SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul SERAFIM de PIREU si-a facut PASAPORT CU CIP dar evreii nu i-au permis sa intre in Ierusalim pe motiv ca e antisemit

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 14, 2017

Foto: Pravmir.com

Israelul i-a interzis Mitropolitului Serafim de Pireu să intre în Ierusalim în Sâmbăta Mare, ne informeaza OrtodoxInfo:

Mitropolitul Serafim de Pireu a vorbit împotriva deciziei Israelului de a interzice intrarea sa în Ierusalim în Sâmbăta Mare, pe baza presupuselor remarci antisemite, raportează AgionOros. citat de Pravoslavie.ru.

La reuniunea din 7 februarie a Sinodului Bisericii Ortodoxe Grecești, ÎPS Serafim a fost numit reprezentant al delegației Bisericii Greciei la Ierusalim în Sâmbăta Mare, la coborârea Sfintei Lumini. El a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei în mod special pentru călătorie.

Cu toate acestea, autoritățile israeliene au raportat într-o convorbire telefonică cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras că Mitropolitul Serafim este „persona non grata” în Israel pentru presupusele „declarații antisemite”.

Episcopul grec a răspuns că nu a făcut niciodată observații antisemite și a acuzat Israelul de încălcarea drepturilor sale religioase și de „interferențe anti-canonice în afacerile Greciei și Bisericii Greciei”.

Comentând în continuare despre acuzațiile de antisemitism, Mitropolitul Serafim a scris:

Ortodocșii nu sunt rasiști ​​și nici atei. Simțim simpatie pentru evrei ca și pentru ceilalți oameni. Poporul evreu ne-a dat drepții și patriarhii din Vechiul Testament, apostolii, primii creștini, teologii și pe Mântuitorul… Dar, ca ortodocși, suntem antisioniști. Adică suntem împotriva sionismului internațional, care a transformat religia Vechiului Testament în închinare la Satana… Biserica Ortodoxă este împotriva sionismului imperial, aspirând la dominația globală ”.

Comentariu saccsiv:

Iata si cateva dintre declaratiile “antisemite”:

Mitropolitul Serafim de Pireu:”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

Mitropolitul Serafim de Pireu: „LOBBY-UL SIONIST ESTE RESPONSABIL PENTRU PERSECUŢIILE CREŞTINILOR”

ESENTIAL – IPS Serafim de Pireu: SURSA ECUMENISMULUI este MASONERIA, dupa cum SURSA MASONERIEI este SIONISMUL. Fragmente (in lb. ro.) din scrisoarea Mitropoliților Pireului și Konitsei către Papă, prin care îl cheamă pe acesta din urmă la pocăință și la lepădarea de ereziile Papismului

Asadar, SURSA ECUMENISMULUI este MASONERIA, dupa cum SURSA MASONERIEI este SIONISMUL. De ce nu intelege oare ca aidoma sta treaba si cu sinistrul angrenaj documente cu cip – eGuvernare – internetul obiectelor – disparitia banilor cash?

Caci iata ce comenteaza cititorul Spaceman pe OrtodoxInfo:

Mitropolitul Serafim de Pireu — a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei în mod special — pentru călătorie în Israel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_passport#/media/File:Greek_Passport_(Diplomatic).svg

Și-a luat plata, pe lumea aceasta!

https://www.youtube.com/watch?v=fM9xY8xCle0

http://i.imgur.com/bebjELd.jpg

http://i.imgur.com/1tXzVdw.jpg

https://media.giphy.com/media/tvpJ8zkXcNdio/giphy.gif

Pașaport diplomatic grecesc, versiune din 2007 până în prezent:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Greek_Passport_%28Diplomatic%29.svg/800px-Greek_Passport_%28Diplomatic%29.svg.png

E bine ca Mitropolitul Serafim de Pireu combate sionismul si masoneria.

Ba combate chiar si ecumenismul:

PSEUDO-SINODUL din CRETA (hotărârile sale și cei de acord cu ele) va fi dat ANATEMA mâine, în Duminica ORTODOXIEI

Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, rabini, iehovisti si ecumenisti

Dar daca si-a luat pasaport cu cip, consider ca toata lupta sa degeaba este. Ba chiar mai rau decat degeaba, caci poporul credincios (si care se straduie sa tina de traditie) se uita la el si exclama “Uite un Ierarh curajos”. Dar il vede si ca accepta cipul, deci vor zice cei incepatori din popor: “putem sa-l luam si noi”.

Ca daca era un Ierarh precum majoritatea, nu se uitau traditionalistii in gura lui, asa insa …

Si uite cum mai castiga diavolul gramezi de nepriceputi, tocmai prin lucrarea unor astfel de personalitati cu bun nume in randul celor anti sistem.

 

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on mai 14, 2017 at 10:52 am

    Apreciază

  2. gheorghe said, on mai 14, 2017 at 11:13 am

    1. Nu era nevoie de „pasaport cu cip”, nu era nevoie nici de microcip implantat; artata ca si daca te faci frate cu dracul tot nu treci puntea!
    2. Nu este antisemit, semitii sint anti-crestini,
    Asta este diferenta; in timp ce crestinii, asemeni arienilor considera primordialitatea sufletului asupra trupului/materiei, semitii (si „filozofiile” lor de viata!) considera invers – ceea ce … ortodocsii inteleg… – adica primordiala este satisfacera poftelor si nevoilor trupesti si nu pastrarea curateniei sufletesti in dauna materialismului si a idolatriei.
    Crestinul intelege si il lasa in pace pe semit; semitul nu intyelege si il persecuta, exploateaza si chiar il „lichideaza” pe crestin. Semiti sint cam toti neortodocsii, si papistasii, si protestantii lor dar si musulmanii.

    Apreciază

    • Alex said, on mai 16, 2017 at 3:51 am

      NU există anti-semitism! Există doar legitima apărare a popoarelor în faţa rasismului evreiesc. Evreii au o atitudine ostilă faţă de restul lumii, şi nu invers.
      „Anti-semitismul” a fost inventat de evrei, pentru a se victimiza şi pentru a-şi justifica faptele criminale, genocidul global. Călăul se camuflează în victimă şi îşi acuză victimele de holocaust.

      „Anti-semitismul” este pentru evrei, precum este carapacea pentru broasca ţestoasă. Dar vine o zi, când broasca ţestoasă se răstoarnă … şi carapacea îi devine fatală.

      Dă clic pentru a accesa Jews-Mixing.pdf

      http://andrewcarringtonhitchcock.com/jewish-genocide-of-the-white-race-case-closed/

      Apreciază

  3. Ionut said, on mai 14, 2017 at 12:30 pm

    Mi se pare ca ne pripim cu judecata. Din cate se stie, a fost mare scandal in Grecia cu privire la actele cu cip, problema fiind dezbatuta in cadrul Sf. Sinod. In urma dezbaterilor (din 2012), politia a renuntat la stocarea amprentei si a semnaturii digitale. Ar trebui verificat – si pr. Matei Vulcanescu poate sa confirme sau nu – daca nu exista si o varianta fara cip de pasaport diplomatic.
    Poate acest om (IPS Serafim) sa se contrazica?

    https://graiulortodox.wordpress.com/2013/02/04/139-concluziile-conferintei-organizate-de-mitropolia-pireului-noul-act-de-identitate-bilet-fara-intoarcere/

    Eu nu cred.

    Apreciază

  4. Mihai said, on mai 14, 2017 at 1:05 pm

    ,, pelerinaje” superbengoase, monsenior diluant span la assisi la ,,sfântul” francisc de assisi, sursa http://pelerinaje.episcopia-italiei.it/index.php116-pelerinaje/130-pelerinaj-la-assisi
    Basilica travel săptămână viitoare în malta, pintre obiectivele ce urmează a fi vizitate și ordinul cavalerilor ioaniți care i de mai zice de Malta și ordinul marilor maeștri sursa Basilica travel

    Apreciază

  5. dante said, on mai 14, 2017 at 1:55 pm

    Parintele Serafim, fara indoiala, este un mare marturisitor. Insa cred ca aici a facut o greseala: pactul cu diavolul. Steinhardt spunea ca: „nu-mi pun semnatura alaturi de satana, chiar daca aceasta spune un adevar”
    Ce a cistigat parintele Serafim? Nimic. Nu avea pasaport diavolesc, nu putea sa mearga la Ierusalim…asta e, dar acum diavolul si-a batut joc de el. Poate ca si prin acest exemplu, Dumnezeu a vrut sa se dea o lectie.
    Aviz amatorilor!

    Apreciat de 1 persoană

  6. mircea.v said, on mai 14, 2017 at 2:46 pm

    pentru cei care il apara pe ips Serafim de Pireu, sa vada articolul si comentariile de cand a fost parca la Constanta cu pr Matei Vulcanescu.

    A aburit-o atunci f terhnic si cu mari evitari, si de atunci a fost clar. Si, ca si in cazul Puric, care la fel era f tehnic in a evita acest subiect, timpul a aratat adevarul despre ei, adica, pro-cip, clar, pe fata…
    Si adeptii aburirii sa stie ca „a tacea” sau „a aburi” = „a fi de acord”. Asta pentru viitor.

    Cei mai periculosi sant cei ca IPS Serafim si pr Matei Vulcanescu, adica anti-sistem si antiecumenisti dar pro-cip, asa cum spune si saccsiv.

