SACCSIV – blog ortodox

Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. Aceleasi nume le regasim si in afacerea OMS – Coronavirus – vaccin

Global Research: Gates Foundation is Also Destabilizing Africa’s Food Economy. The Restructuring of Global Food Production

Fundația Gates destabilizează și economia alimentară a Africii.  Restructurarea producției globale de alimente

De F. William Engdahl

Aceeași fundație Gates, care se află în spatele fiecărui aspect al pandemiei COVID-19, de la finanțarea unei mari părți a bugetului OMS, până la investițiile în producătorii de vaccinuri favorizați, cum ar fi Moderna, este angajată într-un proiect major în Africa, care distruge producția tradițională a micilor fermieri si a producerii culturilor alimentare în favoarea monoculturilor și introducerea de îngrășăminte chimice scumpe și semințe modificate genetic care duc la faliment pentru micii fermieri. Proiectul, Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa (AGRA), este direct conectat cu instituțiile globale cheie din spatele Marii Resetări a Forumului Economic Mondial.

Dacă cunoaștem istoria actuală a Fundației Rockefeller și a întreprinderilor conexe fără taxe ale uneia dintre cele mai influente familii din lume, este clar că în domeniile cheie Fundația Bill și Melinda Gates a moștenit agenda Rockefeller de la complexul industrial medical până la educație si transformarea agriculturii.

Fundația Bill și Melinda Gates, care lucrează în tandem cu Fundația Rockefeller, strâns aliată, se află nu numai în centrul orchestrației unor măsuri de blocare economică nemaiauzite pentru mult disputata boală COVID-19. Fundația Gates se află, de asemenea, în centrul acțiunii Agenda 30 a ONU pentru a transforma agricultura mondială în ceea ce ei numesc agricultura „durabilă”. Un proiect esențial pentru ultimii 14 ani a fost finanțarea de către Gates a unui proiect numit Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa sau AGRA.

Frauda AGRA asupra Africii

Când Fundația Bill și Melinda Gates a înființat AGRA în 2006, alături de aliatul lor apropiat, Fundația Rockefeller, au proclamat că scopul lor este „de a combate foamea în Africa, lucrând pentru a realiza o Africa sigură și prosperă din punct de vedere alimentar, prin promovarea unei dezvoltări rapide, durabile, creșterea agricolă bazată pe micii fermieri.”  AGRA a promis că va dubla producțiile agricole și veniturile a 30 de milioane de gospodării mici de producători de alimente până în 2020. Acum este 2020 și a fost un eșec total în acest sens. În special, AGRA a șters aceste obiective în iunie 2020 de pe site-ul său web fără explicații. Pe baza a ceea ce au făcut, putem presupune că nu a fost niciodată adevăratul obiectiv al fundațiilor Gates și Rockefeller.

Într-un discurs din 2009 în Iowa, care a promovat Noua Revoluție Verde pentru Africa, Bill Gates a declarat: „Următoarea Revoluție Verde trebuie să fie ghidată de fermieri mici, adaptată la circumstanțele locale și durabilă pentru economie și mediu”. Fundația Gates a proclamat că AGRA „este un efort bazat pe Africa și condus de Africa pentru a dezvolta un sector agricol înfloritor în Africa subsahariană”.  Sună foarte frumos. Realitatea este destul de diferită.

Pentru a promova acea impresie „condusă de Africa”, Gates l-a angajat pe fostul secretar general al ONU, Kofi Annan din Ghana. Annan tocmai se pensionase pe fondul unui scandal irakian de corupție petrol-pentru-alimente la ONU care îl implica pe fiul său. Annan avea să fie președintele AGRA. În realitate, Fundația Gates a condus lucrurile, împreună cu tipul lor, Rajiv „Raj” Shah, dirijând implementarea politicilor în țările țintă africane. Când încercările inițiale de a impinge semințele și pesticidele Monsanto OMG fermierilor africani au întâmpinat o mare rezistență, au renuntat si au vandut semințe convenționale, dar deținute de Monsanto, împreună cu îngrășăminte chimice și pesticide costisitoare.

