SACCSIV – blog ortodox

Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau despre schimbarea din URSS inainte de a stii Gorbaciov, despre stapanirea oligarhilor evrei in Rusia, despre Vladimir Putin, etc.

La Video: Rabinul David Eliezrie despre forta colosala a miscarii iudaice chabad si despre influenta acesteia asupra URSS, apoi a Rusiei si a lui Vladimir Putin (inca din copilaria sa) postasem un video de pe youtube. Nu mai e pe youtube…

E insa aici:

https://www.bitchute.com/video/hoQhXh_Q0AU/

Iata transcriptul:

Habad

Cafeneaua TORA

Rabinul (Habad) Dovid ELIEZRIE (2019)

– Vom vorbi astăzi despre Mossad, KGB, despre iudaismul din Rusia. Însă vreau să încep cu o poveste. În urmă cu aproximativ 20 de ani eram la Tel Aviv la o pomenire pentru Der Rebbe (liderul spiritual al mișcării hasidice n.t.), la 30 de zile după adormirea lui (nume neidentificat), iar vorbitorul principal era Yitzhak SHAMIR, la vremea respectivă fost prim-ministru al Israelului. Acesta s-a ridicat și a spus ceva foarte interesant. Acesta fusese membru al Mossadului pentru mai mulți ani, iar când Mossadul a început să vină în Rusia în anii 1950, au descoperit că acolo exista deja o rețea subterană secretă în funcțiune. Aceasta nu era o rețea subterană condusă de către israeliți, ci o rețea ascunsă condusă de către Habad. Același sistem pus la cale de către Der Rebbe la începutul anilor ‘20 a continuat de-a lungul perioadei comuniste. Iar când Mossadul vine în Rusia, și cum au ajuns ei acolo, pe măsură ce israelienii s-au deschis – în centrul diplomatic din Moscova, etc., și au deschis o ambasadă, au luat o decizie, una conștientă, că vor operaționaliza o rețea subterană în Rusia. Aceasta era gestionată de către o divizie a Mossadului, care este de asemenea prezentă în biroul prim-ministrului, denumită Biroul de Conexiuni. Apropo, această divizie a Mossadului este aceeași organizație care s-a ocupat de Jonathan Jay POLLARD în SUA.

Goldwyn-Mayer a descoperit o rețea evreiască subterană care exista deja în Rusia, care demarase prin 1920 când comuniștii au venit la putere iar Rebbe-ul anterior decisese să se lupte cu ei. În anul 1924 el a luat 9 evrei hasidici cu el și au depus toți 10 un jurământ de a menține iudaismul viu în Rusia, până la ultima lor suflare. Îmi imaginez că o parte dintre nepoții acelor oameni care au depus respectivul jurământ au fost prezenți aici în timpul retragerii ca prezentatori, oaspeți sau participanți. Iar acesta a decis că va lupta să păstreze iudaismul viu în Rusia, indiferent de repercursiuni. Și ce se întâmpla, la vremea respectivă evreii erau extrem de oprimați, mulți dintre ceilalți conducători rebeli ai vremii […] și mulți alții […] trecuseră granița și se mutaseră în Lituania. Iar Der Rebbe ce a zis, eu nu voi părăsi evreii ruși, voi avea grijă de ei, așa că-i ia pe acești 9 hasidici cu care face respectivul jurământ de moarte de a păstra iudaismul viu în Rusia. Și pune bazele unui proces de construire a iudaismului în Rusia. Acesta cuprindea școli și […] – alte instituții. El deschidea o școală iar KGB-ul o închidea, el trimitea un rabin într-o comunitate iar aceștia (KGB-ul n.t.) îl arestau, a fost un proces care s-a desfășurat mulți ani în șir.

Ce nu știm despre sistemul Habad din Rusia chiar din partea sa, aflăm despre el din partea cealaltă. De la el știm un pic, cel mai mult aflăm din mărturiile și relatările scrise de către membrii serviciului secret israelian. Pentru că pe partea Habadului totul era un secret deplin. Nimic nu se făcea în public, totul se realiza între patru ochi în biroul lui Der Rebbe, secretarele lui Der Rebbe habar n-aveau ce se petrecea, nimeni nu știa nimic, totul era un secret absolut, și o mulțime dintre acei oameni care erau implicați în proces nu mai sunt pe lumea aceasta. Așa că acum LEVANON se întâlnea în fiecare Vineri în casa de îmbăiere. Scrisori și comunicări și lucruri care trebuiau să vină din Rusia, să meargă la New York și să-i adreseze întrebări lui Der Rebbe erau trimise prin guvernul israelit, în sacul diplomatic, iar acest proces se derulează ani la rând. Până în 1967 guvernul israelian este intermediarul (?) pentru cărți, materiale și lucruri pe care le iau la bord. Ei realizează tot soiul de chestii și conlucrează în liniște. Iar LEVANON ce a zis? A declarat că acesta era un sistem așa cum ei nu avuseseră niciodată. Era în fiecare oraș și cătun, ajungea la comunități una după alta, era într-adevăr un sistem uimitor. Cooperarea Mossadului cu Der Rebbe în Rusia a continuat în multe moduri diferite. Chiar și după aceea a continuat mult timp.

După 1967, când israelienii au pierdut ambasada din cauza faptului că relațiile diplomatice s-au închis între Rusia și Israel, el a declarat că Der Rebbe avea un sistem de inteligență în Rusia mai bun decât aveam noi.

În aprilie 1985, la trei săptămâni după ce GORBACIOV este numit premier al Rusiei, profesorul Herman BRANOVER pe care unii dintre voi este posibil să îl știți, care este un bine cunoscut profesor rus, i s-a plătit o răscumpărare mare pentru a scăpa din Rusia, Der Rebbe îl convoacă dorind să vorbească cu el. Și iată ce îi spune: “Porțile Rusiei vor cădea în curând, evreii din Rusia vor fi eliberați, nu vreau să suni la presă, vreau să iei legătura cu evreii din Rusia, contactele tale din Rusia (BRANOVER era un mare activist, exista un grup cu diverse organizații evreiești […] divizii Habad care desfășurau activități secrete în Rusia, BRANOVER fiind unul dintre oamenii de bază). Vreau să iei legătura cu evreii din Rusia și să le transmiți că în curând vor pleca din țară și că totul se va schimba”. Acesta a rămas perplex. GORBACIOV era premier de trei săptămâni. Pune mâna pe telefon și sună un activist din Moscova, iar tipul îi spune: “ascultă, o mașină a KGB-ului stă parcată în fața casei mele acum, soția mea a fost luată pentru interogatoriu, iar senzația de neîncredere este de necrezut”. A doua zi scrie într-un raport pentru Der Rebbe, că dăduse o serie telefoane, și îi spune că nimeni nu îl crede, dar acesta (Der Rebbe n.t.) îi spune că schimbarea este pe val, doar că nu este aparentă (vizibilă n.t.).

 

Ronald REAGAN, Președinte al SUA

– Domnule GORBACIOV, dărâmați din temelie acest zid!

 

Rabinul (Habad) Dovid ELIEZRIE

Știm cu toții ce a făcut GORBACIOV, că la finele anilor ‘80 / începutul anilor ‘90 acesta a demarat schimbarea politicilor fostei Uniuni Sovietice, și a permis evreilor să plece.

 

Ronald REAGAN, Președinte al SUA

– Acum sovieticii înșiși pot, într-un mod limitat, ajunge să înțeleagă importanța libertății. Auzim multe dinspre Moscova despre o nouă politică de reformă și deschidere. Unii prizonieri politici au fost descarcerați.

 

Active Measures, 2018

Dacă te duci înapoi la anii ‘80, senatorul Henry SCOOP JACKSON a promulgat un proiect prin Congres prin care permitea imigrarea evreilor sovietici în America într-o vreme în care imigrația era sever restricționată.

 

Henry SCOOP JACKSON

– Vom onora (respecta n.t.) dreptul unei persoane de a părăsi o țară în mod liber și de a reveni în ea liber, pe cât se poate de clar.

 

Active Measures, 2018

Rușii au văzut o oportunitate de a-și deschide pușcăriile. Atunci observi membri ai crimei organizate rusești cum vin în Statele Unite pentru chiar prima oară.

 

Rabinul (Habad) Dovid ELIEZRIE

În Iunie 1992, GORBACIOV vine la Universitatea Ben-Gurion din Negev pentru a primi un titlu onorific. Unul dintre profesorii de la Universitatea Ben-Gurion este Herman BRANOVER. Președintele Universității Ben-Gurion îl roagă pe BRANOVER să fie gazda personală a lui GORBACIOV în vizita sa și să îl ducă pe acesta prin Universitatea Ben-Gurion din Negev. Acesta consimte. În mijlocul vizitei el zice: trebuie să vă spun o poveste. Îi relatează cum în Aprilie 1985 Der Rebbe l-a sunat și i-a zis respectiva poveste, bla bla bla, etc., și îi spune acestea lui GORBACIOV. Acesta se întoarce către el și îi spune: “Cum putea el ști, dacă nici măcar eu nu știam?”. Un an mai târziu acesta se afla la Oxford. Peter COMES (?), socrul lui (nume neidentificat), și care era președintele lui SHAMIR (?) îi spune lui GORBACIOV aceeași poveste, despre ce se întâmplase în Aprilie 1985. Acesta îi răspunde lui Peter COMES: “Cum putea el să știe, dacă nici chiar eu nu știam?”. Această relatare a fost verificată din două surse istorice diferite.

 

Shimon PERES – Președinte & Prim-ministru al Israelului

– De la o țară atât de mică precum a noastră, este aproape uimitor. Văd că achiziționăm Manhattan, Ungaria, România și Polonia. Și după cum văd eu, nu avem probleme. Grație talentului, dinamismului și contactelor noastre ajungem aproape oriunde.

 

Menachem Mendel SCHNEERSON (Der Rebbe)

– Dumnezeu Atotputernicul este conducătorul nostru, (conducătorul tuturor, unicul conducător – voci din fundal)… chiar și în New York. Fie ca Domnul Atotputernicul să-i binecuvânteze pe toți cu un an fericit, și să se întărească tot mai tare în toate treburile necesare, îndeosebi în beneficiul multitudinii de naționalități din New York. Este un fel de “oală de fierbere” pentru multiple națiuni, fie ca toate acestea să trăiască în bună pace, în armonie, fiecare dintre ele trebuind să întărească națiunile din jurul lor, mai ales în chestiuni de caritate.

– Amin!

– Dumnezeu Atotputernicul să vă binecuvânteze. Sper ca în viitorul apropiat “oala de topire” să fie atât de activă încât să nu fie necesar să se afirme de fiecare dată cum că “ăia sunt negri”, “ăia sunt albi”, “ăia sunt hispanici”, etc., etc., deoarece nu există nici o diferență între ei. Toți sunt creați de același Dumnezeu și făcuți pentru același scop: să adauge toate lucrurile bune în jurul lor și împrejur, începând mai ales cu ei înșiși și cu familiile lor. Așa cum am mai declarat anterior, nu sunt bucuros să subliniez că Brooklyn este de o parte și Manhattan de cealaltă parte, și că alți oameni sunt hispanici, etc., de o a treia parte. Este o “oală de topit” reală, deci cu siguranță trebuie să fie una de topire a tuturor lucrurilor bune, fără diferențieri.

– O binecuvântare de însănătoșire completă (?) pentru președinte, George – Herbert WALKER, fiul lui Dorothy.

– Pentru un non-evreu folosim numele tatălui pentru binecuvântări. Ia un al doilea dolar. Lucrul de bază e că el trebuie să fie recuperat. Acesta trebuie să aducă pace și asistență financiară Israelului. A promis un miliard de dolari. Ar trebui să ofere mai mult – sau, în cel mai rău caz, nu mai puțin de atât. Vorbiți cu cei care pot influența această chestiune, va fi de ajutor.

 

Rabinul (Habad) Dovid ELIEZRIE

– Cu vreo 8, 9 ani în urmă președintele George W. BUSH a mers la Sankt Petersburg. A efectuat o călătorie oficială în Rusia. Și vă voi spune o poveste în interiorul altei povești: acesta ajunge la Moscova, se află în ambasadă, iar în interior are loc recepția unde era prezent și rabinul șef al Rusiei Berel LAZAR, iar acesta trece pe lângă el pentru a aduce un alt ambasador, iar președintele se întoarce către ajutorul lui și îi zice: spune-i lui Ari că prietenii lui sunt aici. Cine este Ari? Ari era purtătorul de cuvânt al Casei Albe la vremea respectivă (Ari FLEISCHER). Iar când era un pic mai tânăr fusese președintele Forumului Congresional Evreiesc, care era o organizație a Habadului din Congres. Deci el (președintele n.t.) știa că Ari avea conexiuni cu Habadul, și președintele văzând doi rabini Habad îi spune ajutorului său să-i transmită lui Ari că tovarășii săi sunt acolo. FLEISCHER vine fugind cu sufletul la gură, președintele îl solicită, i se aduce la cunoștință că președintele vrea ca el să știe că rabinii Habad sunt acolo și că vor să-l vadă. Și ce s-a întâmplat în acea vizită în care a fost la Petersburg? Acolo a vizitat Marea Sinagogă Corală construită de (nume neidentificat), iar în înteriorul acelei sinagogi acesta îl duce într-o cameră unde i se arată o grămadă de suluri Tora. Care e faza cu aceste suluri Tora? Când respectivii rabini au venit la mijlocul anilor ‘60, au descoperit aceste suluri Tora și au avut o idee: “știți ce? Nimeni nu le folosește în Rusia, haideți să le scoatem în afara țării, le împrăștiem prin lume și vor exista suluri Tora pentru școlile de sinagogă”, i-au spus asta lui Der Rebbe, dar el a zis nu. Acesta a afirmat că “va exista o vreme a renașterii iudaismului în Rusia iar aceste suluri Tora vor fi utilizate în Rusia”. Iar când i-au povestit acest lucru președintelui BUSH acesta a declarat: “aceasta este o profeție”. Și era atât de impresionat de rabini, iar aceștia l-au dus prin Petersburg, că ulterior președintele i-a invitat în privat la Casa Albă ca musafirii săi personali. Doamna BUSH a fost atât de impresionată de (nume neidentificat), încât a invitat-o ca musafir personal la Casa Albă.

Diferența dintre Polonia și Rusia este că Rusia este o comunitate evreiască dinamică și vibrantă, eu am fost la Moscova în noaptea (neinteligibil), erau mii de oameni acolo. În încăpere se aflau 13 oligarhi, valoarea lor însumată netă era de vreo 30 și ceva de miliarde de dolari. Acum, ce spectacol din America are 30 de miliarde de dolari aduși cu șoferul dansând, am dansat până la ora 11, apoi am făcut o pauză, apoi am dansat din nou, la ora 3 dimineața eram ieșiți în stradă, iar pe la ora 3, 4 mă îndreptam spre casă cu rabinul LAZAR. Ai crede că era impresionat că-i are pe acești oligarhi în valoare de 30 de miliarde de dolari, mi-a zis: “am avut succes în această seară”. Eu l-am întrebat: care a fost succesul tău? Mi-a răspuns: “3 tipi au decis să-și facă circumcizie, iar 3 sau 4 tipi și-au făcut tevilah” (afundare corporală ritualică pentru conversie iudaică n.t.). Însă aici vorbim despre o cu totul altă lume. În față era o coloană de Mercedesuri în față, tipii respectivi aveau șoferi și bodyguarzi, iar ei dansau înăuntru la fel ca toți ceilalți. Ei conduc economia Rusiei, diferența este că noi suntem clasa evreiască înstărită din Rusia, nu există federație evreiască, noi suntem federația evreiască. Nu există ADL, noi suntem ADL-ul, nu există AJC, noi suntem AJC-ul. Iudaismul din Rusia este condus în proporție de 98% de către Habad. Este un cu totul alt joc.

Este cea mai uimitoare comunitate evreiască în care am fost în toată viața mea. Este atât de bine organizată, există școli cu 1 000 de elevi în acest oraș cu 50 000 de evrei, e un loc incredibil. Acum există provocări, iar totul în oraș este condus de către evrei: centrele de cumpărături sunt conduse de evrei, ambele linii aeriene sunt ale evreilor, băncile sunt deținute de către evrei, stațiile de carburanți sunt în proprietatea iudeilor, tot centrul și tot ce e – e deținut de către acești oligarhi. În fapt, acum guvernatorul […] pentru Ucraina este unul dintre aceștia.

Unul dintre celelalte elemente de succes ale iudaismului în Rusia, deși momentan nu este prea popular în SUA, îl reprezintă prietenia care există față de lumea iudaică din partea președintelui Rusiei Vladimir PUTIN. Și trebuie să-ți pui întrebarea: de ce stau lucrurile așa? Am auzit o replică grozavă din partea profesorului de matematică SIBIRSK (?). Acesta mi-a zis așa: “N-o fi PUTIN bun pentru Rusia, dar cu siguranță este bun pentru evreii din Rusia”. De ce este bun pentru iudeii de acolo? Deoarece atunci când PUTIN era copil mic, locuia într-un bloc de apartamente din Sankt Petersburg. Și zilnic se întorcea de la școală în vreme ce părinții săi erau la serviciu, iar lângă intrarea în locuința sa locuia o familie hasidică religioasă. Și când se întorcea acasă și nu era nimeni care să aibă grijă de el, aceștia făceau temele împreună cu el, iar el și-a petrecut tinerețea crescând practic în casa unui evreu ortodox. Deci el simte un imens sentiment de recunoaștere a binelui față de evrei, față de ceea ce a primit, toți prietenii săi din copilărie erau evrei. Eu mai cred de asemenea că el vede efectul pozitiv pe care aceștia l-au construit în Rusia ca într-o țară nouă, faptul că rabinii fac diverse lucruri acolo. Rusia este de o mentalitate diferită, iar aceasta reprezintă o parte a conflictului curent dintre Rusia și SUA. Pe ruși nu-i poți presa, cu rușii trebuie să o faci în liniște, unul dintre […] observatorii de la Moscova mi-a zis: “nu poți negocia cu rușii așa cum o faci în Statele Unite, aici în SUA e presiune publică, e tumult, e puls. În Rusia totul e silențios.” Spre exemplu, există o sumedenie de afaceri silențioase între Rusia și Israel despre care tu habar nu ai, iar întâlnirile timpurii dintre PUTIN cu SHARON și dintre PUTIN cu Benjamin NETANYAHU au fost orchestrate de către Habad, aranjate de către aceștia. Însă o mulțime de afaceri, Rusia este de o mentalitate politică diferită.”

 

Vladimir PUTIN, Președinte al Rusiei

– Decizia cu privire la naționalizarea bibliotecii SCHNEERSON a fost luată de către primul guvern al Uniunii Sovietice. Până la 80 – 85% dintre membrii acestuia erau evrei. Iar respectivii evrei ghidați de către concepții ideologice false au arestat și oprimat credincioșii iudaici, creștini, islamiști și adepți ai altor religii. N-au făcut nici o deosebire între ei. Slavă Domnului că acele faruri ideologice călăuzitoare și concepții ideologice false au colapsat.

– Este important că fundația dumneavoastră face diligențe pentru activarea de contacte între poporul rus și cel israelian. Contribuie la extinderea cooperării dintre țările noastre în plan politic, economic, cultural, de asistență umanitară cât și din alte sfere. Iar o astfel de activitate nu poate fi decât binevenită. Dați-mi voie să subliniez că Rusia acordă o atenție deosebită dezvoltării relațiilor multi-dimensionale și mutual benefice cu Israelul. Aspirăm să le edificăm într-un mod colaborativ și constructiv. Pot afirma cu mândrie, fără să exagerez, că relațiile ruso-israeliene n-au fost niciodată la un asemenea nivel, decât dacă ne aducem aminte de primele luni sau primii ani ai înființării statului Israel.

– Se simte ca și ura pentru un anume grup etnic, precum anti-semitismul. Dacă cineva nu știe cum să întreprindă un lucru, dacă cineva se dovedește incapabil să gestioneze o problemă sau alta, antisemiții dau mereu vina pe evrei pentru propriul lor eșec.

– Este mai ușor să afirmi că nu noi suntem vinovați, rușii sunt de acuzat, ei și-au băgat nasul în alegerile noastre. Dar noi suntem buni. Acest lucru îmi amintește de anti-semitism. Evreii sunt vinovați pentru orice, vedeți? Tu ești idiot și nu ești în stare de nimic, dar evreii sunt cei vinovați.

Tradus & adaptat de Cristian

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

https://en.wikipedia.org/wiki/David_(Dovid)_Eliezrie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Habad

Intr-un viitor articol voi analiza transcriptul de mai sus.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ca said, on noiembrie 9, 2019 at 4:22 pm

    I-auziti concepția „creștină” a popii Francisc:
    https://m.adevarul.ro/international/europa/papa-francisc-neaga-invierea-fizica-hristos-sustineun-jurnalist-italian-l-a-intervievat-1_5dc6b2945163ec4271d656bf/index.html
    Ca ortodocși se pare că suntem cam singurii care ne dăm seama de ce va să se întâmple, cu t concursul popii…

    Apreciază

  2. ovidiu said, on noiembrie 9, 2019 at 5:42 pm

    Apreciază

  3. […] Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau des… […]

    Apreciază

  4. […] Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau des… […]

    Apreciază

  5. […] Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau des… […]

    Apreciază

  6. […] Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau des… […]

    Apreciază

  7. […] Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau des… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.