SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc a cerut „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pesterilor din Kiev. Patriarhul Daniel incă tace…

Posted in ORTODOXIE, papa Francisc I, prigoana, Ucraina by saccsiv on martie 16, 2023

Sursa: https://r3media.ro/papa-francisc-a-cerut-respect-pentru-lavra-pecerska-din-kiev-de-unde-autoritatile-vor-sa-i-evacueze-pe-reprezentantii-bisericii-ortodoxe-ucrainene/

Papa Francisc a cerut miercuri „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pecerska (foto) din Kiev pe care Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei, trebuie să o evacueze la ordinul autorităţilor ucrainene, informează News.ro, citând Reuters.

Declarația Pontifului vine în contextul în care autoritățile ucrainene au dat Bisericii Ortodoxe Ucrainene un termen-limită până la 29 martie pentru a-şi părăsi sediul din complexul istoric Lavra Percerska din Kiev. Kievul acuză această instituție că ar fi pro-rusă și ar „colabora” cu Moscova.

Referindu-se în mod specific la mănăstirea Lavra Pecerska, Papa Francisc a cerut “părţilor aflate în conflict să respecte locurile religioase” şi a lăudat persoanele care îşi dedică viaţa rugăciunii, „indiferent de confesiune”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi alungata in totalitate din Lavra Pesterilor din Kiev pana la sfarsitul lunii martie

Video si foto: In ziua de 12 martie 2023, poporul credincios la Lavra Pesterilor…

Lavra Pesterilor din Kiev – scurt istoric incepand cu secolul XI

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on martie 16, 2023 at 7:49 pm

    După un mileniu, Bergolio dă marea dezlegare” la pește” (nu doar la buci înfierbântate)pentru pidosnicii catolici.😆
    https://www.protv.ro/divertisment/papa-francisc-a-lasat-de-inteles-ca-dupa-1000-de-ani-relatiile-intimenu-mai-sunt-interzise-pentru-preotii.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    Apreciază

  2. Mari said, on martie 16, 2023 at 11:17 pm

    Cruci înnegrite în biserica Lavrei Kiev-Pechersk după slujba schismaticilor de la PCU.
    Crucile de pe Biserica Trapezoidală a Lavrei Kiev-Pechersk s-au înnegrit după slujbele Bisericii Ortodoxe schismatice din Ucraina, a declarat administratorul Lavrei, Mitropolitul Pavel, într-o adresă adresată autorităților de la Kiev.
    „Uite ce s-a întâmplat cu crucile de pe Biserica Trapezului. „Crucile erau galbene, până s-a întâmplat furtul sfintelor bisericii”, a spus mitropolitul.
    Amintim că, la începutul lunii ianuarie, autoritățile ucrainene au luat din biserica ortodoxă ucraineană canonică Biserica Trapeză precum și Biserica Adormirii, templul principal al Lavrei, și au permis slujbele de cult ale PCU schismatic.
    Videoclipul din Lavră arată că nu este o umbră, ci culoarea crucilor s-a schimbat.
    Potrivit mitropolitului, aceasta înseamnă că este necesar să se protejeze Sfânta Biserică Apostolică Congregațională.
    (text tradus cu i p vo i d din sârba)

    https://lat.sputnikportal.rs/20230316/kijevsko-pecerska-lavra-posle-sluzbe-raskolnika-iz-pcu-pocrneli-krstovi-video-1152504707.html

    https://t.me/rian_ru/197054
    (‌linkul cu videoul)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.