SACCSIV – blog ortodox

Arnold Schwarzenegger a fondat Austrian World Summit – conferință privind clima

Posted in Arnold Schwarzenegger, incalzirea globala, schimbarea climei, VIDEO by saccsiv on iulie 4, 2021

Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru toate persoanele de peste 18 ani

Posted in Coronavirus, STIRI, vaccin by Vali on iulie 4, 2021

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/international/tadjikistan-decreteaza-vaccinarea-obligatorie-impotriva-covid-19-pentru-toate-persoanele-de-peste-18-ani.html

Autorităţile din fosta republică sovietică Tadjikistan au decretat sâmbătă vaccinarea obligatorie anticoronavirus pentru toate persoanele de peste 18 ani, informează EFE.

“Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani”, se menţionează într-un comunicat difuzat sâmbătă de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea COVID-19, a informat din Duşanbe agenţia rusă Interfax.

Autorităţile din ţara din Asia Centrală, cu 9,3 milioane de locuitori şi unde campania naţională de vaccinare pentru persoanele care au împlinit 18 ani a început la 25 iunie, au subliniat că vaccinul este gratuit.

În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac.

Potrivit cifrelor oficiale, Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii.

ADEVARAT sau FALS? E-mailul epidemiologului Neil Ferguson transmite regia uriașei Operatiuni „Lockdown UK 2021”

Posted in carantina, Coronavirus, Marea Britanie by saccsiv on iulie 4, 2021

ZIUA NEWS: E-mailul care arunca-n aer Planeta: Epidemiologul Neil Ferguson transmite regia uriașei Operatiuni „Lockdown UK 2021”

Un document de o gravitate exceptionala face inconjorul internetului, pe retele de socializare si pe siteuri anti-sistem. In caz ca se va dovedi adevarat, desi este negat cu vehementa, fiind catalogat ca fake-news, atunci arunca in aer intregul mecanism al autoritatii din Marea Britanie si nu numai, caci impactul ar fi unul planetar, legat de pandemia Covid.

Este vorba despre un e-mail pe care Neil Ferguson, specialistul britanic in domeniu – un fel de Antony Fauci al UK – il transmite mai multor colaboratori si in care expune ceea ce el numeste „planul” referitor la pandemia Sars-Cov-2, la o uriasa manipulare a populatiei britanice, fortata sa intre intr-un nou lockdown de la jumatatea lunii iulie, sub „amenintarea” noilor variante ale coronavirusului, o afacere extrem de profitabila pentru elitele mondiale si pentru companiile farmaceutice, sub o punere in scena la nivel mondial fărăr precedent. Inainte de a va lasa sa cititi acest document – la finalul textului puteti consulta si varianta originala la o adresa web, dar se poate si descarca – sa mai spunem ca Imperial College, acolo unde Ferguson isi desfasoara activitatea stiintifica a anuntat oficial ca acest e-mail ar fi fals. Ne facem insa datoria de jurnalisti de a vi-l prezenta (sub rezervele declarate) si a va lasa sa trageti concluzii, urmand ca timpul sa ne arate (nu peste multa vreme) daca acestea vor deveni fapte concrete si daca da, s-ar putea sa fie prea tarziu.

(more…)

Emiratele Arabe Unite: incepand cu 20 august 2021, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în multe locuri

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on iulie 4, 2021

Sursa: https://www.capital.ro/vin-vremuri-grele-pentru-cei-care-refuza-vaccinul-anti-covid-interzis-in-magazine-farmacii-scoli-cine-a-luat-deja-decizia.html

Emiratele Arabe Unite anunță introducerea unora dintre cele mai dure restricții din lume pentru persoanele nevaccinate. Deși țara are una dintre cele mai mari rate de vaccinare, se anunță vremuri grele pentru cei care nu s-au vaccinat.

