SACCSIV – blog ortodox

Noutati de la Manastirea Lacul Frumos – 2 Octombrie 2016

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 3, 2016

 

Noutati de la Lacul Frumos – 2 Octombrie 2016

Astazi la manastirea Lacul Frumos au venit Episcopul vicar Nica Emilian Vlad , exarhul Casian si noul staret Efrem numit acum cateva luni de episcopul eretic Varsanufie . Ne intrebam oare un episcop care tace , deci ateu , poate sa interzica ceva?poate sa cateriseasca pe cineva ? cum poate un eretic sa promulge interdictii unui preot al lui Hristos? Doar pentru ca are haina de episcop pe el? Conteaza cumva faptul ca s-a lepadat de Hristos? Ca l-a tradat pe Hristos? Sau conteaza doar rangul si poate sa faca orice vrea el?

Intrucat parintele Grigorie obisnuieste sa citeasca rugaciuni impreuna cu credinciosii care refuza sa mai participe la slujbele unde sunt pomeniti episcopii care au semnat erezii in Creta sau cei care tac si confom Sfantului Grigorie Palama sunt atei, episcopul Emilian i-a interzis parintelui Grigorie sa mai citeasca aceste acatiste impreuna cu credinciosii.Sau randuiala ceasurilor ori alte rugaciuni. Acest lucru denota inca odata, daca mai era nevoie , atitudinea dictatoriala si discretionara a episcopilor din Romania care dau tot felul de porunci , fara sa aiba habar de canoane sau de credinta stramoseasca. Pur si simplu ei se cred zei , imparati , infailibili si tot ce le trece lor prin cap , cei din jur trebuie sa execute in numele unei asa zise ascultari. Acestia sunt neo-papii din Romania!Se cred proprietarii manastirilor,bisericilor si averii Bisericii Ortodoxe din Romania. Dispun dupa bunul lor plac de fonduri, de credinciosi si de absolut orice.

Nu conteaza daca monahilor/mirenilor li se incalca dreptul constitutional de a se ruga impreuna . Acesti episcopi isi inchipuie ca pot porunci sa nu se mai respecte constitutia , iar monahii sa fie tratati ca niste sclavi care trebuie doar sa aduleze orice cuvant pe care il spune episcopul. Oare ce se vor face in iad acesti episcopi cand nu vor mai avea lingusala zilnica de care au parte? Vor fi munciti din cauza ca nu mai au aceste lucruri cu care s-au obisnuit toata viata…masini scumpe, slujitori, lingai, bani multi, erezie,etc.

Cineva ne releateaza ca astazi exarhul Casian a fost intrebat daca stie textul canonului pe baza caruia parintii de la Lacul Frumos au intrerupt pomenirea. Nu a stiut si de asemenea nici nu stie continutul canonului pe baza caruia Staretul Grigorie a fost depus din staretie. Daca nu stie regulile atunci cum poate sa le aplice? Acest lucru denota faptul ca de-a lungul timpului Sfintele Canoane ale Bisericii au fost lasate de-o parte de catre ierarhi, in seminarii si facultati se impune vointa patriarului eretic daniel. Practic patriarhul daniel isi impune propria religie in interiorul Ortodoxiei din Romania. El este semizeu si toata lumea trebuie sa asculte de el. Un fel de mini-papa de Romania.Episcopii si exarhii semneza ca primarii orice hartie doar pentru ca fac ascultare de seful lor patriarhul daniel.

Probabil ca saptamana viitoare Emilian se va razbuna pe parintii de la Lacul Frumos din cauza ca a fost rusinat in fata atator credinciosi . Halal episcop ortodox!unde este iubirea duhovniceasca asemanatoare Sfintilor Parinti ? Acesti minciuno-episcopi nu au duh patristic , au doar obedienta fata de sefii lor lumesti, probabil unii dintre ei nici nu cred in Dumnezeu. Dar functia de episcop e prea confortabila… si ce sa faca la o adica? Sa renunte la functie si sa se faca mireni?sa aiba o slujba ca orice muritor de rand? e mai simplu sa fii episcop , sa ai privilegii, sa ti se inchine lumea…insa in mod sigur Hristos i-a parasit si saracii de ei sunt munciti in cugetul si constiinta lor.

Asteptam sa vedem daca episcopii apostati din Valcea vor emite in scris vreo decizie pe baza Sfintelor Canoane, a realitatii si nu pe baza unor razbunari sau pentru faptul ca au fost raniti in mandria lor de catre credinciosii care vor credinta ortodoxa si nu acest teatru ieftin promulgat de ierarhii BOR-groparii Ortodoxiei din Romania.

Comentariu saccsiv :

   Cititi va rog si:

VIDEO (27 august 2016): Monahii de la Manastirea Lacul Frumos discutand cu preotul Matei Vulcanescu

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

 

Reclame

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. alex said, on octombrie 3, 2016 at 2:36 am

  In Biserica Ortodoxa, inclusiv Biserica Ortodoxa Romana exista taine valide, au fost, sunt si vor fi. Singura problema este ca sunt foarte putini care le pot savarsi. Restu sunt circari,si mincinosi pe deasupra zicand ca mai fac parte din BOR, chiar mai rau se cred si preoti si ierarhi, care si-au vandut sufletul lor si pe al altora pentru bani.

  Apreciază

  • tanase said, on octombrie 3, 2016 at 9:20 am

   @alex faci confuzie totala între termenii „Biserica Ortodoxa”, „taine”, „valid”, „au fost”, „sunt”, „vor fi”. Biserica Ortodoxa este DOAR acolo unde nu exista erezie. Slujbele făcute DOAR de către slujitori neeretici dobandesc caracter de taina. Si DOAR aceste taine sunt sfinte si evident valide. Sper ca e clar acum.

   Apreciat de 1 persoană

   • alex said, on octombrie 3, 2016 at 4:44 pm

    Pai asta am scris si eu mai sus, cand am zis ca sunt foarte putini care le pot savarsi ma refeream la preotii anti-ecumenisti, si impotriva oricarei erezii. Iar cand am zis de circari care pretind ca sunt preoti si ierarhi chiar si patriarh ma refeream la Danut si gasca lui de aghiotanti. Nici eu nu am mai dat prin biserica de cand cu adunarea din Creta, pentru ca toti de prin Bucuresti sunt pro-danut iar din prieteni care merg la „biserica” imi zic ca sunt eu ala ratacit ca judec pe mai mari, nu am cu cine sa ma inteleg cand le explic ca nu mai exista acei „mai mari” fiind cazuti in erezie. Si ca totul sa fie complet au ajuns sa ma evite mai ceva ca pe sectari.

    Doamne ajuta! Si iertare ca nu m-am exprimat eu cum trebuie.

    Apreciază

 2. alex said, on octombrie 3, 2016 at 4:10 am

  Papa isi da arama pe fata si mai tare.

  http://ro.radiovaticana.va/news/2016/10/01/papa_francisc_georgia_catedrala_ortodox%C4%83_tbilisi_mtsheta/1262031

