SACCSIV – blog ortodox

Tehnologia pre-crima va fi folosita in Washington D.C.

Posted in Big Brother, camere de supraveghere by saccsiv on august 30, 2010

   Citez din articolul Pre-Crime Technology To Be Used In Washington D.C.:

   Agentiile de aplicare a legii din Washington D.C. au inceput sa foloseasca o tehnologie care, spun ei, poate prezice cand crimele vor fi comise si cine le va comite, inainte ca acestea sa aiba loc.

   Soft-ul similar cu cel din Minority Report a fost creat de Richard Berk, un profesor de la Universitatea Pennsylvania.

   Variante precedente ale soft-ului, sunt deja folosite in Baltimore si Philadelphia, unde sunt limitate la predictii in legatura cu crime comise de cei iesiti pe baza cuvantului de onoare si cu eliberare conditionata.

   Conform unui raport al ABC News, ultima versiune care o sa fie implementata in Wahington D.C., poate prezice chiar si viitoare crime.

   “Cand o persoana are o eliberare conditionata din inchisoare sau este eliberata pe baza cuvantului de onoare de a avea o conduita ireprosabila, aceasta va fi supravegheata de catre un ofiter. Intrebarea la care ofiterul trebuie sa raspunda este ‘la ce nivel o sa supravegheati?’” Berk a declarat pentru ABC News, ca programul are putea avea o limita in legatura cu lungimea sentintelor si/sau suma cautiunii.

   Tehnologia examineaza o baza de date a mii de crime si foloseste algoritmi si diferite variabile, ca locatia geografica, dosare penale si varstele infractorilor, pentru a prezice unde cand si cum ar putea fi comisa o crima si de catre cine.

   Programul opereaza fara probe directe ca o crima va fi comisa, se foloseste doar de seturile de date si calculeaza posibilitatile.

   “Oamenii asuma ca daca cineva a ucis, aceasta persoana va ucide si in viitor”, Berk mai spune ca “Ceea ce intr-adevar conteaza este ceea ce o persoana a facut ca tanar. Daca acesta a comis o jaf inarmat la varsta de 14 ani, acesta este un bun element de prezicere. Daca acesta a comis aceeasi crima la varsta de 30 de ani, fapta nu mai poate fi folosita pentru a face o prezicere buna.”

   Criticii au atras atentia ca progrmaul incurajeaza categorizarea indivizilor pe o scala de risc cu ajutorul matematicii aplicate de calculator, mai degraba decat in functie de viata reala, si ca monitorizarea acelor oameni bazata pe o astfel de premiza este antitetica unui sistem de justitie fondat pe premiza prezumtiei de nevinovatie.

   Alte departamente de politie sau agentii de aplicare a legii din Statele Unite au inceput sa studieze posibilitatea de a folosi tehnologii de predictie similare. Departamentul de Politie din Memphis, foloseste de exemplu un program denumit Operation Blue CRUSH, care foloseste analiza predictiva dezvoltata de catre IBM.

   Alte forme ale tehnologiei de pre-crima, care sunt in folosinta sau in curs de dezvoltare includ camere de supraveghere care pot prezice cand o crima urmeaza sa fie comisa si alarmeaza politia, si chiar scannere neurologice ale creierului care pot citi intentiile oamenilor inainte ca acestia sa actioneze, astfel detectand daca o persoana are o “intentie ostila”.

   Nu este ceva greu de imaginat ca toate aceste forme ale tehnologiei o sa fie folosite in viitor de institutiile de aplicare a legii.

   Guvernul britanic a dezbatut introducerea legilor de pre-crima in numele luptei impotriva terorismului. Ideea e ca suspectii ar fi dati in judecata folosind informatii din inteligenta MI5 sau MI6 in legatura cu un atac terorist probabil. Aceasta ar fi suficient pentru a condamna, daca se gaseste ca presupunerile sunt adevarate “in balanta probabilitatilor”, mai degraba decat pe baza “lipsei de indoiala logica”.

   Guvernul are chiar planuri sa adune informatii de pe tot parcursul vietii rezidentilor incepand de la varsta de 5 ani, pentru a avea in evidenta pe aceia care ar putea avea o predispozitie mai mare sa comita crime in viitor.

   O alta posibilitate ingrijoratoare pentru aceasta tehnologie vine in forma unei aliante financiare dintre gigantul, Google, bratul de investitii al CIA si reteaua mai larga de inteligenta a S.U.A.

   Google si In-Q-Tel au investit recent sume de pana la 10 milioane de dolari fiecare intr-o companie numita Recorded Future, care foloseste analitica pentru a culege diferite informatii de pe conturile de Twitter, bloguri si site-uri, lucru folosit pentru “a creea indosarierea oamenilor in timp real”.

   Compania isi descrie analitica ca “cea mai moderna metoda de a obtine inteligenta open-source” si spune ca poate sa “prezica viitorul”.

   Recorded Future ia cantitati vaste de informatii personale ca si schimbari la locul de munca, educatia si relatiile familiare. Materialul promotional arata categorii care acopera in mare parte orice alte domenii, incluzand amuzamentul, muzica, lasari de filme, si totodata lucruri inofensive ca inregistrari a patentelor si retrageri de produse.

   Cei detasati de orice forma de realitate morala o sa spuna “Nu am nimic de ascuns, care e problema ca sunt scanat pentru pre-crima? Daca asta ne scapa de criminali, viloatori si teroristi, sustin acest lucru”.

   Cat de aproape o sa fim de un stat politienesc tehnologic big brother inainte ca oamenii sa se trezeasca la realitate?

**

   Steve Watson este un scriitor si editor din Anglia pentru Inforwards.net a lui Alex Jones, si un contribuitor periodic la Prisonplanet.com. El are un Masterat in relatii internationale de la Scoala de Politica a Universitatii din Nottingham, Anglia

   Comentariu saccsiv:

   Articolul a aparut pe site-ul lui Alex Jones, despre care am avertizat ca prezinta in general informatii interesante, insa promoveaza solutii gresite:

FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 …

   Cititi va rog si:

Nespalatii pe creier vor avea inca o problema. Obiectivul proiectului INDECT: “detectarea automată a comportamentului ameninţător, anormal sau violent“

“Fiecare persoana, loc si obiect de pe aceasta planeta o sa fie conectata la Tehnologia de scanare biometrica a irisului, in urmatorii 10 ani”. Se va incepe EXPERIMENTUL in Mexic?

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 30, 2010 at 4:23 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sCuM.asd said, on august 30, 2010 at 4:38 am

    la fel ca in minority report …

    Apreciază

  3. iustin said, on august 30, 2010 at 5:18 am

    La data de 2 iunie 2006, statul Wisconsin este primul care decreteaza ca este ilegal pentru oricine – inclusiv pentru angajatori si pentru agentii guvernamentale – SA IMPLANTEZE OAMENILOR MICROCIPURI RFID FARA CONSIMTAMANTUL LOR!

    http://www.rfidjournal.com/article/articleview/2385/

    Aceasta hotarare este o dovada clara ca problema obligativitatii implantului s-a pus si se va pune in continuare!

    Apreciază

  4. rica said, on august 30, 2010 at 8:08 am

    o sa dea exemplu vreun boschetar care va fi pus sa zica:am vrut sa ucid!! si pe chestia asta o sa puna cip pe toti ca sa i citeasca chipurile daca vor sa faca rau !! dar nu spun cui vor faca bine! caci binele cu dea sila e rau dea binelea!

    Apreciază

  5. […] Posted on 30 august 2010 by Ghita Pe blogul fratelui Saccsiv a aparut un articol in care se spune ca a aparut un soft care poate prezice cand se vor comite crime si de catre cine […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.