SACCSIV – blog ortodox

CEO Mastercard: în cinci ani CBDC-urile ar putea înlocui sistemul de plăți SWIFT

Posted in cash, DAVOS, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, MasterCard by saccsiv on iunie 1, 2022

Zero Hedge: Mastercard CEO: SWIFT Payment System May Be Replaced By CBDCs In Five Years

CEO Mastercard: în cinci ani CBDC-urile ar putea înlocui sistemul de plăți SWIFT

De Tyler Durden, 31 Mai 2022, ZeroHedge

La recenta reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos a existat o listă lungă de dezvăluiri, dar un aspect care ar fi putut trece neobservat de mass-media este legat de comentariile făcute de Michael Miebach, directorul general al Mastercard, în timpul unei discuții despre viitorul plăților transfrontaliere între națiuni.

Miebach, care a participat la o dezbatere privind monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) în cadrul WEF, și care a fost găzduită de Global Blockchain Business Council, a fost unul dintre puținii participanți care a fost dispus să sugereze că sistemul SWIFT, dominat de mult timp de interesele occidentale, ar putea deveni depășit odată cu proliferarea monedelor digitale în rândul băncilor centrale.

Respinse inițial ca ‘teorie a conspirației’ cu doar câțiva ani în urmă de către mass-media, șoaptele despre CBDC au devenit brusc de actualitate, iar tehnologiile blockchain au fost în centrul atenției la Davos în 2022. Rezerva Federală a început chiar discuții publice active de evaluare a argumentelor privind produsele de retail în monedă digitală.

Puțini dintre cei prezenți la Davos au fost dispuși să admită rezultatul pe care l-a sugerat directorul general al Mastercard, susținând că SWIFT își va continua prevalența timp de decenii. Cu toate acestea, aproape fiecare bancă centrală majoră din lume urmărește acum un program de monedă digitală, iar FMI a fost extrem de vocal cu privire la necesitatea unui sistem global de monedă digitală în viitorul apropiat, pentru asigurarea ‘stabilității’ în fața evenimentelor de crize inflaționiste naționale.

Numai în ultimul an am observat o tendință în creștere în rândul partenerilor comerciali estici de a eluda sancțiunile NATO în urma războiului din Ucraina. După ce li s-a blocat accesul la rețeaua de transfer SWIFT, care permite guvernelor și băncilor centrale să facă schimb rapid și precis de date, și să transfere sume uriașe de capital, Rusia și aliații săi caută opțiuni alternative. Kremlinul a vorbit deseori despre utilizarea criptomonedelor și a monedelor digitale pentru a ocoli restricțiile, iar China creează în prezent produse digitale care să funcționeze în jurul SWIFT și al sistemului de decontare CHIPS (Clearing House Interbank Payment System).

S-ar părea că sancțiunile occidentale nu fac decât să accelereze îndepărtarea la nivel mondial de structurile exprimate în dolari, dar, bineînțeles, s-ar putea ca acest lucru să fie exact ceea ce își doresc instituții globale precum WEF și FMI. Cu o serie de noi CBDC-uri în joc, fluctuațiile de preț pot fi la fel de neregulate cum au fost în cazul Bitcoin și al altor criptomonede. Ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare ar fi mult prea imprevizibilă pentru consumatorul mediu. Acest lucru pregătește terenul pentru ca grupuri precum FMI și WEF să ‘salveze situația’ prin instituirea unui sistem global de coșuri, probabil sub coșul DST (Drepturi Speciale de Tragere), în numele omogenizării și stabilizării diferitelor piețe CBDC într-o singură entitate centralizată.

Între timp, doar câțiva aleși dintre globaliștii de la Davos sunt dispuși să abordeze în mod public implicațiile reale ale CBDC-urilor. Obiectivul centralizării economice globale este atins, dar numai ca o consecință a unui viitor îndepărtat. Este posibil ca directorul general al Mastercard să fi lăsat să scape adevărul – că planul este ca CBDC-urile să preia controlul asupra comerțului global mult mai repede decât se așteaptă majoritatea oamenilor.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iunie 1, 2022 at 10:09 pm

    Parteneriatul OMS cu compania Telekom este menit să conecteze fiecare persoană de pe planetă la un ID digital si cod QR care va permite instituirea unui sistem global de verificare a pașapoartelor vaccinale.

    https://www.naturalnews.com/2022-06-01-who-german-telecom-covid-vaccine-passport-app.html#

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felix said, on iunie 2, 2022 at 7:12 pm

    S-A DECIS LA DAVOS: control total asupra banilor și a Internetului! | Ziarul National
    https://www.national.ro/politica/s-a-decis-la-davos-control-total-asupra-banilor-si-a-internetului-764659.html

    Apreciază

  3. […] CEO Mastercard: în cinci ani CBDC-urile ar putea înlocui sistemul de plăți SWIFT […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.