SACCSIV – blog ortodox

Beretele Verzi ale armatei americane întâmpină dificultăți în a aduce suficienți recruți în rândurile acestei forțe de elita

Posted in ARMATA, SUA by saccsiv on iunie 12, 2023

Business Insider: The US Army’s Green Berets have struggled to bring enough recruits into their elite ranks, data shows

Date specifice arată că Beretele Verzi ale armatei americane au întâmpinat dificultăți în a aduce suficienți recruți în rândurile lor de elită

  • Forțele speciale ale armatei americane se zbat să atragă noi talente încă dinainte de pandemie, arată datele de recrutare.
  • Aceste trupe de elită, cunoscute sub numele de Beretele Verzi, reprezintă forța militară de bază pentru războiul de gherilă al armatei americane.
  • Datele reprezintă primul indiciu clar că serviciul ar putea reduce numărul său de operațiuni speciale.

De Steve Beynon, Military.com, publicat pe Business Insider

Soldați repartizați la U.S. Army John F. Kennedy Special Warfare Center and School (JFKSWCS) (școala și centrul de pregătire a Forțelor Speciale John F. Kennedy – ‘Beretele Verzi’ – ale Armatei Americane) asigură securitatea în timpul antrenamentului de abilități tactice în cadrul cursului de calificare a forțelor speciale (SFQC) de la Camp Mackall, Carolina de Nord, 9 ianuarie 2023. Credit imagine: K. Kassens/Armata SUA

Anul trecut, armata nu a reușit să își atingă obiectivul de recrutare pentru prima dată în ultimele decenii. Însă Forțele Speciale ale armatei americane se luptă să aducă noi talente încă dinainte de pandemie, arată datele de recrutare.

Deoarece recrutarea în rândurile Beretelor Verzi a eșuat de ani de zile, armata americana a trebuit sa reducă, de asemenea, dimensiunea unităților sale de elită.

Conform datelor interne analizate de Military.com, armata a rămas cu sute de soldați din Forțele Speciale în minus față de obiectivele sale în fiecare an, cel puțin din 2018, cu o singură excepție. Între timp, recruții de calitate sunt din ce în ce mai puțini, tot mai puțini candidați la Beretele Verzi trecând în fiecare an de epuizantul curs de selecție al serviciului.

„Trebuie să facem o treabă mai bună în a ne spune povestea”, a declarat pentru Military.com generalul-locotenent Jon Braga, șeful Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al Armatei SUA, într-un comunicat.

Între 2018 și 2020, serviciul a recrutat în medie 1.011 noi soldați din Forțele Speciale, ratând obiectivul său de 1.540 în fiecare an. Aceste date reprezintă strict înscrierile prin contract, nu numărul total de soldați care ajung până la finalul antrenamentului Beretelor Verzi. Cei care nu reușesc primesc uneori o a doua șansă sau sunt repartizați în infanteria obișnuită a armatei.

În 2021, armata și-a redus obiectivele de recrutare, încercând să aducă 1.250 de noi Berete Verzi. Și-a depășit obiectivele în acel an, cu 1.358 de noi contracte pentru Forțele Speciale, dar a scăzut din nou cu 779 de recruți în 2022.

Până acum, în acest an, 527 de noi candidați s-au înscris pentru a încerca să intre în Beretele Verzi.

„Simt că pot merge în orice liceu din America și să spun – fie că ești în clubul de robotică, în clubul STEM, fie că ești fundaș central în echipa de fotbal, dacă iubești limba și cultura străină, construiești decoruri pentru clubul de teatru sau pur și simplu vrei să faci o diferență în lume – avem un loc pentru tine”, a spus Braga. „Vei fi binevenit, vei face parte dintr-o echipă diversă și vei face o diferență.”

Un soldat din Forțele Speciale (aeropurtate) al Armatei SUA (3rd Special Forces – Airborne) coboară în zona de parașutare după ce a sărit dintr-un CH-47 (Chinook) al Armatei SUA la Camp Shelby, Mississippi, în cadrul operațiunii Southern Strike, 22 aprilie 2023. Credit imagine: Sgt. Ashlind House

Forțele Speciale, sau Beretele Verzi, sunt forța militară americană pentru războiul neconvențional și de gherilă. Aceștia servesc ca multiplicatori de forță pe câmpul de luptă, principala lor misiune fiind antrenarea grupurilor de miliție.