  RV 01 oct 2016. ”Să refacem unitatea creștinilor fără temeri”. Ultimul moment al călătoriei apostolice în Georgia a fost pentru papa Francisc vizita, sâmbătă, 1 octombrie 2016, la catedrala patriarhală ortodoxă din Mtskheta, în apropiere de Tbilisi, vechea capitală a țării. Un eveniment de mare intensitate ecumenică, pentru relațiile dintre catolici și ortodocși, marcat de vechi cântări în aramaică, în care papa Francisc și patriarhul Ilia al II-lea și-au dat îmbrățișarea fraternă. Catedrala patriarhală din Mtskheta, în care, potrivit unei tradiții, se păstrează cămașa lui Cristos și sunt consacrați toți episcopii, este centrul spiritual al Bisericii ortodoxe georgiene.
  Despre cămașa fără cusături a lui Cristos (cf In 19,23) a vorbit papa Francisc în discursul său, remarcând că aceasta reprezintă semnul ”acelei unități care vine de sus, care vine din cer și de la Tatăl, o cămașă care nu putea să fie nicidecum sfâșiată”. ”Sfânta cămașă, mister de unitate, ne îndeamnă să simțim o adâncă durere pentru dezbinările care au avut loc între creștinii de-a lungul istoriei: sunt adevărate sfâșieri aduse trupului Domnului”. Îndemnul papei Francisc a fost acela de a nu se resemna în fața dezbinărilor dintre creștini ci de ”a recompune sfâșierile, însuflețiți de un singur spirit, al fraternității creștine”.
  Papa Francisc: „Apropierea senină și plină de compasiune a Domnului este reprezentată aici, în mod particular, de semnul cămășii sfinte. Misterul tunicii ‘fără cusături, țesută dintr-o bucată, de sus până jos’ (In 19,23), a atras atenția creștinilor încă de la început. Un părinte din antichitate, sfântul Ciprian de Cartagina, a spus că în cămașa nedespărțită a lui Isus se arată acea ‘legătură de armonie, care unește nedespărțit’, acea ‘unitate care vine de sus, care vine din cer de la Tatăl, care nu putea fi sfâșiată în mod absolut’ (De catholicae Ecclesiae unitate). Cămașa sfântă, mister al unității, ne îndeamnă să simțim o mare durere pentru diviziunile care au avut loc între creștini de-a lungul istoriei: sunt adevărate sfâșieri făcute în trupul Domnului. Însă, în același timp, ‘unitatea care vine de sus’, iubirea lui Cristos, care ne-a adunat dăruindu-ne nu doar haina sa ci și însuși trupul său, ne împinge la a nu ne resemna și la a ne oferi noi înșine după exemplul său: ne stimulează la caritate sinceră și la înțelegere reciprocă, la a recompune părțile sfâșiate, animați de un spirit de fraternitate creștină limpede. Acest lucru cere un parcurs plin de răbdare, de cultivare a umilinței, dar fără frică și fără descurajare, ci mai degrabă în certitudinea plină de bucurie pe care speranța creștină ne face să o anticipăm. Ea ne îndeamnă să credem că împotrivirile pot fi însănătoșite și obstacolele îndepărtate, ne invită să nu renunțăm niciodată la ocaziile de întâlnire și de dialog, și la a păstra și îmbunătăți ceea ce există deja. Mă gândesc, de exemplu, la dialogul din Comisia Mixtă Internațională și la alte profitabile ocazii de schimb”.
  „Sfântul Ciprian”, a reluat Pontiful Roman, ”spunea că tunica lui Cristos, ‘unică, nedespărțită, dintr-o bucată, indică armonia inseparabilă a poporului nostru, a noastră, cei care suntem îmbrăcați în Cristos’. Câți au fost botezați în Cristos, spune apostolul Paul, s-au îmbrăcat în Cristos. Pentru aceasta, în ciuda limitelor noastre și dincolo de orice deosebire istorică și culturală, suntem chemați să fim ‘una în Cristos’ (Gal 3,28) și să nu punem pe primul loc dezacordurile și diviziunile dintre cei botezați, pentru că este mai mult ceea ce ne unește decât ceea ne desparte”.
  Papa Francisc: „În această catedrală patriarhală mulți frați și surori primesc Botezul, care în limba georgiană exprimă bine viața cea nouă primită în Cristos, indicând o iluminare care dă sens la tot, deoarece conduce dincolo de obscuritate. În georgiană, chiar și cuvântul educație decurge din aceiași rădăcină și pentru asta este strâns înrudit cu Botezul. Noblețea limbii trimite la a ne gândi la frumusețea unei vieți creștine care, fiind luminoasă încă de la început, se menține așa dacă rămâne în lumina binelui și respinge întunecimea răului; dacă, păstrând încrederea în propriile rădăcini, nu se cade în închideri care fac obscură viața, ci se păstrează dispoziția de a primi și a învăța, de a fi luminată de tot ceea este frumos și adevărat. Fie ca bogățiile strălucitoare ale acestui popor să fie cunoscute și apreciate; să putem mereu împărtăși, pentru îmbogățirea comună, comorile pe care Dumnezeu le dăruiește fiecăruia și să ne ajutăm reciproc să creștem în bine!”.

  Apreciază

 3. un ins dintre atâția said, on octombrie 3, 2016 at 6:42 am

  Parintii de la Lacul Frumos, cat si alti preoti/ieromonahi/monahi vor fi prigoniti pt Hristos sa ia model pe Sf Simeon Noul Teolog si pe Sf Maxim Mărturisitorul si asa sa marturiseasca pana la capăt.
  De vor fi dati afara dintr-o cetate sa meargă in alta, cum spune si Evanghelia, însă in duh smerit, nu raskolnic. Sunt vremuri ff grele. Crucea trebuie purtata si turma lui Hristos nu trebuie parasita.
  Fără smerenie cădem din Arca Ortodoxiei si potopul Noii Ere ne va inneca.

  Fericiti cei prigoniti!…(cântăm duminical la Liturghie)
  Fratilor, tineti-va de aceasta Fericire, nu o combateti, ci primiti de bunavoie Crucea mântuitoare!
  Si va rugati si pt noi, mult păcătoșii.

  Apreciat de 3 persoane

 4. Pąʍvo said, on octombrie 3, 2016 at 9:11 am

  Emilian e doar un executor. Varsanufie Gogescu (zis Caiafa) taie si spanzura la Valcea (cand nu se baga Irineu masonul sionist de la Craiova), iar toti staretii si staretele din Oltenia sunt la picioarele lor.
  Ei sunt treimea ereziarha din Oltenia !

  Apreciază

 5. Marturie auzita de cineva din Botosani 2016 said, on octombrie 3, 2016 at 9:45 am

  Marturie auzita de cineva din Botosani 2016

  Apreciază

  • alex said, on octombrie 3, 2016 at 5:01 pm

   Nu stiu de ce, dar mereu cand il aud pe acest monah, imi creste inima in mine, ma face sa fiu sigur ca asta este calea iar cei ce sunt de acord cu ereziile si cu ecumenismul sunt cazuti. Nu ma judecati de ce mai am indoieli, nu am, dar mai vin ispite mai ales ca sunt multi care ne zic noua celor anti ecumenism ca suntem beti si sa mergem la culcare, dar omul asta, puritatea cu care vorbeste, imi da tarie sa trec peste ispite.

   Apreciat de 1 persoană

 6. evtodiev said, on octombrie 3, 2016 at 10:04 am

  Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
  Unei surori pe care o mâhnește dezmățul fratelui

  Apreciază

 7. Scutaru Mihai said, on octombrie 3, 2016 at 10:40 am

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Lun 3 oct. 2016 la 2:04 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Am primit pe e-mail:Doamne ajuta!Parintele Grigorie trimite pentru publicare urgenta urmatorul articol. Incepand de maine  se asteapta masuri radicale impotriva monahilor. Multe multumiri pentru ajutor!Noutati de la Lacul Frumos – 2 Octombrie ” | |

  Apreciază

 8. Prin sinodul din Creta ecumenismul este decretat oficial in Biserica lui Hristos said, on octombrie 3, 2016 at 10:48 am

  Prin sinodul din Creta ecumenismul este decretat oficial in Biserica lui Hristos

  Apreciază

 9. Drept popor said, on octombrie 3, 2016 at 11:34 am

  mesaje de bun venit

  frumoasa primire

  frumos mesaj la secunda 44

  Drept popor

  Apreciază

  • ban said, on octombrie 3, 2016 at 2:31 pm

   Sper ca au vazut si unii pudibonzi, scarbiti de manifestatiile antiecumenism si ,,linistiti” de viclenia ierarhilor, cum trebuie sa ne manifestam: cum au facut credinciosii georgieni.

   Apreciază

 10. Tanase Mircea said, on octombrie 3, 2016 at 12:33 pm

  Sunt din Bucuresti si vreau sa va marturisesc ca am trait acum o saptamana la taina sfantului Maslu confirmarea faptului ca preotii nu mai pomenesc pe cei considerati „schismatici”. Am trecut pe pomelnic pe parinti Teodot si Ciprian si m-am trezit ca i-a sarit la pomenire.
  Sunt ordine clare sa nu mai fie pomeniti. Asta s-a intamplat la mnastirea Casin, din sectorul 1, o biserica importanta a Capitalei.
  Apoi preotul a facut ceva ce n-am crezut ca se va intmpla vreodata intr-o biserica ortodoxa: a spus oamnelior ca se pot ruga si in catedrale caatolice sau protestatnte, ca acest lucru nu e pacat, ca si ei sunt crestinii ca si noi, el personal declarand ca aflandu-se in India timp de 3 ani s-a rugat in lacas de cult catolic.
  Dar finalul a fost cutremurator: a indemnat oamanii sa mearga in moschei si sinagogi, caci e acelasi dumnezeu!!
  N-am mai rezistat si am iesit imediat din slujba. Imi pareu rau ca nu am avut taria necesara sa ii dau o replica ortodoxa.
  este teribil ce se intampla. Totul este coordonat atent si deja eu am facut un tur al bisericilor din zona de nord a sectorului 1 si totul se confirma.
  Sambata de sarbatoarea Maicii Domnului am auzit intr-o alta biserica -din interorul leaganului Sfanta Ecaterina-f apropae de manastirea Casin, pe preotul Stefan ratacind si spunanad ca nu conteaza credinta in care ne rugam Maicii Domnului-caci ea poarta rugaciunile tuturor-dand inacest sens exemplul unei credincioase neoprotestatnte pe care o cunoaste personal si a carei confirmare a fost ca a visat-o pe Maica Domnului. Cum e posibil sa nu stii ca aproape sigur respectiva se fla in inselare demonica si ca visele nu sunt nicidecum confirmari ale credintei, Sf Parinti invatand sa nu ne incredemm in ele!
  Parohia de care apartin-Baneasa este in aceeeasi situatie-preotii fiind filo-papistasi si adepti ai tradarii din Creta! in nici un caz nici unul din toti cei pomeniti nu iese din ordinele Patriarhiei.
  Parerea mea este ca sunt convinsi de actiunile luii daniel si mai ales de filozofia lui autoritarsita

  Apreciat de 1 persoană

  • Raluca said, on octombrie 3, 2016 at 10:47 pm

   Tănase Mircea,
   care este numele de familie al preotului Ștefan de la biserica leagănului Sfânta Ecaterina?

   Apreciază

  • Muritor said, on octombrie 4, 2016 at 12:34 am

   Caprele behăie mai tare acum, iar oile se despart acum de ele, căci oile oarbe şi slugarnice nu ştiu că caprele le vor duce la abatorul lupilor. Asta e cînd credinţa e oarbă şi asemănătoare cu superstiţia.
   Bine faci că scrii, însă ar fi bine să scrii numele fiecărui „preot” ecumenist şi parohia concretă din Bucureşti unde şi ce credinţă se afirmă, ecumenism sau Ortodoxie. Asta ca să vadă şi alte oi conştiente de propria credinţă şi doritoare de mîntuire unde se pot duce şi unde nu.

   Apreciază

  • calin said, on octombrie 4, 2016 at 1:43 pm

   Aici sunt doua aspecte: pe de o parte a iesit la iveala atitudinea ereticilor ecumenisti si a cripto-ecumenistilor. Pe de alta parte, este un non-sens teologic dar si logic sa doresti ca preotii, monahii sau mirenii ingraditi de erezie sa fie pomeniti de preoti sau ierarhi eretici, caci actul intreruperii comuniunii exact aceasta presupune! Insisi parintii antiecumenisti care s-au ingradit nu ar fi de acord cu aceasta practica: atunci ei de ce s-ar mai ingradi?

   Apreciază

 11. Cristiana said, on octombrie 3, 2016 at 4:31 pm

  Dorim sa precizam ca parintele Grigorie nu a fost implicat in discutiile cu Emilian de la Lacul Frumos, dansul fiind ocupat cu rugaciunile si cu spovedania. Credinciosii au fost dornici sa afle parerea dansului in legatura cu sinodul, au pus diverse intrebari pentru a afla motivele pentru care au semnat in Creta. In articolul de mai sus sunt constatarile celor care au participat la discutie, monahii nefiind implicati, in momentul respectiv fiind la rugaciune.

  Apreciat de 1 persoană

 12. sin said, on octombrie 6, 2016 at 11:57 am

  1700, Ardeal, redivivus. Toți episcopii apostați. În comuniune cu puterea de la Viena. Care-i diferența?

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: