SACCSIV – blog ortodox

SIMTITI CEVA IN AER?

Posted in ORTODOXIE, RAZBOIUL NEVAZUT by saccsiv on ianuarie 3, 2010

   E un fel de a spune … Desigur, cei pe care obisnuiesc a-i numi in acest blog “dati cu smirghel pe creieri” posibil sa sesizeze ceva, dar sa nu bage in seama sau sa caute explicatii tembele. N-am timp de ei acum si foarte probabil ca acest articol sa fie cel mai cenzurat dintre toate.

   Ma adresez insa crestinilor si doresc sa stiu parerile lor. Am mai vorbit cu cativa frati si deocamdata pot spune ca ceea ce constata si ei este un soi de neliniste, tulburare, uneori incercari si ispite venite din zona pacatelor ce pareau demult ingropate. Alteori cearta intre frati. De asemenea putem observa o incrancenare pana la ura a ratacitilor anti ortodocsi, cu mult peste limita cu care eram obisnuiti pana acum. Suntem supusi parca unei serii de examene grele si unii dintre noi par a se clatina zdravan. Lucrurile se precipita si separarea oilor de capre se face deja intr-un ritm extrem de alert.   

   Si toate acestea se intetesc de la o zi la alta … Unii vor zice ca suntem supusi unui razboi psihotronic, ca preambul al viitoarelor evenimente dramatice ce vor urma. Eu consider ca e ceva cu mult mai grav. E vorba de o intetire a RAZBOIULUI NEVAZUT. Sau cel putin de componente ale sale. Voi detalia mai pe larg despre aceasta extraordinar de importanta tema intr-un viitor articol.  

   Inchei aceste cateva randuri cu rugamintea de a ne ruga cu mult mai intens decat o faceam inainte. Ca poate ca mai mult timp nu vom avea, dar cum zicea foarte bine parintele Arsenie Papacioc: “Orice clipa poate fi un timp si orice suspin poate fi o rugaciune”. Caci fara Dumnezeu nimic nu putem face.

151 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vulturul said, on ianuarie 5, 2010 at 3:43 pm

    Da asa e. Tulburare peste tulburare, dar sa nu ne pierdem nadejdea in Dumnezeu. Iertati-ma cei ce ati fost tulburati de mine.

    Apreciază

  2. Metodios said, on ianuarie 5, 2010 at 3:45 pm

    DA.Asta e de mult,si eu o simt de mult,numai ca acum a crescut in intensitate.Cine este in comuniune sufleteasca cu Dumnezeu si semenii sai simte totul in clar,vede totul in clar.Aceasta e unitatea de care vorbea Hristos,sa fii una in cuget si simtiri,aceasta inseamna dragostea.Cele doua arme sunt postul si rugaciunea,prin ele ne pastram sufletul si trupul curat,sanatos si frumos.Fericiti cei curati cu inima caci aceia vor vedea pe Dumnezeu.Astfel vom fi mereu in legatura cu Dumnezeu si vom face voia LUI.DA.Lumea e nelinistita si nefericita,deoarece e bolnava si suferinda.Paziti-va de patima suprema,desfranarea.Cine isi pazeste sufletul de aceasta patima isi pastreaza puterile sufletesti si trupesti.Toti sfintii au reusit sa se infraneze,de aceea au ajuns la o masura a dragostei si credintei foarte inalta,au atins implinirea sufleteasca,erau plini de harul Duhului Sfant revarsat in inima lor.Cine isi biruieste trupul isi inalta firea si e mai presus de fire.Desfranarea ne goleste de dragoste si viata,nu mai putem iubi,devenim pustiiti sufleteste.Trebuie sa postim,sa ne rugam si sa plangem cat mai mult pentru vindecarea sufletului si suferinta semenilor nostri.Cine a simtit focul iadului va fugi de el toata viata.Patima desfranarii te trece prin focul iadului,unii ajung intr-o asemenea suferinta incat nici nu mai pot plange si nemaiputand suporta focul mistuitor ce ii arde,se sinucid.Eu personal am simtit iadul prin mai multe experiente pe care nu vreau sa le descriu,am simtit atingerea diavolului…este un foc si o stare ce nu se compara cu nimic din aceasta lume,toate suferintele trupesti nu pot fi asemuite iadului.Este focul gheenei,este focul nestins al dorului de Dumnezeu,de care te-ai separat.Simti ca nu esti…ca esti mort.Desfranarea este o cadere foarte mare in prapastia sufleteasca care este iadul,care te distruge fiintial,de aceea este cea mai grea si mizerabila patima.Desfranatii nu se mai iubesc nici pe ei,de aceea nu mai pot iubi pe nimeni.Dumnezeu a avut mila de mine,mi-a dat boli,chiar si o operatie,mi-a dat lacrimi de pocainta prin care am reusit sa ma ridic.Cu toate ca stiam ca pacatuiesc si ma distrug,nu reuseam sa ies din cercul vicios al patimii,asa ca tot Dumnezeu m-a ajutat.Dumnezeu este atat de bun,iar noi atat de rai.Suferinta lumii este atat de mare incat simti ca nici daca plangi in continuu nu te mai poate mangaia…DA.E ceva in aer…toti diavolii sunt pe pamant si in oameni,le-a intrat pe sub piele si in sange.Noi i-am chemat si le-am dat voie in sufletul nostru,iar ei acum ne chinuie.Deoarece l-am pierdut pe Hristos,dragostea si pacea LUI.Nu facem decat sa culegem roadele necredintei noastre…suntem doar trup,nu ne mai gandim la suflet.Viata nu e o lupta pentru supravietuire,ci pentru MANTUIRE.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu.

    Apreciază

  3. prmihai said, on ianuarie 5, 2010 at 4:57 pm

    În primul rând, iartă-mi stângăcia. Nu mă prea pricep să utilizez internetul. Nu ştiu ce înseamnă ,, site web”.

    Aş fi vrut să fac acest comentariu la ,,categoria”: ,,Reducerea populaţiei”, dar n-am ştiut cum să-l postez acolo.

    Slujesc ca preot, de mai bine de 10 ani, într-un sat dobrogean.
    De vreo doi ani încoace, întrebând mamele în lăuzie dacă au avut o naştere uşoară, am observat că din ce în ce mai multe sunt cazurile de naştere prin cezariană. Ba chiar n-am mai auzit de o naştere normală în ultimele 5-6 luni.

    Am crezut iniţial că e vorba despre mentalitatea femeii moderne care nu mai vrea să se chinuie trecând prin travaliul naşterii. La o cezariană, mamei i se face anestezie, o taie pe burtă, i se scoate copilul, apoi este cusută şi e … ca nouă… fără să fi simţit vreo durere.
    Dar cunosc cazuri de femei care au dorit în mod expres naştere normală şi tot la cezariană au ajuns, invocându-se de către medici ,,n” pricini care ar necesita intervenţia chirurgicală ( cordonul ombilical prea lung, sau prea scurt, sau înfăşurat în jurul gâtului pruncului; lipsa dilataţiei; poziţionarea nepotrivită a fătului…).
    Deci adevărata cauză a înmulţirii naşterilor prin cezariană nu este moftul femeilor moderne.

    Am căutat, o altă explicaţie.
    Până nu demult, medicii nici nu prea dădeau pe la sala de naşteri; doar când era o complicaţie se deranjau, vădit iritaţi, să vadă despre ce e vorba. În general se năştea cu moaşa, care avea mult mai multă experienţă practică, care ştia cum să facă masajul local, cum să stimuleze dilatarea, cum să ajute la corecta poziţionare a fătului… şi totul ieşea bine.
    La externare, drept mulţumire, nu neapărat ca şpagă, cât i se dădea moaşei? Un prosop, un săpun şi vreo cinci sute de mii vechi. Iar medicul cu ce se alegea? Cu nimic.
    Aşa că, iată-i pe medici deşteptându-se: de ce să nu luăm noi ,,laurii”, dar şi ,,darurile”. Iar când vorbeşti de ,,dar” la medic, nu mai e vorba doar de un prosop şi un săpun şi de cincisute de mii vechi, ci de milioane bune, chiar zeci de milioane uneori.
    Şi mi-am zis că asta-i explicaţia: dorinţa medicilor de a-şi rotunji bugetul.

    Şi prima explicaţie, şi a doua rămân valabile, dar nu acoperă toată gama de situaţii. Ba mai mult, în urma a două cazuri recente ce le-am cunoscut, mi-am dat seama că ceea ce se întâmplă intră în categoria ,, războiului împotriva populaţiei” de care medicii înşişi sunt mai mult sau mai puţin conştienţi, mai mult sau mai puţin implicaţi şi, deci, copărtaşi cu elitele mondialiste la planul de reducere a populaţiei.

    Primul caz este al unei fete de 28 de ani, mamă a şapte copii şi care, mergând să-l nască pe al optulea, a dat de un medic ,,idiot” ( iertaţi-mi expresia ). Pur şi simplu n-a vrut să o ajute şi nici pe moaşă n-a lăsat-o. Deşi avea dilataţie maximă ( lucru firesc pentru un organism ce a mai trecut prin şapte naşteri ), n-au dus-o în sala de naşteri, medicul bombănind pe culoare: ,,eu ăsteia îi fac cezariană şi îi leg trompele, ce, e vacă de prăsilă, câţi copii o să mai facă?” Mama a auzit toate acestea, ba chiar s-a luat puţin în gură cu el: ,, dom’ doctor, nu vi-i aduc să mi-i creşteţi”, lucru care l-a iritat şi mai mult. Au lăsat-o mai bine de doisprezece ore să se chinuie, după care i-au făcut Eco şi au constatat ( după cum era şi firesc) că fătul se întorse-se ( dacă a văzut că nimeni nu-l ajută, a obosit şi a renunţat…) şi acum chiar că nu mai putea fi vorba de o naştere normală…I-au făcut cezariană, au vrut să-i lege trompele… încă ameţită după anestezie a făcut scandal săraca fată pe masa de operaţie… şi abia au lăsat-o fără s-o mutileze.
    În spitalul din Constanţa, cazul a fost celebru şi bineînţeles, corpul medical a făcut coaliţie împotriva ,,pacientului vinovat şi irascibil”.

    Să zicem că acesta este un caz izolat, că s-a nimerit să cadă pe tura unui astfel de medic, că doar nu toţi or fi la fel, dar…

    …al doilea caz, recent, mi-a făcut lumină, înţelegând întregul fenomen.