Unitățile de elită au pregătit terenul pentru invazia Afganistanului, construind miliții aliate pentru a răsturna guvernul taliban în 2001. A fost pentru prima dată când americanii au folosit cai într-un mediu de luptă după cel de-al Doilea Război Mondial.

Datele de recrutare reprezintă primul indiciu clar că serviciul ar putea reduce încet-încet amprenta operațiunilor sale speciale. Military.com a raportat în luna mai că dimensiunea operațiunilor speciale ale armatei americane s-ar putea reduce cu aproximativ 10% în acest deceniu, însă aceste reduceri au fost în general atribuite personalului de sprijin, nu Beretelor Verzi.

O amprentă mai mică a forțelor speciale în armată ar veni după ce se vor încheia două decenii de Război Global împotriva Terorii. Conflictul global difuz, care se baza pe raiduri rapide pe timp de noapte și pe construirea de relații cu forțele indigene, a pus Beretele Verzi și alte unități de comando în prim-plan.

Dar această eră s-ar putea să se apropie acum de sfârșit.

„În GWOT, a existat o preferință reală pentru operațiunile speciale”, a declarat Katherine Kuzminski, expert în politică militară la Center for a New American Security, pentru Militarry.com.

„Acest lucru face parte dintr-o realiniere sănătoasă mai largă din partea armatei americane.”

Serviciul își petrece acest deceniu schimbându-și antrenamentul și doctrina spre războiul convențional, o mișcare care se așteaptă să investească mai mult în formațiuni mari de trupe convenționale, război cibernetic și rachete cu rază lungă de acțiune.

Între timp, o analiză a armatei online realizată de Military.com a constatat o prezență minimă a forțelor speciale, în afara unor conturi Instagram relativ active pentru unități, inclusiv Grupurile 3, 5 și 19 ale Forțelor Speciale.

Noua campanie de recrutare a serviciului ‘Be All You Can Be’ (Fii tot ce poți fi) nu are nicio referire semnificativă la unitățile sale de elită. Există un singur anunț de profil înalt pentru Beretele Verzi pe care armata l-a distribuit pe unele dintre site-urile sale oficiale și pe rețelele de socializare, deși videoclipul este găzduit pe un canal YouTube neverificat care nu este deținut de serviciu.

Între timp, Regimentul 75th Ranger, unitatea de infanterie pentru operațiuni speciale a armatei americane, are o prezență activă pe YouTube, cu videoclipuri de înaltă calitate postate în mod regulat, dintre care majoritatea au multe vizualizări.

Anunțurile recente de recrutare ale armatei americane au pus mai puțin accentul pe armele de luptă, deoarece un sondaj intern al Departamentului Apărării a constatat că Generatia Z crede că serviciul militar le pune automat viața în pericol, în timp ce aceste locuri de muncă de luptă reprezintă doar o fracțiune din rolurile din armată. În schimb, perioada de pace ar putea diminua perspectivele de recrutare în rândul potențialilor candidați interesați de locuri de muncă cu ritm alert, cum ar fi Forțele Speciale.

„Unii oameni se înrolează în armata americană pentru că sunt dornici de luptă, dar în realitate nu vor avea parte de o luptă”, a spus Kuzminski.

„Unii care au o înclinație spre asta ar putea fi mai înclinați spre operațiunile speciale. Problema este că trebuie să le avem, chiar și pe timp de pace.”

Calitatea candidaților la Beretele Verzi este, de asemenea, în scădere. Solicitanții trec printr-o serie de școli și calificări pentru a obține o legitimație, un proces care poate dura până la doi ani.

Pe fondul unei rate scăzute de soldați care reușesc să treacă de procesul inițial de selecție și a problemelor generale de recrutare, armata a luat în considerare scurtarea procesului de pregătire a Forțelor Speciale la aproximativ jumătate pentru a aduce noi operatori care să umple mai repede unitățile, potrivit unei informări interne din 2018 obținute de Military.com. Nu este clar dacă serviciul merge mai departe cu această idee.

Înainte ca potențialii candidați să înceapă antrenamentul, aceștia trec printr-un curs de trei săptămâni cunoscut sub numele de Evaluarea și selecția Forțelor Speciale, care este efectiv un proces de interviu pentru Beretele Verzi pentru a selecta cine va avea șansa de a se alătura în rândurile lor.

