SACCSIV – blog ortodox

Raed Arafat, precizări într-o adresă oficială a DSU: Avortul la cerere constituie o intervenție medicală care nu suportă amânare

Posted in Coronavirus, Romania by Vali on noiembrie 22, 2021

Sursa:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/raed-arafat-precizari-intr-o-adresa-oficiala-a-dsu-avortul-la-cerere-constituie-o-interventie-medicala-care-nu-suporta-amanare-1745101

Holul unui spital. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a răspuns solicitării făcute la finalul lunii octombrie de Coaliția pentru Egalitate de Gen și alte organizații neguvernamentale, prin care cereau să fie clarificată situația accesului femeilor la serviciile de întrerupere de sarcină în unitățile medicale de Stat. „Întreruperea sarcinii la cererea pacientei constituie o intervenție medicală care nu suportă amânare și se circumscrie excepțiilor prevăzute de ordinul emis de DSU prin care se instituie suspendarea tuturor operațiilor care nu sunt urgențe medicale”, se arată în adresa oficială semnată de Raed Arafat.

Coaliția pentru Egalitate de Gen și alte organizații neguvernamentale au cerut printr-o scrisoare lămuriri despre accesul femeilor la serviciile de întrerupere de sarcină în spitale și să nu rămână la latitudinea medicilor decizia de a considera aceste intervenții o urgență.

„Dreptul femeii de a hotărî dacă să aibă sau nu copii este garantat, cu excepția cazului în care sarcina reprezintă un factor de risc major și imediat pentru viața mamei. Avortul voluntar sau electiv reprezintă întreruperea sarcinii la cererea pacientei, dar nu pentru motive de afectare a mamei sau de suferință fetală. Aceasta se poate efectua conform legislației în cazul sarcinilor sub 14 săptămâni cronologice sau 12 săptămâni gestaționale, adică în trimestrul I de sarcină. Prin urmare, având în vedere cele expuse, opinăm că întreruperea sarcinii la cererea pacientei, având la baza analiza medicului curant de specialitate, constituie o intervenție medicală care nu suportă amânare și se circumscrie excepțiilor prevăzute de Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 9490 din 04.10.2021, prelungit prin Ordinul nr. 9632/02.11. 2021 până la data de 17.11.2021, inclusiv”, transmite DSU în adresa semnată de Arafat și datată 19 noiembrie.

Coaliția a susținut că în 2020, după intrarea în vigoare a unui Ordin asemănător, doar 12 spitale publice mai efectuau întreruperi de sarcină la cerere, iar problemele au fost agravate de faptul că din ce în ce mai multe spitale au devenit spitale de suport COVID-19 fără a avea circuite paralele de acces pentru pacienții care apelează la unitatea medicală cu alte nevoi față de pacienții testați pozitiv cu COVID-19.

„Cea mai recentă cercetare realizată în septembrie 2021 de Centrul FILIA privind accesul femeilor la întreruperi de sarcină la cerere arată că din ce în ce mai multe spitale publice refuză să ofere servicii de întrerupere de sarcină, deși acesta este un drept garantat prin lege, invocând motive de conștiință religioasă sau de natură medicală și administrativă. Pe fondul măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID-19, accesul la aceste servicii a devenit și mai inaccesibil în multe unități medicale din țară, punând în pericol dreptul femeilor de a alege dacă vor să devină mame”, susțin organizațiile semnatare.

Organizațiile neguvernamentale atrag atenția că pentru multe femei din România serviciile de întrerupere de sarcină în unitățile private sunt inaccesibile din cauza tarifelor mari practicate și a distanțelor mari până la care trebuie să se deplaseze, prin urmare

„Statul are obligația de a asigura acest serviciu, la tarife mici,  în cât mai multe spitale publice”, mai argumentează Coaliția pentru Egalitate de Gen.

Editor : A.A.

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on noiembrie 22, 2021 at 5:41 pm

    Pentru mulți oameni, sexul la cerere este obligatoriu într-o relație! În acest hal am ajuns!
    Nu mai pot oamenii să găsească iubirea adevărată fiindcă partenerul cere mereu… sex!

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 22, 2021 at 8:18 pm

      Un om

      Ce inseamna partener?

      Apreciază

      • Un om said, on noiembrie 23, 2021 at 12:21 am

        Foarte simplu: înainte de căsătorie avem iubit sau iubită (în loc de soț/soție), eu i-am zis partener.
        Însă relația (care ar trebui să ducă la căsătorie) nu este bazată pe dragoste, ci pe interese (sex)!
        În cel mai bun caz se așteaptă până la căsătorie, dar căsătoria este doar pentru a putea face sex!