    Cel mai ciudat mi se pare ca nu a bagat la cap ce spune un Sfantul Paisie Aghioritul. Care explica pe intelesul tuturor cum e cu actele astea, cu turismul duhovnicesc…

    Sant in tara multi calugari care zic ca iau pasap biometric ca sa mearga la Locurile Sfinte. Nici nu stiu daca e absolut necesar cel biometric.

    Apreciază

  7. ban said, on mai 14, 2017 at 3:12 pm

    Avem si noi duhovnici care la conferinte sunt anti-cip, dar de fapt detin pasaport biometric. Sau antiecumenisti nepomenitori, dar impartasesc pe cei cu card de sanatate.

    Apreciază

    • I said, on mai 14, 2017 at 7:58 pm

      Stiu ca am citit la un staret ca spunea sa nu facem diferenta intre oameni, ca au cod (cnp/idnp) sau ca nu au cod, asa si in cazul cu biometricele. Daca ei ne zic noua ca nu ii nimic, tralala nu ii ascultam, da nu cred cca Dumnezeu i-ar refuza Sf. Taine cuiva din motivul acesta, pina la urma Dumnezeu doreste mintuirea fiecaruia din noi, ca nu toti inteleg tot de la inceput, unii au ani pina inteleg si se leapada de acestea.

      Apreciază

    • ban said, on mai 15, 2017 at 10:28 am

      I
      Si eu am citit la un staret ca va veni timpul cand preotii vor trebui sa intrebe pe cei ce se impartasesc daca au acte cu cip sau cod de bare.

      Apreciază

      • I said, on mai 15, 2017 at 6:12 pm

        Si interesant citi preoti de asa fel vor fi )))

        Apreciază

  8. socaciu90 said, on mai 14, 2017 at 6:33 pm

    Papa dansand impreuna cu evreii la Vatican:

    http://www.jpost.com/Christian-News/Hasidic-Jews-jam-with-Pope-Francis-at-Vatican-490191

    Apreciază

  9. Maria said, on mai 14, 2017 at 8:34 pm

    In Grecia pasaportul cu cip inca nu este din cel biometric care are 666.

    Apreciază

  10. Leuca Razvan said, on mai 14, 2017 at 9:06 pm

    Fratilor, am si eu o nedumerire.
    Parintele Paisie a spus la un moment dat:

    „Va vor da cartele/carduri ca sa va obisnuiasca cu ele.
    Cand,insa, le vor aduna candva pe toate (voia sa spuna buletinul,pasaportul,cardul de sanatate,permisul de conducere etc.) pe un singur card,pe acesta sa nu-l primiti,pentru ca acesta va avea legatura cu pecetluirea.”

    Eu nu prea inteleg,
    Adica putem sa luam cardurile dinaintea acestui card unic?
    Ma refer si la cardul ratb,cardul metrorex etc. fara de care nu ne mai putem misca.
    Multumesc.

    Apreciază

  11. Un anonim said, on mai 15, 2017 at 1:24 am

    M-am uitat si eu la surse. Inca nu sint convins ca a luat pasaportul cu cip.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 15, 2017 at 6:37 am

      Un anonim

      Si care sunt sursele pe care te-ai uitat si din care ar rezulta ca grecii au si pasapoarte diplomatice fara cip?

      Apreciază

      • Un anonim said, on mai 15, 2017 at 1:31 pm

        Eu nu am spus ca ceva anume rezulta. Am spus ca nu sint convins. De exemplu sint tari din Europa unde pe wikipedia arata ca pasaportul este cu cip dar in realitate poti cere si pasaport temporar fara cip in afara de cel cu cip. Am o cunostinta care a facut asta. Atunci am descoperit ca acea tara din Europa are si varianta cu pasaport fara cip dar bineinteles este mai scump. Nu stiu daca in Grecia exista varianta asta sau nu pentru pasaportul diplomatic, trebuie intrebata autoritatea respectiva.

        Cind am spus ca sursele nu ma conving m-am referit la faptul ca intr-una din poze este o poza cu pr Serafim si niste oficiali care tin in mana un cec de 10.000. Intradevar poza cu pasaportul din aceasta postare este a unui pasaport cu cip. Semnul de jos imprimat pe coperta este folosit pentru RFID, deci fara dubiu acela este cu cip. Nu stiu daca acel pasaport este pasaportul primit de pr Serafim.

        Apreciază

      • Un anonim said, on mai 15, 2017 at 10:16 pm

        Am gasit pe pagina grecilor guvernamentala cum ca fac si pasapoarte temporare:

        http://www.passport.gov.gr/en/npc-content/npc-periexomeno/emergency-passport-issuance.html

        Pentru a ne asigura ca si cele diplomatice pot fi temporare trebuie sa sunam la ambasada Greciei. Nu trebuie neaparat sa fie ambasada Greciei din Romania ci ambasada Greciei din orice tara.

        Apreciază

      • el said, on mai 16, 2017 at 12:36 am

        un VICLEAN

        …da si UNDE SCRIE pe linkul dat de tine DACA au sau NU cip pasapoartele alea de urgenta de pe pagina unde trimiti tu cu linkul?
        ori dai INFO SIGURE si PRECISE/EXACTE ori MUCLES … ca nu are nimeni timp sa scotoceasca un site intreg cu info despre PRESUPUSELE tale pasapoarte de urgenta ( diplomatice OARE???) care NU ar avea (dupa parerea ta) CIP !
        oricum de pe pagina unde trimiti tu cu emfaza VICLEANA si la PLEAZNA ( multi citesc, putini pricep) NU reiese nici ca e vorba de pasasport diplomatic si … NICIDECUM DACA au sau nu cip !

        ori iti bati joc de noi mascarelule cu „treaba” pe aici?

        Apreciat de 1 persoană

      • Un anonim said, on mai 16, 2017 at 4:21 am

        el

        In primul rand nu trebuie sa te agiti asa de tare. In al doilea rand ma acuzi aiurea de viclenie. Ca de obicei te grabesti. Acum revin la subiect. Eu nu am auzit pana acum sa iti faca cineva pasaport cu cip in 24 de ore cum scrie pe pagina. Nicaieri in lume. De obicei iti face pasaport fara cip, dar sigur pot sa ma insel cu totul ca este absurd. In cazul in care ma insel am si sugerat ca oricine poate suna la ambasada greciei sa intrebe, sau sa le trimita un email. Dar daca tu vrei neaparat sa il acuzi pe Mitropolitul Serafim oricum fara sa verifici dand un simplu telefon sau sa trimiti un email nu ai decat sa o faci.

        Apreciază

      • el said, on mai 16, 2017 at 10:42 am

        un VICLEAN

        tu ii dai inainte ca mutu cu capul in gard crezand ca noi nu avem minte sa procesam informatiile tale SUBVRESIVE pe care vrei tu sa le aplici de aiurea dupa cum te aranjeaza pe tine la lingurica/ PROPGANDA !

        ia CITESTE tu ATENT aici in linkul pomenit cu atata FUDUILE de tine , CE SCRIE EXACT?

        CUI se aplica aceasta procedura ed URGENTA? care sunt CONDITIILE de aplicare?

        „passport may be priority processed and issued, by exemption, within one (1) working day of application under the following circumstances:

        • Serious personal health reasons requiring hospitalization/medical treatment abroad. In this case a medical certificate stating the specific health problem and signed by a relevent specializing doctor must be submitted as supporting documentation. A medical certificate from a foreign hospital or clinic legitimately translated and validated certifying the need for hospitalization and medical treatment must also be submitted. Following the same process a passport is issued to the spouse or relative (up to 2nd degree) of the patient, as well as to the doctor or nurse accompanying the patient abroad.

        • Death of a blood relative or relative through marriage (up to 2nd degree)

        • Injury or serious health reasons certified with a medical certificate from a foreign public hospital, disappearance of a relative (up to 2nd degree) of the applicant residing abroad or property damage caused by a natural disaster or other reasons beyond the applicant’s control.”

        cade leul tau picicesc Sub VREÙNA dintre CONDITIILE OBLIGATORII pentru asemenea aplicatie?

        i-a murit lui Serafim vreo ruda degradul 1 la Ierusalim, are vreo problema de sanatate SERIOASA care necesita spitalizare, are el sau vreo ruda a lui pana la gradul 2 vreun ACCIDENT ( injury or serious illness) certificata de autoritate medicala la Ierusalim ca sa cade el Sub incidenta acestor CONDITII???

        baaaaa mascarel, cu logica te stim ca stai PROST si ne crezi si pe noi prosti, … dar VICLENIA e domeniul tau de „excelenta ” !

        Apreciază

      • guti flo said, on mai 16, 2017 at 11:44 am

        Un anonim
        Serafim de Pireu stie f bine ce inseamna documente cu cip!…..asa ca daca isi lua documente fara cip, specifica!….asa face un pastor adevarat..ii asigura pe credinciosi, pt ca stie ca el este exemplu! ….nu lasa lucrurile in ceata! asa ca daca nu esti convins ca a luat docum. cu cip..poti sa fi convins ca este „superficial” in legatura cu cipurile! …..asta denota ca ceva este in neregula cu el!