Este un concurs epuizant de sarcini fizice, marșuri dureroase și exerciții complicate de lucru în echipă, totul în timp ce sunt privați de somn. Chiar dacă un candidat reușește, este posibil să nu fie selectat pentru a continua antrenamentul. Aproximativ 13% mai primesc o șansă, potrivit briefingului intern analizat de Military.com. Ceilalți sunt trimiși înapoi în armata obișnuită.

Această rată de reușită era cuprinsă între 60% și 80% la începutul anilor 2010, dar a scăzut la aproximativ 45% și 60% în ultimii ani. Nu este clar ce a dus la această rată de trecere mai mică, deși eșecul la navigația terestră reprezintă aproximativ 70% din toate eșecurile.

Doar aproximativ 5% dintre candidați sunt eliminați din punct de vedere medical din cauza rănilor, deși este relativ obișnuit ca recruții la cursurile de selecție pentru operațiuni speciale, cum ar fi cursul de bază de demolare subacvatică al Navy SEAL, sau BUD/S, să ascundă sau să minimalizeze gravitatea rănilor.

Soldații cu experiență anterioară în Garda Națională au cea mai mare rată de selecție pentru forțele speciale, de aproximativ 60%, în comparație cu omologii lor din serviciul activ, cu o rată de selecție de 53%. O parte din această situație ar putea fi atribuită faptului că militarii din Gardă care doresc să se transfere la Forțele Speciale au avut ocazia să se antreneze cu aceste unități înainte de a merge la cursul de selecție.

Beretele verzi, prin intermediul Grupului 19 și 20 al Forțelor Speciale, sunt printre singurele elemente de operațiuni speciale pe care trupele le pot face cu jumătate de normă în Garda Națională. Cu toate acestea, aceste angajamente sunt semnificativ mai mari decât responsabilitățile tipice ale membrilor de rând ai Gărzii.

 

Comentariu saccsiv:

In 2018 ni se comunica faptul ca:

Armata britanica esueaza in recrutarea millennials

Iar in 2023:

Ministrul britanic al Apărării: Marea Britanie nu poate mobiliza nici măcar o divizie în caz de război

Posibile explicatii in articolele:

Adolescenta BILLIE EILISH a fost desemnată femeia anului 2019 deoarece “a provocat o revolutie, influențand în profunzime spiritul GENERATIEI Z” (cea de după millennials). Cateva cuvinte despre aceasta generatie

CRIZA TESTOSTERONULUI la barbatii generatiilor MILLENIALS si Z. Care să fie cauza acestei scaderi masive a hormonului masculin? O problema doar americana?

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iunie 12, 2023 at 3:57 pm

    ce cumparam de la astia?

    Apreciază

  2. Felix said, on iunie 12, 2023 at 4:17 pm

    Probabil ca vor completa cu militari bionici…

    Franţa declară că începe să producă militari bionici pentru că toată lumea o face deja | Epoch Times România
    https://epochtimes-romania.com/news/franta-declara-ca-incepe-sa-produca-militari-bionici-pentru-ca-toata-lumea-o-face-deja–309272

    France given green light for bionic soldiers
    https://www.thetimes.co.uk/article/france-given-green-light-for-bionic-soldiers-gfdrtkmq6

    Incredibile! umanoidi robocop soldati bionici dal 2015 – YouTube

    I soldati „bionici” con le protesi realizzate a Torino – YouTube

    Soldati bionici, per la Difesa britannica presto saranno realtà
    https://www.blitzquotidiano.it/scienza-e-tecnologia/soldati-bionici-difesa-britannica-realta-2942513/

    Bionic Man | National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering
    https://www.nibib.nih.gov/science-education/bionic-man

    Apreciază

  3. San said, on iunie 12, 2023 at 7:23 pm

    Jon Braga, David Petraeus-ăștia îmi par de origine românească, cel mult la a patra generație în urmă. Ultimul pare a avea os de moroșan-blond, cu ochi albaștri și față ascuțită- cam ca Hrușcă Ștefan.

    Apreciază

  4. […] Beretele Verzi ale armatei americane întâmpină dificultăți în a aduce suficienți recruți în… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.