SACCSIV – blog ortodox

Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă schimbarea cu poliția a Părintelui mărturisitor Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din Botoșani

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 5, 2017

Iar dau astia navala …

Iata ce ne comunica fratele Mihai-Silviu Chirilă:

Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă schimbarea cu poliția a Părintelui mărturisitor Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din Botoșani

Satul Sfântului Sila prigonit înainte de canonizarea acestuia

 

O delegație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei încearcă în aceste momente o acțiune în forță împotriva părintelui mărturisitor antiecumenist Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din județul Botoșani, pe care doresc să îl schimbe din funcția de preot paroh și să îl înlocuiască cu un preot ecumenist.

Din delegația MMB fac parte vicarul administrativ Marian Timofte, inspectorul bisericesc Florin Chirilă și protopopul de Botoșani. Din informațiile pe care le avem, s-a făcut o mobilizare masivă a preoților din zonă, aproximativ 30 de preoți fiind deja prezenți la fața locului.

Sătenii din localitate au ieșit cu toți să-și apere preotul și credința ortodoxă. La fața locului se află și forțe ale Jandarmeriei. Părintele Ioan le-a cerut celor de la Mitropolie o hotărâre judecătorească executorie, pe care aceștia nu au putut-o prezenta, și fără de care acțiunea lor este și ilegală, pe lângă faptul că este profund necanonică, deoarece preotul care se îngrădește de ierarhul părtaș la erezie nu poate fi schimbat din funcție, în conformitate cu canoanele 15 I-II și 3 de la sinodul al III-lea ecumenic.

Reprezentanții MMB au adus o decizie mitropolitană de oprire de la slujire a Părintelui Ioan Ungureanu și încearcă să îl înlocuiască cu un preot ecumenist. Poporul credincios se opune cu îndârjire.

Părintele Ioan Ungureanu a oprit pomenirea episcopului părtaș la erezia din Creta începând din august 2016, fiind unul dintre semnatarii Scrisorii adresate mitropolitului Moldovei și Bucovinei prin care poporul îi cerea înaltului ierarh să se dezică de sinodul din Creta, lucru care nu s-a întamplat.

Acțiunea de astăzi a Mitropoliei Moldovei seamănă cu asaltul din februarie 2017 asupra Schitului Rădeni, soldat cu un eșec lamentabil pentru MMB și cu grave deservicii de imagine.

Acest abuz din partea MMB survine cu o săptămână înainte de canonizarea oficială a Sfântului Sila, protectorul Schitului Orășeni.

Revenim cu amănunte

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Părintele Ioan Ungureanu de la Schitul Orăşeni, primeşte dojana arhierească pentru întreruperea pomenirii

Multe fotografii cu asaltul, la:

VIDEO+FOTO: Asaltul trimișilor mitr. Teofan Savu asupra Schitului Orășeni

UPDATE 1

Cei 30 de preoți trimiși de mitropolit au mers pe la oameni prin sat ca să-i convingă să nu-l mai susțină pe părintele Ioan Ungureanu, dar nu au fost bine primiți de către aceștia.

UPDATE 2

Mihai-Silviu Chirila ne relateaza de la fata locului:

Cei 30 de preoti au plecat. La fel si Politia cu Jandarmeria.

Poporul insa a ramas. Ba mai vin si altii din tara.

O parte dintre mireni au depus o plangere conducerii Politiei si Jandarmeriei. Vom reveni cu detalii.

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Nicoleta said, on mai 5, 2017 at 2:14 pm

      Uite cum ne informeaza dusmanii ortodoxiei si ai lui Hristos. Le place sa se laude cu „achizitiile”…

      Apreciază

    • marinela said, on mai 5, 2017 at 2:41 pm

      Nu mai au odihna deloc, inraitii astia in erezie,nu mai stiu cum sa mazileasca pe bietii preoti marturisitori,netinind cont de nici un canon bisericesc sau macar de o farima de constiinta umana.Nimic,trec cu „schenilele”rautatii lor peste tot ce-a mai ramas sfint in sufletele oamenilor ,ce vor sa se ingradeasca de ecumenismul asta blestemat,alaturi de preotii lor marturisitori.Ma revolta la maxim acest tip de manifestare bolsevica a acestor lupi in piei de oaie,ce vad negru in fata ochilor cind aud de un preot marturisitor ,ce nu mai vrea sa se ploconeasca in fata lor si isi revendica dreptul de a fi liber sa marturiseasca Cuvintul Adevarului,dupa cum bine ne invata Canoanele Sfinte.
      TREZITI-VA ,macar in al 11-lea ceas,episcopi de mucava,ce va prosternati in fata diavolului ,tradind atit de mirsav pe Cel pt care ati facut legamint sa-L slujiti in veci,pe Domnul si Mintuitorul nostru ,Iisus Hristos,dar de care v-ati dezis la Creta ,luindu-va alt stapin de slujit.RUUUSINEEE!!!

