SACCSIV – blog ortodox

ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (13.10.2013): Reactii la legea Wiesel Antonescu – INCHISOARE PENTRU LEGIONARI. Calendar 2014 despre Sfintii Inchisorilor din Romania – aparut in America, editat de Manastirea parintelui Serafim Rose

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on octombrie 13, 2013

“România a ajutat la salvarea a 400.000 evrei care au venit în Israel, au ajutat la construirea Israelului dar în acelaşi timp şi-au păstrat cultura şi dragostea pentru România”. “Mulţumesc poporului român, prietenia dintre popoarele noastre nu se va sfârşi şi va merge mai depare în timp şi istorie. România este o ţară prietenă şi nu vorbim doar de trecut ci şi de viitor” .

Cititi va rog mai multe in articolul:

Crinul, holcaustul si nevăstuica*. Shimon Peres sub incidenta legii lui Crin “Wiesel” Antonescu ?

   Cititi va rog si:

SHIMON PERES: „in vremuri ale nazismului, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”

Apologeticum:

Fundaţia George Manu despre proiectul de lege anti-legionar: Arestarea demnităţii

[…]

Rămâne de văzut dacă parlamentarii noştri vor dezbate în mod onest acest proiect şi dacă vor vota după cum le dictează conştiinţa, sau după cum le impun … „dictatorii“ zilelor noastre.

Vom asista la un test fără precedent al capacităţii de onestitate a aleşilor noştri, care iau în considerare să aresteze legionarismul.

Ce arestează ei de fapt prin aceasta? Ce este în fond legionarismul ? O înşiruire de denumiri cu rezonanţă istorică sau/şi o simplă exhibare de gesturi şi simboluri vizuale?

Nimic din toate acestea. Ceea ce se doreşte a fi arestat este o idee. Anume ideea legionară a demnităţii româneşti, a onestităţii, a corectitudinii şi moralităţii pe plan public. Ideea transformării omului prin dobândirea virtuţilor creştine. A prevalării interesului public asupra celui particular, atunci când acesta e egoist şi lipsit de probitate. A biruinţei spiritului de jertfă asupra materialismului. A omeniei împotriva strâmbătăţilor de orice fel.

Puneţi-le în faţa parlamentarilor o oglindă. Oare câţi dintre ei nu ar fi grabnic pregătiţi să aresteze aceste însuşiri, pentru a nu se mai simţi “deranjaţi” de ele? Cu siguranţă, foarte mulţi.

Unde le este demnitatea românească, de a nu se lăsa folosiţi drept cozi de topor spre masacrarea acestor valori româneşti, cu care ei de abia dacă au vreo atingere? Unde este un Mihail Neamţu, care să-i azvârle pe masă lui Crin Antonescu aceeaşi pungă cu 30 de arginţi pe care i-a azvârlit-o lui Ponta, pe tema Roşia Montană? Ah da, trebuie reamintită aici precizarea făcută de Crin Antonescu: a recita o poezie de Radu Gyr nu va intra sub incidenţa proiectului de lege preconizat. Încât dl. Neamţu nu are de ce să se simtă vizat, cel puţin nu personal… Rămâne de văzut cât se va simţi de vizatromânul din el sau din alţi politicieni…

Se mai doreşte interzicerea “simbolurilor legionare”. Care ar fi acestea? Garda, culoarea verde şi salutul roman? Nicidecum. Se poate foarte bine si fără ele, iar legionarismul nu-şi pierde astfel identitatea. Simbolurile legionare sunt cele din ceruri. Sunt eroii, martirii şi sfinţii acestui neam. Sunt Spiru Blănaru, Ion Gavrilă Ogoranu, George Manu, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Virgil Maxim, Părinte Justin Pârvu şi mulţi, mulţi alţii, nici nu pot fi enumeraţi cu toţii aici. Toţi aceştia au fost pildă de demnitate, eroism şi desăvârşire în sens creştin. Ei sunt simbolurile care rămân de-a pururi vii în conştiinţa românească. Pedepsirea cinstirii acestor simboluri ar însemna un gest absolut abuziv, de un cinism arbitrar. A spune că prin această interdicţie se încalcă libertatea conştiinţei şi dreptul la opinie, valori fundamentale consfinţite de orice constituţie democratică, ar suna prea palid. De fapt ar fi pur şi simplu o ticăloşie cu nimic mai prejos decât cele practicate de comunişti, comisă cu un dispreţ ce merge până la terorismul ideologic în stare pură.

Câte ceva şi despre “argumentele” acestei incriminări, aşa cum transpar ele din declaraţiile de presă pe care le cunoaştem. Ele sunt extrem de subţiri şi se referă în fond numai la cele câteva luni de guvernare legionară. Sunt acuzate “politica rasistă” şi “atrocităţile” comise împotriva evreilor.

Realitatea este că din 1941 şi până în 2013 nu există niciun legionar condamnat pentru crime împotriva evreilor. Prilejuri ar fi fost destule : după 1941, mai ales când Antonescu încă nu intrase în război şi putea să se răfuiască cu adversarii săi interni pe care i-a eliminat de la putere, apoi după 1945, odată cu preluarea puterii de către comunişti. Dar – nimic. Nu contestă nimeni cele 120 de victime evreieşti (pe lângă ceilalţi peste 800 de morţi români) din zilele aşa-zisei “rebeliuni” din ianuarie 1941. Numai că, aşa cum arată şi documentele descoperite recent, se confirmă ceea ce se spusese dintotdeauna în memorialistica legionară : autorii acestor dezordini au fost borfaşi, diversionişti sau chiar comunişti îmbrăcaţi în uniforme legionare, organizaţi de către serviciile secrete antonesciene.

Referitor la politica restrictivă dusă la adresa minorităţii evreieşti în cele câteva luni de guvernare legionară, trebuie spus că aceasta era departe de a afecta viaţa sau integritatea celor vizaţi. S-a înfiinţat chiar şi teatrul evreiesc “Baraşeum” sub ministerul patronat de Radu Gyr. Mai mult, în acel stat de scurtă durată nu au existat deţinuţi politici (torţionarii şi criminalii carlişti intrând aici într-o altă categorie).

Legionarii înşişi au privit primele lor luni de guvernare drept o perioadă provizorie, menită să facă trecerea către un stat reprezentativ pentru toţi cetăţenii României. După cum ştim, acolo nu s-a mai ajuns niciodată. Iată de ce incriminarea unui fenomen de amploarea şi dimensiunile celui legionar doar pe baza unor presupuse “fapte” (fără făptaşi) comise într-un provizorat de 4 luni de zile, şi acelea acum 73 de ani, numai a echitate si nepărtinire nu sună. Ci mai degrabă a ranchiună, îngustime extremă şi nepotolit spirit vindicativ.

Fără îndoială, statul legionar era fundamentat etnocratic, un principiu care corespundea acelui context istoric. După cel de-al Doilea Război Mondial acest principiu de organizare statală s-a mai perpetuat în câteva ţări (Spania, Portugalia), iar până în zilele noastre doar în … Israel.

[…]

Repetăm, la legionarii anului 1940 (adică un scurt fragment din istoria de peste 85 de ani a Legiunii) aflăm o concepţie în concordanţă cu spiritul acelei vremi, care nu s-a manifestat printr-o politică deliberată de teroare, de crime, de atrocităţi. Aceea da, ar fi de condamnat fără discuţie, în orice epocă s-ar petrece. Nu există însă legionari condamnaţi de vreo instanţă, fie ea şi comunistă, pentru asemenea crime. Acesta e un fapt cert şi imposibil de eludat.

[…]

Această încercare de punere a pumnului în gură nu va avea cum să izbândească pe termen lung. Chiar obligându-i la tăcere pe cei care cinstesc valorile româneşti, vor striga atunci pietrele… şi ele nu vor tăcea, până când dreptatea istorică nu va fi pusă la locul cuvenit. Indiferent câtă apă va trebui să curgă până atunci pe Dâmboviţa.

“Dumnezeu vede şi va răsplăti”.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

PANA LA 15 ANI INCHISOARE … Iata proiectul legii Elie Wiesel – Crin Antonescu depus de urgenta la Parlament. Ce inseamna „idei, conceptii sau doctrine legionare”? Dar „nationalismul extremist”?

PRIGOANA BATE LA USA: Crin Antonescu vrea INCHISOAREA pentru fapte, simboluri si organizatii cu caracter LEGIONAR. Si o vrea in procedura de urgenta in Parlament

TEATRUL BARASEUM a fost infiintat in perioada … legionarului Radu Gyr si a fost SINGURUL TEATRU EVREIESC DIN EUROPA in timpul celui de al doilea razboi mondial

Bucovina Profunda:

Bucovina profundă – Poală de cămaşă bărbătescă, Şaru Dornei, Suceava, cca 1855

Gâlceava nebunilor cu Istoria. “Liberalul” Crin Antonescu instigă la încălcarea legislaţiei internaţionale şi incită la arestarea a zeci de mii de români.

Zilele trecute Crin Antonescu, preşedintele „liberal” al PNL a făcut o declaraţie halucinantă privind modificarea de urgenţă a OUG nr. 31/2002, printr-o lege în parlament, care să interzică organizaţiile şi manifestările cu caracter legionar. Crin Antonescu a căzut într-o gravă capcană juridică întinsă abil şi perfid de consilierul său Niels Schnecker şi de către Institutul „Elie Wiesel”, condus de Alexandru Florian, fiul fostului ideolog bolşevic kominternist de orientare troţkistă şi agent de influenţă al Moscovei staliniste, Radu Florian. Cu astfel de sfătuitori rău-voitori şi prin declaraţia halucinantă făcută, Crin Antonescu se dovedeşte mai degrabă un membru fondator al clicii de orientare neo-comuniste a lui Ion Iliescu, care a deturnat prin lovitură de stat sângeroasă Revoluţia din Decembrie 1989 în favoarea Kremlinului, decât ca un urmaş al lui Ionel IC Brătianu, care a făcut România Mare.

Prin încercarea interzicerii prin lege a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar Crin Antonescu instigă la încălcarea legilor internaţionale şi la arestare a zeci de mii de români care sunt membrii a unor asociaţii sau partide inspirate de spiritualitatea creştină din perioada interbelică. Dacă legea s-ar vota în parlament, ar începe o prigoană ilegală a statului asupra cetăţenilor români asemănătoare cu cea din perioada lui Carol al II-lea, Ion Antonescu şi, mai ales, de pe vremea Anei Pauker. Propunerea legislativă făcută de Crin Antonescu şi Institutul „Elie Wiesel” încalcă dreptul internaţional şi hotărârea unei instanţe internaţionale a Aliaţilor, câştigătorii ultimului război mondial. Tribunalul de la Nurneberg, format din judecatori ai ţărilor învingatoare în cel de-al doilea război mondial (americani, ruşi, englezi, francezi), încă din perioada de instrucţie a procesului, a eliminat orice acuză (crimă de război, genocid, antisemitism, xenofobie) dorite a fi puse în seama Mişcării Legionare. „Bogatele” dosare măsluite de comuniştiau căzut rând pe rând în faţa adevarului. Împreună cu o altă mişcare de dreapta din Bulgaria, Mişcarea Legionara s-a aflat în afara oricărei acuzaţii.

[…]

Ca urmare, proiectul legislativ propus de Crin Antonescu în Parlamentul României este de fapt o instigare la încălcarea legislaţiei internaţionale, a deciziei Tribunalului de la Nurenberg, a hotărârilor legislative ale Comisiei Aliate de Control a Aliaţilor, dar şi o incitare pe plan intern, prin încălcarea drepturilor omului, la arestări ilegale în masă a zeci de mii de cetăţeni români, fapt condamnat penal de legislaţia naţională şi internaţonală. De instigarea la încălcarea legislaţiei internaţionale şi de incitarea la arestări în masă de către Crin Antonescu, preşedintele PNL, ar trebui să se ocupe urgent procurorii Parchetului General al României.

Ionuţ Ţene        

napocanews.ro          

De acelasi autor, din aceeasi sursă, alt articol pe aceeasi temă:

Crin Antonescu anunţă prigoana şi ameninţă cu puşcăria organizaţiile naţionaliste din România

În iunie anul acesta, înainte ca duhovnicul neamului să treacă la cele veşnice, părintele Iustin Pârvu a spus pe patul de moarte călugăriţelor prezente, că mai sunt 12 luni şi nu va mai fi linişte şi vor urma vremuri tulburi însoţite de prigoană asupra creştinilor români. Nu a trecut decât numai câteva luni de la prorocia stareţului de la mănăstirea Petru Vodă, că al doilea om în stat şi prezidenţiabilul Crin Antonescu, şeful Senatului României şi preşedintele PNL ameninţă organizaţiile naţionaliste din România cu prigoana şi puşcăria.

[…]

C.Z. Codreanu a fost asasinat la ordinul lui Carol al II-lea imediat după o întâlnire cu cancelarul german la cuibul acestuia din Alpii Bavarezi, când Hitler i-a dat de înţeles că nu agrează o mişcare naţionalistă creştină care nu poate fi controlată. În ianuarie 1941, Hitler i-a spus lui Antonescu că nu are încredere într-o mişcare politică de tip religios cum era M.L. şi că el ca şi conducătorul ţării ar folosi „statul ca o mitralieră” împotriva legionarilor. Ceea ce şi a făcut generalul Ion Antonescu când s-a reîntors la Bucureşti. Faptul că Mişcarea Legionară a fost desfiinţată şi membrii ei închişi în lagărele germane, mulţi alături de evrei, arată evident că aceasta nu avea nicio legătură ideologică reală cu fascismul şi nazismul.

[…]

Daniel Vla:

Dumnzeu nu ne-a părăsit. Încă mai există preoţi deosebiţi – Video

Să ne minunăm încă o dată: Părintele Iustin, un adevărat următor al lui Hristos

Părintele Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă: “Uite ce poate face părintele: pune sămânţă în ţarina unui om şi poate rodi. Eu eram novice în mănăstire când m-a primit părintele în mănăstire în 1996 şi mi-a rânduit să mă ocup de oamenii care serveau masa la trapeza mănăstirii noastre. Aveam […]

Absurzii evrei

Ce poate fi mai absurd decât să impui unui om ce păreri să aibă? Dar să impui popoarelor ce să nu gândească, ce să nu vorbească, ce să nu nege şi ce idei să nu adopte, e culmea absurdului! Asta fac evreii. Nu toţi, ci cei care îi conduc şi o mare masă de oameni, din această etnie, care îi susţin.

Să faci ce fac evreii, din toată lumea şi de la noi, trebuie să ai un tupeu exagerat, să fii nebun sau să fii îndrăcit! Cred ca toate aceste trei atribute şi mai cu seamă ultimul se potrivesc acestor oameni. Sunt îndrăciţi pentru că fac parte din sinagoga satanei şi pentru ca ei sunt sinagoga satanei! Odată cu refuzul de a-l accepta pe Mântuitorul ca Mesia, locul lui Dumnezeu în religia lor a fost luat de diavol. Mintea, inima şi apucăturile lor au devenit demonice. Ei vor sa conducă lumea. Vor să supună lumea. Vor să aibă toate bogăţiile lumii şi lumea să se închine lor.

N-ar putea face nimic din toate astea dacă nu ar exista trădători în fiecare neam. La români trădătorii abundă! Şi duşmanii crescuţi la sânul patriei, dar cu origini dubioase, sunt destui. Mă întreb din ce categorie face parte Crin Antonescu? Din trădători sau din duşmani?

După cum ştiţi Crin Antonescu a depus, cu ocazia Zilei Holocaustului, o iniţiativă legislativă prin care organizaţiile, simbolurile şi promovarea ideilor legionare vor fi interzise prin lege. Se doreşte modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii. “Inițiatorii liberali propun și reformularea unui articol din actualul act normativ, astfel încât să intre sub incidenţa legii atât fapta persoanei de a promova în public cultul persoanelor vinovate de crime de război sau crime contra umanităţii, cât şi fapta de a promova în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe.” Va fi incriminată şi minimalizarea holocaustului. În comunicatul PNL se mai menționează că la inițiativa legislativă s-a lucrat împreună cu reprezentanții Institutului pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel”.

Deci evreii din institutul Elie Wiesel. Ei interzic idei, dreptul de a te exprima liber, iţi interzic să-ţi dai cu părerea că holocaustul n-a fost chiar aşa, şi vor să îngrădească dreptul la libera asociere. Păi cine putea să aibă ceva împotriva legionarilor decât ei? Îi deranjează pornirile spre naţionalism ale românilor. Au văzut că de ceva vreme, românii au început să-şi cinsteacă sfinţii din secolul 20. Şi cum cei mai mulţi dintre ei au fost legionari, asta îi arde. Îi arde sfinţenia lor. Foştii lor duşmani acum sunt în cer. Îndrăciţii care îşi reneagă propriul Dumnezeu nu suportă să stea în preajma lor. Nu suportă nici măcar să audă vorbind despre ei. Şi încă ceva îi îngrozeşte la culme. Faptul că Mişcare Legionară s-ar putea repune pe picioare. Nu vor să mai existe o forţă care să creadă nelimitat în Dumnezeul în care ei nu cred şi în neamul românesc. Se tem că nu vor mai putea face ce vor în această ţară. Se tem că vor avea de luptat şi ei, ca şi părinţii şi bunicii lor, cu mii de viitori mucenici care să-i sfideze cu moartea lor şi care le vor încărca conştiinţele şi aşa chinuite de alte fărădelegi.

Pentru asta ei găsesc oameni ca Crin Antonescu, care nici măcar român nu ştim dacă e. După paloarea feţei şi după ochii de peşte fiert (cum spunea cineva), nu s-ar zice că e român. Şi ar fi de înţeles dacă nu e. Ne-ar fi duşman. Dar de neînteles este cum de nu ştie istoria fenomenului legionar, istoric fiind.

Până când ne va pedepsi Dumnezeu, pentru păcatele noastre, cu asuprirea jidovilor? Ajută-ne Doamne să scăpăm de păcate şi de asupritori!

Dogmatica Empirică:

Calendar 2014 despre Sfinţii Închisorilor din România – apărut în America, editat de Mănăstirea părintelui Serafim Rose

Despre nevoinţa studiului la Părinţi

In viata Sfantului Cosma al Maiumei (sarbatorit astazi), fratele adoptiv al Sf. Ioan Damaschinul, se spune ca tatal lor le-a angajat un invatat si „s-au nevoit” amandoi cu studiul. Studiul este o nevointa, adica o forma de efort ascetic

Laurentiu Dumitru:

Fericita Xenia de Sankt Peteresburg. Viaţa şi acatistul , în limba rusă

Lumina pentru candela din suflet:

Daca mor inaintea ta …

Cei ce nu se inchina la masa

Sunt unii parinti care dau o pilda rea copiilor, prin faptul ca se asaza la masa fara sa se inchine, sau cu palaria pe cap mancand fara niciun respect fata de bunatatile lui Dumnezeu, iar copiii lor fac la fel cand ajung mari, pentru ca asa au vazut la parintii lor. Asa se povesteste intr-o […]

Mare pacat este nerecunostinta

Odată, Bunul Dumnezeu a chemat toate virtuţile de pe pământ la Sine în Cer ca să le vadă şi să le dea sfaturi. Între cei chemaţi erau: adevărul, dreptatea, mila, credinţa, bunătatea… Dar tot printre aceşti invitaţi erau şi două virtuţi care nu se mai văzuseră şi nu se cunoşteau. Se apropie una de alta […]

Marius Ianus:

O vizită la Părintele Ioan de la Sihăstria Rarăului

Ortodoxie Tinerilor:

Cuvânt excepțional al Sf. Efrem Sirul despre cum se cuvine creștinilor a viețui

Santinela Ortodoxa:

În afara presei bisericeşti, celelalte canale media dezvoltă un profil greşit al pelerinului şi totodată un cadru general de război

Bacteria Amiba devoratoare de creier se extinde in SUA!

BACTERIA care ameninta omenirea! Amiba devoratoare de creier se extinde in SUA! VIDEO O bacterie aparent inofensiva a ajuns spaima americanilor dupa ce a tocat creierul a trei persoane care au consumat apa de la robinet din localitatea DeSoto Parish, …

Presedintele american Barack Obama s-a retras de urgenta in buncarul de sub Casa Alba!

Obama ar putea declara situaţia economică din SUA drept urgenţă naţională. “Ar acţiona ca un DICTATOR”   Situaţia actuală din SUA a dat naştere la teorii ale conspiraţiei, care au fost constant alimentate de declaraţiile şi acţiunile şefului statului. Potrivit …

SFANTUL MUNTE ATHOS:

Pelerinaj la Athos (10 – 15 noiembrie 2013). [Îmbarcare din Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti, Bucureşti, Giurgiu]

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Humor said, on octombrie 13, 2013 at 11:01 pm

    Întâi, sau mă rog, concomitent, să răspundă jidanii pentru cele 300.000 de victime din închisorile comuniste plus cei10.000 din munţi, ucişi ca nişte câini de către nişte fiare recrutate de criminalii din umbră Ana Pauker, Drăghicii, Teoharii Brucanii, Patapievicii şi ceilalţi “binefăcători” ai neamului românesc şi abia apoi să-mi pretindă mie să le recunosc Holocaustul lor ! :mrgreen:
    Despăgubiri pretindem şi noi, nu numai ei, apoi ne putem cere iertare reciproc !
    Deşi până la urmă calitatea umană a victimelor noastre nu poate în nici un fel a fi comparată cu ale lor!
    Nici măcar numărul, pe care ei, dintr-o şmecherie specifică vor să-l depăşească statistic ( ştiu că au omorat 310.000 şi plusează că la ei au murit 400.000, ca la poker ?!
    Noi avem nu numai cifrele exacte, dar şi numele fiecărei victime, şi tot aşa le putem afla pe ale lor !
    Să vedem câte sunt . Şi mai ales din ce cauze s-a ajuns la aceste regretabile crime !

    Apreciază

  2. abc Marin said, on octombrie 14, 2013 at 7:52 am

    Israelul a inflorit cu milioanele de metri cubi de pământ cărat cu barjele din Bărăgan , până și pământ la propriu le-am dat .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.