SACCSIV – blog ortodox

24 DE ANI PEDEAPSA pentru gainarii. CARE E MESAJUL Justitiei catre romani? De ce o gainarie este condamnata mai aspru decat orice viol, talharie sau majoritatea omorurilor?

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 5, 2016

Continuam seria: mesajele Justitiei.

CARE E MESAJUL Justitiei catre romani in cazul ARESTARII FEMEII ce si-a aparat copilul de tatal satanist?

Iata ce putem citi la Premiera in Romania: Condamnat la 8 luni de inchisoare, a primit un spor de pedeapsa de 24 de ani de pe Ziare com:

instanta romaneasca a stabilit definitiv condamnarea lui Gheorghe Claudiu Tudor la 24 de ani si opt luni de inchisoare cu executare, cei 24 de ani reprezentand doar sporul de pedeapsa aplicat la pedeapsa principala de opt luni de inchisoare, informeaza News.ro.
Surse judiciare afirma ca aceasta reprezinta o premiera in sensul ca este sporul cel mai mare de pedeapsa aplicat in Romania, raportat la cuantumul pedepsei principale. Aceleasi surse sustin ca discrepanta dintre pedeapsa de opt luni si sporul de 24 de ani este normala si reprezinta calculul aritmetic prevazut de noile coduri pentru infractiunile care au mai multe acte materiale comise in timp.
Aceleasi surse amintesc cazul judecatorului Mircea Moldovan, condamnat la 22 de ani de inchisoare, din care sporul de pedeapsa a fost de 15 ani si doua luni de inchisoare.
[…]

   Comentariu saccsiv:

Ce-a facut el se cheama gainarie in comparatie cu Ioan Niculae, de exemplu, care a fost condamnat la 2 ani si jumatate.

Ca legea permite o astfel de condamnare o fi normal dar nu inseamna ca e si bine. Legea trebuie schimbata caci astfel se alege praful de orice notiune de drept.

Cea mai mare pedeapsa in cazul celebrului viol de la Vaslui a fost de 10 ani:

Pedepse mai mari pentru violatorii din Vaslui. Cea mai mare condamnare este de 10 ani de inchisoare

Iata si alt exemplu, conform Bărbatul care droga şi viola minore, condamnat la OPT ANI şi opt luni de închisoare de pe Replica:

Bărbatul din Vaslui, acuzat că a exploatat sexual cinci fete minore, dintre care una în vârstă de doar 13 ani, și-a primit pedeapsa. Judecătorii au dat sentinţa după un proces care a durat mai bine de un an şi jumătate. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost condamnat pentru trafic de minori, lipsire de liberate şi viol la opt ani şi opt luni de închisoare.

Adrian Filote, a fost arestat de procurorii DIICOT în aprilie 2014 pentru mai multe infracțiuni de trafic de minori, viol și lipsire de libertate. Proaspăt întors din Grecia, chipurile pentru a-și lua carnet de șofer, Filote a pus repede pe picioare o adevărată rețea de prostituție. Ajutat de Adrian Cărămidaru, un liceean în vârstă de 17 ani, bărbatul a racolat mai multe eleve minore, dintre care o fată în vârstă de doar 13 ani, pe care le plasa la diverși clienți, potrivit estnews.ro.

Minorele, care proveneau din familii cu venituri modeste, erau atrase la început cu bani și promisiuni de un trai mai bun. Ulterior, fetele erau drogate, violate de Filote, fotografiate în posturi indecente și amenințate.

Pentru a le convinge să facă sex cu unii clienţi, fetele erau uneori sechestrate şi bătute chiar în apartamentul proxenetului.

De altfel, la domiciliul bărbatului se desfășurau adevărate orgii sexuale, la care participau, pe lângă diverse persoane din mediul interlop vasluian, și alți doritori de sex cu „prospături”. Printre aceștia se numără chiar și un polițist, agentul Cătălin Florescu, care apela la serviciile proxenetului, contra suma de 70 lei partida de sex.