      Apreciat de 1 persoană

      • Mihai said, on mai 5, 2017 at 9:18 pm

        Păi tocmai că în vremea bolșevică au fost ,,școliți” în ale ereziilor

        Apreciază

      • Mirela said, on mai 6, 2017 at 2:44 am

        Nu numai episcopilor apostaţi să le fie ruşine, ci şi tuturor celor care-i ajută în lucrarea lor antihristică: preoţilor cărora nu le pasă de mântuirea turmei, ci doar de caimacul obţinut din jertfa ei, angajaţilor bisericeşti care pun în aplicare orbeşte, fără milă şi fără frică de Dumnezeu ticăloşiile episcopilor, dar şi mirenilor indolenţi, care se prefac că nu văd că roadele otrăvite postcretane, pe care le întâlnim tot mai des (caterisiri necanonice, bătăi, prigoane, alungări din mănăstiri şi din seminarii, minciuni, ameninţări etc.), nu pot fi ale Duhului Sfânt, ci sunt ale iadului.
        Ruşine tuturor celor care pregătesc calea antihristului şi îndrăznesc să lupte împotriva slujitorilor lui Dumnezeu sau să asiste cu nepăsare la prigonirea lor!

        Apreciat de 1 persoană

    • Mihai said, on mai 5, 2017 at 2:50 pm

      Păi cum frate Mihail, cică sunt in ,,iconomie”, așa zic uni ?!, Pai cum sa mai pomenești pe așa ceva, mai nou aflăm că și ciolanis sa dus la Voroneț și Dragomirna și facea propaganda ecumenică și așa rideau și se zbenguiau măicuțele de acolo de numa, numa, la fel și andrecutz râde cu gura pina la urechi

      Apreciat de 1 persoană

    • Mihai said, on mai 5, 2017 at 5:09 pm

      Bănățeni și mai ales timișoreni, Dj Ioan Selejan vă prezintă, muzica corala superbengoase, sursa mitropoliabanatului.ro
      A era să uit, la Serafim joanta concert de muzica clasică sursa mitropoliagermaniesi a Europei de Nord, apropo, voi români din diaspora aveți grijă să vă imbracati frumos la costume populare, bine majoritatea dintre voi că să nu generalizam și puteți sta liniștiți că Vau asigurat cate uni care sunt în ,, iconomie” așa că puteți sta ,, liniștiți”, andrecutz la fel colinda ereticii in lung și în lat, ce sa mai….

      Apreciat de 1 persoană

    • safimvigilenti said, on mai 5, 2017 at 6:27 pm

      da, din pacate Andrei a participat la ritualul catolicilor si la final a spus cat de buna e unirea cu ei, probabil ca a uitat cati ortodocsi au ucis catolicii in Ardeal:
      „Este clar pentru toată lumea că în aceste vremuri, în care sunt atât de multe probleme, apropierea Bisericilor creștine ar fi de mare folos pentru mărturia pe care ar putea-o da în fața lumii, cât și în fața Europei care, la vârfurile ei, încă nu este prea angajată creștin. Europa își datorează civilizația pe care o are Bisericii creștine și ar trebui să regăsească acest lucru. Și atunci orice lucrare duhovnicească ce se săvârșește, și, concret, acum – Conferința Episcopilor Catolici ce s-a întrunit aici, la Cluj, este un pas înainte către o viață duhovnicească, spirituală, normală. Vă dorim succes la lucrări!”

      Apreciază

      • Mihai said, on mai 5, 2017 at 9:25 pm

        Dar și în zilele noastre cate nenorociri și spurcăciuni fac cei mai mulți papistasi, pedofili, sodomia, crime și multe altele

        Apreciază

  1. mircea.v said, on mai 5, 2017 at 2:45 pm

    Creta nu e finalul, e inceputul manifestarii masive si pe fata a tuturor blestematiilor: slujbe la gramada, botez la gramada, nunti la gramada, potir la gramada, Paste la gramada…. Adica, pe fata inceputul sfarsitului.

    Apreciat de 1 persoană

  2. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on mai 5, 2017 at 5:38 pm

    Apreciază

  3. el said, on mai 5, 2017 at 8:12 pm

    Sa-l BATA Dumnezeu pe ERETICUL APOSTAT d´si CAZUT di HAR (teofan) celofan savu !
    ANATEMA !
    EREZIA lui asupra capului lui indracit!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Roman said, on mai 5, 2017 at 8:50 pm

    Unde e preot care a tinut turma in adevar se vede acum rodul.Chiar daca e la tara,chiar daca e la oras,chiar daca e la bucuresti,chiar daca e la botosani,chiar daca e in moldova ,chiar daca e in ardeal.oamenii sunt vii si treji intru Hristos Adevarul ,iar Biserica cea Adevarata sunt ai ei slujitori (cler si popor) si nu cladirile cu picturi dracesti si renascentiste si cantari de opera la strana.Sa inteleaga toti dracii si apostolii diavolului=filosofii ,savantii si toti marii intelepti (dupa capul lor cretin),cei care considera ca poporul este doar o pleaba si o adunare de prosti sa fie atenti ca acolo unde Biserica Adevarului Hristos exista, totul este viu si in unitate cu al sau Cap= Hristos Dumnezeul.Se vede ca acest parinte a informat si pregatit din timp aceasta comunitate. Dumnezeu sa-i ajute si la cat mai multe comunitati cu enoriasi vii si treji sa ne dea Dumnezeu.Noua asta ne trebuie =unire in adevar si nu rusi,americani,germani si alte demente pagane.Findca aia doar si numai asupresc din totdeauna pe ceilalti.Noua ne trebuie sa strangem randurile si sa ne inchinam Domnului,ca daca am face asta ,eu cred ca ar striga ajutor,rusii si chinezii sau americanii si francezii.Doamne ajuta!!

    Apreciază

  5. sica said, on mai 5, 2017 at 10:01 pm

    Hristos A Inviat! Nu are legatura cu subiectul ,

    -Conspiratia ochelarilor: 80% dintre marcile de ochelari de vedere si de soare sunt controlate de o singura companie! Imi amintesc de un articol de vreo doi trei ani in urma in care se facea cunoscuta descoperirea lentilelor care functioneaza pe baza de unde si cu care poti sa vezi sau sa nu vezi un anumit loc (cladire spre exemplu) daca asa este ,,dorit,, si deci asa vor aparea si unii care au ,, vedenii,, sau ,,aratari,,

    Apreciat de 1 persoană

  6. Raluca said, on mai 5, 2017 at 11:04 pm

    Rapiditatea cu care se desfășoară evenimentele este năucitoare. Nu mai înțelegi ce se întâmplă, nu mai ai timp de reacție. Asta le este și intenția, de a zădărnicirea oricărei reacții firești și sănătoase la ceea ce se întâmplă. E mai grav decât ne putem imagina. Înfruntarea lui Dumnezeu este pe față și este fără frică. Creta a dat un brânci antihristului, întorcând totul pe dos, așa cum îi place, netezindu-i calea și grăbindu-i venirea. Mult trebuie să urască omenirea cei care au făcut așa ceva. Dar și plata va fi pe măsură.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Iones said, on mai 5, 2017 at 11:33 pm

    Papa Francisc în România? „Suntem aproape siguri că va veni anul viitor”
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/papa-francisc-in-romania-suntem-aproape-siguri-ca-va-veni-anul-viitor-718455

    Apreciază

  8. gheorghe said, on mai 6, 2017 at 12:18 am

    Cand ajunge canonul sa fie „judecat” de lume… de instanta civila… si daca mai e si mason „Judecatorul”….
    Ei, cam ce-ar putea sa iasa?
    Daca in instanta se analizeaza indeplinirea „atributiilor de serviciu” si dreptul de folosinta imobiliara, cum va luain considerare un preot al zeitei Justitia ceea ce invoca un preot al lui Iisus Hristos?
    Se repeta judecarea Domnului de catre dusmanii sai, saducheii (membrii instantei de judecata) si fariseii (ierarhia apostata).
    Intareste Doamne pe robii Tai in fata rautatilor si napastei aproapelui inselat, demonizat!