        Întrebare: Dacă sunt convins că nu vreau să întrețin relații sexuale, atunci cum ar fi bine să procedez?
        Să caut o iubită cu care să fac o eventuală căsătorie albă (fără sex), sau să rămân singur și gata?
        Nu doresc sex, nu doresc copii, nu doresc călugărie. Dar știu că e bine ca mirenii să aibă soț/soție…

        Apreciază

  2. Szasz said, on noiembrie 22, 2021 at 5:47 pm

    Plecarea definitiva din Tara a tuturor a Rahatilor nu suporta nici o intarziere

    Apreciază

  3. Clement said, on noiembrie 22, 2021 at 7:52 pm

    Sper sa nu enervez pe nimeni cu comentariul meu.
    Arafat nu-i medic. Un medic nu poate sustine o interventie chirurgicala , respectiv razuirea unui organ vital, tehnica traumatizanta pentru organismul unei femei, cu consecinte anatomice, fiziologice ( hormonale) si psihologice.
    Nu pun in discutie oroarea distrugerii unei viitoare finte umane si sensul imoral al interventiei.
    Ma refer la motivatia pretext din decizia arafatului.
    Daca indivizilor care iau” egalitatea de gen” drept pretext, chiar le pasa de „conditia femeii”, atunci trebuiau sa promoveze vasectomiile, interventii reversibile.
    Trebuie observat faptul ca in Romania, vasectomiile sunt nerecomandate. De ce? Simplu, pentru ca nu presupun o crima ritualica si un profit farmaceutic prin recuperarea ” deseurilor biologice”.
    Subiectul ” sarcinilor accidentale” este unul care in mod normal ar trebui abordat in orele de educatie religioasa si in educatia in familie.
    Indemnul biblic privitor la reproducerea fiintelor umane presupune „cresterea” spirituala si morala, nu cea in greutate si inaltime .
    Complexitatea biologica a corpului feminin si unicitatea relatiei unui cuplu unit de Dumnezeu prin legamantul iubirii si ratiunea cugetului, permit conceperea urmasilor in logica relatiei soţ-soţie.
    Daca o boala, o dificultate economica sau relationala apar intr-un cuplu, legatura intima se gereaza cu responsabilitate.
    Mai cu precauţie nu vad cum ar trebui sa ma exprim.
    Omul nu trebuie sa fie sclavul impulsurilor elementar fiziologice, ca d’aia’i OM, nu caine.
    Nu ar trebui Arafat, doctorul, cum se pretinde a fi, sa porneasca cu autoritate si mijloace financiare nelimitate, o campanie impotriva consumului de alcool si droguri?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 22, 2021 at 8:45 pm

      Clement

      De ce trebuie promovate vasectomiile?

      Apreciază

      • Clement said, on noiembrie 22, 2021 at 10:10 pm

        Nu trebuie.
        Subliniam falsa cauza pro feminista a astora cu „egalitatea de gen”.
        Ceea ce urmaresc nu este protejarea femeilor ci legitimarea dreptului acestora de a fi un simplu obiect sexual eventual profitabil financiar pentru terţi , dreptul de a ucide si de a se autodistruge.
        Putem presupune ca foarte curand Arafat va propune legalizarea eutanasierii.

        Apreciază

      • ledpanell said, on noiembrie 22, 2021 at 11:36 pm

        Barbatul e cel care ejaculeaza, de ce sa se sparga oalele in capul femeii si ea sa ia masuri de protectie? Sau avort? Cel mai bine e sa faca minim 2 copii, ca tot e criza, saracie. Sau numai la arabii aia migranti merge reproducerea pe banda rulanta, de nu se mai termina zecile de milioane de tuciurii ce invadeaza uie in continuu?? War zone pare un incubator eficientizat perfect. Si aia n-au cate 2 masini, net ultrarapid, tv de minim 125cm diagonala etc. Se reproduc si invadeaza. Cat trebuie, ca mijloc intermediar.
        Una peste alta, feminismul a urmarit „emanciparea femeii” si in directia liberalizarii avortului, avand ca scop scaderea natalitatii. Bolile venerice raspandite, care de asemenea blocheaza fertilitatea, au acelasi scop final-depopularea. Unde nu le-a mers cu campanie gen durex, au vaxinat, ca in Africa, sterilizand. Deci ce nu s-a reusit pe cale „pasnica”/manipulare/convingere s-a realizat cu forta, tot in numele unui „bine” care doar pentru cineva e bine. Declinul demografic e un proiect, inca pe rol, atat de vast incat ingrozeste…de la apa de baut pana la chemtrails din cer, de la injectii pana la mentalitati. E un razboi pe toate axele posibile.

        Complet off-topic, dar interesant, asa…Se zice ca odata ce nanorobotii ocupa totul, inclusiv creierul, psihicul migreaza lent in cloud, omul ajunge un soi de drona, cu un fel de catatonie indusa, incapabil de sentimente, afecte, ci doar in pozitie de drepti, asteptand ordine. Pana aici pare „bine”. Problema e asa…unii au ca dominanta in viata lor iubirea, altruismul. Adica cei pe cale de disparitie. Ceilalti, grosul populatiei, au ca dominanta ura, si se simt bine plini de ura si invidie, incapabili sa perceapa lumea prin alta prisma. Vacsii urasc nevacsii, ipocritii pretind ca s-au vacs ca sa afle daca si tu samd. Intrebarea e asa…cei care au ura pura, si sunt mandri de asta, nu se tem ca le va fi luata odata cu mutarea in cloud? Isi imagineaza ca le va fi lasat ceva autentic, „personal”, adica inutil pentru o drona? Afectele pot migra, sunt bidirectionale, deci un lux pentru sistem…n-au de ce sa le lase active la lume. Isi inchipuie lumea ca le vor fi lasate ura, invidia care le fac acum atata placere? Cand se ia, se ia totul, nu selectiv.

        Apreciază

    • Un om said, on noiembrie 23, 2021 at 12:29 am

      Vasectomiile sunt o foarte mare mizerie! Sexul (altul decât cel admisibil) este o foarte mare mizerie!
      Sexul sterp este inadmisibil! Oamenii ar trebui să nu mai întrețină relații sexuale dacă nu vor copii!

      Apreciază

  4. gabimdi said, on noiembrie 22, 2021 at 10:44 pm

    Dumnezeu să nu-i ajute lui arahat!

    Apreciază

  5. gheorghe said, on noiembrie 23, 2021 at 3:51 am

    De-aia a plecat cap de p–a dintre musulmani: sa omoare crestini prin orice mijloc….

    Da’ de cand e „drept” avortul?
    Daca nu e interzis, devine „drept”???
    Sa si-l plateasca „judecatoarea” (ca femeia decide, nu-i asa?) si sa fie interzis din banii publici daca nu e oprit prin lege omeneasca…