        Apreciat de 1 persoană

      • Un anonim said, on mai 16, 2017 at 1:36 pm

        el

        Daca ce spui tu este corect hai sa ne uitam la cine primeste pasapoarte temporare in Romania:

        https://www.mae.ro/node/1425

        Sa imi spui si mie daca cineva pe care il cunosti tu a obtinut pasaportul temporar pentru ca a indeplinit acele conditii. Din cate stiu eu atunci cand ma duc sa imi fac pasaport temporar in Romania, nu ma intreaba nimeni daca indeplinesc acele conditii, si scrie clar negru pe alb ca trebui indeplinite, totusi cand ma duc nu ma intreaba nimeni de ele. Ce spui tu este ca in Grecia se aplica.

        Apreciază

      • Un anonim said, on mai 16, 2017 at 1:44 pm

        guti flo

        Adevarat a inviat! Toata discutia asta cum ca mitropolitul Serafim de Pireu a primit pasaport cu cip a pornit de la un articol de pe un site grecesc in care spune ca a primit pasaport diplomatic. In baza acestor fapte comentatorul „Spaceman” deduce ca a primit pasaport cu cip pentru ca pasaportul diplomatic are cip. Eu am spus sa verificam totusi daca se pot elibera pasapoarte diplomatice fara cip. Eu unul sint convins din sursele citate ca exista pasaport fara cip in Grecia. Nu stiu daca si varianta diplomatica este fara cip. Am spus ca pentru asta trebuie sunat la ambasada.

        Eu nu stiu daca Mitropolitul Serafim s-a gindit ca in baza faptului ca scrie pe acel site grecesc ca a luat pasaport diplomatic atunci oamenii or sa creada ca a luat pasaport cu cip. Mie unul nu mi-ar fi trecut prin cap asa ceva. Sunt convins ca daca afla cumva ca s-au scris aceste lucruri atunci v-a aduce lamuriri. Eu nu stiu sa se fi pronuntat pro cip vreodata.

        Apreciază

      • Spaceman said, on mai 16, 2017 at 4:34 pm

        @Un anonim

        În România

        — Paşapoartele diplomatice se eliberează de către Ministerul Afacerilor Externe.

        — Paşapoartele simple se eliberează de Ministerul de Interne prin Direcţia Generală de Evidenţă Informatizată a Persoanei sau secţiile teritoriale subordonate prin serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor.

        Se pare că în Grecia este la fel,

        conform OrtodoxInfo:

        ‘La reuniunea din 7 februarie a Sinodului Bisericii Ortodoxe Grecești, ÎPS Serafim de Pireu a fost numit reprezentant al delegației Bisericii Greciei la Ierusalim în Sâmbăta Mare, la coborârea Sfintei Lumini — a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei — în mod special pentru călătorie’.

        Atât în România cât și în Grecia la ora actuală, nu există decât un singur tip de pașaport diplomatic — biometric electronic — cu cip!

        Așadar Serafim de Pireu — LEUL — s-a dovedit a fi — CĂȚELUL — masonilor — ușor de dresat cu bani — plecat cu treburi în Israel — i-au dat jidanii flit și s-a întors în Grecia — cu coada între picioare! Simplu!

        Conform — ORDONANŢĂ nr.65 din 28 august 1997 privind regimul pașapoartelor în România

        http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=2399

        CAPITOLUL II Art. 7.A. — au paşapoarte diplomatice:

        13. patriarhul şi mitropoliţii Bisericii Ortodoxe Române;

        De aia o tot aburești? Că patriarhul Daniel (Ciobotea) și mitropoliții B.O.R sunt — căței dresați ai masoneriei — închinători diavolului — sinodiști cretani ecumeniști cu pașapoarte biometrice electronice (cu cip)?

        Alo! — băieții (6 bucăți) din delegația patriarhiei române — cu ce fel de pașapoarte a-ți ajuns în Israel — să aduceți Lumină de la Biserica Mormântului Domnului?

        http://basilica.ro/lumina-de-la-ierusalim-delegatia-patriarhiei-romane-a-ajuns-in-tara-sfanta/

        Apreciază

      • Un anonim said, on mai 16, 2017 at 10:00 pm

        Spaceman

        Ai dovezi pentru afirmatia asta?

        „Atât în România cât și în Grecia la ora actuală, nu există decât un singur tip de pașaport diplomatic — biometric electronic — cu cip!”

        Apreciază

      • el said, on mai 16, 2017 at 10:18 pm

        un VICLEAN

        o tii inainte cu vicleana mierosenie si PERVERSIUNE DRACEASCA … sa sustii FARA DOVEZI cu FALSE PRESUPUNERI ceva despre care nu stii/ NU POTI DOVEDI ca e adevart, si sa extrapolezi romanica la grecia…

        cat despre CARTIZTA Serafim se va vadi intr-o z CURAND de ce parte se afla… cu faptul ca e PROCIP e LIMPEDE pentru toti cei cu mintea ingreaga din atitudinea lui de pana acum.

        dar tu esti aici la PROPAGANDA , viclean, PERVERS si staruitor la a INSELA… FARA Argumente cu sofisme, strambe, extraoplari aproximari si informatii TRUNCHIATE prezentate SUBVERSIV …. ca sa „demonstreze” ceea ce ai vrea tu sa ABURESTI prostii fara minte !

        pe mine M-AI CONVINS DEFINITIV ca NU esti asa „clean” mai mascarel VICLEAN, cum te strofoci tu cu discurs mieros si tacticos sa te prezinti aici .. DIMPOTRIVA ! .. scoala lui celofan !

        Apreciat de 2 persoane

      • guti flo said, on mai 16, 2017 at 10:20 pm

        Un anonim
        Hristos a inviat!
        Daca noua..sau mie mi-a trecut prin cap asta, care sunt un nimeni, cu atat mai mult unui mitropolit trebuie sa-i treaca! Ce nu se intelege? …mitropolitul Serafim de Pireu este un om care trebuie sa dea exemplu….in cele mai mici detalii..(in leg. cu pericolele actuale…nu altceva) .mai ales in zilele noastre, daca vrea sa fie credibil!
        Ti se pare tie ca Serafim este credibil cand isi i-a pasaport diplomatic?! …… in vremurile astea cand toti sfinti ne spun sa ferim de cip mai rau ca de moarte?! …fara sa se gandeasca ca trebuie sa spuna credinciosilor, ca in cazul in care vor sa mearga intr-o tara care se cere pasaport…sa isi faca pasaport fara cip!…ce este asa de greu sa specifici lucrul asta unui credincios? ?. cand tu stii ca esti pastorul..si oaia se ia dupa tine!?… .crede cineva ca Serafim nu stie lucrul asta?!
        Lucrurile astea sunt simple…nu stiu cum de tu vezi altceva?!….pana la urma fiecare gandeste in felul lui…dar sa alegi o varianta complicata in locul uneia simple, pare dubios!
        Chiar sunt curios daca Serafim de Pireu va aduce lamuriri in legatura cu pasaportul!( asa cum a facut si cu ecumenismul, masonerie etc.)…iar daca se face ca ploua….cred ca poti sa-ti dai seama cu cine avem de a face!

        Apreciază

      • Ionut said, on mai 16, 2017 at 11:22 pm

        Spaceman

        Sa-ti fie rusine ca arunci cu noroi intr-un om pe care nu-l cunosti, care este si arhiereu.

        Apreciază

      • Un anonim said, on mai 17, 2017 at 12:11 am

        guti flo

        Adevarat a inviat!

        Frate, articolul a aparut pe un site rusesc. Acolo a spus ca a primit un pasaport diplomatic. De unde sa stie el ca din asta va urma „Spaceman”? Eu nu ma grabesc sa il acuz. Cred ca timpul va arata adevarul. Eu oricum am sunat in mai multe locuri ca sa aflu exact cum sta treaba.
        Frate, daca nu incercam sa ne construim o baza sigura atunci ce o sa facem in vremea prigoanei cand va spune cutare ca cutare frate s-a lepadat. Nu putem lua de bun chiar orice se scrie si sa argumentam in baza a ce se scrie. Aici sunt buni jidanii, ei sucesc cuvintele in o mie de feluri pana ne aduc intr-o stare de disperare ca asta le place sefilor lor iar ei la randul lor sint niste sclavi care cred ca fac bine pentru ca noi am vrut sa ii omoram pe toti la holocaust. Eu ma feresc de asa ceva. Cind citesc ceva incerc sa proiectez lucrul asta in realitate. De exemplu daca aud cuvantul homosexual, ma opresc si gindesc ce inseamna, ma gindesc la actul lor sexual si imi trece direct cheful de vorba. Alftel daca folosim asa doar cuvinte, deducem tot felul de chestii, cum ar fi ca homosexuali sint si ei nefericiti si daia trebuie sa adopte copiii din orfelinatele din Romania ca asa e bine si pentru saracii copii. Asta are logica pentru un om care traieste doar din cuvinte. Daca te gandesti la ce fac homosexualii in timpul liber si la cum isi petrec timpul, la faptul ca acum Florin Barbu a primit raspuns de la CEDO ca decizia din Anglia e finala etc atunci nu mai prea are „logica”. Logica nu valoreaza doi bani daca nu corespunde cu realitatea. Deci am spus toate astea pentru ca sa fac clar ca nu imi plac jocurile de cuvinte si orice citesc incerc sa compar cu realitatea. Cand ma uit la acest mitropolit mi-e pur si simplu foarte greu sa cred ca el a luat pasaport cu cip.

        Apreciază

      • Spaceman said, on mai 17, 2017 at 12:31 am

        @Un anonim

        Eram sigur că o să-mi sari în cap cu ‘dovezile’!

        Uite, pentru liniștea ta sufletească fac o precizare:

        Atât în România cât și în Grecia la ora actuală, nu sunt emise decât un singur tip de pașaport diplomatic — biometric electronic — cu cip!

        Afirmație susținută în

        România — de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate (actualizată)

        Dă clic pentru a accesa LEGEA%20248%20din%202005%20actualizata.pdf

        și de

        Imprimeria Națională — documente de călătorie

        https://www.cnin.ro/pasapoarte.php

        în Grecia de:

        http://livingingreece.gr/2007/05/01/how-to-get-the-new-greek-passport/

        Non-biometric Greek passports without the microchip are no longer valid for travel or ID purposes as of January 1, 2007.

        Pașapoartele grecești fără cip — nu mai sunt valabile de la 1 Ianuarie 2007.

        https://www.cbp.gov/newsroom/news/spotlights/old-greek-passport

        http://www.mfa.gr/usa/en/services/services-for-greeks/passport-information.html

        16 May 2017

        Începând cu 26 august 2006 pașapoartele grecești au incorporate un microcip integrat ce conține date biometrice — conform specificațiilor Uniunii Europene — regulament 2252/2004, începând cu 1 Ianuarie 2006.

        As of 1 January 2007, only new passports issued by the Passport Division of the Hellenic Police are be valid.

        Ministerul de Externe al Greciei — pentru a emite pașaport diplomatic — trebuie să se supună regulamentului UE 2252/2004 — așadar nu poate emite un alt tip de pașaport decât — biometric electronic (cu cip).

        Wikipedia îmi dă dreptate — pașaport diplomatic grecesc din 2007 până în prezent:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_passport

        Dacă tu ai alte dovezi cum că lucrurile cu pașapoartele diplomatice în România și Grecia nu stau așa te rog frumos să ni le prezinți — nouă și celor de la Wikipedia — să-și actualizeze pagina!

        Așadar — Serafim de Pireu — la reuniunea din 7 februarie a Sinodului Bisericii Ortodoxe Grecești — a fost numit reprezentant al delegației Bisericii Greciei la Ierusalim în Sâmbăta Mare, la coborârea Sfintei Lumini — a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei — în mod special pentru călătorie — care nu poate fi decât biometric electronic — un cec de €10000 datat luna 04-2017 — a plecat cu treburi în Israel — și i-au dat jidanii flit — de căzătură ce este!

        Ce nu-ți este clar, n-o mai aburi atâta, las-o că măcăne!

        Apreciază

      • el said, on mai 17, 2017 at 5:16 pm

        un VICLEAN

        ” De exemplu daca aud cuvantul homosexual, ma opresc si gindesc ce inseamna, ma gindesc la actul lor sexual si imi trece direct cheful de vorba”_____ de parca EXACT la asta ( „ma gindesc la actul lor sexual „) ar trebui sa te gandesti tu in cazul respctiv!!!.. si de la care Sf Parinte ai auzit despre asemenea RAPORTARE la PACAT?

        iar prin analogie cand auzi de un APOSTAT/ ERETIC/ INSELAT sau ANTCRIST tot la fel iti trece cheful sa te mai gandesti/vorbesti ? ….
        sau te faci ca nu pricepi ca „inocentul” si treci pe alaturi prefacandu-te ca e totul ok, ca sa nu te deranjezi la confortul personal si s adai imagine bun aca tu „nu judeci” 🙂 mmm???

        dar nici macar asta nu e cu tine „subtilule” ….
        tu VICLEANULE care fatarnicesti aici inocenta esti un MINCINOS iesit constiincios la PROPAGANDA politic correcta si PRESISTI INCAPATANAT (FARA Argumente) sa bagi strambe si suspiciuni celor FARA minte cu PRESUPUSELE tale analogii si cu „argumente” NULE de genul : ” Eu oricum am sunat in mai multe locuri ca sa aflu exact cum sta treaba.”_____ adica PALAVRE GOALE …pe care vrei sa le credem „pe cuvantul tau” de HUOnoare . JALNIC !

        maaai baietas ai scoala/stofa de barbolog iesit de pe la urmasele „universitatilor ” de manipulare categoria Stefan Gheorgiu !

        Apreciază

    • guti flo said, on mai 17, 2017 at 8:18 am

      Un anonim

      Ori te faci ca nu intelegi, ori vrei sa intorci logica de partea ta! ….repetam : mitropolitul Serafim de Pireu este un exemplu pt credinciosi! si stie f f bine ( si nu numai el) ca actiunile sale sunt urmarite de credinciosi traditionalisti (saccsiv)…intrebarea e : de ce nu sa gandit la credinciosi ca o sa-i smintesca cu acest pasaport?
      sa nu stie Serafim cata framantare este in privinta actelor de acest gen? Toata discutia asta nu exista daca era un pastor care intradevar ii pasa de oile sale! ….daca intradevar el si-a facut pasaport fara cip…inseamna ca el stie ca pasap. cel cu cip este periculos pt sufletul lui…automat, in calitate de parinte, cand faci un lucru pt sufletul tau, te gandesti si la copii tai..sa-i salvezi si pe ei! Nu ii lasi in ceata…cand tu sti bine ca un copil isi copiaza parintii…in momentul cand si-a facut pasaportul..atunci trebuia sa specifice ce fel de pasp. si-a procurat! …avand in vedere pericolul care este in actele biometrice! …asa cum a facut cu masoneria, ecumenismul..etc..asa trebuie sa faca si cu actele biometrice!..Asta trebuia sa faca, ca sa fie credibil…simplu…Logic..te gandesti si la copii tai, nu numai la tine! …..de asta e dubioasa treaba asta cu pasp. diplomatic….pt ca daca nu s-a gandit la copii lui sa-i atentioneze…inseamna ca cineva si-a bagat coada!
      Pentru mine personal, pastorii care procedeaza in felul asta..superficial..sau poate in mod intentionat…sau „fara sa-si dea seama” (ia-o cum vrei tu, ca tot acolo ajungem) …nu sunt vrednici de crezare!
      Dragostea fata de copii tai, nu te lasa sa fi superficial…sa-i lasi nedumeriti! dupa cum vezi bine, si tu faci parte din cei nedumeriti! …eu asa vad lucrurile…cand iubesti pe cineva, toate actiunile tale le asociezi cu acea persoana…logic!

      Apreciază

  12. tataia said, on mai 15, 2017 at 3:21 am

    Ia vedeti aici articol aparut de curind in presa:

    http://adevarul.ro/locale/botosani/de-fost-macelariti-evreii-secole-rand-europa-1_59131b575ab6550cb8f83223/index.html

    1. Cica antisemitismul e incurajat de Biserica…cu alte cuvinte daca spui adevarul ca evreii l-au ucis pe Mintuitor esti anti-semit…nu e voie sa sustii asa ceva…pina la urma religia crestina si cea mozaica sint religii surori nu, doar credem in acelasi Dumnezeu, nu?…toate acestea sint manipulari grosolane care incearca sa ingroape adevarul! Evreii l-au ucis pe Mintuitor, Dumnezeu incarnat in chip de om…deci evreii nu sint buni!

    2. Cica evreii au ajuns in Europa prin migratii…popoarele migratoare nu sint bune. Bune sint popoarele care au ramas si si-au aparat pamintul lor stramosesc…

    3, Cica evreii prosperau in evul mediu din activitati precum negotul, finantele si medicina. Adica activitati care nu sint bune…Comerciantul si economistul sint indivizi care nu produc nimic util. Se imbogatesc doar pe baza muncii altora…ma rog..negustorul este si el necesar la un moment dat…ca poate nu toti cumparatorii se pot deplasa pina la producatori…mai ales in evul mediu cind nu aveam masini sau avioane si nici internet sau telefon sa putem comanda de la distanta. Nici macar televizor sa putem vedea reclame la ce lucruri mai exista pe lumea asta. Deci avea si negustorul rolul sau….dar a face din asta avere si a o considera o indeletnicire la fel de onorabila ca oricare alta nu imi pare corect. Este o indeletnicire de speta mai joasa. In ziua de azi cind avem telecomunicatii si transporturi rapide este deja discutabila si necesitatea existentei unor astfel de intermediari. Ca fabrica ar putea sa isi faca site pe care sa poata comanda direct cumparatorii dar asa ceva nu se intimpla deoarece fabrica vinde doar en-gross si asa mai departe. De aceea e plin de intermediari si in zilele noastre. Finantistul ce sa mai vorbim…e mai rau si decit negustorul. Ca negustorul muta lucruri dintr-o parte in alta si pentru asta cistiga bani. Finantistul muta BANI dintr-o parte in alta si pentru asta cistiga bani. Iar medicina…ok medicina pare extrem de onorabila la prima vedere. Doar ca medicina noastra (cea Europeana vestica) este o mare minciuna. Si se pare ca de la evrei o avem…cel putin eu asa vad lucrurile. Ok..nu e vina lor ca nu stiau una mai buna..dar sa o impui tu unei lumi intregi ca fiind unicul adevar…cind medicina traditionala chineza stia mult mai multe lucruri despre functionarea organismului uman decit medicina moderna?

    In fine nu mai dezvolt acum cititi voi articolul…faptul ca lumea se trezeste la realitate trebuie contracarat rapid de oculta evreiasca..cum ca indoctrinare religioasa samd…ca au suferit evreii saracutii de ei…nu stiu cit au suferit…mie imi pare ca aceste suferinte ale lor au fost muuuuult exagerate….asta daca au existat in primul si in primul rind:

    Trebuie sa va spun din capul locului ca video-ul de mai sus nu imi apartine deci nu reprezinta neaparat in mod necesar parerea mea proprie. Dupa mine si aici ar fi o manipulare din cel putin doua motive:

    1. Aceasta teorie cu Hitler care a fost un erou (nu sint convins…mai degraba o marioneta a elitelor) este asociata in acest clip, in mod absolut gratuit si irelevant cu teoria pamintului plat. Desi nu are nici in clin nici in mineca. De ce? Deoarece la ora actuala teoria pamintului plat este extrem de controversata. Unii dintre asa-zisii „conspirationisti” au inceput sa vada lucrurile cu alti ochi si sint deschisi la posibilitatea unui pamint plat. Altii pur si simplu nu pot inlatura sute de ani de indoctrinare si falsa „stiinta”. Nu ca nu ar exista adevarata stiinta, doar ca adevarata stiinta nu este cea care se bazeaza pe teorii si formule matematice kilometrice pe care nu le intelege nimeni ci numai si numai pe fapte care pot fi confirmate experimental. In acest fel s-a introdus dezbinare pina si in rindul celor care chiar cauta adevarul. Asociind astfel de teorii cu teoria pamintului plat desi nu au absolut nici o legatura, se insitga la ridiculizarea primelor…gen „numai retarzii care cred in pamintul plat pot crede asa ceva”. Evident ca cei care cred in pamintul plat nu sint retarzi..sau ma rog unii sint dar asta nu deoarece cred in pamintul plat. Adica nu exista o conditionare de genul „crezi in pamintul plat inseamna ca esti retard”. In pamintul plat cred unii retarzi. Dupa cum cred si unii oameni inteligenti. In pamintul sferic cred mult mai multi retarzi. Dupa cum si mai multi oameni inteligenti. Ce dovedeste asta? Nimic. Dar asociind teorii care nu au nici o legatura cu teoria pamintului plat cu aceasta din urma nu faci nimic decit sa le expui la si mai multe controverse decit ar fi cazul. Si probabil se doreste acest lucru.

    2. Daca oricum primele doua razboaie mondiale au fost regizate de ce nu ar fi si cel de-al treilea. Pentru a-l regiza trebuiesc create mai intii taberele. Si probabil aceste clipuri au exact acest rol. Cine stie poate dupa al treilea razboi mondial vom avea chiar impresia ca sionismul evreiesc a fost invins….parca stie individul de rind cine e stapinul lui…stapinii sint aceiasi de cind lumea si pamintul si nici o revoutie, nici un razboi nu i-a schimbat vreodata cu adevarat.

    3. Si nu in ultimul rind melodia de pe fundalul acelui clip (hard rock) este satanica.

    Dar in fine….cititi articolul, vizionati vodeo-ul…

    Apreciază

    • gheorghe said, on mai 15, 2017 at 7:18 pm

      Doar o scurta interventie (mu inseamna ca impartasesc opiniile din lunga postare…):
      Spui „Finantistul muta BANI dintr-o parte in alta si pentru asta cistiga bani.”
      Poate dezamagesc dar NU MUTA NICI UN BAN.
      Plimba scrisori si ia bani pentru mutat cu paza si masuri de protectie bani care nu se transporta.
      Asa au facut bani Rothschild din vremea cand banii se carau la sa sau cu lada in postalion, cu mini-armata de … 8, 10, 20 de oamni inarmati si cu cai…
      Se platea serviciul de paza, cazarea, mancarea … uneori erau atacati si se murea…
      Azi? – electroni miscati din tastatura si dobanzi la credit fractionar: cand iti ia 10% dobanda , de fapt iti aloca (in inregistrarea contabila) 10 lei si platesti dobanda 10 lei… doar ca tu nu tiparesti vreun ban ca sa ai de unde plati dobanda… s.a.m.d.

      Apreciază

      • NIMENI said, on mai 15, 2017 at 9:42 pm

        tataia si gheorghe,
        Eu cred ca in evul mediu au avut loc pogromuri in scop exclusiv de jefuire a evreilor asa dupa cum cred ca si minciunile au avut rolul lor manipulator in faurirea industriei holocashului. De retinut ca la articolul din adevarul/Botosani comentatorii vorbesc despre ISUS si nu despe IISUS, deci nu sunt crestini ortodocsi iar insasi comentariile sunt in mare parte fictive, deci e vorba despre o alta tema manipulatoare….
        https://www.google.ro/search?q=SIX+MILLION+JEWS+1915-1938+HD&rlz=1C1GCEA_enRO744RO744&oq=SIX+MILLION+JEWS+1915-1938+HD&aqs=chrome..69i57.1156j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=SIX+MILLION+JEWS+1915-1938+HD&start=10

        Apreciază

      • tataia said, on mai 16, 2017 at 3:41 am

        A muta banii din loc in loc se refera inclusiv la banii virtuali (cifre pe un monitor) din zua de azi. Deci nu vad unde este contradictia. Mai apoi cu ce anume nu esti de acord din postare?

        Apreciază

  13. Jackson said, on mai 15, 2017 at 2:22 pm

    Băi nene, nu o mai dați cu cipul atâta că până una alta Serafim de Pireu nu s-a lepădat. Eu nu cred că aceste acte de acum sunt lepădătoare, atâta vreme cât omului nu i se spune că, conțin 666 și nici nu avem dovezi că ar conține. Mucenicii erau întrebați cu subiect și predicat: TE LEPEZI DE HRISTOS? JERTFEȘTI ZEILOR? TE ÎNCHINI ZEULUI? Atunci mucenicul spunea: NU MĂ LEPĂD! Si era martirizat, se mântuia si punct. Lăsați odată lupta asta cu cipul care la acest moment NU PRIVEȘTE ACTE LEPĂDĂTOARE, și luptați cu ecumenismul! Din toate puterile!!! ASTA E LEPĂDARE! TRĂDARE! DIRECT! Acum, la ora asta! Dacă tot vreți să faceţi o treabă bună!
    Sigur, actele sunt o problemă si se merge cu ele înspre acel act unic/cip, însă ACUM nu reprezintă lepădare de Hristos, în vreme ce ecumenismul ESTE TRADARE ÎN ACEST MOMENT.
    Sigur, cei care vreti sa respingeti actele si sa refuzati diverse tipuri de înregimentare in sistem, faceti.o, foarte bine! Dar nu mai trâmbițați atâta la ceilalți că nu o fac! Că nu fac ce faceți voi! VEDEȚI.VĂ DE TREABĂ ȘI ÎNVĂȚAȚI BLÂNDEȚEA! RĂBDAREA! CREDINȚA! DRAGOSTEA! Susțineți CU DRAGOSTE aceste idei și lucruri pe care le faceți, nu mai dați verdicte! Sunteți în eroare! Și pierdeți toată lupta anticip pe care o faceți!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 15, 2017 at 3:57 pm

      Jackson

      Te-ai prostit. Vorba sorei Mirela, o sa ajungem sa ne miram de cine n-o sa cada, nu de cine cade …

      Apreciat de 1 persoană

      • neimp said, on mai 18, 2017 at 2:52 pm

        TE ROG FRUMOS, MACAR, DACA NU-MI PUBLICI DREPTUL LA REPLICA, STERGE-MI SI COMENTARIUL INITIAL, CARUIA I-AI RASPUNS! AI MAI FACUT-O ODATA, MIZEZ MACAR CA VEI FACE ACEST LUCRU. NU VREAU SA SE INTELEAGA CA LUPTA ANTI CIP NU TREBUIE DUSA, NU ASTA AM SPUS, DAR POATE NU FOARTE CLAR AM FOST, SI PT CA NU VREAU SA FIE OAMENI CARE SA SE SMINTEASCA CITIND CE-AM SCRIS, TE ROG SA-L STERGI. POATE NU AM FOLOSIT CUVINTELE CARE TREBUIE.
        ASTEPT SA-L STERGI SI MULTUMESC

        SI SA STII CA ERAM IN RADENI, FOARTE AFECTAT DE CE SE INTAMPLA ACOLO, CAND AM SCRIS ACEL COMENTARIU. AM FOST INFLUENTAT DE CEEA CE SE INTAMPLA IN JUR, ATATA LUPTA SI ISPITA ACOLO, CA… NICI NU SE POATE SPUNE. SI LA ORASENI LA FEL. PRIGOANA A INCEPUT, IN PRIMUL RAND IMPOTRIVA ANTIECUMENISTILOR, A CELOR ANTI-CIP INCA NU A INCEPUT. POATE TU DIN FATA PC-ULUI NU-TI DAI SEAMA DE ASTA. DE-AIA LE TOT EGALIZEZI.

        REPET, STERGE-MI TOATE COMENTARIILE LA ACEST ARTICOL.
        MULTUMESC!

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 18, 2017 at 3:58 pm

        neimp

        Ambele sunt fundamentale imparatiei antihristice. Faptul ca a inceput prigoana impotriva celor ce se opun uneia, nu inseamna ca cealalta devine neimportanta.

        Iar referitor la fudulia de a fi pe teren si desconsiderarea celor ce stau la calculator, daca unii nu ar sta toata ziua pe bloguri si portal, voi astia cu terenul de unde ati stii care-i treaba?

        Apreciază

    • guti flo said, on mai 16, 2017 at 9:01 am

      Jackson
      Hristos a inviat!
      daca imi permiti!….ai spus : „Sigur, actele sunt o problemă si se merge cu ele înspre acel act unic/cip, însă ACUM nu reprezintă lepădare de Hristos”…
      …..pai daca ti-ai dat seama ca se merge cu ele spre lepadare ..ce mai astepti?…deci tu vezi ca vrasmasul ti-a pus foc la temelia casei, si tu zici : lasa ca o sa sting focul cand ajunge la acoperis?! ( sf Paisie Aghioritul)
      Asta iti reamintesc in cazul in care crezi ca actualele cipuri nu sunt lepadare!..tu crezi ca diavolul o sa te puna sa alegi asa din prima : asta e 666, asta e crucea?!… inainte sa-ti dea ” anestezia” ?! Pr Arsenie Papacioc ne spune ca diavolul are o exprienta de 7500 ani! …. iti dai seama ce inseamna asta?! A facut asta cu sfintii dinaintea noastra…dar si-a dat seama ca nu merge cu omul credincios, sa-l puna sa aleaga, ori paine ori Hristos, pt ca il face mucenic…asa ca a schimbat tactica…in cel mai perfid mod…Insusi Domnul ne spune : ” ca de va fi cu putinta, sa insele si pe cei alesi” . Tactica asta dupa cum bine vezi, te face sa crezi ca desi ai focul in casa, e bine sa nu il stingi, ci sa-l mai lasi..ca inca nu e foc, dupa cum am spus mai sus…vezi experienta vrasmasului?!? ( aici este valabil si pt cei care si-au dat seama ca „cei” din Creta sunt eretici..si in continuare sunt in comuniune cu ei…crezand ca iconomia lui Dumnezeu rezolva indaratnicia lor.)
      dupa ce treci de toata „experienta” asta a lui.. abia atunci vei fi supus testului final, painea sau moartea! …bineinteles daca este voia lui Dumnezeu!…
      pana atunci respinge tot ceea ceea ce ti-ai dat seama ca duce spre lepadare…si cel mai mic firicel! cu asta incearca sa ne agate diavolul, cu un mic firicel… invizibil pt cel care se asteapta sa ii se vb cu subiect si predicat!
      De crezi ca se intreaba sf Efrem Sirul : „cine oare va avea suflet de diamant, ca sa sufere vitejeste toate smintelile acelea? cine oare va fi acest om precum am zis, ca toti ingerii sa-l fericeasca pe el?”…aici am facut referire la modul in care trebuie sa fim atenti..nu la altceva…si este felul in care am inteles eu de la sf parinti, cum stau lucrurile!

      Apreciază

    • Lev said, on mai 16, 2017 at 9:51 pm

      Hristos a Înviat!
      Jackson, de acord cu tine.
      De ce îl judecați tocmai pe IPS Serafim, luptătorul pentru ortodoxie care e la rândul lui prigonit?? Oare noi o să ajungem vreodată la măsura Inaltpreasfintiei Sale? Suntem în stare să ducem luptele lui? Gândiți-vă, fraților, înainte să judecați un adevărat ierarh ortodox și înainte să ne judecăm intre noi! Oare noi nu cumpărăm mâncare care are COD DE BARE?? Tot ce folosim și ne înconjoară e MARCAT! Omul acesta NU este ecumenist! Ce să mai aștepți în această mizerabilă lume în care trăim acum? Toți (sau majoritatea) sunt vânduți, el este DIFERIT! Îl judecăm acum pt ceva ce nici nu cunoaștem cu exactitate? Câți dintre noi am făcut vreun compromis în viață? Folosim internetul până la urmă, nu? Și ăsta e tot al dracilor care conduc. Oare nu avem de lucru?
      Indiferent dacă a greșit sau nu, SĂ NE RUGĂM PENTRU EL, NU SĂ-L JUDECĂM PE IERARHUL NOSTRU ORTODOX! Câți mai avem oare?
      Pace și mântuire.

      Apreciază

      • guti flo said, on mai 18, 2017 at 7:58 am

        Lev
        Adevarat a inviat!

        nu judeca nimeni, se constata niste lucruri.
        E chiar asa de greu sa faci diferenta intre a constata si a judeca!? Daca spunem ceea ce vedem..(constatam.)….asta nu inseamna judecata…ci mai degraba un bine pt cel mai putin informat si care nu se lasa impresionat de titlul unui om …ci cauta adevarul!
        Foarte mult se folosesc ecumenisti de cuvantul asta , nu judeca! …veziti de greselile tale!…si in felul asta ei isi fac treaba linistiti..ca noi nu trebuie sa gandim, sa constatam…..noi trebuie doar sa executam!…..
        Lev, asa vezi tu lucrurile?…trebuie sa gandim , ca pt asta ne-a dat Dumnezeu minte..sa o folosim..nu s-o foloseasca altii! Numai atunci cand preotul sau mitropolitul, spune adevarul de la cap la coada, in materie de credinta, numai atunci ascult de el si ii acord respectul cuvenit! Pana atunci, daca este cu semnul intrebarii, suntem datori sa fim vigilenti si sa atentionam si pe alti…pt ca altfel vom fi acuzati de „tacere”!
        A judeca este gresit…iar a constata este folositor!
        Eu sper sa intelegi ce am vrut sa spun.

        Apreciază

    • pcmouse said, on mai 21, 2017 at 5:38 pm

      jacson nui ca tine https://www.youtube.com/watch?v=WeQG8NJtMH8

      Apreciază

  14. Harcea Parcea said, on mai 17, 2017 at 3:16 am

    Vasile ia du te tu mai bine la un sfant si intreaba l despre sfarsitul vietii lu francisc de assisi daca vrei sa fi ortodox si nu mai judeca frate aiurea…va indemn pe toti s o faceti….mi e mila de voi cand va vad asa de infumurati…cautati adevarul cu smerenie fratilor si nu mai aruncati cu noroi gratis ca nu e sanatos…..slavit sa fie Domnul !

    Apreciază

    • guti flo said, on mai 17, 2017 at 9:26 am

      Harcea Parcea

      De ce sa nu recunosc ca ti-ai ales un nume pe masura!
      Fie-ti mila de tine..cu Francisc de assisi al tau..si lasa-i pe altii in pace! ia-o de la inceput cu istoria religiilor si vezi ce s-a intamplat in anul 1054…ca sa poti sa faci diferenta dintre un ortodox si un catolic(francisc de ass) …si ai sa vezi ce mila ti se face de tine! Iti spun asta ca tot ai pomenit de cautarea adevarului si de smerenie!
      Lasa-ne cu francisc ..ca ne-am saturat de numele lui…l-am vazut pana si pe pereti desenat…ati ajuns la apogeul „clarviziunii” ce sa mai!

      Apreciază

  15. Ionut said, on mai 17, 2017 at 9:40 am

    Mie mi se pare ca problema asta e o capcana, in care e posibil sa fi cazut si IPS Serafim (nu pot spune sigur), dar cadem si noi.
    Din cate se stie, sunt vreo 2-3 mitropoliti anti-Creta in Grecia, iar IPS Serafim e cel mai cunoscut (daca nu ma-nsel, Patriarhul Ecumenic chiar ceruse sanctionarea sfintiei sale).
    Sa vedem cum decurg lucrurile: e desemnat sa reprezinte delegatia Bisericii Greciei la Ierusalim, primeste pasaport diplomatic de la Ministerul de Externe si este intors din drum de israelieni.
    In mod normal, asta ar fi trebuit sa duca la un conflict diplomatic intre Grecia si Israel, eventual si cu expulzarea unui membru al ambasadei Israelului in Grecia.
    E posibil ca reprezentantul, repet, reprezentantul, nu un membru oarecare al delegatiei Bisericii Greciei, care are legaturi mult mai stranse cu statul decat la noi, sa fie intors din drum si Grecia sa nu protesteze in nici un fel?
    Pana la urma, chestiunea asta a fost publica. Daca israelienii stiau ca IPS Serafim urma sa conduca delegatia, nu ar fi fost mai cinstit sa anunte dinainte ca nu vor sa-l primeasca, pentru evitarea unui conflict?
    Nu vi se pare ca unii arunca laturi in noi si noi le inghitim pe nemestecate?
    Cine l-a propus pe IPS Serafim? Sinodul Bisericii Greciei, din care marea majoritate au acceptat documentele din Creta. Cine i-a oferit pasaportul? Ministerul de Externe din cadrul guvernului Tsipras. Cine la intors din drum? Israelul.
    Daca ne sminteste treaba asta, mai bine il intrebam pe pr. Vulcanescu despre aceasta problema, ca doar are si site si presupun ca are si numere de telefon unde poate fi contactat.

    Apreciază

    • guti flo said, on mai 17, 2017 at 12:42 pm

      Ionut

      Si Serafim de Pireu unde era cana sau produs toate evenimentele pe care le expui??!….sub anestezie? ..ce , el e teleghidat, nu poate sa hotarasca singur pt el?…trebuie sa o faca sinodul Bisericii din Grecia care au semnat in Creta? sau ministerul de externe…?! sau altcineva?
      Avem constiinta..suntem liberi si independenti..lucrul cel mai de pret pe care ni l-a lasat Dumnezeu….nu trebuie sa i-a alti decizi in locul nostru, mai ales atunci cand sti ca credinta va fi compromisa prin deciziile altora!
      Ce sa asculti de Vulcanescu?….ce vrea el sa asculti?!
      Nu am nimic cu Serafim de Pireu, si nu il judec..asta mai lipseste!…dar cand cineva vrea sa lamureasca un lucru…nu se ascunde dupa deget…asa cum a facut-o cand a fost intrebat de problema cipurilor!

      Apreciază

  16. Ionut said, on mai 17, 2017 at 10:02 am

    … iar cecul de 10.000 de euro reprezinta o donatie a echipei Olympiacos, pentru mitropolia Pireului.

    Apreciază

  17. Leuca Razvan said, on mai 17, 2017 at 6:04 pm

    Fratilor este de rau.
    Toate taxele și contribuțiile vor fi plătite exclusiv online din 2 decembrie 2018
    https://www.antena3.ro/economic/toate-taxele-si-contributiile-vor-fi-platite-exclusiv-online-din-2-decembrie-2018-413766.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 17, 2017 at 6:15 pm

      Evreul HARRY ILAN LAUFER este secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat si vrea ca toate taxele și impozitele să se plătească exclusiv online pana in decembrie 2018

      http://ortodoxinfo.ro/2017/05/04/evreul-harry-ilan-laufer-este-secretar-de-stat-ministerul-pentru-mediul-de-afaceri-comert-si-antreprenoriat-si-vrea-ca-toate-taxele-si-impozitele-sa-se-plateasca-exclusiv-online-pana-decembrie/

      Apreciază

      • Lev said, on mai 17, 2017 at 7:04 pm

        Frate SACCSIV, mie nu mi-ai publicat comentariul.

        Apreciază

      • Leuca Razvan said, on mai 17, 2017 at 7:27 pm

        Cata dreptate avea parintele Hristodul Aghioritul, unul din ucenicii parintelui Paisie Aghioritul.

        Iata un fragment din cartea sa , ” La apusul libertatii”:

        „Infrastructura dictaturii mondiale, de care se vorbeste in capitolul 13 al Apocalipsei, se construieste cu o exactitate matematica si e promovata intr-un ritm foarte rapid.
        Din partea vointei politice, pare ca deja a devenit fapt implinit.
        Evolutia tehnologiei computerelor „a sosit la timp”, dand si din punct de vedere tehnologic posibilitatea urmaririi la nivel mondial. Numarul unitar codificat barat de marcare a produselor prin care si in care sunt inregistrate informatiile este deja o realitate.. Numarul international codificat de recunoastere si de siguranta,care este incorporat in acesta, este numarul concret al Apocalipsei , 666 ,fara nicio indoiala sau dezmintire din partea conducatorilor. Iar ca sa puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte,incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul ,adica numele fiarei,sau numarul fiarei (Apocalpsa 13,16-17) este deja o chestiune de timp ,pentru ca foarte putin a mai ramas pana la realizare.”

        Apreciază

    • el said, on mai 17, 2017 at 8:53 pm

      Leuca Razvan

      Sa dea Dumnezeu SA NU APUCE data de 2 decembrie 2018 TOTI viclenii care au nascocit aceasta spurcare si legatura cu sistemul anticristic impreuna cu TOTI care o primesc ! AMIN !

      nu stiu ei ce va fi, ei fac palnuri … dar Dumnezeu DISPUNE ! si El NU VA CRUTA pe NIMENI dintre LEPADATURI si pe VRASMASII Lui !

      Apreciază

  18. mircea.v said, on mai 18, 2017 at 2:03 pm

    Pt cei care ii acorda circumstante atenunate lui ips Serafim de Pireu, mai adaug faptul ca a trebuit sa puna si degetelul ca sa fie amprentat de satana. Apoi frate, nu e de gradinita, nu e papusa, e ditamai ips. Cum sa pui bre degetul acolo, liber fiind? Ce exemplu dai? O fi auzit de Parintele Elpidie?

    Nu exista pasaport diplomatic cu cip sa nu fie si biometric. Intai trebuiesc manjiti cu rahat sefii, diplomatii, si apoi sefii dau exemplu poporului: „vedeti ce bine e sa fii manjit cu rahat, si voi vreti, nu-i asa?”

    Apreciază

    • Ionut said, on mai 18, 2017 at 8:11 pm

      Am cautat si eu pe net cand a inceput discutia, si am gasit faptul ca, in urma scandalului care a avut loc in Grecia, politia a renuntat la stocarea amprentei (si irisului, daca am inteles bine), deci a renuntat la stocarea datelor biometrice, iar cipul ar contine doar o fotografie de mare rezolutie a detinatorului, plus alte date non-biometrice. Cel putin asa am inteles eu din ce am citit. Nu spun ca e in regula, nu stiu daca exista si varianta fara cip, dar cam asta reiese din informatiile pe care le-am gasit pe net.

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 18, 2017 at 8:45 pm

        Si marmota invelea ciocolata in staniol…:)

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2017 at 11:14 pm

        Ionut

        uite ce , daca Serafim al tau ar fi inteles APOSTAIA pe care o reprezinta cip-ul NU ar fi lasat sa ia pasaport/act de identitate cu CIP INDIFERENT ce scrie pe cipul lui AZI… caci cine a luat CIPUL a dat o SEMNATURA IN ALB pentru TOT e scrie azi si pt TOT ce se va mai scrie in cip AZI SAU MAINE … cu sau FARA stirea DOBITOCULUI CIPAT !

        asa ca SICTIR !
        serafica al tau NU e NIZNAI..e INSELAT !

        TARZIU de tot veti pricepe si voi „poetii” si VISATORII… dar DEGEABA si PREA TRAZIU pentru mantuirea voastra !

        Apreciază

      • Un anonim said, on mai 19, 2017 at 4:08 pm

        Ionut

        Daca cineva ia cipul indiferent ce date contine atunci face o mare greseala. Se joaca cu harul care lucreaza in el de la botez. Asta ar fi nebunie curata. Cat despre mitropolitul Serafim eu am in continuare credinta ca nu a luat asa ceva. Frate, daca cineva scrie ceva pe net asta nu inseamna ca trebuie sa o luam de buna. Sa nu ne grabim sa luam o pozitie pentru ca a aparut o informatie pe net, daca a aparut in scris asta nu inseamna ca este adevarata. Marea greseala a comentatorilor de aici este ca deja au luat de bun tot ce s-a scris si au inceput sa si argumenteze in baza acelor informatii. Cat tine de „el”, argumentarea lui nu este falsa. Problema este ca „el” ia de bun tot ce se scrie dupa care spune ca acela despre care s-a scris este apostat si eretic. A facut un mare pacat daca ar fi luat. Problema este ca pentru unii se pare ca o astfel de informatie este suficienta si niste indicii din trecut. Ei par sa aiba o mare incredere in faptul ca acela a luat ce spune pe net ca a luat pentru ca in trecut ar fi luat nu stiu ce pozitie din informatii tot de pe net. Deci la baza argumentarii si gindirii stau infromatiile de pe net. In baza acestora trebuie sa luam o atitudine rapida si sa condamnam. Parerea mea este ca e gresit. Nu stiu la ce ajuta la mantuire sa ne grabim in astfel de cazuri.

        Poate „el” ne poate explica pentru ce atata graba la concluzie?

        Cu ce ne ajuta asta la mantuire sa ne grabim? Nu avem voie sa ne punem intrebari se pare. Exista o foarte mare graba in a lua atitudine fata de anumite lucruri se pare. O presiune ciudata si cine nu vorbeste repede e cumva, nu stiu cum sa spun, considerat asa caldicel, apostat. Sint de acord ca in anumite lucruri trebuie sa luam pozitie rapid. Nu stiu cu ce ajuta sa luam pozitie rapid in situatia acestui mitropolit. Nu ne obliga nimeni este doar duhul internetului si al veacului asta. Din motivul asta nu putem sa ne cladim o fundatie buna pentru ca sintem obligati sa ne grabim. Eu nu inteleg sensul comentariilor celor care au inceput sa il vorbeaca de rau pe mitropolitul Serafim. Cu gindirea asta cum am mai spus si in alt comentariu nu putem sa mai avem incredre unul in altul. Eu intr-o persoana care in baza informatiilor de pe net ia o pozitie asa categorica nu pot sa am incredere ca el nu ma va trada la primul moment cand siturile baga o stramba. Sint foarte preveniv si constient de faptul ca oricine poate sa cada in zilele noastre dar nu ma grabesc sa condamn in baza informatiilor cu prioritate mica. Astept informatii de incredere mai mare pana sa iau o pozitie. Recomand tuturor sa nu se grabeasca si sa faca cercetari si in afara netului si verificand informatii importante de multe ori. Prin informatii importante ma refer la informatii de genul ca un om care credeam ca e de partea noastra de mult timp, a cazut.