    Apreciat de 1 persoană

  9. jos iudeomasoneria marxista luciferiana said, on mai 6, 2017 at 2:13 am

    papistasii pedofili care sunt invitati in tara noastra pt „unitatea crestinilor” vor reducerea varstei de consimtamant sexual a copiilor la sub 7 ani, pt a fi considerati pedofili cei care abuzeaza de copii!!! Miscarile pedofililor din intraga lume „euro-atlantica” incearca de multi ani sa reduca varsta copiilor pt sex de buna voie, iata ca popii catolici si protestanti o spun pe fata!!!
    http://countercurrentnews.com/2017/05/ny-bishop-rape-shames-abuse-victims-boys-are-culpable-for-their-actions-at-7-years-old/

    Apreciază

  10. Ioana said, on mai 6, 2017 at 10:13 am

    https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/05/06/oare-ierarhii-ecumenisti-si-preotii-care-sustin-ecumenismul-mai-pot-fii-slujitorii-nostri/

    Dupa cum observam pseudo episcopii isi pun slugile , sa ii prigoneasca pe preotii care nu doresc sa ajunga cu ei in iad. De ce totusi atata graba din partea minciuno episcopilor sa izoleze orice preot care mai doreste sa slujeasca cu adevarat lui Hristos?

    Raspunsul este ca Antihristul doreste cu orice pret sa isi faca aparitia si trebuie sa aiba terenul pregatit. Pe deoparte autoritatile grabesc pecetluirea prin schimbarea actelor de identitate, doresc sa incalce orice libertate lasata de Hristos si forteaza parintii sa isi otraaveasca proprii copii prin vaccinuri, iar pe dealtaparte episcopii eretici forteaza preotii sa nu le spuna oamenilor adevarul. Acesti episcopi pe zi ce trece demonstreaza ca provin din fosti securisti si ca au un plan de dus la capat. Acest lucru se observa din faptul ca nici o reactie blanda si cu dragoste din partea oamenilor si preotilor care nu doresc sa fie partasi ereziei, nu ii inmoaie pe acesti pseudo ierarhi ci din contra.

    Apreciat de 1 persoană

  11. claudiutm85 said, on mai 6, 2017 at 10:51 am

    Noi rataciri marca Monahul Teodot! Preiau comentariul de le blogul lui!

    „Cei mai indreptatiti sa intrerupa pomenirea ierarhilor semnatari la Creta sunt cei 33 de ierarhi care, desi au fost la Creta, NU AU SEMNAT. Mitropolitul Hierotheos Vlachos este unul dintre acestia. Totusi el NU A INTRERUPT POMENIREA Arhiepiscopului Ieronim al atenei care a semnat la Creta !!! De ce ? Din frica, din lasitate ? In nici un caz, deoarece a rezistat cu bine tuturor presiunilor care s-au facut acolo asupra lui. Daca acesti 33 de ierarhi care s-au luptat cu satana la Creta si l-au biruit, nu au intrerupt pomenirea Patriarhilor sau Mitropolitilor lor care au semnat la Creta, oare i-a consultat vreunul dintre preotii care au intrerupt pomenirea inainte de a o face ? In mod sigur, NU. Pot fi atunci considerati acesti preoti nepomenitori mai dupa voia lui Dumnezeu decat cei 33 de arhierei ? In nici un caz, caci primele lor roade se vad : noi rani in Trupul Bisericii.”