    Apreciază

  6. Taran said, on noiembrie 23, 2021 at 9:22 am

    Oculta mondială mincinoasă, satanistă, ucigașă, vrea reducerea populației globale prin toate mijloacele nu doar prin Covid care este o armă biologică iar apoi îi omoară la spital prin una dintre cele trei otrăvuri. După vaccinare se intenționează microciparea la ce mai rămâne din populație . Premergător microciparii am spune mai concret că s- a început cu anul 1952 când doi inventatori ( Bernard Silver și Norman Joseph Woodland ) au vândut patentul codurilor de bare 666 al Fiarei din Apocalipsa Bibliei pentru controlarea sistemului de vânzare- cumpărare ; afacerea a ajuns să valoreze peste 2000 de miliarde de dolari și include până în prezent tot ce se scanează și tot ce se monitorizează ( bonuri de casă la supermarketuri , carduri bancare ,producerea mărfurilor în întreprinderi , microcipului din animale și oameni care s- a deja început a face in unele țări demult iar unii oameni microcipati voluntar au dat Statul în judecată pentru reacții adverse. …etc etc ) Codul 666 reprezentat în primele două linii mai lungi de la început ,apoi două linii mai lungi la mijloc iar mai apoi în ultimele două linii mai lungi de la sfârșit este prezent alături de celelalte coduri ( al produsului ,al firmei ,al țării ,al celui de verificare a rezultatului finit…. La fel se aplică și în cazul codurilor fără linii ci cu pete unde există trei pete distincte ) . Tipurile acestea de ticăloșii demonice au continuat de zeci de ani și cu îmbolnăvirea și împiedicarea creșterii numărului populației. Vaccinurile de 50 de ani încoace sunt făcute din fetuși avortați; Stanley Plotkin , inventatorul multor vaccinuri, declară la Tribunal sub jurământ acest fapt într-un proces. Să transmitem această parte a Evangheliei căci Domnul așteaptă fapte de la noi : Toate pastilele anticoncepționale, steriletul ,spirala, sunt avortive ucigașe majoritare dintre toate avorturile și neobservate. Chiar și cu trompele legate e aceeași problemă pentru că, conform statisticilor, 1 din 4 operații nu e reușită. La fertilizarea in vitro pentru a reuși un bebeluș până la capăt alți 3 ,4, 5 ,10 sau mai multi embrioni copilași sunt omorâți procedura fiind foarte complicată( conform statisticilor numărul celor care se nasc nu e nici măcar 5/100). Zigotul embrionul are un alt ADN diferit de cel al oricărui om de pe Pământ deci este un om unic. Prin ADN se știe numărul de fire de păr, culoarea ochilor, predispunerea la diferite boli, grupa sanguină…etc etc .a omului deja conceput. Știința a dovedit( conform experimentelor), atât cât a putut descoperi dar nu expune public , că din a șasea zi de la fecundare zigotul embrionul are memorie, inteligență și simte frică. Deci… Drepturile omului sunt pentru toate mărimile de oameni începând cu 0,10 mm( mărimea zigotului) și până la 2,25 m ( posibilitatea în înălțime a unui adult foarte înalt). Geneticianul francez Jerome Lejeune, cel care a descoperit cromozomii (a lăsat un Institut de Genetică și o Fundație în urma lui ) și considerat unul dintre părinții medicinei, a luat premiul Nobel care apoi i-a fost retras pentru că a continuat să transmită adevărul despre toate acestea. Doar anul trecut,pe mapamond, au fost peste 42 milioane de avorturi declarate de către ginecologi în cabinete. Dacă ar fi să numărăm și avorturile neobservate enumerate mai sus majoritare dintre toate avorturile….de câte ori 42 milioane de avorturi ??? O altă manipulare la fel de criminală și materialistă este ” Moartea cerebrală” o invenție a medicinei împotriva oamenilor naivi pentru prelevarea de organe de la pacienții încă vii care în urma acestei prelevări decedează ; ce ne-au învățat la Facultate în cadrul Medicinei Legale ,ca urmare a timpului ,se consideră,in majoritatea cercetătorilor , că o persoană decedează după oprirea bătăilor inimii la un timp. Deci nu creierul este ultimul organ care moare și cedează ! Deci… Domnul așteaptă fapte de la noi cunoscându- ne sau respingându- ne ( pilda cu Isus în nevoie ( flămând, bolnav, la închisoare pe nedrept, ….pilda cu binele făcut unuia dintre cei mai mici frați ai noștri ( lui Cristos în fapt) , pilda cu oile la dreapta și caprele la stânga). Să transmitem neapărat și această parte a Evangheliei. Dumnezeu este Creatorul vieții Atotputernic Veșnic Iubitor Răscumpărător !

    Apreciază

  7. Taran Marinică said, on noiembrie 23, 2021 at 12:02 pm

    Avortul nu este permis niciodată , acesta nu este o soluție la rezolvarea dificultăți de situație ci aduce cu sine alte necazuri sufletești și trupești mai mari. Trebuie căință și urmarea căii lui Dumnezeu.

    Apreciază

  8. Elena said, on noiembrie 23, 2021 at 12:05 pm

    Cauzele pandemiei și ce putem face? – părintele Teologos – O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte
    Căutăm care sunt cauzele pandemiei însă uităm pe Dumnezeu.

    https://www.chilieathonita.ro/…/cauzele-pandemiei-si…/

    Apreciază

  9. Elena said, on noiembrie 23, 2021 at 12:24 pm

    Profeția șocantă a IPS Augustin Kantiotis

    https://www.chilieathonita.ro/…/profetie-socanta-a-ips…/

    Suntem în pericol ca oameni
    Suntem în pericol de epidemie
    O să vină epidemia!!
    Oh… Oh… Oh… Oh…
    Vine!! Vine! vine!… vine…
    VINE !!
    EPIDEMIA! – nu gripă – ca și gripișoara asta… care cad în paturi…
    Însă conform cu Apocalipsa vine Epidemia cu un Ciudat nume de boală.
    Care o să dispară, o să batjocorească pe medici, o să batjocorească farmaciile, o să batjocorească tot…
    O să fie Aspirator!!
    Ce să ne facă Dumnezeu?
    Nu ne rugăm, Sfânta Scriptură nu citim, curvii și adulteruri și divorțuri și necurății…
    Viermi puturoși și necurați!!
    Vine Epidemia! O să măture toată lumea! Aspirator!
    Cum a fost în primul război mondial… Gripa aceea care a măturat toată Atena și mii au murit atunci…
    Na! că acum vine de la Răsărit !!
    Groaznică epidemie! …care să ne pună în pericol, frații mei!
    Doamne miluiește!!
    …în genunchi, în căruțe, în rugăciune!
    Traducerea: http://www.chilieAthonita.ro

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.