SACCSIV – blog ortodox

RECENSAMANT in 2011. Acesta va fi deosebit de precedentele si ni se va cere si CNP-ul

Posted in CNP, COD NUMERIC PERSONAL, RECENSAMANT by saccsiv on august 13, 2010

   Citez din articolul Recensamantul populatiei, in octombrie 2011:

   Presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a anuntat ca Romania va organiza in octombrie 2011 un recensamant al populatiei si locuintelor.
   Initial, recensamantul fusese planificat pentru luna martie 2011, dar, din lipsa de fonduri, a fost amanat pentru octombrie, a declarat Voineagu, care a participat la o dezbatere organizata de Casa ONU cu ocazia Zilei mondiale a populatiei, conform Capital.
   „Din punctul de vedere al sferei de cuprindere, recensamantul din 2011 se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca in momentul recensamantului se afla in tara sau sunt plecati in strainatate. De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal)”, a explicat Vergil Voineagu.
   Acesta a mai declarat ca recensamantul va inregistra si date despre toate cladirile de locuit, despre cladirile cu alta destinatie in care se afla locuinte, precum si despre unitatile de locuit in comun.
   CNP-ul, printre datele cerute
   In plus, recensamantul va cuprinde caracteristici demografice pentru a studia fenomenul imbatranirii populatiei, caracteristici geografice, de migratie interna si internationala, caracteristici educationale, etnoculturale si economice ale persoanelor, ale gospodariilor.
   Potrivit lui Vergil Voineagu, recensamantul din 2011 va cuprinde si o serie de informatii in plus fata de cel din 2002, si anume codul numeric personal, date privind nivelul educational, intrebari privind abilitatile in desfasurarea activitatii curente, date privind locuinta.
   Volumul de inregistrare al recensamantului va fi de 21,5 milioane de persoane, cinci milioane de cladiri in care se afla locuinte, 8,2 milioane de locuinte si 7,5 milioane de gospodarii ale populatiei.

   Comentariu saccsiv:

   Diferite forme de recensamant au loc inca din antichitate. În România s-au făcut până acum 12 recensăminte naţionale în 1838, 1859, 1899, 1912, 1930, 1941, 1948, 1956, 1966, 1977, 1992 si 2002. Scopul recensământului este obţinerea de date statistice. DE CE AU NEVOIE DE CNP?

   Sa ne amintim ca:

India demareaza mega proiectul realizarii a 1,1 miliarde de ID cards pentru cetatenii ei

   Iar pentru aceasta au avut nevoie de:

În INDIA a inceput RECENSAMANTUL BIOMETRIC al populaţiei …

   Iar noi intram in randul lumii:

A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 13, 2010 at 4:47 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. G-man said, on august 13, 2010 at 6:06 am

    suspect ca sa si amanat putin din martie in octombrie 2011. cred ca se numara persoanele ramase cu documente vechi si eventual se fac statistici dintre acestia care resping categoric actele biometrice.

    Apreciază

  3. Aurora said, on august 13, 2010 at 7:28 am

    E clar ca tot ce fac EI este pt. indosarierea noastra si controlul total. De acum nu trebuie sa ne mai mire nimic. Povestea asta m-a dus instantaneu cu gandul la recensamantul care s-a facut in vremea Nasterii Domnului.

    Apreciază

  4. Adriana said, on august 13, 2010 at 12:35 pm

    Era de asteptat! Ma intrebam insa cand va incepe si iata ca am primit raspunsul!
    Putere de la Dumnezeu sa cerem!

    Apreciază

  5. gabriel said, on august 13, 2010 at 2:27 pm

    ma gandeam ieri cu ce poate fi asemanat procesul de indosariere electronica a cetatenilor d.p.d.v. crestin ortodox. Sfintii Parinti au zis ca Antihristul va incerca sa imite pe Hristos, asa ca banuiesc ca o sa incerce sa imite si Tainele Bisericii Ortodoxe.Eu cred ca actele biometrice sunt ca o imitare a Tainei Sfintei Spovedanii. De ce? aceasta Taina este precursoare Sfintei Impartasanii . Este LIBERA ALEGERE a celui care vine sa se spovedeasca .Este de o securitate maxima, de vreme ce PREOTUL nu are voie sa divulge nimic, dar o securitate netehnologizata, iar omul primeste canon in FUNCTIE DE LEGILE DIVINE. Credinciosul isi divulga pacatele si este ajutat sa puna capat la ele.Dupa aceasta, credinciosii, pot primi Sfintele Taine. se recomanda o continuitate la acelasi duhovnic pentru a avea o mai buna aprecire a caderilor si urcusurilor.
    satana FORTEAZA oamenii sa se ”spovedeasca”, FOLOSINDU-SE DE O SECURITATE SUPERTEHNOLOGIZATA(ei vor sti totul despre noi) , oamenii se vor ”spovedi” la STATUL antihristic, si vor primi ”CANONUL” in functie de legile umane. Probabil dupa aceea vor trebui sa primeasca cipul in corp ca un fel de recompensa , iar totodata cipul va asigura si un dosar al faptelor bune sau rele dupa aprecierea legilor lumesti. Ma iertati, sper ca nu am smintit pe nimeni, eu asa inteleg avertizarea parintelui Iustin Parvu,ca odata ce mergi la spovedit la preot esti pe calea cea buna, dar daca te spovedesti la stat mergi pe calea diavolului. Un alt element important este ca Tainele Bisericii asigura viata in duh, iar cipul va” asigura” viata in trup. Doamne miluieste!

    Apreciază

  6. Veaceslav said, on august 25, 2010 at 7:48 pm

    Fratilor cine poate si cine are putere de marturisire – sa nu participe la recensamantul din 2011. Foarte multe manastiri din rusia inclusiv si manastirea Valaam se opun acestuia numindul recensamantul antihristului!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. Ancuta G said, on septembrie 15, 2010 at 10:53 pm

    Nush de ce va faceti atatea probleme ca de ce vor CNP cand chiar eu pot afla CNP oricui pe net, sunt atatea programele pe net si pot afla CNP, adresa cuiva si asa mai departe. Nu cred ca CNP ar fi problema de fapt…

    Apreciază

    • Daniel said, on iulie 13, 2011 at 9:01 am

      @ancuta, da, e adevarat ca se pot afla cnp-urile, dar nu crezi ca vine intr-un fel ca o recunoastere a acelui numar ce ni se atribuie?

      Apreciază

  8. Iustin said, on iulie 19, 2011 at 6:34 pm

    Trebuie evitata declararea datelor la recensamant. Ori nu le deschidem usa. Ori zicem chestii de genul – eu sunt varul venit in vizita, sau stapanii nu sunt acasa, ca doar nu iti cer sa te legitimezi. Trebuie cautate subterfugii, cum romanul e inventiv ( printre altele la furat 🙂 ), ar trebui sa gasim modalitati.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.