SACCSIV – blog ortodox

Siria si Rusia au semnat un acord pentru reconstrucția Arcului de Triumf din fața templului antic al zeului păgân Baal, din Palmira

Posted in BAAL, RUSIA, Siria by saccsiv on octombrie 22, 2022

ISRAEL 365 NEWS: SYRIA AND RUSSIA SIGN AGREEMENT TO REBUILD ANCIENT PAGAN TEMPLE ARCH

SIRIA ȘI RUSIA AU SEMNAT UN ACORD PENTRU RECONSTRUIREA ARCULUI DE TRIUMF DIN PALMIRA, AL UNUI TEMPLU PĂGÂN

De Adam Eliyahu Berkowitz, 21 Octombrie 2022, Israel365 News

„El a rezidit înălțimile pe care Iezechia, tatăl său, le dărâmase; i-a ridicat lui Baal un altar; a făcut tufișuri, așa cum făcuse Ahab, regele lui Israel; și i s’a închinat la toată „oștirea cerului“ și i-a slujit;” (Cartea a Patra a Regilor 21:3, Biblia varianta Anania)

ALMYRA, SIRIA – 14 OCTOMBRIE: Ruinele orașului antic Palmira, acum distruse în războiul din Siria. În imagine, Arcul de Triumf din orașul antic Palmira, la 14 octombrie 2006 – Imagine: Shutterstock

Guvernul Rusiei și cel al Siriei au anunțat că vor trece la următoarea etapă în reconstrucția templului antic al zeului păgân Ba’al, din Palmira. Dacă va avea succes, proiectul va marca neapărat cea de-a treia întrupare a Arcului Roman de Triumf din Palmira, despre care o sursă iudaică veche afirmă că trebuie să cadă și să fie reconstruit de trei ori înainte de sosirea lui Mesia.

Miercuri, Fundația Siriană pentru Dezvoltare, Direcția Generală pentru Antichități și Muzee și Institutul de Istorie a Culturii Materiale al Academiei de Științe din Rusia, au semnat un acord pentru începerea celei de-a doua faze a proiectului de restaurare a Arcului de Triumf care se situa în fața unui vechi templu păgân din Palmira, Siria.

„Acordul comun tripartit semnat miercuri, pune temeiul următoarei etape reprezentată în reconstrucția Arcului de Triumf, după încheierea primei etape finanțate de către Syrian Trust for Development”, a precizat directorul general al Antichităților și Muzeelor, Dr. Nazir Awad, într-o declarație pentru un reporter al SANA.

La rândul său, directorul Institutului de Istorie a Culturii Materiale din cadrul Academiei de Științe a Rusiei, Natalia Solovyova, a indicat că proiectul de restaurare a Arcului este unul dintre cele mai importante proiecte emblematice din lume, astfel încât toate părțile implicate și-au dat concursul pentru a obține cel mai bun rezultat.

Lucrările de restaurare au început în aprilie 2021, după ce s-a ajuns la un memorandum de înțelegere între Ministerul sirian al Culturii și Asociația Industriei Pietrei din Rusia. În 2019, Muzeul Ermitaj de Stat din Sankt-Petersburg a anunțat planurile de restaurare a amplasamentului, împreună cu Institutul de Istorie a Culturii Materiale al Academiei de Științe din Rusia și Direcția Generală a Antichităților și Muzeelor din Siria (DGAM). Proiectul se va desfășura, de asemenea, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Ruinele orașului antic Palmira, situat la aproximativ 220 km nord de Damasc, au fost o atracție turistică uriașă, atrăgând 105.000 de vizitatori pe an până la izbucnirea războiului civil devastator din Siria, în 2011. Templul și o mare parte din amplasament au fost distruse de Statul Islamic (ISIS) în 2015. Arcul de Triumf, o piesă centrală a amplasamentului, care a fost în mare parte distrusă, a fost construit în timpul domniei împăratului roman Septimius Severus, în jurul anului 200 după Hristos. Se estimează că au rămas doar 30-40% din pietrele Arcului.

Locația, care a fost cândva un punct vital pe ruta caravanelor de pe Drumul Mătăsii, are artefacte care datează din perioada neolitică. Templul din Palmira a fost dedicat cultului lui Ba’al în anul 32 după Hristos. Primii locuitori cunoscuți au fost amoriții, la începutul celui de-al doilea mileniu înainte de Hristos. Ca atare, a găzduit multe proiecte monumentale, inclusiv Templul lui Bel (sau Ba’al). Templul a fost construit pe locul unui templu păgân anterior, datând din mileniul al treilea înainte de Hristos. Templul cel mai recent a fost dedicat în anul 32 după Hristos. Transformat într-o biserică creștină în timpul Erei Bizantine, părți ale structurii au fost modificate într-o moschee de către musulmani, în anul 1132. A rămas în folosință ca moschee până în anii 1920.

Arcul se afla la intrarea în templul folosit pentru venerarea lui Bel, cunoscut și sub numele de Ba’al. Menționat de peste 90 de ori în Biblie, mai ales atunci când Ilie i-a învins pe preoții lui Ba’al, cunoscut și sub numele de Moloh, într-o competiție pentru a coborî foc din cer pentru a arde un sacrificiu, Ba’al a devenit forma arhetipală de închinare la idoli. Panteiștii, adepții săi, se închinau Mamei Natură, negând în același timp existența unui creator. Adepții lui Ba’al se angajau în orgii bisexuale și sacrificau copii, arzându-i de vii. Antropologii presupun că sacrificarea copiilor avea ca scop eliminarea populației după rezultatul inevitabil al sexualității desfrânate.

În tradiția iudaică, Arcul de Triumf din Palmira poate fi menționat ca un vestitor al erei mesianice. Un Arc care este construit și distrus în mod repetat este descris în Talmud (Tractat Sanhedrin 78a).

Discipolii rabinului Yossi, fiul lui Kisma, l-au interogat pe acesta, întrebându-l când va apărea fiul lui David (Mesia). Și el a răspuns: Mă tem că îmi veți cere și un semn. Iar ei l-au asigurat că nu o vor face. Când această poartă va cădea, va fi reconstruită și iar va cădea, dupa ce iar va fi reconstruită, va cădea iar. Și înainte ca ea să fie reconstruită pentru a treia oară, va apărea Mesia.

Rabinul Shlomo Yitzchaki, un proeminent rabin din Evul Mediu, cunoscut sub acronimul Rashi, a explicat această secțiune a Talmudului, afirmând că Arcul descris de rabinul Yossi era ‘un Arc roman într-un oraș roman’. Arcul de Triumf din Palmira a fost într-adevăr un arc roman al victoriei, construit pe vremea când Palmira era un oraș roman.

Susținând reconstrucția unui templu al lui Baal, ONU își încalcă mandatul biblic, deoarece cea de-a treia lege noahidă este o interdicție împotriva idolatriei.

Palmira a fost inclusă în patrimoniul mondial de către UNESCO în 1980, care a descris templul ca fiind ‘unul dintre cele mai bine conservate și mai importante edificii religioase din primul secol, din Orientul Mijlociu’. Palmira se află la aproximativ 596 de kilometri distanță de alte două situri din patrimoniul UNESCO, listate ca având semnificație musulmană: Ierusalim și Hebron.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

ARCUL VICTORIEI din PALMYRA si ANTIHRISTUL. Sub auspiciile UNESCO, Rusia, ONU si Siria reconstruiesc templul păgân al lui Baal din Palmyra. Ar fi a treia reconstructie a sa, despre care rabinii spun ca înainte ca ea să fie terminata, MESIA va veni

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on octombrie 22, 2022 at 8:51 pm

    Sfantul Ioan Gura de Aur, fragmente din omilii:

    In Psalmul 105, 37, profetul, istorisind nebunia lor, spunea ca „au jertfit pe fiii lor si pe fetele lor demonilor” .
    Iar in acest psalm 113 arata prostia lor ca jertfesc unor materii neinsufletite.
    Si enumera toate madularele lor pentru a-i lua si mai mult in deradere.
    Apoi, adaugand, zice: „Asemenea lor sa fie cei ce-i fac pe ei si cei ce se incred in ei”.
    Faptul de a fi asemenea lui Dumnezeu (asa cum devin sfintii dupa har) este o virtute, aici insa este un blestem (inchinarea la idolii care sunt avataruri pentru demoni si care sunt venerati ca niste dumnezei).
    Gandeste-te ce sunt demonii de vreme ce asemanarea cu ei este rostita ca cel mai de pe urma blestem!
    Si bine si-a alcatuit cuvantul pentru a batjocori cea din urma nebunie si aratandu-i vrednici de ras.
    Cum de nu ar fi vrednici de ras si de batjocura, spune mie, faptul de a se robi unui chip cioplit care are infatisarea celei din urma nerusinari? Demonul slujeste statuilor idolesti.
    Caci si statuile, si sarbatorile, si adunarile, si initierile nu sunt decat tot atatea rememorari si invataturi ale unor lucruri infame. Dar nu invata numai lucruri rusinoase, ci si ucideri de oameni.
    Prin aceasta vor sa imblanzeasca pe demoni.
    (Omilie la psalmul 113)

    Fiindca adeseori demonii ii misca pe idoli, profetul demasca ipocrizia lor, aratand ca nu este duh in gura lor.
    Si pentru ce demonul viclean nu face nimic, nici nu spune ceva in afara idolilor?
    Deoarece idolii sunt simboluri ale desfraului, ale adulterului si ale miilor de rele, invatand pe cei inselati de ei, prin simpla privire a statuilor, sa imite faptele pe care le reprezinta idolii.
    De aceea demonul sta in preajma idolilor miscandu-i si inseland oamenii.
    (Omilie la psalmul 134).

    Scriptura obisnuieste sa numeasca pe idoli uraciune. De aici a fost numita uraciunea pustiirii statuia care statea in templu.
    Caci zice: „Cand veti vedea uraciunea pustirii, stand in locul cel sfant, – cine citeste sa inteleaga” (Matei 24, 15).
    Cand Dumnezeu i-a abatut de la atractia pentru cele sensibile, le-a interzis sa isi faca vreun chip cioplit si a numit acest lucru uraciune, ca sa ii opreasca de la asemenea lepadare de credinta.
    Caci faptul de a numi ceva uraciune, inseamna a-l detesta peste masura, ca necurat si spurcat.
    Asadar, in Scriptura se numeste uraciune ceva urat si vrednic de scarba.
    Or, orice idol este astfel.
    (Comentariu la Isaia, omilia II)

    👇

    Sursa: http://www.johnsanidopoulos.com

    Vorbind cu fratele Teoctist din Epir, la 20 iulie 1972, el m-a întrebat dacă am auzit de minunea care a avut loc în urmă cu cincisprezece ani, în Ioanina (Grecia), unui soldat care era rânduit să păzească cazarma. I-am spus că nu am auzit-o și

    i-am cerut să mi-o spună, ca s-o pot scrie, spre slava profetului Ilie.

    Un soldat era staționat să păzească o baracă și la miezul nopții a auzit pașii unei persoane, care se apropia de el. Soldatul a crezut că era un ofițer care, așa cum se obișnuiește, venea să îl verifice. Soldatul a strigat: „Stai!” dar din nou, a auzit pașii apropiindu-se de el. Pentru a doua oară a strigat: „Stai! Cine-i acolo?” Cu arma în mână, nu a primit nici un răspuns. A fost apoi, forțat să spună: „Stai sau trag!”

    De îndată ce a spus „trag”, arma i-a fost smulsă din mâini și a aterizat la aproximativ cincizeci de metri distanță. Apoi a văzut, dintr-o dată, în loc de un ofițer, așa cum a crezut că ar fi, un preot învăluit de o lumină strălucitoare, asemenea fulgerului. Când a văzut acest lucru, s-a înfricoșat foarte tare.

    Preotul i-a spus: „Nu te teme, copilul meu, nu-ți fie frică, dar spune-mi, binecuvântatule, de ce hulești cele sfinte? Pe Hristos, pe Maica Domnului și pe Sfinți?”

    Simțind remușcări, a început să plângă și și-a cerut iertare, spunând: „Iartă-mă, Părinte Sfinte, fac asta din cauza răutății mele și a multor ani petrecuți în obiceiuri rele. Iartă-mă!”

    Sfântul i-a spus: „Trebuie să predici tuturor să se pocăiască și să nu hulească cele sfinte (în societatea românească, cea mai întâlnită hulire este înjuratul de cele sfinte). Să comunici acest lucru și în metropolă și tuturor. Chiar și ziarele ar trebui să publice acest lucru…”

    Soldatul a răspuns: „Nu mă vor crede, Sfinte. Dar spune-mi, cine ești?”

    „Eu sunt profetul Ilie. Și pentru ca oamenii să te creadă mai mult, le vei spune că în acea stâncă (și a arătat spre zonă), vor săpa și vor găsi o biserică veche de-a mea și deasupra ei, să construiască o biserică nouă”.

    El a mers și a povestit acest lucru întregului oraș și întâmplarea fost publicată în toate ziarele locale. Mulți au crezut și ș-au schimbat viața. Asociația de brutari, care îl cinstesc pe profetul Ilie, ca și patron lor, a săpat în stânca ce a fost indicată și au descoperit o biserică veche, construind una nouă, deasupra ei, în cinstea Profetului Ilie.

    Soldatul a schimbat multe vieți și a trăit restul vieții sale ca un model de un bun creștin.

    Sfantul Ilie a fost ales de către Dumnezeu să Îi fie slujitor, conform unei vedenii pe care ar fi avut-o tatăl lui. Trăind cu 800 de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe timpul împăratului Ahab, sfântul a ajuns să îi prorocească regelui faptul că poporul va fi lovit de secetă, din cauză că slujea zeului Baal. Vreme de trei ani și jumătate, așadar, cerurile au fost închise.

    Ascunzându-se de furia lui Ahab, Sfântul Ilie a trăit la pârâul Cherit, unde a fost hrănit de un corb, apoi în casa văduvei din Sarepta Sidonului, pe al cărei fiu l-a și înviat, făcând și alte minuni, precum înmulțirea făinii și a uleiului.

    La finalul perioadei de secetă, Sfântul Ilie l-a provocat pe împărat să se roage fiecare și, în vreme ce 450 de preoți ai lui Baal nu au reușit să aducă jertfă, peste jertfa lui Ilie s-a coborât foc din cer, cultul lui Baal fiind îndepărtat. Lăsând ca urmaș pe Elisei, Sfântul Ilie a fost răpit la cer de un car de foc, fără a trece prin moarte, si se va arata din nou pe pamant 1260 de zile in timpul domniei lui antihrist. La Schimbarea la Față a Domnului, Sfântul Ilie a fost de față, alături de Moise, lângă Domnul în slavă, ca cel mai neînfricat luptător împotriva dușmanilor lui Dumnezeu.

    Apreciat de 2 persoane

    • Felix said, on octombrie 22, 2022 at 9:07 pm

      Legătura Zeus-taur merge însă și mai departe la una dintre cele mai infame zeități din Biblie: Baal.
      Asta pentru că Zeus este echivalentul grecesc al zeului canaanit-fenician Baal (în același mod în care Jupiter roman este echivalentul ulterior al lui Zeus).

      Zeus, Baal and a Rare Bronze Bull Idol Discovered in Greece | ArmstrongInstitute.org
      https://armstronginstitute.org/325-zeus-baal-and-a-rare-bronze-bull-idol-discovered-in-greece

      Apreciază

    • Felix said, on octombrie 23, 2022 at 10:59 am

      KIEV
      Oamenii fac cumpărături cu luminile stinse în supermarket – cu ce tip de case de marcat? – imagini ale viitorului energetic și invizibil? › Oamenii fac cumparaturi la un supermarket fără iluminat electric după un atac cu rachete în Kiev.
      Ελληνορωμαϊκά!: ΚΙΕΒΟ – ψωνίζουν με σβηστά φώτα στο σούπερ μάρκετ – άραγε με τι ταμειακές μηχανές ; – εικόνες από το πολεμικό και άδηλο ενεργειακό μέλλον μας ;
      https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/10/blog-post_93.html?m=1

      Apreciază

  2. Felix said, on octombrie 22, 2022 at 9:50 pm

    În ce direcție o ia metaversul – Progrese mici, promisiuni mari – Despre avataruri, realitate virtuală, obstacole și bani prea mulți – HotNews.ro
    https://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-25856117-directie-metaversul-progrese-mici-promisiuni-mari-despre-avataruri-realitate-virtuala-obstacole-bani-prea-multi.htm

    Apreciază

  3. Felix said, on octombrie 22, 2022 at 10:36 pm

    Moloch – Official Trailer [HD] | A Shudder Original – YouTube

    Apreciază

  4. Felix said, on octombrie 22, 2022 at 10:54 pm

    Moloch este cel mai frecvent menționat în Levitic.
    Iată un pasaj din Leviticul 18:21, condamnând sacrificiul copiilor:
    „Nu permiteți ca vreunul dintre copiii voștri să fie oferit lui Moloch”.

    Moloch, The Ancient Pagan God Of Child Sacrifice
    https://allthatsinteresting.com/moloch

    Moloch și-a făcut o nouă apariție în epoca modernă cu filmul Cabiria din 1914 al regizorului italian Giovanni Pastrone, care a fost bazat pe romanul lui Flaubert.
    De la Urletul lui Allen Ginsberg la clasicul horror the Wicker Man din 1975 al lui Robin Hardy – diferite reprezentări ale acestui cult abundă astăzi.

    Cel mai recent, o expoziție care celebrează Cartagina antică a apărut la Roma cu o statuie de aur a lui Moloch plasată în afara Colosseumului Roman în noiembrie 2019.
    Statue of Molech, Pagan Deity of Child Sacrifice, Displayed at Colosseum | CBN News
    https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2019/november/statue-of-molech-pagan-deity-of-child-sacrifice-displayed-at-colosseum

    A servit ca un fel de memorial al inamicului învins al Republicii Romane, iar versiunea lui Moloch folosită se presupune că s-a bazat pe cea folosită de Pastrone în filmul său – până la cuptorul de bronz din piept.
    În timp ce teoreticienii conspirației vor continua să pretindă că acesta este încă un alt simbol ocult (asa si este n.n.) al sacrificiului copiilor încă folosit de elitele sub acoperire – adevărul poate fi mai puțin dramatic (gura pacatosului adevar graieste n.n.).

    Apreciază

  5. Simion P. said, on octombrie 23, 2022 at 1:54 am

    Israeli Rabbi Says He’s Already Holding Meetings With Messiah

    https://www.israeltoday.co.il/read/israeli-rabbi-says-hes-already-holding-meetings-with-messiah/

    Apreciază

  6. Simion P. said, on octombrie 23, 2022 at 3:07 am

    Nu stiu cat sa fie de adevarat dar cica a venit Mashiach mult asteptat de Israel… si are 33 de ani

    A aparut pe scena pe 7 Septembrie 2019, are Youtube channel si-i fascineaza pe evrei cu intelepciuniea care o arata. Se pare ca si-a inceput lucrarea cam prin 2020 si a facut si minuni
    https://www.youtube.com/channel/UC2G7zKbsBNpoVYbwb-NS56w/about

    https://mishpacha.com/perfect-harmony-6/

    He’s really just a young avreich, yet his shiurim are an attraction for the masses, from all ages and stages: elderly chassidim and litvish talmidei chachamim and everything in between. When he sits on the dais of packed halls, expounding on all parts of Torah by heart, the brim of his hat is just about covering his eyes, and at the same time that he’s electrifying the crowd with his depth and breadth, he seems to be melting into himself, erasing his very yeishus….

    https://matzav.com/photos-thousands-attend-shiur-of-the-yenukah-in-tzefas/
    ….

    ….
    „In One Moment, I Was Walking Again” – An Incredible Miracle with the Yanuka (English CC)


    Apreciază

  7. dd_2d said, on octombrie 23, 2022 at 2:33 pm

    „pe timpul împăratului Ahab, sfântul a ajuns să îi prorocească regelui faptul că poporul va fi lovit de secetă, din cauză că slujea zeului Baal”
    Noi suntem loviti de seceta dar de multe altele inca.. sa ne dam seama cat de urati suntem Lui in acest moment.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.