[…]

   Comentariu saccsiv:

Observati va rog ca pedeapsa proxenetului e mai mica decat cea a violatorilor, chiar daca fapta sa e cu mult mai grava. Insa comparativ cu gainarul …

Alt exemplu. Viol si talharie, condamnat la 9 ani si patru luni:

Doljean condamnat la 9 ani de puşcărie pentru viol, tâlhărie şi furt

Alt exemplu. Ucigas platit, condamnat 22 de ani:

CONDAMNARE PENTRU CRIMĂ

   Ba mai mult, celebrul Visinescu a fost condamnat … 20 de ani:

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu,20 de ani de inchisoare (Video)

Cautati si voi pe internet si va veti ingrozi apoi facand comparatiile.

Fratilor, ce se alege de tara asta? Incotro ne indreptam ca societate? E o nebunie sau mai degraba un haos programat. Oricat mi-ar explica juristii ca aritmetic e corect, mintea mea refuza sa accepte ca e si drept.

O gainarie nicicand in istoria omenirii n-a fost considerata mai grava decat talharia, violul sau crima. O gainarie condamnata de trei ori mai aspru decat nenorocirea pe viata a unor copile, de peste doua ori mai aspru decat violul plus talharia si chiar mai aspru decat atrocitatile din temnitele bolsevice? Care-i mesajul legiuitorului si al justitiei catre neamul romanesc?

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mary said, on mai 5, 2016 at 2:15 pm

    Si oamenii se vor bucura enorm ca se face justitie ca se dau pedepse grele pentru coruptie fara citeasca crima sau sa compare delictele.
    Panem et circum.
    In arena cu leii sunt trimisi cei ce au incalcat legile, la alegerea aparent aleatorie si intamplatoare, dar nu fara scop, a imparatului/triumviratului…
    P.S. crimele de pe internet mai grave decat cele din lumea reala; lumea virtuala mai adevarata ca cea materiala.

    Apreciază

  2. ovidiu-s said, on mai 5, 2016 at 2:34 pm

    Spunea parintele Iustin referitor la condamnarea cu executare a parintelui Corogeanu, in cazul Tanacu : ,,una e sa stai in inchisoare intr-o elita de oameni, de detinuti politici, si alta intr-o mocirla de borfasi, de haiduci, de tigani si de tot ce are societatea mai urât.” Asta este, cei care vor ajunge dupa gratii aruncati de vremurile de persecutie, vinovati sau nevinovati fata de sistemul care i-a trimis acolo, cu siguranta ca nu vor mai avea compania celor mai de seama intelectuali ai Romaniei de care a avut parte parintele Iustin in anii represiunii comuniste.

    Apreciază

  3. geo said, on mai 5, 2016 at 3:14 pm

    Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, joi, că sunt peste 14.000 de legi care nu au fost puse în acord cu deciziile CCR, afirmând că Parlamentul nu a făcut nimic, până în prezent, nici în privinţa ”ordonanţei Dragnea”.

    http://www.mediafax.ro/politic/augustin-zegrean-peste-14-000-de-legi-nepuse-in-acord-cu-deciziile-ccr-sa-luam-o-bata-sa-ii-batem-v-am-spus-ca-nu-rezist-mi-am-depus-dosarul-pentru-pensie-15283276

    Consiliului Legislativ, organ consultativ de specialitate al Parlamentului, îi revine, potrivit dispozitiilor art.79 si 150 din Constitutia României si Legii sale organice, nr.73/1993, pe lânga atributii de avizare si de examinare a conformitatii actelor normative cu dispozitiile Constitutiei României, obligatia elaborarii si publicarii de repertorii legislative. Aceasta obligatie legala are ca fundament principiul existentei în România a unei singure evidente oficiale a legislatiei, care sa permita cunoasterea exacta a situatiei juridice a fiecarui act normativ, la un moment istoric dat.

    Baza de date legislativa, dezvoltata pe scheletul Repertoriului Legislatiei României, care apare sub egida Consiliului Legislativ, reflecta situatia de co-existenta a doua fonduri legislative în vigoare: fondul vechi, din 1864 pâna la 22 decembrie 1989, aflat în continuu regres, si fondul legislativ creat dupa aceasta data pâna în prezent, care se afla în continua expansiune.

    Baza de date contine 127388 titluri de acte (normative, individuale si internationale) începând din 1864 pâna la data de 5 ianuarie 2016, distribuite astfel:
    1925 acte dinainte de 22 decembrie 1989
    53 acte din perioada de 22-31 decembrie 1989
    1423 acte din 1990
    1121 acte din 1991
    1506 acte din 1992
    1489 acte din 1993
    1896 acte din 1994
    2145 acte din 1995
    3011 acte din 1996
    3164 acte din 1997
    2658 acte din 1998
    3112 acte din 1999
    3803 acte din 2000
    4869 acte din 2001
    5360 acte din 2002
    5589 acte din 2003
    7343 acte din 2004
    6794 acte din 2005
    7492 acte din 2006
    7141 acte din 2007
    7786 acte din 2008
    8785 acte din 2009
    7211 acte din 2010
    6730 acte din 2011
    6464 acte din 2012
    6302 acte din 2013
    6092 acte din 2014
    6186 acte din 2015
    6 acte din 2016

    http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame

    Apreciază

  4. geo said, on mai 5, 2016 at 3:16 pm

    Judecătorii instanței supreme din peninsulă au răsturnat o decizie de condamnare pentru furt în cazul unui bărbat ucrainean care stătea pe străzi. El a furat brânză și cârnați în valoare de 4 euro (circa 18 lei) dintr-un supermarket. Magistrații au decis că bărbatul fără adăpost a luat mâncarea „în fața necesității imediate și esențiale de a se hrăni”, potrivit BBC.

    Faptele au avut loc în 2011, în Genoa. Un client al supermarketului a reclamat că bărbatul a încercat să plece plătind numai pentru pâine, ascunzând în buzunare brânza și cârnații.

    Anul trecut, el a fost condamnat de o instanță inferioară la șase luni de închisoare și o amendă de 100 de euro. Însă, pentru instanța supremă din Italia „dreptul la supraviețuire prevalează dreptului la proprietate.” De asemenea, curtea a amintit în decizia sa că, în vremuri cu probleme economice, „într-o țară civilizată nici măcar cei mai răi dintre oameni nu trebuie să fie lipsiți de alimentație.”

    Potrivit sursei citate, într-un editorial publicat de Corriere Della Sera a fost criticat faptul că un furt cu prejudiciul sub 5 euro a trecut prin trei instanțe diferite până să fie dată o decizie definitivă.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Instanta+suprema+din+Italia+furtul+in+cazul+infometarii+nu+e+o+i

    Italienii ne invidiază pentru Justiție. ”Dacă furi în Italia, ești eliberat imediat”

    http://www.gazetaromaneasca.com/focus/focus/cronica-neagra/italienii-ne-invidiaz-pentru-justiie-dac-furi-in-italia-eti-eliberat-imediat.html

    Apreciază

  5. ion hodor said, on mai 5, 2016 at 3:55 pm

    Saccsiv……e groaznic,i-mi lipsesc cuv,dar politicienii,care prin mita si coruptie lipsesc un neam intreg de o viata mai decenta,plus pe urmasii urmasilor nostri,ar trebui trasi in Teapa,alaturi de pedofili,violatori si criminali….am uitat,Hristos a Inviat!

    Apreciază

  6. palcauioan66p said, on mai 5, 2016 at 4:33 pm

    e jale…ma duc si fur o banana,o paine,doua cepi,si sunt terminat pe toate viatza! saccsiv,spune-i cum vrei tu,dar justitie romana,NU!

    Apreciază

  7. palcauioan66p said, on mai 5, 2016 at 4:38 pm

    problema e inversa adica in pas cu noua ordine mondiala,fura cat mai mult,omoara cati mai multi posibili,violeaza cat poti si pe cine poti fara sa mai conteze varsta ,tunuri cat mai mari si mai grozave,si lista poate continua,si ai parte de asa-zisa justitie romaneasca….pffftttt

    Apreciază

  8. didi said, on mai 5, 2016 at 4:49 pm

    Cred ca vor sa distruga si justitia pentru a pune sefi judecatori masoni.

    Apreciat de 2 persoane

  9. Paul said, on mai 5, 2016 at 8:47 pm

    Justitia nu lucreaza cu sisteme de referinta,iar legiuitorul colaboreaza deseori cu subiectivitatea,de aici rezultand atatea vicii in dimensionarea masurii de corectie care,adesea, este aberanta.Foarte grav este faptul ca in aceasta Institutie care trebuie sa fie eminamente corecta,asa cum se intituleaza,este afectata de virusul coruptiei si…atunci cui sa te plangi,cand urechea care te asculta,este totuna cu mana care te apasa?

    Apreciază

  10. templier's blog said, on mai 5, 2016 at 11:12 pm

    Sper ca sunteti in asentimentul meu de-a oferi aceasta distinctie 🙂
    Românul valorează zero euro, imigrantul musulman 250.000 euro pentru nomenclatura din Bruxelles
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/05/romanul-valoreaza-zero-euro-imigrantul-musulman-250-000-euro-pentru-nomenclatura-din-bruxelles/

    Apreciază

  11. gheorghi said, on mai 6, 2016 at 1:05 am

    Eu imi explic aceste diferentieri astfel:
    a) are prioritate modalitatea si probabilitatea de infaptuire
    b) nu are prioritate „cantitatea” prejudiciului
    c) nu are prioritate conditia economica a faptuitorului/faptasului
    Sigur ca b), c) si antecedentele conteaza insa foarte putin, la sfarsitul judecarii.
    Mai simplu – ca sa furi „mult” este necesar sa ajungi intr-o pozitie in care nu ajung multi.
    Astia, putini numeric nu se vor „rascula”, nu vor face razboi civil, vor putea uneori determina insecuritatea sociala INDIRECT.
    Ca sa furi ce este la indemana… mancare, o haine, bautura, tigari, etc – asta poate fi facut de oricine, de „toata” lumea.
    Daca acestia multi ar fi „iertati” si nu „arsi” exemplar, ar fi o incurajare pentru toti riscand sa se depaseasca siguranta sociala in mod DIRECT.
    Astfel, Justitia ar contribui la crearea conditiilor de insecuritate la nivelul intregii societati.
    –––––––––––––-
    Arat totusi ca „Justitie” nu inseamna „Dreptate”, este doar o structura virtuala care nu mai serveste societatii ci unui grup restrans de „interesati” care pervertesc indivizii si re-educa mentalul si comportamentul social..
    De fapt, nici „estetic” nu inseamna „frumos”, nici „posesor de diplome si titluri” nu inseamna intelept…

    Apreciază

  12. ioan said, on mai 6, 2016 at 11:29 pm

    daca adaugam ca un om „normal” care inca mai munceste, isi castiga paine pt el si familie, plateste taxe si investeste in educatia unei generatii care sa ii asigure pensia…este taxat cu peste 50% din munca,este taxat pana si pt aer, este penalizat la nivelul unor societati diferite- disproportionat ( ma refer la amenzile de orice fel peste media europeana), i se fura dreptul la o viata decenta , poti spune ca acesta este cel mai pedepsit individ in societatea romaneasca. Fii golan, mafiot, hot, politician si te asiguri ca vei fi tratat cu pedepse mai mici decat orice cetatean „normal”… Aceasta este calea pe care sunt impinse masele….iar fiecare concesie individuala si slabiciune ne aseaza pe acest drum… Probabi ca undeva a fi „normal” ar putea echivala cu a deveni sfant! asa cum in comunism cei care nu s-au supus vremurior si nu au facut concesii pentru un trai mai usor acum ne apar ca repere, asa si noi trebuie sa traim cum „trebuie” nu cum putem!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.