SACCSIV – blog ortodox

Comitetele Olimpice Africane s-au pronunţat în favoarea participării sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris

Posted in AFRICA, JOCURILE OLIMPICE, RUSIA, SPORT, Ucraina by saccsiv on martie 6, 2023

Sursa: https://www.economica.net/comitetele-olimpice-africane-s-au-pronuntat-in-favoarea-participarii-sportivilor-rusi-si-belarusi-la-jocurile-olimpice-din-2024_651940.html

Comitetele olimpice africane s-au pronunţat în favoarea participării sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris, cu ocazia Comitetului executiv al Asociaţiei comitetelor naţionale olimpice africane (ACNOA), sâmbătă la Nouakchott (Mauritania), informează AFP, transmite Agerpres.

„Membrii noştri s-au pronunţat în unanimitate în favoarea participării sprortivilor ruşi şi belaruşi la toate competiţiile internaţioale”, a indicat ACNOA într-un comunicat dat publicităţii.

„Este vorba de a permite sportivilor şi belaruşi să participe ca neutri, fără niciun semn de identitate, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”, se mai arată în comunicat.

Comitele olimpice africane se aliniază astfel poziţiei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi se alătură Consiliului olimpic al Asiei (COA), care a propus la finele lunii ianuarie reintegrarea acestor sportivi în competiţiile regionale precum Jocurile Asiei, exprimându-şi sprijinul faţă de poziţia CIO.

Sportivii ruşi şi belaruşi au fost interzişi de la majoritatea competiţiilor internaţionale după invazia armatei ruse în Ucraina, în februarie 2022, federaţiile internaţionale urmând „indicaţiile” CIO.

Însă Comitetul Internaţional Olimpic şi-a nuanţat de atunci poziţia şi a propus, la finele lunii ianuarie, o foaie de parcurs pentru a organiza revenirea acestor sportivi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a ameninţat imediat cu boicotarea JO 2024 în urma acestei propuneri, acuzând CIO că este „un promotor al războiului, crimei şi distrugerii”.

De atunci, un front a fost organizat în sprijinul Kievului, chiar dacă doar câteva state iau în considerare un boicot, precum Estonia şi Polonia.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. D said, on martie 7, 2023 at 9:39 am

    oricum, crestinii n-ar trebui sa aiba vreo treaba cu jocurile olimpice, nu?

    Apreciază

    • gheorghe said, on martie 7, 2023 at 5:02 pm

      …. da’ cu miscarea, cu exercitiile fizice – doar taiat lemne si carat galeti cu apa?
      Sigur ca nu fac acte de eroism insa nu poti nega daruirea de a deveni mai buni la „ceva” care nu dauneaza cuiva dar oate si chiar aduce bucurii multora!
      Asa, din spirit de comuniune, unitate de neam.

      Apreciază

      • D said, on martie 7, 2023 at 6:21 pm

        iertare!
        foarte bun e sportul pentru om iar dedicatia acelor oamnei care traiesc din asta.. eu nici nu ma gandesc ca sunt capabil sa o am vreodata
        totusi, ce m-a facut sa ma indepartez de la a ma uita la acele evenimente este istoria jocurilor olimpice si chiar si imnul care se canta la fiecare 4 ani la inceputul lor
        si atunci mi-am dat seama ca pot face sport linistit fara sa ma uit/participa ca sustinator acolo

        Doamne Ajuta!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.