SACCSIV – blog ortodox

Romania arde: padurile din 35 de judete sunt cuprinse de incendii devastatoare

Posted in incendii by saccsiv on august 27, 2012

Citez integral articolul: 1.000 de POMPIERI MILITARI au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea INCENDIILOR în 35 de judeţe. Peste 950 de hectare de vegetaţie şi fond forestier, afectate

Un număr de 1.000 de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai ocoalelor silvice, au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru localizarea şi lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată şi fond forestier din 35 de judeţe, ce au afectat peste 950 de hectare, a informat duminică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pompierii militari au fost detașați în munții de pe tot teritoriul țării pentru a se lupta cu flăcările.

Sâmbătă, 25 august, pompierii s-au mobilizat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat la ora 13.55 pe strada Sudului din Baia Mare, judeţul Maramureş. 40 de pompieri militari şi 50 de civili au intervenit peste 7 ore pentru stingerea flăcărilor înalte de câţiva metri.

Căldura şi fumul au făcut victime şi în rândul forţelor de intervenţie: trei pompieri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare – doi intoxicaţi cu fum, iar unul cu o entorsă, aceştia fiind în prezent, în afară de orice pericol.

Pentru a opri înaintarea focului, întreţinută de vântul puternic, s-a creat o fâşie de protecţie. Pe lângă intervenţia pompierilor, care au acţionat cu cinci autospeciale, s-a acţionat şi cu alte 20 de utilaje ale Primăriei Baia Mare şi ale unor societăţi comerciale din municipiu, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. În total, flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 40 de hectare.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată declanşat pe raza satului Mocira din acelaşi judeţ. Şi în acest caz, vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, iar pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost nevoie de acţiunea, timp de 8 ore, a 22 de pompieri militari, cărora li s-au alăturat două echipe ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, fiecare cu câte o autospecială de lucru cu apă şi spumă, a informat IGSU.

Şi aici, un subofiţer s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde a fost tratat, iar la această oră este în afară de orice pericol. În total, focul a afectat circa 40 de hectare de teren.

Tot în judeţul Maramureş, un incendiu izbucnit în apropierea vârfului Creasta Cocoşului este în desfăşurare. Duminică dimineaţă, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi unul de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei s-au deplasat în zonă pentru stingerea acestuia, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Silvice şi ai ocoalelor silvice din Baia Sprie, Mara şi Sighetu Marmaţiei, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari din zona Mara.

În localitatea Gura Teghii, judeţul Buzău, zeci de pompieri militari şi lucrători silvici au acţionat pentru limitarea extinderii unui incendiu ce a cuprins vegetaţie uscată în gol alpin şi litiera pădurii de răşinoase. În prezent, incendiul este în curs de lichidare.

În zona golului alpin din Muntele Podeanu, pompierii militari argeşeni continuă intervenţia pentru limitarea propagării incendiului şi lichidarea focarelor identificate, pe timpul nopţii asigurându-se supravegherea permanentă a zonei afectate. Sâmbătă dimineaţă, un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei a executat o misiune de stingere a incendiului.

De asemenea, se acţionează pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, în zona Kovacs Peter, pe o parcelă aparţinând de Fondul Forestier de Stat – Ocolul Silvic Miercurea – Ciuc.

Incendiul este localizat, dar mai sunt focare izolate, iar lipsa apei face ca intervenţia să fie dificilă. În acest judeţ se mai intervine în alte trei locaţii, în apropierea municipiului Gheorgheni, zonele Lacu Roşu şi Rezpatak, precum şi la Harghita Băi. În toate cazurile incendiile sunt localizate, lucrându-se la lichidarea lor.

Pe raza localităţii Grădiştea de Munte din Masivul Godeanu, Munţii Şureanu, judeţul Hunedoara, un incendiu a distrus vegetaţia uscată şi litiera pădurii de pin, iar din cauza vântului, focul s-a extins, pe alocuri, la coronament, a menţionat sursa citată.

Comentariu saccsiv2:

Sa ne rugam fratilor ca bunul Dumnezeu sa nu ne pedepseasca pe cat meritam, ci sa aiba mila de noi. Sa ne rugam pentru fratii nostri aflati in zonele incediate. Pe langa seceta, aceste incendii vor saraci si mai mult economia tarii, iar foametea care bate la usa va fi cumplita. Sa ne rugam sa ne intareasca bunul Dumnezeu in aceste ispite.

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cezar said, on august 27, 2012 at 8:12 am

    Dumnezeu ne pedepseste prin incendiile forestiere dar si prin uscarea padurilor. http://stirileprotv.ro/stiri/social/ucigasul-de-5-mm-a-facut-ravagii-in-parcul-national-retezat-alte-1500-de-ha-sunt-in-pericol.html

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on august 27, 2012 at 1:23 pm

    VRAJEALA MARCA UNIUNEA EUROPEANA – CICA BECURI ECONOMICE PRIETENOASE CU MEDIUL

    BECURILE ECONOMICE CONTIN VAPORI DE MERCUR

    http://www.gandul.info/international/portita-legala-cum-vor-producatorii-din-ue-sa-scape-de-restrictia-de-a-vinde-becuri-cu-filament-9982657

    Apreciază

    • Adrian said, on august 28, 2012 at 6:13 pm

      http://www.pateric.ro/convorbire-cu-arhimandritul-atanasie-simonopetritis-teolog/

      K.I.: Astăzi îl avem alături de noi pe părintele Atanasie, care a cunoscut mulţi mari părinţi ai Bisericii noastre, între care părintele Porfirie şi părintele Paisie. Vom vorbi cu sfinţia sa despre experienţele pe care le-a trăit alături de aceste figuri sfinte ale Ortodoxiei greceşti.
      Bine aţi venit, părinte Atanasie. Să începem cu felul în care l-aţi cunoscut pe părintele Porfirie.
      A.A.: Vă mulţumesc, domnule Klitos, pentru această invitaţie. Înainte să intrăm în subiect, aş dori să spun ceva. În ultima vreme am auzit (de la oamenii veniţi de la Sfântul Munte, dar şi din Cipru) că, în ziua de azi, credincioşii sunt acuzaţi că sunt purtaţi de un curent de cult al personalităţii părinţilor. Lucrul acesta m-a rănit foarte mult. Aşa cum am înţeles, acuzaţia provine de la nişte penticostali, pentru care Părinţii nu au nici o valoare. Pentru noi, credincioşii, Părinţii nu sunt altceva decât Evanghelia pusă în lucrare şi arătarea puterii lui Dumnezeu în lume.
      Dau slavă lui Dumnezeu că am fost învrednicit să-i cunosc pe aproape toţi marii părinţi din ultima perioadă de timp. Pe părintele Porfirie l-am văzut prima oară în anul 1987, când m-am dus la sihăstria unde stătea el. Deşi se simţea foarte rău (aşa cum îmi spusese cu o zi înainte, când am stabilit întâlnirea prin telefon) şi nu putea primi lume, în cele din urmă mi-a zis „Hai să vorbim două minute“, pentru ca la sfârşit să nu mă mai lase să plec. Am stat atunci de vorbă cu el timp de două ore. Mi-a spus foarte multe lucruri, care au rămas încrustate în inima mea şi pe care aş dori să le împărtăşesc fraţilor mei creştini, spre folosul sufletului lor.
      K.I.: Să începem de la ceva concret. Cred că într-o mai veche discuţie pe care aţi avut-o cu părintele, aţi atins problema lui 666, adică numărul fiarei.
      A.A.: Da.
      K.I.: Aşadar, ce spunea părintele despre 666?
      A.A.: Mi-a zis: „Părinte Atanasie (mă prinsese de mână şi mă ţinea strâns), eu acum sunt orb. Ochii mei trupeşti nu funcţionează, pentru că am cancer la hipofiză. Dar am ochi duhovniceşti şi văd. Înainte să pleci, vreau să-mi spui ce ţi-a zis părintele Emilian despre 666 şi despre antihrist“. Era pe vremea când avusese loc explozia de la Cernobâl. Oamenii erau tulburaţi. Se duceau cu zecile mai ales la părintele Porfirie, care stătea aproape de Atena, şi îl întrebau: „Ce o să se întâmple? O să vină antihristul şi o să ne însemneze cu 666?“
      Aşadar, părintele Porfirie m-a întrebat: „Ce ţi-a zis părintele Emilian despre 666 şi despre antihrist?“ Eu i-am răspuns: „Ne-a spus, la întâlnirea care a avut loc ieri, să nu ne neliniştim. Să ne preocupăm numai de a avea o legătură vie cu Hristos şi să nu-i dăm prea multă importanţă antihristului, ca să nu devină el centrul vieţii noastre, în locul lui Hristos“. Atunci, el a bătut din palme şi a spus: „Ce zici? Slavă Domnului că există şi un duhovnic de acord cu mine! Duhovnicii au făcut un mare rău. I-au neliniştit pe oameni şi au creat o mulţime de probleme familiale şi psihologice cu 666; nu mai pot oamenii să doarmă şi au început să ia antidepresive şi somnifere. Ce-i asta? Hristos nu vrea să se întâmple aşa ceva. Şi să-ţi mai spun un lucru“. „Ce, părinte?“ „Pentru noi, creştinii, atunci când trăim după Hristos, nu există antihrist. Ia zi-mi: aici unde stau eu, în pat, poţi sta şi tu în acelaşi timp?“ „Nu, părinte“. „De ce?“ „Pentru că, dacă stau peste sfinţia voastră, vă strivesc“. „Dar când poţi să şezi aici?“ „Când plecaţi sfinţia voastră“. „Ei, vezi, la fel se întâmplă şi cu sufletul nostru. Când îl avem în noi pe Hristos, mai poate veni antihristul? Poate să intre în noi vreo fiinţă potrivnică sufletului nostru? Ştii de ce ne neliniştim? Pentru că nu-L avem pe Hristos în noi. Dar când îl avem pe Hristos în noi, totul se transformă în Paradis. Hristos este totul şi cu El, nu ne temem nici de om, nici de antihrist. Dacă ar veni acum antihrist cu aparatul cu raze laser şi mi-ar spune că vrea să mă însemneze cu 666, eu aş sta. Mă vei întreba: «Dar nu este semnul lui antihrist?» Da, dar şi mii de 666 dacă ar scrie pe mine cu raze laser, eu tot aş primi. De ce? Pentru că pe primii mucenici i-au dat la fiare, dar ei îşi făceau semnul crucii, şi fiarele se transformau în mieluşei; i-au aruncat în mare, dar ei îşi făceau semnul crucii şi apa se transforma în pământ uscat pe care păşeau; îi aruncau în foc, ei îşi făceau cruce şi focul se transforma în răcoare. Binecuvântatule, de ce trăim noi astăzi? Credem în Hristos şi în Crucea Sa? De ce a venit Domnul pe pământ? Nu pentru a ne întări atunci când suntem slabi? Aşa să le spui oamenilor: să nu se teamă de antihrist. Suntem fii ai lui Dumnezeu şi ai Bisericii“. Cuvintele acestea m-au impresionat în mod deosebit. Şi a adăugat: „Vrei să-ţi mai zic ceva?“ „Spuneţi, părinte“. „Cum a venit Patriarhul Dimitrie43(Este vorba despre Patriarhul de la Constantinopol [n.t.].) în Atena?“ „Cu avionul“. „Ei, asta-i bună. Ştiu că a venit cu avionul. Doar n-a venit înot. Cu ce document a venit?“ „Cu paşaportul“. „Grecesc sau turcesc?“ „Nu ştiu“. „Şi mai faci pe înţeleptul… Cu paşaport turcesc. Şi care este însemnul naţional al Turciei, ştii?“ „Nu ştiu, părinte“. „Ei, aici eşti prea de tot. Nu ştii una, nu ştii cealaltă; atunci ce ştii? Să-ţi spun eu care este însemnul Turciei: semiluna. Şi ştii cum a fost numită semiluna de Sfinţii Părinţi, după ce a apărut Mohamed?“ „Nu, părinte“. „Ei… am să-ţi iau diploma aia şi-am s-o rup. Ce fel de teolog mai eşti?“ Îmi spunea toate lucrurile acestea în glumă, bineînţeles.
      K.I.: Ne redaţi convorbirea foarte frumos. E ca şi cum l-aş vedea pe părintele Porfirie dinaintea ochilor mei.
      A.A.: Şi eu îl am dinaintea mea. Se află în inimă. De aceea vă povestesc astfel. Şi părintele a continuat: „Semiluna este semnul antihristului. Dacă semiluna este semnul antihristului, iar Patriarhul nostru îl are pe paşaport (ca să nu mai vorbim de ştampilele turceşti de pe paşaport…), înseamnă că Patriarhul este antihrist? Nu, nu, să nu limităm atât de mult mesajul Evangheliei. Hristos nu este atât de îngust la minte pe cât suntem noi. Aşa să spui oamenilor: să nu se teamă nici de antihrist, nici de 666“.
      Cuvintele acestea m-au impresionat foarte mult, domnule Ioannidis, şi m-au liniştit. De aceea, le transmit şi eu mai departe semenilor mei.
      K.I.: Foarte bine faceţi, părinte Atanasie. Cu adevărat, a existat o psihoză „duhovnicească“. Atunci când au loc anumite evenimente cosmogonice, oamenii îşi amintesc de Sfintele Scripturi şi de multe ori fac interpretări exagerate. Mulţi au transformat Sfânta Scriptură în buletin de ştiri!
