SACCSIV – blog ortodox

Ministrul Justiției cere interzicerea cartelelor prepay fără buletin

Posted in asasinate, Big Brother, CARTELE TELEFONICE PRE-PAY by saccsiv on iunie 9, 2021

Stelian Ion (USR), Ministrul Justiției, conform articolului ALERTĂ – Ministrul Justiției cere interzicerea cartelelor prepay fără buletin, după asasinatul din Arad de pe Stiri pe surse:

“Cred ca trebuie sa luam in serios reanalizarea solutiei privind interzicerea cumpararii cartelelor fara buletin. O sa propun aceasta chestiune. Din pacate tot mai multe situatii in care oameni certati cu legea se folosesc de acest mijloc. Imi amintesc si de cazul Caracal. Deci este un subiect pe care il am pe agenda, printre prioritati”

Istoric:

In 2010 George Maior, director SRI la acea data, indentifica cartelele telefonice pre pay drept ”una din cele mai mari probleme de securitate ale României” … deoarece “sunt anonimizate”.

In 2011 se depunea la Senat un proiect de lege potrivit caruia cetatenii erau obligati sa dea numele, prenumele şi codul numeric personal atunci cand cumpara o cartelă prepay cu numar, motivandu-se ca astfel se vor diminua apelurile false la numarul de urgenta 112.

In 2014 Judecatorii Curtii Constitutionale decideau ca legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstitutionala.

Pe 25 iulie 2019 Alexandra Macesanu gaseste in camera in care era sechestrata un vechi telefon cu cartela reincarcabila expirata. Astfel, singurul numar pe care-l putea apela era 112. In Romania nu se poate suna la 112 daca nu exista o cartela SIM in telefon, conform site-ului Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Pe 28 iulie 2019 Raed Arafat anunță ca vrea cartele telefonice prepay doar cu buletinul.

Pe 1 august 2019, deputatul PMP Petru Movila anunta ca daca pana atunci Guvernul nu va face nimic, atunci el va depune in septembrie un proiect de lege potrivit caruia cartelele pre pay vor putea fi achizitionate doar cu bulletinul.

Pe 7 august 2019 Raed Arafat declara ca a fost realizat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului, potrivit caruia după articolul 51 se introduce un nou articol, articolul 511 cu următorul cuprins:

„Art. 511
– (1) Furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice la puncte mobile, pentru care plata se face în avans, se realizează, în conformitate cu prevederile prezentului capitol, numai după ce furnizorul a colectat, prin intermediul unui formular în format fizic sau electronic, datele de identificare ale utilizatorului final al cartelei SIM, astfel cum sunt prevăzute la art. 4 alin.(1) pct.55.”

Toate cele de mai sus dovedesc ca sistemul avea un vis mai vechi cu cartelele pre pay, iar acum profita pentru a reincerca sa-l puna in aplicare.

Viitoarea lege nu va duce obligatoriu la salvarea vietii victimelor

Cei ce aplaudau ordonanta de urgenta de mai sus, se foloseau de negasirea Alexandrei in timp util si spuneau ca, pe viitor, daca vreo fata va suna precum ea, in conditiile in care toate cartelele vor fi inregistrate cu nume, prenume, adresa, atunci institutiile de forta ale statului le vor gasi in secunda doi. Fals.

Nu-i obligatoriu ca un criminal in serie sa-si ucida victimele la domiciliu. De exemplu, Mihail Popov sau Andrei Romanovich Chikatilo n-o faceau acasa. Ca atare, daca o victima reuseste totusi cumva sa sune de pe telefonul criminalului inainte de a fi ucisa, cu ce anume ajuta ca sistemul sa stie numele posesorului cartelei din acel telefon? Daca victima nu e in casa aceluia, degeaba sistemul va stii adresa agresorului. Il vor gasi doar dupa crima, adica tot acest Big Brother nu va duce la salvarea victimei.

Ba mai mult, intr-un viitor similar caz Alexandra, un telefon gasit de victima in casa agresorului, nu-i obligatoriu sa fie al agresorului, ci sa fi fost furat de agresor de la cine stie cine. Astfel, in timp ce infractiunea ar avea loc chiar in casa infractorului, institutiile de forta ale statului ar darama cine stie ce usa din cine stie ce alt oras, caci asa le spun lor datele cartelei prepay…

Sistemul se foloseste de propria ticalosie pentru a implementa o ticalosie la care viseaza de zece ani

Institutiilor de forta ale statului nu le trebuia o astfel de lege pentru a o gasi pe Alexandra. Aveau absolut tot ceea ce le trebuia pentru a o salva. Dar din rea-vointa, incompetenta si poate chiar interese ingrozitoare, n-au facut-o.

Adica sistemul si-a dovedit din plin ticalosia in acest caz si in loc sa schimbe ceea ce trebuie schimbat (mentalitati si oameni din functii), se foloseste de propria ticalosie pentru a implementa o ticalosie la care viseaza de 11 ani. Un Big Brother dracesc ce nu ajuta la salvarea victimelor, ci ajuta sistemul sa-i supravegheze tocmai pe oamenii cinstiti.

Si multi sunt cei ce aplauda o astfel de lege, caci furiosi fiind de faptul ca Alexandra n-a fost salvata, nu mai gandesc nici cat gandeau inainte, acceptand solutii tocmai din partea celor in care ar trebui sa aiba cea mai putina incredere.

În februarie 2020, CCR a respins, totusi, cu unanimitate de voturi, ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Dăncilă prin care s-a introdus prevederea ca vânzarea cartelelor de telefon prepay să fie posibilă doar cu buletinul.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gherasim said, on iunie 9, 2021 at 11:41 am

    Semnati:
    Petiție cu peste 3400 de semnături în apărarea medicului Răzvan Constantinescu, ce urmează a fi audiat azi la Comisia de Etică a UMF Iași și apoi de Colegiul Medicilor

    https://www.activenews.ro/stiri/Petitie-cu-peste-3400-de-semnaturi-in-apararea-medicului-Razvan-Constantinescu-ce-urmeaza-a-fi-audiat-azi-la-Comisia-de-Etica-a-UMF-Iasi-si-apoi-de-Colegiul-Medicilor-167320

    Apreciază

    • Suflet said, on iunie 9, 2021 at 3:43 pm

      Credeti ca ajută cu ceva petitiile astea online? Pe net am gasit că nu ajută dpdv juridic…

      Apreciază

  2. gigimutu said, on iunie 9, 2021 at 1:03 pm

    ok, dar din moment ce

    a fost declarata neconstitutionala de CCR, ma gindesc ca atunci nu ar mai trebui pusa pe tapet niciodata o astfel de lege, nu? ca deja a fost judecata speta de cea mai inalta instanta din Romania, si atunci? domnul (fals) ministru al justititei nu cunoaste asta? pai eu am 0 cunostinte juridice, si am dedus asta, el ce pregatire are? cred ca sculer – matriter!!!!! precedentul exista, deci automat va intra ca neconstitutionala o eventuala lege sau oug, cum le place guvernoilor sa dicteze???

    Apreciat de 1 persoană

  3. dd_2d said, on iunie 9, 2021 at 1:09 pm

    Cineva vrea sa stie ceva despre toti.
    Care buletin? Nu cumva doar ala cu cip???

    Nu ai buletin cu cip, nu ai telefon, Nu ai telefon, esti pa.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Tânără răpită de două femei și violată de mai mulți apropiați ai acestora, la Ploiești. 12 percheziții au loc în acest moment said, on iunie 9, 2021 at 2:25 pm

    Si cate alte fete romance sunt rapite de ti@ci si date la batjocora catre barbatii lor ca apoi sa fie vandute pe bani.
    VAI, VAI, VAI ce a ajuns neamu asta romanesc de se vaccineaza si se distruge singuri.
    Rusine in fata Lui Dumnezeu, batjocora neamurilor.
    VAI, VAI, VAI

    Tânără răpită de două femei și violată de mai mulți apropiați ai acestora, la Ploiești. 12 percheziții au loc în acest moment
    12 percheziții au loc la această oră, într-un caz de viol în grup, care s-a petrecut în Ploiești. O tânără de doar 18 ani a fost răpită și sechestrată de două femei și obligată să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați din anturajul acestora.

    https://www.antena3.ro/actualitate/tanara-rapita-ploiesti-sechestrata-violata-604112.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.