

  7. Simion P. said, on iulie 8, 2023 at 4:49 pm

    The Dutch government has fallen

    Apreciază

  8. CrestinOrtodox said, on iulie 8, 2023 at 6:56 pm

    Dolarescu, este ala cu vioara! Si nu e nefericit, dimpotriva! Fie de capusorul lui!

    Apreciază

  9. Geo said, on iulie 8, 2023 at 9:36 pm

    BĂNESCU. VASILE BĂNESCU / Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este o persoană mai mult decât inadecvată pentru funcția pe care o deține. Ieșirile domniei sale în spațiul public reușesc doar să dezbine, nu să unească. Reușesc să aducă noi controverse, noi scandaluri. Și asta cu binecuvântarea Prea Fericitului Daniel.

    Ceva este foarte greșit, din moment ce capul BOR acceptă cu seninătate ca imaginea și mesajul Bisericii să fie promovate de o persoană mai degrabă înclinată spre răfuieli, limbaj dur, deloc ortodox și intoleranță maximă față de creștinii un pic mai conservatori decât și-ar dori Prea Fericitul Daniel.

    Cea mai recentă postare a purtătorului de cuvânt Bănescu se referă la scandalul cu azilele de bătrâni: ”(…) A te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută» e proba supremă de abjecţie şi cinism. Creştinismul afişat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii şi confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”. Din spatele acestui limbaj presupus academic răzbate un ton deloc creștinesc, menit să-i pună la punct pe păcătoșii care, cumva, ar putea scăpa nepedepsiți în lipsa corecției aplicată de mult prea puțin fericitul Bănescu (și, implicit, de Biserica Ortodoxă).

    Faptul că PF Daniel îl binecuvântează pe numitul Bănescu este strigător la cer, dar explicabil. Să simplificăm la maxim: în conflictul Globalism versus Suveranitate, Patriarhul BOR se situează fără putință de tăgadă în prima tabără. Și, din nefericire, trage toată Biserica Ortodoxă după el, în ciuda curentului conservator manifestat în rândul unor preoți, călugări și înalte fețe bisericești atacate la baionetă de mass-media globalistă.

    Ca să înțelegem atitudinea BOR, exprimată prin vocea și talentul lui Vasile Bănescu, trebuie să ne uităm puțin în CV-ul Patriarhului. Datele publice arată că PF Daniel este un reprezentant de frunte al ecumenismului, o mișcare religioasă ce urmărește unificarea bisericilor creștine, ca prim pas înainte de unificarea tuturor bisericilor.

    În plină dictatură comunistă, Daniel Ilie Ciobotea a reușit performanța de a studia la universități din Franța, Germania și Elveția. Din 1980, a activat ca lector la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveţia), unde a fost şi director adjunct între 1986 şi 1988. Revenit în țară înainte de revoluție, călugărul Daniel a fost promovat în structura Patriarhiei, în funcţia de director al sectorului ”Teologie Contemporană şi Dialog Ecumenic”. Cum bine se cunoaște, înainte de 1989 puteau studia în străinătate exclusiv colaboratorii Securității.

    Doar că dosarul lui Daniel Ilie Ciobotea a fost distrus în zilele revoluției, astfel că actualul Patriarh pretinde, prin vocea purtătorului de cuvânt al BOR, că nu a colaborat cu Securitatea, ci doar a fost urmărit îndeaproape. Vasile Bănescu: ”Răspunsul nostru oficial şi ferm este că în cazul Părintelui Patriarh era vorba în mod evident despre un dosar de urmărire întocmit de fosta securitate“.

    Indiferent de calitatea PF Daniel în raport cu Securitatea (turnător, ofițer, colaborator, urmărit), cert este că prin participarea la Marele Sinod Ecumenic de la Creta, în 2016, și prin legăturile cu Consiliul Mondial al Bisericilor, BOR se înscrie perfect în politicile globaliste promovate de elitele de la Davos. În această cheie trebuie privite luările de poziție contondente și inadecvate ale lui Vasile Bănescu, care se suprapun cu principiile Patriarhului. Pentru că altfel, cu siguranță Bănescu și-ar fi pierdut demult jobul.

    Simplii creștini ortodocși nu au de făcut în continuare decât să se roage ca Dumnezeu să le dea gândul cel bun. Atât lor, cât și Prea Fericitului Daniel, aflat vremelnic în fruntea Bisericii.

    ”Adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă” (Matei 17, 20)

    https://t.me/onciu/4126

    Apreciat de 1 persoană

  10. Clement said, on iulie 9, 2023 at 12:30 am

    Urmarind ultimele stiri externe, realizam faptul ca Banescu este in realitate un important pion guvernamental prompt in aplicarea directivelor suprastatele.
    In Franta , Presedintele si-a arogat puteri depline in a semna legi fara consultarea parlamentului , pentru :
    – controlul dezinformarii prin mijloace si actori externi
    -recenzarea intregii populatii apte militar
    -mobilizarea populatiei in scopul participarii la actiuni militare concertate in cadrul acordurilor semnate de Franta
    -rechizitionarea bunurilor materiale ale populatiei.
    In cazul refuzului de a se conforma deciziilor guvernamentale pedeapsa este de 1 an de inchisoare si 15000€ amenda.

    Dl Banescu a facut primul pas in a avertiza turma ca trebuie sa fie docila si sa nu mai aiba pareri neconforme politicii dictate de aliatii euroatlantici, de OMS si de Sarsaila insusi.
    Cred ca avem deaface cu o incercare de intimidare in fața careia nu trebuie sa cedam.
    Rezistenta pasiva, perseverarea in a marturisi adevarul sunt esentiale.
    Trebuiesc reluate rugaciunile colective initiate de Parintele Bogdan Vlaicu si trecerea pe Pomelnic in manastiri a celor responsabili de starea actuala.

    Apreciază

    • Gigimutu said, on iulie 9, 2023 at 6:26 pm

      Asta, Bănescu trebuie exorcizat, că e satanist, așa vom scăpa de el !!!
      Că tot e astăzi evanghelia cu cei doi demonizați din ținutul gadarei!

      Apreciat de 1 persoană

  11. Nicusor said, on iulie 9, 2023 at 6:01 am

    Unde e multa stiinta e si multa prostie, zicea Ecclesiastul si din nou, are dreptate. Mare vrajitor de vorbe omu’ asta. Poate fi sintetizat in cateva fraze tot ghiveciul trantit in farfurie dar mandria, asta e mandria si complexul lui, de a incerca sa arate ca e peste omul de rand. Adica a citit, se vede ca e citit si are vocabular dar tot degeaba. Sarpele poate sa ia lectii de la Vasile Bansecu. Imi provoaca sila. O intrebare, desigur retorica: mai sta pe la Patriarhie? Oare Patriarhului Daniel nu ii e rusine cu un individ de genul. Nebanuite sunt caile…

    Apreciat de 1 persoană

  12. okw said, on iulie 9, 2023 at 11:26 pm

    Apreciază

  13. timisorean1 said, on iulie 10, 2023 at 6:19 pm

    Omul are o problema cu romanii in special, mai ales patriotii romani. Romanii sunt naivi, incapabili, blocati(in trecut?), victime usoare. Apoi, se vede clar ca are o ura impotriva a tot ce este antioccidental si antieuropean. Ba chiar pluseaza si ce este antieuropean este si pro-criminal!
    Si cand pomeneste de „conspiratia” ca „banii lichizi vor disparea”, pune o paranteza, „pentru foarte mulți au dispărut deja”, pe care o vad ca si o aprobare, ca e de bine asta, nu e nici o problema! ia in deradere, problema antihristului, a 5g, a mancatului de insecte, acte biometrice, vaccinuri, etc. De citit, sa citim evanghelia si ceva autori, musai straini, „moderati”!Fara autori anticomunisti romani! Fara sfintii parinti.
    Nu l am mai auzit sa spuna/scrie atatea rele cu o singura ocazie.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.