    E o fată la noi în sat, însărcinată în luna a 7-a. A fost la control şi, printre altele, i-a spus medicului că vrea să aibă o naştere normală. Medicul n-a avut nimic împotrivă, dar i-a spus că nu se mai găseşte la noi în ţară în spitale injecţie de dilatare ( oxitocină ) şi prin urmare, dacă până la naştere nu face rost dintr-o altă ţară de acest produs, nu pot risca printr-o naştere normală şi tot la cezariană vor ajunge.

    Aceasta, mie personal, chiar mi se pare a fi ,,lucrătură” a elitelor, sau directivă a OMS, sau cine ştie cărui organism internaţional ce urmăreşte ,, binele” românilor. Scoţând oxitocina de pe piaţă condamnă toate mamele la a fi ,,bune de tăiat” şi astfel se limitează naşterile; ştiut fiind că după o cezariană e necesară o pauză de 2-3 ani până la o altă sarcină, care nu se poate finaliza decât tot printr-o cezariană la care inevitabil se vor lega şi trompele. … Sterilizare ,,forte”. Ajungem astfel aproape de ,,legea” chinezească de limitare a naşterilor. Dacă n-au reuşit-o cu Gardasilul, prin cezariana urmată de legarea trompelor ne sterilizează ca pe vaci.

    Poate că greşesc prin evaluarea ce am făcut-o. Poate că e doar o situaţie locală, aici, la Spitalul municipal din Constanţa, dar am intrat la bănuială că ar fi totul dirijat şi în urma afirmaţiei pe care un medic renumit al spitalului de la secţia ginecologie a făcut-o tatălui celor opt copii : ,,Nu poţi tu înţelege ce se întâmplă aici în spital”.

    Aş dori dacă se poate o confirmare, sau o infirmare a celor spuse de mine. Mulţumesc.

    Doamne ajută.

    Apreciază

    • wolfwie said, on ianuarie 7, 2010 at 7:15 am

      prmihai e posibil sa fie adevarat ce afirmati dumneavoastra, acum 2 luni sotia unui prieten de al meu ceva cu mai mere dare de mana, a internat`o pe sotia lui la un spital particular si a platit cam 1500 euro spunea ca ii ia de la copil si probe ADN, in caz ca se imbolnaveste copilu cand este mai mare sa poate sa`i faca la loc sistemul de aparare. Sotia celui de al doilea prieten al meu care nu au cine stie ce bani a nascut in Focsani, acum cam vre`o doua sau trei luni si daca nu ma insel tot prin cezariana, doar ca femeiile sunt tratate ca animalele in spitale cand vine vb de nasteri.

      Apreciază

  4. RMaria said, on ianuarie 5, 2010 at 6:32 pm

    Ia uite frate saccsiv, deja 84 de comentarii la un articol micut! Se vede c-ai semnalat o realitate pe care o simtim multi si mult…si demult dureroasa ! Abia astept detalierea, pt ca-s de acord ca e „extraordinar de importanta”! Citim despre rugaciune si despatimire dar prea adesea ramanem la teorie si aplicam doar in comentarii…ceea ce tocmai fac si io.

    Ma intereseaza despre ce alte componente ale razboiului nevazut zici; …am avut destul de clara perceptia intetirii lui, de ex cand am vazut repeziciunea cu care s-au facut demersurile legislative impotriva omului…am avut si perceptia in forma mai psihotronica(de ex in perioada mitingurilor la care au participat si crestini -cele anticip sau pt normalitatea familiei- si in alte perioade cand pe multi din jur ii lovea somnul, iritarea, apasarea nedefinita).

    Sunt de acord cu ce ai scris…si o parte din comentarii -cat am citit- dar am un mic dezacord terminologic cu matale: “dati cu smirghel pe creieri” ar desemna categoria unor oameni care au circumvolutiunile tocite,nu ? Ori, tinerii -din ce in ce mai multi- crescuti cu tehnologie TV si Net… din pacate, chiar fiziologic…nici macar nu au o serie de circumvolutiuni formate. Deci structural…e mai rau decat daca-i smirgheluia sistemul, ca i-a format gata netezi la chestia aia cenusie din cap. Mda. Sa ne rugam Domnului sa ne aibe pe toti in paza Lui…ca si stiinta asta, le vede doar lumeste, acu’ 20 de ani ziceau ca neuronu’ nu se mai reface dar au descoperit ca se poate…

    Apreciază

    • Metodios said, on ianuarie 5, 2010 at 11:22 pm

      Este un razboi simtit.Simtim ca ceva rau ne razboieste,ne nelinisteste si ne chinuie.Atunci cand pacatuim,parca simtim cum o forta malefica ne poseda.Nu fac lucrurile bune pe care le voiesc,ci cele rele pe care nu le voiesc.Dar nu toti simt acest razboi.Razboiul este o confruntare intre doua forte opuse.Cei care au constiinta adormita,nu sesizeaza nimic,ba chiar le face placere toate ideile,fanteziile si gandurile necurate.Cand rad oamenii cred ca sunt fericiti.GRESIT.Rasul este o patima,arata suferinta.Asta nu inseamna sa cadem in cealalta extrema,sa fim tristi si deprimati.Crestinul trebuie sa aiba rugaciunea in minte si ochii in lacrimi.

      Apreciază

  5. PG said, on ianuarie 6, 2010 at 6:58 am

    Sunt de aceeasi parere si de aceeasi simtire .Va multumesc . Doamne Ajuta !
    wolfwie@ am fost si eu pe traseul acela si as vrea sa te intreb ceva; iata adresa mea popa.gigi@yahoo.com
    Alexandra@ m-a impresionat

    Apreciază

  6. cristina catrina said, on ianuarie 6, 2010 at 9:45 am

    Cel mai mult ma ingrijoreaza faptul ca pastorii nostri,accepta cu o liniste suspecta scurtarea sfnitei Liturghii.Parerea lor,cu privire la faptul ca a fost scoasa din sf.Liturghie rugaciunea pentru catehumeni,este ca”aceasta rugaciune ,oricum,nu era in Liturghie de la inceput”Pai cum iubiti pastori ai nostri ortodocsi?Este bine asa?daca putem sa scoatem putem sa si adaugam nu?
    Un filioqve ceva ?!!!Hmmm?Ce vremuri de sminteala am ajuns sa traim?La cine sa strigi ingrijorarea ta? numai la Maica Domnului,caci,cred ca Mantuitorul nostru,oricat de bun si de oameni iubitor este,cred ca e suparat pe oamenii acestia care avand urechi nu mai aud si avand ochi nu zaresc primejdia iadului……Iertati!

    Apreciază

  7. Mihai said, on ianuarie 6, 2010 at 2:28 pm

    Fratilor, i-auziti ce zice parintele Dumitru Staniloae !

    „Însemnătatea omului se arată nu numai prin faptul că a fost creat după chipul lui Dumnezeu, ci şi pentru aceea că în jurul fiecărui ins şi pentru fiecare se dă o neîntreruptă luptă nevăzută. În jurul fiecărui om e concentrată întreaga existenţă creată şi necreată, văzută şi nevăzută.” – Elemente de antropologie ortodoxă.

    Avem două conştiinţe paralele: „conşti­inţa religioasă” şi „conştiiţa eului”.

    Adesea „conştiinţa religioasă” apare ca întune­cată, pentru că duşmana sa, „conştiinţa eului”, cu o forţă extremă o ţine în nemişcare. Ea continuă to­tuşi, chiar aşa, să dea mărturie.

    O inversare a situaţiei – mântuirea nu poate avea loc decât sub acţiunea „conştiinţei religioase”, normative, revelată în Iisus Hristos.

    În „conştiinţa eului”, omul se înţelege ca centru al lumii şi îşi reduce la el toate elementele exis­tenţei de care se ştie conştient.

    În sfera „conştiinţei religioase”, dimpotrivă, omul se descoperă în întregime dependent de o putere care îl depăşeşte, îl pătrunde şi îl atrage cu dragoste spre ea.

    Iată la ce adâncimi se dă războiul nevăzut.

    Focul, pârjolul acestui război, „nu-l stinge” decât smerenia, dulama lui Dumnezeu.
    Şi e mai bine a fi smerit, decât a şti ce e smerenia, zice parintele Arsenie Boca.

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  8. avatar said, on ianuarie 6, 2010 at 3:23 pm

    subscriu ideiilor. cu voia dv. cititi insa cum se duce de izbeliste si presa scrisa:

    http://stiripeblog.wordpress.com/2010/01/06/jurnalul-national-pregatese-noi-concedieri-gandul-pe-ultima-suta-de-metri/

    Apreciază

  9. john said, on ianuarie 6, 2010 at 11:44 pm

    Am experienta a 3 tari, o experienta de ani si nu de turist sau bursier de 3-6 luni. Si tot ce pot sa spun este ca pe nicaieri inclusiv Romania nu ma mai simt asa cum m-am simtit inainte de 2001. Peste tot sentimentul apasator este aproximativ acelas. Cit despre rugaciune…. eu am tot auzit pe unii si altii povestind ca in Occident nu s-au putut ruga ca in Romania. EU nu pot sa spun decit ca n-am vazut nici o diferenta calitativa intre cum ma rugam eu in Anglia in Grecia sau in Romania. Singura diferenta era starea mea de lene care, nu stiu de ce, este mult mai mare in Grecia, tara orotodoxa. IN Anglia numarul bisericilor ortodoxe este in crester inclusiv al celor romanesti, care au ajuns la 7 parohii ca sa numai spun de cele rusesti, sirbesti si mai ales grecesti si cipriote. Minastirea de la Essex continua sa fie cel mai cautat centru de pelerinaj din Anglia pentru ortodoxi. Un numar, nu prea mare, dar in crestere de britanici se convertesc la ortodoxism. E adevarat ca se inmultesc si moscheele mai mult decit bisericile, dar totusi nu esti chiar atit de lipsit de ortodoxism pe cit s-ar crede si Duhul Sfint lucreaza si acolo sa stiti, am simit-o pe pielea mea.
    Cit despre politetea de fatada a Occidentalilor vs. mitocania sincera (zice-se) din Romania…. nu m-as grabi sa fiu foarte de acord. Din experienta proprie pot sa spun ca cele mai dure lovituri, pe la spate mai ales, au venit in aceasta ordine: de la rudele apropriate, din propria mea familie, de la prieteni (romani), de la conationali. In Anglia am vazut convertiti britanici la ortodoxie, si care, sincer, ar putea sa dea clasa ortodoxilor nostrii focosi nascuti si crescuti aici. Cit despre Grecia si greci…. nici nu vreau sa-mi mai racesc gura.
    Asa ca pentru mine toata lumea a devenit un fel de colivie din ce in ce mai sufocanta dupa 2001.