Abu Dhabi a anunțat luni că persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în centre comerciale, farmacii, restaurante, universități, facilități de recreere, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Restricţii dure pentru cei nevaccinaţi

Măsura a fost aprobată de Comitetul de urgență și dezastre și va intra în vigoare pe 20 august. Copiii cu vârsta sub 16 ani și cei care au o scutire oficială nu vor fi afectați de noua regulă. „Decizia va spori siguranța în zonele care au făcut obiectul unor măsuri de precauție suplimentare și ar oferi o protecție sporită membrilor comunității”, a anunțat Biroul de presă al guvernului din Abu Dhabi.

Alte locuri în care persoanele nevaccinate vor mai putea intra sunt sălile de sport, facilitățile recreative, cluburile de sănătate, stațiunile, muzeele, centrele culturale, parcurile tematice, școlile publice și private și creșele.
Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 607.000 de cazuri de coronavirus și 1.802 de decese de la începutul pandemiei. Peste 2.000 de cazuri noi au fost raportate la începutul săptămânii, alături de șase noi decese.

Emiratele Arabe, una din cele mai mari rate de vaccinare din lume

Țara are cea mai mare rată de vaccinare din lume, cu 154 de doze administrate la 100 de persoane, potrivit unui tracker al The New York Times. Deși nu a furnizat date actualizate despre câte persoane au fost vaccinate complet sau parțial, Reuters estimează că numărul de doze pe care le-a administrat (peste 15 milioane) înseamnă că aproximativ 77,1% din populația țării a fost complet vaccinată.

Cu toate acestea, o autoritate federală din Emiratele Arabe Unite a lansat un semnal de alarmă în legătură cu creșterea cazurilor și deceselor provocate de varianta Delta, mai infecțioasă.

 

Comentariu saccsiv:

Autorul articolului se contrazice. Mai sus scrie “persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în […] facilități de recreere”. Iar mai jos “alte locuri în care persoanele nevaccinate vor mai putea intra sunt […] facilitățile recreative”.

Nu stau sa caut si din alte surse cum o fi exact. Important e ca sunt restrictii in multe locuri.

E plina de idei tara aia:

„Casa familiei lui Avraam”, complexul celor trei religii din Abu Dhabi, va fi gata pana in 2022

„Casa familiei Avramice”: Biserică, moschee și sinagogă împreună în incinta unui nou complex din Emiratele Arabe Unite, ca rezultat al vizitei Papei Francisc din februarie la Abu Dhabi, cand impreuna cu Marele Imam al-Azhar au semnat “Documentul Fraternităţii Umane şi Pacea Lumii Pentru Toţi”

 

Uniunea Europeana saluta suspendarea de catre SUA a pedepsei cu moartea. „Nu reprezinta o descurajare ci o negare a demnitatii umane”

Posted in PEDEAPSA CAPITALA, SUA by Vali on iulie 4, 2021

Sursa: https://ziare.com/international/statele-unite/ue-statele-unite-suspenda-executiile-pedeapsa-cu-moartea-1688472

Camera de executie cu injectie letala FOTO Time Magazine

Uniunea Europeana a salutat sambata, 3 iulie, decizia SUA de a impune un moratoriu privind executiile federale, informeaza dpa.
„Acesta reprezinta un prim pas promitator care speram sa duca la o incetare definitiva a acestei practici la nivel federal si sa deschida calea pentru abolirea la nivel national a pedepsei capitale in SUA”, a declarat un purtator de cuvant al sefului diplomatiei europene, Josep Borrell.

„Uniunea Europeana se opune ferm pedepsei cu moartea in orice moment si in orice circumstante”, a adaugat sursa citata.

Oficialitatea europeana a apreciat ca o condamnare la moarte reprezinta o forma de pedeapsa cruda si inumana care nu actioneaza ca o descurajare si reprezinta „o negare inacceptabila a demnitatii si integritatii umane”.

Anterior, secretarul american al justitiei, Merrick Garland, a anuntat un moratoriu temporar asupra executiilor la nivel federal in SUA.

„Mai intai, este nevoie sa fie revizuite toate procedurile si reglementarile, pentru a ne asigura ca autoritatile din sectorul justitiei au actionat corect, uman si in conformitate cu Constitutia”, a anuntat Departamentul Justitiei din SUA.

de Alina Toma

SUA le vor permite americanilor transgender să-și aleagă genul pe pașaport

Posted in SUA, TRANSSEXUALISM by Vali on iulie 4, 2021

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-24893131-sua-permite-persoanelor-transgender-aleaga-genul-pasaport.htm

Foto: Thomas Baker / Alamy / Profimedia Images

Statele Unite nu le vor mai cere americanilor care depun cereri de eliberare a pașapoartelor sau a unor documente consulare să efectueze un consult medical dacă sexul pe care îl aleg nu se potrivește cu cel de pe alte documente de identitate, relatează Bloomberg.

Anunțul a fost făcut de către Departamentul de stat în contextul în care administrația Biden vrea să elimine barierele birocratice pentru extinderea opțiunilor legate de alegerea genului pe documente personale cheie, potrivit secretarului Antony Blinken.

„Departamentul a început să se deplaseze înspre adăugarea unor opțiuni de gen pentru persoanele non-binare, intersex sau cu gen non-conform care depun cerere pentru eliberarea pașaportului” sau a unor documente consulare privind nașterea, a afirmat Blinken.

„Procesul de adăugare a unei opțiuni de gen (…) acestor documente este complex din punct de vedere tehnologic și va necesita actualizări extinse ale sistemelor”, a adăugat secretarul de stat american.

Mutarea, anunțată la sfârșitul lunii „Pride” care celebrează comunitatea LGBT, vine după ce președintele Joe Biden a numit un delegat special pentru probleme LGBT și a semnat o lege prin care desemnează fostul club de noapte Pulse din Orlando ca fiind un memorial național pentru a comemora atacul armat din 2016 care a ucis 49 de persoane.

„Facem de asemenea progrese dar știu că încă avem un drum lung de străbătut și multă muncă de făcut”, a declarat Biden săptămâna trecută.

„Trebuie să protejăm progresele făcute și să combatem atacurile crude și odioase pe care le vedem acum pentru a asigura ca toată lumea să se bucure de promisiunea deplină a egalității și demnității și protecției”, a mai afirmat președintele Joe Biden.

De asemenea acesta a cerut Senatului să treacă Legea Egalității care ar interzice discriminarea pe baza orientării sexuale sau a identității de gen.

Camera Reprezentanților, camera inferioară a Congresului american, a adoptat legea în luna februarie însă aceasta s-a lovit de opoziția senatorilor republicani care afirmă că proiectul încalcă libertatea de conștiință a persoanelor religioase.

Legea Egalității ar modifica legislația federală civilă pentru a extinde protecția oferită împotriva discriminării la locul de muncă, în spațiile publice și în cadrul programelor guvernamentale.

de S.J.

Tagged with: , , ,

4 iulie – Ziua Independentei

Posted in SUA by saccsiv on iulie 4, 2021

Video: Incendiu urias in Cipru

Posted in CIPRU, incendii, INCENDIU, VIDEO by saccsiv on iulie 4, 2021
Tagged with: , , ,

Duminica a II-a după Rusalii (a Sfintilor Români; Chemarea primilor Apostoli)

Posted in Calendar Ortodox by saccsiv on iulie 4, 2021

Ev. Matei IV, 18-23:

  1. Pe când umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. 
  2. Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni. 
  3. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El. 
  4. Şi de acolo, mergând mai departe, a văzut alţi doi fraţi, pe Iacov al lui Zevedeu şi pe Ioan fratele lui, în corabie cu Zevedeu, tatăl lor, dregându-şi mrejele şi i-a chemat. 
  5. Iar ei îndată, lăsând corabia şi pe tatăl lor, au mers după El. 
  6. Şi a străbătut Iisus toată Galileea, învăţând în sinagogile lor şi propovăduind Evanghelia împărăţiei şi tămăduind toată boala şi toată neputinţa în popor. 

Cititi va rog si:

Predică la Duminica a Doua după Rusalii: Marea si pescarii de oameni (IPS. Augustin de Florina)