SACCSIV – blog ortodox

Legionara ECATERINA GATA a scuipat-o pe ANA PAUKER. Drept urmare I-AU SMULS SANII cu clestele, AU VIOLAT-O, i-au bagat un fier in vagin si AU UCIS-O

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 16, 2015

   Iata ce putem citi la Ecaterina Gata – Pentru ca a scuipat-o pe Ana Pauker i-au smuls sanii cu clestele, au violat-o si omorat-o:

In anchetarea sa s-a implicat direct Ana Pauker. Ecaterina Gata incheie insa scurt interogatoriul scuipand-o pe Pauker. In 8 zile au omorat-o. Maiorul Bulz a legat-o, a batut-o bestial, i-a mutilat sanii cu clestele, a violat-o, apoi i-a bagat un fier in vagin si, intr-un final, a omorat-o. Titi nu s-a casatorit niciodata fiindca alesese inca din copilrie o alta cale: monahismul. Pr. Arsenie Boca ii daduse binecuvantare pentru intrarea in monahism de indata ce lucrurile aveau sa se limpezeasca. Numai calimpezirea nu a mai avut loc…
Fecioara cu parul blond si ochii verzi
Desi avea multi pretendenti, Titi ii refuza pentru ca alesese inca din copilrie o alta cale: monahismul. Parintele Arsenie ii daduse binecuvantare pentru intrarea in monahism de indata ce lucrurile aveau sa se limpezeasca.

Ecaterina Titi Gata s-a nascut Sibiu, in jurul anului 1924. Avea un corp cu tinuta atletica, o tinuta dreapta, parul blond, fata ovala, ochi mari si verzi. Ii placea sa imbrace o bluza alba cu model national pe piept. Urmeaza clasele primare si secundare la Sibiu, apoi se muta in Bucuresti impreuna cu mama sa si cu fratele.
La Bucuresti a inceput sa frecventeze cu regularitate din ’37 Cooperativa Legionara din strada Gutenberg. In halatul ei de gospodarie de la scoalal ucra la bufetul restaurantului legionar, sub directa ascultare a Corneliei Novac din Batalionul Comercial, la prepararea prajiturilor.
In acelasi timp intra in cetatuia „Ecaterina Teodoroiu” condusa de insasi sefa pe tara a Cetatuilor (organizatia de femei a Legiunii), Nicoleta Nicolescu.
Prigoana carlista. Manastirile transformate in inchisori

In anul 1938 Carol II-lea instaureaza dictatura regala, si porneste o adevarata vanatoare de legionari, intemnitand si asasinand zeci de lideri ai miscarii amintite dar si alti opozanti ai regimului.
In acest context se deschid o serie de lagare in cadrul unor manastiri: Tismana, Dragomirna, Suzana, Sadaclia, fie in foste unitati militare sau institutii ale statului – Vaslui, Miercurea Ciuc.
Un rol important l-a avut Patriarhul Miron Cristea, la acea data si Prim-ministru, care desfiinteaza astfel vietuirea respectivelor manastiri si opreste totodata activitatea liturgica. Astfel, parintele BOR (acelasi care inainte de 1918 spunea ca va crapa capul cu carja episcopala primului soldat regatean care va trece Carpatii pentru eliberarea Ardealului) le-a luat-o cu mult inainte comunistilor si lui Nicolae Ceausescu in desfiintarea de manastiri si prigonirea calugarilor.
Ecaterina Gata este arestata in decembrie 1938 si ajunge in lagarul de femei de la Sadaclia, din Basarabia, impreuna cu alte femei printre care si printesa Ioana Cantacuzino. Lagarul era amenajat in incinta Schitului Sadaclia; locul calugarilor fiind luat asadar de detinuti.
Intregul ansamblu era inconjurat de sarma ghimpata, paza era stricta, hrana era aproape inexistenta (ciorba de sfecla furajera) iar somnul era intrerupt constant de consemne sonore pe care santinelele le schimbau din cinci in cinci minute. Detinutele nu aveau voie sa intre in Biserica schitului.
La Sadaclia se aflau intemnitate numai fete, asupra carora regimul carlist facea presiuni constante pentru obtinerea desolidarizarii de Miscare si intrarea in organizatiile recent create de Carol al II-lea. Fetele ii respingeau insa pe anchetatori cu hotarare: „Nici o declaratie, nici un compromis”. Au fost eliberate abia in primavara anului 1940.
Trece clandestin granita de mai multe ori. Calauza incearca sa o violeze
O data cu instaurarea Statului National Legionar, revine la Bucuresti; se inscrie la facultate si a inceput organizarea cetatuilor, din a caror conducere facea parte. Dupa lovitura de stat a generalului Antonescu urmeaza o noua prigoana.
A trecut granita clandestin de 2 ori mergand la camarazii aflati in exil, dar a treia tentativa avea sa insemne si arestarea.
Atacata chiar de calauza pe care o platise sa o treaca granita si care a incercat sa o violeze, Titi s-a aparat luptandu-se cu calauza pana cand acesta a scos un cutit si a taiat-o la brat. Tipatul ei a alertat paza de frontiera si atat ea cat si agresorul au ajuns in arestul politiei.
Salvatoarea cartilor de la Biblioteca Central Universitara 

