SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: In 2009 un politist doboara la pamant un vanzator de ziare. Dupa 100 de metri, acesta moare. Ofiterului nu i se vor aduce acuzatii penale …

Posted in OMOR, politie by saccsiv on iulie 30, 2010

   Vizionati va rog filmuletul:

   Iata ce putem afla din articolul Ian Tomlinson death: police officer will not face criminal charges:

   Ofiterul de politie care a participat la G20 si a fost filmat doborand un vanzator de ziare nu va fi pus sub acuzatie din cauza conflictelor postmortem, spune CPS.

   Ofiterul de politie prins pe video in timpul protestelor G20 de anul trecut lovind un om care a murit mai tarziu nu se va confrunta cu acuzatii de natura penala, a anuntat azi Parchetul Regal.

   Keir Starmer, Directorul Procuraturii Publice, a spus ca „nu e nici o perspectiva realista” a unei condamnari, din cauza unui conflict intre examinarile postmortem efectuate dupa moartea lui Ian Tomlinson anul trecut.

   Vanzatorul de ziare a murit in urma demonstratiilor la 1 aprilie 2009, in centrul Londrei. Varianta oficiala ca el a murit de un atac de cord a fost subminata in momentul in care ziarul Guardian a obtinut o inregistrare video care arata un ofiter care lovea un om de 47 de ani, cu un baston punandu-l la pamant cu putin timp inainte sa se prabuseasca si sa moara.

   Intr-o declaratie scrisa CPS a admis ca au existat dovezi suficiente pentru a aduce o acuzatie de atac impotriva ofiterului, dar pe baza unor motive tehnice, el nu poate fi acuzat.

   Fiul vitreg al lui Tomlinson, Paul King, impreuna cu mama sa, Julia, a declarat: „A fost o imensa musamalizare şi sunt incompetenti.”
   King a spus: „El [Starmer] tocmai a recunoscut la TV ca un politist l-a atacat pe tata. Dar el nu a facut nimic.. El este omul responsabil … de ce nu il condamna?
„Ei ştiau ca, daca amana acest lucru destul de mult, ar putea evita condamnarea. Stiau doar ceea ce faceau.. Ne-au bagat in asta – acum nu ne-a mai ramas decat sa ne ducem mai departe vietile.”

   Avocatul familiei, Jules Carey, a declarat ca decizia a fost o rusine, iar rudele lui Tomlinson se gandesc sa faca recurs.
   „In mod cert este o decizie ruşinoasa”, a spus el. „Acum vrem sa aflam daca a fost o rea vointa sau incompetenta, şi, sincer trebuie sa existe o ancheta in directia asta.”
Familia, care a mers la sediul CPS din Londra pentru a afla decizia, a vrut o acuzatie de omor prin imprudenta impotriva ofiterului, care a fost numit in rapoartele mass-media ca PC Simon Harwood.

   Decizia CPS
  
Intr-o scrisoare detaliata pentru expunerea motivelor, CPS a declarat ca actiunile ofiterului de politie – vazut in film lovindu-l pe Tomlinson, cu un baston si punandu-l la pamant – puteau fi considerate motive pentru acuzare.

   “CPS a concluzionat ca exista suficiente dovezi pentru a oferi o perspectiva rezonabila de a dovedi ca actiunile politistului ” A ” in lovirea domnului Tomlinson cu bastonul şi imbranceala constituie un asalt. In acele momente domnul Tomlinson nu reprezinta o amenintare … Exista dovezi suficiente pentru a oferi o perspectiva clara pentru a dovedi ca actiunile sale au fost disproportionate şi nejustificate. ”

   Dar CPS a continuat sa explice obstacolele in calea unei urmariri penale datorita examinarile postmortem ulterioare.
   Primul motiv al politiei a fost ca a murit de un atac de cord, confirmat de catre un patolog, Freddy Patel, in examenul postmortem initial.

   Dar un al doilea examen, realizat de Dr Nat Carey, in numele Comisiei Independente de Politie (IPCC), a gasit ca Tomlinson a murit de hemoragie interna.
Astazi, CPS a spus ca nu ar putea aduce o acuzatie de omor prin imprudenta, deoarece dovezile contradictorii medicale „nu ar fi putut pur şi simplu sa demonstreze dincolo de orice indoiala ca a existat o legatura de cauzalitate intre moartea domnului Tomlinson şi presupusul atac asupra lui”.

   Acesta a spus ca nu ar putea aduce o acuzatie penala, deoarece s-a scurs prea mult timp; o acuzatie trebuie sa fie introdusa in termen de şase luni. CPS de asemenea, a exclus acuzatiile aduse de vatamare corporala si ale abaterilor in functii publice.

   Tomlinson a avut mainile in buzunare şi era cu spatele la ofiter, cand a fost lovit. Inregistrarile video arata faptul ca nici un alt ofiter de politie nu a sarit in ajutorul sau şi a fost ajutat sa se ridice in picioare de cineva de pe strada. Se pare ca dupa aproximativ o suta de metri in jos pe Cornhill, s-a clatinat strangadu-si bratele, inainte sa se prabuseasca a doua oara.

   Politia a lasat-o initial pe sotia lui Tomlinson şi pe cei noua copii sa creada ca a murit de un atac de cord dupa ce a fost prins in demonstratie. In declaratiile de presa, politia a sustinut ca incercarile ofiterilor de a-i salva viata au fost impiedicate de protestatari.
   IPCC a declarat ca va trimite acum dosarul sau la Met, care va aprecia daca ofiterul ar trebui sa fie disciplinat. O ancheta va examina circumstantele mortii lui Tomlinson, iar cazul ar putea fi reconsiderat de catre procurori dupa ce se trag concluziile analizelor.

   Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a declarat ca politia a oferit „regretul sau sincer” pentru moartea lui Tomlinson. El a spus ca ofiterul inca s-ar putea confrunta cu acuzatii de comportament neprofesional in momentul in care se va primi raportul IPCC.  

   Anuntul CPS vine dupa cinci ani, din ziua in care, un alt incident remarcabil care implica utilizarea fortei de catre politie a avut loc. La 22 iulie 2005, ofiterii au impuşcat mortal, pe Jean Charles de Menezes, dupa ce l-au confundat cu un terorist care a fost pe punctul de a detona o bomba. Familia nevinovatului brazilian a criticat CPS pentru ca nu a adus acuzatii penale impotriva nimanui.

   Investigatiile
   Familia Tomlinson a criticat timpul lung care s-a scurs pentru ca CPS sa ajunga la decizia sa.
   Prima ancheta a fost realizata de IPCC. S-a inteles ca agentii sai ar fi ajuns la concluzii clare pentru a stabili daca au existat suficiente dovezi pentru a sustine acuzatiile de natura penala.
   Ei au reuşit sa finalizeze anchetele in doar patru luni şi au prezentat un dosar catre CPS in august.
   Cheia anchetei au fost sutele de ore de material şi mii de inregistrari facute de spectatori la protest, care le-a permis sa adune laolalta ultimele 30 de minute de viata ale lui Tomlinson.
   Oficialii CPS au asigurat familia ca ei vor decide daca sa inceapa urmarirea penala a ofiterului – şi pe ce acuzatie – pina de Craciun (cel din 2009).
   CPS a dat explicatii diferite pentru intarzieri, şi sustine ca a trebuit sa se intoarca la IPCC de cateva ori pentru clarificarea unor aspecte diferite.
   Este de asemenea inteles ca au existat complicatii in jurul unei dovezi a unui martor expert.
   Chiar IPCC  a avut o intarziere in alcatuirea unei anchete, sustinand ca nu a fost nimic suspect in legatura cu moartea timp de aproape o saptamana pana cand a aparut inregistrarea obtinuta de ziarul Guardian care a creat o intoarcere de 180 de grade.

   Sedinta Consiliului General Medical (GMC)
  
Patel se confrunta cu acuzatii aduse de Consiliul General Medical deoarece a dat verdicte discutabile pentru patru decese, care mai tarziu s-au dovedit a fi suspecte.
Dr. Carey, care a efectuat a doua examinare postmortem a lui Tomlinson, l-a criticat astazi pe Patel in fata GMC, in audierile disciplinare ale lui Patel care au inceput saptamana trecuta.
   Audierea se concentreaza asupra actiunilor sale din timpul examenelor postmortem ale unui copil de patru saptamani, a unei o fetite de cinci ani şi a doua femei.
Consiliului i s-a comunicat ca, doctorul Carey a fost invitat sa examineze corpul exhumat al copilului de cinci ani dupa ce au fost exprimate ingrijorari cu privire la cauza de deces inregistrata initial.
   Patel a ajuns la concluzia ca nu sunt „semne semnificative de violenta”. Dar Carey a declarat ca moartea a fost cauzata de o leziune „la cap severa,” probabil provocata de actiunile „unui tert”.
   La inceputul prezentarii acestei dovezi, dupa amiaza, completului de judecata i s-a cerut de catre consilierul din cadrul şedintei juridice de a ignora orice raport al mass-mediei de azi care sa-l implice pe Patel, care neaga comportamentul neprofesional.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 30, 2010 at 6:14 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. acadennis said, on iulie 30, 2010 at 8:02 am

    Unu, sistemul trebuie sa-si protejeze cateii care-i protejeaza.
    Doi, asa sistemul pune frica in multimi.
    Ne lucreaza psihologic.

    Apreciază

  3. Aquarius said, on iulie 30, 2010 at 2:05 pm

    Asta daca te lasi lucrat acadennis.

    Apreciază

  4. […] VIDEO: In 2009 un politist doboara la pamant un vanzator de ziare. Dupa 100 de metri, acesta moare. … […]

    Apreciază

  5. […] VIDEO: In 2009 un politist doboara la pamant un vanzator de ziare. Dupa 100 de metri, acesta moare. … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.