SACCSIV – blog ortodox

Inainte de 1989 SECURITATEA A FACUT SI BINE ROMANILOR SI ROMANIEI? Acum serviciile lucreaza ceva, orice, pentru binele real al natiunii si al tarii?

Posted in Romania, securitate nationala by saccsiv on aprilie 20, 2012

Iata ce putem citi in articolul Câteva precizări! de pe blogul FOAIE NATIONALA:

Acest material este adresat românilor de bună credinţă, cetăţenilor  care nu au idei preconcepute şi prejudecăţi în ceea ce priveşte serviciile secrete şi necesitatea acestora pentru buna funcţionare a oricărui stat din lume, celor care au discernământ şi  minte să înţeleagă. Indiferent de ceea ce vor crede unii sau alţii, asigur cititorii că cele scrise sunt adevăruri. Motivul redactării acestui material este acela ca românii iubitori de neam şi ţară să cunoască faptul că anterior anului 1989, în regimul comunist de tristă amintire, securitatea a avut şi o linie de muncă ce a acţionat pentru apărarea unităţii naţionale şi integrităţii teritoriale a României!

Fostul Departament al Securităţii Statului (Securitatea) a avut între direcţiile şi unităţile ce îl compuneau şi Direcţia I-a cu atribuţii  în cele mai diverse medii şi locuri, considerate la vremea respectivă de interes: artă-cultură-patrimoniu, presă, învăţământ, sănătate, justiţie, legionari, foste partide istorice (PNŢ, PNL, PSD-Titel Petrescu), culte, secte religioase şi minorităţi. Din problematica menţionată am să mă refer numai la aceea a „minorităţilor” şi în special la minoritatea maghiară. La nivelul judeţelor, Direcţia I-a era reprezentată, în cadrul inspectoratelor judeţene de securitate, de Serviciul I care era împărţit în birouri şi compartimente. Astfel, într-un judeţ în care existau minorităţi, Serviciul I avea în componenţă şi un birou cu atribuţii pentru acestea, iar dacă erau mai multe minorităţi, biroul respectiv era divizat în compartimente, fiecare dintre ele corespunzând unei minorităţi. Trebuie specificat că aceste birouri sau compartimente operative erau cunoscute în mod generic, impropriu, ca ocupându-se de minorităţi în general. În mod real, dar şi potrivit  normelor şi reglementărilor activităţii informativ-operative, compartimentul care avea în preocupări, spre exemplu, minoritatea maghiară nu se numea „compartimentul minorităţii maghiare” ci „compartimentul naţionalişti-extremişti şi revizionişti maghiari”, la fel cum, compartimentul axat pe minoritatea germană nu se numea „compartimentul minorităţii germane” ci „compartimentul naţionalişti-fascişti germani”. Aceasta pentru că, oricât ar putea să pară azi de ciudat sau de necrezut, minorităţile nu făceau obiectul activităţii securităţii în totalitatea lor, adică nu însemna că dacă erai etnic maghiar, german, sârb, turc, ucrainean, rus, tătar, bulgar etc, erai automat luat în preocupare şi urmărit într-o formă sau alta. Nici vorbă despre aşa ceva. Erau ţinute sub observaţie şi urmărite numai persoanele, de exemplu, din cadrul minorităţii maghiare, despre care existau date şi informaţii că desfăşoară activităţi antiromâneşti, neorevizioniste, extremiste, şovine, revanşarde şi iredentist maghiare în scop autonomist şi separatist teritorial şi care atentau la unitatea naţională şi integritatea teritorială a României. Acestea acţionau fie individual, fie constituite în anturaje, grupuri şi chiar în organizaţii clandestine sau erau elemente de legătură şi de acţiune pe teritoriul României, ale unor emisari şi organizaţii revizioniste, extremist-şovine din Ungaria sau diaspora revizionistă maghiară din diferite ţări ale lumii.

Structurile informativ-operative din acest segment de activitate erau încadrate  cu ofiţeri proveniţi din Şcoala de securitate de la Băneasa sau din cei proveniţi prin încadrare directă. Ofiţerii din categoria „încadraţi direct”, spre deosebire de cei de la Băneasa,  erau în mod obligatoriu absolvenţi de facultate, cu diplomă de licenţă, aceştia neavând nimic în comun cu Şcoala de securitate de la Băneasa. Anterior încadrării, aceştia susţineau, pe lângă un riguros examen medical, mai multe teste, la rândul lor complicate, cu un grad  ridicat de dificultate, psihologice, de inteligenţă, de memorie etc., fiecare fiind eliminatoriu. Imediat după încadrare, cu grad şi funcţie, ei urmau un curs în regim militar, de iniţiere generală în activitatea specifică de informaţii, la sfârşitul căruia susţineau un examen scris şi oral. Pentru linia de muncă „naţionalişti-iredentişti şi extremişti maghiari” erau de preferat absolvenţi ai facultăţilor de ştiinţe umaniste (sociologie, istorie, filologie, psihologie, filosofie), dar şi de ştiinţe juridice. Ideal era ca aceştia să cunoască  limba maghiară, istoria minorităţii maghiare, dar şi a Ungariei, tradiţiile, obiceiurile, caracteristicile psihologice şi morale, particularităţile zonale ale etnicilor maghiari şi secui. O calitate care era absolut necesară şi de la care nu se făcea rabat, sub nici o formă, indiferent despre orice „pilă” ar fi fost vorba, era patriotismul (astăzi un termen demonetizat din păcate prentru noi românii) şi ataşamentul faţă de valorile naţionale româneşti! Ofiţerii „încadraţi direct” veneau fie imediat după absolvirea facultăţii, fie după câţiva ani de la terminarea acesteia, timp în care îşi desfăşuraseră activitatea în diverse locuri de muncă.

Se impune o precizare: de ce era nevoie să se înfiinţeze această linie de muncă?

Problematica revizionismului extremist revanşard maghiar a fost un obiectiv prioritar, clar, distinct şi extrem de important şi pentru serviciile speciale de informaţii româneşti din perioada interbelică când, se ştie că Ungaria horthystă declanşase la nivel internaţional „revizionismul revanşard în scopul revizuirii frontierelor cu România”, neîmpăcându-se, în viziunea sa, cu pierderea Transilvaniei care revenise de drept României la 1918. Ulterior, după cel de al Doilea Război Mondial, în atitudinea Ungariei comuniste nu s-au produs schimbări semnificative în privinţa poziţiei sale neorevizioniste antiromâneşti. Din contră, regimul comunist ungar condamna Tratatul de pace de la Trianon şi susţinea că prin acesta s-a făcut o mare nedreptate Ungariei care fusese dezmembrată prin acordarea Transilvaniei României. Ungaria comunistă a continuat să întreţină şi să consolideze, de-a lungul existenţei sale, pretenţiile revizionismului horthyst dintre cele două războaie mondiale, asupra Transilvaniei. Poziţia Ungariei comuniste în această chestiune s-a completat şi întrepătruns cu cea a diasporei maghiare din occident care, la rândul ei, acţiona pentru anularea Tratatului de la Trianon, respectiv pentru revenirea Transilvaniei la Ungaria, precum şi cu cea a unor elemente antiromâneşti, extremiste, separatiste şi şovine din cadrul minorităţii maghiare din ţara noastră. În faţa acestui pericol ce ameninţa statul naţional român  a fost înfiinţată, în cadrul securităţii, problematica „naţionalişti extremişti şi revizionişti maghiari”. Crearea acestei linii de muncă a fost, prin urmare, necesară şi obligatorie pentru un stat care dorea să-şi apere integritatea teritorială!

Menţionăm foarte pe scurt câteva elemente ale activităţii  pe line de „naţionalişti-extremişti şi revizionişti maghiari”. Aceasta se derula în condiţii deosebit de dificile, în primul rând, pentru că se acţiona într-un mediu etnic închis, izolat, exclusivist şi ostil. Din punctul strict al activităţii informativ – operative specifice acestei linii de muncă, se poate spune că aproape se acţiona ca într-un teritoriu străin. Realizarea penetrărilor informative (culegerea de date şi informaţii) necesare documentării activităţilor antiromâneşti cu caracter revizionist şi extremist maghiar era mult îngreunată din acest motiv. Pentru respectarea realităţii este necesar să se reţină  că în cadrul domeniului de activitate la care facem referire politicul nu avea  nici o ingerinţă. Aici nu era vorba despre  probleme de disidenţă politică, despre opinii, atitudini sau revolte anti-sistem socialist, comunist sau faţă de liderii acestuia, sau de apărarea sistemului politic existent atunci, etc. Aici, era vorba numai despre probleme legate efectiv de interesul naţional al  ţării, de apărarea statului naţional unitar român faţă de pericolul neorevizionismului maghiar care viza direct integritatea teritorială a României!.

Principala modalitate de obţinere a datelor şi informaţiilor necesare şi de verificare a vericidităţii acestora, a reprezentat-o „reţeaua informativă”, adica factorul uman, propriu de fapt tuturor serviciilor de informaţii din lume, indiferent de celelalte mijloace tehnice etc. şi de standardele acestora in ţara respectivă, la un moment dat. Şi în prezent, „reţeaua informativă” constituie baza activităţii obţinerii de date şi informaţii pentru toate serviciile speciale din lume. Bineînţeles, la aceasta se adaugă alte mijloace complementare. O „reţea informativă” pe segmentul „naţionalişti-extremişti şi revizionişti maghiari” se creea în funcţie de necesităţile domeniului de activitate respectiv, ţinându-se seama de caracteristicile şi particularităţile acestuia, de locurile şi mediile în care s-au înregistrat antecedente contrare siguranţei naţionale şi care erau predispuse în continuare a genera astfel de activităţi ş.a. Trebuie spus că valoarea unei „reţele informatve” era dată de valoarea şi calitatea informaţiilor furnizate, de operativitatea cu care acestea erau aduse la cunoştiinţa ofiţerului operativ de legătură. Pe linia de muncă, la care facem referire, cele mai valoroase date şi informaţii s-au obţinut de la „informatorii” şi „persoanele de sprijin” din mediul cultelor maghiare, fără deosebire de specificul acestora, al învăţământului, mass-mediei, culturii. Explicaţia pentru această stare de lucruri este dată de faptul că marea majoritate a etnicilor maghiari şi secui gravitau în jurul bisericilor şi şcolilor din cadrul comunităţilor în care trăiau. Astfel, era aproape imposibil să existe ceva care să fie de interes operativ pe linia „ naţionalişti-extremişti şi revizionişti maghiari”, într-o comunitate (sat, comună, oraş), pe care un „informator” de etnie maghiară sau secuiască din mediile menţionate să nu îl cunoască, dacă nu în amănunt, măcar ca o informaţie de semnalare. Este de reţinut că aceste medii erau proprii unor persoane cu studii superioare, ca atare şi calitatea informaţiilor livrate ofiţerilor operativi era foarte bună. Aşa au fost semnalate elemente cu concepţii şi atitudini propagandistice antiromâneşti de natură extremistă, revizionist – revanşardă şi xenofobă maghiară, depozitari de materiale bibliografice şi de propagandă horthystă pe care fie le moşteniseră din perioada ocupaţiei horthyste a Transilvaniei de nord-vest, fie fuseseră aduse în mod ilegal din Ungaria sau diaspora maghiară occidentală. Toate acestea erau utilizate de acei etnici maghiari sau secui extrem de şovini pentru îndoctrinarea îndeosebi a tineretului maghiar cu concepţii şi idei antiromâneşti, şovine şi revanşarde. În toate cazurile de acest fel ideea de bază ce trebuia să fie însuşită de cei îndoctrinaţi era aceea că Transilvania a fost şi este a ungurilor, dar a fost luată forţat Ungariei şi dată României. De fapt, era vorba despre contestarea Tratatului de la Trianon! ( teză reluată cu obstinaţie în zilele noastre atât în Ungaria cât şi în România!). Mai mult, unele dintre aceste elemente extremist-şovine au fost semnalate că deţineau în mod ilegal şi arme de foc, cu care făceau chiar exerciţii de trageri în zone montane izolate în scopul, declarat unor foarte apropiaţi de ai lor, de a fi pregătiţi în orice moment să sprijine revenirea Transilvaniei la Ungaria! În acelaşi scop, unii dintre ei au sustras în timpul satisfacerii serviciului militar sau de la unele unităţi miniere şi cariere armament, cartuşe, grenade, dinamită şi capse detonante despre care nu s-a ştiut nimic ani de zile până la aflarea acestei situaţii de către „informatorii” din rândul lor. În atare situaţii elemente ultraextremiste maghiare au plănuit chiar şi punerea în practică a unor acţiuni teroriste. Tot „reţelele informative”au semnalat existenţa unor anturaje şi grupuri cu preocupări teroriste care aveau intenţia, spre exemplu, de a arunca în aer monumente istorice reprezentative ale românilor din Transilvania, ş.a.

A susţine azi că ofiţerii de securitate care au apărat integritatea teritorială a României, anterior anului 1989, au făcut  „poliţie politică” este o mare eroare izvorâtă de multe ori din necunoaştere, dar de cele mai multe ori dintr-o premeditată şi abilă dezinformare şi manipulare a românilor! Puneţi lucrurile în balanţă şi întrebaţi-vă cine a lansat, cine întreţine şi cui foloseşte această diversiune mârşavă? Românii de bună credinţă vor afla cu uşurinţă răspunsul.

material de Colonel (r) prof. Claudiu Aiudeanu

119 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 20, 2012 at 1:06 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. FormaMentis said, on aprilie 20, 2012 at 1:10 pm

    Va rugam precizati sursa ca fiind Foaie Nationala! Multumim

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 20, 2012 at 2:28 pm

      FormaMentis

      Mai frate, am procedat exact cum am procedat si alta data cand am mai preluat articole. Am postat hiperlink-ul mare, ingrosat, sus, la inceput, cu titlul vostru. De asemenea amintesc din titlurile voastre si la articole din bloguri ortodoxe.

      Dar daca voi vreti sa specific si Foaie Nationala, o voi face …

      Apreciază

    • deveghepatriei said, on aprilie 20, 2012 at 4:31 pm

      Forma Mentis, este deplasat din partea voastra! Omul precizeaza de fiecare data sursa…

      Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on aprilie 20, 2012 at 2:53 pm

    SIMPATICII ROBOTI – DRACII VOR FI SI MAI SIMPATICI

    Apreciază

    • abc Marin said, on aprilie 20, 2012 at 3:37 pm

      acest robot de jucărie valorează 200 de dolari găuriți , este o replică la scară ceva mai mare doar din plastic și difuzoare cu care sunt prostiți copiii , este un costum ieftin , în pieptul lui este un vizor prin care vede proragonistul purtător dar nu se vede din afară , ar trebui să aibă un acumulator zdravăn la cît s-a zbenguit dar nu-l are , dar sunt și roboți reali mult mai mici dar foarte performanți și foarte scumpi .

      Apreciază

      • Partizanu said, on aprilie 21, 2012 at 8:52 am

        Mie imi place de costumul operatorului de la pupitru. Seamana cu cel de la FMI, BM, CE(mai toti trepadusi ce se perinda pe la noi).

        Apreciază

  4. cuvintelevii said, on aprilie 20, 2012 at 3:21 pm

    Mda una bună între miile de rele

    Apreciază

  5. acadenniss said, on aprilie 20, 2012 at 3:25 pm

    Romania, te iubesc: 3 zile la Rohia, hrana pentru suflet. “Hristos a Inviat” se simte, nu se spune

    http://supraveghetorul.wordpress.com/2012/04/20/romania-te-iubesc-3-zile-la-rohia-hrana-pentru-suflet-hristos-a-inviat-se-simte-nu-se-spune/

    Apreciază

  6. cineva said, on aprilie 20, 2012 at 4:22 pm

    Asta e chiar nerusinare si culmea tupeului. Cand au venit comunistii la putere serviciile secrete s-au aservit intereselor rusesti torturand si ucigand toata intelectualitatea romaneasca. Mai tarziu au slujit lui Ceausescu ca niste catei de casa. Apoi l-au tradat si pe Ceausescu si s-au aservit americanilor si occidentului european dand lovitura de gratie acestui popor. Rusine sa le fie, in veci sa nu indrazneasca sa deschida gura. Au dus-o din tradare in tradare. Numai securistii spun ca au ‘facut si ei bine, au fost si ei patrioti si au jucat un rol’. Cu adevarat au jucat un rol, rolul Iudei. Niste lepadaturi si niste lepre. Sa nu uitam ca si Iuda a facut cateva fapte bune inainte de a-l trada pe Manuitorul dar tot tradator a ramas si va ramane pentru totdeauna…

    Apreciază

    • nu conteaza said, on aprilie 20, 2012 at 8:46 pm

      Si armata a vanat rezistenta anticomunista prin munti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa judeci fiecare militar prin acest lucru. Au fost si securisti care se ocupau de batai si torturi, au fost si securisti care si-au dedicat viata si chiar si-au dat-o pentru tara (a se vedea col Gheorghe Trosca, cel care l-a demascat pe tov. Iliescu ca fiind agent sovietic si din acest motiv a fost ucis la asa zisa Revolutie). Nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala.

      Apreciază

      • cineva said, on aprilie 21, 2012 at 1:04 am

        Nu incurca borcanele ‘nu conteaza’. Armata e armata, rolul ei este sa apere tara si sa asculte ordinele superiorilor. Securitatea era cu totul altceva. A fost impotriva oamenilor si impotriva lor a si ramas pana in zilele noastre. Sau crezi cumva ca securitatea nu mai ucide astazi?
        Cat despre Gheorghe Trosca, ti s-a confesat cel care l-a omorat asupra motivului? Exact. Asa credeam si eu. Mai usor cu presupusul.

        Apreciază

    • florin said, on aprilie 20, 2012 at 9:40 pm

      Mai frate, nu mai fi iarasi asa suparat…Cu siguranta au existat cei despre care vorbesti mai sus,insa au existat si oamenii de treaba.Nu s-a pomenit numai padure verde,dar nici numai uscata. Hristos a inviat!

      Apreciază

      • cineva said, on aprilie 21, 2012 at 12:55 am

        Adevarat a Inviat!

        Nu-mi vine sa cred ca am apucat ziua in care romanii iau apararea fostei securitatii (afara doar daca cei care o fac n-au fost ei insisi securisti sau turnatori). E o zi tragica si rusinoasa pentru Romania. Nu pe mine trebuie sa ma convingeti de ‘bunele intentii’ ale unora ci pe cei care au fost ucisi, torturati si pe cei ale caror vieti au fost distruse. Ce-au facut oamenii vostrii de bine pentru ei? Le-au dat un bici mai putin la talpi sau la testicole? Si da, ii bag fara probleme in aceeasi oala, pentru ca oamenii de treaba n-aveau ce cauta in securitate.. In securitate se inrolau numai oameni care aveau un anume caracter (sau lipsa de) si o anume determinare sa faca orice li se cerea.

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 11:27 am

        e vezi ca usor usor ,, o sa o lasi mai moale cu toleranta ..cand o sa citesti .. inca cativa ani de acum incolo (daca mai avem ani ) ca pe un blog ce se doreste a fi comentatori .crestini -ortodocsi .. sunt inca multi care simpatizeaza cu comunistii intr-un fel sau altul, sau cate si mai cate idei care nu au ce cauta la un ortodox..
        Concluzia mea pentru acesti frati este:MASOARA CU 2 MASURI ….

        Apreciază

      • scuze said, on aprilie 21, 2012 at 12:59 pm

        florine ,armata a fost o armata comunista ,toti aveau carnete de atei,e ca cipu:cine poate avea si cip si sa fie si cu Hristos,intra mai serios in problema si nu vorbi doar de pe suprafata cu omu rau si omu bun..

        Apreciază

  7. Maria said, on aprilie 20, 2012 at 4:33 pm

    Sigur ca au facut bine Romaniei pt ca atunci aveam tara ,eram stapani in tara noastra ,aveam bogatiile si resursele naturale intacte ,eram tara suverana ,aveam industrie ,agricultura si daca e sa comparam ,sunt multe de spus .Acum suntem slugile occidentului ,jefuiti ,umiliti ,condusi in prapastie de acestia .
    Orice om de buna credinta din tara asta este constient de faptul ca odata cu „revolutia „din 1989 ne-am pierdut independenta ,tara fiind ocupata de lacustele occidentului care au pus gheara pe Romania ,
    cu acordul tradatorilor care au fost pusi s-o vanda .
    Nimeni nu stia atunci ,ce vom ajunge dupa un deceniu ,bucuria de atunci s-a transformat in jale cumplita !

    Apreciază

    • vulcano said, on aprilie 21, 2012 at 7:52 pm

      Aveam bogatii si resurse da’ foamea era mare , fara curent electric si caldura… ce usor uitam , dar hai sa laudam tirania , ce sa facem si noi , fara secu nu rezista atat dar (secu) era de bine ha ha

      Apreciază

  8. Danielo said, on aprilie 20, 2012 at 5:03 pm

    Hristos a inviat, fratzilor! Da, eu cred ca Securitatea comunista a facut si bine, de ex cand l-a ajutat pe Dej sa scape de clica de perciunatzi din conducerea PCR. Iar apoi au pazit si secrete industriale, etc. Dar, intr-adevar, acest bine, in esenta lui, este unul infim, pentru ca arareori au facut ceva cu Hristos in cuget… Am convingerea ca uneori s-au opus si daramarilor de biserici, dar nu am dovezi pentru asta. E doar o intuitie. Ei aveau un patriotism ateu, o ravna fara pricepere. Dar macar il aveau.
    Acum TOATE serviciile de informatii romanesti strang informatii pentru MOSSAD, FSB, CIA… Cred ca 80% dintre serviciile secrete din lume sunt sau sunt pe cale de a deveni, de facto, anexe ale Mossad. iar Mossad-ul nu cred ca este controlat de statul Israel, ci de familiile Rothschild, Rockefeller, etc. iar acestia se supun, cu voia lor, marilor rabini anonimi, the real NWO, trupeste vorbind, humanly speaking. Mai sus in ierarhie sunt doar spiritele cazute. Este ridicol, acesti oameni din servicii sunt tradatori sau aliati cu tradatorii neamului omenesc. Ei stiu bine acest lucru, dar: familia, ratele la banca, c-o fi, c-o patzi… dar „veghem” sa nu miste vreun „extremist”. Astia de acum, angajatii serviciilor secrete, sunt satanizati, sunt plini de ura, dilema lor existentiala ii apropie inexorabil de Iuda, idolul lor.

    Apreciază

    • Cronos said, on aprilie 21, 2012 at 2:41 pm

      Si Ceausescu a avut calitati ca om. Parintii lui erau oameni credinciosi si cu frica de Dumnezeu, insa Ceausescu a fost total sub influenta nevesti-sii. Elena Ceausescu era femeia care umbla cu prostii.
      De fiecare data doar ea singura se baga la chestii din astea oculte. Dar el nu era asa la inceput, insa a intrat necuratul in casa lor prin ea. Ca la Adam. Ea era cea care ura bisericile si avea un cuvant decisiv in daramarea lor.

      Ceausescu era patriot si isi iubea poporul. La cutremurul din ’77 stiu sigur ca era pe teren Ceausescu.
      Erau oameni care plangeau langa daramaturi si a fost un caz cu o femeie care plangea si in fata lui Ceausescu si i-a cerut cu lacrimi in ochi sa nu opreasca sapaturile ca ea simte ca e copilul ei acolo.
      Ceausescu impresionat a spus sa nu se opreasca sapaturile si l-au gasit in viata pe baiatul femeii.

      Dupa cutremur a amenintat cu moartea constructorii de blocuri si le-a zis ca le vrea mai rezistente.
      A si fost executat unul care fusese raspunzator de taierea unui stalp al blocului de la Lizeanu, care a cazut la cutremur.
      In asa hal a bagat frica in constructori ca astia nu numai ca au respectat specificatiile, dar au pus mai mult de la ei sa fie siguri ca blocurile o sa ramana in picioare la un alt seism puternic.

      Daca ne da Dumnezeu un cutremur mare eu m-as simti mai sigur intr-un bloc facut de Ceausescu decat intr-unul din asta nou facut de stiu eu ce turc sau jidan. Si un astfel de cutremur mare o sa fie testul clar al constructiilor astora de proasta calitate.

      Si felul cum a murit Ceausescu spune multe. Fara smiorcaieli si numindu-i tradatori pe aia din mascarada aia numita complet de judecata. Noi atunci ne bucuram ca prostii dar Ceausescu era foarte serios cand ii numea tradatori. Ce s-a intamplat dupa stim cu totii.

      Apreciază

      • Maria said, on aprilie 21, 2012 at 3:43 pm

        Cronos ,
        M-a impresionat tot ce ai spus in comentariu ,corect si adevarat !
        Dupa parerea mea ,guvernele de dupa ‘ 89 care au condus Romania ,sunt cu mult mai ucigase si criminale pt poporul roman decat toata securitatea din lume .
        Aceste guverne au aprobat prin lege introducerea aditivilor si tuturor otravurilor in alimente ,reprezentand un genocid asupra intregii populatii a Romaniei ,murind oameni si copii de cancer si de cele mai cumplite boli .Daca ar fi facut acestea pe timpul lui Ceausescu,ar fi fost toti acesti criminali impuscati pt otravirea in masa a oamenilor .(codex alimentarius )
        Populatia cumpara de la companii straine ,resursele care ne apartin fiind ale noastre pe timpul lui Ceausescu,
        platind un pret de sute de ori mai mare .(energie ,gaze naturale ,apa etc),profiturile uriase trecand granita
        tarii ,populatia ramanad saraca precum triburile din Africa.
        Si sa nu mai vorbim, ca nu vom termina intr-un comentariu ,despre ce fac acesti nemernici fara cap ,cu sufletele noastre ,cu credinta noastra ,cu libertatea noastra pe care o avem de la Dumnezeu si ei vor sa ne-o confiste si sa ne trimita cu forta spre antihrist .
        Suntem mult mai injugati acum , si batjocoriti ,decat inainte de ‘ 89 .Se pot scrie volume despre diferentele de trai de acum si cele dinainte de ‘ 89 si despre cum suntem terfeliti si numerotati (cipuri )ca pe animale .
        Adevarat ca proasta de Ileana a facut multe rele si crime ,de care el nu stia .
        Si el a gresit ca a daramat biserici la propriu ,dar acestia le darama la figurat prin uciderea sufletelor (desfrau care a atins culmile ,droguri ,arme ,interlopi,hoti la tot pasul ,traficanti de carne vie ,proxeneti ,rapitori de copii ,
        ucigasi ,drogati chiar si in scoli ,(asa era pe timpul lui Ceausescu ?)
        Masoneria face mult mai mult rau decat a facut comunismul , care a fost doar un tentacul al acestei uriase caracatite ce cuprinde intreaga Planeta .

        Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on aprilie 20, 2012 at 5:25 pm

    CITITI COMENTARIILE – PENTRU ROMANI CARDURILE SUNT DOAR O AFACERE NECURATA, SI ATAT

    http://www.antena3.ro/romania/cardul-profesional-european-va-inlocui-cv-ul-si-cartea-de-somaj-163907.html

    Apreciază

  10. Maria said, on aprilie 20, 2012 at 5:32 pm

    Mai bine este acum ca ne conduc satanistii si ne inregimenteaza ca pe animale, punand cipuri in toate actele personale ,traim cu frica zilei de maine ca cine stie ce vor mai face cu oamenii ca sa ne atraga la antihrist ?
    Eu prefer viata dinainte de ‘ 89 decat aceasta de sclav al MOSSAD-ului .
    Nu-i iubeste nimeni pe securistii care au facut crime si alte rautati ,aici vorbim de ce-a ajuns Romania
    dupa lovitura de stat din ‘ 89.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on aprilie 21, 2012 at 4:14 am

      HRISTOS A INVIAT !
      sa nu ne pierdem nadejdea care este o virtute crestina la fel de putenica pe langa credinta si dragoste , Dumnezeu ,mai asteapta si acum pe cei care au tradat neamul acesta si inainte de 89 si dupa 89 cum l-a asteptat si pe iuda caci se spune „atunci cand s-a dus sa se spinzure de trei ori s-a aplecat creanga in jos aratand rabdarea si milostivirea lui HRISTOS pina si asupra celui care l-a tradat dar iuda nu ,si nu si s-a spinzurat intr-un final” astfel cei care raspund de siguranta nationala adica securitatea sa nu se compromita in plasa iudeilor sa-si vanda suflet neam si tara , ci sa se dea de partea poporului astuia si sa apere ,pamintul , tara aceasta lovita si incercata mult ieri si astazi de sortii care nu intotdeauna i-au fost favorabili .
      ASTFEL , PARADOXAL O TARA INCERCATA DIN GREU DAR CARE ESTE OCROTITA DE DUMNEZEU SI MAICA SA CEA SFANTA in ciuda tuturor incercarilor aprige si temute , a vremurilor vitrege ,a parvenitilor si a tradatorilor ce s-au plimbat pe ast pamint numai ca noi toti romanii de pe acest pamint (si ” ‘ai de afara sa faca bine sa se intoarca cat se mai poate ! „), toti romanii crestini ortodoxi sa nu mai stam in nepasare , in nesimtire ,resemnati si inchisi in noi pentru zestrea ce ne-au lasat-o inaintasii nostri si „sa avem grija ” ,”sa tinem cu dintii stransi de ea” aceasta tara sfanta dar scumpa caci isi doresc strainii sa vina si sa stea sa locuiasca aici pentru frumusetea locurilor astora ce nu s-a stricat , cu modernismul si spurcaciunile ce au cuprins alte natii.
      ADEVARAT A INVIAT !

      Apreciază

    • vulcano said, on aprilie 21, 2012 at 7:58 pm

      Cip-uri sunt doar in pasaport care nu este obligatoriu sa-l detii , cat despre viata de dinainte de ’89 poti pleca in Republica Populara Democrata Coreea!!!

      Apreciază

  11. Ioan Pelasgul said, on aprilie 20, 2012 at 5:50 pm

    Harta a Europei.
    A facut Transnistria parte din Moldova in Evul mediu?
    Dupa harta asta se pare ca da:

    Apreciază

  12. G-man said, on aprilie 20, 2012 at 6:05 pm

    dl colonel Claudiu Aiureanu, poate ii cunoasteti !

    Apreciază

    • Cronos said, on aprilie 21, 2012 at 2:57 pm

      Clipul e o manipulare ordinara. Ceausescu stia ca sunt pe teritoriul Romaniei agenti straini care vor destabiliza tara. Erau unguri si rusi. Si cand ai tara sub asediu mi se pare normal sa tii efectivele in stare de alerta. Acum nu mai avem nicio tara dar facem clipuri cu recunoasteti securistii?

      In acest moment stim cine a comandat atacurile asupra Romaniei da? Stim cine a delapidat si a distrus Romania cu nume si adrese. Si daca stim facem ceva? Sunt unii care ii stim si nu facem nimic, insa ne uitam la clipuri vechi de 23 de ani ca poate recunoastem un securist. Da-o dracului de prostie ca mi se face sila.

      Sa zicem ca as cunoaste eu unul din securistii aia din scara blocului. Da uite e Popescu Ion si locuieste in comuna Voluntari pe strada Prisecaru la numarul 23, are 80 de ani si sufera de parkinson si cancer la prostata.
      Ce-i mai faci? Te duci la el sa ii spui, gata ma te stiu din clipul ala de pe net.

      Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 4:53 pm

        Cronos , parca esti comm vechi , nu imi aduc aminte exact cum comentezi la problemele esentiale , ortodoxie, extraterestrii,geocentrism dar daca te-ai saturat de prostie atunci trebuia sa vezi altceva in clipu ala.. aia poate au si murit de acolo conteaza mai putin .ceea ce conteaza e ca scoate in evidenta cum se pazea de frumosii vostrii securisti dupa care numai puteti acum (apropo de prostie ca si mie imi vine ceva de la stomac ) ,, cum il pazeau pe unu care nu convenea guvernului … si nu ma doare pe mine de mircea dinescu sau din astia …dar eu stiu pe altcineva pazit la fel e vorba de parintele Gheroghe Calciu care statea langa mine si ..in a carui scara nici copii nu puteau intra in voie….eee iubire mare secu e …sa ne traieste ca om mai vre!

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 4:55 pm

        si scuze ca nu scriu ceausescu cu c mare ..da cica in iad oricum nu ajunge corespondenta..

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 5:05 pm

        si inca ceva am gresit ..in loc sa scriu colonelul Aiudeanu am scris Aiureanu .. nasol !20 de ani de munca silnica /canal ca dusman al poporului, ai idee cam in ce perioada se putea lua cei 20 de ani de temnita grea ?… cu putine torturi .. asa ca sa mai treaca timpu nu ca erau ei oamenii rai …da nu mai stiu exact perioada ..doar ca a fost de vreo 20 de ani!! ca pe urma sa mai indulcit treaba ..era bataia mai moderata ..tortura mai fina .. militia mai omenoasa .. asa ca in bd in actiune!!

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 6:04 pm

        @Cronos
        gata mi-am adus aminte , daca tu esti sectaru care nu crede in icoane atunci nu te mai obosi sa imi raspunzi ca nu ma intereseaza ce zici, nici daca detii secrete de stat. Decat daca te-ai lamurit si CREZI ce ti-a explicat fratele @Adrian.I, mai putem vorbi altfel ..- mars de aici sectarule!
        https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/16/casatoria-mixta-o-insotire-nelegiuita/

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 6:10 pm

        @Cronos , gata mi-am amintit , daca tu esti acel cronos care e impotriva icoanelor, nu te mai obosi sa imi raspunzi nici daca detii secrete de stat nu ma intereseaza, decat daca acum crezi ce ti-a explicat atunci fratele @Adrian.I, daca tot nelamurit ai ramas atunci …mars de aici sectarule!
        https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/16/casatoria-mixta-o-insotire-nelegiuita/

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 6:30 pm

        @Cronos ,mi-am adus aminte, inca nu te-ai lamurit cum e cu icoanele ?, atunci nu ma intereseaza alte pareri de ale tale………
        https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/16/casatoria-mixta-o-insotire-nelegiuita/#comment-64808
        si ..mars de aici sectarule!

        Apreciază

      • Cronos said, on aprilie 21, 2012 at 7:25 pm

        G-man daca te uiti in clip o sa vezi cum securistul o pofteste pe doamna din occident sa circule. Civilizat.
        A spus occidentului civilizat sa circule. E o metafora extraordinara.

        Intre timp occidentul „a eliberat” Romania si ne-au adus valorile civilizatoare care pe vremea lui Ceausescu le vedeam la emisiunea Mapamond. Nu stiu cati ani ai si poate nu ai prins emisiunile alea, cand ni se prezenta occidentul plin de somaj, droguri, exploatarea omului de catre om, prostitutie si multe alte rele.

        Banuiesc ca esti tanar si nu cunosti prea mult din perioada aia. Era rau, dar acum e mult mai rau.
        Am spus, Sfintii au avut dreptate, acum e mai rau.

        Dar filmul ala e o manipulare. Auzi sa recunosti cutare securist. Dar uite ii dau eu autorului cateva nume din politica de azi, oameni care au furat acest popor si l-au degradat. Pot sa le dau si adresele unde stau bogatanii astia.
        Se va intampla ceva?
        Banuiesc ca nu.

        Atunci de ce dracului sa manipulezi pe bietul roman sa alerge dupa potcoave de cai morti?
        Eu cunosc ce a fost Securitatea. Mie mi-au venit si la usa. Ii stiu, stiu si unde stau. Acum sunt doar niste batrani inofensivi. La vremea aia as fi bagat cutitul in ei, dar acum ce sa le mai fac.

        Dar Ceausescu mi-a dat un acoperis deasupra capului. Imi permiteam un concediu. Carne mai luam de la tara. Insa branza, gemurile si tot ce mai era, era ffffffff sanatos.
        Cumparam apa minerala la sticla de sticla, nu la pet. Alt gust.
        Aveam sifoane. Le incarcam.
        Apa minerala la pet de azi, e oribila la gust fata de cum era atunci un sifon bun.
        Aveam Brifcor si Lamaita nu Cola si Pepsi.
        Prajiturile erau foarte bune.
        Pana si painea, painea era fantastica. Aducea la alimentara o paine asa mai neagra care se intarea rapid. Se facea caramida de iti spargeai capul cu ea. Asta de azi se faramiteaza.

        Puteam sa ma duc si la Biserica. E adevarat ca erau coltosi ateii comunisti cu Biserica, dar nu ni se prezentau filme porno cu stiu eu ce calugari cazuti pe la stiri. De fapt, homosexualitatea era un delict penal.
        Prostitutia la fel.

        Si cel mai frumos lucru pe vremea lui Ceausescu era poporul asta. Romanii erau superbi. Nu vedeai grasi si nici n-am auzit sa fi murit cineva de inanitie.
        Dar daca ma duceam in Bucuresti, intr-un cartier oarecare si mi se facea rau pe strada, sareau toti. Sareau.
        Exista omenie.

        Acum lucrurile s-au inrautatit. Si cred ca o sa fie si mai rau.

        Sa nu ma intelegi gresit. Nu fac apologia comunismului. Sunt un analfabet din punct de vedere politic.
        Dar mi-e dor de zilele cand mergeam in concediu la mare. Te puteai imprieteni cu alti turisti pe plaja. Oamenii erau deschisi, mai sinceri si ajutatori.
        Eu acum nici nu mai pot sa stau la plaja ca as ajunge la spital. Atunci stateam de dimineata pana seara si nu mai pateam cine stie ce arsuri de piele. Pescuiam guvizi la stabilopozi pe care ii puneam pe gratar. Fara sa mai vina vreun ong sau vreun ecologist ca nenorocesc eu mediul.

        Si e o minciuna ca nu era libera circulatie. Era!
        Parintii mei au plecat in 2 vacante peste hotare. Ce e drept, tot in tari din astea socialiste. Daca nu aveai condamnari, nu prezentai stiu eu ce pericol, puteai sa pleci intr-o vacanta in strainatate in lista aia de tari socialiste.

        Sunt multe de spus si nu am timp acum. Insa Romania de atunci era mult mai frumoasa ca asta „democrata”.
        Eu acum am mai multi dolari ca atunci, ca sa zic asa. 🙂
        Dar nu sunt la fel de fericit.

        Apreciază

      • vulcano said, on aprilie 21, 2012 at 8:07 pm

        Ai dreptate Tovarase Cronos , traiasca Tovarasul Nicolae Ceausescu secretar general al Partidului Comunist Roman , comandant suprem …

        Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on aprilie 20, 2012 at 6:07 pm

    Apreciază

  14. G-man said, on aprilie 20, 2012 at 6:29 pm

    a avut tara asta batrani sfinti si si-au batut joc de ei „unii” ..daca ii ascultau nu eram acum nici in ue , nici nu plangeau toti distrusii comunismu in batista, cu poza lu tavarasu la capu patului … ascultati pe unu dintre ei ..care zice clar unui ortodox nu ii trebuie nici capitalism nici comunism ..
    si acum mai avem batrani ..inca..dar se pare ca e prea tarziu .. ca pe acesti sfinti parinti care mai traiesc printre noi nu ii mai cred nici ..macar ortodocsii practicanti (practicanti de ce?) .. si tot nelamuriti au ramas cu biometricele cu buletinele ..cu comunismu .. si in general e asa o confuzie ..si inca ce o sa mai fie!!

    Apreciază

  15. Iones said, on aprilie 20, 2012 at 6:37 pm

    Carte: Amanta lui JFK, asasinată de CIA pentru că ştia prea multe despre uciderea preşedintelui
    http://www.adevarul.ro/international/kennedy-asasinare-amanta_0_685731667.html

    Apreciază

  16. dante said, on aprilie 20, 2012 at 6:41 pm

    Off topic

    Mai fratilor, voi ati auzit de „Paste la punga”? Eu am fost socat sa aud azi ca, un prieten de-al meu, a fost la o biserica, unde i s-a dat asa ceva in noaptea de inviere. Este vorba de o biserica ortodoxa si nu stiu cit de normal este acest obicei, cind stiu ca Pastele nu poate fi luat decit de cineva personal, in urma unei spovedanii si nu prin curierat. Amicul meu, a fost la biserica, unde i s-a livrat, doua bucati pungi cu Pasti, dupa care a ajuns acasa, a dat continutul copiilor, dupa care pungile le-a arunacat la gunoi.
    Doamne unde am ajuns…..de spovedanii prin telefon, mai auzisem, dar de „Paste la punga”, nu.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • alex said, on aprilie 21, 2012 at 6:57 am

      Daca vrei sa duci acasa la o persoana care nu a putut ajunge la biserica,la un vecin imobilizat la pat ,in ce duci Pastele? Il pui in batista ,in servetel, in buzunar? Nu este mai bine intr-o punguta speciala in care incap 2-3 bucati ? Ce e rau in asta ?

      Apreciază

  17. Dannyx said, on aprilie 20, 2012 at 7:43 pm

    http://www.realitatea.net/foto_1225917_oferta-la-biblie_934881.html

    SFÂNTA OFERTĂ: Biblii „altfel” într-un hypermarket

    Interesant pretul – 6,99

    Apreciază

    • Cronos said, on aprilie 21, 2012 at 7:32 pm

      Da sunt la Carrefour. Nu mi-am dat seama de treaba cu pretul.
      Dar e o pacaleala cu bibliile alea. Sunt mai multe volume. Cred ca vreo 6. Adica pretul ar fi 6×6.99 deci cam teapa.

      Nu am stat sa ma uit sa vad cine a editat biblia respectiva, insa coperta seamana izbitor cu o Biblie buna.
      Poate ca n-ar fi rau sa fie o Biblie ortodoxa cu o coperta care sa aiba niste caracteristici unice inregistrate ca marca la OSIM.
      Ca sa nu mai poata fi indus in eroare cumparatorul. 😉

      Apreciază

  18. kosk said, on aprilie 20, 2012 at 11:03 pm

    ..pai securistii au sabotat Romania din interior ,acu le inaltam un obelisc? in timp ce adevaratii nationalisti au fost ostracizati si demonizati (unii au murit in conditii suspecte cazul Ion Lancranjan-scriitor) jegurile care acum se dau mari „patrioti” au prosperat in „democratie” iar ce naste din pisici soareci mananca. pe la sri (cf unei „traditii” nescrise)..tot „patrioti” si astia. pt cei ce se iluzioneaza; stati linistiti, in caz de „evenimente” nu vor ezita nicio secunda intre interesul stapinilor si interesul „cetatenilor”

    Apreciază

    • cineva said, on aprilie 21, 2012 at 1:12 am

      corect. 100% de acord. In loc sa fie multumiti si recunoscatori ca nu au fost linsati in decembrie ’89, asa cum meritatu, acum au scos capul ca serpii si au inceput sa sasaie din nou.

      Apreciază

      • Maria said, on aprilie 21, 2012 at 10:34 pm

        cineva,
        Apreciez raspunsul la comentariul meu ,sigur contine adevaruri incontestabile ,stiu ca a daramat biserici ,dar nu stiam ca atat de multe ,eu personal si familia mea nu am avut probleme cu mersul la biserica ,mergeam ca si acum in fiecare duminica si sarbatori si nu am avut probleme cu sistemul pt ca nimeni din familie nu a fost membru in partidul comunist .Traiam pasnic si nu avea nimeni treaba cu noi .
        Doresc sa raman la aceleasi aprecieri cu privire la comentariile constructive pe care le postezi pe blog ,pt fiecare subiect si nu voi altera aceasta impresie ,comentand despre ce a facut bine sau rau Ceausescu.
        Regret aceasta nepotrivire in idei ,dar tot raul e spre bine !!!

        Apreciază

  19. kosk said, on aprilie 20, 2012 at 11:31 pm

    ps.
    …asta care semneaza articolul incheie apoteotic ; romanii de buna credinta vor afla cu usurinta raspunsurile(probabil ptr connesseuri..)..unii le’am aflat deja din ’90. mi-au dat lacrimile ce sa mai…

    Apreciază

  20. nea Anderthal said, on aprilie 21, 2012 at 1:33 am

    off topic
    Asta e tare de tot!

    ps;eu nu-s de acord cu asta dar n-ar strica si politrucii nostri sa-i urmeze exemplul!

    Apreciază

    • Maria said, on aprilie 21, 2012 at 4:35 pm

      nea Anderthal
      Este diabolic ce se poate vedea in acest video-clip .O imagine sinistra !
      Nu este de recomandat sa fie vazuta !

      Apreciază

  21. Costea said, on aprilie 21, 2012 at 3:36 am

    Fiecare ofiter operativ de informatii avea in tematica de informatii si astfel de sarcini. Erau o prioritate in cautarea si exploatarea lor. Am citit comentariile. Oare politicienii nu au nici o raspundere? Cine da tematica de informatii si sarcinile informative serviciilor? Nu politicul? Ca unii au facut exces de zel si au fost niste canalii, este si din cauza conducerii politice care nu le-a dat peste mana. Din contra, au incurajat astfel de fapte! Nu mai fac comparatii cu ce se intampla astazi….

    Apreciază

  22. crestinul ortodox said, on aprilie 21, 2012 at 4:20 am

    HRISTOS A INVIAT !
    sa nu ne pierdem nadejdea care este o virtute crestina la fel de putenica pe langa credinta si dragoste , Dumnezeu ,mai asteapta si acum pe cei care au tradat neamul acesta si inainte de 89 si dupa 89 cum l-a asteptat si pe iuda caci se spune “atunci cand s-a dus sa se spinzure de trei ori s-a aplecat creanga in jos aratand rabdarea si milostivirea lui HRISTOS pina si asupra celui care l-a tradat dar iuda nu ,si nu si s-a spinzurat intr-un final” astfel cei care raspund de siguranta nationala adica securitatea sa nu se compromita in plasa iudeilor sa-si vanda suflet neam si tara , ci sa se dea de partea poporului astuia si sa apere ,pamintul , tara aceasta lovita si incercata mult ieri si astazi de sortii care nu intotdeauna i-au fost favorabili .
    ASTFEL , PARADOXAL O TARA INCERCATA DIN GREU DAR CARE ESTE OCROTITA DE DUMNEZEU SI MAICA SA CEA SFANTA in ciuda tuturor incercarilor aprige si temute , a vremurilor vitrege ,a parvenitilor si a tradatorilor ce s-au plimbat pe ast pamint numai ca noi toti romanii de pe acest pamint (si ” ‘ai de afara sa faca bine sa se intoarca cat se mai poate ! “), toti romanii crestini ortodoxi sa nu mai stam in nepasare , in nesimtire ,resemnati si inchisi in noi pentru zestrea ce ne-au lasat-o inaintasii nostri si “sa avem grija ” ,”sa tinem cu dintii stransi de ea” aceasta tara sfanta dar scumpa caci isi doresc strainii sa vina si sa stea sa locuiasca aici pentru frumusetea locurilor astora ce nu s-a stricat , cu modernismul si spurcaciunile ce au cuprins alte natii.
    ADEVARAT A INVIAT !

    Apreciază

  23. AB said, on aprilie 21, 2012 at 7:04 am

    URGENT!!!!!!

    CITITI ASTA: http://www.adevarul.ro/life/Vino-Doamne-sa_vezi_ce-a_mai_ramas_0_685131772.html

    nu ar trebui sa luam atitudine?????????????? (ma refer la al 2-lea articol)

    Apreciază

    • AB said, on aprilie 21, 2012 at 7:31 am

      unul dintre comentariile la acest articol:

      D2012-04-21 09:48:11

      Articol ipocrit scris in maniera sectara. Si-au facut bine cuibul sectarii in redactia Adevarul. Si de acolo fac continuu prozelitism sectar. In fond doar asta stiu. Pacat ca restul editorilor sunt necunoscatori in „strategiile si obiceiurile prozelitismului sectar” si sunt dusi de nas destul de usor cu replici sectare standard si binecunoscute de cei care cunosc prozelitismul.. Revenind la articol – sunt prezentati doi frati; primul e pocait, e bun, are 12 copii, predica toata ziua. Toate bune si frumoase. Al doilea e calugar, e rau, are vicii, e un ticalos; dar e ortodox. Un contrast scos in evidenta cu intentie pentru a-si bate joc de ortodoxie. Ce este gresit in articolul asta? Nu judeca pe apropele tau – asta zice Hristos. Dar sectarii isi bat joc de ortodocsi continuu..

      Apreciază

    • Cronos said, on aprilie 21, 2012 at 3:07 pm

      Cat de scarbos e articolul. Imi pare rau ca l-am citit. Mi-a facut scarba.

      Apreciază

  24. Avram said, on aprilie 21, 2012 at 7:38 am

    Kosk… esti sigur ca intradevar ai aflat niste raspunsuri inca din 90? Ma indoiesc! Ai aflat probabil ceea ce au vrut altii sa afli.

    Apreciază

  25. stef said, on aprilie 21, 2012 at 9:36 am

    Orice ar fi fost sau ar mai fi ,anul acesta tarisoara e lasata de izbeliste mai mult ca niciodata – Nu stiu cati romani sunt constienti de accelerarea instrainarii avutiei nationale – vanzarile imense de terenuri catre straini ,raptul pe resusele miniere ,scandalul exploatarilor de sist si riscul de a pierde reteua energetica pe mana corporatiilor sustinute abil de sacalii financiari- MRU are directive importante si la fel, serviciile nu vor face rabat de la ordinele si pretentiile externe – Tara nu va mai fi vreodata ce a fost pentru ca NU AVEM CAINI DE PAZA! Sa vedeti ce interesant va fi cand se liberalizeaza pretul la curent si gaze – Va fi cea mai mare lovitura pentru exterminarea paturii sarace de paste 60% din populatie….

    Apreciază

    • G-man said, on aprilie 21, 2012 at 5:09 pm

      frate stop , unde era profetia cu steau in cinci colturi ? te rog daca o ai sa pui tu linkul aici pentru iubitorii de comunism . ca are dreptate @scuze ., acolo in acea profetie care a fost inainte de venirea comunismului se vorbea de carnetul de comunist ca si de o lepadare… sau de stea ca si o lepadare ..oricum steaua o aveau pe sapca ..ca in clipul ala „fake” pentru cronos, care l-am psotat eu

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on aprilie 22, 2012 at 5:49 am

        Voi, însă, uitaţi-vă mai bine la Mine, ca să mă ţineţi minte şi să nu vă încurcaţi şi, din greşeală, să semnaţi şi să primiţi pecetea de subjugări a antihristului, deoarece el va veni în veşmintele Mele, şi va face în faţa poporului minuni diavoleşti, şi va urca pe prestolul sfântului lăcaş, şi va impune să i se zugrăvească icoană, şi va cere ca acestei icoane sa i se închine şi să o creadă, deoarece el va face ca icoana să vorbească şi să se mişte prin sugestionare diavolească. El se teme de Cruce, va ridica prigoană asupra Crucii. La început va fi pecetea comunistă – steaua cu cinci colţuri. Să n-o primiţi! Aceasta e doar începutul necazurilor. Va veni timpul când tare vor fi prigoniţi acei credincioşi care vor refuza să primească pecetea antihristului pe mână sau pe frunte şi să se închine chipului său. Aceşti oameni nu vor putea nici cumpăra, nici vinde, neavând pecete. Nu vor putea merge dintr-un oraş în altul şi nici dintr-un, sat în altul. Lor li se va lua şi apa şi hrana. Mai întâi se va cere semnătura, iar celor ce vor semna li se va aplica pecetea antihristului. Şi cine o va primi nu va fi iertat nici acum, nici în veacul viitor. Înainte de întronarea antihristului, va avea loc un război mondial. La începutul împărăţiei sale, antihrist va captura în mâinile sale toate lăcaşurile sfinte şi lavrele, în afara mănăstirii Poceaev. Lavrele şi lăcaşurile vor fi deschise

        http://ortodoxia.md/piedici-in-calea-mintuirii/5086-artarea-mantuitorului-la-doi-copii-poruncile-i-proorocirile-vremurilor-de-pe-urm

        Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

        Si iata, am vazut o multime de oameni, tineri si batrâni, îmbracati în straie ciudate, carând o stea imensa în cinci colturi; la fiecare colt atârnau câte doisprezece draci; în centru, satana însusi sta protapit cu niste coarne zdravene, cu capatâna de paie, iar din gura îi curgeau balele veninoase peste norod, de-a valma cu cuvintele: „Sculati voi cei pecetluiti cu blestemul…” Imediat s-a prezentat un cârd de draci, punându-le la toti pecetile: pe frunte si la mâna dreapta. L-am întrebat pe Staret: „Asta ce inseamna?“.

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/06/29/vedenia-sfantului-ioan-de-kronstadt-despre-antihrist-caderea-in-erezii-semnul-fiarei-sfarsitul-lumii/

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 22, 2012 at 1:04 pm

        multumesc frate stop pentru linkuri si pasaje, asta spune totul despre comunisti cu stea in frunte ..sau pe mana ca aveau la uniforme ori in frunte ori pe mana..

        Apreciază

  26. STOP RFID 666 said, on aprilie 21, 2012 at 11:54 am

    Apreciază

  27. G-man said, on aprilie 21, 2012 at 12:04 pm

    deja se vede efectul domnului barbu ..foarte apreciat de frati (ATENTIE LA 2 MASURI , ca nu poti pe unu sa il consideri satana pentru balsfemii, iar pe altu om bun ca spune lucruri bune..da mai face cate o blasfemie asa din cand in cand ca nu stie saracu)… efectul este ca toata lumea critica ultimii 22 de ani ..despartidu-i de anii de dinainte de revolutie care au fost pasii pregatitori pentru ce se intampla acum..Manipulatorul merge la sigur aici ..pentru ca la toti ne era mai bine inainte.. dintr-un simplu motiv ..eram mai tineri ,eram copii .. si intoarcerea in timp iduioseaza ..chiar daca ar fi fost hitler la coducere..
    de aici succesul garantat al fostului ofiter de secu , barbu care pregasete terenul altui tovaras .. escu.
    deja se si aplauda sacadat la congres.. escu re-a-les..la-al-paispelea-congres..aveti nostalgii :)..
    vorbea cineva de brainwash intr-un articol, fiti atenti la manipulare fratilor, masurati crestineste …. e un blog crestin.
    acest securist ii face (la cei care suna am observat) sa il ridice in slavi si sa ii dedice ode.. unui ateu ceucescu.. pentru ca inainte era mai bine nu .. daca aia care suna sunt tot fosti informatori nostalgici dupa primele de turnat.. voi sunteti crestini care trebuie sa vedeti ,”Big picture,, (cum se zice) si sa judecati crestineste.. e valabil si pentru cei de la foaie nationala..care ii stiam altfel.
    si paganii fac cele bune din fire ca sunt puse de Dumnezeu in ei cele bune..dar tot pagani raman.. si securistii tot securisti.
    stiti ce !mie imi era bine si pe perioada iliescu ,.ca tot mai tanar eram .. ia sa il plangem noi si pe iliescu.. aa sau asteptam sa moara si dupa aia ???

    Apreciază

  28. Antonia said, on aprilie 21, 2012 at 3:38 pm

    I-am ramas datoare unui frate cu niste informatii despre cipurile in sinus. De aceea, cu scuze pentru modul in care a aparut textul legii, va reproduc link-ul. Sigur ca nu toti pot intelege ca in jurul nostru pot avea loc adevarate drame. Si eu cred ca trebuie sa avem o atitudine prudenta fata de securitate. Una e sa-i spui omului verde-n fata ca un lucru care lui i se pare normal nu este permis pentru ca asa spune partidul si alta e sa afisezi un zambet simpatic si sa-i distrugi acestei tari economia, sa-i convingi pe cetateni ca cipul e bun sau sa implantezi tot felul de dispozitive in maxilarele incomozilor acestui regim.

    Ce parere aveti despre legea privind dispozitivele medicale …
    http://www.crestinortodox.ro › … › Generalitati › Generalitati

    La pagina 3 exista si niste radiografii.

    Apreciază

  29. G-man said, on aprilie 21, 2012 at 7:12 pm

    proba..nu mai pot posta ..dupa ce am primit pe mes o alerta..pe care am trimis-o la spam!!!!

    doar o intrebare pentru cronos . mai ai ceva impotriva icoanelor sectantule?

    Apreciază

  30. Anonim said, on aprilie 21, 2012 at 8:58 pm

    Scrieti va rog si un articol despre firmele de paza si securitate si angajatii din acest sector economic. Au proliferat in ultimii ani foarte mult…

    Apreciază

  31. a treia cale said, on aprilie 22, 2012 at 10:26 am

    Judecarea perioadei comuniste trebuie făcută diferențiat, în funcție de cei care au deținut puterea. Represiunea stalinistă împotriva românilor a fost la început coordonată și efectuată cu precădre de comuniștii alogeni, secondați de armata de ocupație sovietică. A fost o perioadă cruntă, insuficient evidențiată și cunoscută nici măcar după 1990. Gradat puterea a fost preluată de comuniștii români iar concomitent comunismul de la noi capătă un caracter național. Sigur că regimul s-a menținut prin forță, dar după 1965 represiunea nu a mai fost brutală, ea căpătând mai mult caracterul unor inginerii sociale, de îndoctrinare și manipulare a maselor. Deja prin anii 1980, populația era saturată de propagandă iar deșănțatul cult al personalității lui Ceaușescu, practicat de tot apartul statului comunist, aducea poporul la exasperare, pe lânga lipsurile din ce în ce mai acute ale bunurilor de primă necesitate. Așadar, nimeni nu mai băga în seamă politica, discursul oficial, care erau percepute ca o mare minciună, cum dealtfel și erau. În acest context, trebuie subliniat că în ciuda unei lupte propagandistice și administrative a regimului împotriva Bisericii și împotriva tradițiilor populare, ea a fost percepută ca un zgomot de fond și atât. În pofida unor lucruri bune făcute pentru popor sub conducerea sa, Ceaușescu a ajuns inamicul public numărul 1. De ce?

    Apreciază

  32. mircea said, on aprilie 22, 2012 at 10:43 am

    Putreziciunea din BOR oficiala a fost semanata pe timpul comunistilor – dej, ceausescu, si acum se culeg roadele.
    A se vedea despre educatia elevilor de la seminarul teologic, apoi din invatamantul superior teologic.
    Viata parintelui Gheorghe Calciu, Cele 7 Cuvinte catre tineri….
    iar reactia regimului la punerea punctului pe i, s-a vazut.
    Prin regim inteleg si ierarhii BOR de atunci care nu numai ca l-au abandonat total pe parintele Calciu, dar s-au transformat si in acuzatorii parintelui Calciu.
    Acestea sant faptele.

    Apreciază

    • G-man said, on aprilie 22, 2012 at 10:53 am

      http://www.fericiticeiprigoniti.net/parintele-gheorghe-calciu-dumitreasa/1110-sentinta-de-caterisire-si-contestatia-parintelui-gheorghe-calciu
      Rusine sa le fie securistilor si cleor ce ii plang azi !(si ii plang degeaba ,ca ei sau fii lor tot la putere sunt)
      Si lasati vrajeala ca securistii erau buni si doar politrucii rai ca toti secu pensionari asa zic…erau in aceeasi oala.
      Auzi sa nu avem prejudecati !… sa zica mersi ca nu suntem alta natie sa ii urmarim prin toata lumea cu comandouri de executie, pentru ca ne-au ucis si prigonit sfintii.

      Apreciază

    • mircea said, on aprilie 22, 2012 at 11:27 am

      1. http://www.fericiticeiprigoniti.net e un site foarte bun
      2. Toata povestea parintelui Calciu, urmare a Cuvintelor, mi s-a parut extrem de utila, deoarece ne sant prezentate argumentatiile extrem de perverse ale ierarhilor care il acuzau pe parintele Calciu, precum si demontarea lor de catre parinte.
      Cei care il acuzau pe parinte folosesc o interpretare f sucita si vicleana a versetelor din Biblie, si te pot pacali.
      La fel se intampla acum in privinta actelor biometrice. Interpretari sucite, viclene, linistitoare.

      Dar, acum avem aceste lectii predate de parintele-profesor Calciu, precum si de ceilalti Sfinti ai Inchisorilor.

      Apreciază

  33. emilian said, on aprilie 22, 2012 at 11:37 am

    Nationalismul fara Dumnezeu nu are nici o valoare. Moralitatea fara crestinism e iar fara valoare. Da, au fost si printre membri ai serv secrete si oameni nationalisti si morali si nu putini, am in vedere cei intrati in securitate dupa 1965. Dar cei mai multi erau atei sau cel mult indiferenti religios. Numai omul religios, omul crestiin moare pentru neam si cruce. Valoarea lor, taria lor s-a vazut in decembrie 89 cand s-au ascuns prin toate gaurile pamantului, am in vedere pe conducatorii securitatii, precum si pe cei ai armatei. Armata era atee, o armata de iepuri cum zicea Petre Tutea. Nu e absolut nimic de laudat in comunism. Un regim care a reeducat oamenii, si nu orice fel de oamen, ci pe Sfintii Romaniei, prin violenta extrema, un regim care a mutilat sufletul unui neam, care a diluat credinta nu merita decat un profund dispret. Ceausescu era ateu, cand te afli in fata mortii si canti Internationala nu poti fi decat ateu. Avea o urma de moralitate, dar era fara de Dumnezeu. Un om, ca si un neam atat valoreaza cat a reusit sa se apropie de Dumnezeu.

    Apreciază

  34. florin said, on aprilie 22, 2012 at 11:22 pm

    Sunteti pe aici vreo cativa ,,Gigi contra,, care de la o zi la alta va simtiti tot mai indreptatiti sa aveti pareri pe care le considerati fundamentale. Va hraneste acest aspect o anumita latura a sufletului?…Sper sa ma insel eu,iar daca ma contraziceti n-am sa fiu deloc surprins.Daca cineva indrazneste sa puna o virgula, gata:e comunist. Daca nu esti in stare sa dialoghezi nici macar in
    acest mod extrem de impersonal,ma intreb cum te descurci,,gura catre gura…,, Salut initiativa lui saccsiv de a lasa un asemenea articol sa fie cap de afis vreme mai indelungata,cu atat mai mult cu cat acum, romanii au impresia ca sunt liberi,ca au haturile in propriile maini si ca sunt stapani pe propriile decizii.Totalitaristi si comunisti sunt mai ales cei care nu accepta in discutie alte idei decat cele personale.Probabil ca din nou am sa fiu facut comunist,insa nici asta nu conteaza,asa cum nu conteaza nici daca acum 22 de ani eram sectar iar acum sunt ortodox.

    Apreciază

    • G-man said, on aprilie 23, 2012 at 9:47 am

      Libertatea e o himera nu poate fi atinsa in aceasta viata decat tangential, sau cum spunea Tutea ” Liberatea omului e partea divină din el.” Asa ca nici in comunism nici in capitalism omul nu va vi liber, dar nu putem aprecia homosexualii (vechii secu comu) , ca nu sunt ca pedofilii (actualii secu -comu) , asta e problema nu ca apreciati sau nu perioada comunista. Asa cum am mai spus emotional toti o apreciem ca atunci eram mai tineri /copii, dar sa nu incurcam borcanele (neuronii) cu sofisme.
      CAt priveste intrebarea :Va hraneste acest aspect o anumita latura a sufletului?, raspunsul meu e :- da imi hraneste durerea din suflet cand vad ca frati de credinta , nu judeca crestineste si nu vad nenorocirea in ansamblul ei si se limiteaza la a ridica in slavi o perioada fertila doar dpdv lumesc . Si imi accentueaza durerea sufleteasca cand dupa niste discutii , purtate virtual (care apropo nu o sa se compare nicioada cu modul gura catre gura), si dupa aducerea unor spuneri ale parintilor si filozofilor nostrii , fostii detinuti si maltratati ,de acei „securisti buni ” , cei indoctrinati, in vederea lor ingusta , nu isi modifica cu nimic concluziile gresite. De ce? pentru ca nu asculta , pentru ca nu ii intereseaza decat parerea lor , parere de sine ce duce intr-o greseala mai mare decat una polita-corect , intra pe taramul misticii si spulbera tot ce ne-au lasat parintii nostrii marturie.

      Apreciază

      • Dan said, on aprilie 23, 2012 at 4:54 pm

        G-man
        Libertatea nu e deloc o himera, insa nu-nseamna ca rezultatele ei sunt intotdeauna bune. Adam a avut in rai libertate insa asta nu i-a folosit la nimic cand a decis sa nu asculte de Dumnezeu. Libertatea nu garanteaza in mod necesar mantuirea, se poate dovedi chiar o piatra de poticnire in calea ei, si nici bunastarea (exemplul lui Iosif care a ajuns sclav la Faraonul Egiptului, si a dus-o mult mai bine material decat pe vremea cand era liber in casa tatalui sau). Asta nu-nseamna ca trebuie ca omul sa fie injugat ca un animal doar pentru ca libertatea implica responsabilitate. si il poate duce la pieire si mizerie. E necrestinesc sa-i iei omului ceea ce nici Dumnezeu nu indrazneste s-o faca desi poate.

        Apreciază

      • G-man said, on aprilie 23, 2012 at 7:54 pm

        Dan, sunt obosit asa ca o sa fiu scurt:
        nu m-am referit la liberul arbitru , il avem de la Dumnezeu indiferent ca e comunism sau altceva.
        despre libertinaj .nu am vorbit.
        si ca cu Adam ai atins acea libertate de care ziceam dar , Adam era in rai..dupa au inceput.. problemele.

        Apreciază

      • Dan said, on aprilie 23, 2012 at 5:03 pm

        PS: A nu se confunda libertatea cu libertinajul, a fi liber inseamna strict sa ai posibilitatea de a alege/de a lua decizii in ceea ce priveste propria ta persoana si proprietate, propriul tau avut si modul folosirii lui, propriul tau trup si conduita ta sociala. Nu inseamna bunaoara ca poti face ce vrei cu proprietatea, averea sau trupul aproapelui, ca poti sa dictezi viata altora.
        Sau ca sa ma exprim mai filosofic, libertatea mea inceteaza acolo unde incepe libertatea aproapelui :). Daca libertatea ar fi cum spui tu o himera, Dumnezeu nu ne-ar mai judeca caci ar fi insemnat ca actiunile noastre nu depindeau de noi ci de „destin”, „soarta” sau alte forte exterioare, ori Dumnezeu nu pedepseste actiunile savarsite fara libertate (si nici nu rasplateste faptele bune facute silnic fara libertate). Asta este in fond diferenta dintre om si animal, singura dealtfel, libertatea. Animalul nu are acest dar si actioneaza din instinct/lege naturala.

        Apreciază

    • cineva said, on aprilie 23, 2012 at 4:20 pm

      florin (esti cumva eufrosin, cel care incerca acum catva timp pe blogul lui sa-l disculpe pe Ceausescu?), prin aceasta postare in care acuzi pe altii de fundamentalism ti-ai demonstrat propria incapacitate de a dialoga. Toti suntem indreptatiti la opinie si nimeni n-a fost deranajat de parerea ta. Ti s-a raspuns cu fapte si cu argumente, civilizat si fara atac la persoana. Insa tu pari sa suferi ca ideile tale nu sunt impartasite neconditionat de toata lumea. Ai marturisit-o tu insuti: „daca ma contraziceti n-am sa fiu deloc surprins”. Ca si cum asta ar cere oarecare eroism si stapanire de sine, ca si cum ai fi un dumnezeu neinteles in tara lui. Si de ce ai fi surprins? Esti gata sa crezi mai degraba ca toti sunt orbi decat ca tu poti gresi?
      Este insa adevarat ca pe probleme de credinta si istorie nu pot fi valabile mai multe variante.. Adevarul este unul singur si nu exista o paleta de interpretari ca in cazul altor probleme. Toti am trait pe vremea lui Ceausescu dar nu toti am fost afectati in mod egal. Faptul ca tu poate nu ai fost (la fel ca si Maria) nu-ti da dreptul sa-l disculpi pe Ceausescu macar din respect pentru cei pe care nu-i cunosti si care au suferit. Nu ai nici un drept sa afirmi ca este neadevarat ceea ce eu am trait. Admite ca poate nu cunosti intreg adevarul, e un bun inceput si semn de smerenie. Poate esti sincer si bine intentionat, dar a te apuca sa formulezi ipoteze fanteziste si total neverificabile precum si a incerca sa treci cu buretele peste anii de suferinta a mii si mii de romani doar pentru ca atata atata cunosti sau pentru ca suna interesant ca teorie este nedemn de un adevarat iubitor de dreptate si adevar.

      Apreciază

      • florin said, on aprilie 23, 2012 at 8:34 pm

        cineva.
        Eufrosin…? Ce tot spui acolo frate? Esti incredibil! Nu am avut in viata mea un blog personal,si nici nu am de gand sa-mi fac vreodata.Am comentat de cand s-a inventat netul cu acelasi nume(cat mai putin posibil). Iti dai singur cu presupusul si apoi o tii inainte ”ca rusii”.Construiesti cu patos un comentariu care are la baza mai multe presupuneri (proaste)cu caracter personal.Nu am nominalizat pe nimeni in comentariul meu(te simti?) Cand am spus ca n-am sa fiu deloc surprins daca ma contraziceti,ma refeream tocmai la caracterul unora(din tagma carora ma indoiesc acum ca tu n-ai face parte)de a fi ”Gigi contra”,adica de a comenta(de cele mai multe ori),doar de dragul de a contrazice. Comentariul meu anterior, a fost o simpla reactie de seditiune dupa ce am citit o suta de pareri la acest articol.Comentez putin si aproape de fiecare data regret ca am facut-o.Las-o mai moale si nu mai fi atat de colturos si impulsiv! Ma iei mai sus,de parca m-ai cunoaste de o viata….polemica asta dusa la tastatura m-a umplut de nervi,asa ca ma opresc aici. Sanatate!

        Apreciază

      • cineva said, on aprilie 23, 2012 at 9:53 pm

        @florin

        Imi pare rau ca vorbele mele au ricosat in auzul tau fara sa ajunga la tine. Nu te-am luat de sus, nu am fost agresiv sau colturos si nici nu am facut presupuneri cu caracter personal. Ti-am adresat o simpla intrebare total nevinovata si netendetioasa stiind ca pe eufrosin il cheama florin si ca are vederi simlilare in aceasta problema, fara insa sa-mi bazez restul postarii pe presupunerea ca ai fi. As fi recunoscator daca mi-ai reda acele pasaje din postarea mea care te-au impins in defensiva.

        Apreciază

  35. mircea said, on aprilie 23, 2012 at 4:29 pm

    Cronos,

    si hitler a facut autostrazi multe si bune.
    ceausescu a facut blocuri.
    Ana are mere.

    Apreciază

  36. Dan said, on aprilie 23, 2012 at 4:39 pm

    Nu exista nici o legatura intre nationalism si crestinism. Faptul ca unele nationalisme (de exemplu cel romanesc, cel rusesc, si cel grecesc) imbina elemente crestin-ortodoxe nu increstineaza cu nimic ideologia nationalista. Se pot da multe alte exemple de nationalisme anticrestine sau cel putin necrestine (nationalismul german, american, englez, chinez, japonez, francez, si multe altele). A ignora acest aspect si a pune semnul egal intre credinta crestina si patriotism este cel putin dubios mai ales in contextul in care Sfantul Apostol Pavel este foarte clar in acest sens, ca in Hristos nu mai exista nici iudeu, nici elin, nici scit ci toti suntem una, adica crestini.
    Este un lucru bun ca in unele tari nationalismul a imbratisat o anumita parte a dreptei credinte dar sa nu exageram. Datorita nationalismului am avut pe cap doua razboaie mondiale. Da, or fi fost finantate de elite, dar fara nationalismele autohtone nu ar fi avut suport popular si declansarea lor ar fi fost putin probabila. De pilda fara nationalismul german este discutabil daca am mai fi avut pe cap al doilea razboi mondial. Hitler a fost ales democratic de o vasta majoritate a populatiei germane care reactionase pozitiv la ideologia nazista (national-socialista adica).
    Nationalismul ca ideologie are pe capul sau milioane de victime pentru care trebuie sa raspunda. Nationalismul turcesc a dus la genocidul armean; pe timpul Imperiului Otoman, armenii, turcii si crestinii traiau in relativa armonie, dar cand a cazut imperiul si s-a nascut nationalismul turcesc, ce le-a trecut prin cap sceleratilor, sa masacreze pe armeni si sa indeparteze populatia crestina din randurile lor.
    Faptul ca Securitatea a facut si bine tarii nu este un lucru care sa ne mire avand in vedere faptul ca securistii erau romani, si ca aveau ca orice om nevoie de un camin al lor, de un spatiu geografic pe care sa-l poata numi „casa”. Daca ei erau tampiti sa distruga tara, unde s-ar mai fi adapostit? Vestul ii ura si ii detesta, deci nu si-ar fi gasit un camin prea comod acolo, in plus nu s-ar fi putut adapta sistemului strain. E logic ca au depus tot efortul pentru a isi face din Romania casa lor, patria lor, care sa opereze dupa regulile lor. Ce folos ar fi avut sa incurajeze pretentiile teritoriale maghiare sau sa sustina dizidentii? Poate numai strainii aveau asemenea interese insa romanii cat de comunisti si securisti au fost in nici un caz nu aveau scop sa distruga tara, ci dimpotriva.
    Asta insa nu-i face sfinti si nici oameni buni; cel mult pragmatici. Nu au facut toate cele cate au facut din dragoste pt. popor ci exclusiv din dragoste pt. propria ideologie comunista si propriile lor rude. Numai sa fi fost imbecili, ar fi actionat pentru a distruge statul secular care le justifica existenta. In esenta asta a fost comunismul, un stat atotputernic prezent in toate domeniile vietii umane, care reglementa orice comportament uman. Comunismul este bun pentru stat, motiv pentru care majoritatea celor din conducerea acestuia sau care iubesc statul il promoveaza. Desigur nu inseamna ca tot ce e bun pentru stat e bun si pentru cetatean dar asta e partea a doua.
    Cat despre succesul ideologiei comuniste in randul maselor, o ideologie a urii de clasa, a furtului si a lipsei de principii morale, a justificarii oricarei ticalosii Robin Hood-iene in numele saraciei, a colectivului, se explica prin caracterul profund imoral al oamenilor ce-l imbratiseaza, lipsei lor de principii si ura lor fata de bogati, „chiaburi” si „burghezo-mosieri” ca sa folosesc limbajul de lemn comunist, precum si invidia lor. Negresit, ura pentru bogati si oamenii realizati material a existat foarte probabil si in Antichitate si poate dintotdeauna, dar numai odata cu ascensiunea socialismului in Europa, ura de clasa a devenit politica de stat.
    De aceea proletarilor nici nu le pasa prea mult de faptul ca ideologia lor a ucis in fiecare tara unde a fost aplicata cel putin 10% din populatie, pentru ca aia nu sunt considerati oameni de comunisti/socialisti si orice abuz impotriva bogatului (actiuni gen Robin Hood) este vazut ca drept si justificat. Nu te poti astepta la prea multe de la proletar, este un om mic la suflet si plin de ura si invidie, singura diferenta dintre el si maimuta fiind lipsa cozii. E bine totusi ca macar merge la biserica, si urmeaza randuiala crestineasca dupa cum poate, nu poti sa-i ceri mai mult unui om fara principii.
    Oamenii de valoare o duc mai bine acum dupa comunism decat inainte de acesta, si nu prin furt sau pactizari cu statul (i.e. functii bugetare bine remunerate), ci prin exploatarea propriei persoane si a proprietatii lor private. Dar desigur acest aspect e minimalizat de proletari, care sunt invidiosi pe succesul omului bogat, si vor inapoi la egalitate economica, nu in mod necesar pentru ca ei s-o duca mai bine, ci ca sa „moara capra vecinului”, adica pentru ca oamenii capabili s-o duca mai prost. Nu este de mirare ca tara asta s-a golit de o buna parte a capitalului uman (i.e. oameni bine pregatiti in domeniile lor de activitate) cu o asemenea mentalitate socialista a populatiei. Nu e nimeni tampit sa ramana intr-o tara in care succesul, frumusetea, valoarea, sunt denigrate de catre mase, in timp ce bigotismul, lipsa valorii, mizeria si mujicismul reprezinta virtuti nationale in randul maselor.
    Pe de alta parte putini oameni isi folosesc libertatea productiv, si multi o duc mult mai bine daca fura de la cei care au, sau daca sunt condusi de altii, de aia si ura pentru libertate a majoritatii romanilor si imbratisarea socialismului de mase in general indiferent de etnie. Libertatea implica responsabilitate cum bine remarca Dostoievsky in capitolul „Marele Inchizitor” din Fratii Karamazov, nu paine si circ. Ori omul in general se teme de libertate mai mult decat de orice si prefera painea si circul. Daca-i pui in fata libertatea intr-o mana si in cealalta o casa data pe nimic de catre stat, o slujba decent platita de stat si alte privilegii, cei mai multi ar opta pentru a doua varianta. In fond morala omului trece prin stomac in cele mai multe cazuri, si daca-i lui bine, putin ii pasa ca pentru binele lui trebuie sacrificat altcineva.

    Apreciază

    • cineva said, on aprilie 23, 2012 at 5:45 pm

      @Dan

      In general iti dau dreptate in ceea ce spui. Totusi faci o confuzie intre nationalism si ultranationalism. Nationalismul este bun, prin el se conserva valorile specifice ale unui popor, limba, cultura, credinta, adica tot ceea ce alcatuieste identitatea nationala, in timp ce ultranationalismul (german, american, japonez, evreiesc, chinez, unguresc etc.) este o patima la nivel national care cultiva ura si xenofobia si face victime. Ultranationalsimul este un nationalism ‘superior’ potrivit caruia care cei de o anumita natie se considera superiori altora. Romanii n-au fost niciodata ultranationalisti.

      Apreciază

      • Dan said, on aprilie 23, 2012 at 7:37 pm

        Problema e ca nu toate popoarele au valori ortodoxe, iar traditiile unora (inclusiv la romani) sunt de sorginte pagana, pagubitoare d.p.d.v. crestin (exemplu romanesc: Dragobetele). Daca de pilda ii spui unui neamt ca Otto von Bismark a fost francmason si Biserica nu-l cinsteste ca sfant ci dimpotriva, nu are prea multe lucruri bune de afirmat despre el, ar putea sa se simta ofensat in orgoliul sau national si sa il prefere pe Bismark in locul lui Hristos. Iarasi daca te legi in cazul americanilor de Thomas Jefferson, si „parintii fondatori”, e foarte probabil ca americanul sa te trimita la origini si sa-ti arunce la cos si credinta ta pt. ca ii jignesti orgoliul sau national. Nici mie nu mi-ar cadea bine daca un strain s-ar lega de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu, insa in cazul acestora, din randuiala lui Dumnezeu, nu se pot aduce argumente pertinente spre blamarea lor caci au fost sfinti, ceea ce nu este cazul si altor carmuitori de neamuri, nationalisti si populari la vremea lor.
        Desi masonii au incercat sa edifice un nationalism anticrestin prin Al.I Cuza si la noi, si la o parte din populatie au reusit, totusi unele tari nici macar n-aveau conducatori crestini pentru a avea un reper, iar nationalismul acestora de multe ori a intrat in contradictie deschisa cu Biserica.
        Nationalismul este bun in masura in care te ajuta sa fii mai crestin insa cand se interpune intre tine si credinta nu mai e atat de stralucit. Pana si nationalismul moderat de la noi al generatiei interbelice a dat nastere unui curent xenofob si antisemit, e adevarat, care nu a fost dus la extrema sa ca in cazul nationalismului „tehnocrat” german de pilda. Mama mea a copilarit de mica cu un roman de origine evreiasca, ce efectiv i-a multumit bunicii pt. ca il tratau cu respect fara sa-l ia peste picior in ciuda faptului ca destui romani il tratau cu ura fara ca acesta sa fi facut ceva in afara de sa se fi nascut evreu.
        Ar mai fi multe de spus despre nationalism, dar nu ma leg de idolii unora. De pilda Pr. Savatie Bastovoi in una din cartile sale (Ortodoxia pt. postmodernisti daca nu ma-nsel) are o analiza pertinenta dedicata lui Eminescu si cat de crestin a fost el. Desigur, repet, nu ma leg de idolii nimanui, din experienta stiu ca omul fanatic ce-si faureste unii „dumnezei” infailibili nu poate fi convins prin argumente rationale, ci mai mult te va uri ca ai impertinenta sa te legi de idolul lui. De aia nu ma apuc sa demontez idolii incimentati ai unora.
        In fine eu unul consider ca Crestinismul Ortodox are tot ce-i trebuie (valori, traditie, cultura si chiar limba) incat sa nu fie necesar alt bagaj de valori „suplimentar”, artificial creeat, national. Sunt mai degraba de parere ca nationalismul ar trebui sa adopte valorile Crestinismului, nicidecum sa-si perpetueze propriile valori (multe dintre ele pagane). In masura in care reuseste sa faca acest lucru, este de laudat dar daca nu… mai bine fara.

        Apreciază

      • florin said, on aprilie 23, 2012 at 8:39 pm

        cineva,
        In acest comentariu esti alt(cineva),si nu pot decat sa-ti dau dreptate.

        Apreciază

    • G-man said, on aprilie 24, 2012 at 1:17 pm

      Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.

      Apreciază

    • G-man said, on aprilie 24, 2012 at 1:30 pm

      iar libertate de care vorbea florin ..aia politica sociala..etc da e o inchipuire/himera..sau e aparenta in orce regim uman.
      asta am vrut sa zic si mai sus in raspunsul dat lui florin. Florin argumenta ca acum libertate politica e o fantezie nu sunt mai liberi ca in comunism , iar replica mea a fost ca libertate pe care trebuie sa o cautam e libertatea alaturi de Dumnezeu. …sper ca ai inteles si nu mai rasturnati comentariile cum vreti ca in altfel nu mai explic.

      Apreciază

  37. mircea said, on aprilie 23, 2012 at 8:57 pm

    Dan,

    citeste „Înfruntarea jidovilor” (de Neofit Cavsocalviţiu 1803) si cu prefata traducatorului, mai rasfoieste si Talmudul, mai e un capitol in Intoarcerea la Hristos a lui Ianolide – „despre iudaizarea lumii”, mai vezi ce mai zice si evreul Steinhardt si apoi poti vorbi in oarecare cunostinta de cauza de curentul antisemit (de la noi din tara) din perioada interbelica.

    Apreciază

    • florin said, on aprilie 23, 2012 at 9:51 pm

      Mircea, as mai adauga si cartile lui Nicolae Paulescu scrise in 1913…

      Apreciază

      • mircea said, on aprilie 24, 2012 at 6:42 am

        am uitat de „Coranul, talmudul…” a lui Paulescu. merci.
        daca le citesti pe astea, nu-ti mai trebuie 🙂

        Apreciază

  38. crestinul ortodox said, on aprilie 26, 2012 at 6:21 am

    nu inteleg un lucru ! ce cautati atatea scrieri filozofice ,si incercati sa dati separat definitii si explicati separat nationalism vs crestinism la acest popor , poporul roman , format intai ca natie , increstinat , trecut de la paganism la crestinism , credinta pastrata si in ziua de azi credinta crestin- ortodoxa ,de unul din Sfintii Apostoli , Sf Apostol Andrei -dar nu intelegeti un lucru anume – in cazul romanului de rand a fi nationalist inseamna a fi si crestin ortodox , nu se pot separa unul de altul in ce priveste poporul roman De Ce ? pentru ca aceste doua fundamente mari au mers mina in mana in trecut si au rezistat impreuna de 2000 de ani incoace la toate vremurile si incercarile vitregi oare nu va puneti intrebarea de ce a luat fiinta acest popor ? de ce s-a increstinat acest neam ? de ce a fost si este incercat mult ? (DUMNEZEU CHEAMA TOATE NEAMURILE LA „NUNTA SA”) credeti-ma toate se intampla cu un scop FAC PARTE DIN PLANUL SFANT AL LUI DUMNEZEU nu sunt intamplatoare nici istoria adevarata a Romaniei nu este doar o fila de poveste sau doar ” istorisiri ” ; noi TREBUIE sa fim ROMANI (a fi roman inseamna sa iti iubesti tara unde te-ai nascut ) si CRESTINI ORTODOXI cu ADEVARAT pentru ca vor fi puse mult la incercare acum , astazi aceste doua fundamente ce au stat la baza formarii neamului si tarii acesteia .
    DUMNEZEU NE ARE , IN PLANUL SAU CEL SFANT , ne va ocroti ne va ajuta dar atat ni se cere sa nu ne lepadam de EL sa fim romani cu adevarat si crestini ortodoxi , nu separat acestea doua caci nu prea se poate si nu fatarnici ;iar daca nu gresesc si sper sa nu gresesc nationalist + crestin ortodox rezulta patriotism ; o valoare demna de luat in considerare la inaintasii nostri care au aparat acest pamint si acest neam chiar cu pretul vietii lor „PE AICI NU SE TRECE ”
    Amin!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.