SACCSIV – blog ortodox

CCR: Legea cartelelor prepay doar cu buletinul e neconstitutionala. INTREBARE CATRE AVOCATI: Nu putem folosi aceleasi motivatii si in cazul cardurilor de sanatate sau a buletinelor cu cip?

Posted in CARTELE TELEFONICE PRE-PAY by saccsiv on septembrie 17, 2014

Iata ce putem citi la CCR: Legea cartelelor prepay doar cu buletinul e neconstitutionala:

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, ca legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstitutionala.
Sesizarea la CCR a fost facuta de Avocatul Poporului, informeaza Digi 24.
Camera Deputatilor a adoptat in 2 iulie aceasta initiativa legislativa, care ar fi obligat detinatorii de cartele telefonice preplatite sa isi prezinte datele personale de identificare operatorilor de telefonie.
In caz contrar, numarul de telefon ar fi fost anulat. Legea ar fi intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015, insa le-ar fi permis utilizatorilor sa furnizeze informatiile respective pana la inceputul lui 2016.
Totodata, persoanele care ar fi achizitionat o cartela noua erau obligati, la randul lor, sa prezinte un act de identitate pentru a primi cartela. In ceea ce priveste firmele, acestea ar fi trebuit sa prezinte documentele de constituire a societatii.
CCR a decis in aceasta vara si ca Legea privind stocarea datelor personale, supranumita si legea „Big Brother”, este neconstitutionala.
Ce motive a invocat Avocatul Poporului

In sesizarea inaintata CCR, Avocatul Poporului a aratat ca aceasta lege nu prevede garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a datelor cu caracter personal.
Mai mult, ea nu reglementeaza criteriile obiective de stabilire a duratei stocarii datelor cu caracter personal.

Tagged with: ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pitisheur said, on septembrie 17, 2014 at 10:38 am

    Domle’, dupa cum am mai afirmat

    acum ceva timp ni s-a impus, fara sa fie consultat poporul, acel sistem BIG-BROTHER prin care toate telefoanele etc. pot fi ascultate, vor fi inregistrate convorbirile etc. sub pretextul de a PREVENI ATENTATELE „TERORISTE”, amenintari, santaje, etc.

    Acu vin si eu ca prostu cu intrebarea…

    DACA ATUNCI NI S-A IMPUS ACEL SISTEM BIG-BROTHER, fara sa ne intrebe nimeni nimic, DE CE ACEL SISTEM NU ISI FACE TREABA?

    Adica, nu doar ca a fost o mica industrie economica toata acea chestuine (ma refer la persoanele care au beneficiat financiar de pe urma implementarii acestuia), dar acum observam ca acel sistem care se presupune ca trebuia sa ne „APERE DINAINTE” NU ISI FACE TREABA.

    Sigur vor fi persoane care vor zice, bai da pe aia care escrocheaza, santajeaza sau ameninta… Cu aia ce facem?

    Si eu le raspund: PAI DE CE S-A IMPLEMENTAT SISTEMUL ATUNCI DACA NU FUNCTIONEAZA DUPA CUM NI S-A ZIS?

    Apreciază

    • radu iacoboaie said, on septembrie 18, 2014 at 7:00 pm

      OFF TOPIC IMPORTANT

      La pasajul din comentariul meu anterior adresat lui Andrei Dinu:
      ,,Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră.”

      Am primit următorul răsuns:
      ,,Dupa cum ti-am dovedit, aceleasi opinii le au si adventistii. D-aia voi sunteti secta adventista. Deci nu sunt opiniile mele. De cate ori mai cercetez blog-uri adventiste, am impresia ca cineva v-a clonat pe tine si saccsiv.”

      PĂREREA MEA ESTE CĂ ANDREI DINU OPEREAZĂ O MARE DIVERSIUNE NUMINDU-NE ADVENTIȘTI. Ce urmărește prin aceasta? Cred că repetând unele lucruri false, este convins că unii vor ajunge să creadă ceea ce spune. Este o tactică masonică.
      Dânsul nu a aflat probabil încă, cât de mult am mărturisit până acum împotriva ereziilor de orice fel, inclusiv a sectelor neoprotestante, printre care și adventiștii. Îi recomand lectura antologiei FRAȚI ORTODOCȘI, MĂRTURISIȚI CU PUTERE PE HRISTOS ÎN FAPTĂ ȘI CUVÂNT!, precum și alte articole în care am atins acest subiect.
      Îl asigur totodată că voi scrie cât de curând un articol chiar despre adventiști (ca să nu persiste în mod public cu această imensă ACUZAȚIE ABERANTĂ, precum și un articol despre părintele Porfirie de care se prevalează atât de mult pentru a ne arăta că lupta anticip este o erezie…
      Te rog frate Vasile să studiem de ce se folosesc de părintele Porfirie și să aflăm dacă se poate, dacă a fost sfânt într-adevăr…

      Apreciază

  2. Marius Ianuș said, on septembrie 17, 2014 at 11:03 pm

    Frate Vasile, eu am avut surpriza ca, în urma unei petiții în care solicitam Oficiului Registrului Comerțului să îmi înregistreze o firmă fără să trec în actul ei constitutiv codul numeric din C.I., această instituție să îmi facă pe plac, deși în prima fază îmi ceruseră să trec acel cod. Și eu cred că trebuie insistat în direcția asta. Doamne ajută!

    Apreciază

  3. […] CCR: Legea cartelelor prepay doar cu buletinul e neconstitutionala. INTREBARE CATRE AVOCATI: Nu pute… […]

    Apreciază

  4. […] In 2014 Judecatorii Curtii Constitutionale decideau ca legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstitut…. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.