SACCSIV – blog ortodox

Motive pentru care “casatoria” homosexuala este daunatoare. Homosexualitatea este o deviatie psihica care poate fi tratata

Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on noiembrie 17, 2012

1. Nu este casatorie

Daca numim ceva casatorie, aceasta nu inseamna ca acel lucru este casatorie. Casatoria a fost, dintotdeauna, un acord intre un barbat si o femeie, acord care, prin natura sa, este randuit catre procrearea si educarea copiilor si unitatea si bunastarea sotilor. Cei ce promoveaza casatoria intre persoane de acelasi sex propun ceva cu totul diferit. Ei propun unirea dintre doi barbati sau doua femei. Acest lucru neaga diferentele biologice, fiziologice si psihologice, care sunt evidente, intre barbati si femei, diferente care isi afla completarea in casatorie. De asemenea, ei neaga scopul principal, specific, al casatoriei: perpetuarea rasei umane si cresterea copiilor. Doua lucruri care sunt total diferite nu pot fi considerate ca fiind unul si acelasi lucru.

2. Incalca legea naturala

Comportamentul homosexual nu este innascut. Pentru a obtine sustinere, activistii homosexuali exploateaza mitul existentei unei gene gay; in consecinta, comportamentul homosexual ar fi inevitabil si de neschimbat. Studii carora mijloacele de comunicare in masa le-au facut reclama si care dau impresia ca ar exista o gena gay nu au fost confirmate de comunitatea stiintifica si insisi cercetatorii au declarat ca studiile lor nu sunt concludente.

Dovezile disponibile in prezent sugereaza ca identitatea sexuala este determinata de influente de mediu, familie si factori personali. Casatoria nu este un contract social intre doua fiinte umane. Este o relatie care isi are radacinile in natura umana si, in consecinta, este guvernata de legea naturala.

Preceptul cel mai elementar al legii naturale este ca binele trebuie facut si urmarit, iar raul trebuie evitat. Prin ratiunea sa naturala, omul poate sa-si dea seama de ceea ce este bine sau rau din punct de vedere moral. in consecinta, poate sa cunoasca finalitatea sau scopul fiecarui act al sau si sa-si dea seama ca, din punct de vedere moral, este rau sa transforme mijloacele care il ajuta sa indeplineasca un act in scopul acelui act.

Orice situatie care institutionalizeaza ocolirea prin inselaciune a scopului actului sexual incalca legea naturala si norma obiectiva a moralitatii.

Avand in vedere ca isi are radacina in natura umana, legea naturala este universala si neschimbatoare. Ea se aplica intregii rase umane, in mod egal. Sfantul Pavel afirma, in epistola sa catre romani, ca legea naturala este inscrisa in inima fiecarui om (Romani 2:14-15).

3. Ii refuza copilului fie un tata, fie o mama

Literalmente, sute de studii arata ca este in interesul suprem al copilului sa fie crescut de tatal si de mama sa, parintii lui naturali. Am invatat, vazand urmarile divortului, ca guvernul nu poate sa creeze niciodata suficiente programe sociale care sa compenseze lipsa mamei sau a tatalui. Situatia nefericita a acestor copii ar deveni norma pentru toti copiii crescuti de doua persoane de acelasi sex.

Un copil aflat intr-o astfel de casatorie va fi intotdeauna lipsit fie de mama naturala, fie de tatal natural. Va fi crescut de o parte care nu are nici o legatura de sange cu el. Va fi intotdeauna lipsit de un model a ceea ce inseamna sa fi mama sau tata. Casatoria intre parinti de acelasi sex ignora interesul copilului.

4. Valideaza si promoveaza homosexualitatea ca stil de viata

In numele „familiei”, casatoria intre parteneri de acelasi sex serveste la validarea nu numai a unor asemenea uniuni, dar si a modului de viata homosexual in totalitatea sa, in toate variantele sale bisexuale si transsexuale.

Legile civile sunt principii care dau structura vietii omului in societate. in aceasta calitate, ele joaca un rol foarte important si, uneori, decisiv in influentarea sabloanelor de gandire si comportament. Ele modeleaza viata societatii in plan exterior, dar, de asemenea, modifica profund perceptia tuturor si evaluarea modului de comportare.

Recunoasterea legala a casatoriei intre parteneri de acelasi sex ar crea, in mod evident, confuzie in privinta anumitor valori morale fundamentale, ar scadea valoarea casatoriei traditionale si ar slabi moralitatea publica.

5. Ar transforma un rau moral intr-un drept civil

Activistii homosexuali prezinta argumentul in favoarea casatoriei intre persoane de acelasi sex ca pe o problema de drepturi civile, asemanatoare cu lupta pentru egalitate rasiala din perioada anilor 1960. Acest argument este fals.

In primul rand, comportamentul sexual si rasa sunt realitati diferite prin esenta lor. Un barbat si o femeie care doresc sa se casatoreasca pot sa fie diferiti in privinta caracteristicilor lor: unul poate sa fie negru si celalalt alb; unul poate sa fie bogat si celalalt sarac; sau unul inalt si celalalt scund.

Nici una dintre aceste diferente nu constituie un obstacol insurmontabil in calea casatoriei. Cele doua persoane continua sa fie un barbat si o femeie si, astfel, cerintele naturii sunt respectate. Casatoria intre doua persoane de acelasi sex se opune naturii. Doua persoane de acelasi sex, indiferent de rasa, averea, pozitia, educatia sau faima lor, nu vor fi niciodata capabile sa se casatoreasca, din cauza unei imposibilitati biologice de netrecut.

In al doilea rand, trasaturile rasiale mostenite si care nu pot fi schimbate nu pot fi comparate cu un comportament care nu este genetic si care poate fi schimbat. Pur si simplu, nu exista o analogie intre casatoria intre un barbat si o femeie de rase diferite si casatoria intre doua persoane de acelasi sex.

6. Nu creeaza o familie, ci o uniune care e inerent sterila

Casatoria traditionala este de obicei atat de fecunda incat cei care ar dori sa-i impiedice scopul trebuie sa insele natura pentru a impiedica nasterea de copii, folosind contraceptia. Aceasta casatorie tinde in mod natural sa creeze familii.
in opozitie cu aceasta, casatoria intre persoane de acelasi sex este sterila. Daca „sotii” vor un copil, ei trebuie sa ocoleasca natura folosind mijloace artificiale sau un inlocuitor. Tendinta naturala a unei astfel de insotiri nu este sa creeze familii.

De aceea, nu putem sa numim casatorie uniunea dintre persoane de acelasi sex si sa-i acordam drepturile sociale rezervate adevaratei casatorii.

7. Anuleaza scopul statului de a acorda drepturi sociale casatoriei

Unul dintre motivele principale pentru care statul acorda casatoriei numeroase drepturi sociale este acela ca, prin insasi natura si configuratia ei, casatoria creeaza conditiile normale pentru o atmosfera stabila, afectuoasa si morala benefica cresterii copiilor – toti rezultat al afectiunii reciproce dintre parinti. Aceasta ajuta la perpetuarea si intarirea societatii, in interesul evident al statului. Casatoria homosexuala nu ofera astfel de conditii. Scopul ei principal, vorbind in mod obiectiv, este satisfactia personala a doua persoane a caror uniune este sterila prin natura sa. De aceea, nu are dreptul la protectia pe care statul o acorda casatoriei.

8. Impune acceptarea de catre intreaga societate

Prin legalizarea casatoriei, statul devine promotorul oficial si activ al acesteia. Statul le cere oficialitatilor publice sa oficieze noile ceremonii civile, ordona scolilor sa le predea copiilor „normalitatea” acestei casatorii si pedepseste pe orice functionar public care isi exprima dezaprobarea.

In sfera privata, parintii care obiecteaza isi vor vedea copiii expusi mai mult ca niciodata acestei noi „moralitati”, firmele care ofera servicii pentru nunti vor fi fortate sa le puna la dispozitia uniunilor de acelasi sex iar proprietarii care inchiriaza apartamente vor trebui sa accepte cupluri de acelasi sex drept chiriasi. In caz contrar, toti vor fi actionati in instanta pentru discriminare. Unele dintre aceste lucruri deja se petrec in unele tari1. In anul 2005, compania Tarom a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca nu a acordat avantajele unei oferte de Ziua indragostitilor unei perechi de homosexuali.

In Marea Britanie, activistii homosexuali solicita deja guvernului sa forteze bisericile sa oficieze casatorii homosexuale (informatie actualizata in noiembrie 2011).

In orice situatie in care casatoria interfereaza cu societatea, statul va pretinde ca toti cetatenii sa-si tradeze constiinta, trecand cu vederea, prin tacere sau prin fapta, un atac la adresa ordinii naturale si a moralitatii crestine.

Doi homosexuali din Marea Britanie au dat in judecata pe proprietarii crestini ai unui motel care au refuzat sa le inchirieze o camera (http://www.lifesitenews.com/news/two-more-gay-men-sue-owner-of-another-uk-christian-bed-breakfast).

9. Legalizarea casatoriilor homosexuale deschide usa legalizarii altor comportamente aberante

Aceleasi argumente folosite pentru a justifica recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex pot fi folosite pentru a justifica protectia legala pentru orice practici sexuale sau forme de casatorie unde exista consens. Daca definitia heterosexuala a casatoriei este abandonata, vor ramane foarte putine motive pentru care sa se refuze statutul de casatorie in cazul poligamiei, al relatiilor incestuoase sau pedofile, sau al oricarui alt mod de „legatura de iubire” pe care ar alege-o unii.

In unele tari occidentale, exista deja un curent in favoarea normalizarii pedofiliei, curent care urmeaza o cale asemanatoare pentru legitimizare ca si in cazul homosexualitatii. Includerea uniunii homosexuale in definitia casatoriei nu numai ca va degrada aceasta institutie care a durat de-a lungul vremurilor, dar o va si goli de continut.

10. Este o insulta la adresa lui Dumnezeu

Acesta este motivul cel mai important. Ori de cate ori este incalcata ordinea morala naturala stabilita de Dumnezeu, persoana pacatuieste si il insulta pe Dumnezeu. Este exact ceea ce face casatoria intre persoane de acelasi sex. In consecinta, oricine declara ca il iubeste pe Dumnezeu trebuie sa i se opuna.

Casatoria nu este creatia nici unui stat, ci ea a fost instituita de Dumnezeu in Rai, pentru primii oameni, Adam si Eva. Asa cum citim in Facerea 1:27-28: „A facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie. si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: ‘Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti’.”

Acelasi lucru a fost propovaduit si de Mantuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos: „De la inceputul fapturii, barbat si femeie i-a facut Dumnezeu. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa.” (Marcu 10:6-7)

Cartea Facerii ne invata, de asemenea, cum Dumnezeu a pedepsit Sodoma si Gomora pentru pacatul homosexualitatii: „Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul. si a stricat cetatile acestea, toate imprejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia.” (Facerea 19:24-25)

O pozitie principiala, nu una personala

Scriind acest material, nu avem nici o intentie sa atacam sau sa denigram pe cineva. Faptul ca cineva se opune casatoriei intre persoane de acelasi sex nu inseamna ca este habotnica sau extremista. Nu trebuie sa se puna semnul egal intre refuzul de a accepta homosexualitatea si ostilitatea la adresa persoanelor homosexuale. Putem sa ne opunem comportamentului unei persoane si, in acelasi timp, sa acceptam persoana. Toate persoanele merita sa fie respectate, dar anumite comportamente nu trebuie incurajate.

In calitate de crestini, avem compasiune si ne rugam pentru cei ce se lupta cu ispita si pacatul homosexualitatii. Ne rugam pentru cei care cad in acest pacat din cauza slabiciunii omenesti, pentru ca Dumnezeu sa-i ajute cu harul Sau.

Observam diferentele care exista intre aceste persoane care se lupta cu slabiciunea lor si care incearca sa o invinga si cei care transforma pacatul intr-un motiv de mandrie si incearca sa impuna stilul lor de viata asupra restului societatii, in opozitie cu legea naturala.

Afirmam adevarul despre homosexualitate, despre solutiile care exista pentru cei ce vor sa elimine atractiile homosexuale din viata lor (www.homosexualitate.ro) si facem aceasta in baza drepturile noastre constitutionale la libertatea de exprimare, fara a tine cont de etichetele pe care ni le-ar putea pune cei ce au o alta opinie asupra acestor lucruri.
Ne opunem argumentelor cu argumente.

Argumentelor in favoarea homosexualitatii si casatoriei intre persoane de acelasi sex le raspundem cu argumente bazate pe bunul simt, pe legea naturala si pe invatatura crestina.

Viitorul apartine acelor persoane si societati care sunt profund angajate in favoarea ideilor ancorate in natura umana: barbatii si femeile nu sunt elemente permutabile, sexul are un rost care depaseste placerea imediata, societatea are nevoie de copii, copiii au nevoie de mame si de tati, casatoria este un cuvant pentru modul in care ne unim, barbati si femei, pentru a face din viitor o realitate.

Un material alcatuit de Alianta Familiilor din Romania. O asociatie pentru familii adevarate si puternice.

Sursa: Alianta Familiilor, Homosexualitate

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 1:55 pm

    din moment ce morala nu este o dogma se ajunge si la viza de sua:http://www.youtube.com/watch?v=GJsxIMKYpr0

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 18, 2012 at 12:46 am

      Si acesta este un infractor deghizat in calugar care ulterior a si fost retinut ,o alta facatura a lepadaturilor sataniste ,care oricat s-ar strofoca ,nu pot convinge pe nimeni ,pt ca toate aceste marsavii ,se descopera
      si autorii raman in continuare batjocura diavolilor caruia le slujesc .
      Ai inteles nelu ??????????????

      Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 18, 2012 at 12:49 am

        Nu numai tie ti-am dat raspuns ,ci si celor care nu cunosc link-urile si exista pericolul ca unii cititori mai noi ,sa si creada in aceste facaturi .

        Apreciază

      • nelu said, on noiembrie 18, 2012 at 7:23 pm

        @Maria ,am intes ce spui tu dar BOR este asa de puternica incat daca era morala il baga la puscarie pe acela care a facut de rusine Biserica incat nu ar mai fi facut NIMENI NICIODATA glume,dar prin tacere il tradam pe Hristos! asa poate si P daniel dupa ce o sa fie dat anatemei ecumenismul sa spuna ca a facut o gluma ! glumele la adresa lui Dumnezeu ar trebui pedepsite,cei ce le fac ar trebui acuzati macar verbal si blestemati de catre cler.cu Biserica ce este trupul lui Hristos nu se fac glume tembele,ai inteles ce vreau sa spun Maria si multumesc de ajutor !

        Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 19, 2012 at 12:04 am

        nelu,
        Tocmai ca nici macar glume n-au facut ,ci au vrut sa batjocoreasca Ortodoxia si Monahismul ortodox ,inscenand un spectacol de prost gust ,regizat de sectanti si antihristi .
        Au lovit in Ortodoxie si in preoti .
        Nu ar fi acesta singurul caz ,in care ratacitii indemnati de stapanul lor diavolul ,lovesc in Dreapta Credinta ,dar fara succes ,ca nu-i mai ia nimeni in seama .

        Apreciază

  2. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 1:57 pm

    din moment ce nu s incalcate dogmele se poate si putina bucurie:http://www.youtube.com/watch?v=8XcLzMVkHWE&feature=related

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 18, 2012 at 12:37 am

      Aceasta este o facatura a sectantilor ,ca sa batjocoreasca monahismul in general .
      In primul rand ,ce cautau acesti „preoti „intr-un anturaj ,in care nimeni nu mai dansa ,decat ei ?
      Se vad sectantii care asista la „spectacolul „dat tot de ei ,deghizati in calugari (stau pe scaune si rad
      ca prostii ,satisfacuti ca le iese treaba )
      Totul este un scenariu ,muzica ,dansul si „actorii „sau „dansatorii „deghizati in calugari ,filmati si dati pe posturile media antihristice si vandute diavolului .
      Era alta treaba daca ,in tot acest spatiu de distractii ,se regaseau si acestia printre alti dansatori ,care in mod firesc dansau cu totii impreuna ,fara sa fie cineva scos in evidenta ,precum cei trei .
      Vietuitorii din manastiri ,nu stiu sa danseze ,pt ca in manastiri nu se danseaza !!!!!

      Apreciază

      • nelu said, on noiembrie 18, 2012 at 7:26 pm

        @Maria aici se cunoaste ca nu prea iesi din casa ! fratii mei sant in manastire si se fac idiotenii mai mari decat dansurile astea dar vad ca tu ai o gandire POZITIVA si nu mai lungesc vorba ,adica toata lumea care face pacate e mascata ,toti ereticii de fapt glumesc..hai lasa ma

        Apreciază

  3. razvanrc said, on noiembrie 17, 2012 at 2:04 pm

    Reblogged this on The truth is beyond us and commented:
    Add your thoughts here… (optional)

    Apreciază

  4. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 2:14 pm

    o punere in prctica a legii lui Hristos conform careia nu trebuie sa luam de pomana de la eretici , asa ca luam de la antihrist:http://www.youtube.com/watch?v=8pwWaokmYqc&feature=related

    Apreciază

  5. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 2:17 pm

    noua viata la manastire?:http://www.youtube.com/watch?v=D3sDAAyj7bw&feature=related

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 18, 2012 at 12:22 am

      In primul rand m-am uitat cu mult dispret la prezentatoare (Dana Razboiu ),se poate vedea expresia de vipera pe care o are cand prezinta ,mai ales la sfarsitul frazei cand strange din dinti ca la dentist .
      Apoi daca acest episcop a facut aceste cladiri cu anumite destinatii ,n-o sa le ia cu el in groapa ,ci vor ramane aici in tara .
      Mai dureros este faptul , cand strainii si evreii construesc la noi si pun stapanire .
      Eu cred ca ar trebui ca toate pamanturile patriei ,sa apartina bisericilor noastre ,decat sa fie instrainate si
      date de pomana celor din afara .La fel si cu padurile .

      Apreciază

  6. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 2:25 pm

    in urma cu 20 de ani homalaia era BOALA!!! era trecuta la OMS !! dar primul pas pentru legalizarea homalailor a fost scoaterea de pe lista de boli ,era pe la punctul 76 (aprox)

    Apreciază

  7. ionut ignat said, on noiembrie 17, 2012 at 2:45 pm

    nelu, de ce ai postat toate aceste mizerii de videoclipuri? ce anume vrei sa demosntrezi cu ele?

    Apreciază

    • nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 3:36 pm

      @ionutz ignat,ce nu intelegi ? e greu sa pricepi ? sau vrei sa candidezi la functia de militian? nu vreau sa ti raspund ca sa stai sa gandesti si tu putin dar sa nu ti plesnesca o vana! adica vezi ca eu as fi antiortodox si tu te ai prins ..bravo mai procurorule esti vigilent .. numai catolicii gandesc ca tine :ca oamenii nu grsesc !! in ortodoxie biserica este un spital si nu e placut ca nu se pot lua masuri impotriva celor ce ne fac de rusine ,dar daca sant multi ca tine care nu pricep se ajunge la starea pe care o vezi ,melitianule

      Apreciază

      • minionita said, on noiembrie 18, 2012 at 3:42 pm

        Ionut se intreaba altceva. De ce in loc sa postezi ceva util pentru noi toti, atragi atentia asupra unor lucruri de natura sa aduca indoiala pentru cei mai slabi? Omul ala care injura in aeroport ( nu stiu daca e preot si nu ma intereseaza ), daca ar fi purtat haine „laice” si s-ar fi comportat asa pe strada ce parere ai fi avut? Eu as fi spus ca e beat, drogat sau are probleme cu perceptia realitatii. Dar daca are haine de preot ar trebui sa luam in consideratie faptul ca asa sunt toti preotii.
        In toate categoriile sociale si profesionale exista exceptii. Exista parinti-monstrii, exista copii-monstrii, exista profesori care nu ar trebui sa se aproprie de copii, exista medici macelari si lista continua la nesfarsit. Daca un parinte isi abuzeaza copilul, nu sunt toti asa. Asta e valabil in privinta oricarei categorii. Daca unii preoti au acest comportament nu e treaba noastra. Fiecare are liberul arbitru sa faca ceea ce doreste, inclusiv sa isi aleaga un duhovnic. Putem arata cu degetul cat vrem dar daca altii nu vad pacatele noastre, Dumnezeu le vede. In ultima vreme am vazut cateva episoade din Dinastia Tudor. Nu e un serial recomandabil pentru un crestin dar mi-a atras atentia mentalitatea protestanta. Ei se ridicau impotriva abuzurilor clerului si considerau ca asta ii aduce automat inapoi la Dumnezeu. Practicau curvia, adulterul, homosexualitatea, minteau si omorau, cautau putere si avere dar aratau cu degetul spre pacatele clerului si spuneau ca detin adevarul. Lucrurile asupra carora ne atragi atentia sunt condamnabile dar apartin membrilor unei ierarhii lumesti. Biserica fondata de apostoli a existat inainte de bisericile nationale si va exista si duoa ele. Numai Dumnezeu stie care dintre noi sunt oile si care suntem capre. Raul e peste tot asa ca nu incerca sa sustii ca este doar intr-un loc anume, printre membrii unei anumite categorii.
        Ca observatie, cu ceva timp in urma s-a vorbit prin toate ziarele de un preot care a refuzat sa faca gratis o slujba de inmormantare. Nu era ceva real, doar reporteri cu camera ascunsa, dar s-a vorbit despre preotul ala, despre tarife si altele de a reiesit ca peste tot e la fel. Dar intr-unul din articole era si un paragraf micut de care nu a suflat nimeni nici un cuvant. Mai incercasera miscarea si in alta parohie . Preotul a acceptat sa slujasca gratis si s-a oferit sa ajute si familia cu ce era nevoie pentru inmormantare dar asta nu era stire bomba asa ca nu au vorbit prea mult despre subiect. Pericolul real pentru orice crestin nu sunt niste oameni care se comporta asa cum o facem si noi dupa prea multe pahare ci e in gandurile, in faptele si in vorbele noastre, pentru ca vom fi judecati nu mai in functie de ele.

        Apreciază

      • nelu said, on noiembrie 18, 2012 at 7:41 pm

        @minionita si eu cred ca cei care fac acele lucruri sant dusi cu capul dar ei prin hainele ce le poarta fac de rusine Biserica !! nu sant toti ca tine sa caute sa vada daca s calugari cu acte reale sau false ,atata timp cat Biserica are o groaza de bani uite eu pe astia falsi sau reali care si bat joc de Biserica i as baga in niste procese de nu s ar mai imbraca nimeni nicidata sa faca glume din astea si la fel daca ar fi reali !! uite musulmanii ce scandal fac pentru alahu lor noi santem mai toleranti si i lasam pe oricine sa faca misto oficial sau fals de Dumnezeu!

        Apreciază

      • ionut ignat said, on noiembrie 19, 2012 at 8:53 am

        nelu,

        te rog frumos sa ma ierti daca te-am suparat cu ceva. departe de mine intentia asta.

        Apreciază

      • marcel said, on noiembrie 19, 2012 at 9:36 am

        @ionut ignat si minionita si eu cer scuze scuze multe dar astia isi bat joc de Hristos!!!! spun sfintii sa ne rupem miinile dandu le palme ca ne sfintim !! nu trebuie sa ne uitam la ei ca niste neputinciosi !! eu unul asa gandesc : cand am vazut in biserica unul care era imbracat indecent l am strans de beregata ca daca nu sarea lumea ma bagau la mititica ,eu inbunesc mai rau decat sant cand vad cum stau paznicii :clerul si se uita cum se fac pise de teatru .. julitoare si ei nu i blesteama nu scriu la autoritati .. ii lasa sa intre in biserici ca niste prieteni stau la masa cu ei..nu i judecam dar trebuie sa facem tot ce ne sta in putere sa i alungam sa i oprim sa i bagam la spitale sa se faca sanatosi..

        Apreciază

      • ionut ignat said, on noiembrie 19, 2012 at 11:35 am

        @ marcel sau nelu

        avem la dispozitie rugaciunea, iar noi stam aici si ne certam ca tembelii.

        de fapte nu suntem in stare, caci nu vrem sa suparam pe nimeni, sau „facem ascultare”, sau nu avem curaj

        daca am reusi sa ne unim cumva in ADEVAR, ar fi ceva…

        eu sunt de parare ca e nevoie de o miscare de tipul Legiunii Arhanghelului Mihail, dar are nevoie de un lider puternic, cineva care in zilele noastre e putin probabil sa apara.

        cum spunea parintele Iustin Parvu : „solutii omenesti nu sunt..”

        propune si tu o idee..

        Apreciază

      • minionita said, on noiembrie 19, 2012 at 5:44 pm

        Sunt de acord cu tine ca felul in care se comporta este batjocura crunta insa te-ai gandit cumva cand ai sarit la omul ala imbracat indecent, ca ai fi putut deveni criminal? Nu vorbesc de mititica, insa te-ai gandit la pacatul pe care il faceai omorand? In plus, mania vine intotdeauna de la ala care ne impinge sa gresim mereu in fata lui Dumnezeu?
        Voi chiar nu observati ca ortodoxia nu a fost niciodata radicala? Catolicismul a avut mereu politica pumnului in gura: „ori te faci catolic, ori te omor”. Protestantismul a lansat curentul:”capul meu judeca cel mai bine in materie de credinta si daca tu ai alte idei iti sparg fata”. Numai ortodoxia a imbratisat mereu atitudinea crestinismului primar:”Iisus a venit pentru toti dar nu obliga pe nimeni sa il accepte. Iar cei care Il cunosc cu adevarat prefera sa moara inainte sa renunte la El.”Ortodoxia nu are cruciade sau razboaie ci martiri. Stiu ca suna demagogic dar uitati-va in istoria tuturor tarilor ortodoxe. Nu au existat razboaie pentru impunerea credintei ci doar oameni care au murit ca sa nu renunte la ea.

        Apreciază

    • nelu said, on noiembrie 18, 2012 at 7:36 pm

      @ionut ignat acu vad ce te a suparat,dar e clar ca vrei scandal ! l ai intrebat oare la fiecare articol pe saccsiv ce vrea sa demonstreze cu articolele postate? i ai intrebat si pe cei ca STOP 666 si altii care posteaza linkuri ce vor sa demonstreze? ei dupa cei intrebi pe ei intreaba ma si pe mine ca s mai papagal,deci intai pe ei si apoi pe mine ,bine?

      Apreciază

  8. mishuleu said, on noiembrie 17, 2012 at 3:09 pm

    Amenintarea razboiului in Israel surprinsa de un cameraman, in timpul unei nunti. VIDEO.

    http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/amenintarea-razboiului-in-israel-surprinsa-de-un-cameraman-in-timpul-unei-nunti-video.html

    Apreciază

  9. Instigare la Viata said, on noiembrie 17, 2012 at 3:37 pm

    Iertati-ma ca deviez de la subiect, insa cred ca ar trebui sa vorbim si despre animale si cum omul necinsteste creatia lui Dumnezeu, spurcand-o si ponegrind-o pentru bani si o distractie morbida. Am scris si un text despre asta. Nu vreau sa fac publicitate, ci sa atrag atentia: sunt animale batjocorite, doar ca sa fie scumpe sau „de rasa” (mai bine ziceau „de marca”). http://instigarelaviata.blogspot.ro/2012/11/joaca-de-dumnezeu-fara-oponent.html

    Apreciază

    • marcel said, on noiembrie 19, 2012 at 9:27 am

      @instigare la viata ,da este pacat sa ti bati joc de animale cum o fac oamenii de le pun sa se lupte :caini,cocosi..omoara in chinuri la coride tauri..

      Apreciază

  10. Lastun said, on noiembrie 17, 2012 at 8:14 pm

    Normalitatea, ca hobby excentric

    http://instigarelaviata.blogspot.ro/2012/09/normalitatea-ca-hobby-excentric.html

    Apreciază

  11. Lastun said, on noiembrie 17, 2012 at 8:21 pm

    Întotdeauna firea femeiască are nevoie de sprijinul firii bărbăteşti

    http://tainacasatoriei.wordpress.com/2012/11/16/intotdeauna-firea-femeiasca-are-nevoie-de-sprijinul-firii-barbatesti/

    Apreciază

  12. Lastun said, on noiembrie 17, 2012 at 8:44 pm

    Homosexualitatea. Pacat sau virtute ? Colectie de articole ortodoxe.

    Dă clic pentru a accesa homoorth.pdf

    Apreciază

  13. nelu said, on noiembrie 17, 2012 at 9:27 pm

    este ingrozitor cum isi bat unii joc de Biserica si oamenii nemaiputand sa i opreasca va trebui ca insasi Hristos sa opreasca aceasta batjocura cu un razboi !! Sf Ioan de Kronstadt le spunea ca pictarea de icoane fara de rugaciunea mintii atrage supararea Dumnezeiasca adica razboiul !!!! mai spun odata ca si Sf Filotei Zervacos s a rugat sa moara inainte de al 3 lea raboi caci nu dorea sa vada incrancenarea diavoleasca ce o vor avea oamenii in acest macel !!

    Apreciază

  14. Lastun said, on noiembrie 17, 2012 at 9:47 pm

    Taina-omului-si-Taina-Cununiei-fragment

    Dă clic pentru a accesa Taina-omului-si-Taina-Cununiei-fragment.pdf

    Apreciază

  15. Lastun said, on noiembrie 17, 2012 at 10:25 pm

    Despre Uniunea Europeana si homosexualitate.Pr.Dionisie-Colciu.Sf.M.Athos( articol luat de pe un dvd de la Sfantul Munte Athos Schitul Lacu, oferit de Staretul Stefan pelerinilor ).

    Pr.Dionisie de la Colciu – Sf.Munte Athos
    Uniunea Europeană se osărduieşte să dezrădăcineze tot ce a fost vechi si să „modernizeze” toata
    omenirea. Conducerea Uniunii Europene lucrează expres ca să-şi îndeplinească dorinţele sale, face
    propagandă ca să vină Antihrist mai degrabă. Asta vor să facă – tot ce-i bun să sfărâme, ca să fie ce
    zic ei, ce vor ei.
    Vor satanele să te înscrie în Comunitatea Europeană şi după aceea să-ţi dea europeanu’ să mănânci ce
    vrei. Tu nu mai eşti stăpân în ţara ta, nu eşti. Ei, o luat ei proporţii, de-acuma na… ce să-i faci?
    Răbdare trebuie, răbdare. Răbdare şi, dacă vom fi aproape de Dumnezeu, ferice de noi că am trait.
    Dar, dacă te dai după dânşii, asta-i pieirea. (septembrie 1999).
    Am scăpat de comunişti, de ateismul lor, dar cei de acuma, europenii, sunt şi mai înfricoşaţi. Da.
    Vezi, timpurile-s grele. Cine va mai trăi va vedea că cei din Uniunea Europeană au acuma ca
    scop, la două mii de ani după Hristos, să schimbe cu totul omenirea. Adică nu-i vorbă de credinţă
    sub nici un motiv.
    Uniunea asta Europeană vrea ca să nu mai fia graniţe, să nu mai fie Grecia şi România şi cutare. Toţi
    europeni! Dar n-o să reuşească în felul ăsta. Că vezi, câte războaie!… cu NATO, după cum au făcut în
    Serbia. Da’ ce-o rezolvat în Serbia? Numai au omorât omenirea desăvârşit şi problemele tot aşa au
    rămas. Şi-acuma se luptă sârbii cu albanezii. Albanezii fac urgii… Acolo se putea face pace după
    adevăr, nu cum vroiau neîndumnezeiţii ăştia, NATO, ţările astea ateiste…
    Dar cu Ardealul o să fie – cine va mai trăi va vedea -, o să fie mare tulburare cu ungurii, că cer
    autonomie ungurii. Ei au şi propagandă mare în America, cum au avut şi albanezii. De acolo vine
    toată răutatea. De aceea s-a făcut atâta tulburare aici, că au avut propagandă mare şi prin ziare şi prin
    oamenii lor. Ei, ce să zici? Vezi, s-a luat pacea de pe pământ fiindcă oamenii s-o depărtat de
    Dumnezeu şi ascultă de ispititorul. Egoismul! (septembrie 1999).
    ***
    Îmi spunea cineva venit din ţară că s-o dus cinci demnitari de afară la Patriarh [Teoctist] şi i-au
    spus:
    „- Noi suntem toţi sodomişti, niciunul n-avem femeie. Aşa vrem noi, aşa ne place, şi aşa să le daţi
    voie tuturor, ca să vă băgăm în Uniunea Europeană.”
    Patriarhul le-ar fi zis:
    ,,- Voi faceţi ce vreţi, eu sub nici un motiv nu aprob lucrul ăsta.”
    „- Dacă n-aprobi, n-o să te mai băgăm în Uniunea Europeană.”
    „- Eu sunt apostolul neamului, apostolul Bisericii, sub nici un motiv nu aprob asta.”
    Au zis: „ – Ei, nu-i nimica”, şi apoi s-au dus la conducătorii Parlamentului. Vezi? Sunt lucruri
    înfricoşat de serioase, adică clar ne declarăm împotriva lui Dumnezeu. Ce să mai zici? O venit
    timpurile din urmă, o venit timpurile acelea.
    – Dar sunt oameni, atei, care spun:”Eu nu vreau să cred în Dumnezeu, nu cred în Dumnezeu. Ε
    dreptul meu, nu?” Cum vine asta?
    – Cum îi asta? Na, drepturile omului. Vezi că o proorocit Sfinţii Părinţi că în timpurile astea, al
    optulea veac, lumea va ajunge să spună… „eu nu vreau să cred.” Dar pe ei nu i-a silit nimeni,
    cum a fost în timpul comuniştilor. Ei singuri se declară aşa.
    – Cum poate omul să facă asta când el e creat de Dumnezeu ? Dumnezeu e izvorul vieţii lui, e totul
    pentru el.
    – Pentru cel care crede. Cel care nu crede în Dumnezeu crede că aşa trebuie să fie, cum fac acuma ăştia,
    „europenii”. Dacă nu crede omul în Dumnezeu s-a terminat, orice i-ai face. Eh, să lăsăm astea, să nu
    iscodim noi astea, că ne dărâmăm. Aşa-i, aşa-i, că acuma-i libertate. „Libertate”.
    Acuma-i o diplomaţie satanicească. Vezi, în timpurile de demult şi-o vărsat sângele atâtea sute de
    mii şi milioane de oameni, fiindcă credeau in Hristos. Aşa era atuncea, era idolatrie şi, dacă nu erai
    ca idolatrii, îţi tăiau capul. Dar conducătorii de acuma, toată răutatea aceea au luat-o cu diplomaţie. Nuţi
    mai taie capul, dar te conving sa zici ca ei, să te atragă de partea lor, ca tu singur sa lepezi
    adevărul şi să te întorci după dânşii. Când s-o mai pomenit sau cine ar fi proorocit vreodată ca
    neamurile astea care conduc acum omenirea – ştim că sunt oameni depărtaţi de adevăr – să dea
    miliarde de euro; unde? In Sfântul Munte, să se reînnoiască mănăstirile. Vezi ce diplomaţie? Astea
    toate vin de la Uniunea Europeană. Dar ce face Uniunea Europeană? Cele mai mari fărădelegi.
    Conducătorii Uniunii Europene sprijină făţiş păcatul ăsta, cu sodomia. Cică aşa trebuie: „Aşa am
    plăcerea eu, nu-mi trebuie femeie, dă-o încolo că-i spurcată. Eu vreau băiat, vreau bărbat”. Dar te
    convinge în aşa fel, e aşa un curent satanicesc, că lumea acuma mai mult iubeşte fărădelegea asta
    cu bărbaţii decât cu femeile. (18-11-2003).
    Lumea în cel rău zace. Mântuitorul însuşi a zis: „Iată, vine stăpânitorul lumii acesteia, şi întru
    Mine nu află nimic”. Vezi? Stăpânitorul lumii acesteia este ispititorul. De aceea trebuie să ne
    osârduim să nu ne depărtăm de adevăr, că acuma conducătorii lumii acesteia vor ca omenirea să
    meargă după ideile lor. Nu mai ţin cont de păcat, şi nici oamenii nu mai ţin cont decât numai de
    ceea ce ordonă conducătorii. Cum îmi spunea un părinte: „O să devină timpul ca noi, creştinii, să nu
    mai zicem: «Aşa zice Sfânta Scriptură, ş-aşa zice şi în Sfânta Evanghelie.» O să zicem: «Aşa ne
    ordonă Uniunea Europeană.» Acolo au ei scopul să aducă omenirea.
    Dar noi să facem răbdare, că nădejdea-i la Bunul Dumnezeu, cum a hotărî Părintele ceresc. Totuşi, noi
    trebuie să ne osârduim. ,,Osârduiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia Cerurilor”, ne spune Mântuitorul.
    Ştim. Da’ acestea trebuie să fie, căci după toate proorociile Sfinţilor Prooroci, trebuie să vină împărăţia
    lui Antihrist. Vezi? S-o apropiat. Si acuma, conducătorii şi ascultătorii împărăţiei lui Antihrist se
    osârduiesc să îngenuncheze Ortodoxia, că, dacă ar îngenunchea Ortodoxia, mai uşor ar veni
    împărăţia lui Antihrist. Eh!… Bunul Dumnezeu să ne fie de ajutor şi să avem nădejde la Bunul
    Dumnezeu. (26-12-2003)
    Conducătorii omenirii vor să îngenunche adevărul, fiindcă se apropie împărăţia lui Antihrist, şi,
    cu diplomaţia lor, se osârduiesc să facă lesnicios drumul pentru Antihrist. Şi ca să fie lesnicios
    drumul, na!… fac şărlătăniile lor.
    – Ei mai susţin că Biserica n-are voie să se amestece în treburi politice.
    Apoi vezi? „N-are dreptul”. Biserica n-are dreptul să spună adevărul. Da, da, e „bun”. Ei găsesc
    Biserica vinovată, vinovată de fărădelegile lor. Dar Biserica propovăduieşte adevărul, iar adevărul
    este Dumnezeu. Numai Dumnezeu e fără greşeală şi numai lui Dumnezeu nu-i poţi găsi pricină, că-i
    Dumnezeu, că-i Adevărul, bunătate. De aceea vine Antihrist, pentru că e învederat contra lui Hristos,
    contra Adevărului.
    – Dar Biserica are voie să se amestece în treburi de morală, în viaţa publică, în viaţa societăţii?
    Conducătorii lumii spun că nu are voie.
    – Apoi nu ne lasă ei să le îndreptăm, dar după Sfinţii Părinţi, sigur, eşti dator ca să arăţi
    adevărul. Adevărul este că nu se termină omenirea cu viaţa asta. Adevărul este să facem fapte bune, ca
    să putem căpăta veşnicia. Dar ei, fiindcă nu cred în veşnicie, ci numai în viaţa aceasta, spun că trebuie
    să-ţi faci toate poftele. Şi cu ocazia asta lumea îi ascultă, de aceea se depărtează de adevăr. Incet,
    încet…
    – Despărţirea Bisericii de problemele sociale, de stat, asta a cui lucrare e?
    – Asta e direct lucrarea Satanei, ca să n-aibă dreptul Biserica să te sfătuiască spre mântuire. Ca să poţi
    intra în veşnicie trebuie să nu fii trupesc, trebuie să nu-ţi faci voile. Da’ ei, nu vezi că deodată au pus
    „Drepturile Omului”, ca prin ele să ia tot dreptul Bisericii de a-l sfătui pe om cum să lucreze cu viaţa şi
    cu patimile şi cum să lucreze pe drumul adevărului ca să poată câştiga veşnicia. Acuma toată lumea,
    orice fărădelege de pe faţa pământului ar face, aşa zice: „Aşa e dreptul omului, aşa doresc eu“. N-a
    fost poate de când lumea legea asta, „dreptul omului”. Vezi cu ce diplomaţie, cu ce şarlatanie se
    lucrează? Dacă ar fi „Drepturile Omului” contra nedreptăţilor care se fac pe faţa pământului,
    atuncea da… Da’ vezi că drepturile omului sunt pentru ca omul să facă numai rău. Orice doreşte
    el, să n-aibă dreptul nici Biserica, nici nimenea să-i zică ceva.
    Dacă te amesteci în treburi de-astea politice de-acuma, te omoară, da’ dacă mergi după drepturile
    omului, astea trupeşti, nu, nu! Ce te învaţă Biserica, Hristos, Dumnezeu, proorocii, toate acelea n-ai
    dreptul să le faci, vezi? Impărăţia lui Antihrist este, părinte. (19-01-2004)
    Lumea acuma s-o amestecat, naţiuni cu alte naţiuni, şi încep oamenii a spune: „Nu-i nimic cutare,
    nu-i nimic cutare, nu-i nimic cutare”. Avorturile le fac întru nimic, fel de fel de necuraţii de mici
    copii… Ei, cum să se pogoare harul Sfântului Duh peste tine dacă tu, de mic copil, eşti spurcat, eşti
    dedat în mâinile vrăjmaşului? „Fiţi sfinţi“, zice Sfânta Scriptură, însuşi Mântuitorul. „Fiţi sfinţi”, adică
    fiţi curaţi, „fiţi sfinţi că Eu sfânt sunt, şi aşa puteţi veni către Mine“. Da’ dacă lumea merge după cum e
    moda astăzi…
    Vezi, chiar conducătorii omenirii, astăzi, nu se gândesc deloc la adevăr. Ei fac propagandă titanica că
    aici e iadul şi aici e raiul. Nu zic asta pe faţă, dar ăsta e scopul lor. Cele mai mari păcate, strigătoare
    la cer, păcate de care Biserica nici să n-audă, nici cu gândul, acuma conducătorii omenirii,
    Uniunea Europeană le socoteşte o nimica toată. „Dreptul omului!” Ei, se poate? Cum dreptul
    omului? Dreptul omului, adică omul s-o dedat în braţele Satanei. Şi ce-i zice Satana, aceea vrea să facă
    omul: „Ei, şi, daca vreau să fac orice fărădelege, aceea o fac, că aşa îmi place mie! Nu vreau să mă
    căsătoresc cu o fată cu frica lui Dumnezeu, vreau să mă căsătoresc cu alt bărbat”.
    Şi ceea ce nici prin gând n-o fost până acuma in omenire, acuma îţi dă voie să faci, cea mai mare
    fărădelege pe faţa pământului. Asta învaţă conducătorii actuali, cu Uniunea Europeană. Ei, ce
    aştepţi? Aştepţi mila lui Dumnezeu? O făcut Dumnezeu aşa de mare minune, Sodoma şi Gomora
    le-o afundat în fundul iadului, toată omenirea ştie că acolo o fost fărădelegile cele mai mari, şi
    acum ei zic: „Nu-i nimic, nu contează, nu-i nimica asta.” Şi lumea îi ascultă.
    Vezi? E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea veac. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum
    înainte. Aşa scriu Sfinţii Prooroci, aşa scriu Sfinţii Apostoli. Aşteptăm pe Antihrist. Dar apostolii
    lui Antihrist ştiu cum să se poarte ca să îngenuncheze adevărul, să îngenuncheze Ortodoxia. Cât
    timp va fi Ortodoxia la înălţime ei ştiu că nu poate împărăţia lui Antihrist să guvernele, să
    conducă, şi se osârduiesc cu fel de fel de meşteşugiri ca foarte cu înlesnire să vină Satana ca să
    conducă omenirea.
    Eh!… Cât putem şi cât am auzit şi cât ne luminează Dumnezeu, să ne ţinem de adevăr. Adevărul nu-l
    poţi găsi nicăieri decât numai în Biserică, numai în Ortodoxie, că acolo avem sute şi mii de
    învăţături pe care dacă le respectăm ne ajută Dumnezeu să putem căpăta Impărăţia Cerurilor.
    Că aici, oricat am trăi, se isprăveşte viaţa, oricât am trăi, se sfârşesc anii. Trebuie să ne ducem dincolo,
    unde nu mai este sfârşit, decât veşnic fericire şi bucurie. (2003)

    Apreciază

  16. Lastun said, on noiembrie 18, 2012 at 3:09 pm

    2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

    Pe multe site-uri de stiri si in viata reala cand apare un articol despre preotii, ortodoxie si despre Dumnezeu, apar instant avalanse de injuraturi, blesteme, hule la adresa preotilor, ca fura, ca de ce sa te duci la Biserica ca acolo iti cere preotii banii si ca iau banii muti pe botezuri, cununi si inmormantari dar asta esta o vorba rea din partea unor oamnei care nu cunosc ortodoxia si Biserica ortodoxa aproape de loc, ei vin doar de paste de craciun si cand au botezuri, inmormantari si nuntii si se miria injura de ce le iau preoti banii si ca preoti sant bogatii de pe urma credinciosiloe si banii care credinciosi ii dau cica ajung in buzunarul preotilor, dar nu stiu nimic despre ortodoxie sau despre Biserica din cartier si preotul sau preotii ei.

    Biserica ortodoxa din cele mai vechi timpuri a desfasurat activitati de ajutorare a saracilor, orfanilor, a vaduvelor, a celor bolnavi, celebrele Vasiliade realizate de Sfantul Vasile cel Mare.
    Ortodoxia este sinonima cu ajutorul pentru aproapele dar multi nu stiu si injura si huesc.

    Un extras din PASTORALA SFÂNTULUI SINOD: 2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română citita în prima duminică din postul Naşterii Domnului (18 noiembrie 2012), adica azi.

    …Implicarea Bisericii în asistenţa medicală socială este deopotrivă o vocaţie spirituală şi o necesitate practică. În acest sens, Biserica noastră promovează atât colaborarea cu unităţi medicale de stat şi private din România, cât şi crearea de unităţi medicale proprii, între care se disting: Spitalul Providenţa din Iaşi, Centrul socio-medical al Fundaţiei Sfântul Spiridon Vechi din Bucureşti, Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Ierarh Nectarie din Bucureşti, inaugurat în data de 24 octombrie 2012, şi Centrul de îngrijiri paliative din Cluj-Napoca, Centrul social-filantropic eparhial medical Sf. Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian – Galaţi, Centrul de recuperare neuro-motorie de tip ambulatoriu din Turda ş.a.

    De asemenea, între cele peste 710 instituţii şi servicii sociale şi medicale organizate în cadrul unităţilor bisericeşti din Patriarhia Română, trebuie menţionate cele 21 de centre medicale, cabinete medicale şi stomatologice, cu servicii interne sau de ambulatoriu, cele 20 de cămine şi centre multifuncţionale destinate persoanelor vârstnice, cele 46 centre de zi destinate persoanelor vârstnice, cele 22 servicii sociale de îngrijire a vârstnicilor, dar şi zeci de cantine sociale destinate asigurării hranei zilnice, atât persoanelor care pot veni singure pentru a servi masa, cât şi celor care nu se pot deplasa. Să nu omitem că, tot pentru sprijinirea bolnavilor şi persoanelor vârstnice, mai sunt în curs de edificare sau de a fi date în folosinţă un număr de 155 instituţii medicale şi social-filantropice aparţinând unor unităţi bisericeşti.

    Filantropia creştină însă nu se limitează doar la a dărui săracilor şi bolnavilor cele de trebuinţă trupului, ci izvorăşte din credinţa însoţită de rugăciune şi are ca scop sănătatea trupului şi mântuirea sufletului. În acest scop în spitalele publice şi private şi în unele aşezăminte social-filantropice îşi desfăşoară activitatea un număr de 265 de preoţi de caritate, care săvârşesc Sfânta Liturghie şi asigură asistenţă religioasă (liturgică şi pastorală) în cele peste 240 de capele (paraclise) existente…
    http://www.basilica.ro/stiri/bipastorala-sfantului-sinodib-2012-ianul-omagial-al-tainei-sfntului-maslu-i-al-ngrijirii-bolnavilor-n-patriarhia-romni_916.html
    Biserica ortodoxa nu se faleste=mandresre in vazul massmedia pentru ca asa a zis Domnul nostru Iisus Hristos Stanga sa nu stie ce face dreapta, adica sa nu spui faptele tale bune altora ca Dumnezeu sa te rasplateasca pentru ele,dar lumnea nu stie sau nu vrea sa stie si sa auda si injura si huleste in nestiinta.

    Cine merge regulat la Sfanta Biserica cauta si cerceteaza ortodoxia descopera ca:

    Preotul Nicolaie Tanase care are grija de cei peste 300 de copii din Valea Plopului, in tabăra din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă. Restul asistaților noștri (în jur de 400 de persoane) se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii.

    Casa de copii de la Manastire.

    La manastirea Petru Voda, cu trei kilometri mai in vale, intr-o pajiste frumoasa, gasim manastirea de maici, care are in grija, prin mila si dragostea Parintelui Justin, un azil de batrani si un camin pentru copii.

    In orfelinatul pentru copiii sunt copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace care trăiesc pe lîngă măicuţe.

    Unele măicuţe se ocupă de “bunicuţe”, altele de copii, ajutîndu-i la lecţii, altele sînt la laborator, altele la bucătărie pregătesc d’ale gurii. În total, sînt vreo 75 de măicuţe venite din toată ţara.

    Aici şi-au găsit alinarea bătranele si copii neajutorati .Maicile se nevoiesc, rabda, ingrijesc si iubesc niste suflete neajutorate, ajunse la batranete cu trupul suferind si fara grija si caldura dragostei cuiva.

    Copiii de la Mănăstirea Marcuș.

    In comuna Dobarlau, la 22 de km de Sfantu-Gheorghe, se afla Manastirea Marcus, un loc de pelerinaj binecunoscut credinciosilor.

    Manastirea are o veche traditie de binefacere dar, de curand, locul functioneaza si ca un centru de plasament pentru zece fetite, aflate
    in situatia de risc social.

    Maica Serafima Comsa este descendenta Suzanei Comsa, cea care a ridicat, de una singura, in anul 1950 o manastire intreaga: biserica, cateva chilii si un mic paraclis – toate au fost distruse de comunisti. Maica Serafima este stareta
    acum, dar si presedinta Asociatiei de Binefacere Sfanta Iustina.

    Dar cei care stau departe de Sfanta Biserica si vin la ea din an in paste injura, blestema si hulesc.

    Manastirile ofera o masa la trapeza Duminica dar nimeni nu vede.

    O biserica sau o manastire consuma mult: curent electric (sant zeci chiar sute de becuri in biserici sau manastiri ), gaze (pentru incalzire iarna) si la fel curent pentru aerul conditionat vara, apa.
    Va rog cei cale santeti preoti sau lucrati cu preoti sa spuneti la cat se ridica o factura cu de toate vara si iarna ca sa vada oamenii cati banii se duc pentru biserica sinu intra in buzunarul preotului cum zic alti.

    Multi zic ca preoti fura dar Biserica Ortodoxa romana are inspectori care fac controale la preoti sa vada daca totul este bine si daca biserica si-a platit taxele.

