SACCSIV – blog ortodox

Guvernul Greciei: verificarea testelor PCR la intrarea în biserici va fi efectuată de „comisarii bisericești”

Posted in Coronavirus, Grecia, vaccinare in masa by Vali on noiembrie 22, 2021

Sursa:https://spzh.news/ro/news/84079-vlasti-grecii-pojasnili-chto-obyazatelynyje-testy-v-khramah–iniciativa-epc

Imagine: orthodoxtimes.com

Purtătorul de cuvânt al guvernului Greciei a declarat că verificarea testelor PCR la intrarea în biserici va fi efectuată de „comisarii bisericești”.

La 19 noiembrie 2021, secretarul de presă al guvernului elen Yannis Economou a declarat că autoritățile țării au decis că testele PCR vor fi obligatorii pentru frecventarea bisericilor la propunerea sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei, relatează publicația greacă „Romfea”.

Potrivit lui Economou, „persoanele în vârstă, sensibile la coronavirus, se adună în biserici, și dacă au și fost vaccinate, perioada lor de imunitate a trecut deja. Sau sunt nevaccinați. Astfel, din primul moment al cooperării cu Sfântul Sinod, am spus că oamenii care intră în biserici trebuie protejați la maxim”.

Decizia de a introduce testele obligatorii PCR, spune purtătorul de cuvânt al guvernului, a fost luată de autorități „la propunerea Sfântului Sinod” al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Mai mult, verificarea testelor la intrarea în biserică va fi încredințată persoanelor „autorizate” de Biserică, iar organele guvernamentale, pe lângă aceasta, vor efectua verificări selective a credincioșilor din biserici.

„Credincioșii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie disciplinați”, a spus reprezentantul oficial al guvernului Greciei.

Anterior, UJO a scris că autoritățile elene le-au interzis persoanelor nevaccinate să frecventeze bisericile fără testul PCR.

Elena Сonstantinova

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on noiembrie 22, 2021 at 5:42 pm

    Rușine, Grecia!

    Apreciat de 1 persoană

  2. o asistentă se întreabă said, on noiembrie 22, 2021 at 6:04 pm

    De ce cei protejați trebuie să fie protejați de cei neprotejați forțându-i pe cei neprotejați să folosească protecția care nu a protejat pe cei protejați, în primul rând???

    Degeaba se întreabă asistenta, pentru că ceea ce se întâmplă e după „logica” diavolească, care a devenit cuvânt de ordine.

    Apreciat de 1 persoană

  3. testări said, on noiembrie 22, 2021 at 6:14 pm

    Dacă e vorba de testele PCR, atunci se pune întrebarea, dacă lumea are încredere în aceste teste, și se pare că are, atunci ar trebui să avem încredere deplină în primul rând în ceea ce spune despre metodologia PCR cel care a inventat-o, și care a spus că NU trebuie folosită pentru diagnosticare. De ce o fi atât de greu de înțeles un lucru atât de simplu, și care poate fi verificat imediat? De ce încăpățânează lumea în minciună? De ce minciuna este aleasă ca singură opțiune?
    În baza testelor PCR s-a declanșat pandemia, adică în baza unei metodologii care nu dignostichează boli. Și dacă la baza pandemiei a stat un fals, restul cum e?
    Ce se întâmplă cu lumea în care trăim? A înebuit de tot?

    Apreciază

      • testări said, on noiembrie 22, 2021 at 9:04 pm

        Metoda PCR inventată de Kary Mullis nu diagnostichează boli, ci este folosită pentru studii genetice. Așa a spus Kary Mullis. Link-ul pe care l-ai dat se referă la interpretarea rezultatelor studiior genetice pentru care trebuie folosită metoda, și nu la rezultatele unor testări, pentru care metoda nu e bună de nimic. Dacă nu facem această precizare, nu se mai înțelege nimic, și dăm apă la moară la infinit testangiilor.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 22, 2021 at 9:40 pm

        “Sunt zece mii de retrovirusuri. Dacă interpretezi testul necorespunzator în cercetarea lor, poți obține ce rezultat vrei, chiar o iluzie!”

        Astfel au bagat la Covid toate bolile respiratorii ce ucid anual milioane de oameni. Apoi au zis ca acestea au disparut deoarece oamenii poarta masca.

        Apreciază

      • testări said, on noiembrie 22, 2021 at 9:56 pm

        Da, rezultatele testărilor sunt o iluzie.

        Apreciază

    • ledpanell said, on noiembrie 22, 2021 at 11:50 pm

      Era nebuna de multa vreme, dar nici acum nu realizeaza…

      Apreciază

  4. Roxana said, on noiembrie 22, 2021 at 6:52 pm

    Cu părere de rău , daca aceste Biserici dau totul Cezarului nu mai sunt biserici.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Elena said, on noiembrie 23, 2021 at 12:54 pm

    Când ești bolnav, să nu faci nimic, să spui doar cuvintele acestea

    Apreciază

  6. abc said, on noiembrie 23, 2021 at 2:39 pm

    …. comisarii bisericești ?!!!!!
    Asta ca sa se stie mai exact cine este cu fiara apocaliptica: comisarii sovietici.
    Iata-i ca acum stau la usa Bisericii si ii verifica pe cei ce vor sa se inalte spre Cer.
    Dar oare intre zidurile acestor aceste biserici va mai sta oare Biserica ?

    Apreciază

  7. Cristian Daniel said, on noiembrie 23, 2021 at 2:42 pm

    La modul cum merg lucrurile in Grecia, de care tine si Muntele Athos, sa nu ne mire daca la un moment dat, si s-ar putea sa nu fie foarte indepartat, se va pune problema accesului femeilor in Sf. Munte. Si nu din partea autoritatilor de la Atena, atentie, ci chiar din partea unor manastiri din Sf. Munte sau, ma rog, a unor conducatori din acele manastiri…Sa nu credeti ca vrajmasul nu are oamenii lui imbracati in sutane, aflati inclusiv in Sf. Munte, si care vor actiona in consecinta, asa cum ne-au avertizat Sfintii parinti! Doar ca in acel moment Harul se va ridica de acolo…Observati ca actualul guvern din Grecia, al lui Mitsotakis, care culmea, cică e de dreapta, este mai pornit impotriva Ortodoxiei decat guvernul declarat ateu care a fost condus de Tsipras…De cand Parlamentul grec, parlamentul unei tari ortodoxe, a aprobat casatoriile intre persoane de acelaşi sex, vrajmasul a castigat teren tot mai mult acolo si pare a mai avea un pic pana la victoria finala…

    Apreciază

    • Felix said, on noiembrie 23, 2021 at 7:33 pm

      Sinodul Greciei dixit:
      Verificarea credincioșilor la intrarea in biserici privind conformitatea testelor nu poate fi verificată de catre comisari bisericesti

      Sfantul Sinod considera ca:
      În ceea ce privește Hotărârea ministerială comună 72486/19.11.2021 (B’ 5401), potrivit căreia credincioșii, atunci când intră în biserici pentru a participa la Sfintele Slujbe și a se închina Adevăratului Dumnezeu, mai intai le vor fi verificate certificatele verzi, consideră că verificarea acestora si a conformitatii testelor credincioșilor nu poate fi verificată de personalul bisericesc sau de catre voluntari din biserici, deoarece aceastia nu are nici capacitatea, nici competența de pază, nici competențe publice (de pilda, polițienești).

      ΔΙΣ: «Η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από την Εκκλησία»
      https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/46858-dis-i-symmorfosi-ton-piston-pros-tin-k-y-a-den-einai-dynaton-na-elegxthei-apo-tin-ekklisia

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.