Modelul pe care Fundația Gates și AGRA l-au implementat în 13 țări africane a înrăutățit semnificativ situatia micilor fermieri. Micii producători au fost obligați să se indatoreze pentru a cumpăra semințe brevetate scumpe, li s-a interzis utilizarea semințelor proprii sau culturile amestecate și au fost forțati să producă monocultură pentru export. AGRA a primit peste 1 miliard de dolari, în principal de la Fundația Gates. USAID, guvernele britanice și germane adăugând sume mai mici.

Promisiuni false

Într-un nou raport detaliat care evaluează rezultatele țară cu țară, realitatea proiectului agricol Gates Africa arată rezultate alarmante, dar nu surprinzătoare.  Raportul se numește Promisiuni false: Revoluția verde în Africa. A fost pregătit de un grup de ONG-uri africane și europene în colaborare cu Timothy A. Wise, consilier principal la Institutul pentru agricultură și politica comercială a Universității Tufts. Raportul a concluzionat, „creșterea randamentului pentru culturile cheie de bază în anii anteriori AGRA, a fost la fel de scăzută ca în timpul AGRA. În loc să înjumătățească foamea, situația din cele 13 țări concentrate s-a înrăutățit de la lansarea AGRA.

Numărul persoanelor înfometate a crescut cu 30 la sută în anii AGRA … afectând 130 de milioane de oameni din cele 13 țări axate pe AGRA. Acesta nu este un eșec minor.

Într-o abordare puțin diferită de practicile coloniale europene rasiste din secolul al XIX-lea, Fundația Gates și AGRA au afectat grav producătorii de alimente la scară mică, supunându-i unor niveluri ridicate de datorii. În Zambia și Tanzania, producătorii de alimente la scară mică nu au putut rambursa împrumuturile pentru îngrășăminte și semințe hibrid, după prima recoltă. Proiectele AGRA restricționează, de asemenea, libertatea de alegere pentru producătorii de alimente la scară mică, acestia neputand decide singuri ce vor să cultive. AGRA îi obligă la o cultură unilaterală a porumbului în principal pentru piețele de export.  Nu este surprinzător, deoarece Bunge și alte companii internaționale din domeniu sunt implicate în AGRA. Culturile tradiționale rezistente la climă și bogate în nutrienți au scăzut alarmant în multe cazuri.

Studiul a constatat că, AGRA a produs un dezastru pentru meiul, cerealele și furajele indigene cultivate pana atunci timp de 7 000 de ani. Raportul notează că „producția de mei a scăzut cu 24 la sută în cele 13 țări concentrate AGRA din 2006 până în 2018. Mai mult, AGRA face lobby in guverne în numele corporațiilor agricole să adopte legislații din care să beneficieze producătorii de îngrășăminte și companiile de semințe în loc să consolideze alimentele produse la scară mică.”

În loc să-i ajute pe micii fermieri locali, AGRA pur și simplu reambalează Revoluția Verde din 1960 din Mexic și India pentru Africa. Revoluția verde din anii 1960, inițiată de Fundația Rockefeller, a introdus mecanizarea agricolă pe scară largă industrială și introducerea de îngrășăminte chimice și semințe de la companii multinaționale, care au mers în beneficial marilor fermieri și au distrus o mare parte din economia micilor producători. Acest lucru, în mod previzibil, a falimentat nenumărați mici producători. Rezultatul a fost că, în timp ce producători bogați au prosperat, milioane de fermieri mai săraci au fost forțați să fugă în orașele unde s-au stabilit în mahalalele urbane. Dar acesta a fost de fapt un obiectiv major al primei revoluții verzi, deoarece a creat o forță de muncă ieftină pentru impulsul globalizării producției care urma să urmeze.

AGRA în Africa, condusă de fundația Gates și Rockefeller, este puțin diferită. În 14 ani, AGRA din Africa a influențat guvernele member să promoveze în fiecare an cumpărarea de semințe comerciale ale companiilor multinaționale și îngrășăminte chimice scumpe, prin promisiunea unor mari câștiguri care nu s-au materializat. În acest proces, micilor fermieri tradiționali sau comunităților agricole le-a fost interzis să folosească semințe salvate sau crescute în ferme.

Acesta este același model de dependență pe care Monsanto și agrobusiness-ul l-au folosit cu semințele OMG brevetate în SUA. Fundația Gates este un acționar semnificativ la Monsanto, care acum face parte din Bayer AG. AGRA a făcut puțin sau nimic pentru a proteja micii fermieri pentru a fi falimentați de importurile subvenționate din UE sau SUA. În schimb, culturile lor alimentare tradiționale sunt inlocuite de producția de porumb de monocultură pentru export internațional, lăsând țările africane mai mult ca oricând dependente de mai multe alimente importate. Gates AGRA reușește, dar nu în obiectivele sale cosmetice declarate. Mai degrabă a făcut ca producția de alimente africane să fie mai globalizată și mai dependentă ca oricând de voința multinaționalelor globale.  Sub pretextul de a oferi fermierilor o „gamă mai largă” de semințe brevetate cu randament ridicat (majoritatea pentru porumb), ele limitează de fapt alegerea unui fermier. El trebuie să cumpere acele semințe și i se interzice să-și refolească propriile semințe indigene. Dacă la momentul recoltării fermierii nu sunt în măsură să vândă porumbul său mandatat de AGRA pentru a rambursa datoria pentru semințe și îngrășăminte, aceștia suntdeseori obligați să-și vândă prețioasele vite sau să suporte și mai multe datorii – un model clasic de sclavie a datoriei coloniale.

Conducere dubioasă

Fundația Gates a promovat AGRA ca „inițiativă africană”. Noul președinte al AGFA din august 2019 este Hailemariam Desalegn, fostul prim-ministru al Etiopiei. Desalegn, fost președinte al Frontului Democrat Revoluționar al Poporului Etiopian (EPRDF), partidul de guvernământ dictatorial în care șeful OMS Tedros era și membru al Biroului Politic, a fost forțat să demisioneze în 2018, în urma protestelor în masă.

Membrii mai puțin publici ai consiliului de administrație al AGRA include doi directori de frunte ai gigantului agroindustrial, Unilever, și doi înalți oficiali ai Fundației Gates, precum și de la Grupul consultativ CGIAR pentru cercetare agricolă internațională, fondat de Rockefeller. Alți membri ai consiliului de administrație includ un membru al administratorilor fundației Rockefeller și un fost partener din Africa pentru banca franceză, Rothschild & Cie.

De asemenea, noul președinte al Fundației Rockefeller, autorul fondator al agendei AGRA, Dr. Rajiv J. Shah, este în consiliul AGRA.Shah a părăsit poziția sa anterioară la Fundația Gates și a fost numit director USAID sub conducerea lui Obama. În mod surprinzător, USAID a devenit partener al AGRA. În 2017, Shah s-a mutat din USAID pentru a fi ales președinte al Fundației Rockefeller.  Lume mica.  Aceeași Fundație Rockefeller este profound implicată în Forumul Economic Mondial Great Reset. Shah tocmai a lansat un raport Rockefeller, Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the Food System din SUA.  Este un precursor al unei „resetări” globale majore a sistemului alimentar pregătit de cercurile din jurul Gats și Rockefeller și ONU. Mai multe despre asta altă dată.

Din 2014, președintele AGRA a fost controversatul fost ministru al agriculturii din Rwanda sub dictatura coruptă Kagame. Agnes Kalibata este, de asemenea, membru al Consiliului Global Agenda al Forumului Economic Mondial, International Fertilizer Development Corporation (IFDC), cu sediul în SUA.

