SACCSIV – blog ortodox

Bashar al-Assad a castigat alegerile din Siria. Reactia poporului (video). Reactia guvernelor si presei din vest

Posted in alegeri, Siria, VIDEO by saccsiv on iunie 2, 2021

Assad a câștigat alegerile cu 95,1% dintre voturi, la o prezență de 78,6%. Iar poporul se bucura:

Guvernele din vest si propaganda din mass-media spumega insa de furie. Iata, de exemplu, ce putem citi la Bashar al-Assad a fost declarat câștigător al alegerilor din Siria. Occidentul și opoziția au numit alegerile „o farsă” de pe DIGI 24 HD:

Bashar al-Assad a fost declarat câștigătorul alegerilor prezidențiale din Siria, în cadrul unui scrutin considerat „o farsă” de criticii săi. Statele occidentale au calificat, de asemenea, alegerile, ca nefiind nici libere nici corecte, relatează BBC.

Miniștrii de externe din Franța, Germania, Italia, UK și SUA au emis un comunicat comun înainte de începerea votului, în care au numit scrutinul „ilegitim” și că acesta nu este „nici liber, nici corect” fără supravegherea Organizației Națiunilor Unite.

„Sprijinim vocea tuturor sirienilor, inclusiv organizațiile societății civile și ale opoziției siriene, care au condamnat acest proces electoral drept ilegitim”, se arată în comunicat.

În ziua votului, dictatorul sirian a declarat că opinia Occidentului „nu valorează nimic”.

Ulterior, președintele parlamentului sirian, Hammouda Sabbagh a anunțat că Assad a câștigat alegerile cu 95,1% dintre voturi, la o prezență de 78,6%. Contracandidații săi, Abdullah Saloum Abdullah și Mahmoud Ahmed Mari ar fi obținut 1,5% și respectiv 3,3%.

Opoziția siriană din exil a numit scrutinul „o farsă”. Un protest de mari dimensiuni a fost organizat în provincia Idlib, controlată de rebelii anti-Assad.. Yahya al-Aridi, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Negocieri Siriene a spus că acest scrutin a „arătat disprețul lui Assad pentru poporul sirian. Este o decizie a guvernului, ajutat de Rusia și Iran, pentru a ucide procesul politic. Este continuarea tiraniei”.

Bashar al-Assad, în vârstă de 55 de ani, se află în funcția de președinte din 2000, când i-a urmat în această funcție tatălului său, Hafez al-Assad, care a condus, țara, la rândul său, pentru 29 de ani.

Pe parcursul „domniei” sale, însă, Siria a fost sfâșiată de un război civil care continuă deja de zece ani, după ce Assad a reprimat cu violență proteste pro-democrație în martie 2011. Luptele au lăsat în urmă aproximativ 388.000 de morți și un exod masiv al populației siriene – șase milioane de oameni au fugit din țară.

Comentariu saccsiv:

Nefericitii ce se adapa din baltoaca mass-mediei vor lua, evident, de bun tot ceea ce scrie in articolul de mai sus.

De ce a fost insa razboi in Siria? Cine erau cei impotriva carora luptau trupele de la Damasc? Iata:

Minune: Cum a salvat Maica Domnului o manastire din Siria de bombardamentul jihadist

Daca nu erau “dictatorul” BASHAR AL-ASSAD si “rusii ticalositi”, acum nu mai era picior de ortodox in Siria / VIDEO: Presedintele sirian si sotia in vizita la copiii orfani de la Manastirea Saidnaya

Maica Domnului i s-a arătat președintelui Assad în Mănăstirea Saidnaya

Articolul zilei (17.09.2013) – Un sirian ortodox din Siria: „Am trait 7 ani in Romania si sincer, va spun ca nu cred ca crestinii Romaniei au mai multa libertate decat crestinii Siriei”

Articolul zilei (28.08.2013): Scrisoarea unei femei din Siria pentru Antena 3. „Ce o sa se aleaga de noi?”. Drama inca unui popor ce va fi „ajutat” de statele democrate …

Video: SLUJBA DE FLORII sub bombardament ISIS …

Ierarhii răpiți in Siria au fost uciși înca din 2016

SIRIA – VIDEO (extrem de dur): DECAPITAREA PREOTULUI CATOLIC FRANCOIS MURAD, de catre rebelii sirieni. Rapirea unui mitropolit ortodox. Crestini ucisi in masa. ASTA PRIGOANA, FRATILOR! Si noua ne e rusine de cei din jur, sa facem semnul crucii cand trecem pe langa o biserica …

FOTO (extrem de dur): MUCENICI in SIRIA. Sa ne uitam bine si sa ne intrebam: SUNTEM PREGATITI? Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa fim!

Video: Rebel sirian mancand inima unui soldat. PE CINE INARMEAZA „STATELE DEMOCRATE”?

Video – Siria: Un CRESTIN S-A LEPADAT dupa care … L-AU DECAPITAT

De ce tace mass-media cu privire la crucificarea crestinilor de catre jihadistii radicali?

Sa ne amintim si de minciunile folosite pe post de motive pentru o invazie a Siriei de catre vestici, dupa modelul “rachetelor lui Saddam” din Irak:

Wikileaks: 20 de inspectori se dezic de povestea oficială a atacului chimic din Siria

Confruntare dura intre Rusia si SUA la ONU pe tema atacului chimic din Siria / Armatele americana si britanica gata de atac / Rusia: “Va avea repercusiuni grave” / Un aeroport din Siria a fost deja lovit

MASACRUL DIN SIRIA. O fotografie falsa pe site-ul BBC si semne de intrebare referitoare la cei 32 de copii despre care ni se spune ca au fost ucisi de autoritati

Si ar fi invadat ei Damascul, indiferent de cat de vizibile le erau minciunile:

NOUTATI SIRIA: Video – discursul lui Obama, ce vrea neaparat invazie. NATO nu va participa. Nici Marea Britanie si nici Germania. In mass-media romaneasca insa abunda analistii pro razboi. O profetie despre Damasc?

Insa pana la urma s-au abtinut, din cauza prezentei militare ruse, asa ca s-au multumit la o actiune cu mult mai restransa. Totusi, le-au trecut prin minte alt soi de actiuni:

Trump susţine că ar fi vrut să-l asasineze pe Bashar al Assad dar generalul Mattis s-ar fi opus

Cititi va rog si:

5 dovezi ca islamul radical este un produs al serviciilor secrete americane, britanice si israeliene

Presedintele pakistanez: “Talibanii au fost creati de CIA si ISI. Osama bin Laden este mort”

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on iunie 4, 2021 at 5:28 pm

    Faptul ca Romania nu mai are relatii diplomatice independente cu Siria reflecta starea de subordonare absoluta fata de aliati strategici care au decis sa ignore statutul de excelenta detinut pana de curand de functionarii romani apreciati pentru experienta si rezultatele medierii in domeniul politicii externe in Orientul Apropiat si Mijlociu.
    Numirea Vioricai Dancila in functia de consilier al guvernatorului Bancii Nationale reflecta in fapt, reala pozitie strategica pe care s-a plasat Romania in momentul in care s-a inclinat in fata fiilor minciunii la NY.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.