Ecaterina Gata era pasionata de istorie, motiv pentru care mergea zilnic la Biblioteca Central Universitara unde se adancea ore intregi in studiu.
In 1944, in bombardamentele germane din 24-27 august, BCU a suferit grave avarii, iar incendiul a desavarsit distrugerile. In acel moment Titi a organizat actiunea de salvare a cartilor din Biblioteca Universitatii care era in flacari.
Parintele Arsenie Boca ii da binecuvantarea pentru a intra in manastire
Sfatuitorul si duhovnicul Ecaterinei era Parintele Arsenie Boca, care in acea perioada se afla la Sambata de Sus in manastirea Brancoveanu.
Titi mergea foarte des la el consultandu-l asupra deciziilor pe care le lua in coordonarea activitatilor sale.  Desi avea multi pretendenti pentru casatorie, Titi ii refuza pentru ca alesese inca din copilarie o alta cale: monahismul, pentru care isi pastrase sufletul si trupul neintinate. Parintele Arsenie ii daduse binecuvantare pentru intrarea in monahism de indata ce lucrurile aveau sa se limpezeasca.
Framanta lutul pentru facerea chiliilor de la Vladimiresti
Titi incepea prima lucrul si termina ultima. Se purta cu fetele cu o deosebita intelegere. Cum i se parea ca una a obosit sau nu se simtea bine, venea imediat acolo. Pe cea obosita o scotea o ora, doua de la lucru, iar pentru cea care i se parea bolnava chema o doctorita, o ingrijea si o veghea personal.

In ciuda opresiunii comuniste, Titi reuseste sa organizeze cu fetele ei la manastirea Vladimiresti o tabara de munca pentru ridicarea chiliilor manastirii. In Manastirea Vladimiresti se afla Marieta Iordache – Maica Mihaela, cea care ii predase in 1942 Ecaterinei conducerea Cetatuilor.
Titi a facut parte din toate trei seriile muncind fara intrerupere, zi dupa zi. Fetele faceau caramizi framantand lutul cu picioarele, Titi incepea prima lucrul si termina ultima. Se purta cu fetele cu o deosebita intelegere. Cum i se parea ca una a obosit sau nu se simtea bine, venea imediat acolo. Pe cea obosita o scotea o ora, doua de la lucru, iar pentru cea care i se parea bolnava chema o doctorita, o ingrijea si o veghea personal.
De dimineata fetele framantau lutul apoi il turnau in forme si il rasturnau sa se usuce. In timpul slujbei de dimineata, continuau munca, spunand in gand rugaciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!” Se facea o pauza la masa de pranz cand vorbeau, glumeau, se odihneau putin si munca reincepea cu framantatul lutului si turnarea caramizilor pana la masa de seara.
Dupa masa, se adunau toate la un loc. Urmau apoi povestirile si sfaturile date de maica Mihaela si de Titi. Asa se desfasurau serile pana dupa miezul noptii.
Aresarea din 1948
In anul 1948 se pregatea sa treaca iarasi granita spre a merge in exil. De data asta a fost arestata de agenti din sala de lectura a Bibliotecii Academiei. Avea in poseta pasaportul si toate cele necesare plecarii, dar nu si-a luat poseta din sala de lectura cand a plecat.
Un biet student, crezand ca a uitat-o, a fugit dupa ea si i-a dat-o. Astfel, dovada a cazut in mana Sigurantei.
O scuipa pe Ana Pauker. Este omorata printr-o cruzime de neimaginat
Fratele a vazut in jurul gatului urme de degete. Socul asupra lui a fost atat de puternic, incat a luat-o la fuga si nu s-a mai stiut nimic de el.