În decembrie 2019, chiar înainte de alarma publică cu privire la izbucnirea unui „coronavirus nou” în Wuhan, China, secretarul general al ONU, António Guterres, l-a numit pe Kalibata în fruntea Summit-ului ONU pentru sistemele alimentare din 2021. Ca răspuns, aproximativ 176 de organizații din 83 de țări i-au scris lui Guterres să abroge numirea ei. Scrisoarea lor spunea:

„Înființată de Fundația Bill și Melinda Gates și Fundația Rockefeller, eforturile AGRA s-au concentrate pe captarea și deturnarea resurselor publice în beneficiul marilor interese corporatiste. Modelul lor agricol intensiv în finanțare și cu aport ridicat nu este sustenabil dincolo de subvențiile constante, care sunt extrase din resurse publice. Din 2006, AGRA a lucrat pentru a deschide Africa – văzută ca o piață neexploatată pentru monopolurile corporatiste care controlează semințele comerciale, culturile modificate genetic, îngrășămintele sintetice cu combustibili fosili și pesticidele poluante.”

În apărarea ei, 12 voci i-au scris lui Guterres, îndemnându-l să rămână ferm.  Unsprezece din cei 12 aveau legături cu Fundația Gates. Vocea lor a prevalat.

În timpul crizei globale a cerealelor de la mijlocul anilor 1970, secretarul de stat american de atunci Henry Kissinger, un alt protejat Rockefeller, ar fi declarat

„Cine controlează mâncarea controlează oamenii.”

Globalizarea producției mondiale de alimente și crearea agroindustriilor, ghidată mai întâi de Fundația Rockefeller și astăzi prin Fundația Gates (preluând un rol mai vizibil) este probabil cel mai amenințător factor pentru sănătatea mondială, mult mai mult decât coronavirusul.

În special aceiași oameni care promovează frica și blocarea presupusului virus sunt ocupați cu reorganizarea producției mondiale de alimente într-un mod nesănătos. Se pare că nu este o coincidență, deoarece Bill Gates este un cunoscut avocat al eugeniei și al reducerii populației.

*

William Engdahl este consultant și lector în domeniul riscurilor strategice, este licențiat în politică la Universitatea Princeton și este cel mai bine vândut autor în domeniul petrolului și geopoliticii, exclusive pentrurevista online „New Eastern Outlook” unde a fost publicat inițial acest articol. Este asociat de cercetare al Centrului de Cercetare privind Globalizarea.

Imaginea prezentată este de la NEO

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

COLOSII DIAVOLULUI: IG Farben – Rockefeller / De la sustinerea masinii de razboi naziste la Codex Alimentarius si Big Pharma

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on septembrie 12, 2020 at 11:15 pm

    N-am gasit studiul la care fac referire „False promises: A green revolution in Africa”. Fara studiu sunt vorbe in vant …

    Apreciază

  2. Ioan said, on septembrie 12, 2020 at 11:22 pm

    Necesar sa rectific. Studiul exista, doar ca se numeste diferit si nu il gasesc toate motoarele de cautare (evit sa folosesc Google de obicei pentru ca imi memoreaza toate miscarile). Titlul complet este : „False promises : The alliance for a green revolution in Africa”. Iertare ….
    https://www.grain.org/en/article/6499-false-promises-the-alliance-for-a-green-revolution-in-africa-agra

    Apreciază

  3. Elena said, on septembrie 13, 2020 at 12:52 am

    2+2=?

    Apreciază

  4. neicaion said, on septembrie 13, 2020 at 5:41 pm

    …privind din nou poza, e duminică azi, am timp berechet iar site-urile ce le mai scotocesc sunt extrem de limitate în informaţii adevărate, realizez că africanii aceştia învaţă să se protejeze de duşmani, doar unul din patru hârdaie pline, iar coada inexistentă, doi copii au gamele identice şi sunt doar copii, posibil flămânzi, oare ce înseamnă asta???, curând vor fi alegeri la noi, aşa zise „democratice”(???), nu agreez democraţia asta închipuită, dar ce contează un spin într-un lan modificat genetic, combinele actuale sunt bazate pe procesoare, omul=roata a cincea, să nu zic a şaptea…, dar să nu deviem, au început cutiile poştale să fie pline de „promisiuni”, cu câteva zile înainte de ştampilă vor sosi şi pungile frumos ornamentate, la exterior, suntem oare mai debili ca africanii?!!, posibil că DA!, dacă vom merge la vot. https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  6. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  7. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  8. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  9. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  10. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  11. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  12. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  13. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază

  14. […] Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.