    Apreciază

    • mihai said, on mai 6, 2017 at 3:45 pm

      molipsire ala amfilohie branza

      Apreciat de 1 persoană

    • guti flo said, on mai 6, 2017 at 5:24 pm

      Iti dai seama ce presiune a fost asupra lui Vlachos?!….cand ei stiu bine ce au de facut…si sunt sustinuti de 99% din cler sa se pomeneasca intre ei…care mai de care! …deschizand in mod direct calea lui antihrist!…ce presiune a fost acolo… de nu se poate!
      Presiunea este pe cel care spune adevarul si are curajul sa nu pomeneasca asemenea indivizi…dupa cum invata sf parinti…ce sunt orbi?! ?…Se invart in jurul la cei 33 de „ierarhi” ,,care nu au semnat anume ( trag concluzia asta, pt ca un om al lui Dumnezeu care descopera erezia, o taie din radacina si nu pe jumatate) , ca sa castige increderea celor mai putin cunoscatori si sa-i traga in cursa asta a „pomenirii”!….si rastalmacesc dupa placul lor canoanele sf parinti …
      Sau gandit bine „domnii ierarhi” ca vor fi repercusiuni…si pt cei care au luat atitudine le-au pregatit acesti 33 de”luminatori” care vezi Doamne nu au semnat erezii si sunt demni de urmat! si asa norodul sa-i asculte orbeste …….facandu-i sa creada ca numai cand se vor impartasii din acelas potir, atunci trebuie intrerupta pomenirea! Si daca cumva ti-ai dat seama ca ierarhul este eretic..totusi trebuie sa-l pomenesti, ca altfel faci schisma..si totul e sub „iconomie”! …..aproape ca nu-ti vine sa crezi!….sa-ti dai seama ca omul este eretic si tu totusi sa-l pomenesti sub pretextul „iconomiei”…si al schismei!….te ia ameteala!
      Pai daca ti-ai dat seama ca ierarhul este eretic, ce „iconomie” crezi ca face Dumnezeu cu tine, cand esti in cunostinta de cauza…pt ca iti spune clar prin gura apostolului : „de omul eretic dupa prima si a doua mustrare, departeaza-te”.
      Ce „iconomie” vrei..cand lucrurile sunt f clare…doar tu ai constatat si o spui cu gura ta( cel care sustine pom. ereticilor)…ca sinodul a fost eretic..si ierarhii au semnat erezii.astfel facandu-se partasi ereziei..adica eretici in toata regula!
      Iconomia se face pt cel care nu este in cunostinta de cauza si este in cautare de Adevar cu toata inima….iar nu pt cel care vede lupul si in loc sa se fereasca de el, spune ca, lasa ca are grija „iconomia” lui Dumnezeu!

      Ei au uitat ca Biserica este Hristos si dogmele lasate de sf parinti…..si sau blocat la „episcopi si ierarhi” ….si pe deasupra si eretici!…

      Apreciază

  12. celalalt geo said, on mai 6, 2017 at 11:15 am

    As vrea sa-mi spuna cineva care stie ; poate un preot sau diacon sa spuna la Sf Liturghie , ” sfanta ofranda cu pace a o aduce ” in loc de ”sfanta jertfa cu pace a o aduce ” ? Chiar nu e nici o diferenta ?

    Apreciază

  13. Spaceman said, on mai 7, 2017 at 11:50 am

    Scandal la o biserică din Vrancea, ce aparține de primărie nu de arhiepiscopie, în sat Budești comuna Cotești.

    28.apr.2017

    http://www.newsbuzau.ro/eveniment/16293-scandal-in-vrancea-la-o-biserica-din-budesti-comuna-cotesti-ips-ciprinel-si-cateii-il-scot-afara-din-biseric-ape-preot-este-prima-biserica-care-are-acte-la-prim

    Din materialul video rezultă că ips Ciprinel a vrut defapt să-l schimbe pe preotul Goleșteanu pentru că acesta nu-l mai pomenea la slujbe, invocând motivul că ar fi trebuit să iasă la pensie împlinind vârsta de 65 de ani și că obținuse deja o prelungire de doi ani.

    la min. 0.26

    ips Ciprinel: ‘și nu știu cât de creștin este (preotul Goleșteanu) pentru că, la slujbă… pe la câteva luni de zile (…) – consecința canonică a unui astfel de act este caterisirea… de ce: nu poate exista preot de sine stătător, de capul lui — numai în comuniune cu episcopul’.

    Presa prezintă cazul ca fiind o schimbare între un preot care trebuia să iasă de doi ani la pensie, cu unul mai tânăr cu care comunitatea nu este de acord.

    la min. 2:39

    ips Ciprinel: ‘Preotul Stănilă este din punct de vedere administrativ preotul comunității. Vă dau canon: să nu-i dați niciodată niciun leu, o să-l plătesc eu. Din salariul meu. Rămâne și părintele Goleșteanu îmbisericit, atâta vreme cât ii va da Dumnezeu’.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.