SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi alungata in totalitate din Lavra Pesterilor din Kiev pana la sfarsitul lunii martie

Posted in prigoana, Ucraina by saccsiv on martie 12, 2023

ORTHODOX CHRISTIANITY: UKRAINIAN ORTHODOX CHURCH FULLY EXPELLED FROM KIEV CAVES LAVRA BY END OF MARCH

BISERICA ORTODOXĂ UCRAINEANĂ VA FI ALUNGATĂ ÎN TOTALITATE DIN LAVRA PEȘTERILOR DIN KIEV PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII MARTIE

Publicat pe 10 Martie 2023, de Orthodox Christianity

Persecuția statului ucrainean împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice sub conducerea Preafericitului Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine, continuă în forță.

Conform unei scrisori din partea Ministerului ucrainean al Culturii și a Rezervației Naționale a Lavrei Peșterilor din Kiev, Biserica Ortodoxă Ucraineană are termen până la 29 martie să părăsească în întregime incinta Adormirii Maicii Domnului – Lavra Peșterilor din Kiev (Lavra Pecerska) – cel mai sfânt loc din toată Ucraina, unde Biserica Ortodoxă Ucraineană se roagă și luptă ascetic de 1.000 de ani.

Guvernul ucrainean a moștenit de la Uniunea Sovietică dreptul de proprietate asupra Lavrei Peșterilor din Kiev, iar ‘Rezervația Națională’, așa cum o numește statul, este împărțită în Lavra de Sus și Lavra de Jos. Biserica a fost deja dată afară din Lavra Superioară, care include Catedrala Adormirii Maicii Domnului și Biserica Trapeză a Sfinților Anton și Teodosie, la sfârșitul anului trecut.

Biserica Ortodoxă a ținut ultima slujbă în Lavra Superioară în noaptea de Anul Nou. În ciuda persecuțiilor, poporul credincios din Kiev și-a păstrat credința, cântând cu bucurie ‘Hristos a înviat!’ la ultima slujbă.

Frăția a pledat în fața statului pentru a opri persecuția împotriva mănăstirii și a UOC, dar fără niciun rezultat.

De când a expulzat Ortodoxia din Lavra Superioară, statul a permis schismaticilor din ‘Biserica Ortodoxă a Ucrainei’, o creație a Patriarhiei de la Constantinopol împreună cu guvernele ucrainean și cel american, să slujească în bisericile din Lavra Superioară de mai multe ori – ceea ce Biserica canonică caracterizează drept o rușine națională. De asemenea, bisericile au fost folosite pentru concerte, inclusiv cântece despre uciderea rușilor, și pentru spectacole de artă.

Iar acum, Biserica a fost informată că are termen până la 29 martie să părăsească Lavra cu totul. În Lavra inferioară, la care UOC a avut încă acces, se află peșterile actuale, chiliile călugărilor, precum și Seminarul și Academia Teologică din Kiev.

În notificarea de expulzare se menționează:

Rezervația Națională ‘Lavra Peșterilor din Kiev’ (denumită în continuare ‘rezervația’) și Adormirea Maicii Domnului – Lavra Peșterilor din Kiev (mănăstirea de bărbați) a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (denumită în continuare ‘mănăstirea’) au semnat acordul nr. 2 din 19 iulie 2013 privind utilizarea gratuită de către o organizație religioasă a clădirilor religioase și a altor bunuri care sunt proprietate de stat (denumit în continuare ‘acordul’).

În conformitate cu decretul președintelui Ucrainei nr. 820/2022 ‘Cu privire la decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei din 1 decembrie 2022 ‘privind anumite aspecte ale activităților organizațiilor religioase din Ucraina și aplicarea de măsuri economice speciale personale și alte măsuri restrictive (sancțiuni)’, rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din 23 decembrie 2022 nr. 1416 a instituit un grup de lucru interdepartamental pentru a pregăti propuneri și recomandări pentru organizarea implementării anumitor sarcini legate de activitățile organizațiilor religioase din Ucraina, care, în timpul activității sale, a constatat că mănăstirea a încălcat termenii contractului de utilizare a proprietății de stat.

Ținând cont de concluziile grupului de lucru interdepartamental și de scrisoarea Ministerului Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina, din data de 09.03.2023 nr. 06/34/2234-23, în baza clauzei 8.1. din acord, Rezerva informează despre încetarea acordului începând cu data de 29.03.2023.

În vederea efectuării procedurii de acceptare și transfer a proprietății de stat, mănăstirea trebuie să ia măsuri pentru a elibera clădirile și structurile (bunurile) care sunt proprietate de stat și care se află în bilanțul Rezervei, la adresa: Kiev, Lavrskaya St. 11, Kiev, Lavrskaya St. 11, Kiev, Lavrskaya St. 15 până la data de 29.03.2023.

Vă rugăm să furnizați până la data de 14.03.2023 o listă de reprezentanți ai mănăstirii (nume și prenume) în număr de două sau trei persoane pentru includerea în comisia de recepție și transfer a proprietății de stat, care va fi formată prin ordinul organului de conducere al instituției de stat.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: Ultima slujba ortodoxa la Lavra Pesterilor. De la 1 ianuarie 2023 statul ucrainean nu va mai permite…

Iata si care este “biserica” agreata de autoritatile de la Kiev:

Video: Valentin Stan – La ce se inchina ucrainienii

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on martie 12, 2023 at 2:32 pm

    Pt limbricul taiat imprejur de la Kiev, libertatea credintei nu face nici cat o ceapa degerata! Singurele lucruri care conteaza pt el sunt muntii de valuta, proprietatile de lux achizitionate in Vest si sa aiba la dispozitie cat mai multa carne de tun ucraineana!

    Apreciat de 2 persoane

  2. scortisoara said, on martie 12, 2023 at 3:02 pm

    E real documentul ????!!!! E uluitor !!!

    Apreciază

  3. I.N. said, on martie 12, 2023 at 4:05 pm

    Unde este biserica?
    Nu vrem razboi! Neutralitate!
    Fratilor vreti sa muriti pt ucrainieni si globalisti?

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi alungata in totalitate din Lavra Pesterilor din Kiev pana la sfar… […]

    Apreciază

  5. Clement said, on martie 13, 2023 at 5:19 pm

    Multe urmeaza a se intampla intre Yom Aliyah si Yom Hashoa
    Tine de fagaduinţa.
    Cu fiecare an ce trece ofrandele , jertfele sunt mai importante.
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yom_HaAliyah
    Nu ii putem ajuta decat prin rugaciune.

    Apreciază

  6. […] Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi alungata in totalitate din Lavra Pesterilor din Kiev pana la sfar… […]

    Apreciază

  7. […] Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi alungata in totalitate din Lavra Pesterilor din Kiev pana la sfar… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.