SACCSIV – blog ortodox

Foto: GIGI BECALI …

Posted in FOTO, GIGI BECALI by saccsiv on octombrie 13, 2013
Tagged with: , ,

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. BAD said, on octombrie 13, 2013 at 11:33 pm

  Findca a furat. Si findca are o lectie de invatat, becalii crede ca daca da bani la muntele atos si la saraci , fatarnic o spune ca face asta pentru un loc in cer. in rest e un om bun. Becalii e exemplul Institutiei Ortodoxia din Romania.

  Apreciază

   • BAD said, on octombrie 14, 2013 at 12:08 am

    Daca te referi la Ortodox ca Dreapta Credinta atunci eu asta caut. Daca te referi la Ortodoxie Institutia condusa de Patriarh nu, nu vreau. De ce adevaratii parintii ortodoxi nu se lasa de partea rea a ortodoxiei condusa de patriarh si popi? stiu… findca a lasa partea rea a ortodoxiei sau a o confrunta, duce la riscul impartirii in 2 a ortodoxiei, si asta ar insemna pierderea multor „oii” . Dar neghina de grau bun trebuie sa se aleaga. Buruiana din cartof trebuie scoasa.

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 14, 2013 at 12:10 am

    BAD

    Prietene, tu ratacesti, se vede foarte clar in acel comentariu.

    Apreciază

   • BAD said, on octombrie 14, 2013 at 12:12 am

    bine cum spui tu, eu am iesit din turma oricum, dupa mine vine ISUS sa ma caute.

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 14, 2013 at 12:13 am

    BAD

    Scrie doar aici pe tema asta, nu si la alt articol, sa nu ne imprastiem.

    Apreciază

   • Raul Basarabeanu said, on octombrie 14, 2013 at 2:35 am

    Saccsiv, nu inteleg de ce nu-i blochezi accesul! Eu nu cred ca rataceste fara stiinta ci cu stiinta si face rau voit, intentionat.

    Apreciază

   • Alexandru(Fulger) said, on octombrie 14, 2013 at 11:16 pm

    Bad

    Inca n-a venit momentul in care duhul sfant nu va mai fi in biserici si antihristul va fi la putere peste toate religile inclusiv ortodoxia. Deci nu trebuie sa credeam ca harul nu mai este in biserica , inca sunt preoti care slujesc cu adevarat lui Dumnezeu.

    Ps: Iisus se scrie cu doi de i , sper ca nu esti sectar.

    Apreciază

  • crestinul ortodox said, on octombrie 14, 2013 at 12:57 pm

   ce vorbesti ma?
   fa tu marturisire publica in fata jidanilor si a spurcatilor pt Dreapta Credinta ORTODOXA pentru SFANTA CRUCE si arunca cu piatra
   asemeni fa tu faptele bune pe care le a facut Becali si apoi poti judeca

   nu-l judeci si pe talharul asezat pe CRUCE de a Dreapta MANTUITORULUI ?
   ca si acesta a furat si a fost talhar la viata lui
   si se scrie IISUS HRISTOS lepadatule de DUMNEZEU iar pe Tricolor mai este Si CRUCEA Asezata daca nu stiai …

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on octombrie 14, 2013 at 12:58 pm

    mesaj pt „BAD „

    Apreciază

  • STOP RFID 666 said, on octombrie 14, 2013 at 1:46 pm

   BAD

   Esti ratacit rau, saracul de tine.

   Apreciază

 2. Cosmin said, on octombrie 14, 2013 at 1:00 am

  E ok sa ne cunoastem, dar trebuie sa o facem intr-un mod eficient. Sa nu ne aruncam acum cu capul inainte, furnizand informatii de contact aiurea aici pe blog.

  La ce imi foloseste mie sa intru acum in posesia datelor de contact ale lui x-ulescu, din celalalt capat de tara, numai asa de dragul entuziasmului? E cazul sa devenim vulnerabili in mod gratuit?

  Propun o schema de organizare camuflata si eficienta in acelasi timp: e important sa ne cunoastem in prima faza cei ce suntem din acelasi areal geografic, judet de exemplu.

  E foarte buna ideea fratelui Mihai cu chatul RetroShare. Acest chat se poate folosi ca mod de comunicare privata instantanee, pentru lamurierea anumitor divergente de opinie mai aprinse intre 2 utilizatori, divergente care de multe ori ies din chenarul specific crestin ortodoxiei si sunt de multe ori obositoare pentru restul cititorilor. Totusi propun ca parerile de baza sa apara in continuare ca si pana acum, pe forum, deoarece sporeste bogatia informationala a paginii. E util si pentru indexarea blogului de catre motoarele de cautare.

  Cel mai important lucru insa, este sustinerea materiala a fratelui Vasile, care a savarsit o munca titanica cu acest blog. Sa stai 10-12 ore pe zi sa lucrezi la el si sa nu ai o sustinere financiara sa si traiesti, sa-ti platesti utilitatile, e greu.

  Am aratat blogul unor colegi soft-isti, iar parearea lor a fost ca: blogul e superbazat ca si bogatie de informatie si ca accesare, dar se poate urca la un alt nivel, transformandu-l intru website sau ceva oricum mult mai optimizat. Plus ca, in calitate de website, devine distribuibil pe Facebook. Nu ar fi vorba de sume uriase, dar problema e ca nu exista nici resurse modeste macar, pentru a intretine o activitate minimala.

  Intradevar infiintarea unei asociatii sau reinfiintarea Miscarii Legionare nu e cu putinta, deoarece “solutii lumesti nu sunt”, am pierde timpul prin tribunale cu institutii gen EW, dar in schimb putem sa trezim cat mai multi prin up-grade-ul blogului din stadiul actual, la ceva mult mai avansat sau de organizat diverse conferinte in resedintele de judet si aici ma refer in toate cele 40 de judete, nu numai in 5-6 orase din tara.

  Cu o sustinere corespunzatoare, fratele Vasile s-ar putea ocupa si de asa ceva. Conferintele live au un impact deosebit asupra audientei.

  Aici isi intra in rol, faptul de a ne cunoaste cei din acelasi areal geografic (judet), care sa se ocupe de logistica organizarii de conferinte in orasul resedinta de judet, fratele Vasile sa nu aiba alta bataie de cap, decat aducerea de conferentiari in locatia respectiva.

  In acest mod de organizare neoficiala, functionam practic ca si un ONG, dar invizibil. Infiintarea unei organizatii oficiale, ne-ar expune in mod direct oponentilor, care ar putea sa ne monitorizeze mult mai atent.

  In concluzie, consider ca, un ajutor financiar lunar modic de 35-40ron, nu e o suma care sa ne saraceasca. Evident, ca exista si nevoiasi care nu isi permit nici macar atat, nu e problema. Dar, dintre cei ce avem un loc de munca, consider ca nu e mult. La cat de multi suntem dintre cei ce accesam blogul zilnic, un gest de multumire si recunostina cred ca ar fi binemeritat.

  E foarte usor de realizat un astfel de ajutor pe termen lung mai ales, deoarece suma e modica, iar numarul celor ce participa ar putea fi destul de consistent.

  Meditati la urmatorul aspect: fratele Vasile a facut singur si uneori ajutat de foarte putini, ceea ce a facut. Ganditi-va daca ar fi ajutat doar de catre 100 dintre noi, la ce s-ar putea ajunge. Ce impact ar avea si cat de multi ar mai putea a se trezeasca?

  Frate Vasile, daca consideri ca ceea ce am scris mai sus nu isi are locul pe blog, atunci nu posta comentariul meu.

  Dumnezeu sa ne intareasca!

  Apreciază

  • pr bogdan said, on octombrie 14, 2013 at 7:31 pm

   Din câte ştiu Mişcarea legionară e activă, legală şi cu agendă politică dion 2012.

   Apreciază

   • pr bogdan said, on octombrie 14, 2013 at 8:04 pm

    Apropo, „La mulţi ani!” Paraschevelor şi PAraschivilor!

    Apreciază

   • Cosmin said, on octombrie 14, 2013 at 11:17 pm

    @ pr bogdan

    O fi oare ?

    Citisem din unele scrieri ca Miscarea Legionara nu poate fi si nici nu ar fi bine sa fie reinfiintata, pentru simplu fapt ca, nu mai exista oameni de o asa inaltare spirituala cum au fost fondatorii ei.

    Evident, dupa parerea mea, asta nu inseamna sa nu luam si sa punem in aplicare anumite modele, sa incercam macar sa ne apropiem de ceea ce a fost, dar tinand cont de contextul actual.

    Personal, consider ca iesirea Romaniei din situatia actuala, este posibila doar cu o conducere formata din indivizi iubitori de Hristos, tara si popor.

    Amin.

    Apreciază

 3. pacatos said, on octombrie 14, 2013 at 2:02 am

  e foarte simplu de ce e la inchisoare: pentru ca el e singurul care borbeste si prin parlament si pe la televizor de Hristos, ortodoxie, cruce, Dumnezeu iar dracii nu suporta asa ceva

  Apreciază

 4. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 9:08 am

  DUMNEZEU VREA JERTFE CURATE !

  Nu sunt convins ca esta cazul lui Becali.
  Uzina de la Dragasani falimentata; oameni cu salarii mici si/sau neplatite. Avicola Iasi cumparata pt terenuri cu oameni neplatiti sau aruncati in strada, care au familie si copii de crescut.
  Terenurile armatei, care erau de fapt revendicate de fostii proprietari, oameni care erau mostenitori de drept si carte nu le-au putut recupera din cauza mafiei din justitie, mafie prin care Becali a devenit miliardar in euro.
  Blestemele oamenilor lasati pe drumuiri pt prosperitatea omuluik de afaceri, oameni care si-au lasat copiii singuri in tare nu se reflecta in presa, dar produc efecte.

  Singura lui afacere este ca cumpere terenuri ieftine si sa le vanda la straini: pamanturi aparate cu sange de sute de generatii de romani.

  BOGATIA SI PROSPERITATEA LUI BECALI ESTE OBTINUTA PE BAZA LEGILOR VANZATORILOR DE TARA !
  PE BAZA NEDREPTATILOR STRIGATOARE LA CER ! NEDREPTALI ‘LEGALE’ DUPA LEGILE STRAMBE DE AZI.

  Apreciază

  • Maria said, on octombrie 14, 2013 at 5:40 pm

   Romeo,
   Vorbesti ca sa nu taci !
   De unde stii tu toate acestea ? Esti sigur 100% de cele ce afirmi ?Avicola Iasi a fost si este furata de acestia de aici , care cum apuca , terenul de la Armata a fost o tranzactie corecta intre cele doua parti , la vremea respectiva , acum 20 de ani , parca ai fi tu judecatorul care l-a condamnat , oare asa o fi ?
   Becali este condamnat pentru ca vorbeste prea mult de Dumnezeu si Ortodoxie .

   Apreciază

 5. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 9:12 am

  Cel mai probabil Becali este condamnat de un tribunal masonic. Daca lucrurile stau asa nu poate fi eliberat nici de Ponta nici de Basescu.

  Sunt convins ca inainte de a fi eliberat se vor mai deschide cateva dosare de coruptie (Avicola Iasi, si altele pomenite de cateva televiziuni.) Orium s-a dat de inteles ca si nevasta ii va ajunge la puscarie, pt ca si ea a semnat dupa model Victor Piturca.

  Apreciază

 6. dante said, on octombrie 14, 2013 at 9:40 am

  @Romeo
  „…Terenurile armatei, care erau de fapt revendicate de fostii proprietari, oameni care erau mostenitori de drept si carte nu le-au putut recupera din cauza mafiei din justitie, mafie prin care Becali a devenit miliardar in euro….”
  Asa e cum spui tu, a furat de la stat, adica de la noi, dar tu nu pui decloc in balanta si lucrurile bune pe care Becali le-a facut, si aici ma refer la acele citeva sate intregi pe care le-a construit. Sau alea nu conteaza?
  Tu in locul lui ai fi dat atitia bani, eu marturisesc ca nu…!?
  Da, este judecat de oculta pentru atitudinea lui marturisitoare, nu pentru altceva, si nu e putin lucru. El a rostit in parlament numele Lui Hristos, pe cind noi, ascunsi in spatele tastaturii, ne dam mari viteji, vezi care e diferenta?
  Am mai spus si o spun in continuare, Becali va iesi cistigat spiriutual din puscarie, dealtfel de aceea a ingaduit Dumnezeu sa intre acolo.
  Tu stii pilda din evanghelie cu vamesul? E loc de pocainta pentru toata lumea, iar Hristos a venit pentru pacatosi, iar pina una alta Becali este singurul marturisitor din infamul parlament roman.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 7. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 10:34 am

  Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor şi, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Luca 19.2

  Vamesul Zaheu ne-a arata cum trebuie sa ne pocaim, atunci cand am nedreptatit pe cineva.

  La o emisiune TV au fost aratate terenurile pe care Becali le-a oferit armatei in locul celor revendicate de proprietari in Pipera. Pe acele terenuri, exista mormane de gunoaie depozitate ilegal; acele terenuri nu prezinta interes pt nici un investitor imobiliar.

  Deseori pe GSP-TV/Sport.ro/Digi Sport, Becali spune averea mea, banii mei …
  Nu am vazut vreun gest de regret, vreo minima incercare de a restitui ceva fostilor proprietari…
  DECI NU EXISATA POCAINTA. Spune doar s-a facut cu acordul ministrului apararii, al lui Emil Constantinescu si cu acordul promuluui ministru….
  Terenurile le-a luat cu acordul masonului Babiuc, pe vremea cand Radu Berceanu „concesiona” RosiaMontana lui Soros & co.

  Nedreptatea ramane nedreptate si se repara prin pocainta, prin impacarea cu cel pe care l-ai furat.
  Inca de la proorocul Isaia Dumnezeu a zis ca nu primeste jertfe din partea celor care fac pacate:

  15. Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă! Isaia 1, 15

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on octombrie 14, 2013 at 11:15 am

   Aveţi dreptate. Împărtăşesc acest punct de vedere. Mai subliniez faptul că adevărata milostenie se face într-ascuns, după litera Evangheliei. Nu în faţa camerelor de luat vederi şi pentru construirea unei imagini publice. Am văzut asta cu ochii mei şi nu oriunde, ci la Sfântul Munte Athos! Au existat şi promisiuni fără acoperire sau neonorate…
   Ceea ce contează cu adevărat este curăţia inimii, sinceritatea şi numai Dumnezeu ne cunoaşte inima şi pocăinţa noastră. Nu suntem noi judecătorii lui. Poate se va căi cu adevărat, întorcând împătrit celor căruia le-a greşit şi se va mântui. Nu ştim. Însă mai există şi posibilitatea ca Becali să fie el însuşi mason iar o asemenea făţărnicie nu este scuzabilă, nu poate fi acoperită de anumite acte de caritate.

   Apreciază

   • Maria said, on octombrie 14, 2013 at 5:49 pm

    Iacoboaie Radu,
    Uite frate de unde a inceput dreptatea , de la tine si noi nu stiam !!!
    Iata cum face omul pacate fara sa-l oblige nimeni , se da marele judecator a lui Becali , parca stie el sigur , a patruns in inima omului si stie ca tot ce a dat de pomana , a facut-o de ochii lumii pt lauda .
    Cerceteza-te pe tine mai intai , decat sa vorbesti de rau , binele facut de cineca , semenilor .

    Apreciază

 8. dante said, on octombrie 14, 2013 at 10:55 am

  Dar tu ai auzit de satele Vadu Rosca si Rast, sint doar doua dintre exemple, sau astea nu conteaza? Becali, la fel ca Zaheu a facut acel bine de care tu spui. Asta pe partea materiala, iar penitenta o face pentru curatarea sufletului sau.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 9. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 10:56 am

  >Asa e cum spui tu, a furat de la stat

  Nu a furat de la stat, PT CA ACELE TERENURI NU ERAU ALE STATULUI CI CONFISCATE DE COMUNISTI SI ADMINISTRATE DE STAT. A furat ceea ce era al oamenilor, cu ajutorul statului.

  La un jurnal de stiri de saptamana trecuta, Becali dorea executarea silita a statului, pt niste terenuri care i-au fost preluate de stat pt a se construi pasajul Pipera. Statul se angajase sa ii dea banii pe o perioada de 5 ani.

  Daca toti proprietarii reali a terenurilor din Pipera l-ar executa silit pe pt furtul din anii 90, de unde ar avea de dat atatia bani ?

  Daca oamenii aia se aduna si castiga (CUM AR FI NORMAL) la CEDO, statul roman ar trebui sa plateasca despagubiri de miliarde de euro, in contul averii lui Becali, risipita cu generozitate pe fotbalisti. Lasam la o parte evaziune fiscala, cu care s-a laudat de nenumarate ori pe televiziunile sportive.

  PS: Probabil ca in cazul in care s-aer putea proba in instanta evaziunile fiscale, spalarile de bani etc, si daca s-ar aplica legile occidentale, oamenii de fotbal ar trebui sa stea sute de ani in puscarie.

  PS2: In prioncipu, dosarul valiza si condamnare pt mita este o facatura masonica. Pe de alta parte, o valiza cu 2 milioane de dolari, folosita pt premiere inseamna de fapt o imensa evaziune fiscala, si in orice stat normal pt asta se face puscarie ani multi. Este un lucru asumat si marturisit in de nenumarate ori de dl Becali. Pt evaziune fiscala a fost condamnat si Al Capone.

  PS3: CONSIDER CA ESTE FOARTE RISCANT SA APERI UN OM CONDAMNAT PENAL SI DOVEDIT DOAR PT FAPTUL CA MARTURISESTE O CREDINTA CURAT ORTODOXA SI CA A AJUTAT BISERICA DIN AVEREA NEDREAPTA. – in conditiile in care este o pilda cu economul cel nedrept (ARGUMENT PRO BECALI).

  PS4: Problemle astea ar trebui sa le clarifice cei care au competenta in teologia morala ortodoxa (profesori la Facultate de teologie). Eu mi-am expus punctul de vedere ca nespecialist. Eu ma delimitez de Becali.
  LUMINA NU ARE PARTASIE CU INTUNERICUL, iar ele fara pocainta avem si lumina dar si intuneric.

  Apreciază

 10. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 11:12 am

  Exista o mare diferenta intre Adrian porumboiu – parton la FC VAslui si Gigi Becali- patron Steaua:

  Din cate stiu, Porumboiu nu a vandut pamant la straini, ci a facut agricutlura performanta intr-o zona secetoasa a tarii cu oameni saraci. Sunt convins, ca si Gigi Becali ar fi putut face acelasi lucru in Pipera-Ilfov, unde erau pamanturi fertile, erau precipitatii, posibilitati de irigare la eficienta mult marita.
  Trebuia dragoste de neam si tara, si dorinta de a nu vinde pamantul strainilor, pamant care nu se stie daca va mai fi recuperat vreodata.

  Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, niciodata nu a vandut pamantul tarii la straini. L-a lasat urmasilor, urmasilor sai.

  Din aceasta perspectiva Becali ESTE UN VANZATOR DE TARA: UN MODEL DE SUCCES PT VANZATORII DE TARA.

  PESTE 50 de ani o sa-mi dati dreptate, cand romanii vor avea soarta palestinielnilor care si-au vandut pe mai multi sau mai putini bani evreilor. Banii se vor duce: noii stapani vor fi proprietari cu acte in regula, improprietaritii se de bunul crestin Becali.

  Apreciază

 11. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 11:51 am

  Cartea a 3 a a Regilor

  Capitolul 21
  1. Iar după aceasta iată ce s-a mai întâmplat: Nabot Izreeliteanul avea în Izreel o vie lângă curtea lui Ahab, regele Samariei.
  2. Şi a grăit Ahab cu Nabot şi a zis: „Să-mi dai mie via ta, ca să-mi fac din ea o grădină de verdeţuri, căci e aproape de casa mea; iar în locul ei îţi voi da o vie mai bună decât aceasta, sau dacă îţi convine mai bine, îţi voi da argint cât preţuieşte ea”.
  3. Nabot însă a zis către Ahab: „Să mă ferească Dumnezeu să-ţi dau eu moştenirea părinţilor mei!”
  4. Şi a venit Ahab acasă trist şi mânios pentru cuvântul care i-l spusese Nabot Izreeliteanul, zicând: Nu-îi dau moştenirea părinţilor mei. Şi cu duhul tulburat, s-a culcat în patul său, s-a întors cu faţa la perete şi n-a mâncat.
  5. Atunci a intrat Izabela, femeia lui la el şi i-a zis: „De ce este întristat duhul tău şi nu mănânci?”
  6. Iar el a zis: „Când am vorbit cu Nabot Izreeliteanul şi i-am zis: Dă-mi via ta pe bani, sau dacă vrei, să-îi dau altă vie în locul ei, el a zis: Nu-ţi dau via mea, că este moştenirea părinţilor mei”.
  7. A zis Izabela, femeia lui: „Ce cârmuire ar mai fi în Israel, dacă tu ai face tot aşa? Scoală, mănâncă şi fii cu voie bună, că via lui Nabot Izreeliteanul ţi-o dau eu!”
  8. Apoi ea a scris scrisori în numele lui Ahab, le-a pecetluit cu inelul lui şi a trimis aceste scrisori la bătrânii şi la fruntaşii din cetatea lui Nabot, care locuiau cu el acolo.
  9. În scrisori însă ea scria aşa: „Vestiţi tuturor să postească post şi puneţi pe Nabot înaintea poporului.
  10. Şi aduceţi doi oameni netrebnici să mărturisească împotriva lui şi să spună: Ai hulit pe Dumnezeu şi pe rege; şi apoi să-l scoateţi afară şi să-l ucideţi cu pietre şi aşa să moară”.
  11. Şi au făcut bărbaţii cetăţii lui Nabot, bătrânii şi fruntaşii care locuiau cu el în cetate, aşa cum le poruncise Izabela şi cum era scris în scrisorile trimise de ea lor:
  12. Au vestit post tuturor şi au pus pe Nabot înaintea poporului.
  13. Atunci au ieşit doi oameni ticăloşi. şi au stat împotriva lui Nabot şi au mărturisit aceşti oameni răi în faţa poporului şi au zis: „Nabot a hulit pe Dumnezeu şi pe rege”. Iar ei l-au scos afară din cetate şi l-au bătut cu pietre şi a murit.
  14. Apoi au trimis la Izabela să-i spună: „Nabot a fost omorât cu pietre”.
  15. Auzind Izabela că Nabot a fost bătut eu pietre şi a murit, a zis către Ahab: „Scoală şi ia în stăpânire via lui Nabot Izreeliteanul, care n-a vrut să ţi-o vândă cu bani; că Nabot nu mai trăieşte, ci a murit!”
  16. Când a auzit Ahab că Nabot Izreeliteanul a fost ucis, şi-a rupt hainele sale, s-a îmbrăcat cu sac, şi apoi s-a sculat Ahab ca să se ducă la via lui Nabot Izreeliteanul şi să o ia în stăpânire.
  17. Atunci a fost cuvântul Domnului către Ilie Tesviteanul:
  18. „Scoală şi ieşi în întâmpinarea lui Ahab, regele lui Israel, care este în Samaria, că iată acum e la via lui Nabot, unde s-a dus ca să o ia în stăpânire,
  19. Şi spune-i: Aşa grăieşte Domnul: Ai ucis şi vrei încă să intri în moştenire? Şi să-i mai spui: Aşa zice Domnul: În locul unde au lins câinii sângele lui Nabot, acolo vor linge câinii şi sângele tău!”,
  20. Şi a zis Ahab către Ilie: „M-ai aflat, duşmanule, şi aici!” Iar el a zis: „Te-am aflat, căci te-ai încumetat să săvârşeşti fapte nelegiuite înaintea ochilor Domnului şi să-L minţi.
  21. Aşa zice Domnul: „Iată voi aduce peste tine necazuri şi te voi mătura şi voi stârpi din ai lui Ahab pe cei de parte bărbătească, fie rob, fie slobod, în Israel;
  22. Şi voi face cu casa ţa cum am făcut cu casa lui Ieroboam, fiul lui Nabat, şi cu casa lui Baeşa, fiul lui Ahia, pentru fărădelegea cu care M-ai mâniat şi ai dus pe Israel în păcat”.
  23. Asemenea şi pentru Izabela a grăit Domnul: „Câinii vor mânca pe Izabela pe zidul Izreelului.
  24. Cine va muri din ai lui Ahab în cetate, pe acela câinii îl vor mânca, iar cine va muri în câmp, pe acela păsările cerului îl vor mânca;
  25. Căci n-a fost încă nimeni ca Ahab, care să se încumete a săvârşi fapte urâte înaintea ochilor Domnului, la care l-a împins Izabela soţia sa.
  26. S-a purtat rău ca un ticălos, urmând după idoli, cum au făcut Amoreii pe care Domnul i-a izgonit de la faţa fiilor lui Israel”.
  27. Când a auzit Ahab toate cuvintele acestea, a început să plângă, şi-a rupt hainele sale, s-a îmbrăcat pesta trupul său cu sac, a postit şi a dormit în sac şi a umblat trist.
  28. Atunci a fost cuvântul Domnului către Ilie Tesviteanul, pentru Ahab, şi a zis Domnul:
  29. Vezi cum s-a smerit Ahab înaintea Mea? Fiindcă s-a smerit înaintea Mea, de aceea nu voi aduce necazurile în zilele lui, ci în zilele fiului lui voi aduce necazurile peste casa lui!

  Apreciază

  • Maria said, on octombrie 14, 2013 at 5:51 pm

   Crezi ca noi nu avem Sfanta Scriptura ?

   Apreciază

   • ion vizitiu said, on octombrie 14, 2013 at 10:17 pm

    daca n-o citesti, la ce-ti foloseste?
    daca erai una care se indeletniceste cu cititul Bibliei, ai fi tresarit de bucurie la vederea textului si nu te-ar fi deranjat. dealtfel, Romeo a postat citatul ca argument la ceea ce spune, deci nu fara rost. sanatate

    Apreciază

   • Maria said, on octombrie 14, 2013 at 10:47 pm

    ion vizitiu,
    De unde stii tu ca n-o citesc ?Crezi ca-ti foloseste la ceva sa copii versete din Biblie , sa le pui pe aici , iar in schimb sa judeci un om arestat care a facut atata bine ? iar un altul , mai judeca si binele facut in Sfantul Munte , fara sa o ceara parintii de acolo care au venit sa-l sustina pe Becali .
    Masonii nu-l suporta pe Becali , pt ca vorbeste de Ortodoxie .Prea multi au aparut pe aici asa ca din senin , sa faca vrajba ,sa judece si sa se dea mari cunoscatori .

    Apreciază

 12. dante said, on octombrie 14, 2013 at 12:52 pm

  „…PS4: Problemle astea ar trebui sa le clarifice cei care au competenta in teologia morala ortodoxa (profesori la Facultate de teologie). Eu mi-am expus punctul de vedere ca nespecialist….”
  Pai si atunci de ce mai comentezi, sau esti un teolog ortodox?
  Eu marturisesc ca nu sint, insa timpul va dovedi care dintre noi are dreptate, nu poti sti nici tu, si nici eu ce e in sufletul lui Becali. Banuiesc ca esti in stare sa accepti o pocainta, fie ea si din partea acestui latifundiar, cu toate pacatele lui si sa nu ai idei preconcepute.
  Exista o cale de mintuire pentru fiecare.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 13. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 1:33 pm

  > Pai si atunci de ce mai comentezi, sau esti un teolog ortodox?

  Nu sunt teolog ortodox; prin urmare nu am competenta pe teologie morala si nici pe drept canonic; prin urmare nu pot sa dau verdicte in cunostinta de cauza.

  Din pilda lui Zaheu se vede insa clar ca dl Becali trebuie sa ajunga la o intelegere cu mostenitorii in drept. (POATE EL SA DEA IMPATRIT ZECILE DE MILIOANE DE DOLARE OBTINUTE DE LA ENGLEZI SI GERMANI ?)

  Si ce te faci daca asemenea lui Nabot acestia vor spune: “Să mă ferească Dumnezeu să-ţi dau eu moştenirea părinţilor mei!” – cu acoperire 100% in Sf Scriptura.

  Este si situatia celor de la Rosia Montana – putini – care nu au acceptat nici un pret ca sa-si vanda pamanturile; – se pune problema sa fie expropiati.

  DACA ESTI DE ACORD CU CEEA CE A FACUT BECALI, pt ca a construit cateva case pt sinistrati, VA TREBUI SA FII DE ACORD SI CU CEI DE LA RMGC, care au contruit case pt cei care si-au vandut pamanturile si ii alunga pe cai care nu si le-au vandut.
  Va trebui sa fii de acord cu distrugere unei biserici si a unui cimitirt, si cu un precedet care va fi tot timpul invocat de viitorii concesionari ai resurselor Romaniei.

  PS Ieri am fost la manifestatia din Bucuresti contra proiectului Rosia Montana.

  Apreciază

  • pcmouse said, on octombrie 14, 2013 at 3:25 pm

   cati crestini din parlament au marturisit public credinta orotodoxa?cati crestini din parlament au afisat crucea in public fara sa se rusineze?cati crestini au marturisit pe HRISTOS in public pe cati ii vezi?cati crestini marturisesc in public impotriva poponarilor si a sectantilor?asa cum face becali sau ortodocsi din rusia?

   Apreciază

 14. Romeo said, on octombrie 14, 2013 at 3:18 pm

  La evrei este interzis sa vinzi pamantul unor neevrei. In caz contrar comunitatea te sanctioneaza aspru. Desi detii pamantul in nume personal, nu ai voie sa faci ce vrei cu el.

  Toate pamnturile cumparate de evrei sunt ale comunitatii pe vecie !

  Evreii au cumparat tiomp de 100 de ani foarte mult pamant de la palestinieni, dar invers nu s-a vandut nimic.
  Pana cand Artafat a dat pedeapsa cu moarte pt orice palestian va vinde la evrei.

  Pamantul nu e o marfa ci un mijloc de trai, care trebuie lasat urmasilor asa cum l-ai primit.

  PS: Cel care a murit vrand sa faca o „Romanie Sfanta ca soarele sus pe cer”, nu a fi vandut niciodataq pamant stiind ca va fi intrainat totdeodata pentru totdeauna din patrimoniul poporului roman !

  Gigi Becali a creeat prototipul omului de „afaceri de succes” care cumpara „pamant ieftin” si il „vinde scump” intrand astfel in topul milionarilor.

  Va raspunde in fata lui Dumnezeu, pt ca in jurul Bucurestiului, taranii nu mai au pamant si nici servicii. Dupa ce va trece generatia pensionarile, care mai da copiilor un minim de bani de subzistenta, acestia si urmasii lor vora ramane definitiv muritori de foame. Isi vor vinde sufletele ca Esau, pt un blid de linte. Atunci va vi marea apostazie…

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on octombrie 15, 2013 at 12:47 am

   „fatarnice scoate-ti BARNA din ochiul tau si apoi sa arati paiul din ochiul fratelui tau ”
   si tot veni vorba de pamintul romanesc …stiai ca mai mult de jumatate pamintul acestei Tari este vandut jidanilor ?
   aici nu ai nimic de obiectat ?
   stii sa ne dai exemplu pe evrei dar de romanii care au vandut pamintul la jidani si de mafia jidano masonica care pune gheara pe sate intregi din Ardeal nu ai nimic de zis ?
   probabil ca nu …
   de , corb la corb nu si scoate ochii

   Apreciază

 15. dante said, on octombrie 14, 2013 at 4:56 pm

  Mda… am inteles, la tine credinta se evalueaza in functie de cit pamint ai vindut sau nu.

  Apreciază

 16. ORTODOX said, on octombrie 14, 2013 at 5:22 pm

  E minunat acest om!:) Dumnezeu sa-l mantuiasca pentru faptele sale mari, pentru credinta si curajul sau !

  Apreciază

 17. gerica64 said, on octombrie 14, 2013 at 11:17 pm

  Imaginile sunt graitoare, omul asta chiar daca a gresit in viata este pe drumul cel bun.Sa vedem partea cea buna de ce cautam numai greselile ?Pana acum este singurul care a dat foarte mult pentru saraci pentru manastatiri pentru biserici pentru bolnavi fara speranta ,pentru sinistrati.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: