SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Predica Parintele MIHAI ANDREI ALDEA despre ALEGERI, despre CARDURI, despre SCOATEREA RELIGIEI DIN SCOLI

Posted in Manastirea Paltin, preotul Mihai Andrei Aldea by saccsiv on noiembrie 26, 2014

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on noiembrie 26, 2014 at 11:55 am

    Despre scoaterea religiei…am fost cativa oameni, care am vrut sa fim intelegatori, cand altii au spus ca nu vor, ca sunt alte culte. Noi am zis cine nu vrea ca nu e ortodox, nu vine. Am zis sa intelegem, sa nu se simta nimeni obligat. A venit altcineva sa spuna ca de ce sa faceti voi la scoala, de ce nu va duceti la biserica cand baptistii fac langa „biserica” si am explicat ca baptistii sunt secta, ca nu au biserica si ca isi tin „adunarile” in sali de teatru si treaba lor ce fac acolo, dar ca nu putem pune semnul egal dintre noi si o secta, ne pare rau…si e dreptul nostru moral si legal sa facem, daca dorim noi, ca nu are voie nimeni sa ne interzica. Vrem sa facem si vrem cu preotii nostri. Au inceput sa ne toarne minciuni ca preotii nu pot sa se bage ca supun, ceea ce le-am zis ca nu e nici pe de parte adevarat, ca ei chiar vor sa-i invete pe copii credinta.
    Am fost extrem de rezonabili si extrem de intelegatori sa stam sa vorbim si rezultatul a fost ca am fost facuti „pupatori de icoane” in biserica, primitivi, prosti si dobitoci sensibili ca nu stim noi scripturile. Eu am fost cea careia in final „i-a sarit mustarul” cum se spune in popor si am dat cateva replici extrem de dure. Am regretat faptul ca am stat la discutii si am cerut insistent sa facem religie si cine nu vrea sa depuna cerere si sa nu mai aud vorbe. De acuma nu mai vreau sa aud pe nimeni ca spune nimic sau ca mai ridica vocea. Asa mi se pare cel mai corect.
    Nu mai vorbim de presa ca au aruncat cu tot felul de pastile gen „in manualul de clasa I apar imagini cu accidentati grav ca se duc in iad daca au mintit” si in felul asta mint cu nerusinare…nu stiu de unde au luat acele imagini, ca in manual nu exista…si au presa ceva cu trimisul in iad, probabil acolo le-o place lor, pentru ca in niciun manual de religie nu scrie asa ceva, ce spun ei.
    Treaba e ca suntem efectiv terfeliti, atacati din toate partile de catre oameni, care nu au niciun Dumnezeu si care vad viata cu ochelari de cal, dar nimeni nu intreaba, nimeni nu incearca sa inteleaga lucrurile asa cum sunt ele. Ei tot motiveaza „ca asa au auzit ca e in Europa”. Nu e nimic adevarat, am vorbit cu oameni plecati in vestul Europei si au spus ca se face si cine nu vrea depune cerere si nu face nimeni scandal ca de ce.

    Apreciază

  2. aniush said, on noiembrie 26, 2014 at 12:18 pm

    Ceea ce ma mai frapeaza acum e ca am deschis facebook-ul am costatat ca circula un manifest virtual cu sustineti impozitarea cultelor, ca sunt privilegii medievale si biserica are averi nemasurate (nu stiu de unde au scos unii ca nu au niciun fel de date)…S-a gasit principalul vinovat pentru criza in care ne aflam si gaura uriasa din buget, care exista.
    Oamenii sunt atat de frustrati, incat isi descarca frustrarile in directia in care li se pare lor ca e marea problema pentru impozitele pe care le platesc…e un fel de „sa moara si capra vecinului”. E o mare masa de zombi, care vor sa prinda orice sa devoreze.
    Sa ne rugam ne dea Dumnezeu lumina mintii tuturor ca altfel prea mari sanse nu avem.

    Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 27, 2014 at 1:57 am

      Au preluat ideea de la catolicii
      La noi e o problema daca cei care au acele averi mari mici le folosesc pentru binele lor al prelatilor al episcopilor si nu p[entru ajutorarea saracilor,somerilor,studentilor si altor categorii defavorizate sau care au nevoie de spriijn.
      In cazul asta atunci merita impozitati pentur ca nu merita sa aiba pe mana asa averi daca nu fac fapte bune cu ele si ajuta societatea
      Depinde de situatie legea impozitarii ar trebui aplicata doar acolo unde se depisteaza nereguli.
      Nu e normal sa vezi prelati care au automobile de peste 50.000 de euro. Daca i-a catigat corect si cinstit sau s-a imprumutat la banca e problema lui nu e cazul aici, e problema doar daca s-a folosit de averea bisericeasca pentru confortul propriu asta se cheama abuz in serviciu si e si impotriva normelor morale ale Bisericii.

      Apreciază

  3. bogdansava21 said, on noiembrie 26, 2014 at 12:43 pm

    Joia asta conferinta istoria romanilor intre tradare si eroism

    Apreciază

  4. ORTODOXIE said, on noiembrie 26, 2014 at 1:41 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  5. EO said, on noiembrie 26, 2014 at 5:50 pm

    Frumoase vorbe si frumos suflet poate avea un asemenea om care este cu gandul la DUMNEZEU. Insa doar cu vorbe nu o sa invingem sistemul mafiot masonic care ne conduce. Rugaciunea noastra trebuie sa fie insotita si de lupta pe plan politic. Fara implicare in politica a nationalistilor crestini ce suntem noi nu o sa schimbam nimik in bine. E urgenta nevoia unui partid politic crestin ortodox. Indiferent ce ar comenta unii si altii noi romanii daca ne plangem zi de zi si nu actionam ne meritam soarta. ROMANE TREZESTE-TE OPRESTE JAFUL

    Apreciază

  6. Aurora said, on noiembrie 26, 2014 at 11:02 pm

    Extraordinara predica ! De asa preoti avem nevoie pentru trezirea turmei blege .

    Apreciază

  7. Partizanu said, on noiembrie 27, 2014 at 1:21 pm

    ALO mai usor cu PAGANINI, MOZART & … in deal la patriarhie. Asta e adevarata muzica care ne aduce la biserica. https://www.youtube.com/watch?v=XmzE-G6JLOk Nu pricesane si popi facuti la norma de SPAGOVEANU. FRATE VASILE poate sunt dur dar zi-mi si mie de ce CALUGARII DIN DEAL SUNT TUNSI si BARBERITI REGULAT?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.