SACCSIV – blog ortodox

Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, rabini, iehovisti si ecumenisti

Posted in ANATEMA, Mitropolitul Serafim de Pireu by saccsiv on martie 12, 2012



   Iata si ce scrie in articolul VIDEO: IPS Serafim de Pireu rostind anatema către ereticii de ieri, dar si de azi: papa Ratzinger Benedict al XVI-lea, monofiziți, musulmani, rabini, iehoviști și ecumeniști:

Mitropolitul Serafim de Pireu, în cadrul Dumnezeieştii Liturghii praznicale din Duminica Ortodoxiei din acest an (2012), a anatematizat printre alţi eretici vechi pe ereticii monofiziţi, monoteliţi şi monergişti, pe Dioscor şi Sever, pe Varlaam şi Achindin, dar şi pe papa Benedict al 16-lea şi pe cei ce se împărtăşesc cu el, pe Martin Luther, Calvin, Zwingli şi regele Henric al VIII-lea şi toate ramurile protestantismului, pe rabinii iudaismului şi pe musulmanii care hulesc Sfânta Treime, ca şi pe membrii societăţii anonime “Turnul de veghe” – martorii lui Iehova, pe cei care nu primesc Sfintele Sinoade a toată lumea – al IV-lea, al V-lea, al VI-lea şi al VII-lea, şi în cele din urmă pe cei care predică şi învaţă panerezia ecumenismului sincretist – inter-creştin şi inter-religios.

| Pelerin ortodox

Cititi va rog si:

SINODIKON – De ce nu se rosteste randuiala Duminicii Ortodoxiei pe la romani? De ce nu se actualizeaza periodic cu noile erezii?

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 12, 2012 at 11:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • daniel said, on martie 12, 2012 at 5:53 pm

      Acest filmulet ar trebui trimis tuturor ierarhilor nostri, sa vada, sa asculte si sa se rusineze ca ei nu au curajul asta!

      Apreciază

      • alexbidam91 said, on martie 12, 2012 at 6:14 pm

        la o asemenea actiune ma gandeam . sa trimitem filmuletul tuturor ierarhilor , cerandu-le explicit si lor sa faca si ei acest lucru .

        Apreciază

      • Maria said, on martie 13, 2012 at 11:15 am

        daniel,
        Bine ar fi sa faceti lucrul acesta ,sa trimiteti filmul tuturor ierarhilor din tara .Cred ca s-ar schimba multe in Biserica !

        Apreciază

    • stef said, on martie 12, 2012 at 2:51 pm

      Functioneaza pe acelasi principiu cu microundele si in cateva secunde incepi sa fierbi – antena este oarecum diferita de magnetron – lucreaza cu energie mult mai inalta – aprox 90 Ghz – frecventa ridicata este necesara pentru a compensa nevoile de putere electrica si eficienta pe o distanta de cateva sute de metri

      Apreciază

  2. daniel said, on martie 12, 2012 at 1:31 pm

    Asta da ierarh ortodox adevarat!

    Apreciază

  3. Alina said, on martie 12, 2012 at 2:21 pm

    Stie cineva daca ierarhii si preotii din Grecia sunt salariati ai statului?

    Apreciază

  4. Ioan Pelasgul said, on martie 12, 2012 at 4:21 pm

    S-ar putea sa para stupid si „semi-lumesc” ce intreb. Dar credeti ca e ok sa facem conturi pe Facebook pentru a promova anumite lucruri?
    Am avut o discutie acum ceva timp despre ceva personal, si mi-a spus ca Facebook-ul e una din cele mai bune metode la ora actuala de a promova un anumit serviciu(pentru ca partea aceasta lumeasca ma interesa pe mine atunci).
    Si cand a adus amintit Saccsiv zilele trecute de necesitatea Miscarii Ortodoxe Romane, m-am gandit ca poate fi facut acelasi lucru si pentru a promova anumite site-uri(chiar acest blog) sau anumite lucruri care sunt spuse pe acest site.
    Dar stim bine ca majoritatea actiunilor Facebook sunt in mana unor evrei, si ca Facebookul e numai bun pentru a te spiona…Si ar putea sa ia chiar si poza retinei din pozele postate pe site.

    Voi ce parere aveti? E bine sa folosim acest mijloc sau nu(anonim si fara poze)?

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on martie 12, 2012 at 4:23 pm

      Corectare : Am avut o discutie cu cineva acum ceva timp despre ceva personal,

      Apreciază

    • cineva said, on martie 12, 2012 at 4:43 pm

      Facebook este una din cele mai eficiente metode de supraveghere a populatiei. Nu numai ca este finantat de evrei dar este sub controlul serciviilor secrete americane. A te folosi de facebook ar fi ca si cum te-ai fi inscris pe vremuri la Securitate pentru ca numai asa ai fi putut avea acces la mai multe dosare… Facebook nu a fost creat ca sa ne ajute sa tinem legatura unii cu altii asa cum zice propaganda, ci ca sa afle ei din prima clipa ce ne trece prin minte sau ce intentionam sa facem. Paziti-va de facebook ca de diavol (caruia ii si apartine). Citeste si articolele lui saccsiv legate de acest subiect.

      Apreciază

      • Dan said, on martie 12, 2012 at 5:06 pm

        @cineva
        Un om care e atat de dobitoc sa-si faca viata publica pe net isi merita soarta de a fi monitorizat. Ce te face sa crezi ca toti utilizatorii FB isi posteaza viata privata pe net? Ca unii sunt atat de redusi la minte incat sa foloseasca FB-ul ca jurnal, e problema lor personala, si nu au nici un drept sa emita pretentii de a nu fi supravegheati din moment ce-si fac viata publica.
        Nu conteaza pt. ce a fost creeat, daca te ajuta la ce vrei tu sa faci. Crezi ca cutitul s-a inventat sa tai cu el painea doar :))?
        A iti face viata publica pe FB si a te plange pe urma la administratorii retelei ca nu iti respecta „intimitatea” e similar cu a merge dezbracat pe strada si a acuza privitorii ca te observa gol, dezbracat, si ca iti „violeaza intimitatea” :).

        Apreciază

      • cineva said, on martie 12, 2012 at 6:33 pm

        @Dan

        deci tu crezi ca scopul scuza intr-adevar mijloacele?

        Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on martie 12, 2012 at 7:35 pm

        Eu am zis din START! NU POSTEZ CHESTII PERSONALE….
        Daca vreau sa-mi fac un cont eventual sa ma „imprietenesc(prin butoane)” cu mai multe persoane si sa dau share la articolele de pe Saccsiv ….

        Apreciază

      • Dan said, on martie 12, 2012 at 7:49 pm

        Da, atata timp cat mijloacele nu violeaza libertatea si proprietatea aproapelui (inclusiv viata lui). Desigur aicia este inclusa si minciuna, manipularea – care violeaza libertatea aproapelui prezentandu-i o imagine falsa despre un anumit aspect al vietii cu scopul de a-l manipula.
        Iti pot da cazuri istorice concrete in care scopul scuza mijloacele, chiar in spatiul crestin: Imperiul Bizantin a ucis si distrus civilizatii intregi, ca orice imperiu dealtfel, pentru a-si extinde granitele, civilizatia, cultura. Atat sub imparatii crestini, sfinti in sinaxare, cat si sub cei pagani, au luptat contra „barbarilor” (care nu faceau decat sa apere teritoriile lor si ale stramosilor lor, si legile lor). Oricat de nobile au fost scopurile lor, oare mijloacele folosite le-au scuzat?
        Vechiul Testament este plin de genocide pentru care orice popor, oricat de „ales” ar fi, in lumea contemporana, ar ajunge judecat in masa ca popor criminal, nebuni al caror loc este in camasi de forte in azile, si totusi poporul evreu n-a facut decat sa implineasca porunca lui Dumnezeu in aceste cazuri (si nici atunci nu a facut-o in toata litera ei, crutand din popoarele ce urmau a fi exterminate ca vitele).
        Pot sa-ti dau cazuri si din Noul Testament in care scopul scuza mijloacele – uciderea lui Anania si a Safirei de pilda de catre insusi Dumnezeu. Daca s-ar aplica aceeasi solutie din Faptele Apostolilor si in vremurile noastre, ar muri milioane, sau chiar sute de milioane de oameni. Mijlocul folosit nu ar fi cu nimic mai crestinesc, doar scopul ar diferi fata de scopul pt. care un criminal de drept comun ucide. Insa rezultatul – omul mort – ar fi acelasi.

        Apreciază

      • cineva said, on martie 13, 2012 at 5:25 am

        @Dan

        Scopul nu scuza niciodata mijloacele. Cine sustine contrariul o face pentru ca nu a inteles sensul intamplarilor pe care le aduce ca argument. Inca din Vechiul Testament era clar acest lucru : ‘Castigul de la desfranata si pretul de pe caine să nu-l duci in casa Domnului Dumnezeului tau pentru implinirea oricarei fagaduinte, caci si unul si altul sunt uraciune inaintea Domnului Dumnezeului tau’. Deut.23 :18.
        Enumeri un sir de evenimente istorice care crezi ca iti justifica convingerea numai ca nu este asa. In primul rand pentru ca nimeni nu poate sa se substituie lui Dumnezeu si sa judece prin prisma Lui. La Dumnezeu notiunile noastre de bine si rau sunt cu totul diferite si de multe ori ceea ce noua ni se pare rau la El e bine si invers. Pentru noi viata e bine, moartea e rau, bunastarea e buna, saracia e rea, sanatatea e buna, boala e rea, linistea e buna si necazurile sunt rele. La Dumnezeu insa nu e asa, ci la El toate sunt bune pentru ca sunt facute in scopul mantuirii noastre. Chiar in timpurile Vechiului Testament cand multi erau ucisi imediat ce comiteau pacatul, sau cand populatii intregi erau decimate, fapt care noua astazi ni se pare cruzime, lor le era spre iertare. Chiar si potopul a pedepsit lumea veche pentru a-i mijloci iertarea. Deci nu poti sa te apuci sa judeci actiunile lui Dumnezeu impartindu-le in bune si rele sau sa spui ca El face si lucruri rele ca sa-si atinga un scop bun. I-auzi ce spune spre exemplu Sfantul Vasile cel Mare : „Foametea, seceta, ploaia prea multa sunt plagi obstesti abatute asupra oraselor si popoarelor, spre a le pedepsi cand rautatea lor a depasit orice masura. Dupa cum doctorul este un binefacator chiar daca produce dureri si suferinte trupului, tot asa si Dumnzeu este bun cand prin pedepsele date unora se ingrijeste de mantuirea tuturor. Nu acuzi pe doctor cand pe unele din madularele tale le taie, pe altele le arde, iar pe altele le scoate cu totul din trup, ci ii mai dai si bani si-l numesti mantuitorul tau pentru ca a oprit boala intr-o mica parte a trupului, inainte de a se intinde la tot corpul. Dar cand vezi un oras ca se darama peste locuitorii lui din pricina cutremurului sau ca o corabie se scufunda in mare cu toti calatorii, nu zabovesti sa-ti pornesti limba hulitoare impotriva adevaratului Doctor si Mantuitor”.
        Deci asa cum la Dumnezeu si scopul si mijloacele sunt bune, la fel trebuie sa fie si la noi.

        Apreciază

      • ultimullup said, on martie 13, 2012 at 11:29 am

        Ai dreptate, dar il poti folosi si pentru a transmite anumite mesaje importante! Nu spune nimeni sa-ti pui poza pe facebook (nici nu este indicat sa faci asa ceva), dar totusi, mai putem trezi pe cativa! O fi facebook ale evreilor, illuminati, masonerie, etc, dar si noi ne putem folosi de el cu, cap, pentru a transmite ceea ce dorim!

        Apreciază

    • Dan said, on martie 12, 2012 at 4:58 pm

      Daca vrei sa-ti faci cont pe Facebook sa promovezi o idee, miscare sau altceva de acest gen, iti sugerez sa nu dai niciodata datele tale, si nici sa-ti pui poze, sau orice altceva. Caci cei de la FB iti pastreaza tot in memorie, si dupa ce iti „stergi” contul, si te vor putea identifica usor. Cel mai bine e sa dai si email special facut pt. asta, nu mailul tau principal, nici o poza si nici o data care sa duca la identificarea ta. Eu mi-am facut vreo 5 conturi pe FB din diverse motive, 3 dintre ele le-am folosit un an aproximativ si le-am abandonat dupa ce nu mi-au mai fost de folos, doua la fel le-am lasat pe FB dar nu le mai folosesc. La nici un cont nu mi-am dat datele mele (nici reale, nici false), ci m-am folosit de pseudonime, si fara poze, numai pt. a conversa cu diverse persoane (aflate in strainatate in principal si care foloseau acest mijloc) care aveau cont pe FB, pt. ca-mi era mai facil decat sa le cer sa-si monteze Yahoo Messenger sau Skype.
      Intr-adevar, Facebook-ul are o imensa forta in ceea ce priveste marketingul, este mai eficient decat oricare televiziune, ziar sau alt mijloc traditional de comunicare tocmai pt. ca are o larga gama de utilizatori din peste 160 de tari din lume care iti observa reclama la ideea, produsul, serviciul promovat. Este vorba de impactul de masa.
      Problema e ca daca incerci sa popularizezi pe FB o Miscare Ortodoxa, s-ar putea sa nu fii lasat/sa ti se blocheze contul/pagina. Sau te vor lasa sa operezi pana cand vei deveni indezirabil. Altfel merita incercat doar ca solutie provizorie, dar principala lupta de informare sa fie dusa pe alt canal ce nu poate fi blocat/oprit de puteri externe utilizatorului.

      Apreciază

      • cineva said, on martie 12, 2012 at 6:57 pm

        Gresesti Dan. Chiar daca nu iti dai datele reale te bagi intr-un sistem de care este bine sa stai deoparte. Toate ‘revolutiile’ recente au fost puse la cale prin Facebook si Twitter. De ce? Pentru ca sunt controlate si manipulate. Iar daca tu te-apuci si faci o miscare ortodoxa folosindu-te de mijloacele diavolului te expui influentelor lui. Nimic care trece prin mainile lui nu ramane curat. Pai atunci de ce sa nu folosim clarviziunea sau magia in scop bun? De ce sa nu fermecam oamenii sa creada in Hristos daca scopul chiar scuza mijloacele? In probleme de credinta nu trebuiesc facute astfel de concesii, pentru ca pe unde strecori tu astazi musca maiine va trece elefantul.

        Apreciază

      • Dan said, on martie 12, 2012 at 7:25 pm

        @cineva
        Internetul a fost inventat de armata americana cu scop strict militar, nu pentru oameni. Consideri ca ar trebui ca cei cu bloguri ortodoxe, precum saccsiv, sa si le inchida, doar pt. ca scopul internetului a fost la origini unul militar, rau? Care este diferenta intre internet si o retea de socializare sau intre un cutit de pilda si o retea de socializare? Depinde de tine cum le folosesti. Nu sunt pacate in sine.
        Clarviziunea si magia sunt cu totul alte chestiuni, nu inteleg de ce le amesteci aici? Si ca veni vorba, si internetul tine de magie in buna masura, la fel cum tehnologia isi are originile in ocultism. Si iti aduc aici in atentie scopul magiei si al magicianului, care este inlesnit foarte mult de internet/tehnologie. Nu mai trebuie sa se roage la demoni sa-l ajute sa inrobeasca oamenii, ori sa savarseasca ritualuri oculte, cand dispune de puterea tehnologiei care spala creiere, sedimenteaza doctrine/ideologii, niveleaza constiinte si inrobeste omul patimilor mai abitir decat ritualurile vechi vrajitoresti ce urmareau aceasta. Ar trebui sa renuntam la internet/tehnologie doar din pricina ca scopul lor inerent nu a fost niciodata unul crestinesc?
        Acum daca unii vor sa traiasca in epoca de piatra, sunt liberi sa o faca, dar sa doresti sa impui un asemenea mod de viata barbaric la scara globala este curata nebunie. Ar curma miliarde de vieti, foarte putini oameni putand sa faca fata unei asemenea schimbari radicale a existentei.
        Riscul sa folosesti FB/TW pt. o miscare ortodoxa tine mai mult de posibilitatea administratorilor FB/TW de a controla materialul pus la ei, si eventual cenzura, dar nu are nimic cu conceptul de retea de socializare in sine. Am unele dubii legate de versiunea oficila a rolului FB/TW in revolutiile sociale din Orientul Mijlociu – in primul rand pt. ca ar insemna ca acele populatii sunt niste imbecili ce stau toata ziua pe internet, si nu mai pot de bunastare, de isi permit sa isi dea cu parerea, ba chiar sa incite la revolte si alte cele. O fi fost un canal de comunicare ales de revolutionari insa ma-ndoiesc ca in lipsa FB/TW fenomenele sociale respective ar fi ramas fara ecou, sau nu ar mai fi avut loc. Daca revolutionarii foloseau in masa mobilele sau telefoanele cu cartele pre-platite sa provoace miscarile, prin SMS, apeluri si alte cele, ai fi conclus ca nu ar trebui sa folosim telefoanele mobile ca sa comunicam :)?

        Apreciază

      • cineva said, on martie 12, 2012 at 11:57 pm

        Gresesti din nou Dan si mai mult decat atat atragi si pe altii in greseala. Chiar daca Internetul a fost initial o aplicatie militara ea a fost convertita ulterior pentru uz civil, a fost comercializata. Mai mult decat atat internetul nu este detinut de o persoana/grup privat, nici de un grup guvernamental sau politic. Este o retea PUBLICA. Daca nu ma crezi googleaza. Citez: „The Internet has no centralized governance in either technological implementation or policies for access and usage”. Cand internetul va fi monitorizat, controlat si centralizat (vezi ACTA sau SOPA impotriva carora se lupta o lume intreaga) atunci da, voi fi primul care sa-i spun lui saccsiv sa-si inchida blogul. De fapt nici n-o sa fie nevoie, o sa i-l inchida altii. Pana atunci insa poate functiona ca blog ortodox cu constiinta impacata.
        Facebook pe de alta parte este „privately owned by Facebook Inc.”. Stii ce inseamna asta? Ca apartine cuiva, are un scop si deserveste interesele acelui grup. Un crestin nu are voie sa se aserveasca intereselor nici unui grup anticrestin, chiar daca se crede suficient de destept sa-i pacaleasca.
        Te rog nu mai face varza niste notiuni si idei care numai o sa-i sminteasca pe cei care le citesc si nu sunt suficient informati.

        In alta ordine spui ca daca propovaduim evitarea facebook dorim sa impunem ‘un mod de viata barbar care ar curma milioane de vieti’ ??????? Glumesti? (ca o paranteza, poate ai uitat dar cuvantul romanesc este barbar si nu barbaric). Gasesti ca asta e barbarie? Dar cand o sa trebuieasca se renunti la mancare sau sa te ascunzi in crapaturile pamantului ca sa nu te supui lui antihrist ce-o sa mai fie?

        Internetul tine de magie? Ia-te de mana cu ‘parintele’ Timotei si el tot asemenea prostii debita. Tehnologia n-are nimic cu magia pentru ca respecta legile pe care Dumnezeu le-a lasat ca sa guverneze universul. Magia este acea ‘stiinta’ care incearca sa le conturneze sau chiar sa le incalce.. Iarasi varza in capul tau. Iarta-ma ca ma exprim asa dar intai clarifica-te pe tine si apoi incearca sa clarifici pe altii.

        Apreciază

      • ultimullup said, on martie 13, 2012 at 11:36 am

        Tu nu-ti dai datele pe facebook? Ma faci sa rad! Baietii deja te intercepteaza, prin IP! IP-ul care iti este alocat fie ca ai IP-dinamic (care se schimba la fiecare conectare la net), sau IP static (IP- care iti este alocat de catre furnizorul de servicii internet), tot esti identificat! Faptul ca nu-ti pui poze pe facebook, nu inseamna nimic! Dar baietii prin IP, iti pot afla chipul de pe cartea de identitate! Totul se afla, deoarece pentru cine nu a inteles, la ora actuala toate datele personale ale tuturor oamenilor sunt transmise in Bruxelles catre un server denumit La Bete (bestia)!

        Asa ca baietii sunt cu ochii pe noi! Important este sa stim cum sa-i trezim pe adormiti!

        Apreciază

  5. preot adam ionel said, on martie 12, 2012 at 5:41 pm

    Slava Domnului ca mai da cineva ora exacta in Ortodoxie

    Apreciază

  6. Raluca said, on martie 13, 2012 at 6:34 am

    Scopul nu scuza mijloacele in Ortodoxie!!!Ortodoxia n-a facut niciodata pozelitism. Usile sunt deschise pt oricine, pe acest blog sau altele si in principal in Biserica.
    Ce spune N. Stainhard:”(Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.)”
    De ce ? Pt ca el va gasi o cale sa te intoarca pe tine, pe altii importiva lui Dumnezeu intr-un fel sau altul pervertind.
    Acest ierarh nu va sfarsi bine , si cat de curand aceasta. Sa nu ne miram!!!
    Doamne miluieste!

    Apreciază

  7. Maria said, on martie 13, 2012 at 11:50 am

    Raluca,
    Sa ne rugam sa-l apere Dumnezeu si cred ca Dumnezeu mai are astfel de ierarhi in lume , care tin „fraul ”
    Ortodoxiei .
    Daca Dumnezeu il va voi mucenic ,va fi asa ..!

    Apreciază

  8. alexbidam91 said, on martie 13, 2012 at 7:43 pm

    ar trebui sa ne gandim o o formulare cat mai buna in care sa ii rugam pe prelatii BOR sa ia si eu exemplul Mitropolitului Serafim de anatemizare a celor amintiti de ei

    Apreciază

  9. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază

  10. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază

  11. […] SURSA: https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/12/video-ips-serafim-de-pireu-rostind-anatema-catre-papa-benedi… […]

    Apreciază

  12. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază

  13. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază

  14. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază

  15. […] Video: IPS SERAFIM DE PIREU ROSTIND ANATEMA catre papa Benedict al XVI-lea, monofiziti, musulmani, r… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.