      Odată l-am rugat să-mi spună un cuvânt de folos. Răspunsul său a fost: „Hristos este totul“, prin urmare, nu avem nici o problemă. Vă aduceţi aminte ceva din convorbirile pe care le-aţi avut cu el?
      A.A.: Mi-aduc aminte foarte multe. Le-am scris pe hârtie. Să vă spun altceva, legat de satul meu. Vărul meu primar, părintele Ieronim, s-a dus pentru prima oară la părintele Porfirie. Când l-a văzut, părintele Porfirie i-a făcut metanie şi i-a sărutat mâna, pe care a ţinut-o strâns în mâinile sale. I-a luat pulsul. Iată ce i-a spus: „Fiule, ai 27 de ani şi te cheamă Ieronim“. „Da, părinte. De unde mă cunoaşteţi?“ „Ei, am atâţia ani şi vrei să nu te cunosc? Te cunosc, te cunosc. Ia zi-mi: de unde eşti?“. „De la Simonos Petra“. „Ei, nu mi-ai spus nimic nou. Spune-mi de unde te tragi“. „Din Trikala“. „Din ce sat?“ „Din Dendrohori“. „A, din Dendrohori“. A închis ochii şi a spus: „A, gata, văd. Să mergem puţin pe drumul de intrare în sat. Iată, trecem de platani (cu adevărat, până să ajungi în sat la noi, este un alt sat cu pădure de platani, pe unde trece un râu, peste care este un pod mare), iar la podul de ciment, cum intrăm, pe dreapta, la aproximativ 300 de metri, sunt trei copaci mari. Ce fel de copaci sunt?“ „Bătrânii spun că pe la acei copaci, care acum sunt foarte bătrâni, a trecut Sfântul Cosma Etolul, ce a adunat oamenii din toate satele din zonă şi le-a vorbit. Au încrustat nişte cruci pe copaci, care de atunci se numesc «copaci sfinţi». Când trecem pe acolo, ne facem semnul crucii“. Iar părintele a întrebat: „Ce cimitir este acela dintre copaci şi pod?“ „Cimitirul nu este acolo, ci mai jos, la biserica veche, care este în afara satului“. „Adică bisericuţa aceea albă, cu pini de jur-împrejurul ei, închinată Maicii Domnului? Ba nu“, a continuat părintele, „aceea e la intersecţia de la intrare în sat“. De la Oropos, părintele Porfirie vedea la Trikala, care este la 400 km distanţă de Atena.
      K.I.: Îşi trimitea acolo „televizorul“ şi vedea.
      A.A.: Aşa este. Prindea totul cu antena sa duhovnicească. „Nu cimitirul acela, măi, ci celălalt, care este în capăt, la râu“. „Părinte, acolo este via satului. Nu este nici un cimitir“. „Haide, bre, chiar crezi că mă înşel? Greşeşte Hristos? Eu îţi spun ce văd. Acolo este un cimitir micenian“. „Dar nu e nici un cimitir acolo“. „Dacă insişti, nu este. Dar o să vezi că este“. A înaintat şi a început să vadă casele, zicând: „Casa aceasta este frumoasă. Cealaltă e şi mai frumoasă. Dar aceea nouă… ce frumoasă e!“ Şi a început să descrie casele din sat. A ajuns în centrul satului, unde este o răscruce de drumuri. „Hai să nu mergem la dreapta, ci la stânga. Am ajuns afară din sat. Acolo este un deluşor. La poalele lui se află o bisericuţă. Ce bisericuţă este aceea?“ „A Sfântului Gheorghe“. „Şi cine a zidit-o?“, a întrebat părintele. „Mătuşa mea“ – adică mama mea. „De ce a fost ridicată?“ „Pentru că pe locul acela a fost omorât, în 1944, un unchi de-al meu, pe care-l chema Gheorghe“. Iar părintele i-a spus: „Să-i zici mătuşii dumitale că nu în locul acela l-au omorât, ci la pârâiaşul acela mic, iar de acolo l-au târât ca pe un porc până unde şi-a dat duhul“.
      K.I.: Extraordinar.
      A.A.: Cum să nu fie, domnule Klitos, dacă în 1989 povestea ce se întâmplase în anul 1944… Părintele a mai spus: „L-au târât până acolo şi a murit bietul om ca un câine“. Şi cu adevărat, mătuşa mea mi-a zis mai apoi: „A, de aceea era iarba călcată de la pârâu, până acolo, cu urme de sânge pe ea“. Înainte, nu putuseră să înţeleagă, deşi găsiseră urme.
      Mai apoi, când părintele Ieronim s-a dus în sat, le-a spus preoţilor (avem trei preoţi): „Să ştiţi că un părinte mi-a spus că jos, la vie, este un cimitir“. „Poveşti“, a răspuns unul dintre ei. Dar părintele Pavel a zis: „Şi totuşi, acolo este un cimitir. În 1955, când Serviciul Topografic a făcut împărţirea pământului, am săpat în zona aceea, unde am găsit morminte şi nişte oase de om. Mormintele erau de două ori mai mari ca ale noastre. Am găsit înăuntru şi două căni pictate“. Iar eu l-am întrebat: „Şi ce-ai făcut cu toate acestea?“ „Le-am stricat“. „Vai, binecuvântate, erau miceniene…“ În felul acesta, doresc să vă arăt înduhovnicirea părintelui Porfirie.
      K.I.: Unul din fiii duhovniceşti ai părintelui mi-a spus că, mergând în excursie, părintele le-a făcut o radiografie arheologică a unor regiuni în care nimeni nu şi-ar fi imaginat că există vestigii arheologice şi unde, cu adevărat, s-au făcut mai târziu descoperiri.
      A.A.: Iată ce mi-a spus mie: „Arheologii îşi închipuie că au găsit mari comori. Dar n-au găsit nimic. Ştii mormântul acela de la Bela veche? Habar n-ai ce-ar găsi dac-ar săpa acolo“. Acum, au început, cu adevărat, săpăturile şi în acea regiune. „Să nu spui nimănui nimic, ca să nu mă ia drept hoţ de vestigii arheologice“, şi râdea.
      Odată, la mănăstirea noastră, am avut probleme cu apa. Părintele Elisei s-a dus la Institutul Geologic din Atena ca să aducă un specialist care să cerceteze rocile, să vadă dacă exista un loc bun pentru a fora, în speranţa de a găsi apă. S-a dus şi la părintele Porfirie. Înainte ca părintele Elisei să-i spună care era problema, părintele Porfirie i-a zis: „Aveţi probleme cu apa la mănăstire“. „Cu adevărat, părinte, avem o mare problemă“. „Nu vă neliniştiţi. Ia să vedem…“ A închis ochii şi a văzut muntele unde se află mănăstirea. „Ia zi-mi, este o bisericuţă în pădure?“ „Da, părinte“. „Să mergem tot înainte 500 de metri, până la bradul acela ars de fulger, unde încep trei drumuri. Unul merge la Karies, altul spre Sfântul Filothei, şi al treilea spre Dafni“. „Da, părinte“. „Aşadar, înaintăm 300 de metri spre stânga, unde sunt nişte cărămizi sparte; ce este acolo?“ Părintele Elisei i-a răspuns: „Este un vechi cuptor, unde a fost făcută cărămida cu care a fost zidită mănăstirea noastră, în secolul al XIV-lea“. „Dacă săpaţi acolo, veţi da de granit. La 16 metri este atât de multă apă, încât s-ar putea alimenta din locul acela întreaga provincie Halkidiki. Vă va fi cam greu. Dar hai să mai vedem ce este prin jur. Să mergem acolo unde se învecinează mănăstirile Sfântului Filothei, Simonos Petra şi Sfântul Grigorie. Văd un izvor cu un cap de porc. Ce este acolo?“ „Este Bustum“. „Bustum“ e un cuvânt turcesc ce înseamnă „apă foarte rece“. „Dacă foraţi acolo, la 30 de metri veţi găsi apă. Şi ştii de unde vine? Din Alpi. E multă apă acolo, fiule“.