    Apreciază

  10. boborul said, on ianuarie 7, 2010 at 9:20 am

    Separat as vrea sa -mi spun parerea ptr „prmihai” si „metodios” , banuiesc ca si dânsul tot preot este.

    In adevar, constatarea „prmihai” denota in ce hal de mizerabilitate a ajuns omul, care nu are nici cea mai mica raza de respect fata de Dumnezeu si aproape, de la ban vin toate relele si iata la ce cota a putut ajunge acesta radacina a raului. Cu adevarat nu mai este vrema insuratoarei, maritisului dar

    metodius

    pune acentul pe desfrânare, alt flagel al vremurilor noastre, au cazut si vor mai cade multi oamnei mari fie ei si ai credintei daramite un biet sarman. Nu vreau sa intru in multa vorbarie, dar atrag atentia asupra femei prinsa in preacurvie pe care Domnul nu a judecat-o atât de dur cum facem noi asemeni acelei gloate ce cauta ucide cu pietre. Sfântul Ioan Gura de Aur ne zice intr-o Omilie cum ca curvarului îi mai trece patima dupa ce si-a facut treaba, dar avarului niciodata, astia-i chinuit zi si noapte. Problema desfrânari este alta, zilelor noastre; ca aceasta a devenit o patima identica cu cea a avarului de care vorbeste si Sfântul Ioan Gura de Aur, ce macina omul modern zi si noapte care b´nu se mai opreste dupa ce caldurile sunt racorite. Deaceia auzim atâtea cazuri grozave de pedofilie in cler, de sodomie, curvie ce sunt doar inceputul mari nebuni care va coplesi biserica si mai si.

    Impotriva acestui flagel nu este mare lucru de facut, îi opresti motoarele ptr o vreme si când iti este lumea mai draga te darama, mai ales de esti tânar, daca necasatoriti mai au o scuza, cei casatoriti nu prea mai au absolut nici-o scuza, acestia cât timp nu dibuie radacina plagi nu vor fi eliberati, iar de la tinerete ai aceast virus in tine, mai bine nu te casatori ca tot la plaga te duci. Ma tem ca biserica, clerul nu a înteles decât partial problema, motiv pentru care nu au forta ca prin cuvânt sa vindece rana, desi asa ar trebui sa fie. Ai spune unui om prins in aceasta cursa, lasa-te de curvie ca ajungi in iad, nu-l mai sperie,dimpotriva il amuza, iar de te asculta mai de voie mai de nevoie, tot in mocirla se duce sa se tavaleasca, cât timp tu ca doctor nu-i dai medicamentul adecvat deoarece tu insusi nu intelegi boala decât partial, motiv pentru care te limitezi la niste reguli standart valabile in alt contest dar nu si cel actual. Respectiv noi lucram cu medicamente din secolul trecut, omitând faptul ca boala-viirusul a evolaut, a suferti mutati incredibile, cât timp aceste mutati nu au fost dibuite corect de catre crestin. ori mai corect spus medici, cler, biserica ramâne un sarman dispensar satesc care nu poate face prea multe, deaciea si dau oamnei fuga la orase si mari spitale (alte filozofi), fara sa stie ca de fapt au cazut din lac in put, exemplu dat de prmihai este sugestiv.

    Inainte a ne tot vacari de masoni, de NOM, de nu mai stiu eu ce alte amenintari, de stricarea tineretului, daca chair suntem iubitori de Hristos si semeni, ar trebui dibui corect cauzele, evolutia sicomplicatia virusurilor carora sa le gasim medicamentul adecvat, Domnul va voi sa ne ajute, numa sa fim si noi dornici, smeriti si mai ales întelepti ca serpi si blânzi ca porumbei, prea, prea ne umflam penele când avem o luminare mai deosebita,prea -i desconsideram pe cei care nu au avut parte inca de luminare, prea jucam farsa pioseniei cumpplit de fatarit, prea mult lovim cu pumni in stânga si dreapta , prea mult furam … inclusiv ideile, ca sa nu vorbesc de plagiat, copierea tezelor la nivel mare, nu copilandri… Nu ma mira ca nu exista oamnei pe masura, tânara generatie, pai.. daca si-au luat diplomele simonist… ce inca nu si-a spus ultimul cuvânt , consecintele vor pare curând…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2010 at 10:10 am

      boborul

      De ce „nu mai este vrema insuratoarei, maritisului”?

      Apreciază

      • boborul said, on ianuarie 7, 2010 at 10:31 am

        Ma tem ca mai este un material care pare ca nu i-ai dat drumul, era inaintea acestuia al tematica pusa din discutie de tine.

        Nu opresc casatoria, fereasca Dumnezeu, ba sunt pentru ca tot omul sa aibe muierea si babratul sau, faca copii si creasca cu teama de Dumnezeu.

        Daca intrebarea viza teama cumc a as fi impotriva, sper ca am clarificat chestiunea.

        De intrat in amanunte, filozofa pe aceasta tema ma tem ca nu ar fi prea indicat , este un subiect foarte senisbil, el trebuie dibuit cu complicatile virusului de care vorbeam in mesajul meu, iar o prima parte din complicatie o spune Pr Arsenie Boca, care teza ar fi cazul fi compelctata in raport cu complicatile aparute care parintelui Boca i-au scapat. Eu vorbesc de virusul care a atacat forntal de am ajuns atât de slabiti noi crestini, cât timp acest virus nu este vindecat ma tem ca vorbim bine, frumos, întelgem grozavia dar, de noi insine nu ne putem vindeca prin Hrisots, prin Cuvânt, nu prin vrajitori si alte nebuni sectare, Dumnezeu nu poate savârsi vindecarea deaorece noi respingem medicamentul, si atentie, nu sarmani cu duhul ci cei care cunoastem bine (teoretic), teologie.

        Apreciază

      • RMaria said, on ianuarie 7, 2010 at 8:06 pm

        Nu e raspuns la „De ce “nu mai este vrema insuratoarei, maritisului”?…nici nu mi-ai adresat mie intrebarea….dar ma intereseaza si pe mine subiectu’ si va intreb daca am visat io sau era pe la p Paisie o vb de genul : ” in vremurile din urma tinerii nu vor mai fi buni nici de calugarie nici de casatorie”.

        multam’ de vreun raspuns (eventual la tema, nu ca mine:) )

        Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 7, 2010 at 7:31 pm

      Care ar fi medicamentul în viziunea ta?
      Virtutile de care ne vorbesti ni le da Dumnezeu nu dintr-o scânteie si m-am mântuit, asa învataturi gresite fac sectarii. De a le obtine e nevoie de ani, zeci de ani pentru o încrestinare mai zdravana. Ce ne facem daca vom trai toti ca tâlharii cu nadejdea pe ultima suta de metri? Bineînteles ca va veni sfirsitul. Nu asa un pic de aici, un pic de acolo cum ne place noua, toata suflarea sa fie a Domnului. Vremurile sunt într-adevar grele, mai ales pe plan duhovnicesc, dar fericită este sluga pe care o va afla priveghind, dar nevrednică este cea pe care o va afla lenevindu-se. Eu acestea vad, acelea cu ce ne hraneste masoneria cu LENEVIA, DISTRACTIILE, DEZMATURILE, SODOMIA… – o doză zdravana de anestezie – aici este de muncit care pot fi scoase numai prin ortodoxie. Biserica are tot de ce este nevoie, noi doar trebuie sa o luam sa o studiem, sa o traim, pe alocuri chiar si cu forta. Fara pocainta nu exista rod. Daca cineva nu te iubeste asa cum ti-o doresti tu, aceasta nu înseamna ca acea persoana este incapabila sa iubeasca. Adincurile inimii numai Domnul le stie. Ce stii tu despre dragoste? La ce jertfa ai merge pentru aproapele tau?

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Alin said, on ianuarie 7, 2010 at 7:52 pm

        Svetlana,
        cred ca medicamentul la care se referea este Hristos. Cuvantul. Fraza de final are o scapare, probabil din viteza postarii (am subliniat prin CAPS):

        „cât timp acest virus nu este vindecat ma tem ca vorbim bine, frumos, întelgem grozavia dar, de noi insine nu ne putem vindeca DECAT prin Hrisots, prin Cuvânt, nu prin vrajitori si alte nebuni sectare, Dumnezeu nu poate savârsi vindecarea deaorece noi respingem medicamentul, si atentie, nu sarmani cu duhul ci cei care cunoastem bine (teoretic), teologie.

        In ceea ce priveste dragostea…si jertfa…ei bine, cred ca jertfa e cumva incununarea dragostei pentru aproapele si e destul de greu a spune cineva pana unde ar merge asa, la un pahar de vorba mai mult sau mai putin duhovniceasca.
        Singurul moment in care stii pana unde ai merge e chiar momentul jertfei. Dar e bine sa ne punem intrebarea asta – macar din cand in cand.

        Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste

        Apreciază

  11. Roxana said, on ianuarie 7, 2010 at 10:54 am

    @boborul, te rog din suflet, nu mai chinui asa de tare limba romana!

    Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 7, 2010 at 11:53 am

      In general ideea valoreaza mai mult decat formularea ei oricat ar fi de (ne)inspirata dupa cum omul valoreaza mai mult decat haina, oricat ar fi ea de luxoasa.
      Crezi ca Patapievici, care vorbeste foarte corect limba are ceva mai interesant de spus?

      Apreciază

      • Roxana said, on ianuarie 7, 2010 at 2:48 pm

        Agerstress, adanci cugetari! Cati ani ai?

        Chinuirea limbii romane nu e un motiv de mandrie pentru nimeni. Nu numai ideea valoreaza ci, in egala masura, si formularea ei. Limba romana a fost cizelata, infrumusetata si s-a dezvoltat armonios de-a lungul timpului si datorita faptului ca atatia oameni de cultura si scriitori precum Eminescu, Creanga, Nichita Stanescu, Marin Preda, Ionel Teodoreanu, etc., (lista este foarte lunga), au scris intr-o curata si corecta limba romaneasca, pe care au iubit-o si respectat-o. Cum ar fii aratat de exemplu poeziile lui Eminescu, scrise intr-o limba romaneasca stalcita si plina de greseli gramaticale? Cum ar fii ca toate cartile care se tiparesc sa fie scrise intr-o limba romana chinuita si plina de greseli, pentru ca, nu-i asa, „ideea valoreaza mai mult decat formularea ei”. Am fi de rasul lumii.

        Suntem romani si limba in care vorbim si cu ajutorul careia comunicam, ne defineste ca popor. Nu vorbim nici limba chineza si nici limba norvegiana. Daca respectam limba in care vorbim, ne respectam pe noi insine. Si chiar daca ai fi poate de alta nationalitate, acelasi respect ar trebui sa-l ai fata de limba tarii in care te-ai nascut, sau in care traiesti pentru o perioada de timp.

        Limba romana inseamna cultura romana, dar limba romana este si limba in care ne rugam, limba in care se oficiaza Sfintele Slujbe in Biserica Ortodoxa Romana. Cum ar fii de exemplu sa spunem Tatal Nostru, Crezul si alte rugaciuni intr-o limba romana plina de greseli, sau cum ar fii ca in timpul Sfintei Liturghii sa auzi preotul facand dezacorduri si schimonosind cuvintele? Sau cum ar fii ca toate cartile de cult (Moliftelnice, ceasloave, acatistiere, etc.), si in general cartile cu subiecte religioase precum Filocalia, Patericele, etc., sa fie tiparite asa, la intamplare, intr-o limba romana aproximativa?

        Si pentru ca ai adus vorba de haine, intr-adevar „omul valoreaza mai mult decat haina, oricat ar fi ea de luxoasa”, dar cred ca si haina are importanta ei bine definita. In primul rand este foarte important ca hainele exista si ca umblam imbracati. Foarte important este si ce fel de haine purtam. Ai incercat sa intri intr-o manastire vara, in maieu si in pantaloni scurti (daca esti barbat), sau in tricou decoltat si fusta scurta (daca esti femeie)? Cred ca nu ai fi putut face acest lucru, pentru ca nu ti s-ar fi permis. Asa cum omul valoreaza mai mult decat haina, dar nu poate trai fara ea, asa si ideea valoreaza mai mult decat formularea ei, dar daca formularea este gresita, din idee poate ramane foarte putin sau chiar nimic.

        Daca fac greseli va rog sa ma corectati. Va voi ramane recunoscatoare.

        Apreciază

      • agerstress said, on ianuarie 7, 2010 at 8:05 pm

        Stiu ca este „offtopic” si-mi cer scuze pentru acest lucru.

        @roxana,
        In general sunt de acord cu tine, eu vorbeam de proportii acolo. „Cuvantul” (cu sens larg) este mai important decat limba. Iar oamenii, (care, altfel pot fi respectabili pentru faptele lor sau pentru modul de a gandi / simti sau, in ultima instanta pentru varsta lor) cred ca au si dreptul de a fi sensibili la modul disproportionat in care sunt apreciati.
        Pentru ca tot l-ai dat ca exemplu pe Eminescu, este cu neputinta sa nu fi observat ca si in scrierile sale s-au mai strecurat mici greseli fata de limba romana, dar asta nu-i face cu nimic mai putin valoroasa opera sa, exact ce vroiam sa spun eu mai sus.
        Comparatia cu „haina” ai interpretat-o gresit. Aprecierile tale cu privire la importanta hainei sunt corecte dar paralele la sensul pe care i l-am dat eu.
        In ce priveste anii… am si eu destui… as da si la altii daca s-ar putea… 🙂
        Nu cred ca are rost, si nici nu este etic sa ne certam aici pe o tema care mai este si inafara subiectului.

        Apreciază

  12. Metodios said, on ianuarie 7, 2010 at 5:50 pm

    Forme fara fond.Trebuie sa umblam la cauza,nu la efect.La suflet,nu la trup.Grija de trup sa nu o faceti spre pofte.

    Apreciază

  13. Mari said, on ianuarie 7, 2010 at 7:47 pm

    Cred ca primul pas spre a putea lupta in razboiul duhovnicesc este rugaciunea. Rugaciune care pentru a avea efecte in sufletul nostru este bine sa fie facuta cu tot sufletul, mintea noastra trebuie sa participe la fiecare cuvant, sa traim ceea ce citim, sigur ca si citirea ca si trenu-n gara are efecte insa mult sub nivelul de supravietuire si de rezistenta pe plan duhovnicesc de care este nevoie la momentul de cotitura actual.

    Primul lucru care trebuie facut este renuntarea totala la TV. Abia atunci, dupa oarece timp, cateva saptamani sau luni mintea nostra va fi in stare sa se concentreze la ceea ce citim si vor exista sanse sa traim rugaciunea. Altfel, nici o sansa, e un vartej in capul nostru de cate ori ne rugam. Exista un razboi care se da in mintea noastra care nu poate fi invins daca continuam sa ne complacem lancezind in fata tv-ului. Cine mai are dubii si doreste sa fie pe deplin convins poate citi cartile lui Virgiliu Gheorghe (are 4 aparute pana acum) sau poate asculta conferintele lui.

    conferinte:


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/

    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-efectele-tv-si-internetului-asupra-sanatatii-ment
    ale-virgiliu-gheorghe.html


    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-formatarea-si-programarea-creierului-uman-prin-televizor.html

    articole:


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69507-o-ipoteza-tragica-triumful-mondial-al-statului-magic


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69705-televizorul-templu-al-lumii-moderne


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69755-viata-de-familie-si-televizorul


    http://www.crestinortodox.ro/editoriale/70197-este-vizionarea-tv-un-comportament-religios


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69456-sexualitatea-prin-intermediul-lumii-tv


    http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/22/virgiliu-gheorghe-despre-microcipuri-istorii-paralele-si-stapanitorii-lumii-acesteia/

    carti:


    http://www.piticipecreier.ro/carte/30820-Revrajirea-lumii-sau-de-ce-nu-mai-vrem-sa-ne-desprindem-de-televizor.htmlml


    http://www.piticipecreier.ro/carte/37258-Stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii-fata-nevazuta-a-tele-viziunii.html


    http://www.librarie.net/autor/19707/virgiliu-gheorghe


    http://www.supercarti.ro/editura/prodromos.html


    http://www.scribd.com/doc/20719031/Efectele-Micului-Ecran-Asupra-Mintii-Copilului

    De aici poate fi descarcata una dintre carti.

    recenzii carti:


    http://www.bookblog.ro/sociologie-antropologie/efectele-televiziunii-asupra-mintii-umane/


    http://www.bookblog.ro/sociologie-antropologie/homo-videns-imbecilizarea-prin-televiziune-si-post-gandirea/


    http://www.energobiologie.ro/index.php/Carte/Fata-nevazuta-a-televiziunii-Virgiliu-Gheorghe.html

    Printre altele el prezinta si franturi din lupta aceasta care se da in lume cu tehnologia de acum. Si propune cateva modalitati de a o contracara. A promis si o carte viitoare pe aceasta tema daca imi aduc bine aminte.

    Sa iau doar 3-4 exemple la-ntamplare.
    Daca aici ne enerveaza pietonii care traverseaza neregulamentar, soferii care incalca cu nonsalanta regulile de circulatie, suntem agresati de prezentatoarele care chiar si la stiri au un decolteu mult peste cel decent, afara, acestea sunt aproape inexistente. Regulile de circulatie sunt respectate, amenzile fiind f. mari, tinuta vestimentara la serviciu este in multe cazuri impusa prin niste principii de decenta, gen office, bun simt, simplitate care iar se respecta alternativa fiind concedierea (ma refer la tinutele extrem de atragatoare ale multor femei care predispun la desfranarea barbatilor). La tv exista canale cu filme deocheate dar pt. care se plateste in plus, cele de stiri in genere au aparitii feminine decente (ca si imbracaminte).

    Limbajul obscen care aici e prezent pe toate televiziunile si la locul de munca acolo este de neconceput. Ti se spune la angajare ca nu se pune problema barfei, toata lumea trebuie sa se inteleaga cu toata lumea si daca ai o neintelegere cu vreun coleg sa te adresezi sefului ca sa rezolve conflictul. Aici, esti injunghiat pe la spate de cel mai bun coleg, prieten, etc. E iarasi clar in spatele caruia dintre colegi se ascunde dusmanul si cu cine ai de luptat.
    Aici lupta e fata catre fata. Acolo e f. ascunsa, de aceea ziceam ca e perfida. Trebuie sa fii f. inaintat ca sa observi ce ti se intampla, cum esti spalat pe creier (parca Ioan Gyuri Pascu daca imi aduc bine aminte intr-un interviu de acum vreo 10-15 ani la tv zicea ca fiind in Canada sau nordul Americii cu Divertisul a auzit la tv sau radio: atentie, azi noapte a nins, va sfatuim sa mergeti putin inclinati in fata, cu pasi mici, cu atentia indreptata la picioare ca sa nu alunecati. Si asta e un exemplu banal, lupta fiind la un alt nivel mult mai ridicat) si in ce ape te scalzi.

    In Scara se spune ca la inceputul vietii monahale este posibil sa fim _mai impatimiti_ de cum eram cand petreceam in lume. Explicatia sfantului: daca fiarele se ascund in oarecare locuri, nu pot fi vazute. Monahul care in lume avea adormita o patima si acelasi lucru se intampla si in manastire nu poate stii cu cine are de luptat. Lucru esential in viata duvniceasca. A depista prezenta patimii tale prin acela care o provoaca este f. importanta.

    Cei care vin in tara sunt „testati” la fel ca cei care intra in manastire. Cine rezista bine, cine nu, pleca bombanind si abandoneaza lupta.

    Cred ca in tot raul este si un bine, sau poate fi intors spre bine. Desigur ca fiecare dintre noi se straduieste probabil ca sa isi faca meseria lui _ca si pentru Hristos_ si nu ne place sa fim pusi in situatiile enumerate mai sus: a astepta ore in sir la coada, vorbire rastita si explicatii in 2 peri, etc. Insa acest lucru, extrem de negativ si reprobabil evident, este si pentru folosul nostru: daca totul este perfect, si nu suntem pusi in diferite situatii, ni se va parea ca nu avem patima respectiva, ca suntem asemeni ingerilor si dupa moartea nostra ceilalti se vor inchina la sfinte moaste. Daca nu te lupta
    enervarea prin vecinul care pune manele (si pe care nu te poti infrana sa nu-l enervezi si tu cu oarece Stravinski ca sa vada nesimtitu’ cine e mai tare) vei crede ca nu ai patima enervarii. (citeam ca acolo in blocurile din Canada nici apa la wc nu se trage dupa o anumita ora).
    De aceea cei care au plecat definitiv si se intorc in vacante doar, vazand nebunia, haosul si dezechilibrul de aici in cel mai fericit caz nu se mai intorc decat in situatii limita (exp. moartea parintilor) ca sa nu fie luptati de diferitele lor patimi care inca exista in ei. Sigur, hotararea aceasta se ia inconstient. Motivele pe care exprima acestia fiind altele, pt. ca e destul de dificil sa te privesti in sine si sa vezi de fapt ca tu esti cel care te enervezi, care nu poti rezista presiunilor de neinfranare ce vin din partea unei fete frumoase care e aproape dezbracata in fata ta, sau ca ai patima iubirii de argint (care este principalul motiv al emigrarii) sau cel al mandriei (exprimat prin neputinta realizarii dpdv intelectual aici, realizarea profesionala a unui intelectual aici si satisfactiile profesionale sunt uneori inexistente fata de cele din strainatate sau oricum, la o cota mult redusa). Nu ma refer la cei care merg sa lucreze pt. o perioada scurta de timp din pricina neaflarii unui loc de munca in jurul locuintei lor. Asta e o alta problma. Ma refer la cei care au emigrat definitiv.
    Afara din tara, neexistand aceste pricini de cadere, oamenii au impresia ca au ajuns pe trepte f. inalte. Ori treptele scarii Sf. Ioan Scararul sunt f. clare, nu poti sari ca la proba de 400m garduri peste unele din ele. Urcusul duhovnicesc se face progresiv, trecand prin toate treptele pas cu pas si incetul cu incetul cu rabdare si perseverenta. Ei sunt totusi luptati dar pe alte planuri. Deznadejde mergand pana la dorinta de sinucidere, atac asupra mintii f. subtil si multe altele greu de sesizat.
    Prin toate aceste situatii de zi cu zi, daca suntem sinceri si ne privim in oglinda duhovniceasca ne putem curata de patimi. Daca nu suntem incercati, avem impresia ca suntem sfintii, ori, nu e cazul nostru.

    Sunt unii sfinti care spun ca alunecarea in pacate ce au mai fost savarsite se datoreste lipsei de pocainta potrivita si pe masura caderilor dintai. Nu stiu cum ar trebui facuta aceasta, va scriu numai motivul principal. Mai sunt si alte motive.

    Undeva scrie ca dusmanii omului vor fi casnicii lui. Cineva _trebuie_ sa ne lupte ca sa inaintam. Vrem nu vrem asta, Dumnezeu vrea ca sa ne ia pe toti la El.
    Undeva scrie ca trecand omul prin furtuna foc si prin _cercare_, sa ajunga astfel la bucuria binelui.

    O recitire a Scarii Sf. Ioan Scararul ne poate lamuri in multe privinte.

    Saccsiv din cate imi dau eu seama se refera la ceva gen radiatii emise pe unde de anumite frecvente care sa ne detemine sa ne comportam intr-un anumit fel.
    Afara, aceste lucruri din cate am citit sunt extrem de bine organizate si coerente. La noi e numai inceputul.

    In ceea ce priveste lupta care se duce aici in tara, sigur ca fiecare dintre noi influenteaza locul in care este mai mult decat ne dam seama.
    Sa fim ceea ce asteptam de la ceilalti. Daca vom fi amabili, plini de intelegere, rabdare si comunicare si ceilalti, poate nu din prima, dar cu timpul vor fi la fel. Ceilalti se poarta cu noi in oglinda.
    Sa iertam, sa iertam si iarasi sa iertam.
    Sa rabdam, sa rabdam si iarasi sa rabdam.
    Sa ne observam permanent. Daca te cunosti bine pe tine insuti vei sesiza cand ti se va impune dinafara un anumit cod programat, prin care sa fii manipulat, f. important in vremurile ce vor veni pt. ca noi trebuie sa sesizam inselarea, ori asta va fi f. greu de facut oricat ar parea de neverosimil.
    Rugaciune, post, prezenta la cat mai multe slujbe. Va veni vremea cand le vom cauta si nu le vom mai gasi.
    Toate aceste stiri sunt bune, si fratele saccsiv face un lucru remarcabil. Daca insa aceste se reflecta nepermis de mult in linistea sufleteasca, daca ne-o pierdem, poate ar fi bine sa rarim citirea lor cel putin pana suntem mai intremati sufleteste si capatam nadejdea ca Dumnezeu nu ne va lasa in ceea ca va veni.
    Fratele saccsiv se va bucura cred daca ar fi cat mai multi dintre noi la rugaciunea personala si la slujbe decat pe blog.
    Sf. Serafim de Sarov spunea ca dobandind pacea mii de oameni din jurul tau se vor mantui.

    Dumnezeu sa ne ajute, M.

    Apreciază

  14. Mari said, on ianuarie 7, 2010 at 7:53 pm

    Cred ca primul pas spre a putea lupta in razboiul duhovnicesc este rugaciunea. Rugaciune care pentru a avea efecte in sufletul nostru este bine sa fie facuta cu tot sufletul, mintea noastra trebuie sa participe la fiecare cuvant, sa traim ceea ce citim, sigur ca si citirea ca si trenu-n gara are efecte insa mult sub nivelul de supravietuire si de rezistenta pe plan duhovnicesc de care este nevoie la momentul de cotitura actual.

    Primul lucru care trebuie facut este renuntarea totala la TV. Abia atunci, dupa oarece timp, cateva saptamani sau luni mintea nostra va fi in stare sa se concentreze la ceea ce citim si vor exista sanse sa traim rugaciunea. Altfel, nici o sansa, e un vartej in capul nostru de cate ori ne rugam. Exista un razboi care se da in mintea noastra care nu poate fi invins daca continuam sa ne complacem lancezind in fata tv-ului. Cine mai are dubii si doreste sa fie pe deplin convins poate citi cartile lui Virgiliu Gheorghe (are 4 aparute pana acum) sau poate asculta conferintele lui.

    conferinte:


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/

    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-efectele-tv-si-internetului-asupra-sanatatii-ment
    ale-virgiliu-gheorghe.html


    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-formatarea-si-programarea-creierului-uman-prin-televizor.html

    Apreciază

  15. Mari said, on ianuarie 7, 2010 at 8:01 pm

    Cred ca primul pas spre a putea lupta in razboiul duhovnicesc este rugaciunea. Rugaciune care pentru a avea efecte in sufletul nostru este bine sa fie facuta cu tot sufletul, mintea noastra trebuie sa participe la fiecare cuvant, sa traim ceea ce citim, sigur ca si citirea ca si trenu-n gara are efecte insa mult sub nivelul de supravietuire si de rezistenta pe plan duhovnicesc de care este nevoie la momentul de cotitura actual.

    Primul lucru care trebuie facut este renuntarea totala la TV. Abia atunci, dupa oarece timp, cateva saptamani sau luni mintea nostra va fi in stare sa se concentreze la ceea ce citim si vor exista sanse sa traim rugaciunea. Altfel, nici o sansa, e un vartej in capul nostru de cate ori ne rugam. Exista un razboi care se da in mintea noastra care nu poate fi invins daca continuam sa ne complacem lancezind in fata tv-ului. Cine mai are dubii si doreste sa fie pe deplin convins poate citi cartile lui Virgiliu Gheorghe (are 4 aparute pana acum) sau poate asculta conferintele lui.

    Apreciază

  16. Mari said, on ianuarie 7, 2010 at 8:24 pm

    conferinte:


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.crestinortodox.ro/asculta/a304-virgiliu-gheorghe-lansarea-cartii-stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii


    http://www.arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=2.audio/Virgiliu%20Gheorghe/

    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-efectele-tv-si-internetului-asupra-sanatatii-ment
    ale-virgiliu-gheorghe.html


    http://www.misiune-ortodoxa.ro/audio/conferinte/conferinta-formatarea-si-programarea-creierului-uman-prin-televizor.html

    articole:


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69507-o-ipoteza-tragica-triumful-mondial-al-statului-magic


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69705-televizorul-templu-al-lumii-moderne


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69755-viata-de-familie-si-televizorul


    http://www.crestinortodox.ro/editoriale/70197-este-vizionarea-tv-un-comportament-religios


    http://www.crestinortodox.ro/diverse/69456-sexualitatea-prin-intermediul-lumii-tv


    http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/22/virgiliu-gheorghe-despre-microcipuri-istorii-paralele-si-stapanitorii-lumii-acesteia/

    carti:


    http://www.piticipecreier.ro/carte/30820-Revrajirea-lumii-sau-de-ce-nu-mai-vrem-sa-ne-desprindem-de-televizor.htmlml


    http://www.piticipecreier.ro/carte/37258-Stiinta-si-razboiul-sfarsitului-lumii-fata-nevazuta-a-tele-viziunii.html


    http://www.librarie.net/autor/19707/virgiliu-gheorghe


    http://www.supercarti.ro/editura/prodromos.html


    http://www.scribd.com/doc/20719031/Efectele-Micului-Ecran-Asupra-Mintii-Copilului

    De aici poate fi descarcata una dintre carti.

    recenzii carti:


    http://www.bookblog.ro/sociologie-antropologie/efectele-televiziunii-asupra-mintii-umane/


    http://www.bookblog.ro/sociologie-antropologie/homo-videns-imbecilizarea-prin-televiziune-si-post-gandirea/


    http://www.energobiologie.ro/index.php/Carte/Fata-nevazuta-a-televiziunii-Virgiliu-Gheorghe.html

    Apreciază

  17. Catalin Kirk said, on ianuarie 7, 2010 at 9:04 pm

    Intai de toate la multi ani si un 2010 mai bun decat 2009; Sarbatori fericite fratilor pe stil vechi!

    Roxana – cam superfluu efortul dumitale. Oameni care tasteaza in transa sau in speranta ca vor atinge un nou record la blogging-viteza au fost si vor mai tot fi. Eu am inteles, de exemplu, ca Boborul nu i-a facut vacari pe masoni ci ne-a atentionat pe noi ca nu-i prioritar sa ne vaicarim de ei. 😆

    Boborul – am aruncat o privire pe blogul dumitale, e chiar coerent, imi place la nebunie postarea despre adevaratele titluri ale monumentelor lui Brancusi, e o restituire valoroasa, ar trebui sa mai circule prin blogosfera.

    Si razboiul pluteste in aer… Devine din ce in ce mai greu sa locuiesti in marele oras, din toate punctele de vedere. Sa strangem randurile!

    Rufin Liban – iti doresc cat mai putine momente de cinism.

    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  18. boborul said, on ianuarie 8, 2010 at 6:40 am

    Catalin Kirk

    nu sunt un foarte bune amic al netului iar al blogsferei aprope deloc, ma folosesc ca de o cârpa de aceasta masinarie care pe zi ce trece imi produce sila tot mai mare. Spatiu virtual românesc este foarte murdar (nu ma refer la siturile deocheate), cu greu poti gasi un grup in care sa dialoghezi fara a te sudui reciproc. Am sperat ca macar siturile crestin-ortodocse sa fie un loc mai aparte in aceste vremuri rebele impotirva omului religios. Citind postarile din acest topic mi-am dat sema ca sunt sincere, sunt strigate de disperare , nespus de tulburati la vederea unor fenomene mai ciudate. Mi-am zis ca impartasind unul altuia din micile experiente ne vom ajuta reciproc. Nu mi-am propus lansa teze academice, incurca prin tot felu de teori care tot vorbarie goala vor ramâne. Nu stiu cum au fost uni invatati, dar una o stiu cu precize: Limba a cunoscut serioase imbunatatiri, dar care mai degraba au ucis duhul de viata al limbi, nu ma mir ca azi nu mai se face literatura autentica, ca articolele, dialogul s-a mcdoanlizat , internetul este un exceptional MC-Donlad,s, ce imi este tot mai strain, iar de comit pacatul atasa prea mult ajung si eu un zombi… unde orce admit dar aista NU!

    Multumesc ptr aprciere, dar blogu meu este sarman inca, nu bag orce pe el ci doar ce consider ca merita atentie. Un blog nu poate si nici nu trebuie sa se substituie biserici, si nici sa bata câmpi cu limba de lemn, ori mai corect spus, otel, ca cea de azi s-a otelit tare rau.

    Regret ca am deranjat acest grup, am sa bag o perioada de post pentru a nu dernaja, a nu ispiti pe nimeni a ma jigni, sudui.. dar nici moderatorului sa nu-i pricinuiesc probleme

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  19. boborul said, on ianuarie 8, 2010 at 7:21 am

    Sper sa nu supar pe nimeni, dar ieri am avut un soc citind un materila pe acest topic din partea unuicont care banuiesc este un preot mai tinerel ce cf proprilor postari recunoaste ca mai are serioase probleme nerezolvate. Nu vreau deschide o discutie cu dânsul, dar vreau atrage atentia asupra unui aspect foarte grav pentru Poporul Român, mai grav decât a „chinui” limba de lemn-otel!

    Biserica nu bleastama, cel putin orce blestem dat de biserica reprezinta o gravitate enorma pentru acea natiune in cazul care, blestemul neântemieat ajunge la destinatar, Dumnezeu il intoarce asupra celui care la dat, asta o stim, insa, in cazul biserici lucuruile sunt mult mai grave, implica natiunea. O anatema nu are drept da orcine, cel putin asa stiu din canoane pe care le-am citit cu oarecare atentie, exista niste reguli foarte stricte care bag seama incep fi incalcate de recenta generatie de preoti majoritar si simonsti. Daca nu este preot acel cont, cu atât mai mult nu are voie sa se joace cu asa ceva. Un preot responsabil dedicat lui Dumnezeu ce iubeste neamul si biserica nici de il pici cu sare nu da anatema nici nu bleastama. Cel putin asa am invatat eu de la duhovnici si mai multe figuri proeminente a BOR, stâlpi solizi ai biserici. Poate am fost gresit invatat, si dvs corect, in acest caz ma duc si ma fac musluman, macar la ei pot lua gâtul celui care ma calca pecoada , dar nu si vesnicia sa si a mea!

    Sper sa fiu corect înteles , iar cine nu poate intelge, sa treaca si cu vederea ca eu nu am sa va mai supar cu mesaje ce va incurca , streseaza…

    Apreciază

  20. Svetlana said, on ianuarie 8, 2010 at 8:27 am

    Orice suflet conteaza, pe mine nu ma deranjezi. Despre anateme, blesteme ai dreptate, însa într-un coş de legume daca s-a stricat o leguma – se ia si se arunga ca sa nu le strice pe celelalte, dar cu plecatul la musulmani – taie coada asta urita, nu sade bine la om sa aiba coada. Odata ce ai calcat pe calea duhovniceasca ortodoxa nu astepta ca vrajmasul sa ne netezeasca pe cap. Ramîi vertical, ca nu ai sa fii judecat pentru ceea ce nu stii, cineva o se te corecteze daca gresesti, pentru asta ar trebui sa-i multumesti. Altfel ajungem sa fim câti oameni atîtea secte pierzatoare.

    Apreciază

  21. wolfwie said, on ianuarie 8, 2010 at 9:13 am

    Mari ma gandesc cati te inteleg !! ce incerci sa subliniezi !! Din punctul meu de vedere tv tine locul socializari intre oameni, sau incearca, sper ca ma`m exprimat bine. Daca inainte acum ceva anii buni oameni se mai adunau prin fata blocurilor sau in fata anumitor curti de la tara si mai schimbau, „barfeau” o vorba acum sau schimbat lucrurile. Oameni sunt mai retrasi, mai fricosi, putin cate putin ei nici macar nu au relizat ca nu mai au caracteristicile psihice ale unui om normal…..iar tv inlocuieste aceea necesitate sa zicem de schimb de informatii, desi nu stiu daca este corect spuns „schimb”, pentru ca mai mult primim decat sa dam ceva la categoria tv. Apropo de participarea noastra in cadru tv, se refera mai mult prin acte de genul…donati 2 uro pt nu stiu ce cauza nobila, sau „vreti sa faceti un bine si nu puteti ?, folositi nu stiu ce banca, pt a dona in ajutorarea…….copiilor, batranilor…etc”, deci tot prin banca facem ajutorul….interesant. Trebuie sa recunosc in momentele acelea fugitive de rugaciune, „pt ca am si eu canon, ca orice crestin”, gandurile cu monstri din filme nu imi dau pace, stiu ca in permanenta langa noi sunt doi ingeri, iar in timpul rugaiuni pe cel rau, mintea cel putin pt mine incepe sa`l infatiseze pe baza imaginilor monstuase de la tv cele cu monstri.

    Apreciază

  22. Metodios said, on ianuarie 8, 2010 at 11:22 am

    Se vede ca aici nu se intelege nimic,de aceea nici nu voi mai posta si sper sa nu se stearga acest mesaj.Nu despre asta e vorba.Toti zic ca anatemele au fost date de sinoade ecumenice sau locale.Deci,anatemele sunt date de insusi Dumnezeu prin invatatura bisericii apostolice.Sinoadele nu fac decat sa confirme aceste anateme,sub care oricum intri automat daca nu primesti invatatura cea dreapta. Prin urmare ele nu pot fi date si nici ridicate de nici un om.De sub anatema poti iesi numai cand revii in sanul bisericii apostolice.Ideea era ca oamenii de aceea traiesc cum traiesc acum,deoarece suntem sub ANATEMA.Da,anatema e un blestem,dar un blestem sfant,pentru pocainta,prin chinurile ei Dumnezeu vrea sa ne intoarca la EL.Asta si scrie in continutul ei,ca Dumnezeu ne lungeste viata sa ne indreptam in lacrimile amare ale pocaintei…altfel vom fi osanditi la focul vesnic al iadului,noi si copiii nostri,asa s-a propagat pacatul exponential in lume,prin pacatele parintilor.Pentru ca in ce ne va gasi moartea in aceea ne va judeca.
    Faptul ca a fost stearsa postarea anatemei m-a convins ca aici nu se urmareste mantuirea,ci cat de inteligent e unul fata de altul in lupta impotriva sistemului,prin deslusirea planurilor masonice…Deci,cine sta cu diavolul de mana nu poate fi impotriva lui.CLAR.Daca nu intelegeti asta,nu faceti decat sa va furati singuri caciula crezand ca va lucrati mantuirea.
    Sa nu ziceti ca n-ati stiut.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 8, 2010 at 3:04 pm

      S-a gasit într-un sat din apropiere o ratacita de femeie care stii ce facea? Boteza ca un preot, miruia, mai facea si o panihida toate la ea acasa. Cine i-a dat voie sa faca acestea in numele preotului? Urmarile stii care au fost: i-a murit sotul, apoi si un copil s-a sinucis, altul grav s-a imbolnavit… Cine ti-a dat asa împuterniciri sa dai anatema, blesteme? Urmarile sunt grave, nici un cuvint nu dispare în desert. Porunca Domnului a fost alta pentru noi, dragostea. Da este da, nu este nu, daca ai însusit asta deja este bine.

      Apreciază

  23. boborul said, on ianuarie 8, 2010 at 3:40 pm

    Metodios

    Acum vi cu o explicatie oarecum complecta si as sublinia, necesar a fi cunoscuta, asa trebuia sa vi de la bun inceput. Bine au facut moderatori ca au sters postarea respectiva, suna rau, tare, rau, si atât de rau ca eu

    incepând de ieri când am cetiti-o in jurul amiezi nu am mai fost om, alti care nu cunsoc bine problema poate au trecut usor, asa ceva numai mai mari (autentici-puternici sfinti), nostri in cazuri grozave au drept sa faca probage, nici macar comunisti nu au fost pusi sub blestem, stiai lucru acesta? Pentru ca printre ei erau multi români, implicând natiunea. Analizeaza atent acele anateme si ia te rog unele aspecte din tara noastra, unde a ajuns, nu doar masoni, nu doar ovrei ci si noi insine am contribuit inconstienti cu sudalmele la adresa Bunului Dumnezeu si blestemele, la care dupa stinta mea doar unguri ne mai întrec.

    Pâna când spurcatul va fi urcat pe tron, Biserica lui Hristos trebuie sa binecuvânte si roage pentru absolut toti oameni, iar biserica-mama pentru natie, fii si ficele sale, care suntem noi români,, ptr spurcat, biserica nu se roaga, aici este o intreaga filozofie foarte adânca ce merita dezbatuta si cunoscuta de orce crestin.

    Si acum inchei cu una si mai tare, sper sa intelgei motivul pentru care eu nu am mai fost om si nici acum nu mi-am revenit.

    Cine bleastama ce lmai aprig omul, creatia lui Dumnezeu? Te rog sa raspunzi tie insuti°
    !

    Acum; am sa aduc un exemplu trait de mine intr-unmoment al iadului comunist.

    Eu eram rebel ca orce tânar de azi si o rebeliune m-a costat libertatea si era chair si viata (au fost mai multe), si astfel ajung impreuna cu un preot batrân ce aducea nitel ca Pr Justin intr-o celula a TERORI! In acesta celula au fost si câtiva generali ulterior impuscati de regim, se stie istoria, nu o repet, Cum eram luati la rând fi batuti, si lipisti de incosntienta pusi pe pat, dupa acele ore fara gram de apa si in celula intrat, cereai APA. APA, APA, APA, APA

    asa cerea si acest preot

    caruai un nebun pus de diavoli bolsevici i-a luat cana, -sa urinat in ea si dat sa bea…

    Atunci, in gând si cu privirea atintit-a spre preot, i-am dat apa, dupa ce a baut si aratat nespus de potolit s-a uitat direct la mine si biecuvântat, dupa care -sa dus la nebun si la binecuvântat.

    Dupa ce is-a revenit si am discutat noi acea diavoleasca agresiune, proetul imi zice,

    tu mi-ai dat cana de apa

    si i-am zis NU, eu doar am gândit-o si vrut alunga mâna diavolului, dar totii eram imobilizati,

    Ba tu mi-ai da-to apa…

    Inf ine, dupa , vom intelge si minunea dar altcdeva vreau zice;

    Si atunci de ce ai mai binecuvântat pe bestie l-am inteebat eu pe preot

    -Pai si de ma ard astia eu nu am voie blestema si ca sa-i scot din iad trebuie ai biecuvânta

    Dupa care mi-a explicat cum este aceasta aceasta problema si anteme.. mi-am dat seama cât rau imi faceam eu mie insumi . Experienta mi-a dovedit ca asa si este!

    Acum intelgi de ce sunt atât de sensibil la blesteme si ananteme date de orce profan si orce timp si individ

    Ce am spus fugar mai sus, este real, trait de mine, consemant , asa ca nu va grabiti lua ideia si posta pe unde va screme dovelacul ca intrati sub incidenta acelei legi.. Iar eu pe trântori nu am voie ierta, si stimula, asa ca nu abuzati de Dumnezeu prea mult ca vi-o trage in ocarina de nu va vedeti…

    Si cu asta inchei;

    sti ca si anatemele unor crestini pot fi intoarse? Cine cunoaste bine mecanismul iti poate da la urgenta peste bot! Asa au supreavietuit bolsevici! Biserica sa ia aminte cum se cuvine, ca si sprucatul va folois la fel pe multi crestini de buna credinta!

    Ce trebuia sa zic am zis, cine nu a priceput sa nu pricepa si basta

    Apreciază

  24. Catalin Kirk said, on ianuarie 8, 2010 at 8:17 pm

    Boborul – cred ca iti inteleg trauma.

    Toti cei care am ajuns la acest blog am suferit si/sau suferim cumplit sub acest sistem demonic care si-a schimbat foarte abil avatarul de-a lungul deceniilor (era un timp cand regretam ca n-am prins decat cativa ani din comunism, acum insa cred ca inteleg, aproape fara efort, mai mult decat mi-as fi dorit… Cand gandesc la comunism, mi se pare ca ma reculeg in fata unui cimitir urias al intentiilor de tot felul, dar vandalizat bestial… ma opresc, e o viziune teribila, dar altceva mai coerent nu pot concepe).

    Peste zi incepeam sa rememorez cele citite aici pana sa indraznesc sa comentez, si cugetam cum ca strangerea randurilor, cum am scris aseara, ar putea fi facuta relativ usor in spatiul virtual, un blog, sau o ‘confederatie’ de bloguri putand lucra tactic si incisiv, ca o arma de mare performanta. O arma spirituala, care dezintegreaza tentaculatul dar salveaza oamenii prinsi in el.

    Dar pentru asta trebuie un duh de unitate, care la poporul roman al secolului 21 se prezinta la fel si in spatiul real si in cel virtual: e sublim, dar lipseste cu desavarsire. Cat despre sicanele din comentarii, mai mult sau mai putin camuflate (depinzand de stacheta impusa pe cutare sau cutare blog), Bobor, am vazut foarte bine.

    Si da, blogosfera s-a poluat aproape ireversibil, o asemenea infectie morala nu mai poate fi eradicata… decat prin organe de cenzura! Colosul cu picioare de chirpic EU (caruia ii intrevad o prabusire monumentala dupa jumatatea secolului, si inca mai dihai daca se va degrada mai brusc – tot bunul Dumnezeu cunoaste cel mai bine) a avut anul recent incheiat asemenea idei, nu s-a grabit sa le dea forma intr-un proiect, bine ca da Dumnezeu si nu se inteleg europarlamentarii caci, atentie, era vorba de cenzurarea in blogosfera a discursului intolerant la adresa religiilor necrestine, de exemplu a islamului – care ar fi tras multa spuza pe turta sa dintr-o asemenea reglementare.

    Acum ca am vazut ultimele impresii aici, cateva lacrimi au fost retinute, dar greu. Ce ma mai gandisem eu azi: trebuie sa ne unim cat mai multi in spatiul virtual sa ne organizam in a persifla sistemul, multora li se pare ca cea mai eficienta opozitie este incrancenarea in a te nesupune civic pur si simplu, cat mai multi dar fiecare pe barba lui – absolut gresit, e cea mai simpla metoda de a obosi cu totii zdravan si degeaba, vezi manifestatiile cu inlantuiri de portile sediilor stapanirii sau grevele foamei, sa fi consemnat la un loc cronicile lor, s-ar fi vazut ca prea putine au provocat schimbari reale; cel viclean si acolitii lui stiu perfect asta si mama, ce le mai place.

    Dar daca – ma tot gandeam – te-apuci si faci forumuri/bloguri in care comentatorii isi pun la bataie inspiratia pentru a lua in tarbaca, artistic si pe componente, sistemul, sau a lansa boicoturi… sistemul si cei ce-l tin sunt si orgoliosi si ahtiati dupa profit, daca lumea va incepe sa le faca din ce in ce mai putin profit si sa le mai faca si faima proasta, vor incepe sa se basice de ciuda, sa vorbeasca precum Gollum, apoi sa scoata fumuri divers colorate pe orificii… 😆 Doamne-ajuta sa apuc sa-i vad pe mai marii Uniunii sau pe alde Donald Trump, Rockefeller etc. etc. isterizandu-se ca la gradinita!!!

    Insa ma intorc iar la voi, dragilor, si vad intristare, sau acreala, si parca iar incep sa ma inchid…

    Apreciază

  25. Alin said, on ianuarie 8, 2010 at 9:34 pm

    Catalin Kirk, citind postul tau am rememorat scurt-fulger un fragment – „Despre intelepciune” – citit recent intr-un articol de pe site-ul fratilor de la Razboi intru Cuvant:

    http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/05/cuvinte-duhovnicesti-esentiale-de-la-ioan-ianolide-despre-infranare-si-intelepciune-in-marturisirea-adevarului/

    Si tot ca o fulgerare, mi’am dat seama ca in adevar toata intelepciunea de care avem nevoie se afla ascunsa in Scripturi. Cred ca pildele si parabolele Mantuitorului sunt cheia; modul Sau de a trata problemele cele mai diverse ivite in calea Sa ne ajuta sa intelegem…mda, trebuie sa ma pun serios cu burta pe Carte.

    Apreciază

  26. boborul said, on ianuarie 9, 2010 at 9:20 am

    Cata (Kirik),

    ai pus pe tapet o chestiune pe care totii o trâmbitam, asa-zisa unitate si actiune. Usor de zis greu de facut, si asta o stim bine absolut toti. Hai sa le luam pe rând:

    1) Ce fel de unitate vrem si cum o vedem , pentru ca fiecare are o abrodare separata si de fiecare data când difera putin unghiurile apare dezbinarea si pentru faptul ca inca nu stim dialoga. Democrata si politic corectituidnea nu sunt ele perfecte insa de departe sunt si instrumente bune , dar folosite cu întelepciune nici prea mutl intr-o extrema nici prea mult in celalata, cum este cazul de fata când atât demcoratia cât si politic-corectitudinea au devenit bastoanele prin care se incalca drepturile, disturg valorile, se atenteaza direct la Dumnezeu, care adesea se mai manifesta si prin mase, vointa lor fie majoritara fie minoritara. Daca am sti folosi cum trebuie, mai ales noi crestini am reusi performanta deveni autentica forta de care sa se tina seama, dar asa, desi suntem o forta si chair uniti in probleme fundamnetale, cel rau reuseste cu suces reputa victorie dupa victorie, iar noi stam si ne vaicarim ca niste copii mai obraznici ce prin preiune vrea optine de la Tatal cea ce nu-i este ingaduit , sa zicem, pusca ca s-asi ucida fratele asemeni lui Cain, si asta o facem noi crestini, nu cei de afara.

    Cât timp nu se întelege acest aspect, cât timp crestinul este batut de vânt incolo si colo.. nu sta pe piciaorele sale fiind usor de manipulat (vezi remarca lui Alin cu întelpciunea si burta pe carte), adesea nu ne diferentiem de anumite secte, practicile sunt identice , formula new-age o identificam cu usurinta in toate domenile inclusiv ograda noastra. Este optimal ca s-a ajuns in aceasta situatie ce trzeveste crestinul, vremurile de fata sunt poate cele mai linistite vremuri ptr crestin, in ciuda a ce se vede si auzim (vaciareli), sunt fenomenale aceste vremuri al gasi cu adevarat pe Hristos,, daca vrei fiecare suntem intr-o pustie pe care vad ca nu stim exploata. Cine nu exmploateaza aceste zile de pustie tare, tare greu va fi când vor aplica acele vrajitori dupa care mase si de crestini se vor duce, sfârsind lepada de Hristos, mari clerici vor fi promotori, oamnei ai lui Dumnezeu cu greu vor fi gasiti, ce vor face cei care nu si-au incarcat bateriile acum când de bine de rau mai gasesti un duhovnic, o invatatura, un frate cu care sa schimbi o vorba. Semnele insingurari crestinilor sunt tot mai evidente, peste tot in lume cei care vor dori trai dupa cum a spus Hristos vor avea tot mai mari probleme iar daca mai sunt si neântelepti.. va fi tare, tare rau de ei, multi vor ajunge in noapte deprimari, unul nu va scapa, nici sfinti parinti nu au fost scutit, din aceasta noapte cu greu se iese teafar, putini, foarte putini ca de aici vine si ateismul, renegarea existentei lui Dumnezeu.

    A actiona intr-o directie ori alta dupa ce am fi realizat unitatea.. hm… pai insusi grupul dvs are o expereienta foarte interesanta de la care sunt multe de invatat, Vreau sa va spun ca de urmariti va urmaresc de ani de zile, pâna zilele acestea nu m-am bagat, am stat retras si continui sta tot retras, in absolut nici o grupare nu vreau sa ma integrez, desi, in majoritatea sunt cu duhul in acele parti care le consider benefice. Dar sa admitem ca am relaiza unitatea aceia… in ce directi am actiona

    Sa o punem de o revolutie contra NOM si a masonilor, cum vad tendinta destul de crescânda… uni zic da, eu spun NU , nu se lupta contra masonilor cu sabia lumi asteia ci sabia lumi lui Dumnezeu pe aceia vrea sa ne -o daruiasca fiecaruia pentru a putea invinge cu adevarat realul dusman. OMul, este doar un instrument prin care draci ori Dumnezeu se manifesta, a treia cale nu exista, mai devrme ori mai târziu fiecare om va opta in cunsotinta de cauza, si aici este buba; Rolul nostru este ca sa aratam , punem in evidneta filozofia noastra, ca sa ajunga fiecare cum spunea un tânar in alt topic, ma invadeaza imaginile filmelor cu mosntri când ma rog, vad cei doi ingeri ce se lupta, pai… aista este un imnes pas, el nici nu stie ca a si vazut cerurile deschise. Multe materiale publicate pe acest blog sunt foarte bune, in sensul ca deschide ochii , sau tâlcuieste profetiile pâna mai ieri greu de dibuit si aceptat. Spuneam ca cunsoc bine acest grup, activitatea, stiu ca era mai mare cu mai multe personalitati care contribuia si mai contribuie serios la aceasta alternativa a lui Dumnezeu, dupa ce s-au unit, pus pe picioare, au câstigat increderea publicului … au aparut probemele, pe care eu le prevazusem din primele zile,motiv ptr care am stat deoparte. Celaalt grup s-a liberalizat in asa masura incât te întrebi daca mai sunt ori ba crestini, acesta marseaza pe o varianta mai dura care nu va avea sanse prea mari, si uni si ceilanti se considera reprezentanti ortodociei, apratori dreptei credintei. De câstigat au avut doar cei care au vrut pune mâna pe un segement pe care sa-l foloseasca in scopuri persoanle, de aici si pâna a face jocul diavolului nu mai este decât un pas, iar de pierdut sunt atât crestini bulversati, deceptioanti cât si cei care cauta raspunsu adecvat la provocarile vremurilor, ptr ca totii simt ca ceva nu este in regula, asta releva ca Bunul Dumnezeu cerceteaza omul foarte intens sub ochi nostri. Daca noi care ne laudam fi treziti suntem orbiti de rautate si egoism, cum am vrea calauzi pe alti? Asa s-a ajuns compromite mesajul Pr Justin Pârvu care avea toate sansele sa ridice intreg Poporul Român impotriva legilor impuse de satanisti ,legi contrare lui Dumnezeu. Asa s-a ajuns dilua si mesajul lui Puric, care este un actor ce interpreteaza foarte bine rolul, si poate ca Puric este sincer iar noi vedemin el masonerie si alte bazaconi, omitem faptul ca Puric are si o vasta cultura motiv pentru care are si o abrodare diferita de a noastra a celor cu o minima cultura, care de nu am avea masoni si elita asupra careia ne concnetram atacurile (inutil), nu stiu ce am avea de spus ca sa convingem lumea, sa fim reala alternativa. Cine a câstigat… este lesne de înteles!

    Masoneria este o forta teribila deoarece foloseste forta noastra, eu nu ma refer politic-social, asta-i alta daravea ci eu ma refer spiritual, masoni , autentici, cei initiati, nu astia de trei lulele, stiu foarte bine exploata forta pe care Hristos ne-a lasat-o, si tot Alin da un raspuns la aceasta, sfat pe care si Pr Cleopa ni-l dadea cu insitenta. Impotriva masoneriei nu se lupta cu tunurile, ei nici nu ar trebui sa existe pentru noi, nu impotriva lor, organizatiei lor trebuie lupta noi, asta este o pista total gresita din care iesim invinsi, plin de rani, Hristos nu ne lasa, ca de ne-ar fi lasat de mult eram sfâsiati, partial si suntem , fiecare crestin trebuie constientiza ca lupta lui nu este impotriva omului, ci a duhurilor rele, ca ele sunt cele care fac cele mai mari ravagi, ele il orbesc si fac pe om sa fie calau. Sigur, o arma este rugaciunea, meditatia, aprofundarea , dar si pustia in care chair si suntem pentru a lupta eficient, fara galagie, a lupta impotriva raului din noi si dupa aceia al altora, cât timp nu vedem asemeni acelui tânar cu imaginile, riscam ramâne la faza care vedem paiul din ochiul aproapelui si nu bârna din ochii nostri.

    Uite cât de uniti suntem in aspectele fundamentale si cât de dezbinati ne mentinem datorita unor aspecte total nesemnicative, asa sfârsim compromite totul si pe Dumnezeu, ca din pricina noastra este hulit Numele Sau! Se vede deslusit ca fii lumi acestiea sunt mai întelpeti decât noi, normal ar trebui sa fie invers, acestia ne inving cu armele noastre, aici este buba, adica, el are o pusca ruginita si eu io i-ua ptr ai da tunu cu care trage in mine de ma face zob. Cazul masonilor este acesta, noi tragem in ei cu o pusca ruginita ce duce aiurea glontele, iar ei cu tunurile noastre ne face de comanda. Un mason respecta si are mare teama de un crestin care nu si-a dat tunul… cu ceilanti nici nu discuta … ba, ei insasi îi alimenteaza cu gloante, isi fac vânzare la gloante, bune gloante, nu oarbe, iar daca pusca este rea mai nimeristi când si când ceva dar fara a socate din mecanism acel rau.

    Trebuie sa spun ca acest site are gloante bune, dar nu si arma, acleeasi gloante le au si cei de la MISA, baieti lui Oreste care se joaca, noi insa nu ne jucam ca si ei, si totusi, daca facem un bilant vom vedea ca am compromis respectivele actiuni , mesaje, si ajuns un grupulet pe care nimeni nu pune mare pret, ba mai mult, sunt multi care citesc regulat acest blog, vad ca sunt gloante bune, le ia si pe aici iti este drumul… de implicat nu se va implica, pe când noi (crestini), trebuie ajunge la o unitate a noastra mai serioasa ca sa devenim acel tun din fata caruia fuge vrajmasul de numa-numa!

    Si ar mai fi ceva,

    cât timp ne credem buricul pamântului nu vom reputa nici o victorie. Una este a constientiza forta de care dispui de la Dumnezeu si alta a face din ea motiv de fala, folosi in satisifacerea carni… Fiecare crestin este o forta teribila, dar aceasta forta i-a fost furata precum i-sa luat lui Adam paradisul. MUlti nu primesc aceasta forta pentru ca se apuca si bleastama… dar acestia sunt prunci carora nu li se pune mai mutl pe umeri decât pot duce, noii astialnati care ne dam mari si tari cu hrana tare suntem o mai mare problema din cauza ca suntem inaintati ca vârsta dar am ramas mici de statura, adica pitici . Generatia actuala are toate sansele sa se rupa de multe chingi, sa recupereze tunul. Noi care am iesit invigatori impotriva comunismului s-a datorat faptului ca nu am lasat tunul, nu l-am schimbat pe un blid de linte, am fost putini, foarte putini, azi se dau multi mari eroi, dar… le are Dumnezeu pe toate bine puse spre pastrare, in acea zi vom vedea cine va sta cu fruntea sus si cine o va pleca la pamânt. Experienta comunismului trebuie sa fie multor crestini de azi si de mâine un model dupa care sa invete bine elctia, ptr ca comunismul a fost mizilic fata de ce va urma si cea ce si este in prezent. Si nu doar cei care am stat in picioare prin Mila lui Dumnezeu ci si cei care au abdicat (80%), trebuie sa fie analizat cu bagare de seama, si fie frica nu de tortura si moarte ci de cadere, de vânzare a lui Hristos, biserici, Nu ne intereseaza cei cazuti, ci alt asepct trebuie sa ne intereseze pe noi care este identic cu ideia mai sus spusa privitor la masoni. Caderile care azi ne supara tare rau, cca 80% , trebuie sa ne arate deslusit , a câta oara, ca nu avem nici o putere, singura noastra putere este a fi invinsi, a face pact cu vrajamsul,si asta se datorzea pentruca ne credem buricul pamântului, facem parada de smerenie si de acest adevar, dar numai când atacam pe fratele nostru, in el tragem gloantele, pe el il ucidem, in loc sa ucidem acel rau din noi ptr a face loc lui Hristos, puteri Sale

    Sper sa fi fost intels ce am vrut spune cu acest prea lung mesaj, ptr care imi cer scuze. Mi s-a partu necesar complecta ce spuneai tu si multi alti colegi de grup

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 9, 2010 at 11:09 am

      „Sa o punem de o revolutie contra NOM si a masonilor, cum vad tendinta destul de crescânda… uni zic da, eu spun NU”

      si eu zic tot NU.
      citeam undeva, acum multi multi ani (e posibil sa fie vorba de parintele Serafim Rose desi s’ar putea sa ma insel) ca orice revolutie e de natura satanica. pe de alta parte, exemplul trebuie sa fie tot Iisus. sa ne amintim de Barabas, de zelotii care se opuneau cu sabia. de Petru care ii taie urechea soldatului cu sabia si de cuvintele lui Iisus catre el: „“Intoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.”

      si as vrea sa mai subliniez un lucru: cred ca intai trebuie sa fim atenti la suflet, sa ne punem fortele la bataie pentru a ne putea tine pe cale si a nu le risipii prea mult in lupte uneori inutile, legate de evenimente exterioare.
      ca probabil asta ii si unul din aspectele pe care vrajmasul nu le neglijeaza deloc: cucereste cetatea din interior in timp ce tine atentia concentrata pe exterior prin tot felul de artificii, miscari de trupe si alte spaimantaturi. dar adevaratul razboi e inauntru. se cuvine cred, atentie mare. dreapta socotinta in toate. fericiti cei ce o au deja…

      Apreciază

  27. carmen said, on ianuarie 23, 2010 at 6:30 pm

    Intr-adevar,mare dreptate aveti si eu simt,imi este mult mai greu sa ma impotrivesc celor rele,insa cu ajutorul Lui Dumnezeu si al aproapelui voi reusi sa trec cu bine.Multumesc mult pentru tot ceea ce faceti prin acest blog si prin credinta adevarata pe care o aveti.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  28. rastoaca olivia said, on februarie 22, 2010 at 3:13 am

    nu ma simt nici eu bine in tara.am fost in italia si austria si se simte o usurare.
    de aceea prefer singuratatea in natura.mai mult stau cu ciinii si bufnitele de la mine de acasa.
    apropo natura e un prieten bun si rugaciunea.
    imi plac bufnitele foarte mult.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.