        Ceea ce face fratele Vasile si anume ca scrie pe net este un lucru foarte bun. Netul nu este bun dar faptul ca el scrie este foarte bine. Si parintele Justin contribuia cu bani si sfaturi la cele scrise pe blogul Apologeticum si pe Atitudini. Stiu ca parintele Justin dadea binecuvantare pentru majoritatea articolelor scrise pe Apologeticum. Cred ca parintele era constient ca oamenii se informeaza mai mult de pe net si a vrut sa ii ajute si prin acest mijloc sa gaseasca adevarul. Netul este cea mai mare viclenie care a fost facuta de astia dar asta nu ne opreste sa incercam si noi sa spunem ceva fratilor care se pare ca sint programati sa isi construiasca bazele si fundatiile din internet.

        Apreciază

  19. guti flo said, on mai 19, 2017 at 7:23 pm

    Un anonim
    Fiecare intelege dupa cum poate..sau in cel mai nefericit caz..dupa cum vrea!
    bazele si fundatiile sunt bazate pe invataturile sfintilor parinti….nu stiu ce alt fel de baze ai vazut tu!
    nu se grabeste nimeni, ci constatam un lucru..atat!……pana nu aduce lamuriri Serafim de Pireu si in privinta cipurilor, asa cum a facut si cu masoneria si celelalte.nu este vrednic de crezare!
    Faptul ca spui cu gura ta, ca sunt niste indicii din trecut ….si doar o informatie actuala …asa la intamplare, iti argumenteaza faptul ca Serafim de Pireu de atunci si pana acum nu a mai lamurit deloc problema cipurilor…adica ceata! de atunci si pana acum este ceata!….spune-ne tu, vezi altceva din partea lui?
    Asa face un pastor de talia unui mitropolit?? ..te lasa in ceata ani de zile!? iar tu astepti cuminte ca poate intr-o zi te va lamuri!
    Un anonim, asta inseamna tacere..si stim bine ce inseamna tacerea..sau „ceata”!
    Compara felul in care vorbea parintele Justin Parvu despre cipuri..cu felul in care o face Serafim de Pireu si ai sa-ti dai seama singur, fara a mai fi nevoie de interventia celor care se grabesc sa traga concluzii…si sunt lipsiti de „rabdare”.
    Daca tie iti place sa astepti ani de zile pt o lamurire..este problema ta, dar nu incerca sa atragi si pe altii dupa tine..si sa ne faci pe noi naivi, ca ne luam dupa orice stire apare pe internet…
    Repet..orice preot care nu aduce lamuriri la problemele majore cu care ne confruntam…si tace…sau o scalda..nu este vrednic de crezare!……am tot dreptul sa fac asta..sf parinti ne confirma acest lucru……iar nu o informatie de pe internet!

    Apreciază

  20. o Raluca said, on mai 19, 2017 at 7:23 pm

    S-a vorbit foarte mult în ultimii ani despre documentele cu cip: pașapoarte, buletine, carduri de sănătate și altele. Mitropolitul Serafim al Pireului știe foarte bine care este situația în ceea ce privește aceste documente cu cip. Astfel stând lucrurile, putea să informeze credincioșii printr-un comunicat de presă că a acceptat un pașaport diplomatic fără cip. Astfel, lucrurile ar fi fost clare din capul locului, și nu ar mai fi existat nici o discuție. Credincioșii din mitropolia Pireului ar putea să-l întrebe ce tip de pașaport a primit, dacă îi interesează acest lucru. Pe mine una m-ar interesa, pentru că un mitropolit ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru toți credincioșii.

    Apreciază

    • el said, on mai 19, 2017 at 8:36 pm

      o Raluca

      desigur !
      intr-o tara ca Grecia unde au fost DESTULE DEMONSTRATII ale clerului si Parintilor duhovnicesti ca Sf Paisie Aghioritul pe tema actelor anticristice( vazi screrile athonitului Hristodul aghioritul: „la apusul libertati”!,etc) … Serafim TOT e cu curul in 2 luntri si o scalda „episcopal” cu pareri/afrmatii neclare, in 2 peri… „duHUOvniceste” … ca un „leu” al Ortodoxiei si „mitropolit” ce se afla !

      Apreciază

    • el said, on mai 20, 2017 at 5:49 pm

      o Raluca

      de paca nu stie Serafim al Pireului parareile Startilor si Sfintilor contemporani despre documnentele electronice, de parca NU ar fi fost DESTULE adunari si conferinte pe tema asta…. ca sa lase sa ia acul cu cip sa mare el la Ierusalim ! NA ca Dumnezeu i.a ararata ca CHIAR DACA se face frate cu darcul ca sa treaca puntea … NU VA PUTEA sa o treaca, ca nici darcul nu poate face ce vrea el !! De aia NU l-au primit evreii… ca sa aibe si Serafim o tema de cugetare despre fapta lui … . !

      Apreciază

      • Raluca said, on mai 20, 2017 at 7:40 pm

        el,

        Pe ierarhii noștri plimbăreți pe la adunări ecumenice internaționale unde participă „bisericile” „surori”, „verișoare”, și alte rude vitrege, nu-i mai întreabă nimeni dacă au pașapoarte cu cip, și nu le face nimeni poze cu cecuri de euroi primiți ca donații. De ce? Pentru că pe de-o parte niciun ierarh român nu s-a arătat ca „leul” din Pireu anti ecumenist, ca să-l poată compromite cu cipul, și pe de altă parte cipul nu mai e un subiect de interes pentru români, care iau pașapoarte cu cip la două mâni, și ar lua fără număr, fără număr dacă s-ar circula în UE pe bază de pașaport. Pe vremea pr. Iustin se găseau unii, destui chiar, care să ridiculizeze pedant lupta anti-cip de la Petru Vodă. Acum au început să vină cipurile peste noi și se fac că plouă, că nu e încă vremea ca să ne facem griji, că ecumenismul nu e ceea ce pare, și că la Creta nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă unii recunosc în sinea lor că au greșit, nu și-ar recunoaște greșeala public nici în ruptul capului. La fel și cei care își dau seama că nu e de loc în regulă să o țină langa cu Boca, nu se „umilesc” să recunoască că au greșit neam … de smeriți ce sunt.

        Apreciază

  21. Lev said, on mai 23, 2017 at 3:41 pm

    guti flo
    Sigur că înțeleg, stai liniștit, altfel nu m-aș fi regăsit pe acest blog. Și eu sunt de părere că a constata ceva nu înseamnă a judeca. Doar că trebuie dreaptă socoteală când este vorba de părinții și frații noștri, aici fiind în cauză tocmai IPS Serafim. Să nu ne lăsăm ispitiți! Propun să ne rugăm cu toții pt acest mărturisitor al Ortodoxiei noastre. Este și așa destul de expus răutății ecumenistilor în frunte cu trădătorul Bartolomeu. Eu cred că obligatoriu este să nu luam semnul fiarei pe mână și pe frunte când va veni vremea, de asemenea să refuzam cardul de sănătate (din motive de securitate). Buletine, permise auto, carduri și chiar pașapoarte majoritatea avem, deci…
    Pace și mântuire.

    Apreciază

    • guti flo said, on mai 24, 2017 at 7:57 am

      Lev
      Daca mitropolitul Serafim de Pireu este marturisitor, de ce cand a fost intrebat, nu a marturisit asa cum o faci si tu de exemplu .?!…” nu luati card cu cip, buletin, permis, card sanatate etc) ca acestea duc la pecetea finala! Si ca sa fie si mai clar , o demonstra prin fapte, atunci cand a avut ocazia..in Israel, refuzand, sau specificand ce fel de pasaport si-a facut!..la fel de clar cum a facut-o cu masoneria si ecumenismul!
      De ce in problema asta si-a inghitit limba?! ….
      Tu sti ce se intampla cand esti ascultator intru toate..si omiti un lucru atat de important ?…inseamna ca ai pierdut totul!
      Pun inca o data intrebarea : sa nu stie mitropolitul Serafim ca acest lucru ne desparte de Dumnezeu? adica stim noi care suntem neinsemnati…si nu stie un mitropolit…cum vine asta!?
      Nu ne spune Domnul : ” pomul dupa roade se cunoaste” ..?!
      Pana nu iese si spune in public , asa cum a facut si cu celelalte probleme, si lamureste in mod clar, cum a facut si pr Iustin Parvu, sf Paisie Aghioritul, etc, pt mine nu este un marturisitor, ci mai degraba unul care vrea sa para „marturisitor”, spunand numai o parte din adevar, sa castige increderea credinciosilor si astfel sa-i urmeze exemplele( vezi pasap. cu cip) .
      Numai atunci il voi crede!
      Lev, puneti intrebarea : de ce nu fae lucrul asta?!..de ce o scalda? …asa face un marturisitor!?
      Sfintii parinti ne spun ca o sa fim vanduti chiar de pastorii nostri..si sa fim f vigilenti!
      Sa dea Dumnezeu ca mitropolitul Serafim sa fie un marturisitor, dar ca sa demonstreze lucrul asta ,,,,,asteptam din partea lui adevarul deplin in ce priveste primejdia biometrica …daca nu o va face …..si dupa cum vedem, nu o face…concluziile vin de la sine!
      Doamne ajuta!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.