      Părintele Elisei s-a întors, am discutat despre ceea ce spusese părintele Porfirie şi am hotărât să urmăm indicaţiile sale. Am luat un om priceput în perforarea scoarţei, cu echipamentul necesar, şi am urcat pe munte. Când am ajuns sus, am găsit granit. În fiecare zi înaintam cu 20 de cm, iar granitul era de opt metri. Ca să ducem munca până la capăt, ar fi trebuit să cheltuim întreg bugetul mănăstirii, ceea ce nu renta. Ne-am dus să încercăm în celălalt loc pe care ni l-a indicat părintele. Şi acolo am găsit granit. Nu puteam înainta. A fost aşa cum ne-a spus părintele.
      K.I.: Ştiu că părintele putea chiar să guste apa şi să vadă dacă era sărată!
      A.A.: Da, am auzit şi eu. De asemenea, după moartea sa, a fost sunat de mai mulţi oameni, cărora le-a spus la telefon: „Nu mă mai sunaţi. Eu mă aflu acum în cer, lângă Hristos“.
      A fost, cu adevărat, un om pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu toate darurile.
      K.I.: Trăia în acelaşi timp şi pe pământ, şi în cer. De aceea, în momentul în care a plecat, el nu s-a despărţit de lumea de aici.
      A.A.: Pentru sfinţi nu există aici şi acolo. Viaţa este unită. Noi, păcătoşii, ne separăm viaţa în două.
      K.I.: Tocmai de aceea sfinţii au asemenea harisme şi pot înfăptui lucruri peste fire.
      A.A.: Hristos le oferă toate aceste daruri, pentru că ei sunt uniţi cu Dumnezeu.
      K.I.: La ceea ce am spus până acum, am mai putea adăuga câteva fapte deosebite legate de părintele Porfirie?
      A.A.: Cu siguranţă.
      O să vă povestesc felul cum s-a dus să se călugărească, din ce mi-a relatat el însuşi. Iată ce-mi spunea: „Fiule, eu am fost un copil foarte sărac, iar tatăl meu s-a dus în America să muncească. Nu i-a mers bine şi nu s-a mai întors în sat. Aveam 18 oi şi urcam sus pe munte, acolo în Evvia, de unde mă trag, ca să le pasc. Nu ştiam prea multă carte. Prima viaţă de sfânt pe care am citit-o, cu multă greutate, de altfel, a fost a Sfântului Ioan Colibaşul, care m-a impresionat atât de mult, încât mi-am zis că vreau şi eu să devin sfânt! Şi am strigat la Dumnezeu: «Doamne, Doamne, învredniceşte-mă să mă fac sfânt!» Pe atunci eram de opt ani. Şi Dumnezeu mi-a dat darul de a avea barbă. La zece ani aveam barbă şi nu aveam brici ca să mă rad, aşa că ascuţeam cuţitul şi o tăiam cum puteam, fără să o înmoi cu nimic. Cu toţii mă strigau: călugăraşul nostru, călugăraşul nostru, iar la vârsta de 12 ani, m-am îndreptat spre Sfântul Munte. M-am îmbarcat pe vapor fără să am la mine nici măcar o coajă de pâine şi fără să spun nimic nimănui. Am ajuns cu mult chin la Dafni şi, după alte încercări, l-am găsit pe părintele Ioanichie, care era un om sfânt“.
      Părintele Ioanichie l-a luat lângă el şi l-a prezentat la vamă44(Deşi Sfântul Munte (Athosul) se află în Grecia, intrarea în Munte se face prin trecerea unei graniţe, care îl desparte de restul ţării. Această graniţă a fost impusă mai ales din raţiuni bisericeşti, pentru controlul accesului bărbaţilor şi pentru interzicerea intrării femeilor [n.t.].) ca pe nepotul său. Astfel, părintele acela a spus o minciună salutară, fără de care Biserica nu l-ar fi avut acum pe marele părinte Porfirie, pe care îl cunoaştem cu toţii.
      „După câteva zile – eram de 12 ani – am început să citesc: A…a…a… Iar părintele mi-a spus: «Ajunge deocamdată să citeşti bine psalmii, şi abia după aceea să te străduieşti pentru mai mult». Cuvintele acestea m-au făcut să mă ambiţionez şi am ajuns să citesc atât de bine, de parcă fusesem la Universitate. Mă rugam foarte mult. Atunci am învăţat pe de rost epistolele Sfântului Ioan. Îl iubeam foarte mult pe Sfântul Ioan.
      Când eram copil, părinţii se duceau afară, în grădină, iar eu rămâneam înăuntru şi găteam. Lăsam mâncarea în oală să fiarbă şi mă duceam la biserică. Acolo mă aşezam pe jos în aşa fel încât păream mort. Aveam pomenirea morţii. După aceea, citind epistolele Sfântul Ioan, în care se spune că iubirea scoate frica afară din suflet, mi-am zis că nu-L iubesc cu adevărat pe Dumnezeu. De atunci, relaţia mea cu Dumnezeu s-a schimbat şi inima mea a început să ardă de dor sfânt.
      Odată, părinţii mei s-au dus să slujească în altă parte. Era Postul Mare. Eu m-am dus la biserică. Am ajuns acolo cu mult mai devreme, înainte să înceapă slujba. Am deschis uşa şi m-am aşezat în una din strane, într-un colţ, şi am început să mă rog. Puţin mai târziu, a intrat înăuntru părintele Dima, care fusese cândva ofiţer în armata Ţarului. Era un om masiv, de 96 de ani, dar cu un trup foarte elastic. A intrat înăuntru, a făcut trei mătănii până la pământ, după care a început să se roage. În momentul acela, am văzut o lumină care îl înconjura şi m-am speriat foarte tare. Părintele Dima a continuat rugăciunea cu mâinile ridicate. Pentru mine era prima experienţă legată de lumina necreată. Evlavia părintelui aceluia mi s-a transmis în inimă şi din ziua aceea am început să plâng fără încetare. A fost prima dată când am simţit cu adevărat harul lui Dumnezeu şi de atunci plângeam ori de câte ori voiam. Aveam în mine evlavia harului sfânt“.
      K.I.: Dumnezeu l-a trimis Bisericii pe părintele Porfirie ca pe un dar.
      A.A.: Aşa este. Iată ce mai povestea părintele: „După aceea, când m-am îmbolnăvit şi eram aproape să mor de tuberculoză (pe atunci era mare sărăcie la Sfântul Munte), părinţii m-au trimis în sat să mănânc nişte lapte şi nişte unt, ca să mă întremez. În vremea aceea, a venit la mănăstire răposatul Arhiepiscop Porfirie şi a vrut să stăm de vorbă. Ne-am dus să ne plimbăm prin pădure şi acolo Dumnezeu mi-a dat harisma străvederii. Atunci, i-am spus: «Preasfinţite, în momentul acesta, în Sinai, doi călugări tulbură apele. S-au certat şi au pricinuit probleme serioase». «De unde ştii, fiule?» Iar eu i-am zis: «Domnul mi-a dezvăluit lucrurile acestea»“. Arhiepiscopul a rămas fără grai, pentru că i-am descris toată regiunea Sinaiului şi înfăţişarea acelor doi călugări, spunându-i şi numele lor. A doua zi, mi-a spus că vrea să mă facă diacon. M-am dus la stareţ şi m-au făcut diacon. După încă o zi, m-au făcut preot şi duhovnic. Eu nu voiam. El a fost primul care s-a mărturisit la mine. Mi-a spus: «Fiule, Dumnezeu ţi-a dat mult har. Să-l foloseşti spre binele Bisericii». Astfel a fost prima mea întâlnire cu harul şi cu harisma străvederii“.
      K.I.: Darurile pe care ni le-aţi adus din cer, de la părintele Porfirie, sunt foarte frumoase, părinte Atanasie. Vă mulţumesc. Dumnezeu să vă dea putere în nevoinţă. Să vă rugaţi pentru noi, ca şi pentru lumea întreagă.
      A.A.: Ne rugăm şi dorim ca, prin rugăciunile părintelui Porfirie, Dumnezeu să vă dăruiască şi dumneavoastră personal binecuvântare, pentru că aduceţi dinaintea poporului credincios figuri de mari personalităţi ale Bisericii noastre.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 8:08 pm

        Adrian

        Te cunosc pe tine ca ai mai comentat pe aici si esti un inselat.

        Parintele care a vorbit mai sus este inselat la fel ca tine.

        Nu avem nevoie se SOFISME marca razboi contra cuvantului.

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 5:25 am

        „Dacă ar veni acum antihrist cu aparatul cu raze laser şi mi-ar spune că vrea să mă însemneze cu 666, eu aş sta. Mă vei întreba: «Dar nu este semnul lui antihrist?» Da, dar şi mii de 666 dacă ar scrie pe mine cu raze laser, eu tot aş primi. ”
        INSELARE …, posibil sa fie facatura ‘in numele Domnului ‘ !

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on august 29, 2012 at 2:03 pm

        Ambra

        Limba romana nu e clara pentru tine? Sau ne trebuie traducator din romana in romana.

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 3:06 pm

        ambra ,
        am mai avut o discutie cu tine , atunci , cand te faci ca nu intelegi sau poate chiar nu vrei sa intelegi !
        ce scrie in acest articol , cuvantul de mai sus , este un cuvant impotriva Sfintei Biserici Sobornica si Apostolica , Biserica Lui HRISTOS , ORTODOXIA !
        de ce ?
        1 impotriva Cuvantului Sfant al Sfantului Ioan (Apostolica ) , Apostolul ce i s-a aratat Apocalipsa si care a scris Cuvantul lui DUMNEZEU , anume ca antihrist va apare cu pecetea prin lepadarile de DUMNEZEU ADEVARAT si de Botezul Crestin Ortodox cand se accepta actele biometrice ce au stanta de 666 adica cu cipuri si cipurile care inseamna botezul antihristic , asta pentru cei care nu inteleg ;
        se face mai intai lepadarea de ADEVARATUL DUMNEZEU , intrand in catalogul necuratului , fiara de la Brussels si apoi botezul antihristic , adica mancat pe vecie , asa cum arata si spune Cuvantul Sfant in Apocalipsa !
        2 impotriva Cuvantului Sfant si DUMNEZEIESC aratat prin gurile Sfintii Parinti ( Sobornica ) : Sfantul Lavrentie de Cernicov Sfantul Parinte Arsenie Boca , Sfanta Matrona a Rusiei … precum si Mari Duhovnici si Sfinti ce DUMNEZEU ii Stie : Cuviosul Paisie Aghioritul , Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Cleopa , Parintele Adrian Fageteanu Parintele Iustin Parvu …ce au explicat si aratat , ce sunt acestea care au semnul fiarei sau spurcaciune !
        de asta si Sfantul Parinte Arsenie Boca a spus
        „veti vedea si intalni spurcaciune peste tot si in mancare si in bautura , in institutii in politica indeosebi …”
        ‘sa faceti semnul crucii , inainte de a bea si a manca pe acestea ‘
        Un alt Sfant a spus ‘zgarietura fiarei va fi in dungi ‘ ( codul de bare , care are cei trei de 6 , protapiti pe acesta )
        sa citim , fratilor , ca Profetiile Vremurilor se implinesc sub ochii nostri , dar parca tot nu credem sau nu vrem sa credem insa si asta , este tot o lucrare a vrajmasului , a lumii acesteaia desarte si viclene aservita raului si a trupului care vorbeste dar nu stie ce vorbeste !
        Doamne Ajuta la ORTODOXIE !
        amin!

        Apreciază

    • pcmouse said, on august 27, 2012 at 2:05 pm

      pe capital.ro nu se pote posta..am scris de 3ori degeaba

      Apreciază

      • pcmouse said, on august 27, 2012 at 9:13 pm

        a aparut postarea in sfarsit..un bozgor cu nume de Roman s-a sesizat pe capital.ro:)

        Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on august 27, 2012 at 1:44 pm

    MAI APROAPE DE ANTIHRIST – CUM SA-I PROSTESTI PE PROSTI

    “Ceea ce trebuie să știe românii este că nu există nici o modalitate mai sigură de a plăti pentru achizițiile lor decât cu cardul, online, întrucât riscurile de fraudă sunt practic inexistente. Totodată, dacă o persoană devine victima unei erori sau fraude, aceasta își primeste imediat banii înapoi, ceea ce este mai dificil in cazul cumparaturilor cu numerar”, mai spune Antonio Eram.

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/170899.html

    Apreciază

    • pacatos said, on august 27, 2012 at 5:20 pm

      Vrajeala… atunci daca atunci cand se mai intampla sa-ti ieie de 2 ori bani de pe card cand platesti de ce trebuie sa mergi sa dai declaratii, sa astepti 30 de zile sa vada ei nu stiu ce … bla bla

      ?

      Apreciază

  4. nelu said, on august 27, 2012 at 3:18 pm

    Apreciază

  5. nelu said, on august 27, 2012 at 3:38 pm

    Apreciază

  6. nelu said, on august 27, 2012 at 3:56 pm

    sper ca o sa luam la cunostinta despre realitatea din sua vazand aceste filmuletze si cum ne este explicata modalitatea de corupere..sint convins ca cesta este un protestant ,dar este interesant ca omul nu sta pe loc ci este in miscare spre un loc mai rau sau mai bun,adica erau unii care cand a venit Hristos au ascultat de sinod si l au condamnat pe Hrsitos si erau nascuti in credinta dreapta de atunci si erau unii care erau nascuti pagani care l au primit pe Hristos,asa si acum sant unii nascuti ortodocsi care au luat semnul lui antihrist si unii nascuti pagani care vor primi moarte ca nu vor sa ia semnul lui antihrist ! este profetit ca cei ce conduc Biserica nu vor alerta oamenii in privinta lui antihrist si al semnului lui !!asa ca sa nu dormim asteptand oficialitatile sa ne lumineze…

    Apreciază

  7. mishuleu said, on august 27, 2012 at 8:00 pm

    Manifestari demonice in padurea Baciu.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on august 27, 2012 at 9:41 pm

      nu trebuie privite lucrurile astea

      Apreciază

      • mishuleu said, on august 27, 2012 at 9:51 pm

        Argumenteaza. De ce nu trebuie privite lucrurile astea.

        Apreciază

      • dna said, on august 28, 2012 at 12:07 am

        filmul s-a terminat cu imaginea ochiului stang al dlui Roxin…

        Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on august 28, 2012 at 4:43 pm

        nu trebuie privite pentru ca sunt multi oameni care se pot sminti, infricosa, o frica rea , care nu e totuna cu frica de Dumnezeu, pentru ca suntem slabi duhovniceste, nepregatiti si astea pot da peste cap pe cineva. rugaciunea e mai buna decat privitul la astea, deci daca am ceva mai folositor decat ele, si oricum nu vad ce folos imi dau, mai bine sa nu ma uit

        Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on august 28, 2012 at 4:55 pm

        daca sunt manifestari ale diavolului
        e clar ca te poate rani sufleteste, sau chiar mai mult decat atat. de asta am zis ca filmul nu trebuie privit sau ascultat
        Doamne fereste !

        Apreciază

      • mishuleu said, on august 28, 2012 at 9:45 pm

        Valentin Dorneanu

        In primul rand in afara de frica de Dumnezeu alt tip de frica e de la diavol si in al doilea rand pentru a putea purta un razboi puternic cu satana trebuie sa iti cunosti dusmanul si tacticile(inselarile) sale. Cu cat stii mai mult cu atat stii sa te aperi mai bine, pentru ca nu o sa fie intotdeauna un sfant langa tine vazator cu duhul care sa iti spuna care minune e inselare si care nu. E adevarat ca e foarte bine sa te rogi si ca prin rugaciune ai posibilitatea prin voia lui Dumnezeu sa vezi cu duhul dar cati dintre noi putem ajunge sa primim astfel de daruri. Asadar pentru ca nu suntem vrednici de astfel de daruri avem posibilitatea sa ne cunoastem mai bine adversarul cautand, vizionand, citind si avand cunostintele necesare ne vom putea da seama foarte usor care sunt inselari dracesti pentru ca stim ce puteri are dracul, ce forme poate sa ia, manifestarile sale etc. Ia ca exemplu acest blog. Daca ai fi stat numai in rugaciune fara sa ii citesti articolele, fara sa te informezi ce se intampla in jurul tau, fara sa urmaresti filmulete pe acest blog ai fi devenit foarte expus inselarii dracesti datorita lipsei de experienta necesara, de cunoastere. Un exemplu bun e proiectul blue beam. Multa lume nu stie ce este si cu ce se mananca si la vremea cuvenita vor cadea ca spicele secerati pentru ca au refuzat si le-a fost frica sa cunoasca. Multa lume refuza sa stie mai mult pentru ca le place sa stea in bula lor de sapun frumos mirositor. Din punctul meu de vedere conceptul tau de gandire este total gresit.

        Apreciază

    • nelu said, on august 27, 2012 at 10:26 pm

      aceasta padure este locul iubit al ioghinilor bivolari

      Apreciază

      • Prahovean said, on august 28, 2012 at 1:57 pm

        Tu ești cumva neoprotestantul „Nelule”, care spunea că sunt simboluri masonice în bisericile Ortodoxe?

        Apreciază

      • nelu said, on august 28, 2012 at 8:21 pm

        @prahoveanule,pe tine de fapt nu credinta mea te intereseaza si vrei sa ma jignesti chipurile din motive religioase,ca asa esti tu crestin in viziunea ta ;sa ti minte pe cine te a contrazis ! numai ca eu nu te am cotrazis pe tine ci ideea aceea gresita ,dar tu nu ai vrut sa cercetezi daca am spus dupa invatatura ortodoxa ci numai m ai trecut pe lista ta neagra,sa te razbuni din marea ta dragoste vezi chipurile a credincioseniei drepte,mai bine comenteaza la subiect ca nu prea am vazut participarea ta la subiectele puse chiar de foarte mult timp,eu chiar sant prahovean asa ca mai usor cu incrancenarea si mai mult cu studiul sfintilor daca pricepi si nu o iei iar ca o crima asupra ta

        Apreciază

      • Prahovean said, on august 28, 2012 at 9:40 pm

        Nu a fost o întrebare agresivă, dar văd că așa ai luat-o. Hmmm…

        Apreciază

      • nelu said, on august 29, 2012 at 10:33 am

        @prahovene tu imi zici mie sectar si te prefaci ca nu e ceva agresiv ? hai sa nu mai o lungim ; tu crezi ce vrei si eu cred ce vreau si sa incercam sa vorbim despre subiectul in cauza si nu te mai da tu singurul ortodox din univers care esti vigilentza pura ,adica si saccsiv e protestant ca si el a vazut simboluri masonice pe si in biserici? cere sa ti dea spam temporar pana nu te mai miri atata de mult

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 5:01 am

      uitati-va ce spune Nadejda – O Marturisitoare care spune ce a patit cand nu iei seama ce inseamna lucrurile demonice si necuratiile !
      ca apoi sa fie marturisitoare a Dreptei si Adevaratei Credinte , ORTODOXIA
      am pus si celelate doua parti pe acest blog , este bine de vazut cap -coada , aceasta Marturisire !

      Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on august 27, 2012 at 8:27 pm

    http://piatza.net/proiectul-nom/

    Apreciază

  9. mishuleu said, on august 27, 2012 at 8:43 pm

    Documentarul despre MASONERIE care a grabit disparitia profesorului IORGOVAN.

    Apreciază

  10. pcmouse said, on august 27, 2012 at 9:16 pm

    cineva indraznea sa manipuleze pe rtv zilele trecute spunand ca daca cei rai se unesc de ce nu s-ar uni si oamenii buni bagandu-se in masonerie:(

    Apreciază

  11. mircea.v said, on august 27, 2012 at 9:25 pm

    http://nsidc.org/arcticseaicenews/

    suprafata ghetii la polul N, record de minim

    Apreciază

  12. STOP RFID 666 said, on august 27, 2012 at 10:56 pm

    SOLA SCRIPTURA – VARIANTA CANTATA

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 27, 2012 at 11:42 pm

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 27, 2012 at 11:51 pm

        ” Parintele Arsenie Papacioc (n. 15 august 1914) este un mare duhovnic ortodox român. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. A fost deţinut politic în perioada comunistă. Prin felul cum vorbeste la PESTE 90 de ani se vede harul Duhului Sfant!

        A fost condamnat de către comunişti în 1949 la 20 de ani muncă silnică pentru infracţiunea de „uneltire contra ordinii sociale”. O sentinţă absurdă, având în vedere că în urma unui alt proces din 1956, a fost achitat de această învinuire. Face parte din mişcarea ortodoxă „Rugul aprins”, alături de preoţii VasileVoiculescu, Stăniloaie, Petroniu, Sofian Ghişu, Sandu Tudor, Adrian Făgeţeanu şi alţii. Trece prin mai multe închisori, printre care se numără Suceava şi Aiud. Dupa ani mulţi de închisoare şi prigoană, devine preot paroh în Ardeal, stareţ la Mănăstirea Cozia, duhovnic la Mănăstirea Cernica şi începând din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Oare ştim să-i preţuim pe cei sfinţi şi buni …? ”

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 27, 2012 at 11:55 pm


      Apreciază

    • Cipi Cix said, on august 28, 2012 at 3:39 am

      Totusi, daca sunt evanghelisti, baptsti, iehivisti sau ce or fii ei, de ce este crucea pe evenghelia respectiva?

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 10:22 am

        Ca sa pacaleasca lumea. Daca nu ar pune cruce pe ,,evangheliile” lor nimeni dintre ortodocsi nu le-ar lua. Viclenia e mare pentru acesti lupi in blana de oaie.

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 28, 2012 at 12:20 pm

        cipi Cix
        sunt adventisti , paremi-se ca astia au Cruce , dar hulesc pe Maica Domnului si …
        dar in niciun caz nu au legatura cu Miscarea ortodoxa Rugul Aprins , O Adevarata Miscare Isihasta sau rezistenta isihasta in timpul comunistilor , prigoana atee ce se instala in acea vreme .

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 4:31 am

        Ai dreptate pc mouse !
        asemeni
        „sunt CRESTIN ORTODOX pe “stil nou” cum se spune.fara patristic.sau alte adaugiri pompoase.sunt curios cati sectanti o sa imi sara in… ”
        dar nu este nevoie sa spui „patristic , ..”
        ci, pur si simplu cand se refuza a se spune ca SUNT CRESTIN ORTODOX
        sau
        „Cred Intr-una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca BISERICA „nimic in plus sau in minus la Crezul Niceo-Constantinopolitan 324-325 atunci ceva este cu semnul intrebarii , sa nu spun mai multe …
        dar ‘dupa ale lor roade ii veti cunoaste’ care sunt oite sau lupi in piei de oite ‘blande si smerite ‘!
        si inca ceva
        de ce ?este periculos lupul imbracat in piei de oaie , pentru ca el merge alaturi de oite , le da sfaturi cum si ce …, iar oitele naive il conduc pe acesta la staulul lor si atunci acela nu mai face „b…” ca ‘e..’ nu ii iese si atunci ranjeste , aratandu-si coltii pentru a ataca staulul oitelor , intrucat tot o oita naiva si credula , l-a condus pe lup , ca tot lup este , in staulul oitelor cuvantatoare !
        si
        asemeni cer
        „ar fi buna o pagina in care cei ce posteaza sa declare de ce credinta sunt.nu de alta dar chiar vreau sa stiu daca nu cumva cei de alta confesiune religioasa nu incearca sa ne induca in eroare..”
        Doamne Ajuta la ORTODOXIE !
        amin!

        Apreciază

  13. valentin said, on august 27, 2012 at 11:21 pm

    vă rog să mai faceți și articole despre ceva bun care se petrece în România.
    De exemplu faptul că un părinte de la Valea Plopului are grijă ca mamele care vor să avorteze din cauza sărăciei în primul rând, să aibe unde să lase copii și astfel să se întoarcă din drumul spre crimă.
    Cred că trebuie să căutăm o cale de a le depune bani în cont câte 10-20 lei de om și tot se adună
    1000 de oameni- fac 10.000-20.000RON.

    Apreciază

  14. dna said, on august 28, 2012 at 12:21 am

    fara legatura cu postarea, in filmele care demasca industria muzicala satanizata, se vorbeste de rain man. Nu cumva asta e o trimitere la Varsator, era varsatorului? Ma gandesc si eu, ce altceva ar putea fi?

    Apreciază

  15. stelian said, on august 28, 2012 at 10:05 am

    Rain man nu e Varsatorul, ci vrasmasul…

    Apreciază

    • dna said, on august 28, 2012 at 10:39 pm

      Evident ca e vrajmasul, dar tind sa cred ca este legat de varsator- rain man, ceva mai cifrat, ca sa nu inteleaga fraierii care asculta muzica respectiva. Cine sa inteleaga mintile lor incalcite…

      Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 10:32 am

    Prietene, tu nu intelegi nimic din nimic. Daca ti-as explica oricum nu ai intelege asa cum s-a vazut pana acum. Asa ca poate sunt alti frati care te-or lamuri.

    Apreciază

  17. Cristi said, on august 28, 2012 at 1:37 pm

    Pacatele si indiferenta noastra, asta-i cauza.

    Apreciază

  18. STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 3:52 pm

    MAI APROAPE DE ANTIHRIST

    Apreciază

  19. STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 4:20 pm

    DESPRE INSELARE

    POATE ASA INTELEGEM SI NOI DE CE PATRIARHIA IL PROMOVEAZA PE ACEST PARINTE – TEOFIL PARAIAN

    Apreciază

  20. STOP RFID 666 said, on august 28, 2012 at 4:34 pm

    AM MARE RESPECT PENTRU CUVIOSUL BARTOLOMEU ANANIA DAR AICI A GRESIT

    Apreciază

  21. Vasilica said, on august 29, 2012 at 1:09 am

    Adrian

    Faci sminteala..cred ca parintele era in inselare…

    Apreciază

  22. crestinul ortodox said, on august 29, 2012 at 5:06 am

    ” Negreşit, trebuie să anatemizăm învăţăturile eretice, cele potrivnice învăţăturilor primite de noi, să condamnăm învăţăturile lipsite de credinţă, dar să cruţăm cu toată grija pe oameni şi să ne rugăm pentru mântuirea lor!”

    Crestinii care si-au formulat o doctrina eretica si schismatica rupandu-se definitiv de biserica, se numesc sectanti. Doctrinele ratacite de toate nuantele, sunt creatiunea fiintelor rationale razvratite, care, in conformitate cu legea liberei lor vointe, ele pot sa asculte de adevarul vointei lui Dumnezeu sau nu, afirmandu-se in viata ca niste membre deformate (Deut. 6, 1-25; 30, 1-20)

    „Episcopul, presbiterul sau diaconul numai de se va ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca (suspende), iar de le va da voie a lucra ca unor clerici, sa se cateriseasca”. -Apost. 45.

    „Nu se cade a lua binccuvantari (paine, aghiasma) de la eretici, fiindca acestea sunt mai mult niste absurditati, decat adevarate binecuvantari”. -Laod. 32.
    „Nui se cuvine a se ruga impreuna cu ereticii sau schismaticii”. -(Apost. 9,45). -Laod. 33.

    „Daca vreun cleric sau laic va intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor sa se roage, sa se cateriseasca si afuriseasca”.-Apos. 64. ”

    „Sf. Ioan de Kronstadt

    Care dintre ortodocşi nu ar dori unirea cu toţi catolicii sau luteranii şi să fie una cu ei în Hristos, o singură Biserică, o singură obşte a celor credincioşi! Care însă, dintre aceste-zise biserici, mai ales dintre întîi-statatorii numiţi papi, patriarhi, mitropoliţi, arhiepiscopi şi episcopi, preoţi sau pateri se va învoi să se lepede de rătăcirile sale? Nici unul. Iar noi nu putem să ne invoim la învăţătura lor eretică fără să aducem vătămare mîntuirii sufletului nostru. Oare se pot uni cele de neunit – minciuna cu adevărul? Iezuiţii catolici în folosul papei şi a propriei lor vederi şi scopuri egoiste şi meschine, au pervertit legea conştiinţei şi legea Evangheliei, afirmând că pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot întrebuinţa toate mijloacele nelegiuite: adică şi ca să omoare şi ca să viclenească în tot felul şi să prigonească credinţa ortodoxă, să o numească schismatica şi o credinţa de cîini, şi să-i ardă pe ruguri pe ortodocşi, ca pe Huş şi pe alţii. Neîndoielnice sunt cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Cel ce nu este cu Mine, este împotriva Mea” (Matei 12,30). Catolicii, luteranii şi reformaţii au apostaziat de la biserica lui Hristos – ei nu sunt de un cuget cu noi, nutresc vrăjmăşie împotriva noastră, caută din răsputeri să ne omoare, ne strâmtorează în tot chipul pentru credinţa noastră, ne batjocoresc şi ne fac toate felurile de neplăceri, mai ales în aşezările lor cele mai însemnate, ei merg în chip vădit împotriva lui Hristos şi a Bisericii Sale, nu cinstesc de viaţă făcătoarea Cruce, sfintele icoane, sfintele moaşte, nu respectă posturile, strîmbă dogmele credinţei celei mântuitoare. Ei nu sunt cu noi, ci împotriva noastră şi împotrivă lui Hristos. Întoarce-i Doamne la adevărata Ta Biserică şi mântuieste-i! De greşită înţelegere de către catolici a cuvintelor Mântuitorului: Tu eşti Petru şi pe această piatră (pe Hristos, pe Care Petru L-a mărturisit Fiu al lui Dumnezeu) „voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18) depind toate rătăcirile catolicilor şi papilor şi mai ales părelnicul primat papal în Biserică şi părelnicul rang al papilor de locţiitori ai lui Hristos. Ci uitaţi-vă câte rătăciri sunt îngăduite în credinţa papei (iar nu a lui Hristos) rătăciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – şi le veţi întoarce spatele cu nemulţumire şi groază! O trufie omenească! O trufie satanicească! Auzi, papă infailibil! O, iezuitism!” Catolicii recunoscându-l drept cap al bisericii pe papă, pe adevăratul Cap al Bisericii – Hristos L-au pierdut şi au rămas lipsiţi de Cap. Întreaga istorie a papismului dă mărturie că la catolici nu este Cap fiindcă ei fac lucruri necuvioase, luptă împotriva Bisericii Ortodoxe. Iar în învăţătura lor dogmatică – vai, câte erezii, inovaţii, abateri de la Adevăr! O, pierzător sistem papist! Singurul Cap al Bisericii cereşti, pământeşti şi din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!

    Sfântul Ioan de Kronstadt (+1908) ”

    Si diavolul este un bun teolog si incearca sa dezbine biserica ,, In Numele Domnului ”
    Un crestin ortodox

    Apreciază

  23. G-man said, on august 29, 2012 at 9:08 pm

    @saccsiv 2 ,vezi ca in comentariul tau ai scris Dumnezeu cu d mic , prima data .
    @frate Stop , specifica care parinte se afla in inselare ? ca se intelege ca zici de parintele Porfirie. Iar despre parintele nu putem spune asa . Se poate spune ca era parerea personala a dansului ,, cea ce observam foarte bine din faptul ca cere parerea inca a cuiva sa vada cum e cu 666 (in contextul perioadei de atunci), nu e o relevare a Sfantului Duh cum avea parintele in celelalte probleme. Multi sfinti au vorbit la modul particular exprimandu-si uneori parerile , dar la modul general toti au mers pe aceasi linie insuflati fiind de Duhul Sfant.,Sa ne aducem aminte si de parintele Arsenie Papacioc ,care spunea initial sa nu ne grabim cu atacarea si razboiul contra biometriei , dar dupa ce a fost prins intr-un joc de manevre ale unora , a declar foarte raspicat ca este in acelasi duh cu parintele Iustin Parvu , si ca Nu trebuiesc luate. La parintele Porfirie era si mai departata situatia , daca era pe vremea cernobalului pentru a produce o agitatie cu aceaste lucruri . Putem presupune ca a zis aceastea in contextul unei situatii , a imprajurarilor de atunci. Dar cu siguranta parintele daca ar traii si azi si ar fi pus sa contrazica pe majoritatea parintilor care zic ca: Nu le luam !
    ar raspunde ca si parintele Arsenie , ca e in acelasi duh cu parintii. Asa ca e pripit sa vorbim de un parinte cu viata sfanta ca a fost inselat .
    Eu personal cred ca sunt niste vorbe puse de altcineva pe seama parintelui Porfirie . De ce cred asta :pentru ca in toate povestirile parintele le descria celor cu care vorbea locul in care se aflau cu toate detaliile de imagine a locului unde se aflau aceia chiar daca erau 400 de km pana acolo ,era vazator cu duhul . Iar acum ca sa vezi……. dintr-o data era paralel cu aceasta problema si ii trebuia parerea celui care il intervia ! cam tras de par, asa vad eu.
    @frate crestin ortodox , e o observatie buna , acei sectari au furat titlul „Rugul Aprins ” iar daca cauti pe google:”Rugul Aprins”, asociatia crestin ortodoxa(Sandu Tudor) apare pe a 5 pozitie, primele fiind asociatiile sectare din arad . Poate ar trebuii scris pe mailurile acestora sa faca ceva ca acei sectari sa schimbe numele furat de la Sfintii Inchisorilor.
    dar sa stii ca nu fratele stop a pus acel nume , ci acea asociatie sectara care apare daca cauti pe google „rugul aprins,” chiar prima. Care au o gramada de adepti .vezi ca sunt foto cu ei. cica sunt Asociația Creștină Interconfesională Rugul Aprins ..penticostali tavalitori pe jos si vorbitori in limbi straine.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 30, 2012 at 1:33 am

      si
      astfel , trebuie spus , aratat ADEVARUL CURAT la ceea ce apartine ORTODOXIEI pentru ca altfel riscam sa fim oita credula si naiva in fata lupului imbracat in piele de oaie ,am spus in repetate randuri si am sa mai spun cu ajutorul Bunului DUMNEZEU , pina se va face si LUMINA , sau va veni Acea LUMINA ADEVARATA care va risipi intunericul , pentru noi toti crestinii ortodocsi !
      ‘Eu Sunt CALEA , ADEVARUL si VIATA ‘ spune Mantuitorul , Mesia , Domnul IISUS HRISTOS !
      in veci
      amin!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.