    Toate aceste costuri se iau din banii pe care ii dau enoriasi dar uni oameni cand vin extrm de rar la biserica la botez, cununie, inmormantare si cateodata la paste si la craciun ce zic preoti fura banii, hotii, hotii, ca iau baniide la Sfanta Liturghie, de la acatiste, sarindare, etc, dar nimeni nu le-a cerut nimic. Am vazut ca de obicei ce care au banii si rar vin la biserica striga, injura si hulesc preoti, calugarii, biserica ortodoxa romana chiar si pe Dumnezeu cateodata, dar unele batranele amarate si cei mai saraci cu probleme care vin mereu la Sfanta Biserica pot da cate 1 leu, 5 lei, 10 lei si nu tipa, nu urla dupa banii aceia ei, ei dau cate putin de la ei si Dumnezeu ii ajuta mereu in tot si in toate.

    Se le aratati aceste exemple celor care zic ca preoti si calugari sant hoti si ca se imbogatesc si iau toti banii pe care ii dau credinciosi, sa le aratati aceste lucruri ca sa nu mai vorbeasca aiurea si de prin auzite.

    Apreciază

  17. ionut ignat said, on noiembrie 18, 2012 at 3:41 pm

    nelu, te rog frumos sa ma ierti ca te-am enervat cu o intrebare simpla la care nu ai fost in stare sa raspunzi ! esti plin de ura.

    Apreciază

    • nelu said, on noiembrie 18, 2012 at 7:32 pm

      @ionut ignat scuza ma ca nu ti am raspuns dar sant cateva motive :1-n am vazut pe nimeni care sa raspunda intrebarilor personale incomode ,2-nu mai stiu ce mai intrebat ,repeta si daca chiar e ceva ce ti foloseste iti raspund OBLIGAT !!!! 3-cred ca eram intr o stare mai naspa dar nu am ura pe tine sau pe altcineva ,alte sentimente potrivnice am dar nu ura ,ai zis si tu ura ca sa ti versi supararea ,dar pe bune nu am ura ,poate eram suparat ca am fost inteles gresit cu ceva ,dar hai sa le stergem cu buretele si sa fim calmi sa vin vremuri prea rele sa fim dezbinati !(ca mai ne contram e normal ca nu s 2 oameni identici pe pamant,dar 2 ,3 replici cu contre si gata :PACE!!!)

      Apreciază

  18. Maria said, on noiembrie 18, 2012 at 6:44 pm

    minionita,
    „Omul ala care injura la aeroport (nu stiu daca e preopt si nu ma intereseaza )”
    Pai daca nu te intereseaza ,de ce vorbesti ?Asa ca sa te afli in treaba ???
    Aceasta poveste este deja rasuflata ,acest individ nu este preot ,este un infractor care a stat in America ,s-a deghizat in calugar si a facut acest circ la aeroport ,ca sa dea bine la prosti .si pe ici pe colo a reusit .
    Cazul este mai vechi si nu trebuie sa-l dezvoltam noi acum in Postul Craciunului si sa facem „repetitie „.
    Sa nu mai vorbim de preotii care sunt barfiti prin ziare nici daca este real , nici daca nu este real cea ce scriu ziarele .
    Mai spui o enormitate :
    „Dar daca are haine de preot ar trebui sa luam in consideratie faptul ca asa sunt toti preotii ”
    Apoi dai exemple „de oile negre” ale societatii ,de ce ?Ca sa se justifice „oile negre „din monahism ??????
    Ai postat acest comentariu ,in afara ortodoxiei ,greu de spus ca un ortodox poate vorbi in acesti termeni ,despre preoti !!!!

    Apreciază

    • minionita said, on noiembrie 19, 2012 at 3:43 am

      Imi pare rau daca nu m-am facut inteleasa. Ceea ce am spus, cu multe cuvinte, este ca peste tot exista oi negre, insa fiecare trebuie sa fie atent in primul rand la blana lui, nu la a celorlalti. Daca mai arunci un ochi pe comentariul meu poate o sa intelegi ca vroiam sa spun ca massmedia scoate in evidenta aspectele negative. Cu cat suna mai urat cu atat face mai multe valuri. Iisus a spus sa fim precum copii, iar asta inseamna in primul rand sa te tii departe de asemenea mizerii. Daca dai atentie unor asemenea lucruri poti ajunge sa spui ca sectistii, ca toti preotii sunt asa si pe dincolo. Eu incerc mereu sa nu uit parabola cu paiul si barna pentru ca nu stiu daca barna mea nu cumva e mult mai mare decat a celor pe care sunt tentata sa ii judec.

      Apreciază

  19. minionita said, on noiembrie 19, 2012 at 4:20 am

    Fac de rusine Biserica in fata cui? Sigur nu in fata lui Dumnezeu. Daca e vorba de oamenii care vor vedea si te vor judeca Iisus a spus“Fericiti veti fi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi” Iar daca El a spus sa intoarcem si celalalt obraz noi ar trebui sa spunem:”Nu, multumesc Doamne, dar eu prefer sa iau bomba in brate si ma duc sa mai omor cativa”??????” Daca stai cu picioarele in hazna nu ai cum sa mirosi a colonie, asa ca daca vezi sau auzi lucruri de natura sa te tulbure fara sa ai folos din ele, fugi mancand pamantul. Eu o spun din experienta fiindca atunci cand eram mai mica am facut tampenia sa citesc o carte a lui Erich von Däniken care m-a dat peste cap. Si pentru ca nu am avut pe cineva care sa imi explice cum stau lucrurile, am avut parte de multe indoieli si derapaje si a durat ani de zile pana am putut sa depasesc toate astea.

    Apreciază

  20. marcel said, on noiembrie 19, 2012 at 3:59 pm

    @ionut ignat,ai mare dreptate si santem si obositi,nu mai avem rabdare unii cu altii,ne este frica unia de altul..chiar daca ar putea sa vina un lider crestin lumea NU mai vrea crestinism !!! vrea nebunii ! vrea tehnologie ! si mie imi pare asa de rau dupa ce i spun cuiva ca greseste caci stiu ca va intelege ca i sant dusman ! dar cand eu spun cuiva ca gresete nu i spun ca dusman ci invers :ca frate ! ca daca il las pe frate sa greseasca si eu nu i spun mai ii sant eu frate ? asa gandesc eu dar colegii nostrii -unii- se supara daca le spui ca nu s au exprimat corect religios sau pe moment nu gandesti ca el ,prea santem repeziti si pe buna :mai ales eu si nu o zic in gluma sau la smerenie ci asa e ,am mostenit un caracter iute ,repezit ,scuze

    Apreciază

  21. Lastun said, on noiembrie 19, 2012 at 4:29 pm

    @ ionut ignat

    Da ar fi bine o miscare de tipul Legiunii Arhanghelului Mihail si cred ca daca ne-am ruga Dumnezeu ar da si un lider puternic care sa stea in ADEVAR, poate ne da Dumnezeu o solutie, dar daca nu ne rugam si nu cerem si nu dorim sa facem ceva nimic nu se va intampla.

    Apreciază

  22. […] au fost aprobate in FrantaUn milion de francezi au protestat împotriva căsătoriilor gayMotive pentru care “casatoria” homosexuala este daunatoare. Homosexualitatea este o deviatie psi…STUDIU: Copiii crescuti de parinti gay au de suferit in dezvoltarea lor emotionala si a […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.