Titi a fost dusa la inchisoarea Malmaison de pe Calea Plevnei. Fiind vorba de comandanta Cetatuilor, in ancheta s-a implicat direct Ana Pauker care a incercat sa o faca pe Titi sa-si tradeze cauza, promitandu-i libertatea. Ecaterina Gata a incheiat discutia cu Pauker scuipand-o.
Cu acest gest si-a grabit sfarsitul. In 8 zile au omorat-o. Ingrata sarcina a fost dusa la sfarsit de catre Vasile Bulz. Dupa ce maiorul Bulz a legat-o, a batut-o bestial, i-a mutilat sanii cu clestele, a violat-o, apoi i-a bagat un fier in vagin si, intr-un final, a omorat-o. Pe data de 9 Aprilie 1949 a fost chemat fratele ei (venit de pe front), dus intr-o celula unde se afla spanzurata Titi cu propriul ei cordon.
Fratele a vazut in jurul gatului urme de degete. Socul asupra lui a fost atat de puternic, incat a luat-o la fuga si nu s-a mai stiut nimic de el. Mama Ecaterinei a cautat-o zile in sir fara succes. Intr-un final a aflat adevarul si a incercat sa-i gaseasca trupul, mormantul. A fost inutil: Ecaterina (Titi) Gata a fost aruncata probabil intr-o groapa comuna, fie a sfarsit la crematoriu.

Sfintii inchisorilor: Pr. Ilie Lacatusu (1) ; Valeriu Gafencu (2); Elisabeta Rizea (3);Nicolae Ciolacu (4); Mircea Vulcanescu (5); Pr. Gherasim Iscu (6); Pr Ioan Negrutiu (7); Dumitru Bordeianu (8); Costache Oprisan (9); Ep. Ioan Suciu (10);Marieta Iordache (11); Monseniorul Ghika (12); Andrei Ciurunga (13); Traian Trifan (14); Cardinalul Alexandru Todea (15); Gheorghe Jimboiu (16); Monahul Pimen Barbieru (17); Spiru Blanaru (18); Ion Flueras (19); pr. Dumitru Iliescu Palanca (20); Radu Gyr (21); Vasile Militaru (22); Virgil Maxim (23); Traian Braileanu (24); Pr Evghenie Hulea (25)
   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

MARTIRIUL LEGIONAREI NICOLETA NICOLESCU – torturata, violata si apoi arsa de vie la crematoriul din Bucuresti

22 septembrie 1939: Martiriul a trei legionari. Doi impuscati si unul ars de viu in crematoriu …

Cum „isi faceau legionarii de cap” in anii 30 …

CITITI CUM II TORTURAU: Mucenicul Costantin Oprişan – cel mai schingiuit tanar de la Pitesti

Foto: evreica ANA PAUKER in revista TIME din 20 septembrie 1948 – “CEA MAI PUTERNICA FEMEIE DIN LUME”

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ios said, on august 16, 2015 at 10:25 pm

  estrada post care are si el curaj sa se ia la tranta cu astia care ne omoara

  Apreciază

 2. geo said, on august 16, 2015 at 11:04 pm

  Dumitru Bordeianu s-a nascut in 15 august, in anul 1921, in Draguseni, judetul Botosani, avand sa creasca sub si sa se bucure de obladuirea Maicii Domnului, atat in familie, cat si in cele mai intunecate incercari ale vietii. De mic simte duhul Ortodoxiei mangaindu-l si ocrotindu-i pasii spre o viata bineplacuta lui Dumnezeu.

  Urmeaza cursurile scolare in satul natal, iar liceul la Falticeni si Storojinet, cand intra in Fratiile de Cruce (1939). O data cu declansarea razboiului, cu pierderile teritoriale suferite de Romania, este mobilizat si lupta pe front, pana la Cotul Donului, fiind decorat cu medalia „Barbatie si Credinta”.

  Dar cu sine, cu dusmanii neamului si ai lui Dumnezeu avea sa dea marile batalii mai tarziu.

  „Bandit, dusman al clasei muncitoare”

  In 1946, fiind student al Facultatii de Medicina din Iasi activeaza in randurile Miscarii Legionare – „legaturi, informatii, sedinte, disciplina, pregatire, curaj”* – in cadrul Centrului Studentesc in „lupta fara compromis impotriva a tot ce-i rau”.

  Scapa de arestarile din noaptea de 14/15 mai 1948, fiind cautat de politisti acasa, nu la Iasi. Se ascunde la familia unui prieten. Arestat la 12 iunie, fiind tradat Sigurantei de un fost coleg de liceu cand se intoarce pentru a-si sustine examenele din sesiunea de vara, e dus sub amenintarea pistoalelor la Siguranta; de acolo, ajunge la Galata, apostrofat constant de a fi „bandit, dusman al clasei muncitoare” si amenintat cu moartea.Urmeaza duba pana la inchisoarea Suceava, unde comunistii declansasera (cu Turcanu, Bogdanovici si Popa Alexandru) reeducarea. Regimul celor cinci luni de ancheta facuta numai noaptea, cuprinde: foame, frig, batai si torturi pana la lesin, pedepse la izolare, confruntari pentru a declara tot si care urmareau slabirea increderii in sefi si intre detinuti.

  In urma procesului din februarie 1949, mascarada a justitiei, i se da o sentinta de condamnare la 10 ani munca silnica. Perspectiva unei lungi detentii il gaseste pe Dumitru Bordeianu hotarat sa aleaga Calea Adevarului si a Vietii marturisite in Iisus Hristos.

  Reeducarea de la Pitesti: de la rezistenta, la cadere

  In aprilie 1949 e transferat cu un lot de 80 de studenti legionari la Pitesti; acolo avea sa se declanseze reeducarea prin bataie si tortura (ai carei responsabili sunt cei indemnati la acest „experiment” chiar din Uniunea Sovietica: Nicolski, Zeller, Jianu sau Sepeanu, Dumitrescu sau Goiciu; nu studentii supusi la chinuri inimaginabile). Va sta in celula cu Costache Oprisan (aflat „in varful piramidei intelectuale romanesti”, la cei 30 de ani ai sai) 11 luni, „cele mai placute din inchisoare”, intrand impreuna in iadul demascarilor.

  Pana in vara lui 1950 Dumitru Bordeianu avea sa reziste oricaror forme de supliciu (infometare, bataie primita de la detinutii tortionari, degradarea dincolo de limita intelegerii) pana cand a cazut in plasa satanei, hotarand in forul sau interior sa nu mai rosteasca psalmi (pentru a nu risca sa fie surprins); din acel moment s-a prabusit ultima reduta a rezistentei interioare; fusese avertizat de tovarasul (din Securitate, poate chiar Nicolski) care-l anchetase: „De beton armat sa fiti, si tot o sa va muiem…”

  Fortati sa-si manance fecalele. Se leapada de Dumnezeu

  In camerele si celulele Pitestiului asista neputincios sau sufera pe propria piele: bataia pana la desfigurare, pozitia fixa – stand pe prici, cu bratele pe genunchi si cu privirea tinta inainte – suportata zi de zi, ore intregi incontinuu, demascarile scrise si publice, torturile care imbracau „cea mai degradanta forma, fiind acum administrate de noi, noua insine, devenind din victime ale opresiunii, proprii nostri calai”, defaimarea parintilor, fratilor si rudelor, turnarea camarazilor, fortarea de a-si manca propriile felcale, blasfemiile verbale sau puse in scena la adresa Mantuitorului, a Maicii Domnului, a Sfintilor.In acest sistem halucinant de brainwashing, al alegerii intre moarte, nebunie sau cedare, se produce si denigrarea si lepadarea de: Miscare, credinta, camarazi, Dumnezeu; la urma vine prabusirea.

  Din iad la Inviere

  Teroarea si tavalugul reeducarii, al torturii reluate mereu, neincrederea in oameni va dura pentru Dumitru Bordeianu 4 ani, timp in care sufletul sau ajunge sa fie posedat de o forta satanica. Are doar sansa sa nu loveasca in camarazi, „tot ceea ce s-a intamplat cu mine…. s-a referit doar la constiinta si persoana mea”. La capatul acestui rastimp, in inchisoarea Gherla are parte de gingasia camaradereasca a unui ucenic si frate intru sfintenie al lui Valeriu Gafencu, Gheorghe Jimboiu (mort la Aiud in 1963) – „de cand l-am cunoscut, traiesc cu impresia ca am stat de vorba cu ingerii”, de parinteasca grija a dr.Traian Trifan (23 de ani de detentie), fost prefect legionar, „promotor” al rezistentei mistice din inchisori (in temnita Aiudului, cand Antonescu ceruse „reabilitarea” legionarilor) – „in timpul acelor Sfinte Pasti am vazut fata luminoasa a lui Badiei Trifan aratand ca fetele marilor mistici romani”. Era ziua Invierii 1954 cand Dumitru Bordeianu, renaste si simte ca Dumnezeu nu-l parasise.

  Urmeaza detentia la Aiud (mutat in 1955), unde infrunta ultimele incercari de reeducare, cu un discurs in care vorbeste despre reeducarea de la Suceava si demascarile de la Pitesti si Gherla si incheie: „Eu nu ader la acest balci, la aceasta mascarada…!” A urmat izolarea la Celular. In vara lui 1963 e trimis cu domiciliu obligatoriu intr-un sat din Baragan, Viisoara. Eliberat, intra in temnita cea mare: tara intreaga.

  Dupa 15 ani de detentie – timp in care doar o data a avut legaturi cu familia – si domiciliul obligatoriu, in 1964 este pus in libertate, cand se casatoreste si isi incheaga o familie. Pe plan profesional nu-si poate definitiva studiile de medicina (neingaduindu-i-se de comunisti); reuseste insa sa absolve Institutul Pedagogic (1969) si Facultatea de Biologie (1972) din Bucuresti. Framantat de intelegerea propriei drame omenesti, are revelatia intelesului – pe care o poate avea „cine nu-i certat cu metafizica crestina si cu Sfintii Parinti” – citind vietile si scrierile Sfintilor Parinti, dupa sfatul unui mare teolog roman.

  Anchetat de acelasi securist ca si pr. Calciu

  Frecventeaza manastirile, avand indrumatori si prieteni de talia parintilor Cleopa si Marcu, de la Sihastria, prin care-si intareste credinta si nadejdea de izbavire. In 1979 e anchetat, de acelasi securist ca si Parintele Calciu, Grigoriu, care il ameninta ca daca nu da declaratii impotriva lui Calciu, isi va pierde serviciul; dar infrunta amenintarile cu convingerea ca nu i se mai poate smulge vreo turnatorie.
  ***

  “Eu cred nelimitat in Dumnezeu. Orice fac, gandesc si vorbesc eu raportez la Adevarul absolut care este Dumnezeu… Ceea ce este important este ca noi am fost torturati luni intregi ca sa recunoastem ce nu am facut. Punctul culminant al acestei torturi morale a fost lepadarea de Dumnezeu. Dar a ingaduit Dunezeu sa se vada adevarata fata a comunismului. Ceea ce s-a petrecut la Pitesti si Gherla, acesta a fost comunismul. Era un duh satanic in inchisoare, o forta care te apasa si te tortura…”*

  http://www.fericiticeiprigoniti.net/dumitru-bordeianu/119-dumitru-bordeianu-de-la-lepadarea-de-dumnezeu-la-inviere

  Dă clic pentru a accesa Bordeianu-Mlastina_disperarii.pdf

  Apreciază

 3. petru said, on august 16, 2015 at 11:06 pm

  Am citit despre martiriul ingrozitor al Ecaterinei Gata si Nicoletei Nicolescu in cea mai cuprinzatoare carte de acest gen pe care va sfatuiesc sa v-o achizitionati din libararii cat mai exista Martiri si marturisitori romani din secolul XX de Fabian Seiche. Eu am achizitionat-o de la libaria Sophia acum vreo doi ani, e o carte groasa, am dat vreo 35 de lei pe ea,unde sunt evocati sute de martiri in ordine alfabetica ai temnitelor comuniste

  http://www.librariasophia.ro/carti-Martiri-si-marturisitori-romani-din-secolul-XX-Inchisorile-comuniste-din-Romania-Seiche-Fabian-so-5428.html
  Dintre crimele ingrozitoare comise impotriva femeilor, din ce imi aduc aminte din carte mai e cel al Elenei Bagdad si al unei legionare care a fost aruncata de la balcon, nu-mi mai aduc aminte numele ei, poate ma ajuta cititorii acestui blog

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/22/22-septembrie-martiriul-comandantei-legionare-elena-bagdad/

  Apreciază

 4. petru said, on august 16, 2015 at 11:20 pm

  Mi-am adus aminte. E vorba de
  LUCIA GRECU

  http://foaienationala.ro/cum-au-fost-asasinate-lucia-grecu-si-nicoleta-nicolescu.html

  …O tragedie care îl zguduia si acum pe Radu, rămânându-i de-a lungul anilor întipărită în memorie, ca o imagine vie, se întâmplase la începutul anului 1939, în plină prigoană carlistă, pe vremea când întâlnirile cu fratii lui de cruce aveau loc în mare secret în pădurea Băneasa de lângă Bucuresti.
  Îsi amintea bine data: era aproape de patru si jumătate, în după amiaza zilei de duminică, 5 februarie. Tocmai restabilise legătura cu Comandamentul Legionar din prigoană si aflase că Lucia Grecu din „Cetătuile de Fete” fusese arestată de Sigurantă. Era nedumerit pentru că doar cu o săptămână înainte, o întâlnise si-i predase informatiile pe care le avea privind reorganizarea subterană, în clandestinitate, a cuiburilor si frătiilor de cruce. A fost o întâlnire scurtă, numai 5 minute, în tramvaiul 7. Trei statii, apoi ea a coborât la Mântuleasa, făcându-se nevăzută pe strada cu acelasi nume. Măsurile de precautie erau extreme. Nu observase nimic suspect. Lucia cunostea bine orasul si stia să se debaraseze de eventualii urmăritori, agenti ai Sigurantei. Era o fire precaută si sursa cea mai importantă de informatii a Comandamentului din prigoană în legăturile cu lumea legionară rămasă prin minune încă liberă. Centrul legionar Bucuresti trebuia reactivat în taină si numai aceste legături secrete depindeau de reusită, în mijlocul miilor de agenti porniti la vânătoare de legionari sau, numai de suspecti legionari!
  Începuse sa se însereze si fulgii mari de zăpadă se asterneau cu repeziciune pe caldarâm. Tocmai trecuse de imensa cladire a Postei capitalei din Calea Victoriei, si se oprise la colt, la chioscul de reviste si ziare sa cumpere „Gândirea”. Nu era întuneric încă, dar luminile orasului fuseseră aprinse de-acum si totul în jur părea cuprins de-o feerie aparte, spectaculară. Plătise 20 de lei pe revistă, îndreptându-se apoi în sus, către marele magazin „Laffayette”, aflat la intersectia cu mereu aglomerata stradă Lipscani. Zăbovise câteva clipe cu privirea în vitrinele frumos aranjate ale imensului magazin, hotărându-se să-si continue calea spre clădirea Cercului Militar unde era asteptat. Chiar în fata Prefecturii Politiei Capitalei, clădire lipită de marele magazin de care abia trecuse, auzi dintr-o dată larmă si tipete. Undeva, la etajul patru al clădirii cenusii, zgomote de geam spart, zbierete tot mai puternice si deodată, înainte de a-si da seama de ceea ce se petrece, un corp se prăbusi cu viteză pe una din ferestre. Câtiva alergară în fugă spre locul unde se prăbusise nenorocita victimă, iar multimea de pe trotuarele Caii Victoriei începu să se adune si ea în grabă către acelasi loc. Câteva femei scot tipete de groază la vederea cadavrului. Impactul fusese fatal. Corpul căzut, acum inert, răspândise în jur, pe albul imaculat al zăpezii stropi de sânge si lumea de fată, ca un semnal mistic, îsi făcu deodată cruce. Spiritele încep să se agite cu repeziciune si multimea adunată începe să urle ca turbată spre clădirea de unde chipuri în uniformă privesc ostentativ la gloata adunată, neîntelegând nici ele ceea ce se petrece:
  – Asasinilor!… Criminalilor!…
  Un spectacol oribil la care ea, multimea, asistase involuntar si care o revoltase peste măsură. N-a stiut si nici simtit când deodată, pe sus parcă, se trezise în fata corpului plin de sânge. Se trase un pas înapoi, tresărind la vederea cadavrului… Credea că visează, că totul nu este decât un vis urât, nicidecum ceea ce avea acum în fata privirilor. O recunoscu imediat: era ea, Lucia Grecu, cu ochii imobili, larg deschisi si senini, pironiti spre înaltul cerului, în imensitatea astrală, spre locul de popas etern pe tărâmul hristic unde plecase si Căpitanul cu ceilalti si unde avea să-i întâlnească… Câteva suvite de păr îi brăzdau fata angelică, iar din coltul gurii, stropi de sânge se prăvăleau încă pe piept cu repeziciune…
  Suferi un soc: parcă nu mai vedea si nu mai auzea nimic acum, îngenuncheat în fata chipului de fecioară. Doar el si ea… Se făcuse pustiu în jur si privirile-i încetosate refuzau să accepte… Mintea refuza să primească faptul întâmplat…
  Nu-si mai aducea aminte cât timp stătuse acolo, tinând în palme figura ei luminoasă. Într-un răstimp, fluiere de signal si comenzi scurte se auziră din toate părtile. Se ridicase în genunchi privind-o pentru ultima oară, ca un adio trist… Ochii ei, nu stia de ce, parcă îl implorau să nu plece… O lacrimă i se rostogoli pe obraz, ultimul ei act de viată pe lumea aceasta…
  Lacrima aceasta îl urmări pretutindeni. Într-un târziu, albit de nea, undeva în noapte, pe strada Mântuleasa, se trezi. Rătăcise pe străzi fără să stie si pasii l-au dus pe nesimtite acolo unde o văzuse pe Lucia, la ultima lor întâlnire…
  „Ca o lacrimă de sânge a căzut o stea,
  Drum de foc si biruintă, pentru Garda ta…”

  Apreciază

 5. Ionut said, on august 16, 2015 at 11:25 pm

  Dezbatere despre legantilegionară pe Realitatea. Iată prima parte. Restul pe youtube.

  Apreciază

 6. petru said, on august 16, 2015 at 11:26 pm

  ELENA BAGDAD-
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/22/22-septembrie-martiriul-comandantei-legionare-elena-bagdad/
  22 septembrie : Martiriul comandantei legionare Elena Bagdad

  La 22 septembrie 1939 Elena Bagdad, grav bolnavă în sanatoriul TBC Bârnova, suferindă de opt luni, fu smulsă din patul de suferinţă şi dusă pe şoseaua Bârnova – Iaşi şi executată. Ajunsă în acel loc, îngenunche şi ridică o rugăciune către Dumnezeu. I se dădu ordin să se întoarcă cu spatele.

  – De ce? întrebă ea.

  – Ca să vă executăm.

  Atunci toată se revoltă.

  – Cum credeţi că unei legionare îi este frică de moarte? Să mă împuşcaţi din faţă, drept în inimă. Trageţi şi să nu vă tremure mâna.

  Dar mâna jandarmului a tremurat. Cinci gloanţe nu o doborâră.

  – Ce Dumnezeu, nu sunteţi în stare să trageţi? Vreţi să vă arăt eu cum se trage?

  Plutonierul S., o brută care îi făcuse multe necazuri, luă arma şi o ucide cu trei gloanţe, stingând în pieptul ei strigătul: „Trăiască Legiunea şi Căpitanul!”.

  Ucisă mişeleşte, fu lăsată să moară pe şosea. Un pădurar o găseşte odihnindu-şi capul pe un braţ. La vederea fecioarei adormită în Domnul, se închină şi fugi. Fu îngropată noaptea, ghemuită, mai mult în picioare, la locul zis „Lotul Dumbrava”. În timpul nopţii câinii scurmară ţărâna. Dimineaţa ţăranii puseră pământ deasupra, ca să-i acopere creştetul capului. Bolnavii de la sanatoriu au numit-o „Sfânta Domnişoară prigonită”.

  Apreciază

 7. Radu Humor said, on august 16, 2015 at 11:36 pm

  Iată ce-şi permit şi acum, cu o nesimţire şi obrăznicie care sigur vor redeştepta reacţii de care se vor plânge mai apoi :
  http://webtv.realitatea.net/live
  Florin Dobrescu, Fundatia Ion Gavrila Ogoranu: „Al. Florian a facut scandal ca nu accepta sa intre in emisie la aceeasi masa rotunda cu Fl. Dobrescu. A trebuit sa parasesc platoul si sa ajung singur, intr-un studio mai mic. De aceea nu sunt acum in platou alaturi de ceilalti invitati. Ma simt ca un „dusman al poporului”, „reactionar”, „fascist”, „bandit” si „legionar” din anii 50, care nu are loc in societatea socialista multilateral dezvoltata…”

  Apreciază

 8. […] Iata comentariul fratelui geo postat la Legionara ECATERINA GATA a scuipat-o pe ANA PAUKER. Drept urmare I-AU SMULS SANII cu clestele, AU VI…: […]

  Apreciază

 9. hilohi bogdan said, on august 17, 2015 at 7:29 am

  reînvierea comunismului e ,,rana ca de moarte” a fiarei apocaliptice, care s-a vindecat, iar acuma toată lumea se minunează şi se întreabă: ,,cine se poate lupta cu fiara care a avut rană de moarte şi s-a vindecat?”

  Apreciază

 10. ozana said, on august 17, 2015 at 10:48 am

  Citisem despre Titi Gata aceasta tragica, bestiala istorie.Nici criminalii in serie nu au avut parte de asemenea atrocitati. Holocaustul romanilor se pare ca nu mai inceteaza dar nimeni nu vorbeste despre el. Mi-e scirba de tot ce se intimpla in mizerabila politica romaneasca acum si de-a lungul istoriei noastre zbuciumate. Sa fim obligati prin lege sa simtim si sa gindim cum ni se impune si asta in secolul in care traim , este inadmisibil. Radu Humor are dreptate sustinind ca vor aparea reactii si este firesc deoarece ingradirea libertatii cuvintului, negarea istoriei reale nu va face decit sa zgindare sufletele oamenilor care , chiar daca initial nu agreau miscarea legionara, ca o forma de rezistenta impotriva sistemului , vor actiona si vor simti exact invers de cum se asteapta ei. Homo homini lupus. Dar nici animalele nu se infrupta din propria specie…

  Apreciază

 11. Radu said, on august 17, 2015 at 1:55 pm

  A fost un gest de maxim curaj si demnitate cand a scuipat-o pe Pauker dar a platit scump pentru asta din pacate, comunistii erau foarte mandri si vanitosi.

  Americanii si vestici habar nu au de astea daca ar sti ceea ce s-a intamplat aici cu ai nostri in comparatie cu ce s-a intamplat cu evreii ar ramane fara cuvinte nu ar mai avea curaj sa ia apararea comunismului si socialismului.

  Apreciază

 12. geo said, on august 17, 2015 at 3:50 pm

  Despre o astfel de metoda am citit in Regii blestemati cind un Regele Edward a II-lea al Angliei ca sa nu se vada la funeralii ca a fost torturat a fost ucis cu un drug de fier inrosit in foc care i-a fost introdus prin anus in cavitatea abdominala…

  http://www.revistamagazin.ro/content/view/6368/8/

  Apreciază

 13. The Orthodox Women | said, on august 28, 2015 at 2:45 pm

  […] On 9th of April 1949 the murderers called her brother, arrived from the front, and brought him into the cell where Ecaterina was hanged with her own cord. A few days later, the mother tried to recover her body for burial, but it disappeared and never found again. Many believe that the demonically possessed atheists either threw Ecaterina’s body into a common grave or burnt in crematorium… https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/16/legionara-ecaterina-gata-a-scuipat-o-pe-ana-pauker-drept-ur… […]

  Apreciază

 14. […] august 1944 – vazatorul cu “DUHUL” << Parintele Arsenie ii daduse binecuvantare pentru intrarea in monahism de indata ce lucrurile aveau sa se limpezeasca. Framanta lutul pentru facerea chiliilor de la Vladimiresti >> Vezi aici cum AU UCIS-O  […]

  Apreciat de 1 persoană

 15. […] Maglavit-Vladimiresti-Prislop (ultimele doua cu acelasi protagonist) trimit la singura metoda garantata de a ajunge in calendar – pe “STIL” nou […]

  Apreciază

 16. Irina said, on septembrie 9, 2015 at 12:41 pm

  Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!

  Apreciază

 17. […] Legionara ECATERINA GATA a scuipat-o pe ANA PAUKER. Drept urmare I-AU SMULS SANII cu clestele, AU VI… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: