SACCSIV – blog ortodox

Ministrul britanic al Apărării: Marea Britanie nu poate mobiliza nici măcar o divizie în caz de război

Posted in Marea Britanie, razboi by saccsiv on ianuarie 24, 2023

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26037902-ben-wallace-marea-britanie-nu-poate-mobiliza-nici-macar-divizie-caz-razboi.htm

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a condamnat în termeni duri „golirea de substanță” a forțelor armate britanice, afirmând că Londra nu mai este capabilă să trimită la război nici măcar o divizie de 10.000 de militari, relatează The Times.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, lângă un radar al sistemului Sky Saber în ianuarie 2022 Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

„Nu suntem capabili de decenii să desfășurăm o divizie care să lupte într-un război. Golirea de substanță constantă [a forțelor armate] ce a avut loc sub guvernele laburiste și primele guverne conservatoare au lăsat ministerul Apărării cu goluri și lipsuri în ceea ce privește capabilitățile”, a declarat Wallace duminică pentru The Times.

O divizie a forțelor armate britanice ar trebui să aibă în medie 10.000 de militari însă UK Defence Journal, revista oficială a forțelor armate ale Londrei, arăta în 2021 că armata Regatului Unit avea 18.000 de infanteriști, un număr de trupe pe care Ucraina l-a pierdut în doar primele 4 luni de lupte împotriva invaziei pe care Vladimir Putin a declanșat-o anul trecut.

Comentariile făcute de Ben Wallace pentru The Times vin în contextul în care guvernul conservator de la Londra se pregătește pentru dezbaterile privind bugetul pe 2023 în contextul în care ministrul britanic al Apărării anunțase în luna septembrie a anului trecut că cheltuielile militare ale Londrei vor crește cu alte 52 de miliarde de lire sterline până în 2030 ca răspuns la agresivitatea Rusiei.

„Departamentul meu a fost atât de obişnuit timp de 30 sau 40 de ani să se apere împotriva reducerilor sau să împace reducerile cu luptele moderne, încât va trebui să se obişnuiască cu o cultură complet diferită, şi anume că vom creşte, ne vom schimba”, afirma Wallace toamna trecută.

Marea Britanie a început să se reînarmeze înainte de războiul din Ucraina

Marea Britanie este a doua țară din NATO în ceea ce privește cheltuielile militare după Statele Unite însă Franța și Germania au anunțat la rândul lor creșteri ale bugetului acordat apărării după declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie.

Fostul premier britanic Boris Johnson anunțase încă din noiembrie 2020 că guvernul său pregătește cel mai mare buget alocat apărării de la căderea Cortinei de Fier, afirmând că situaţia internaţională este „mai periculoasă” şi „mai intens competitivă” decât oricând după Războiul Rece.

În urmă cu trei ani această majorare reprezenta o creştere cu circa 10% a cheltuielilor alocate de Regatul Unit pentru apărare, de la circa 40 de miliarde de lire sterline, la aproape 45 de miliarde de euro.

Noile comentarii făcute de Wallace duminică vin de asemenea după ce o serie de scandaluri din ultimii ani legate de achizițiile militare ale Marii Britanii i-au făcut pe unii analiști să pună sub semnul întrebării dacă Londra poate mobiliza o divizie în eventualitatea unui război în Europa.

Generalul sir Patrick Sanders, șeful Statului Major General de la Londra, a declarat săptămâna trecută că decizia guvernului lui Rishi Sunak de a dona o companie de 14 tancuri Challenger 2 Ucrainei pune în pericol angajamentele asumate de Marea Britanie față de NATO.

 

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si de o stire din 2019:

Armata britanica esueaza in recrutarea millennials

Cititi va rog si:

Trupele Rusiei si Chinei au inceput sa tremure in ghete. Iata cum sunt pregatiti mental marinarii US Navy

Video: reclama recrutare armata rusa versus reclama recrutare armata americana

In general, occidentul e varza la capitolul soldati necesari pentru un mare razboi. De aceea si lupta NATO impotriva Rusiei folosind carne de tun ucraineana.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ana Maria said, on ianuarie 24, 2023 at 12:04 pm

  Se dau de *ur inapoi, m.britanie, germania, ca doar au gasit caii de bataie: Romania si Polonia.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Stefan said, on ianuarie 24, 2023 at 2:24 pm

  De unde să poată să mobilizeze ei soldați ? Dacă populația din Marea Britanie este plină de sodomiți și degenerați !
  În occident este o societate in descompunere , in Londra populația majoritară este de emigranți, premierul Marii Britanii este indian , populația nu mai are identitate națională și este total decadentă ,o adunătură docilă de sclavi .

  Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: