SACCSIV – blog ortodox

Foto: NOUA CRUCE DE PE PIEPTUL PAPEI FRANCISC I. Nu e Hristos rastignit, ci un pastor printre oi …

Posted in papa Francisc I by saccsiv on iunie 25, 2013

   Am primit de la un cititor articolul Kaifas Bergoglio postrado ¿ante la Cruz… cuál Cruz? de unde preiau doua fotografii:

foto-oficial-bergoglio

ccruz-osiris

   Autorul vede o asemanare intre imaginea de pe cruce si un faraon mort si dintre pasarea de sus si o alta simbolistica egipteana.

   Am cautat pe internet si am gasit articolul Pope Francis… and the new Papal Pectoral Cross, al carui autor insa e dat pe spate de noul papa ce merge pe „calea iubirii”. Iata si o imagine mai buna:

popescross

   Autorul celui de al doilea articol explica imaginea ca fiind cea a unui pastor printre oi. Si are dreptate, asta vad si eu. DE CE INSA ACEASTA REPREZENTARE?

   Mi-e din ce in ce mai clar ca Papa Francisc I este viitorul profet din Apocalipsa, precum ne avertizeaza si unele profetii. Un papa al „iubirii”, evident … Pastorul de pe acea cruce il reprezinta oare pe Hristos? Multi se pot minti ca da, insa crucifixul e crucifix, ca de aia ii si spune astfel. El musai trebuie sa il reprezinta pe Hristos rastignit, nu inovatii. De ce i s-a parut mai buna imaginea pastorului decat crucificarea? Nu cumva pentru ca si astfel sa inceapa a pregati terenul antihristului, facatorul de pace si cel cu discursuri iubiriste?   

   Cititi va rog si:

PAPA FRANCISC I (viitorul profet mincinos din Apocalipsa?) a sarbatorit HANUKA in 2012 alaturi de evreii din Buenos Aires

74 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. lucianpetru said, on iunie 25, 2013 at 8:19 pm

  Reprezentarea Mântuitorului Iisus Hristos sub această formă a unui tânăr cu un miel pe umeri( și este o motivare iconografică a palliumului ) este una din cele mai vechi imagini iconografice creștine – se află reprezentată pe un perete care se află undeva în spațiul situat în catacombele de sub Roma și aparține sfârșitului sec. I d.Hr. / și primei perioade a sec.II d.Hr. dar mai este reprezentată și pe o piatră de mici dimensiuni( o gemă) situată în proximitatea ca perioadă temporală cu prima reprezentare din catacombele Romei.
  De ce se află însă pe Cruce o astfel de reprezentare a Mântuitorului alta decât crucificat nu pot decât să mă hazardez ceea ce nu este creștinesc, deoarece cuvântul meu ar fi dincolo de ” da sau nu”.

  Apreciază

  • Mălin said, on iunie 26, 2013 at 2:48 am

   Reprezentarea Mantuitorului Hristos, despre care vorbesti (cu un miel pe umeri) poate fi facuta doar in icoane, fresca din biserici etc dar in nici un caz pe Sfanta Cruce.
   Pe Sfanta Cruce Mantuitorul trebuie intotdeauna reprezentat ca fiind Rastignit, ceea ce evidentiaza Jerfa Sa.
   Mantuitorul a venit ca sa rascumpere prin Jertfa Sa de pe Cruce neamul omenesc din intuneric si din umbra mortii. Fara Jertfa Mantuitorului de pe Sfanta Cruce nu putem vorbi despre crestinism, la fel cum nu putem vorbi despre crestinism fara Invierea Sa din morti !

   Apreciat de 1 persoană

   • Vranceanu said, on iunie 27, 2013 at 12:23 am

    As vrea sa mai remarc doua lucruri:
    1) Nu stiu daca in vechea reprezentare crestina a bunului Pastor, cu oaia pe umeri, el tine mainile incrucisate ca in reprezentarea de fata, sau nu. Aceasta de aici intr-adevar duce cu gandul la faraonii egipteni.
    2) Nu vad ca personajul dce aici, cu oaia pe umeri, sa aiba aura in jurul capului !! Daca ar fi vorba despre Iisus, ar fi trebuit reprezentat neaparat cu aura.

    Apreciază

  • Vranceanu said, on iunie 27, 2013 at 12:18 am

   Asa este, reprezentarea „bunului Pastor” este o imagine crestina veche, dar nu merge pus pe cruce decat Mantuitorul rastignit, cred.

   Apreciază

  • Irina said, on iunie 27, 2013 at 10:46 pm

   Da dar Sfintii Parinti au combatut acest fel de reprezentare a Mantuitorului, deci nu este o reprezentare canonica.

   Apreciază

  • Scurtu Sorin said, on iunie 3, 2019 at 2:07 pm

   Dar nu are nici un miel pe umeri , are brațele încrucișate având două obiecte simbolice în mâini , simboluri ce se găsesc pe mormintele faraonilor !

   Apreciază

 2. Aurora said, on iunie 25, 2013 at 8:22 pm

  Mi se pare o blasfemie. Nu avea voie sa reprezinte pe altcineva pe Sfanta Cruce, decat pe Mantuitorul rastignit, dar acest personaj mi se pare unul obscur, un cioban fara nimic harismatic, nu-mi place portul lui si nici pozitia mainilor incrucisate stanga peste dreapta. Nu e lucru curat ! Si eu cred ca acest papa este profetul mincinos.

  Apreciază

  • ionut ignat said, on iunie 26, 2013 at 8:35 am

   acest bergolio poarta la gat crucea in batjocura la fel cum o poarta si rapperii si roacherii din videoclipurile de la Mtv. ca si acei „artisti”, mama de la roma nu poarta Crucea Lui Hristos din evlavie, ci IN BATJOCURA. iar ca bataia de joc sa fie mai mare L-a schimbat pe Hristos cu un oarecare „pastor de oi” (sa fie oare spurcatul antihrist?) si cu timpul sa lumea sa uite de Mantuitorul, acceptand ca salvator de „oi ratacite” pe spurcatul. crucea de la gat este doar un simulacru de Sfanta Cruce, mai pastreaza doar forma, caci ereticul nu mai are nevoie de Jertfa de pe Cruce, ci numai de a insela massele indepartate de Hristos. cu timpul nu va mai fi o cruce la gatul lui ci probabil o stea cu sase sau cinci colturi sau poate un triunghi.

   Apreciază

  • Maria said, on iunie 26, 2013 at 4:25 pm

   Este o blasfemie cat se poate de grosolana , pentru ca acest desen nu-l reprezinta pe Mantuitorul , care nu poate fi inlocuit cu nimic , fiind vorba de Sfanta Cruce .
   Sfanta Cruce , nu ar fi Sfanta , fara ca Mantuitorul se se fi jertfit pe ea .
   Nimic nu poate fi reprezentat pe Sfanta Cruce , decat Mantuitorul rastignit .
   Catolici ,antihristi , defaimatori ai lui Dumnezeu si rataciti .

   Apreciază

 3. eliza75georgiana said, on iunie 25, 2013 at 10:09 pm

  pana si catolicii spanioli sunt speriati…
  Vaya!!!! no estaba tan errado en la apreciación de que la “cruz” de “Bergo” tiene íntima relación con lo oculto, sobretodo con la secta infame de la OTO, a la cual perteneció el infame cardenal Rampolla del Tíndaro, y el satanista británico del MI-6 Aleister Crowley.
  Una imagen habla más que mil palabras: http://centinela66.files.wordpress.com/2011/07/oto_lamen.gif

  Apreciază

  • lucianpetru said, on iunie 25, 2013 at 10:25 pm

   Te rog fă și traducerea spaniola mea este mai mult decât slabă pentru a înțelege postarea în lb. spaniolă

   Apreciază

  • Alexandrina said, on iunie 26, 2013 at 9:10 am

   Hopa! (Vai) Eu nu am gresit atât de mult in a considera că „crucea” de „Bergo” este strâns legată de ocult, mai ales cu infamul cult OTO, care a aparținut Cardinalului infam Rampolla de Tyndareus, si cu britanicul satanist MI-6 Aleister Crowley .
   O imagine spune o mie de cuvinte:

   Apreciază

   • Alexandrina said, on iunie 26, 2013 at 9:37 am

    E o blasfemie sa porti asa simboluri pagane, satanice si care in final au legatura cu masoneria si e absolut revoltator cum acest lup deghizat in piei de oaie se foloseste de crestinism pentru a indeplinii scopul suprem al raului. Cat tupeu sa ai (mai ales ca papa) sa vii sa porti o astfel de cruce care nu are nimic de a face cu simbolul Crestinismului si cu jertfa Mantuitorului pentru noi toti. Unde este Iisus pe cruce? EL este esenta crucifixului pana la urma si fara el crucea e doar un obiect de tortura fara semnificatie, EL a sfintit crucea.
    Eu cred ca nu mai e nici o indoiala cui slujeste acest om.
    Trebuie doar sa urmarim ce mai face, sunt sigura ca vor mai fi si alte grozavii

    Apreciază

 4. Alexandru said, on iunie 25, 2013 at 10:29 pm

  Crucea fara rastignire nu mai are semnficatia crestinatatii, a jertfei euharistice a Mantuitorului Hristos, practic nu mai este crucea crestineasca. eu asa as interpreta. poate fi asa sau nu poate fi. cineva mai limpede poate face o diferenta mai clara decat mine. oricum, reprezentarea este inovativa pentru traditia crestina. si nu putem face comparatia cu perioada crestinismului din catacombe cand dogmatica nu se intarise (pana la Sfintele Sinoade). atunci, putinii crestini isi fereau apartenenta la crestinism in fata publicului pagan si potrivnic, tocmai pentru ca rolul lor, in acele vremuri, era de a inchega invatatura crestina si de a o transmite mai departe eliberata de tensiunile si impotrivirile exterioare, pana la deplina maturizare. acum nu mai este nevoie de valul aluziei la Bunul Pastor, Crestinismul este la vedere, nu se mai fac aluzii in felul asta si la nivelul asta.
  oricum, vor fi interesant de urmarit manifestarile acestui papa. dar cred ca va/vor sti sa mascheze intentiile lor reale de desacralizare prin reducerea la aluzii. acum, crestinul adevarat (si in special un arhiereu) nu mai face aluzii pentru ca el deja este cunoscut ca slujitor al lui Hristos, decat doar daca de fapt, aceasta aluzie inseamna lepadarea de Hristos, sau chiar si mai mult de atat, „inlocuirea” Lui cu… unul fals.
  eu merg pe invatatura duhovnicilor nostri care prin Duhul Sfant fac cernerea.
  dar pana una alta, pot sa ratecesc mult pe seama speculatiilor facute din nepricepere (am scris prea mult).. ca e sau nu profetul mincinos e important ca si perioada in care ne aflam, insa daca nu suntem siguri de unele lucruri, cel putin (si nu-i putin lucru) un lucru sigur il stim… este capul ereziei papistase – pana la acceptarea adevarurilor dogmatice ortodoxe.

  Apreciază

 5. Neddih said, on iunie 25, 2013 at 10:43 pm

  Izbitoare asemanare intre cioban si faraon. Pusa in contextul abaterii bisericii catolice de la adevar, dovada multele greseli enorme ce le cunoastem din istorie, mi se pare destul de potrivit ca reprezentare a bisericii apusene.

  De la ucideri in masa la prelati homosexuali, sa ma ierte Dumnezeu…. nu stiu de ce nu este inca unanim acceptata si recunoscuta falsitatea bisericii catolice.

  Critic institutia, nu oamenii si credinciosii. Sunt sigur ca sunt si credinciosi adevarati, dar pe aceia ii vede Dumnezeu si le raspunde ‘ dupa credinta ‘. Si dupa credinta, esti adus la adevar.

  Apreciază

 6. Viorel said, on iunie 25, 2013 at 10:54 pm

  blana ciobanului de pe umarul drep seamana cu un cap de lup daca va uitati atent.

  Apreciază

 7. dante said, on iunie 25, 2013 at 11:19 pm

  Nu orice cruce e Sfinta cruce, amintiti-va de cele 3 cruci de pe Golgota. Pe linga faptul ca catolicii nu mai au dreapta credinta, cred insa ca acest papa deja vrea sa sparga multe „canoane”, iar aceasta cruce, daca nu e un trucaj, este o mare blasfemie la adresa crestinismului, care imi aduce aminte si de crucea intoarsa care este sculptata in scaunul papal.
  Nivelarea religiilor se face etapizat, cautindu-se puncte convergente care sa smintesca pe cit mai multi. Noi ca ortodocsi nu ar trebui sa ne simtim amenintati de un papa eretic, dar trebuie sa fim cu ochii pe pastorii nostri, ca nu cumva intr-o buna zi sa ne trezim si noi cu ei atirnindu-le la git diverse cruci cu te miri ce…

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • a said, on iunie 26, 2013 at 3:50 pm

   A-propos de crucea intoarsa, chiar fiind ea a Sf. Petru, e firesc sa o cinstim noi crestinii? Adica noi cinstim crucea Sf. Petru, sau crucea lui Cristos? De ce papistasii cinstesc aceasta cruce, si nu pe cea a lui Cristos? E ca si cum m-as apuca sa cinstesc o piatra sau o sabie cu care a fost ucis vre-un mucenic. Eu asta apreciez in crestinism, ca nu e plin de simboluri de toate felurile intelese doar de niste „initiati” ci avem un singur simbol, care si acesta este de fapt un lucru cat se poate de concret: crucea.

   Apreciază

  • Irina said, on iulie 1, 2013 at 11:58 am

   Pai normal ca papa isi permite astfel de tampenii, pt ca el se crede loctuitorul lui Hristos pe pamant. Mai mult el isi revendica dreptul de a aduce modifica in Sf Scriptura. In acest caz va aduceti aminte de faptul ca vor sa scoata din Sf Scriptura pasajele care ii incrimineaza pe evrei de rastignirea lui Hristos. CE sa mai papa se cred Dumnezeu pe pamant.

   Apreciază

   • V said, on februarie 3, 2022 at 8:59 pm

    Problema este alta , nici el nu știe ce face și ce poarta ;cei care sunt pe lîngă el îi fac tot felul de vrăji, de poarta chestiile astea și nu numai …..,Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce de lemn , nu cu tot felul de alte prostii ca vrea …… ,pe alte cruci sunt și alte …,un pahar de vin…ce am văzut…. ,

    Apreciază

 8. Alexandru(Fulger) said, on iunie 25, 2013 at 11:40 pm

  Mare nesimtire fata de papa si o mare blasfemie si pentru ortodocsi si catolici. Ar trebui sa faca scandal catolici , chiar asa au ajuns sa poarte tot felul de prosti care nu au nici o legatura cu crestinismul , maine poimaine il vezi cu ,,hello kitty” la piept.

  Apreciază

 9. mircea.v said, on iunie 26, 2013 at 12:39 am

  Pai din poza se deduce ca ar reprezenta:
  pasare rapitoare care ataca in picaj o oaie dusa pe umeri de cioban.

  Nimic in legatura cu rastignirea Domnului Iisus Hristos pe Cruce.
  Oricum, toti papii de dupa 1054 sant cei mai mari eretici al lumii.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iunie 26, 2013 at 1:22 pm

   Crucea este purtata batjocura
   Nu este Jerffa Mantuitorului pe CRUCE
   de ce poarta astfel Crucea pentru ca sa nu deranjeze dracii si pe antihristul care cu viclenie fatisa lucreaza prin profetul mincinos de a minti si ademeni spre iadul vesnic pe cei care il cred si i se inchina ;
   cititi pe Sfantul Nifon cand dracii marturisesc ca le este frica si nu pot a privi spre Sfanta Cruce pentru ca-i arde focul ce vine de la „rastignitul de pe Cruce ”
   prin acest semn se arata cum spurcatii de masoni prin profetul mincinos bagat la inaintare lucreaza voit pentru a scoate Jertfa Mantuitorului de pe Sfanta Cruce prin ceea ce arata dar si de pe Masa Sfantului Altar AL ORTODOXIEI , PRIN ierarhiI ortodocsi ce se inchina si se vor inchina acestuia , profetul mincinos
   HARUL SFANT SE VA LUA DE LA „pastorii” CE SE VOR INCHINA PROFETULUI MINCINOS
   caci nu are nicio treaba LUMINA cu intunericul ,
   iar intunericul nu va inghiti LUMINA
   amin!

   Apreciază

  • a said, on iunie 26, 2013 at 4:00 pm

   nu are nici o legatura cu crestinismul ortodox, citeste atent articolul. Este vb despre o secta iudaica ultraortodoxa, Satmat Hasidic, asa ceva.

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iunie 27, 2013 at 2:15 pm

    si ce am zis …
    Crucea este purtata in batjocura , sub masca mincinoasa este adusa batjocura CRUCII ,
    ca acest semn ar fi CRUCE dar este batjocura …
    Sa ia aminte ierahii ortodocsi care se vor duce sa se plece in fata acestui eretic mai grozav decat arie ca batjocura asemeni aduc SFINTEI CRUCI si Bisericii lui HRISTOS … si cu foc vor fi de aici de pe pamint mistuiti ca s-au plecat si inchinat spurcaciunii ce se vrea intronata cat mai curand …
    INSA …
    Din Rasarit ORTODOXIA VA STRALUCI
    si Neamurile Toate
    In Lumina cea din ADEVAR
    vor veni
    „Eu Sunt calea , Adevarul si Viata ” asa ne spune Mantuitorul ,
    Domnul IISUS HRISTOS
    Amin!

    Apreciat de 1 persoană

 10. minionita said, on iunie 26, 2013 at 5:32 pm

  Oricum, nu e prima inovatie catolica. Ioan Paul al II lea avea de multe ori pe spatarul scaunului crucea intoarsa invers iar pe toiag crucifixul cu bratele lasate in jos.

  Apreciază

 11. N Lae said, on iunie 26, 2013 at 6:48 pm

  Dupa mine pontificul transmite tuturor un mesaj. Să ne închinăm lui Hristos cel Viu, nu răstignit, pentru ca rugile să ne fie auzite/ Să revenim la credința primordială a primilor creștini, la cedințape care o avea Iisus și primii lui ucenici. Atunci viața terestră va rveni în albia ei. Erorile din ultimii 2000 ani trebuie corectate,CERCETÎND SCPTURILE. Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze pentru a afla avevărul care ne va face liberi

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 26, 2013 at 7:18 pm

   N Lae

   Tu cu adevarat vei fi un adept al noii religii si il vei primi cu bratele deschise pe antihrist …

   Apreciază

   • STOP RFID 666 said, on iunie 26, 2013 at 8:45 pm

    E un sectar spalat pe creier de vre-un pastor harismatic.

    Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iunie 27, 2013 at 2:21 pm

   sa te lumineze pe tine DUMNEZEU , cel ce te inchini fara sa stii la mamona
   ca sa vezi ADEVARUL si sa numai umbli in intuneric …
   caci nu are nicio treaba Lumina cu intunericul
   iar intunericul nu va inghiti LUMINA ,

   Amin!

   Apreciază

  • Irina said, on iulie 1, 2013 at 12:15 pm

   N Lae, tocmai ca in primele veacuri Cucea era cinstita si purtata de crestini si chiar isi insemnau trupurile cu Sf Cruce asa cum facem si noi azi, si era considerata ca si azi arma impotriva diavolului. De ce? Pt ca prin Cruce Hristos a biruit puterea Satanei, si de aceea Sf Cruce ii aduce si-i va aduce mereu aminte de faptul ca Mantuitorul i-a sfarmat capul si Imparatia prin jertfa Sa. Intereseaza-te si vezi ca in toate catacombele unde se adunau crestinii primelor veacuri Sf Cruce era pusa la loc de cinste. Si insusi Sf Ap Pavel spune ca pt cei ce pier cuvantul Cruce este nebunie, dar pt cei ce se mantuiesc este puterea lui Dumnezeu, si tot el spune ca se lauda numai in Crucea Domnului. Si apoi si pt noi Sf Cruce este binefacatoare prin faptul ca ne aduce pururi in minte Dragostea si Jertfa Mantuitorului nostru Iisus Hristos, pt ca prin toate simturile trebuie sa-L simtim pe Dumnezeu, de aceea si pt ochi simbolurile vizuale sunt necesare pt a intari credinta, asa cum un obiect de la cineva drag iti aduce aminte de aceea persoana draga, tot asa si Sf Cruce si Icoanele au menirea de a ne aduce aminte de Mantuitorul , de Maica Domnului si de Sfinti, ba mai mult aceste obiecte sfintite lucreaza prin harul Lui Dumnezeu si prin rugaciunile celor reprezentati pe ele.

   Apreciază

  • helllenna said, on iulie 29, 2021 at 12:44 pm

   După mine domnul Pontific, să nu ne transmită altceva.. Unirea tuturor religiilor, la o singură religie 😡 si aparitia acelui NENOROCIT DE SARSAILĂ

   Apreciază

 12. N Lae said, on iunie 26, 2013 at 6:51 pm

  Dupa mine pontificul transmite tuturor un mesaj. Să ne închinăm lui Hristos cel Viu, nu răstignit, pentru ca rugile să ne fie auzite/ Să revenim la credința primilor creștini, la credința pe care o avea Iisus și primii lui ucenici. Atunci viața terestră va reveni în albia ei. Erorile din ultimii 2000 ani trebuie corectate,CERCETÎND SCPTURILE. Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze pentru a afla avevărul care ne va face liberi

  Apreciază

 13. N Lae said, on iunie 26, 2013 at 6:53 pm

  RECTIFICAT Dupa mine Suveranul Pontif transmite tuturor un mesaj. Să ne închinăm lui Hristos cel Viu, nu răstignit, pentru ca rugile să ne fie auzite. Să revenim la credința primilor creștini, la credința pe care o avea Iisus și primii lui ucenici. Atunci viața terestră va reveni în albia ei. Erorile din ultimii 2000 ani trebuie corectate,CERCETÎND SCPTURILE. Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze pentru a afla Advevărul care ne va face liberi

  Apreciază

  • george said, on iunie 26, 2013 at 8:42 pm

   @N Lae, iezuitul tau suveran pontif transmite TUTUROR UN MESAJ, ai mare dreptate!!! ADEVAR INCONTESTABIL! Celor de ca tine, de teapa ta le transmite UN MESAJ, ceea ce ai scris tu mai sus (nu ma mai obosesc) iar noua crestinilor ortodocsi practicanti ce ne straduim sa dobandim cugetul Sfintilor Parinti ne transmite TOT „UN MESAJ”, adica se vede dupa semne, se vede rodul care-l face papa acesta etc. Intelegem suficient, Slava DOmnului si fara sa fim ghidati ca niste natangi care accepta toate „aggiornamentarile”, puse cu nesimtire in gandirea si voia lui DUmnezeu!

   Apreciază

  • pcmouse said, on iunie 26, 2013 at 9:46 pm

   vai ..n lae…si vezi ca ai probleme cu tastatura ..sau cu cu gramatica?

   Apreciază

  • NIMENI said, on iunie 26, 2013 at 10:08 pm

   SCRIPTURILE ….! Stimate domne’ N Lae mai incearca o rectificare. Esti de-al lor …

   Apreciază

  • minionita said, on iunie 26, 2013 at 10:14 pm

   Pai prima chestie pe care ar trebui sa o faca, daca e asa cum zici, ar trebui sa fie sa il recunoasca pe Iisus drept capul Bisericii da’ n-ai sa vezi asta. Si ar mai trebui sa renunte la infailibilitate, la Filioque, purgatoriu, imaculata conceptiune etc dar fara o minune de la Dumnezeu care sa le schimbe mintea, probabil ca sunt mai multe sanse sa imi creasca mie inca un cap decat sa vezi asta. Si mai am si niste intrebari.
   1. Ce credinta avea Iisus?
   2. Daca noi comitem erori doar de 2000 de ani si nu de la Adam si Eva incoace, de ce ar mai fi fost necesara rastignirea? Ca sa ne ofere posibilitatea sa gresim?
   3. Despre ce adevar vorbesti? Nu este scris:”Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.”? Mie mi se pare foarte limpede.
   Problema este ca in momentul in care cineva afirma ca e infailibil spune „Adevarul meu e cel mai adevarat.”si in ruptul capului nu o sa accepte altceva.

   Apreciază

  • Maria said, on iunie 26, 2013 at 11:22 pm

   N Lae ,
   Dupa mine , suveranul pontif , asa cum spui tu , transmite un mesaj de la antihrist , spunand ,”pregatiti-va „sa-l primiti , ca va veni curand .Eu sunt mesagerul lui .

   Apreciază

  • george said, on iunie 27, 2013 at 12:27 am

   Pt tine si cei care gandesc ca tine @N Lae, afla ca al tau suferan pontif a spalat picioarele unor detinuti, iar Hristos a spalat picioarele ucenicilor. Picioare ce urmau sa duca „vestea cea buna” in toata lumea, ce au obosit mereu cautand sa salveze sufletele din ghiarele diavolului.
   Al tau suveran, si el a spalat niste picioare de „ucenici” (talhari, ciminali, violatori, incestuosi, hoti, etc.) si urmeaza sa-i trimita in lume sa faca „lucrare”.
   Stii probabil ca Sf. Petru a refuzat sa fie spalat de Mantuitor, apoi s-a supus cand I-a spus ” De nu te spal, n-ai parte cu Mine” (loan XIII, 6-11). Dupa cum se observa – cine te spala de acela ai parte!

   Apreciat de 1 persoană

   • Irina said, on iulie 1, 2013 at 9:34 pm

    Da George asa este a spalat picioarele, dar a facut asta in fata presei ca sa-l vada toata planeta, daca era sincer facea asta in ascuns ca sa stie doar Dumnezeu. Si la noi un parinte de la Rohia parca spala picioarele nu numai ale calugarilor, ci si a celor ce participau la slujba, dar nu a facut caz despre asta si nu a dorit niciodata, sa fie filmat. Nu am incredere in aceste fapte, deoarece se stie ca si Antihrist la inceput va face fapte bune in vazul tuturor, si toti il vor lauda si vor zice ca de cand e lumea nu a fost un om mai bun ca el. Deci asta e faptele bune se fac in ascuns sa nu stie drepata ce face stanga.

    Apreciat de 1 persoană

 14. gerica64 said, on iunie 26, 2013 at 10:26 pm

  Pai tocmai Suverani Pontifi au facut multele erori in dogme iar acesta de acum le va strica si mai mult.O sa le corecteze asa de bine ca Duhul Sfant se va retrage complet din Biserici si Iisus Hristos din Sfanta Impartasanie caci preotii aceia nu sunt ai Lui.Vor fi bisericile antihristului il vor preamari pe el.

  Apreciază

 15. john said, on iunie 27, 2013 at 5:43 pm

  Pericol iminent de razboi!!Siria, la punct de fierbere: Rusii fug acasa, Israelul se pregateste de razboi
  Se aglomereaza semnalele ca urmeaza confruntarea finala in Siria.
  Moscova a anuntat ca retragerea personalului sau din Siria, inceputa vinerea trecuta, s-a incheiat. Tot personalul rus diplomatic si militar din Siria, inclusiv din baza militara rusa Tartus, a fost retras. In plus, brigada israeliana din Golan a pus in scena miercuri manevre de razboi.
  http://www.ziare.com/international/siria/siria-la-punct-de-fierbere-rusii-fug-acasa-israelul-se-pregateste-de-razboi-1243214

  Apreciază

 16. Marius Barbu said, on iunie 28, 2013 at 2:58 am

  @ vasile fi atent la minutu 0:02:31

  Apreciază

 17. sorineEL said, on august 5, 2013 at 10:12 pm

  Ar fi frumos, ca sa alegem partea cea buna, sa fie vorba doar un mic pas spre ortodoxie. De ce spun asta? Mi-am amintit ca parintele Staniloaie scria, comentand fenomenul stigmatelor la catolici, ca noi ortodocsi nu ne concentram excesiv asupra lui Hristos pe cruce ci asupra lui Hristos Inviat. Si in acelasi context ne amintim si de comentariul lui Sorin Dumitrescu la filmul lui Zeffirelli pe care il numea pietist tocmai pentru insitenta asupra scenelor crucificarii. Ce au vrut sa spuna parintele Staniloaie si Sorin Dumitrescu cred ca se vede foarte bine in filmul lui Mel Gibson. In acest context articolul si multe din comentarii par foarte…catolice.

  Apreciază

 18. iosifbalazs said, on noiembrie 1, 2013 at 10:37 am

  il batjocoreste pe iisus

  Apreciază

 19. cristian said, on aprilie 1, 2014 at 5:46 pm

  imaginea de pe cruce pare a fi o imagine mortuara a unui faraon si spun asta pentru ca adevarata cruce il reprezinta pe Manruitor rastignit cu mainile intinse, nu pe piept.

  Apreciază

 20. Victor said, on august 1, 2014 at 2:47 pm

  Apropo de crucifixul Papei.Eu am un astfel de crucifixul asemanator,aproape identic dar Mintuitorul este rastignit,si pe spate are un juramint de credință scris in germana.

  Apreciază

 21. Mircea said, on februarie 3, 2019 at 5:46 pm

  Fiti atenti in spatele acestor lucrari mizerabile este satan,care vrea sa duca oamenii de partea lui si sa puna semnul fiarei 666 pe frunte sau mana si asa ii va duce in iad,isus hristos a spus feritiva si nu primiti semnul 666,ci pocaitiva sa va dau viata vesnica

  Apreciază

 22. GOD PAN said, on ianuarie 20, 2022 at 10:50 pm

  […] linkul… găsim un articol ceva mai detaliat; […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: